Dodaj do ulubionych

Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo...

IP: *.196.27.205.threembb.co.uk 30.01.10, 03:19
straszna drożyzna...
Obserwuj wątek
    • Gość: kird Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: 188.33.11.* 30.01.10, 08:19
      Oferta bardzo słaba . CP powinien nauczyć się szanować klientów
      dotychczasowych, których lekceważy po podpisaniu umowy.
      • Gość: atx Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.mas.abpl.pl 30.01.10, 23:26
        "W podstawowym pakiecie "startowym" płaci zaledwie 1 zł miesięcznie, ale przy bardzo niskim limicie ściągania danych - 200 MB."

To może być ciekawa propozycja dla osób w mniejszym stopniu korzystających z sieci, zwłaszcza w połączeniu z funkcją Turbo przeglądarki Opera 10 (co efektywnie zwiększy limit do 400-500MB).
        • Gość: gość Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.10, 08:36
          to jest idealne rozwiązanie dla mnie! w pracy mam szybki net , w domu jeszcze szybszy , ale nie mam go w domku w górach i przy obecnych stawkach operatorów wolałem podłączyćzwykły tel. żeby sprawdzić pocztę. z tym , że to czasami zamało - handluję trochę ze światem i samo sprawdzenie poczty to mało - więc okazjonalnie muszę pojechać do najbliższej interntowej kafeji lub hot spota......w obu przypadkach ok.20km. za złotówkę miesięcznie jestem w stanie przesiąśc się na cp.
          • Gość: bolo Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: 213.25.102.* 31.01.10, 09:15
            aleś ty głupi obudź się sen o wielkim biznesmenie już minął
            • Gość: Kacyk Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 10:21
              Polsat ma dobrze przemyślaną strategię. Inwestuje w platformę TV, internet a już
              za niedługo w telefonię stacjonarną. I jak na razie każda z tych usług przynosi
              polsatowi zyski.
      • Gość: roberspier Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.toya.net.pl 24.02.10, 18:01
        > CP powinien nauczyć się szanować
        > klientów dotychczasowych, których
        > lekceważy po podpisaniu umowy.
        Trzeba zmienić dostawcę telewizji - np. na dekoder n
    • antekguma1 Żenada 30.01.10, 09:21
      Jak było do przewidzenia u polszmaty bida z nędzą. Tak jak i telewizja w
      której królują megahity w stylu "Kevin sam gdzieś tam", będącą tylko i
      wyłącznie nośnikiem reklam, tak i internet to jedna wielka kicha i żenada.
      Drogo i słabo. Ale z braku wyboru Solorz trochę jelonków nałapie.
      • Gość: Rysiek Re: Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 21:44
        Taaa, internet od 1 pln i w dodatku nowa promocja w telefoni komórkowej 1 pln na
        miesiąc z wliczonymi 30 minutami przez cały okres umowy!!! Rzeczywiście jak dla
        Ciebie mogliby obniżyć do 1 grosza ale dalej bys się zastanawiał. Jestem z CP od
        dawna i ich oferta mi odpowiada. W szczególności jestem obecnie zainteresowany
        własnie tym internetem i telefonią.
    • man345 Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... 30.01.10, 09:36
      3,2GB pozwoli na pooglądanie kilku filmików na Ipla co można
      wyczerpać w jeden dzień bardzo smieszny limit...
      • Gość: BAN Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: 80.54.235.* 30.01.10, 10:40
        Dość duży transfer + niewielki limit. Ale ludziska będą na nich kląć :)
        • manhu Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro 30.01.10, 18:01
          Nie będą, piraci tego nie wezmą, a normalnym ludziom 3,2 GB wystarczy, a gdy nie wystarczy (nielicznym) to ograniczą oglądanie youtube.
          • Gość: moe Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.10, 00:37
            Nie starczy nawet na sluchania radia internetowego.

A co z zabawnymi filmikami przesylanymi przez znajomych?

Sorry, taki limit mial sens z 5 lat temu, teraz jest to zdecydowanie za malo dla
            ZWYKLYCH Kowalskich, a nie jakis tam zlych piratow.
    • Gość: Makaron Dla Jeleni ta oferta. IP: *.range81-129.btcentralplus.com 30.01.10, 15:42
      Dla Jeleni ta oferta. Ceny i limity na poziomie angielskich sieci.
      Szybkość zapowiadana dużo wyższa niż Anglicy oferują. Ale wypada
      uprzedzać klientów, że bardzo zależna od położenia w stosunku do
      nadajników. Tyle to może pociągną pod nadajnikiem i to pod
      warunkiem, że akurat sąsiedzi nie powieszą się na łączach. W
      warunkach miejskich, parę minut na piechotę dalej, takiego nadajnika
      już trudno użyć do jakiejkolwiek transmisji.
      • rst Re: Dla Jeleni ta oferta. 30.01.10, 16:55
        Panowie nie podniecajcie się.
        O tej ofercie pisze się juz od jesieni
        Internet mobilny dla wsi
        i pewnie jeszcze przez kilka lat będzie się pisać :)
      • Gość: Londyn Re: Dla Jeleni ta oferta. IP: *.bb.sky.com 31.01.10, 09:44
        Co ty bredzisz o angielskich sieciach. chyba nigdy nosa poza chalupe
        nie wystawiles. W polsce chyba nikt nie oferuje nieograniczonego
        internetu za 20PLN miesiecznie, hahahah nawet niekt nie oferuje
        dobrego 20MB za 20PLN mieisecznie. A tu mi tu bredzisz o limitach.
        Mam internet od SKY. plus do tego telefon i TV za caly pakiet place
        £40 miesiecznie (£20 broadband nieograniczony 20MB, TV wszystkie
        pakiety i Tel z free rozmowami a angielski numery). Sprawdz sobie
        pierw angielskich providerow a nie p....prz tu ze jakies limity sa.
        Sa ale za jaka cene masz internet. W PL placisz 40PLN na mieisea (co
        nie jest malo) i masz limit. W UK placisz £20 miesiecznie i zero
        limitu.
    • Gość: MiXer Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.multi-telekom.pl 30.01.10, 16:04
      Na wioskach to najlepsza konkurencja jest dobry (podkreślam DOBRY) WISP
      i jakiś tam polsacik ze swoimi zabawkami może się schować ;-)
    • Gość: polsatowiec Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: 217.153.67.* 30.01.10, 16:08
      PLAY 30 zł miesięcznie 2GB
      • Gość: Pi zaięg tylko w dużych miastach IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 30.01.10, 23:29
        na peryfariach juz nie.
        play na razie konkuruje tylko z internetem stacjonarnym - który jest
        nielimitowany - qupa
        p.s.
        sprzedawcy zapominaja poinformować klienta że to nie jest internet
        mobilny tylko de_bilny
      • Gość: gość Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.10, 08:40
        taaa, tylko w beskidach, w większości miejsc chodzi tylko pod gprsem! czyli nie chodzi! albo era , albo orange - oni mają dużo lepszą infrastrukturę w beskidach.
    • Gość: polsatowiec Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: 217.153.67.* 30.01.10, 16:14
      Jest jeszcze firma oferująca 2GB za 30 ZŁ i też zaczyna się na P
      • Gość: taka prawda Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 17:30
        I ma taki sam beznadziejny zasięg i do tego jeszcze gorsze parametry
        połaczenia.
    • tornson Jak ktoś ma możliwy dostęp do kabla musiałby być 30.01.10, 18:03
      idiotą by sobie w domu takie coś montować.
      • i.gabor a własnie ze Idealna oferta na wsi 30.01.10, 22:00
        Jak ktoś mieszka na wsi gdzie jedyne możliwe łącze to iPlus z prędkością 256
        kbps (inne sieci nie mają zasięgu), bo nawet TP SA nie opłaca się doprowadzić
        kabel, jest to idealne rozwiązanie. Np. PAkiet TV podstawowy (publiczne, Polsat,
        TVN, Info) za 10 zl, a do tego sensowne łącze za rozsądne pieniądze (3 gb
        spokojnie starczy dla ludzi którzy nie oglądają nonstop klipy video, nie
        ściągają filmy). Mówimy o wsiach, nie o miastach więc nie ma co porównywać z
        Play czy z internetem z kablówki.
        • Gość: sas Re: a własnie ze Idealna oferta na wsi IP: *.tktelekom.pl 31.01.10, 09:38
          Już nawet na wsi jest dobry wybór dostawcy internetu i to bez żadnych limitów,no chyba że na wschodzie Polski jest jeszcze z tym problem i tylko tam Polsat może znajdzie jeleni na to drogie badziewie które oferuje.
          Internet z limitami to nie jest internet,nigdy bym takiego g... nie wziął dla siebie,szlag by mnie trafiał jak bym musiał się zastanawiać co mogę robić w necie a co nie bo zaraz jakieś limity mi to zablokują.
          Mamy 21 wiek a Ci jakiś internet z limitami wprowadzają i chcą rynek podbić,chore to jest.
          • i.gabor Re: a własnie ze Idealna oferta na wsi 31.01.10, 10:03
            Własny przykład z centralnej Polski. Znajomi, 2-3 km od Ciechocinka
            i żadna sieć komórkowa nie ma normalnego zasięgu na mobilny
            internet, kablowych nie ma, a TP SA nie jest zainteresowana z 5
            klientami. Ograniczony limit dla kogoś kto cały dzień siedzi na
            necie jest nieatrakcyjny, ale dla kogoś, kto po prostu chce mieć
            szybkie łącze do użytku normalnego jest niestraszny - na same
            surfowanie po necie 3 GB absolutnie bezstresowo wystarczy.
    • Gość: BartekP 1,2 GB do ściągania filmików? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.10, 22:35
      Chyba w kółko jednych i tych samych reklam emitowanych przez PolSzmat.
      • Gość: gość Re: 1,2 GB do ściągania filmików? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.10, 01:19
        Co chodzi o Polsat Cyfrowy to ma jedną z najlepszych ofert programowych ale
        słusznie ktoś zauważył że nie szanują swoich klientów
        byle podpisać umowę a potem mają cię w d...e
        • wojto51 Re: 1,2 GB do ściągania filmików? 31.01.10, 09:13
          Słuszna uwaga. Ja od prawie 1.5 próbuję doprosić sie pakietu HD; po wykonaniu 3
          telefonów - nadal żandego odzewu. Przedwczoraj dowiedziałem się, ze być może
          celowo to blokują, by zarabiac na moich telefonach - jeśli to prawda, to afera
          hazardowa przy tym, to pan-pikuś.
    • Gość: RR Wygląda jak internet z 2000 roku. IP: *.ekspres.net.pl 31.01.10, 02:39
      Jedyna różnica to pewnie szybkość, ale to wcale nie poprawia humoru.
    • Gość: Tymon Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: 109.243.193.* 31.01.10, 18:26
      W większości mniejszych miejscowości nadal nie ma dostępu do internetu, choć
      mamy już przecież XXI wiek (masakra). Krok CP w stronę rozszerzenia usługi do
      internetu na mniejsze miejscowości to wreszcie krok aby cokolwiek zmienić,
      więc jestem jak najbardziej za tym.
    • Gość: semko Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 06:20
      Wreszcie oferta nie tylko dla mieszkanców duzych miast, bardzo sie ciesze ze Cyfrowy Polsat uruchamia cos takiego.
    • Gość: alfred45 Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 11:01
      Oferta Cyfrowego Polsatu pod wzgledem cenowym mozna powiedziec ze trzyma poziom konkurencji natomiast niezaprzeczalnym jej plusem jest duza predkosc oraz zasieg.
    • Gość: sokol Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.dialog.net.pl 01.02.10, 13:31
      no ja mam internet z Play za 45 zł z limitem 10GB - więc konkurencja ze strony
      Polsatu jest żadna... a modem kosztował 129 zł
    • Gość: prószkowski i ska Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 14:42
      Znamy już ofertę i można powiedzieć że atuty internetu CP są
      oczywiste: zasięg (dla wielu to pewnie sprawa rozstrzygająca),
      szybkość, cena. Myślę, że wreszcie na rynku będzie ciekawie.
    • Gość: złowieszczy k. Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 14:58
      Mam telewizję z CP, może więc internet też warto - ciekawy ruch,
      który pewnie zdeklasuje pozostałe platformy cyfrowe.
    • Gość: Post-moderne Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 15:01
      Teza Paula Virilio: wynalezienie nowej prędkości, nowego wynalazku,
      wiąże się z wynalezieniem nowego rodzaju śmierci.
    • Gość: k12s Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.10, 10:53
      3,2 giga (limit) to jest "sieroctwo" założenia te nawet na wsi nie chwycą.No i ta cena ,Nie ma złudzeń tylko światłowód może rozwiązac sprawę.Ale to chyba za 100 lat.
    • Gość: lukasz Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.cdma.centertel.pl 02.02.10, 12:27
      Odnosząc się do tej oferty muszę powiedzieć że zaskoczyła mnie ale niestety
      negatywnie. Posiadam obecnie CDMA z Orange. Limit przesyłu danych 3 GB w
      maksymalnej prędkości za 49zł. Potem prędkość zdecydowanie spada, ale z neta
      można korzystać. W Polsacie niestety trzeba wykupić następny pakiet a to
      kosztuje. O prędkości 21 Mb/s można zapomnieć. Na testach w mojej miejscowości
      maksymalnie 3 Mb/s i łącze bardzo nie stabilne w porównaniu z CDMA.
      A teraz coś dla początkujących klientów usługi internet. Ja korzystam z neta
      ok. 4 godzinny dziennie. Tylko i wyłącznie wyświetlanie stron, odbiór meila i
      wysyłanie wiadomości.( można zapomnieć o słuchaniu radia czy oglądaniu
      filmików. Na to miesięcznie wykorzystuje ok 6-7 GB. Możecie sobie obliczyć ile
      będzie to kosztowało w Polsacie.
      Kończąc to oferta tylko dla tych co nie mają innej możliwości, albo naprawdę
      mało korzystają z neta i to nie wszystkich jego możliwości. Pozdrawiam. W
      razie pytań postaram się odpowiedzieć.
      • Gość: vonBaron Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 12:59
        Oferta jest dobra, pod wzgledem cenowym jest porownywalna z innymi. Jest lepsza pod wzgledem szybkosci i zasiegu. Co do spadku predkosci to tak jest w innych sieciach ale wedlug tego co pisze CP po wykorzystaniu limitu transfer ma nie spadac. Fakt ze glownym tergetem tej oferty beda ci co maja juz CP i mieszkaja poza miastami.
    • Gość: poncjułat Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 19:16
      Wprowadzenie przez CP usług zintegrowanych - dołączenie do oferty
      internetu - moim zdaniem deklasuje konkurencyjne platformy cyfrowe.
      Szczegóły oferty na pewno ciekawe i warto rzucić okiem.
    • Gość: gosc Gorzej niż Żenada IP: *.CNet.Gawex.PL 02.02.10, 20:47
      Sprawdziłem dzisiaj ile Mb pobiera moje dziecko bez oglądania i
      ściągania filmów wyszło 190MG przy tych limitach to nawet radia się nie
      opłaca słuchać
    • Gość: rfaw Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.02.10, 22:43
      Myślą że ludzie na wsiach są aż tak głupi?? co to za limity na 21Mb/sek... To żałosna porażka a nie rewolucja przeciez
      • Gość: hauptmann Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 10:02
        Porownywalne limity sa w kazdym mobilnym necie, nie ma ich tylko w kablu wiec nie ma o co plakac. Poza tym jest szybkosc i zasieg a jak masz watpliwosci to idz do APSu Cyfrowego Polsatu i wez to sobie na testy (do 7 dni mozna oddac).
    • Gość: qrzysieq Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:26
      Jestem skazany na radiowy internet na który narzekam, myślałem że coś polsat
      zmieni na lepsze, wprawdzie mam cp tv , ale internet z LIMITAMI! niech se w
      d... wsadzą razem z telefonami mam nadzieje że ta pazerność da im małego
      kopa... Limity
      • Gość: dominik Re: Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 10:20
        W kazdej radiowce masz limity, 3gb to nie jest duzo ale do normalnego niezbyt intensywnego (bez p2p) korzystania wystarczy poza tym akurat w telefonii maja ciekawostke - 30 min za 1zl a tego nie ma nikt. Oferta Cyfrowego Polsatu nie jest to szczyt marzen ale i tak jest calkiem niezla.
    • Gość: franciszek Cyfrowy Polsat powalczy o internet poza metropo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:03
      Mocny luty w wykonaniu CP - internet duży plus i zmiany w ofercie kanałów HD
      również duży plus. Myślę, że to ruchy, które deklasują konkurencję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka