Dodaj do ulubionych

"Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko...

23.08.10, 08:25
Dopóki TP SA będzie kazała do każdej faktury na internet dopłacać za nic 36,60 PLN, dopóty ludzie będą z niej korzystać w ostateczności. A to już nie te czasy, że można czekać aż ludzie zmiękną, bo operatorów jest do wyboru, do koloru
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: 193.23.63.* 23.08.10, 08:40
      Słuszna uwaga..
      • manhu Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele 23.08.10, 12:49
        Czyli ja mam wam darmozjady dopłacać do waszego netu? Akurat! Po prostu wprowadzić opłatę za utrzymanie łącza (znaczy linii tel) do abonamentu i po problemie (jeśli ktoś ma 2 abonamenty tel i net to dać mu ulgę).

Problem jest inny, że oszuści z TPSA dają 10 Mb/s w ADSL (mogące uciągnąć max 8 Mb/s, a realnie to jest 6,5 na najlepszych liniach). To jest kryminał! Jedna osoba chwaliła się nawet 20 Mb/s w ADSL, mało wiarygodnie, ale przed falą 10 Mb/s w ADSL też było to mało wiarygodne. Oszuści z TP gotowi są dać 80 Mb/s w ADSL. Dodam, że VDSL1/2 działa na bardzo małe odległości, do 1 km, im bliżej 0 tym większy zysk (80 Mb/s do ok.300m od centrali).
        • lucusia3 Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele 24.08.10, 16:02
          No i podają, że założyli linię telefoniczną, która obsługuje szerokopasmowy internet (mam wrażenie, ze to jakaś umowa z urzędami publicznymi, która skutkuje dotacjami dla firmy), a tym czasem linia jest doprowadzona do paru domów (zupełnie przypadkiem kogoś z TPSY), a reszta mimo dokumentacji i wskazówek na mapie sieci, ma po jednym zwykłym drucie na kilkanaście gospodarstw domowych i szerokopasmowy internet można sobie narysować.
    • Gość: wojti Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 09:13
      Ja przeszedłem do netii - taniej i nie było takich problemów jak z TPSA. Ale
      niedawno by problem - przyjechał monterz tepsy (bo neta mam na łączach tepsy) i
      się pytam jak to jest ze sąsiad chce kupić neo i nie może - odpowiedział ze sam
      się dziwi tej polityce bo na okolice jest przydzielonych taka ilość punktów
      dostępowych a chętnych i oczekujących w okolicy jest ponad 2 razy więcej.
      Reasumując nie chce im się chyba tych klientów pozyskiwać aż do teraz
    • Gość: zaza Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.euronet.net.pl 23.08.10, 09:27
      kretek_bladzi napisał:

> Dopóki TP SA będzie kazała do każdej faktury na internet dopłacać za nic 36,60
      > PLN

29 PLN
      • kretek_bladzi Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele 23.08.10, 11:38
        Gość portalu: zaza napisał(a):

> kretek_bladzi napisał:
        >
        > > Dopóki TP SA będzie kazała do każdej faktury na internet dopłacać za nic
        > 36,60
        > > PLN
        >
        > 29 PLN

Thx za sprostowanie - 29 PLN
    • bondnaemeryturze "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 09:31
      Francuzi zmienili tylko logo tepsy, mentalność i zwyczaje w firmie to relikt
      głębokiego peerelu. Eeee... ceny też zmienili ;)
      • Gość: Ździchu Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.derby.waw.pl 24.08.10, 13:21
        No przecież trochę swoich zwyczajów też wprowadzili - już się jedna pracownica
        TP w Poznaniu z okna rzuciła....
    • andrzej301159 "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 09:36
      Mam Neostrade i płace blisko 120 zł za telefon z internetem ,
      doliczają sobi nawet 3,66 zł za prezentacje numeru ,ale tylko do 1
      pażdziernika .Dzwonią do mnie o przedłużenie to powiedziałem im że
      jak przebiją tą ofertę to zostaje Vectrę za 120 zł będę miał 115
      kanałów TV internet 24MB i 150 minut na telefon
      • Gość: rapko Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.compower.pl 23.08.10, 09:52
        wrocisz na kolanach
        • Gość: Q Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.aster.pl 23.08.10, 11:07
          Z Vectry? Zapomnij. To nie Aster, tylko solidna firma.
          • Gość: antyvwktra Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.debacom.pl 23.08.10, 11:27
            no nie powiedzialbym ze solidna firma..
          • Gość: qwe internet w asterze i vectrze - to jak ... IP: *.u.itsa.pl 23.08.10, 12:36
            ... dwa rozne swiaty.
            • Gość: monika Re: internet w asterze i vectrze - to jak ... IP: *.222.246.41.spray.net.pl 23.08.10, 15:49
              nie zebym chciala bronic tepsy, ale vectre odradzam;
              mam vectre od dawna, dopoki to byl spray, bylo ok,
              od kiedy jest vectra jest dramat - przerwy w dostepie do netu;
              wystarczy srednia burza i netu nie ma pare dni zanim naprawia:(
              co ciekawe kolega mieszkajacy w zupelnie innej czesci wwy ma takie same klopoty
              z vectra chociaz raczej niemajace nic wspolnego z burzami;
              a wyreklamowanie czegos wydaje sie niezwykle trudne;
              ja sie zastanawiam nad zmiana, tylko jeszcze nie wiem na co;
              ale fakt, ze wsrod operatorow moge przebierac teraz;
    • mariusz2010 "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 09:47
      Chcą pochłonąć Playa... a ja mam stamtąd neta. I co, znów mam mieć do
      czynienia z obłudną,cwaniaczkowatą tepsą?
      • Gość: haha Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.compower.pl 23.08.10, 09:52
        i to cie nauczy !
    • singollo "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 09:49
      Tak poważnie - po cholerę mi 40-80Mb? W domu mam teraz 30Mb (UPC) i na sieci
      bezprzewodowej (g) jestem w stanie wyciągnąć 22Mb - jeśli jest włączony jeden
      komputer. Jeśli są włączone 3, to transfer spada do 14-16Mb...
      Żeby wykorzystać efektownie 80Mb, musiałbym wszystko postawić na kablach i
      chyba router cisco kupić :)
      • Gość: z Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.chello.pl 23.08.10, 10:02
        Z tego co piszesz nie wynika, że większe prędkości nie są potrzebne. Z tego wynika tylko, że łączność bezprzewodowa ma swoje ograniczenia. A większe prędkości nie są potrzebne na dziś tylko będą wykorzystane w przyszłości.
      • anika1983 Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele 23.08.10, 16:39
        kup lepszy router
    • Gość: lodzST "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... IP: *.toya.net.pl 23.08.10, 09:58
      Już niedawny monopolista zapomniał, jak za 40 złotowy miesięczny abonament
      dawał łaskawie aż 10 rozmów 3-minutowych gratis?
    • Gość: Asyt Abonament za utrzymanie lini IP: 212.160.109.* 23.08.10, 10:02
      Nie lubię TP, ale akurat w tym przypadku to, że pobierają opłatę za utrzymanie
      linii wynika z ustawy. TP jako operator posiadający znaczący udział w rynku jest
      zobowiązany do przedstawiania wszystkich cenników w UKE, sprzedaży produktów z
      ceną nie mniejszą niż koszty wytworzenia, utrzymywania budek telefonicznych itd.
      A jak nie to kara...
      • Gość: AS Re: Abonament za utrzymanie lini IP: 193.227.131.* 23.08.10, 16:43
        to nie wynika z ustawy, a UKE od dawna kwestionowało wyłaczenie jako
        dodatkowej takiej opłaty
    • ambl "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 10:03
      Neostradę wezmę pod uwagę dopiero wtedy gdy zlikwidują opłatę "za utrzymanie
      łączy"(może już jej niema,nie jestem na bieżąco)
      • Gość: Q Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.aster.pl 23.08.10, 11:09
        w tepsie opłatę za utrzymanie łącza (bez telefonu) jestem w stanie zrozumieć.
        Ale czemu aster, przy 2 usługach, dolicza sobie jeszcze kasę za utrzymanie
        łącza? fenomen.
        ale już niedługo...
      • Gość: Gu Gu Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:57
        Niestety jest nadal....20 zł, za livebox też się płaci...
    • Gość: UkF "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 10:03
      Mieszkam 5 kilometrów od granicy z Warszawą i od 8 lat TP nie jest w stanie
      naprawić mojej linii tak, aby nie zrywało mi połączenia kilkanaście razy na
      dzień. Może zamiast zwiększać prędkość tam, gdzie nie jest to już potrzebne
      zaczeliby kompleksową modernizację lokalnej infrastruktury.
      • Gość: Arek Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 13:35
        Zmień sobie modem adsl na lepszy z dobrym chipsetem np. Broadcom. Słabe modemy
        przy dużej tłumienności linii mają tendencje do zrywania synchronizacji.
    • Gość: saracen "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 10:06
      Nie sadze, aby to byly dzialania zmierzajace do monopolizacji. Jezeli beda obnizki to chyab dobrze, prawda? Zreszta TP, to ta sama grupa kapitalowa co orange, a zobaczcie, ze tam wszysto zmienia sie szybko i idzie w dobra strone. Jest taniej, jest wiele ciekawych inicjatyw (środy z orange, kina letnie, people project na facebooku, sponsoring itp). Do tego dochodza rzeczy typu loterii, gdzie operator zarabia troche grosza, a abonentom daje igrzyska, zabawe itp.
    • Gość: qwe niech odwala sie od astera IP: *.u.itsa.pl 23.08.10, 10:11
      wiekszosc ludzi w asterze ucieklo od badziewnej tepsy. panie witucki,
      prosze zostawic astera w spokoju.
    • heraldek Dlaczego roznica w cenie miedzy umowami na czas... 23.08.10, 10:21
      .....okreslony i na czas nieokreslony siego 100% i wiecej.....w USA
      jest to zwykle 10-20%....w tym pierwszy miesiac za darmo, bez
      zadnych kosztow aktywacji.....
    • heraldek Dlaczego nie ma planow 6-8 lub 9-cio miesiecznych. 23.08.10, 10:27
      .....z ktorych mogliby korzystac studenci czy majacy zatrudnienie
      tymczasowe....tak jest w wielu krajach i w Ameryce i jest nieco
      drozsze miesiecznie ale bezpieczne bo nie powoduje wpadanie w dlugi
      w przypadku utraty dochodu czy przerwy w nauce.........
      • Gość: sealion Re: Dlaczego nie ma planow 6-8 lub 9-cio miesiecz IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.08.10, 10:50
        Bo tu jest Polska. Operatorzy myślą tylko jak tu zgarnąc kasę, a
        klient jest od tego żeby płacił.
        • Gość: asd Re: Dlaczego nie ma planow 6-8 lub 9-cio miesiecz IP: 87.239.196.* 23.08.10, 12:00
          a mnie sie wydaje że najpierw to lepiej by było pociagnąc porzadne kable do wszystkich budynków, potem oferowac szybkosc odpowiednią dla róznych grup: brakuje oferty za np 20 zł łacze 1 mega, starczy dla osób ktore nie chcą nic sciagac tylko np przegladają strony, sprawdza poczte itd. po co zaraz płacic 50-60 zł za cos czego sie nie wykorzysta, operatorzy sie przescigaja w szybkosciach a niestety nie potrafia zawsze dotrzymać umowy, netia tez nie jest taka świetna jak sie niektorym wydaje, na tych samych łączach co np airbites nie daja łącza symetrycznego w standardzie, trzeba dopłacic 10 zł na miesiąc, w airbites dało sie za darmo...
    • nowaczynska_76 "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 12:14
      Zawsze miło patrzeć jak konkurencja wymusza obniżkę cen - niebawem będę
      zmieniała dostawcę internetu to zobaczymy co się opłaca - może ta nowa
      "neozdrada" będzie ok?
      • Gość: bubu Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 12:35
        Niezależnie od przyczyny, obniżka to obniżka więc wiadomość pozytywna. Co do
        neo, to jeżeli chodzi o awaryjność, to nigdy zbyt dużych problemów nie było,
        jeżeli teraz jeszcze ma potanieć, to powinno być ok.
    • Gość: slav "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... IP: 193.28.189.* 23.08.10, 13:29
      Kumpel żeby mieć internet, musi utrzymywać linię telefoniczną. Internet ma
      oczywiście najwolniejszy z wolnych (1.3mb/s). Razem z telefonem płaci
      miesięcznie ponad 120zł, przy czym z telefonu i tak nie korzysta, a internet
      raz działa, dwa razy nie działa. Więc o czym my mówimy? Firma ta utrzyma ludzi
      tylko w miejscach, gdzie nie ma alternatywy (jak u mojego kumpla). Inaczej
      nikt rozsądny nie będzie się pchał do tepsy.
      • Gość: Zen Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: 212.160.172.* 23.08.10, 14:53
        Ten Twój kumpel może nie płacić abo za telefon, a tylko zawiesić usługę telefoniczną i płacić wtedy 20 zł+vat i oczywiście + abonament za neostradę, a prędkość to jest 1Mb/s, a nie 1,3 Mb/s, bo z prędkością 1,3Mb/s to modem się synchronizuje.
    • Gość: qwerty Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 15:21
      Moim zdaniem problemem TP nie jest poziom cen, ale brak oferty. Oto
      przykład: w centrum Katowic (ok. 600 m od dworca PKP) nie można zamówić
      łącza szybszego niż 4 Mb. O terenach podmiejskich lepiej nie wspominać -
      proktycznie nigdzie nie da się zamówić łącza szybszego niż Neo 6Mb.
      Ostatnia reklama TPSA - 10Mbit i 20Mbit to oferta tylko na papierze -
      nigdzie nie ma warunków technicznych.
      • Gość: jureczko Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:07
        Coby nie mówić to i tak pod względem dotarcia TP przoduje wśród naszych
        operatorów. Wiadomo, że nie zawsze i nie wszędzie można mieć wystarczająco
        szybkie łącze, ale jednak często tepsa dociera tam, gdzie nie ma żadnego innego
        dostawcy.
    • zygzak-dwa "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 23.08.10, 15:23
      Zapowiadają, zapowiadają, cały szum spada na prezesa Wituickiego, że oto w
      końcu nastąpi przełom i nie trzeba będzie mieć Neostrady razem z telefonem
      stacjonarnym. Szok! Jak dla mnie poproszę 50 % zniżki dla stałych klientów
      (jak daje Era), albo koniec z tym panowie.
    • Gość: puch4cz Hehe... IP: *.tx.res.rr.com 23.08.10, 15:29
      Czy ktos lyka te rewelacje od TPSA? 40-80 Mbit, jaaasne :D
      Po pierwsze, jesli to ma byc VDSL, to zdaje sie nie pojdzie na nim wiecej niz 52
      Mbit. Poza tym, w tej technologii jakosc lacz oraz odleglosc jest bardzo wazna,
      wiec patrzac obiektywnie, bedzie to max 30 :)
      • hens Re: Hehe... 23.08.10, 16:00
        40-80 Mbit............to chyba prezes TP ma 500 metrowe prywatne łącze światłowodowe do gabinetu.

Ten człowiek nasłucha się pierdół od oszołomów zastępców,
        i rozpowiada to wszędzie. Tylko kto w to uwierzy ?
        Już takie bajki słyszeliśmy w TP !
        Oferta 2Mbit.....a faktycznie pływające 256 kbit,
        z pełnym zanikiem sygnału, raz na 30 minut.
    • Gość: trewq "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.08.10, 18:08
      Podobno reklama jest dźwignią handlu, więc Prezes reklamuje.
    • swiety_76 "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Teleko... 24.08.10, 08:07
      Trudno mi uwierzyć w te 40 czy 80 Mbit, skoro TPSA teraz ma spore problemy z
      ofertą 10-20 Mbit.
      Kilka miesięcy temu przed upływem umowy z TPSA skuszony nową ofertą w której
      różnica cenowa pomiędzy 6 a 20 Mbit jest mała zażyczyłem sobie 20 Mbit. Byłem
      zawsze zadowolony z usługi Neostrada (duże miasto, rzut beretem do nowoczesnej
      centrali). Obdzwoniłem infolinię i wiele tele punktów. W każdym udzielano mi
      sprzecznych informacji.
      Jedna pani mówi że jeszcze nie sprzedano w mieście ani jednego 20 Mbit, inna
      mówi że jak na razie to chodzi tylko na jednym osiedlu.
      Inny pan w przypływie szczerości dał do zrozumienia że oferta 20 Mbit to tylko
      pic na wodę, żeby pokazać że TPSA ma szybki internet w ofercie a faktycznie
      technicznie jest to niemożliwe.

Najgorsze że przed zamówieniem usługi nie można sprawdzić czy będzie chodziło
      te 20 Mbit. Dopiero po podpisaniu umowy jeśli są problemy (a z reguły są)
      przychodzi technik, robi pomiar łącza i oferują aneks do umowy zmniejszający
      szybkość.

Tak też było w moim przypadku gdzie 20 Mbit nie chodziło - ustawiono dla mnie
      10 Mbit (i to jak powiedział technik trochę naciągane) ale jak na razie to
      wszystko chodzi OK

To tyle w sprawie oferty przez TPSA 40-80 Mbit

• Gość: Macho Re: "Rz": Neostrada będzie tańsza. Nowy plan Tele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 09:32
        Widziałem strony które z podawanego przez modem tłumienia linii są w stanie
        policzyć max. przepustowość jaką da radę wyciągnąć połączenie.
    • lukask73 darmowy inet 24.08.10, 08:54
      To jeszcze nam wytłumacz, skąd miałby się brać ten darmowy internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka