IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:12
Autor artykułu pisze: "strona Agito sprawia najzwyklejsze wrażenie na
świecie. I to chyba jej główna wada". Dość dziwny zarzut. Kupowałem u nich i
to właśnie uważam za zaletę - bez wodotrysków, bajerów, wszystko działa
szybko. Nie zapomnieli o modemowcach (można wyłączyć wyświetlanie grafik i
opisów). Uznawanie tego za wadę uważam za nieporozumienie.
Obserwuj wątek
    • starybor Re: Agito.pl 06.06.14, 15:05
      Witam! Zakupiłem od firmy AGITO drukarkę, która okazała się wadliwa. Mimo usilnych próśb wysyłanych od 3 miesiecy do firmy AGITO o wymianę urządzenia, brak jest odzewu ze strony sprzedawcy. Proszę o pomoc, wskazówki co mogę zrobić jeszcze w poniższej sprawie? Sprzedawca komlpetnie ignoruje moje prośby. Na pierwszą w ogóle nie odpowiedział dopiero po interwecji w Allegro, poprzez które dokonałem zakupu. Po reakcji Allegro, Agito zgodziło się odebrać drukarkę, ale jak się okazało w celu naprawy. Oczywiście nie zgodziłem się na naprawę urządzenia, które nie wydrukowało nawet jednego dokumentu i już nie działało. Wysłałem urządzenie, a Agito przesłało je wbrew mojej woli do SERWISU. Serwis wykonał nic nie wartą naprawę i urządzenie zostało mi PODRZUCONE przez z góry opłaconego przez Agito kuriera. Oczywiście po podłączeniu okazało się ponownie, że drukarka zacina papier i niszczy wydruk. Po wielotygodniowej bezsensownej korepsondencji z Agito.pl dowiedziałem się, że "Sklep Agito Sp. z o.o. jest sprzedawcą urządzenia. Nie jest gwarantem. Państwo mają prawo dokonać reklamacji z tytułu gwarancji. W tym trybie zgłoszenie jest rozpatrywane" - Przemysław Filipek, przemyslaw.filipek@agito.pl. Nigdy nie zgłaszałem reklamacji z tytułu gwarancji, tylko z tytułu niezgodności towaru z opisem - poprostu nie działa i jest bezużyteczne. Allegro niestety zignorowało moje prośby o pomoc w tej kwestii, mimo, że sprzedawca nie odpowiedział na otwraty poprzez Allgero oficjalny spór i odesłało mnie na drogę cywilno prawną? A ja wybrałem droższy zakup przez Allegro, a nie bezpośrednio na Agito.pl, właśnie dlatego, że liczyłem na Program Ochrony Kupujących Allegro. TO BYŁ WIELKI BŁĄD. PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH i STANDARDY ALLEGRO nic nie znaczą. To tylko puste zwroty marketingowe!
      W końcu drukarka ponownie trafiła do Agito ze zdjęciami zniszczonych wydruków, które ponownie umyło ręce przesyłając urządzenie do serwisu producenta. Serwis wykonał kolejną nic nie wartą naprawę i urządzenie w taki samym stanie trafiło do mnie. Co mam zrobić aby otrzymać całkowicie sprawne urządzenie za które zapłaciłem pełną, normalną cenę. Nie jakąś promocyjną, obniżoną itd? Czy ktoś miał taki przypadek i jest w stanie pomóc, doradzić jakie powinny być dlasze kroki, aby Agito wywiązało się z zawartej umowy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka