1234qwerty 10.11.10, 18:45 Jak się kolega Boni dołoży z kumplami to może będzie a nawet napewno deko lepiej. 20 lat temu reklamy pokazywały wypasionych emerytów pod palmami. Czyli kolejne pierdu pierdu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bonioluk Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: 188.123.201.* 10.11.10, 18:51 niezłe bajeczki dziadek opowiada, wolno mu, bo za 26 lat nikt tego nie sprawdzi a boniego nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ 10.11.10, 19:18 Płacą mu, to reklamuje OFE jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Panie Boni, ja nie chcę tak obciążać OFE emeryturą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.10, 20:18 Po co ONI mają się tak dla mnie poświęcać? Ja jestem skromny człowiek i będę skromny emeryt. Pan mi odpuści tę tłustą emeryturę, bo mi stara zwariuje. Pan mnie wypisze z tego złotego interesu z OFE. Ja zostawię składki dla siebie i będę dalej skromny. Po co mam obciążać OFE zabójczymi wypłatami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał kamiński Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.aster.pl 10.11.10, 20:29 no prosze zus wyliczył mi 138 zł emerytutry, ofe kopsnie według boniego prawie 300 pln, no to zapraszam boniego na piwo i dziwki, na jeden wieczór wystarczy co? bonisław ruszamy w miasto?... ps. ten post został już wycięty sześciokrotnie czy to bardzo boli cenzorów GWna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.acn.waw.pl 10.11.10, 21:17 Niesamowite, ze ktos jeszcze probuje karmic narod bajkami o wysokich emeryturach z jakichs funduszy. Chyba tylko pieciolatki w to uwierza. Polske przez dziesieciolecia czeka dramat masakrycznie ubogich emerytow, ktorych bedzie coraz wiecej i wiecej, bo spoleczenstwo bedzie sie starzec lawinowo. To oznacza SPOWOLNIENIE gospodarcze i jeszcze wieksza dziure w budzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 przecież to tylko podstarzały, siwy już Boni-M... 11.11.10, 02:01 rządu Donka od marychy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 151.59.19.* 10.11.10, 19:21 To nie bajeczki lecz kawał. Przy dobrej koniunkturze na rynkach finansowych za 26 lat emerytura otrzymywana z OFE może być nawet dwa razy wyższa od emerytury z ZUS Czyli mamy rozumieć z tego bełkotu ze równie dobrze może jej nie być w cale , na co wszystko wskazuje. Ate tytuł medialny jest "emerytura z OFE dwa razy wyższa od tej z ZUS" propaganda i robienie ludziom wody z mózgu trwa w najlepsze mało tego rozkręca bardzo szybko. Ps. Jaka jest wiec prawda parę tygodni temu była seria z 10x artykułów twierdzących coś odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 20:01 > Ps. > Jaka jest wiec prawda parę tygodni temu była seria z 10x artykułów twierdzących > coś odwrotnego. Prawda jest taka, że za tydzień są wybory, a za rok następne, więc przez najbliższych 12 miesięcy będzie obowiązywała wersja z dnia dzisiejszego. A tak poza tym, to Boni nie kłamie. Emerytury z ZUS będą wynosić 0,00PLN, a z OFE - też 0,00PLN. Przecież każde dziecko z podstawówki wie, że 2 x 0,00 = 0,00. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ 10.11.10, 21:12 > Przy dobrej koniunkturze na rynkach finansowych za 26 lat emerytura otrzymyw > ana z OFE może być nawet dwa razy wyższa od emerytury z ZUS I teraz zagwozdka czy to OFE tak dobrze zarobi czy też ZUS tyle straci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 151.59.19.* 10.11.10, 23:54 www.4shared.com/audio/co2JtbNo/BLOG-Jerzy_Bielewicz-BGK_w_rek.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 188.33.66.* 11.11.10, 09:35 Wszystko się zgadza: 2 x 0(z Zus) = 0(z OFE) Boni to jest gość, umie liczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotofil Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 19:36 Boni kłamiesz sk****synu. Za 26 lat jak dobrze pójdzie będziesz kończył odsiadkę którą zaczniesz niedługo, jak mądrzy ludzie dojdą do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 20:04 Boni nie kłamie. Emerytury z ZUS będą wynosić 0,00 PLN, a z OFE - też 0,00 PLN, czyli dwa razy więcej. Każde dziecko wie, że 2 x 0,00 = 0,00. A tak w ogóle, to uważaj, bo Cię namierzą i posadzą za obrazę urzędnika państwowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor ztelewizi Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.aster.pl 10.11.10, 20:30 no prosze zus wyliczył mi 138 zł emerytutry, ofe kopsnie według boniego prawie 300 pln, no to zapraszam boniego na piwo i dziwki, na jeden wieczór wystarczy co? bonisław ruszamy w miasto?... ps. ten post został już wycięty siedem razy, czy to tak bardzo boli cenzorów GWna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redek człowieku, kto cię wycina? IP: *.krakow.hypnet.pl 11.11.10, 07:35 Masz manię prześladowczą? Przeglądam to forum i co rusz znajduję ten twój post, tylko pod różnymi nickami. Daj se na wstrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotofil Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ 10.11.10, 21:35 Pierwsza część twojego postu to samiutka prawda. Druga część: ehhh, nie wiem czy jest taki paragraf, chyba nie. Ja jestem tak załamany sytuacją w kraju i jakością rządzących nami ludzi że czasami nie potrafię się powstrzymać. Może zresztą w więzieniu byłoby mi lepiej? Teraz i tak na nic mnie nie stać bo państwo wszystko zabiera, a tam przecież będę miał darmowe zamieszkanie i jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:55 Boni, ja rozumiem, że Góra, Lewicka i inni autorzy reformy emerytalnej, którzy oprócz prezesów OFE są jedynymi jej beneficjentami, to Twoi kumple, ale nie ośmieszaj się. Pierwsze emerytury wypłacone z OFE dwa lata temu były NIŻSZE od emerytur z ZUS za te same składki (ponieważ rzecz dotyczyła roczników, które mogły wybierać między ZUS a OFE, można było to łatwo sprawdzić). Oczywiście jeśli ktoś będzie miał to szczęście, że oderjdzie na emeryturę w momencie szczytu notowań na rynkach finansowych, to dostanie trochę więcej (2 lata temu akurat było załamanie). Z tym, że gdyby te same pieniądze wpłacał samodzielnie na jakikolwiek fundusz inwestycyjny, to miałby jeszcze więcej, ponieważ wtedy Twoi kumple nie mogliby go okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 46.113.11.* 10.11.10, 20:37 Przecież wyraźnie mówi: "Przy dobrej koniunkturze na rynkach finansowych za 26 lat emerytura otrzymywana z OFE może być nawet dwa razy wyższa od emerytury z ZUS". [podkreślenie moje]. 1. Dobra koniunktura, jeśli przez tydzień będzie zła to będzie w ciągu 26 lat dobra czy zła? A jeśli przez 2 tygodnie, albo 3 zła, a reszta średnia to będzie dobra czy zła? 2. Może, tak samo jak pan może być prezydentem i baletmistrzem. Może pan? Może. Za 26 lat można pobajdurzyć wszystko. 3. Kto przywoła te słowa za 26 lat? Pan Boni ma teraz 56 lat, a za 26 będzie miał ich 80 lat i co pójdziesz się do niego wykłócać że racji nie miał? 4. Wolę oprzeć się na liczbach, a te mówią że dostaniesz z OFE jedno wielkie g***. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczogród Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 77.223.231.* 10.11.10, 21:20 Jakim cudem pierwsze emerytury z OFE miałby być większe od ZUS? Weź się koleżko naucz liczyć. Może zacznij od takich zadań: - do ZUS trafia 19,52% a do OFE 7,3% twojej pensji brutto. Ile razy większa jest składka do ZUS-u? - OFE działają od 10 lat, na emeryturę przechodzimy w wieku 60 - 65 lat. Ile lat dłużej dzisiejsi emeryci płacili składki do ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 22:39 Wyjaśniam, bo chyba wyraziłem się nieprecyzyjnie: gdy wprowadzano reformę emerytalną, ludzie urodzeni przed którymś tam rokiem mogli wybierać: albo 100% składek do ZUS, jak dotychczas, albo część do ZUS, część do OFE w proporcjach, o których piszesz (dla młodszych ta druga opcja była już obowiązkowa). Ci, którzy wybrali "100% do ZUS" otrzymali wyższe emerytury od tych, którzy płacili takie same łączne składki, ale część mieli odprowadzaną do OFE. Wynikało to głównie z tego, że akurat 2 lata temu, gdy wypłacono pierwsze emerytury z OFE, nastąpił krach na rynkach finansowych, a OFE nie oferuje żadnych zabezpieczeń na taką ewentualność. Ci ludzie w chwili przejścia na emeryture mieli na swoich kontach w OFE mniej niż nominalnie wpłacili przez te 10 lat. Zarządy OFE oczywiście niezależnie od tego nadal pobierały 7% od każdej wplaconej złotówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.10, 09:43 Gość portalu: Kaczogród napisał(a): > Jakim cudem pierwsze emerytury z OFE miałby być większe od ZUS? Weź się koleżko > naucz liczyć. Może zacznij od takich zadań: > - do ZUS trafia 19,52% a do OFE 7,3% twojej pensji brutto. Ile razy większa jes > t składka do ZUS-u? słuszna uwaga, tylko, że takich wyliczeń w GW nie przeczytamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 19:59 Jeśli zdecyduję, że pieniądze mają być inwestowane w subfundusz C, czyli ponad 90% w obligacje to za co OFE biorą ode mnie pieniądze? Równie dobrze obligacje mogę kupić sam, albo zlecić to sekretarce. Takie inwestycje nie wymagają żadnej specjalistycznej wiedzy. To zwyczajny, niczym nieuzasadniony haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Ależ to samo dotyczy ZUS-u. IP: *.subscribers.sferia.net 10.11.10, 20:10 Tylko najpierw wyciągnij z niego swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.10, 20:02 OFE potrzebują kasy jak tlenu dlatego upoważniły swojego pracownika pana Boni aby coś powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejek ps. ten post został już wycięty czterokrotnie czy IP: *.aster.pl 10.11.10, 20:28 no prosze zus wyliczył mi 138 zł emerytutry, ofe kopsnie według boniego prawie 300 pln, no to zapraszam boniego na piwo i dziwki, na jeden wieczór wystarczy co? bonisław ruszamy w miasto?... ps. ten post został już wycięty czterokrotnie czy to bardzo boli cenzorów GWna? Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: ps. ten post został już wycięty czterokrotni 10.11.10, 21:17 > ps. ten post został już wycięty czterokrotnie czy to bardzo boli cenzorów GWna? Ten post widzę już 4 czy piąty raz więc nie dziwne że wycinają Osobiście po drugim sam zwykle zgłaszam do moderacji. Nie lubię spamu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nie podobają mi się wasze wypowiedzi IP: *.subscribers.sferia.net 10.11.10, 20:07 Na jakiej podstawie uważacie,że Boni kłamie? Wystarczy wziąć ołówek i wyliczyć, jaki jest wzrost wartości jednostek OFE , a o ile procentowo wzrosły w tym czasie emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mullll no wlasnie wez olowek i policz ile spadla IP: *.chello.pl 10.11.10, 20:56 wartosc jednostek ofe Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 20:18 Żydostwo ostatnio nie cieszy się powodzeniem, więc "ad hoc" trzeba coś sprzedać ciemnemu ludowi. Kozikiem chrzczony Boni jako sprzedajna trąba żydowskiego kapitalizmu musi skakać jak ta kukiełka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 20:45 Sam, ośle, jesteś kozikiem ,ale nie chrzczony, tylko robiony. Do pięt Boniemu nie dorastasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 20:23 Żydokomunistyczna cenzura działa? Jeśli tak, to poproszę o usunięcie konta, dane jak w profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega boniego Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.aster.pl 10.11.10, 20:23 no prosze zus wyliczył mi 137 pln emerytury, to ofe wzorem boniego kopsnie mi prawie trzy stówki, to co panie boni moze na jakąś wódke i dziwki skoczymy? ja stawiam, na jeden wieczór może wystarczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 caly system emerytalny w Polsce to niestety jedna IP: *.chello.pl 10.11.10, 21:30 sciema,obecnie pracujacy ma szanse wplacic do ZUS/OFE,to w sumie jeden kit,kwote ok.500 tys zl,pracowac mamy podobno raźnie do 67 oku zycia,po takiej raźnej pracy wiekszosc bedzie miala tak rozwalone zdrowie,ze pozyje max.8 lat panowie,15 do 20 lat panie.Weźmy juz optymistycznie emeryture na poziomie 1200 zl netto,czyli ok.15 tys zl w roku,panowie wyjmuja z ZUS/OFE biznesu ok.120 do 150 tys zl,350 tys zl przepada,panie wyjmuja ok.250 do 300 tys zl,reszta przepada.Gdyby tak kazdy sam sobie ten cash na prymitywnej lokacie w banku,przecietnie 5% netto w skali roku,trzymal to i tak po 40 latach rabotania mialby wiecej niz w ZUS/OFE ,a jakby tak wykitowal szybko to reszta zostanie dla rodziny,upowaznionej na koncie.Ktos powie,ze ZUS/OFE uniknac sie nie da.Prawda,ogolnie sie nie da.Ale sa sztuczki jak zmniejszyc sobie haracz lub go calkiem omijac.Sa one trudne i dla wiekszosci bojaźliwego narodu poza zasiegiem.Trick number one:troche pracujemy za granica,kupujemy najtansze,nagorsze,w ruinie,np.po powodzi,gospodarstwo rolne i rejestrujemy sie jako rolnik w KRUS ze skladka 107 zl na miesiac, na razie jeszcze dziala,nie wiadomo co dalej.Trick number two:pracujemy za duza kase ale nie od niej placimy ZUS,zatrudniamy sie u znajomego jako najmniej platna sila i ZUS placimy od tej najnizszej ustawowo placy.Trick number three: pracujemy za granica, tam,niestety,placimy,w czasie przerw w pracy i w czasie pobytu w kraju nie rejestrujemy sie nigdzie,ryzykujemy albo kupujemy prywatne ubezpieczenie zdrowotne.Inne sztuczki to wieczny bezrobotny, realnie zatrudniony na czarno w kraju lub poza jego granicami - bajer powszechnie uzywany w wojewodztwach,gdzie sporo ludzi pracuje na czarno za granica.Wariant "niebieski ptak" nie sieje,nie orze, a zyje- czyli oficjalnie na utrzymaniu zony lub rodzicow, w realu ciezko pracujacy za 4 tys zl netto na budowach lub za 2 tys euro na podobnych warunkach outside Poland.I ostatnie wyjscie-luksusowe,ubezpieczony stale za granica bo tam pracuje lub ma dosc cash w kraju,np.z lokat,majatku po przodkach,wynajmu,gry na gieldzie.Takie ubezpieczenia zalatwia sie dyskretnie w Szwajcarii lub USA.Osoby te maja jednak problem z tlumaczeniem polskiemu fiskusowi z czego zyja, wiec czesto,zdegustowane dociekliwoscia urzedow,opuszczaja kraj na stale.Inni,nie zalapujacy sie na pow.modele,dzielnie oddaja ZUS/OFE ok.polowy lub wiecej swojego tam odlozonego kapitalu.Rozsadna uwaga p.Fedak, aby majac 65 lat mozna bylo wyplacic sobie caly kapital i samemu nim rzadzic,zostala odrzucona jako oszolomstwo pod szyldem troski o glupiutkiego obywatela,ktory majac 65 lat jest nadal tak naiwny jak dziecko i nie wolno mu dac calej kwoty jego wlasnych pieniedzy do reki.A co byloby jakby za te 500 tys zl np. 2 mieszkania kupil,male, i zyl z ich wynajmu?No?To byloby bardzo groźne-obywatel ów zylby z wynajmu,nic w OFE nie zostawil, a po smierci mieszkania zostalyby jego dzieciom, a panstwo nic by z tego nie mialo.Co wiecej jego dzieci ,jako tako bezpieczne finansowo ,moglyby skorzystac z jednej z pow.rad jak unikac ZUS i tak za ok.30 do 50 lat nie byloby ZUSu.Horror! Takie dobre posady,takie ladne budynki,taki fajny system kredytowania sie panstwa za darmo od pokolen (np. za część środków z ZUS Gierek podobno dokonczyl Hute Katowice,obecnie wlasnosc pana Mittala).To bylby koniec socjalizmu w naszej PRL bis,gdyby tak jeszcze zlikwidowac spoldzielnie mieszkaniowe i kwaterunek przydzialowy oraz monopol pradu i gazu to bylby autentyczny koniec pewnej epoki.Jakiej epoki?Ano , na to pytanie musicie sobie,forumowicze,sami już odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
z17 Re: caly system emerytalny w Polsce to niestety j 27.12.10, 18:32 Gość portalu: gugcia0 napisał(a): [quote]> Rozsadna uwaga p.Fedak, aby majac 65 lat mozna bylo wyplacic sobie caly kapital i > samemu nim rzadzic,zostala odrzucona jako oszolomstwo pod szyldem troski o glupiutkiego > obywatela,ktory majac 65 lat jest nadal tak naiwny jak dziecko i nie wolno mu dac calej > kwoty jego wlasnych pieniedzy do reki. [/quote] Tiaaa, a mało to babuń o złotym sercu dałoby cały kapitalik ukochanemu wnusiowi? Który by go w jeden dzień przepie.r.d.o.lił na furę, koks i dziwki? Życia to ty raczej nie znasz. Podobnie jak porażającej głupoty statystycznego Polaka [quote] A co byloby jakby za te 500 tys zl np. 2 mieszkania kupil,male, > i zyl z ich wynajmu?No?To byloby bardzo groźne-obywatel ów zylby z wynajmu,nic > w OFE nie zostawil, a po smierci mieszkania zostalyby jego dzieciom, a panstwo > nic by z tego nie mialo. [/quote] Przy totalnym niżu demograficznym te kawalerki w starych blokach będą gó... warte. Poza tym masa ludzi je teraz kupuje z myślą o starości (znam co najmniej kilku moich znajomych co tak zrobili), więc tym bardziej skoro wszyscy działają w ten sposób, to pomysł nie wypali. BTW ja na starość nie chciałbym się zajmować działalnością gospodarczą w postaci wynajmu mieszkań, jest to upierdliwe , zwłaszcza przy kawalerkach gdzie jest zawsze duża rotacja klientów, trzeba je w kółko remontować i odnawiać oraz użerać się z różną hołotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedemeryt Przymusowe OFE IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 21:01 Boni, wiemy dla kogo pracujesz. Tylko powiedz dlaczego OFE są przymusowe, skoro są tak dobre? Dobre są! Właściciele OFE dotychczas wyciągnęli z Polski 15 mld zł. Dobry zarobek, tym bardziej, że nic nie musieli inwestować i niczym ryzykować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebejusz Re: Przymusowe OFE IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 21:10 Dotychczas Boniego zatrudniało Enterprise Investors. Czyżby stało się udziałowcem OFE? Swoją drogą to dobrze mieć człowieka jako doradcę premiera. Premier też już stał się wielkim zwolennikiem przymusowych OFE. Będą przymusowe, bo Polacy muszą płacić na obcych panów! Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 21:02 No ale przy złej koniunkturze na rynkach finansowych, za 26 lat emerytura otrzymywana z OFE, może być nawet dwa razy niższa od emerytury z ZUS. Gdy górala swędzi broda, będzie deszcz albo pogoda. To ta sama zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodpop Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.xdsl.centertel.pl 12.11.10, 18:40 Pamiętaj proszę,że składka emerytalna nie jest równo dzielona między ZUS(12,2%) i OFE(7,3%). A z pustego i... . Więc przy komentowaniu, trzeba dokładniej czytać(albo znać się lepiej) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 21:04 Kiełbasa wyborcza ! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ 10.11.10, 21:55 Artykul obok mowi ze poparcie dla PO wynosi juz powyzej 50% - z tego wnioskuje ze narod jest bardzo zadowolony z tego co paplaja jego przedstawiciele z ramienia PO. Jaki narod tacy i rzadzacy. Ja juz niczego sie nie spodziewam i na nic nie licze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: 188.33.7.* 10.11.10, 23:03 a co, może Jaruś i Zbysio ci dadzą wiecej? durnie, myslicie, ze pis wam da heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaho JKM, JKM, JKM, JKM IP: *.jmdi.pl 10.11.10, 21:59 w następnych wyborach Korwin powinien dostać 20% głosów tylko wtedy te złodzieje zrozumieją, że nie należy aż tyle kraść chcę z trybuny sejmowej ponownie usłyszeć: RZĄD RŻNIE GŁUPA zrozumieliście to? tak, do Ciebie mówię, ty przygłupi platformersie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.chello.pl 10.11.10, 22:15 Kiedy ten códzołożnik przestanie opowiadac bajki za nasze pieniądze. ZUS i OFE to przymusowy hazard. Prowizje OFE to grabież w majestacie prawa. Przymusowe inwerstowanie w "obligacje" skraca okres kiedy nasza składka pracuje. Nie da się tak nadrobić inflacji i prowizji OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Boni, na tę waszą gansterkę (ZUS + OFE) to jest §: IP: *.magma-net.pl 10.11.10, 22:21 KK Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 22:21 Nie 2x wyższa tylko 200 zł. Jeśli średnio po pierwszych 10 latach 100 zł, no to po 20 - chyba uzbiera się ze 200 zł. Uwierzyłem kiedyś GW w te palmy i dziedziczenie składek, a mogłem zostać w ZUSie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 11:00 Dziedziczenie do czysta fikcja i wszytko w majestacie prawa o czym pewnie większość nie wie. Ja też o tym nie wiedziałem dlatego proszę przeczytajcie i zróbcie wszystko aby nie dać się okraść. Moi rodzice są/byli w OFE. Byłem upoważniony jako jedyny spadkobierca do dziedziczenia do 100% w razie śmierci każdego z rodziców. Stała sie tragedia i mama zmarła. Oczywiście udałem sie do OFE celem wypłaty zgromadzonych składek. I tu zonk. Dostałem 50% zgromadzonych składek. Drugie 50 należało się tacie. I nie było by w tym nic strasznego bo byli małżeństwem. Ale te 50% nie dostał do ręki tylko zostały wpłacone na jego fundusz. I wiecie że to wszytko jest zgodne z prawem. Tylko pewnie nie wiele osób o tym wie. A wystarczyło żeby notarialnie podpisali rozdzielność majątkową w tym jednym przypadku. Czyli to OFE łącznie z Państwem nas okradło. A żeby było ciekawiej. To ZUS ze zgromadzonych przez mamę składek wyliczył i wypłaca tacie rentę rodzinną. Czyli ZUS jednak nie okradł. Odpowiedz Link Zgłoś
z17 Re: Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższ 27.12.10, 18:36 Ama, jak niby OFE okradło tatę, skoro dostał przelew na konto w swoim OFE? To powiększy mu przecież jego emeryturę! Tylko wypłata w gotówce nie jest złodziejstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio żałosne IP: *.aster.pl 10.11.10, 22:55 Czyli przy złej koniunkturze może być dwa albo i trzy razy niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 23:01 Panie Boni, czy pamieta Pan kreske Mleczki, przedstawiajaca zajaca kopulujacego z zyrafa z podpisem Nie pieprz bez sensu? Dedykuje to Panu w calej rozciaglosci. Za 26 lat Pana nie bedzie na swiecie, wiec dzisiaj jest Panu obojetne, jakie bzdury Pan plecie. Byleby chlebodawca byl zadowolony. A ponadto - za 26 lat nikt nie wie, jaka bedzie koniunktura. Moja rada , ktora powtorze za A. Mleczko: - Nie pieprz nez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Nie pieprz gościu - ostatni bilans jaki dostałem.. 10.11.10, 23:24 ... od OFE wskazuje na to, że gdybym tą kasę włożył na najzwyklejsze lokaty bankowe, to miałbym obecnie więcej kasy niż mam teraz w OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzzyczny Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... IP: *.ip.telfort.nl 10.11.10, 23:31 "powiedział w środę na posiedzeniu zespołu ubezpieczeń społecznych Komisji Trójstronnej minister Michał Boni" Komisja trójstronna czym jest i jakie zadania realizuje wystarczy poszukac A za ministra mamy byłego agenta SB TW ZNAK a teraz pośredniego sługę masonerii amerykańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 10.11.10, 23:32 za 26 lat emerytura otrzymywana z OFE może być nawet dwa razy wyższa od emerytury z ZUS - Pytanie jest inne...czy będzie się dało za nią przeżyć xD Odpowiedz Link Zgłoś
je2bny Boni: emerytura z OFE może być dwa razy wyższa ... 11.11.10, 00:00 >>>Przy dobrej koniunkturze na rynkach finansowych za 26 lat emerytura otrzymywana z OFE może być nawet dwa razy wyższa od emerytury z ZUS - powiedział w środę na posiedzeniu zespołu ubezpieczeń społecznych Komisji Trójstronnej minister Michał Boni. <<< ================================ Panie Boni od opowiadania bajek lepszy jest panski szef Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Boni, a jak będzie dwa razy niższa, to oddasz 11.11.10, 00:08 mi to z własnej kieszeni? Nie? To spier.dalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotofil Re: Boni, a jak będzie dwa razy niższa, to oddasz 11.11.10, 02:45 O!!! I to wszystko w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś