Gość: gzcrska sekta IP: *.chello.pl 14.10.10, 12:02 stad reklamy allegro w tv. I anty reklamy allegro w gazeta.pl tylpu "uwazaj na swoje dane w allegro". pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: le ming Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: 178.73.49.* 14.10.10, 12:04 Juz w tej chwili, przy bezplatnej dostawie zamowien od 25 funtow wzwyz, Amazon BIJE NA GLOWE Empik i Merlina szerokoscia oferty muzyczno-filmowej, a takze, co oczywiste, ksiazkowej obcojezycznej. Co najwazniejsze, ma konkurencyjne ceny. Poza tym dostawa z Amazona UK to w praktyce tydzien, nie wiecej, a szybkie terminy dostaw w Empiku to fikcja: wlasnie dzisiaj zamowienie oferowane jako "48h" przelozyli mi PO RAZ TRZECI o dwa dni. Niech nawet Amazon nie wchodzi do Polski, nie musi; mnie - i wielu innym - w zupelnosci wystarcza taka oferta darmowych dostaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.chello.pl 14.10.10, 16:49 Amazon zawojuje rynek tak jak ebay.pl Za późno sobie o Polsce przypomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn jeśli amazon wejdzie to wiele sie zmieni IP: *.159.52.210.static.crowley.pl 15.10.10, 14:23 Jesli amazon wejdzie z polskojęzyczną ofertą to rodzima konkurencja powinna panikować, bo amazon bije ich na głowę jakościa obsługi, cenami, szerokością oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:04 Jeżeli amazon wejdzie na nasz rynek jak eaby to popłynie i się zwinie a znając życie tak się stanie jedynym wyjściem aby wejść na rynek szybko i bez bólu było wykupić merlina i na jego bazie klientów budować amazon.pl w przeciwnym wypadku długa i ciernista droga czeka amazon wydawcy mają już dość empika i zasad współpracy (umowy) a co dopiero amazon który będzie nie tyle proponował podobne warunki co postawi swoje wymagania myśląc że jest marką a wydawcy wypną kuper na amazona bo rynek jest stabilny i podzielony mamy konglomerat Empik i resztę księgarń każdy jakoś przędzie wydawcy psioczą na empik, średnie księgarnie na małe księgarnie które zaniżają ceny i się jakoś kręci nie ma tu miejsca na Amazon z jego warunkami bo żaden wydawca już się nie podłoży wystarczy im homonto od Empka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebajer Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.motorola-solutions.com 14.10.10, 14:07 oczywiste jest, że najpierw będą chcieli budować udział w rynku, bo wtedy dopiero można dyktować warunki. Ale jeśli w Polsce zaczną robić "marketplace" to i Allegro zacznie szybciej przebierać nogami. Amazon stawia dopiero pierwsze kroki w cywilizowanym wchodzeniu na polski rynek, ale w ślad za nim pójdą też inne firmy tutaj, co dla pl konsumentów będzie na pewno dobrym doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anlityk Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:11 NIe sądzę aby dostosowali swoje zasady do rynku tubylców. Oni są zbyt wielcy, znani i z Ameryki. Będzie kiszka jak i ebayem Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg 14.10.10, 18:25 Istnieje duża szansa, że nie popłynie. Przynajmniej na książkach. Dlaczego? Empik wykańcza wydawców, o tym możecie sobie poczytać nawet na gazecie.pl. Działania monopolistyczne (pracuje tylko z 5 dostawcami, którzy biorą książki od kilkunastu wydawców; reszta musi przejść przez dodatkowe dystrybucyjne pijawki), nie płaci ok. pół roku, żąda coraz wyższych haraczy za wystawienie książek, za wpis do katalogu. Merlin - prawie to samo, tzn. nie ma półkowego (za to jest inna opłata), trochę lepiej płaci, ale zawyża ceny detaliczne książek, oszukując klientów (pisze o obniżkach, tymczasem podwyższa np. o 20%, obniża o 10%, rzekomo klient oszczędza, a naprawdę dopłaca 10% do ceny ustalonej przez wydawcę). W dystrybucji i w tych pożal się Boże księgarniach niszczony jest nakład (mój rekord - ponad 80% egzemplarzy jednego tytułu, które wycofałam, miało dyskwalifikujące zniszczenia, łącznie z okładką pobazgroloną czarnym markerem). Oba molochy nie sprowadzają oferty większości wydawców, nawet gdy klient prosi o zamówienie, i to więcej niż kilku egz. każdego tytułu. Jeśli Amazon da tylko 5% lepsze rabaty, krótszy termin płatności i uzupełnienie oferty przynajmniej w miarę na bieżąco - idę o zakład, że minimum połowa wydawców przeniesie się do Amazona. Nawet z końcówką .pl. A może - zwłaszcza z tą końcówką. Problem z Ebayem.pl polegał na tym, że nie miał on oferty przebijającej Allegro. W branży książkowej (ale z tego, co słyszę, to i muzycznej) Empik z Merlinem sami odganiają klientów, po obu stronach łańcucha pokarmowego (i wydawców, i czytelników). Dlatego tu Amazon ma większe pole do popisu i wydaje mi się, że jego wejście teraz jest idealnie powiązane z tym, co mówią wydawcy, przy okazji fuzji Empiku z Merlinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony wystarczy im homonto od Empka IP: *.chi.clearwire-wmx.net 18.10.11, 17:37 Co to jest "homonto"? Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 14.10.10, 12:07 bezpłatne dostawy w amazon.co.uk, taaaaak.Tylko dziwnym trafem jak sprawdziłem ceny książek w amerykańskim i angielskim amazonie to mi wysżło że te w angielskim, z darmową dostawą, są od 20% do 100% droższe niż w amerykańskim.Może miałem niefart, ale nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoniiii Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.chello.pl 14.10.10, 12:28 Cóż, trzeba wziąć pod uwagę dwie rzeczy 1) po pierwsze amazon w US i UK to autonomiczne sklepy - maja swoich dostawców, swoj asortyment, swoje promocje i ceny 2) opłacalność zakupów związana jest z kursami walut wobec złotówki. Wg. obszar w którym amazon.co.uk wygrywa z polskimi sklepami to muzyka. Starsze albumy potrafia byc o wiele tańsze, zwłaszcza przy sprzyjającym kursie funta. Ostatnio sprawdzałem kilka płyt (kiedy 1 funt był ok. 4.7 PLN) najnowsza była z 2007 roku - wychodziły po ok 20-40 PLN! a u nas w empiku czy innych dostępne tylko na zamówienie po ok. 60PLN. Nie mówiąc już jak można zaoszczedzić na większych zakupach. Zestaw dyskografi Pink Floyd pt. "Oh By The Way" cena na amazonie 110 funtów. Cena w polsich sklepach 700PLN! Gołym okiem widać, że funt musiałby być miedzy 6-7 PLN zeby zbliżyć się do polskiej ceny tego zestawu. Taka wartość funta była ostatnio jakieś 5-6 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:41 drugi obszar to dvd, jezeli komus nie przeszkadza brak polskich napisow, chociaz w wielu wydaniach one sa. przede wszystkim edycje specjalne filmow, ktore u nas sa obcinane z drugiej plyty i dalej promowane jako edycje specjalne, taaak, chyba "specjalne". dzieki amazon! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Druga sprawa to to ze amazon... 14.10.10, 13:31 ...zaczal juz sprzedawac polskie filmy: www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_kk_1?rh=i:dvd,k:polish+films&keywords=polish+films&ie=UTF8 Co ciekawe "polish films" jest jednym z "popular searches". Czyzby wyspiarze zaczeli sie interesowac nasza kultura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasowo w uk Re: Druga sprawa to to ze amazon... IP: *.zone4.bethere.co.uk 14.10.10, 14:09 na pewno:) szczególnie, ze ci Wyspiarze mówia po polsku :) i bede zamawiac z amazona nawet jesli wróca do kraju bo asortyment i ceny sa tego warte i wystarczy im dostawa gratis, nawet jak amazon nie wejdzie na polski rynek, popieram! wreszcie bedzie mozna kupic co sie chce a nie tylko co nam rzuca na sklepy "nasi dostawcy" Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensz1 Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg 14.10.10, 13:42 Muzyka i video to jedno. Inna rzecz to sprzęt elektroniczny. Wystarczy porównać cenę MacBooka Pro w Amazonie i w sklepie internetowym iSpot. Różnica blisko tysiąc zł. A MacBook jest objęty Super Saver Delivery o ile zdążyłem się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.static.espol.com.pl 14.10.10, 14:57 PS3 320GB slim - 269 funtow, liczac funta nawet po 4,8zl wychodzi prawie 1300zl. do tego za free mozna dostac sterter packa move i kabel HDMI oraz fife11 za 15 funtow. w empiku taka przyjemnosc ok. 1800zl. empik: uncharted obie czesci + PS3 250GB slim z kablem HDMI - bagatela 2186zl amazon - ten sam zestaw skladany osobno ok. 305 funtow przy funcie ok. 4,8zl da to nie wiecej niz 1500zl. gratuluje dobrego humoru ludziom z empiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb79 Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: 194.156.44.* 14.10.10, 17:28 Ps3 z dwiema częściami Uncharted i kablem kosztuje w Empiku 1299. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.static.espol.com.pl 14.10.10, 19:10 to sprawdz na stronie empiku, a sie niemile zdziwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eloelo Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 00:43 tak jak napisal poprzednik zestaw ten kosztuje 1299 zl :) nie wierzysz to zapraszam do empiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: 178.73.49.* 14.10.10, 12:32 Zalezy od ksiazek. Te, ktore ja sprowadzam w tej chwili, w brytyjskim sa tansze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z o cłach i innych podatkach słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 12:35 Amazon.co.uk jest droższy od Amerykańskiego, bo Uk to kraj UE, ze wszystkimi tego konsekwencjami (dobrymi i złymi). Amazon.co.uk jest jednak (po wprowadzeniu darmowej przesyłki) bardzo konkurencyjny dla np. gier, muzyki, oraz (choć w Polsce to akurat ma małe znaczenie) obcojęzycznych książek. Jest tanio, nic tylko xamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg 14.10.10, 12:10 Trochę szkoda, że nie gadają w sprawie książek. Fajnie by było gdyby na Kindle było coś po polsku. Z drugiej strony rozmowy mogą być tajne. Skasowanie cen wysyłki powoduje, że już chyba nie będę kupował muzyki w Polsce. Nie dość, że w uk zwykle jest taniej to wybór większy. Szkoda, że nie wysyłają do nas słodyczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW2010 Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.icpnet.pl 20.11.11, 01:28 Sprawdź na www.rw2010.pl - jest tam sporo książek w mobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: 212.244.185.* 14.10.10, 12:13 No chyba nie szuka się kuriera na wyłączność żeby dystrybuować tylko zagraniczną ofertę. Merlin i Empik muszą mieć pełno w gaciach, albo totalnie nie doceniają przeciwnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wreszcie ! Większa konkurencja to zysk dla klienta IP: 195.47.201.* 14.10.10, 12:19 Wreszcie tańsze produkty, tańsza wysyłka. Pogoni się kota dużym rodzimym firmom. Ceny oferowane przez Amazon są ponadto niższe, więc nasz firmy nauczą się negocjować z hurtownikami. W kazdym przypadku wygra klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Wreszcie ! Większa konkurencja to zysk dla kl IP: *.kielce.vectranet.pl 14.10.10, 14:05 ty widzisz jakąś kurrrw a konkurencję w tym kraju ? samochody droższe o 25% niż w Niemczech, mieszkania droższe. To chory, skorumpowany do cna kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.8-4.cable.virginmedia.com 14.10.10, 12:19 super:) ja jestem!!!!! uwielbiam ten sklep:) Przynajmniej raz w tygodniu cos zamawiam z Amazon.co.uk lub Amazon.com :) Co mnie cieszy? To ze nie leca w wuja!!! jak inni:/ Co do opozniej to dobrze ze Amazon chce dawac kary bo w polsce jak kto chce ale w cywilizowanych krajach jak jest 3 dni na dostawe to 3 dni a nie 5 bo cos tam cos tam jak mowia polscu kurierzy. Dlatego Amazon jest najlepszy. Emik i Merlin niech sie chowaja ze swoja oferta plyc CD/DVD na Amazonie jest znacznie taniej dlatego wszyscy sie tam przezuca:) Platnosc karta to bajka:) DLa bezpieczesnstwa mozna uzywac kart debetowych mastercard lub visa orac preepaid mastercard i jestesmy na pewno bezpieczni:) Nie moge sie doczekac !!!!!! Jak ktos cyzta to z Amazonu to jestem z wami chlopaki:) Polska ma potencjal !!!! siegnijcie po to:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:32 na amazon.co.uk mozna uzywac kart debetowych TYLKO z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazej Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:40 ja wczoraj zapłaciłem debetową Visa z mBanku więc nie tylko z UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 13:45 na ich stronie wyczytalem, ze mozna placic: Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards w sensie, ze wszystkie te karty powinny byc uk based. hmm widocznie nie :) a specjalnie zamowilem sobie ekarte z mbanku, bo myslalem, ze 'delfin' nie przejdzie. no coz, zwracam honor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.chello.pl 14.10.10, 13:07 Nieprawda. Używam tam z powodzeniem polskich kart debetowych i kredytowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: 178.73.49.* 14.10.10, 13:23 O debetowych nie wiem, ale mam mBankowa prepaidowa do takich wlasnie zabaw i dziala bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazej Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 12:23 Przedwczoraj zamówiłem w Amazon UK grę PES 2011 na Xboxa. Z darmową wysyłką wyszło 144zł. W empiku jej jeszcze nie ma a na allegro najtaniej z wysyłką to jakieś 15 zł więc poczekam te 3 do 10 dni na dostawę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazej Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:32 haha mialo byc ze 175 zl na allegro :D Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 14.10.10, 12:24 Zawsze to miło zaoszczędzić kilka złotych - a zamawianie w polskich księgarniach zagranicznych tytułów przypomina czasami drogę przez mękę niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejho Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 13:03 Wkoncu :) to bardzo tani sklep !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amazon fan jakosc i cena IP: 188.33.149.* 14.10.10, 13:04 Cena np. plyt Amaznon Uk bije na glowe Empik i inne Saturny czy Medie...Plyty wydane nawet pol roku temu sa znaczaco przeceniane. Takie tytuly w cenie £4-5 to nie rzadkosc. A u nas? Plyta nowa czy 10 letnia dzielnie trzyma koszmarna cene. O roznicy w sile nabywczej miedzy Pl a Uk szkoda wogole pisac... 3mam kciuki za Amazon.pl jesli sa takie plany! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
schnuffi Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 14.10.10, 13:28 Istnieje jeszcze amazon.de... Ja bez tego sklepu nie wyobrazam sobie juz zakupow... dvd, buty, torby,ksiazki, kosmetyki.....Ma sie wlasne konto, jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555soul Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: 91.193.45.* 14.10.10, 14:09 Ale co cen na amazon.co.uk trzeba doliczyć 22% VATu? correct? 0% jest tylko na książki. Więc nie wygląda to zawsze tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazej Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:31 jestesmy w UE wiec zadnego vat-u nie placimy tylko ten z UK ktory jest juz wliczony w cene towaru w Amazonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:59 wlasnie jak to jest z tym vatem? u nich wynosi 17.5 % np. na cd/dvd (juz jest w cenie). czy to znaczy, ze przy zamowieniu do polski cena wzrosnie poprzez zwiekszenie podatku z 17,5 na 22%? w ich help sa tabelki z vatem w poszczegolnych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąg IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.10.10, 17:12 >czy to znaczy, ze przy zamowieniu do polski cena wzrosnie poprzez zwiekszenie podatku z 17,5 na 22%? Dokładnie tak jest. Cena, którą widzisz przy artykułach typu DVD jest cena na rynek brytyjski, w zamówieniu do Polski jest automatycznie podwyższana o te 4,5%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakko w koncu! IP: 188.33.37.* 14.10.10, 14:13 jeszcze by tak jakas konkurencja dla Tuska i mysliwego przybyła z zachodu to bedzie zupełnie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakto Re: w koncu! IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 14:34 Czemu z zachodu, przeciez mamy tu u nas superkaczora, co prawda już tylko jednego, ale jaki mądry i piekny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witoldyna brak anglojęzycznej oferty IP: *.ds8.univ.gda.pl 14.10.10, 14:32 Szkoda, że taki Empik nie zauważa, że właśnie wielu klientów traci gdyż coraz bardziej redukuję liczbę książek w języku angielskim, a te, które są- szkoda słów. Amazon ma dwóch klientów więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piottz polskie znaki z adresi IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 14:38 Właśnie utworzyłem konto. W dodanym adresie wykrzaczyło polskie znaki. Dodać adres bez polskich znaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala.b30 Re: polskie znaki z adresi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 16:19 Mi wykrzaczyło "ń" w nazwisku, zmieniłam na "n" i jest ok, zamawiam już od kilku lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i W koncu. Wypada sie tylko cieszyc 14.10.10, 14:42 Oferta w amazonie amerykanskim jest swietna. Amazon brytyjski jest nieco uboższy - polski bedzie zapewne jeszcze uboższy, ale mimo tego nawet, oferta wydawnicza na poslkim rynku wzrosnie dzieki twmu kilkakrotnie. W koncu bedzie mozna kupic w Polsce zagraniczne ksiazki, ktore do tej pory dla 3/4 polskich czytelnikow byly niedostepne. Nawet w erze intenretu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syrop Re: W koncu. Wypada sie tylko cieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 19:23 bmc3i napisał: > W koncu bedzie mozna kupic w Polsce zagraniczne ksiazki, ktore do tej pory dla 3/4 polskich > czytelnikow byly niedostepne. Nawet w erze intenretu. Zagraniczne książki z bezpłatną dostawą do Polski można od ponad roku zamawiać w bookdepository.com. Ceny mają w większości niższe niż Amazon, nie wspominając o fakcie możliwości płatności w euro plus braku dolnych limitów zakupów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: W koncu. Wypada sie tylko cieszyc IP: *.chello.pl 14.10.10, 19:56 zdaje sie, ze na amazon.co.uk mozna na koncu przekonwertowac ceny z funtow na euro. mozna w ten sposob zaoszczedzic na prowizji banku (np. mbank pobralby 2% zamowienia jezeli zakup jest nie w euro). moze ktos kto juz kupowal moglby potwierdzic? www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_rel_topic?ie=UTF8&nodeId=200224510 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adka Re: W koncu. Wypada sie tylko cieszyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 23:00 W Amazonie nie ma dolnego limitu zakupów. Przynajmniej w amerykańskim, niemieckim i francuskim. W tych dwóch ostatnich też kupujesz w Euro :-))) Ale dobrze wiedzieć, że jest jeszcze inna opcja niż Amazon, gdy szuka się obcojęzycznych książek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja amazon the best IP: 188.33.87.* 14.10.10, 15:04 niema jak amazon. od lat zamawiam w niemieckim amazonie wybor dostawa (99% na drugi dzien) i jesli sa jakies problemy to tez sprawa zostanie w 100% zalatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l będzie to samo co z ebajem czyli klapa IP: *.e-wro.net.pl 14.10.10, 15:15 Amerykanie nie mają pojęcia o polskim i europejskim rynku. Takie rzeczy jak dyskryminację pamięta się długo Poza tym u nas też można dostać taką samą chińszczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: będzie to samo co z ebajem czyli klapa IP: 188.141.63.* 14.10.10, 16:26 ale zes napisal - krotko i bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: będzie to samo co z ebajem czyli klapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 18:45 Jak eBay skończy iTunes MS. Kilka lat temu też wszyscy wzdychali i marzyli o polskim eBayu. Ten się nie śpieszył i jak w końcu przyszedł, to już było za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... 14.10.10, 16:00 To dobrze, ze bedzie konkurencja !! Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Różnice w ofercie 14.10.10, 16:10 Ale nasze merliny czy empiki to tylko takie duże księgarnie ew. mediamarkty. Amazon ma jednak szerszą ofertę. Ja zamierzam zakupić coś ze sprzetu turystycznego Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 nasze szmaciarskie sklepy... 14.10.10, 16:40 gdzie na swiecie jest tak że idąc do sklepu który reklamuje sie wszedzie nie ma na stanie danego towaru? i zdziwiony sprzedawca ktory ma na polkach np 3 egzemplarze aparatu foto czy monitora itp mówi z uśmiechem proszę zamówić i dowiozą za 2-3dni hahaha 3 świat! oczywiscie 1 sztuke ktora jak ogladniesz i nie bedzie pasowac trzeba oddac i zamawiac nastepna za 2-3dni.. nie ma mowy zeby np porównac ze soba 3 szt i wybrac najbardziej odpowiednia ( co jest konieczne w przypadku niektorych artykułów) do tego marża sklepu to 30% i cos co kosztuje w UK jest droże w POlandii o 50%... Takie szmaciarskie sklepy powinny upadac z hukiem no ale jak jeleń przychodzi i zgadza sie kupić sprzet i jak sprawdzi w domu to moze oddac do naprawy tylko bo sklep go poinformowal ze zwrotow nie ma mimo obowiazujacej w prawie rekojmi czy jak m1 jak zwracasz to kasy nie dostaniesz tylko mozesz wziac inny towar w tej samej cenie..? glupi narod ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superaśnie Amazon zainteresowany naszym rynkiem. Nadciąga ... IP: 109.243.4.* 14.10.10, 16:40 czekam na Amazona s Polsce już od dawna --- lepsza-lokata.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eedek Kompletna bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 16:44 Właśnie usiłowałem złozyc zamówienie na 32 funty. Naliczone Postage & Packing to 1155,02 funty!!!!! Słownie: tysiac sto pięcdziesiąt pięć funtów i 2 pensy! Zrobiłem wydruk bo o mało z krzesła nie spadłem. Dowiedzialem sie również że moje zamówienie jest "not eligible" : "items delivered to addresses outside the UK are not eligible for free Super Saver Delivery". Pomijając to, sam fakt naliczenia mi za towar wartości 32 funty (waga jakieś 0,25kg) ponad tysiac funtów kosztów przesyłki dyskwalifikuje ten sklep w moich oczach na zawze. Niech lepiej sprawdzą czy ten cały ich system naliczeń itd prawidlwo działa zanim zaczną sie rozgłaszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Kompletna bzdura IP: 178.73.49.* 14.10.10, 17:26 Masz pecha. Ja w tym tygodniu zlozylem juz dwa zamowienia na 30-40 funtow (jedno dla siebie, drugie dla kolegi, ktory jakos mniejszym refleksem sie wykazal ;-)). Oba z wysylka za darmo; jedno juz jest w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyar Re: zadna bzdura IP: *.9-2.cable.virginmedia.com 14.10.10, 18:05 Prawdopodobnie sam cos sknociles - ze Amazon rzeczywiscie oferuje dostawy za free do Polski wystarczy zajrzec tutaj : www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_rel_topic?ie=UTF8&nodeId=200355380 Nalezy jednak zawsze przeczytac terms&conditions i wszelkie inne wyjasnienia - i bedziesz wiedzial co,jak i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: tak potwierdzam IP: *.pools.arcor-ip.net 14.10.10, 21:30 ksiazka z adnotacja ze dostawa bezplatna przy skladaniu zamowienia okazuje sie, ze free ma rozne warianty i wlasciwie to trzeba bedzie porto zaplacic inna sprawa ksiazki uzywane - czesto stan nie odpowiada temu, co sprzedawca opisuje - abebooks czy nawet ebajer sa duuuuuzo lepsi w obsludze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: tak potwierdzam IP: 178.73.49.* 15.10.10, 00:09 Amazon, zdaje sie, objal tym Free Delivery do Polski tylko towary nowe i sprzedawane przez siebie, nie zadne third parties. Jakie rozne warianty? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kirk11811 Re: Kompletna bzdura 15.10.10, 01:06 @eedek: Na pewno nieopatrznie zamowienie to bylo od kogos innego na stronie Amazon. Trzeba zwracac uwage na "Sold by ...". Na tym portalu moga sprzedawac wszyscy gdyz jak slusznie Bezos zauwazyl jak klient ma kupic od kogos innego to i tak kupi, a lepiej niech wtedy zostawi nam jakas prowizje, po czy otworzyl web-site Amazon dla wszystkich!!! Trzeba wiec uwazac przy zamawianiu czy sprzedaje Amazon czy ktos inny. Amazon nie ma wplywu na ceny i jakos obslugi innych sprzedajacych. Moga naliczyc i 1155 funty jesli tak maja ustawiony system. Chcesz to przeslij takie proponowane zamowienie do Customer Service albo i do mnie (id jak wyzej, domena msn.com) to dostaniesz odpowiedz co, jak i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś