mara571 04.06.10, 09:55 chyba sie nie pomyle, jesli powiem, ze szklanki byly Made in China. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mppmpp McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrekiem 04.06.10, 10:09 Niech zgadnę! Robione w najludniejszym kraju świata? Oj wydymali nas żółci za nasze pieniądze. Wydymali i zatruwają... PS. Ciekawym co robią rozmaite komisję sprawdzające wygląd ogórka i jabłka, a pozwalające na wpuszczenie rakotwórczych i trujących produktów z Chin? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 11:37 > Niech zgadnę! Robione w najludniejszym kraju świata? Oj wydymali nas żółci za n > asze pieniądze. Wydymali i zatruwają... ile zapłacciłeś za te szklanki, że tak narzekasz? właściciel jakiegoś MCD z ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum mleko i piwo 04.06.10, 14:06 Trzeba pić piwo i popijać mlekiem. Mleko wzmocni kości, piwo przepłucze nerki i kadm się wysika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzczepionkiToRak Re: mleko i piwo IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.06.10, 17:35 mleko tak ale surowe a nie pasteryzowane ze sklepu; niepasteryzowane bialka w mleku faktycznie wyciagaja metale no i odzywiaja,najlepsze nie alergizujace mleko jest z krow rasy gornsey tzw mleko a2, sorry mleko z laciatych krowek powoduja cukrzyce i zapychanie zyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 19:02 @nchyb, Uważasz, że rozdawanie nawet za darmo trujących szklanek jest ok? Jeśli tak, to zrobię cukierki z arszenikiem i będę za darmo dawał na ulicy. Ktoś się będzie skarżył, to tak samo napiszesz? Weź chłopie siądź w kącie i pomyśl chwilę. Wierzę, ze potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azziz NIC NOWEGO - dyskretna redukcja populacji IP: 188.93.163.* 04.06.10, 20:28 www.vida.tv/video/UPADEK_REPUBLIKI Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 06.06.10, 08:01 > Uważasz, że rozdawanie nawet za darmo trujących szklanek jest ok? merek, a czy gdziekolwiek tak napisałam? NIE! na zupełnie inny temat się wypowiedziałam. Może więc, jezeli nie zrozumiesz czegoś, to się nie wypowiadaj? Milczenie jest złotem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob ale managier z pomysłem wziął premię? IP: *.ghnet.pl 04.06.10, 10:22 ot byznes naszych czasów. Szukanie oszczędności, a że za nasze zdrowie? kto by się przejmował. byznes ys byznes..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś w mcdonald prznajmniej to sprawdzają, ciekawe ile IP: *.146.62.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.10, 10:24 tego syfu zawierają talerze i szklanki z których korzystamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ng Re: w mcdonald prznajmniej to sprawdzają, ciekawe IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 13:49 jak używasz szklanek itp. w żarówiaste kolory to jest baaaardzo duże prawdopodobienstwo ze zawierają kadm lub inne metale ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 10:34 mara571 napisała: > chyba sie nie pomyle, jesli powiem, ze szklanki byly Made in China. Nie, nie Made in China. Teraz tak się już nie pisze. Made in P.R.C. lub Made in PRC (co prawda to samo, ale jak ładnie wygląda) Spotyka się jeszcze Made in EU - też radzę unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 10:36 Zapomniałem dopisać :))) P.R.C. (lub PRC) = People Republic of China :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzystwo Anty Nie kupujmy chinszczyzny!!! IP: *.hsd1.ct.comcast.net 04.06.10, 12:02 Nie People ale People's ( czyli Ludowa ) Republic of China. Dodam jeszcze na marginesie, ze WSZYSTKO co przychodzi z Chin zawiera jakis srodek niebezpieczny dla zdrowia. Bo niby jak osiagnac tak wysoka produkcje sposobami naturalnymi? Nie ma szans. A glupi swiat kupuje to barachlo za grosze, nie patrzac na koszty dlugoterminowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe niespecjalnie mamy wyjście IP: *.ghnet.pl 04.06.10, 17:32 polski cinkciarz zawsze znajdzie sposób żeby coś kupić tanio i sprzedać drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie cierpie Chin Wszystko co chinskie jest mi obca. IP: *.hsd1.ct.comcast.net 05.06.10, 00:46 Mamy wyjscie, kupowac u polskiego chlopa, z polskich fabryk, polskich uczciwych biznesow ( takie istnieja ). Kupowac zywnosc naturalna ( w USA nazywa sie to organiczna ). Olac chinskie totalnie. Ja tak robie i jakos mi sie to udaje. Nic chinskiego nie kupilem w ostatnich 4 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ja zawsze sprawdzam 04.06.10, 11:05 i obydwa skroty znam. Bardzo czesto brakuje informacji i towar jest dosc tani: to tez sygnal, ze to chinskie dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 15:39 Doszedłem do tego samego wniosku, że pod "Made in EU" lub "Wyprodukowano w UE" produkuje tylko Bułgaria i Rumunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KADM McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrekiem IP: *.dka.pl 04.06.10, 10:42 Trzecia część Shreka? To chyba troche stare te szklanki, albo chodzi o CZWARTĄ część. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 10:57 U nas w marketach pazdziochy tez kupuja badziewie z chin (gary, talerze, sztucce, kubki itd), a pozniej lataja z dzieciakami do lekarzy i wydaja kupe szmalu na nieskuteczne leczenie. Kiedys byla moda na czarne sztucce wykonane z jakiegos g* - oczywiscie tez z Chin. Masa debili to kupowala i przygotowywala zarcie( gotowala, smazyla itd) z ich uzyciem. Czy tak trudno dolozyc pare groszy i kupic gary z PL? Nie, lepiej kur* zaoszczedzic pare zeta, a pozniej wydac 100x wiecej na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrekiem IP: *.access.telenet.be 04.06.10, 11:06 Do tych co krytykuja UE za slaba kontrole - ta sytuacja sie wydarzyla w USA. I dla wszystkich ktorzy sie wyzyli na Chinach - szklanki byly wyprodukowane w Millville, NJ, USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 11:22 powiedz jeszcze, ze to byla ta huta, ktora produkuje swietne szklo laboratoryjne... Odpowiedz Link Zgłoś
koxiarz Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 11:52 mara571 napisała: > powiedz jeszcze, ze to byla ta huta, ktora produkuje swietne szklo laboratoryjn > e... Ale co do tego ma szkło? Czy w artykule nie jest jasno i wyraźnie napisane że to nadruk zawierał kadm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzystwo Anty. Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek IP: *.hsd1.ct.comcast.net 04.06.10, 12:11 Gowno prawda. Plastiku w USA nie robi sie juz od 20 lat. Te szklanki, wyprodukowane w Chinan, sprowadzila firma z New Jersey i przywalila swoje logo na tym gownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tau Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek IP: 212.180.160.* 04.06.10, 18:16 Ciekawe rzeczy opowiadasz... Niedawno wróciłem z Kalifornii, gdzie odwiedziłem kilka firm robiących gumowe i plastikowe komponenty. Radzą sobie doskonale. Tak, robią w USA. Widziałem produkcję na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
igorbn Re: McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrek 04.06.10, 19:11 Dobrze, ze sa wsrod nas uwazni czytelnicy. Szkoda tylko, ze o dziennikarzach nie mozna powiedziec tego samego:( Przeciez na stronach amerykanskiej komisji "jak byk" wskazano kto i gdzie wyprodukowal szklanki. Ciekawe jakie sa amerykanskie normy w tym zakresie? Moze ktos z Panstwa wie? W Polsce mamy PN-EN 1388-1:2000, ale ta norma tylko czesciowo odnosi sie do opisywanej sytuacji. Ciekawa bylaby takze informacja, skad wziela sie farba uzyta do produkcji owych trefnych zdobien. O dobrych praktykach biznesowych DOBRAPRAKTYKA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD3 Nie wiem co gorsze - USA czy Chiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:11 I jedno i drugie to czysty biznes. W USA o dziwo można opatentować rzeczy o któych ci się nie śniło że można to opatentować a później rządzić ludźmi. Pooglądajcie sobie skąd jest żarcie do McDonald'sa brane i jak jest produkowane - zbledniecie www.youtube.com/watch?v=R1xNerb4yE8 Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem McDonald's wycofuje trujące szklanki ze Shrekiem 04.06.10, 12:22 Inna firma za takie coś mogłaby zniknąć z rynku, powinni im dowalić karę w wysokości 5% obrotu rocznego może drugi raz takie coś się by nie przydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocc Uff a już się bałem IP: *.com.pl 04.06.10, 12:26 Więc mogę nadal jeść codziennie mój ulubiony gigant powiększony zestaw z potrójnymi frytusiami i popijać 1,5l koli, a bałem się że zachoruję od tego kadmu Odpowiedz Link Zgłoś
qin a reszta to kiedy ??? 04.06.10, 12:40 A co z resztą Mc g...m Sól,wkład z GMO nafaszerowane chemią świństwo Odpowiedz Link Zgłoś
qin Film warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.10, 12:47 www.youtube.com/watch?v=yh8c9OUti4c&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Film warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.06.10, 15:04 To nie żaden film tylko sama czołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
virtuoz83 Reklama Shreka 3? 04.06.10, 17:03 Chyba Shreka 4. Amerykanów bym nie żałował. Mogą się truć. Nie dość, że tępy naród to jeszcze nas mają głęboko w d****. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meglovestech Nawet drogie komputery Apple sa skaldane w Chinach IP: 167.83.9.* 04.06.10, 17:24 a dokladnie w Shanghaju. Stad czaeste usterki tych komputerow typu martwy dysk po roku uzytkowania czyli akurat po terminie gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Kadm jest bardzo smaczny - cos pomiedzy oscypkiem 04.06.10, 17:45 i kaszanka Odpowiedz Link Zgłoś
qin McDonald;s wycofuje z USA trujące szklanki.do ??.. 04.06.10, 19:05 www.youtube.com/watch?v=hXDAcNmU9bo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceramik McDonald's wycofuje z USA trujące szklanki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 20:44 Nie bardzo rozumiem to halo wielkie. Kadm jest w nadrukach, które są na zewnątrz naczynia, czyli nie mają kontaktu z żywnością. Więc o co kaman? Odpowiedz Link Zgłoś