Gość: magda IP: *.acn.waw.pl 13.10.10, 19:02 Autorze, logo to nie to samo co logotyp. Logotyp może brzmi bardziej mądrze ale w artykule chodzi o logo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gogol Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: 212.180.160.* 13.10.10, 19:04 Proste ciuchy, ale jakość i wymiarówka jeansów nie do pobicia. Zawsze przywożę sobie kilka par z USA. Nawet nie wiedziałem, że chcieli zmienić logo. Po co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pick. Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:04 w kontekscie gapa logo jrdt logotypem i na odwrot, czepialska babo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marketingowiec Porażka? Sukces jak cholera. O to im chodziło IP: *.chello.pl 13.10.10, 21:10 Marka GAP popadała w zapomnienie a tu proszę pozornie zmieniając logo zaangażowali ludzi kojarzących tą markę w ratowanie starego logo (z którym zaczęli się utożsamiać) a dzięki szumowi medialnemu (nawet na takim zadupiu świata jak u nas to news no 1) wielu ludzi dowiedziało się o jej istnieniu. I to jest porażka??? Czapki z głów dla amerykańskiego marketingu!!! Tylko u nich z przestarzałego technologicznie motocykla zrobili obiekt kultu (Harley) a produkowany w Chinach telefon z ogryzkiem w logo sprzedaje się za dwukrotność ceny aparatów konkurencji i ludzie jeszcze biorą to za zaletę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukok Re: Porażka? Sukces jak cholera. O to im chodziło IP: *.222.244.90.spray.net.pl 13.10.10, 22:22 i o to chodzi i o to chodzi cza sie uczyć od nich i będzie git! srecenzje.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok marketingowiec, a ty wiesz, o czym mówisz? 13.10.10, 22:56 albowiem wydaje mi się, że jednak nie! GAP jest znany i lubiany, a walka klientów o jego stare logo dowodzi, że pomysły a la pepsi cola inc to kompletny idiotyzm. Harley Davidson to nie motocykl, ale styl życia. Tego też nie pojmiesz. Taki właśnie jesteś marketingowcze! PS. Marketing to największe oszustwo i naigrywanie się z klientów i tego właśnie należy zabronić! Ostanio jacy kretyni z agencji Leo...... wydumali wizerunek niemowlęcia z toastem w pupie. Debile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: marketingowiec, a ty wiesz, o czym mówisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 00:11 1410_tenrok napisał: > Harley Davidson to nie motocykl, ale styl życia. Ktoś ten styl życia wykreował i teraz na tym zarabia. O tym pisał poprzednik, ale najwidoczniej nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Myslałem że chodzi o Adidas IP: *.scbank.pl 14.10.10, 08:22 Adidas też od pewnego czasu wraca do starego logo. Na nowych ubraniach jest znicz olimpijski, przedzielony paskami, jak w latach 80-tych, zamiast piramidki znanej od połowy lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: marketingowiec, a ty wiesz, o czym mówisz? IP: 195.117.118.* 14.10.10, 08:39 Gość portalu: Z napisał(a): > 1410_tenrok napisał: (...) ale najwidoczniej nie zrozumiałeś. Nie po raz pierwszy zresztą:) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok legenda motocykli Harley Davidosn 14.10.10, 10:00 wynika min. z filmu Easy Rider oraz ruchu hippisowskiego, drogi Loppez! Dobrze byłoby, abyś zaznajomił się z historią, wówczas zrozumiesz, że argument marketingowca jest wyjątkowo bez sensu! Ani w ruchu hippisowskim, ani tym bardziej w produkcji filmu Easy Rider nie maczali swoich brudnych łapek chłopcy od marketingu. Nie te czasy! Na modzie Harleya zarabiają przede wszystkim małe firmy produkujące części dla dokonywania przeróbek oraz małe warsztaty przeróbcze, produkujące cacka. To ogromny przemysł. Może byś to sprawdził. Może cie zainteresuje, ale tak jest od dziesięcioleci. A rola firmy Harley Davidson w tym biznesie? Też warte sprawdzenia. I na koniec. Tzw. rebranding jest, jak się okazuje, częściej strzałem w stopę. Temu służył mój przykład z akcjonizmem Pepsi Cola Inc z lat '90! Nie chciało mi się pisać o o kolejnym przykładzie wymienionym przez tzw. marketingowca. Gdyby wiedział on, jak zaczynała się ta firma i do kogo kierowała swoje produkty w owym czasie, to zrozumiałby, dlaczego każdy wyżej ceni od lat właśnie tą firmę, a nie np. masowych producentów. Zrozumiałby również, dlaczego ta właśnie firma może sobie powzolić na taką, a nie inną politykę cenową. Tzw. marketingowiec wielu rzeczy nie wie i tak sobie chlapnął. A ty, jak mój przeciwnik miałeś w tym radochę. A dlaczego? Też niewiele wiesz! Jak zawsze, zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wygląda na to, że ty też nie wiesz, o czym piszesz 14.10.10, 09:45 ten styl wykreowali sami ludzie, którzy używali tego właśnie motocykla. Tzw. specjalistów od marketingu przy tym nie było. Wystarczy zaznajomić się nieco lepiej z historią motocykli Harley Davidson. Ale, tego oczywiście na waszych studiach nie uczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromio Marketing to robienie wody z mózgu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 10:30 Wszystkie "akcje" zmiany nazwy czy logo to pomysły dyrektorów od reklamy, którzy muszą uzasadnić swój byt i pensje oraz agencji reklamowych, które wciskają kit i zlecenia. Wszystko to robi się za nieswoje pieniądze. Prywatny przedsiębiorca nigdy nie zaangażuje się w taka gó...aną akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldo Re: Porażka? Sukces jak cholera. O to im chodziło IP: *.agora.pl 14.10.10, 11:39 Racja, bardzo dobry ruch na ożywienie zainteresowania swoją marką, która jak mi się przynajmniej wydaje w ostatnich latach wypadła lekko z obiegu... [url/]www.goldo.pl/[/url] www.goldo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: *.pools.arcor-ip.net 13.10.10, 19:11 W logo powinien umieścić wyzysk jak i zmuszanie dzieci do pracy. Dla mnie marka Gap nie istnieje i nie wchodzi przy zakupach w rachube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apollo Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 19:24 Dzieki. Zawsze chcialem wiedziec gdzie chodzisz na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
agentwrogiegoukladu dzieci do pracy nie zmusza/zmuszał GAP 14.10.10, 09:23 tylko rzeczywistość w krajach, z którego siły roboczej GAP korzysta. Myślisz, że gdyby nie pracowały w fabryce to miałyby normalne i szczęśliwe dzieciństwo? Wątpię czy większość z nich w ogóle miałaby jakiekolwiek. Swoją drogą firma zapowiedziała wycofanie całej partii odzieży, którą produkowali w fabryce w Indiach, w której wykryto, że pracowały dzieci w wieku 10-13 lat i na dodatek nie dostawały pieniędzy za swoją pracę (bo "odpracowywały kwoty", za które kupiono je od rodziców - TAK rodzice SAMI je sprzedali do fabryki). Prawda jest taka, że my chcemy kupować tanie ciuchy i sami powodujemy to, że firmy (nie tylko GAP, ale i Nike, Reebok, Esprit) szukają tańszych dostawców i nie zastanawiają się nad tym co się dokładnie dzieje w fabryce, w której produkowany jest ich towar - ważne że jest tanio - a podproducent zarabia krocie właśnie na wyzysku taniej siły roboczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non_sens Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: *.zone11.bethere.co.uk 13.10.10, 19:33 Swietnie, artykul o 2 logo bez zadnej reprezentacji graficznej. To troche jak informatyka na tablicy. Albo wycieczka glosowa. eh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tswiercz Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.nsystem.pl 13.10.10, 23:49 Co ty chcesz od informatyki na tablicy? "|Informatyka" na komputerze to klepanie, a informatyka jako nauka jak najbardziej dobrze sobie radzi bez sprzętu. Zresztą pierwszy program był napisany na nieistniejącą fizycznie maszynę, bo to był dopiero 19 wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l 13.10.10, 19:35 chyba ich pogeło z tym nowym logotajpem. Ciekawe ile melonów wydali na specy od dezajnu. Wystarczyło mi dać połowę tej sumy i powiedziałbym co o tym myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.10.10, 21:23 gelbigel napisał: > chyba ich pogeło z tym nowym logotajpem. Ciekawe ile melonów wydali na specy od > dezajnu. Wystarczyło mi dać połowę tej sumy i powiedziałbym co o tym myślę. I na pewno w GAPie teraz nie mogę sobie wybaczyć, że nie zapytali o zdanie takiej ważnej osoby, jak Ty, o której oczywiście tyle słyszeli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
japoneczki Gap uległ internautom i powrócił do starego logo 13.10.10, 19:48 Przecież to była fejkowa akcja! Żeby narobić szumu. Ja wogóle można pomyśleć, że GAP, TEN GAP, zmieniłby swoje logo, które pracowało na siebie tyle lat, na jakiś szit w paincie robiony? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pick. Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:05 zenujaca sprawa jest, ze ludzie protestuja z tak gownianego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskie.guwno $$$$ IP: *.client.stsn.net 13.10.10, 20:44 W Polsce wszystko jest g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Gap jest madrzejszy od PwC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:53 Ich nowe logo wyglada jakby ptak nasral na koslawe literki. Zaplacili za to grube miliony dolarow a klienci sie smieja. Moze zatrudnia konsultantow z GAP'a zeby im doradzili - hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parampampam ech Jolka IP: 78.151.147.* 13.10.10, 21:34 Widzisz Jolu, fakt, ze sama opowiadasz o 'koslawych literkach' na ktore 'ptak nasral' bylo celem zamierzonym... Wlasnie stad ta akcja z nowym wizerunkiem, zeby jakas zapyziala Jolka usiadla i przez chwile 'pomyslala' o konkretnej marce. I polewajac sobie kolejnego drinka na slonecznej plazy to oni sie smieja, ze taka Jola mysli, ze jest odwrotnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: ech Jolka 14.10.10, 01:59 taa, firmy celowo wydaja paskudne loga, żeby zwrócić na siebie uwagę, bo przecież zmiana na pozytywne nie miałaby oddźwięku w sprzedaży, tylko jak jest do bani to jest "chwytne". Pouczył Jolke, dureń kostrobaty. Odpowiedz Link Zgłoś
japoneczki Re: ech Jolka 14.10.10, 11:03 No właśnie tak :) bo tak naprawdę, to oni wcale nie chcieli zmieniać tego loga - przecież to ich marka, na którą pracowali tyle lat. Jest charakterystyczne i kojarzone właśnie z nimi, a chodziło jedynie o zrobienie szumu i żeby słupki poszły w górę :)Jak pewnie wiesz, ważne, żeby mówiono! także tak... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech kovala Re: ech Jolka IP: 78.151.147.* 14.10.10, 14:24 kovala, przyloz ucho tu i tam, to sie przekonasz jak bardzo absurdalnymi prawami rzadzi sie markieting ;) poza tym, czy nigdy nie zdarzylo ci sie znalezc rozwiazania problemu idac od tzw dupy strony?? to sie nazywa KREATYWNOSC :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb A co to za różnica? IP: *.sta.kaczory.net.pl 13.10.10, 22:08 Czy dla kogoś może mieć znaczenie logo na spodniach czy czymś podobnym? No bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon I ja mam w to uwierzyć? 13.10.10, 23:55 Mam uwierzyć, że eleganckie, przemyślane i znane logo firma chciała wymienić na Ariala połączonego z kwadratem z gradientem? I to tak połączonego, że niemożliwe byłoby umieszczenie tego logo na wielu elementach ich ubiorów? No bo jak niby wyglądało by to logo z tyłu jeansów gdzie na wszywce niemożliwe jest pokazanie nawet kolorów a co dopiero mówić o gradiencie? Kwadracik zlałby się po prostu z ostatnią literą nazwy a całość straciłaby swój charakter. Nie, poważnie, myślę że to fake z logiem zrobionym w 5 minut, żeby przyciągnąć uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
maszkita Re: I ja mam w to uwierzyć? 14.10.10, 00:13 rekkoon napisał: > Mam uwierzyć, że eleganckie, przemyślane i znane logo firma chciała wymienić na > Ariala połączonego z kwadratem z gradientem? To Helvetica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon Re: I ja mam w to uwierzyć? 14.10.10, 08:59 Ano, może i Helvetica, prawdę powiedziawszy nie przypatrywałem się za bardzo - głównie zwracałem uwagę na nałożenie się litery na kwadrat. W każdym razie "jedna z typowych czcionek" - tak lepiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l 14.10.10, 00:22 Nowe logo było po prostu tandetne i kiepskie typograficznie, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
simgall Gap uległ internautom i powrócił do starego logo 14.10.10, 07:38 ubrania dla gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc adidas tez powinien miec tylko stare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 08:50 logo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: *.chello.pl 14.10.10, 08:57 Cóż, protestowali zapewne kretyni dla których metka jest ważniejsza od samej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar GAP == Tesco z ubraniami 14.10.10, 09:11 Czy nosiłbyś bluzę na której pisze "Tesco Value"? Nie, prawda? Jednakże każdy jest chętny nosić bluzę, na której ogromnymi literami pisze "GAP". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ichi51e Re: GAP == Tesco z ubraniami IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 09:56 kurcze ja bym chcial kurteczke "tesco value" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz logo... przemyslany chwyt IP: 89.174.237.* 14.10.10, 09:34 taka rewitalizacja marki, chwilowa zmiana wygladu logo, i potem podsycane po cichu marudzenia ze stare bylo lepsze. Darmowa reklama w gazetach pudelkowatych. Cos podobnego co zrobila Coca Cola w 90'tych... Cola Nova wprowdzona, Classic odchodzi... i potem wielki powrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek to biznesowa wiadomość dnia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 09:36 zmiana logo jakiegoś zdechlaka od ciuchów? Musi być serio źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: 94.254.235.* 14.10.10, 10:03 Ja tam wolę odzież dziecięcą z Flocco pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 13:05 poszło zgłoszenie do moderacji spamerze czy też domorosły SEO specu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantasticnziek Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: 188.33.25.* 14.10.10, 10:04 super, dzięki internetowi ludzie mogą decydować o rzeczywistości, bardzo mi się to podoba. --- najlepsze-konto-bankowe.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass Gap uległ internautom i powrócił do starego logo 14.10.10, 14:28 Internet "power" - ktoś jeszcze nie docenia siły społeczności?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wen_Yinlu Gap uległ internautom i powrócił do starego logo IP: *.12-4.cable.virginmedia.com 14.10.10, 14:45 Ja tam się dziwię, że w tym nowym logo nie ma ani kropli pomarańczowego, bo jak każdy geniusz dizajnu wie niebieski/granat + pomarańcz to recepta na sukces ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ona3010 Re: Gap najlepszy:) 14.10.10, 15:19 Pracowałam kiedyś dla gapa i miło to wspominam. Nowe logo było wcześniej już wprowadzane w sektorze baby gap i tam to pasuje ale nie na adult. I nie zgadzam sie ze w Chinach wykorzystwane są dzieci przez gapa bo byłam i widziałam. Dzinsy tylko gapa są bezkonkurencyjne... żadne lee levisy itp nie da sie porównać. Poza tym gap ma kolekcję co 6 tygodni, nie kupisz super produktu nie dostaniesz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukok Re: Gap uległ internautom i powrócił do starego l IP: *.222.244.90.spray.net.pl 14.10.10, 20:38 no i po co to było zmieniać? pytam się!!!!!!!!!!!!! srecenzje.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś