Gość: xxxxx IP: *.pppoe.covernet.pl 10.06.10, 10:32 Po co aneks , jak sie nie wywiazuje z terminu to niech placi karne odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad.ludwik02 Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadion... 10.06.10, 10:33 To było do przewidzenia, ale nasuwa się pytanie: jakie skutki finansowe tego opóźnienia dla wykonawcy? No i jeszcze jedno: mowa o "wielofunkcyjnym Stadionie Narodowym w W- wie". Na czym polega wielofunkcyjność stadionu stricte piłkarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadi IP: *.aster.pl 10.06.10, 10:42 nie tylko piłka ale np: rugby, koncert, boks, siatkówka itp. (pamiętajcie, że ten stadion ma zamykany dach co zwiększa jego funkcjonalność) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz O Jezuuu - odbiorą nam EURO!!!! 10.06.10, 12:11 Gazeto co się dzieje? Do niedawna takie niusy miały inne tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radna Pisiura Re: A co z Premiami ? IP: 195.164.0.* 10.06.10, 11:15 a co z premiami, które przyznano urzędnikom za wspaniale rozstrzygnięty przetarg ? Podobno dużo zaoszczędzono . Może premie tez aneksować, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakqa Re: Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:41 właśnie na tym że nie jest on stricte piłkarski?? bedzie uniwersalny, nie tak jak stadiony wybudowanie w Porugali, które sie nie nadawały do niczego innego poza Piłką Nożną i teraz je trzeba wyburzać bo przynoszą milion euro miesięcznie strat. Stadion ma na siebie zarobić poprzez organizację imprez, koncertów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadi 10.06.10, 11:43 Jeżeli widzę przetarg i wśród zwycięzców Hydrobudowę lub PBG, mogę w ciemno obstawiać, że inwestycja nie zakończy się w terminie. Zawsze znajdą jakiś powód aby uzasadnić przedłużenie robót. Tak było w Szczecinie z projektem "Poprawa jakości wody w Szczecinie", tak jest i w przypadku budowy stadionów. Poza tym czytałem w GW wywiad z który zarzekał się, że kolejny raz terminu nie zmienią. I co najfajniejsze. Cena wyjściowa z przetargu na budowę stadionu w Poznaniu :"Hydrobudowa zaproponowała 486 mln zł" - GW Poznań 2008-12-15, cena obecna : 704 mln zł -------------------------- tłumaczenia w Zachodniopomorskiem | SOROBAN Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadi 10.06.10, 12:48 w każdej broszurze jaką widziałem jest podkreślane, że ten obiekt nie jest ttylko stadionem, a na pweno nie tylko piłkarskim. w tej wielkiej bryle będa biura, sale konferecyjne.. i bardzo dobrze, bo skoro juz powstaje tak wielki obiekt [którego istnienie jest raczej wskazane w skali kraju w XXI w.], to niech koszty eksploatacji, chodź trochę pochodzą z poza sportu.. brzmi to w miarę logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Wielofunkcyjność stadionu to: IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.06.10, 13:43 to proste - po EURO przyjdą tam handlarze i będą sprzedawać skarpety, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia będzie polska prowizorka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 10:50 już się zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamoń Re: będzie polska prowizorka? IP: *.acn.waw.pl 10.06.10, 12:02 z czerwca zrobi sie sierpien pozniej.... i tak wkoło wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Zobaczycie,że tak będzie,jak pisze na tej stronie IP: *.range86-180.btcentralplus.com 10.06.10, 11:03 opisującej możliwy los mistrzostw: 21grudzien2012.com.pl/mistrzostwa_europy_w_pilce_noznej_euro_2012_dlaczego_nie_w_polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Zobaczycie,że tak będzie,jak pisze na tej st 10.06.10, 13:19 Dobre. Dawno się tak nie obśmiałem. Przy tym oszołomie Ojciec Rydzol to pikuś. Mały. Odpowiedz Link Zgłoś
smiki48 umiesz liczyć? 10.06.10, 11:05 to policz ile musieliby zapłacić kar umownych. 1% to TYLKO 12 mln zł. Lepiej dogadać się z drugą stroną, która zadowoli się mniejszymi pieniędzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saska Re: umiesz liczyć? IP: 62.29.175.* 10.06.10, 12:25 i jak zawsze ktoś ma duża kieszeń, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www powtórka z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:19 tak samo w Poznaniu, przesuwali już kilka razy terminy, gó...ana hydrobudowa Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadi 10.06.10, 11:54 Gość portalu: xxxxx napisał(a): > > Po co aneks , jak sie nie wywiazuje z terminu to niech placi karne > odsetki. Wiesz, czasem są okoliczności leżące poza kontrolą stron umowy przedłużające jej wykonanie. I warto wtedy zweryfikować plany i dogadać się na bardziej realny termin. Oczywiście inna sprawa, gdy ewidentnie wykonawca nawala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Wielofunkcyjny IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 10.06.10, 11:57 Rozumiem, że przewidziano miejsca na stragany bardziej funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Dla Hanki G to luz. Kredyt wziety a o to chodziło? 10.06.10, 13:05 a czy tak jak autostrady bedzie czy nie bedzie to jej wisi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Autostrady buduje GDDKiA, a nie HGW, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:32 pacanie. Jak widać z twojej aktywności, pchasz się na forum żeby "zaistnieć", a nie masz nic sensownego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Dla Hanki G to luz. Kredyt wziety a o to chod IP: *.riz.pl 10.06.10, 14:38 mistrzu, ten stadion akurat buduje państwo a nie wa-wa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flam ALPINE BAU ....................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:22 za opóźnienia wywalono już z budowy A1 na południu Polski, a obecnie opóźnia następną budowę. Ale jakie konkursy takie i wyniki. A tak na boku - O ile podrożał stadionik w trakcie budowy??????????. Ile zakładał tzw ślepy kosztorys???????????????????. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright napisalem w Rzepie, napisze i tutaj-czerwiec ma 30 10.06.10, 13:49 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...:a:... Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadion... IP: 82.160.71.* 10.06.10, 14:24 To kiedy odbędą się zawody kajakarskie na stadionie narodowym? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Konsorcjum z udziałem grupy PBG zbuduje Stadion... IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 14:32 "I co najfajniejsze. Cena wyjściowa z przetargu na budowę stadionu w Poznaniu :"Hydrobudowa zaproponowała 486 mln zł" - GW Poznań 2008-12-15, cena obecna : 704 mln zł" Stadion budują już chyba z 6 lat. Kosztorys podobny na końcu do budowanych stadionów we Wrocławiu czy Gdańsku które mają na powstanie 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś