Dodaj do ulubionych

Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 21:17
wreszcie jakis patriota!
Obserwuj wątek
    • Gość: Slajdom NIE Fuj, slajdy. Nie klikam! IP: *.lublin.hypnet.pl 30.01.11, 21:29
      Może następnym razem dacie coś w powerpoincie?
      • Gość: szczyrk Re: Fuj, slajdy. Nie klikam! IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 00:37
        www.szczyrk-nocleg.pl - polecam!
      • Gość: szczyrk Re: Fuj, slajdy. Nie klikam! IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 00:38
        www.szczyrk-nocleg.pl - polecam!
    • Gość: spary akonomiczne Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata? IP: *.pool.mediaWays.net 30.01.11, 21:33

Ali Babacan, wicepremier Turcji, odpowiedzialny za spary akonomiczne......???? Heeee???
      • jwojnar Bo my zacofani jesteśmy 30.01.11, 23:04
        Na świecie rosną nowe potęgi, powołuje się wicepremierów odpowiedzialnych za spary akonomiczne, a my nawet nie wiemy, co to znaczy. Czasami cieszę się, że nie mam czego inwestować, bo nie mógłbym się zdecydować, czy lepiej to zrobić w kraju, który może mi znacjonalizować z dnia na dzień moją fabryczkę, czy tam, gdzie mogą mnie w biały dzień zabić i zjeść, czy może gdzieś, gdzie tylko tykają ekonomiczne albo narodowościowo-etniczne bomby zegarowe i może tak szybko wcale nie wybuchną? Może należy uwierzyć w prognozy specjalistów, ale to są ci sami specjaliści, którzy nie dostrzegli w przeszłości niemal do ostatniej chwili kryzysów nadciągających w regionach, które znają jak własną kieszeń, więc na ile wiarygodne są ich długoterminowe prognozy dotyczące rynków spowitych mgłą gęstą, jak na smoleńskim lotnisku?
    • Gość: LOLek Co to jest "spary akonomiczne"? IP: *.171.64.85.static.crowley.pl 30.01.11, 21:36
      Ali Babacan, wicepremier Turcji
      Zajmuje się szparami, sporami czy psarami?
    • Gość: qqq Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 21:39
      Cuda się ziszczą i Polska będzie numer 1 na świecie
    • Gość: elo Ja tam bym ruskim swoich pieniedzy nie dal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 21:40
      zawsze mi sie przypomina anegdotka jak dwoch czerwonoarmistow podczas drugiej wojny swiatowej podczas deinstalacji zegara wiezowego mowilo do siebie 'ciezkie czasy'...

Wciskac bajer to ruscy moga zachodowi nie nam...
      • Gość: comDonek Re: Ja tam bym ruskim swoich pieniedzy nie dal... IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 21:48
        Tak jest Rasieja to idealne państwo do inwestowania ale pod warunkiem,że inwestor wypłaci się urzędnikom,mafii i milicji bo ci też muszą z czegoś żyć.Jeszcze na koniec dochodzi widzimisię Putina,który może nakazać inwestorowi wznowienie produkcji jak ten ją zamknie bo będzie nieopłacalna.
        • Gość: lulus kolejny polski teoretyk biznesu szczeka a karawana IP: 109.130.125.* 30.01.11, 23:06
          ruska idzie dalej. W Pl biznes z polskim kapitałem, taki poważny nie istnieje. To i kraju nikt poważnie nie bierze ha ha ha
          • Gość: Polak Re: kolejny polski teoretyk biznesu szczeka a kar IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 31.01.11, 13:56
            Jak takie "lulusie" szczają w swoje gniazdo, to i Polska "nie idzie"... A tak naprawdę to prawda zazwyczaj leży pośrodku. W PL nie jest super, ale też nie jest to kraj zupełnie do bani :-)
    • pultorakh2 Co mają jakieś gęby do państw? 30.01.11, 22:15
      Przecież wiadomo, że politycy przychodzą i odchodzą, przynajmniej tak powinno być w cywilizowanym świecie. Grupa BRIC powinna się raczej nazywać BTIC, bo zamiast Rosji, która wymiera i nie ma szans na normalny rozwój, chyba, że reżim FSB tam padnie i cały kraj się przereformuje w dokładnie odwrotnym kierunku niż robił to ciągu ostatniej dekady, powinna być Turcja.
      Co tu robi RPA? Dziki kraj, który ma mniejsze PKB niż Polska i o to 1/4, prędzej do tej grupy powinna należeć Polska niż RPA.
      Zapomniano kompletnie o Indonezji, kraju, który nie dość, że ma ponad 200 milionów mieszkańców to szybko się w ostatnim czasie reformuje i rozwija w tempie 5-8 procent.
      Ja tam osobiście nie wierzę w jakieś przetasowania na świecie, ot po prostu dążymy do normalności i równowagi, tak jak w późnym średniowieczu i przed epoką kolonialną czyli Europa będzie silnym, bogatym centrum, a obok niej silne będą obydwie Ameryki ze Stanami Zjednoczonymi i Brazylią jako liderami, do tego Azja z dominają Chin i Indii, z przewagą tych drugich. Tak było 500 lat temu, tak będzie i teraz ponownie, jedynie rola Ameryk się zwiększy, choć imperia Azteków i Inków wcale nie były takie słabe jak się wydaje.
      • blue911 Re: Co mają jakieś gęby do państw? 31.01.11, 08:14
        pultorakh2 napisał:

> Co tu robi RPA? Dziki kraj, który ma mniejsze PKB niż Polska i o to 1/4, prędze
        > j do tej grupy powinna należeć Polska niż RPA.
        > Zapomniano kompletnie o Indonezji, kraju, który nie dość, że ma ponad 200 milio
        > nów mieszkańców> ydwie Ameryki ze Stanami Zjednoczonymi i Brazylią jako liderami, do tego Azja z
        > dominają Chin i Indii, z przewagą tych drugich. Tak było 500 lat temu, tak będ
        > zie i teraz ponownie, jedynie rola Ameryk się zwiększy, choć imperia Azteków i
        > Inków wcale nie były takie słabe jak się wydaje.

Czy Ty tylko od rana lubisz sie kompromitowac czy tak caly dzien tez? Wiekszych bredni nie czytalem dawno.
        • blue911 Re: Co mają jakieś gęby do państw? 31.01.11, 08:43
          Cytuje "Ameryka rosnaca potega..." - tak by sie nawet najwiekszy Amerykanin dzis nie osmieszyl. Sluchales jeden z drugim przemowienia Obamy kilka dni temu?? Prosi i blaga swoich ziomkow zeby sie wzieli do nauki i do roboty ,bo grozi Ameryce porazka na kazdym froncie. Oczywiescie,my tu mowimy o utraceniu prymatu na swiecie,a nie zejscie do poziomu Albanii czy Polski! Co za tumany sie tu wypowiadaja???
        • pultorakh2 A czym to niby miałbym się kompromitować 31.01.11, 09:43
          Nazywaniem dzikim kraju, któremu cudem udało się zorganizować jakieś durne mistrzostwa w piłce? RPA miała przed "obaleniem apartheidu" kilkadziesiąt lat normalnego rozwoju kapitalistycznego, w latach 60-70-ych to był jeden z bogatszych krajów na świecie, oczywiście uwzględniając ludność białą, bo czarni żyli sobie w bantustanach (zresztą uważam, że to nie był zły pomysł, patrząc na to co się tam dzieje obecnie, mam znajomych koło Johannesburga, Polaków, którzy boją się, czy czarnuchy ich nie zabiją kiedyś podczas napadu).
          Czyżby brednią miało być mówienie o Indonezji jako o rosnącej potędze? Popatrz na statystyki i poczytaj to zobaczysz.
          A może za mało historii czytałeś i dla ciebie Indie, Chiny czy Imperium Azteków lub Imperium Inków to były nic nie znaczące kraje, zamieszkane przez garstkę dzikusów 500-600 lat temu.
          Brak wiedzy szkodzi, niestety.
    • Gość: gospodarek Felix Calderon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 22:20
      Felipe Calderon a nie Felix...
    • Gość: ms Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 30.01.11, 22:25
      prezydent może być maly ale nie niski
    • Gość: Nie ma na to rady Rosja to chory człowiek świata. IP: *.ists.pl 30.01.11, 23:38
      Rządzi tam niepodzielnie mafia utworzona z tajnych służb.

Nigdy się tam nic nie zmieni.

To jest dziki wschód. Ludzie tam giną setkami w biały dzień krwawo zarzynani albo zastrzeleni.

Kto jak kto, ale GW powinna tępić ile sił to najbardziej antysemickie państwo świata.

Jeśli już z nimi rozmawiać, to najpierw niech zapłacą stosowne odszkodowania wszystkim poszkodowanym przez nich państwom.
      • Gość: fifi Re: Rosja to chory człowiek świata. IP: *.riseup.net 24.08.11, 06:58
        Ha ha ha.

Tymczasem Rosja wykupuje w Polsce banki, które to od dawna nie są już Polskie.

gielda.onet.pl/kommiersant-sbierbank-rozwaza-kupno-millennium-ban,18489,4827628,2,news-detal
        Rosyjskie państwo wykupuje polskie banki
    • Gość: wilk Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat IP: *.mrbnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 30.01.11, 23:54
      Turcja, Pakistan.... ludzie, ja bym w to nie wierzyl zbytnio. to ze maja pelno miesa armatniego i budowanej na potege lipy, nie swiadczy jeszcze, ze moga sie stac swiatowymi mocarstwami. To sa takie potegi, ze jak przyjdzie na bliskim wschodzie wiekszy kryzys, to leza, placza i piach gryza. Wrozyla baba na dwoje.
      • mr.knox Typowy belkot "mapi" 31.01.11, 00:04
        Jak zwykle, dziennikarska miernota 'mapi" poplul sie piszac o Rosji i nie starczylo werwy napisac o innych:)
    • Gość: M Polska racja stanu! IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 00:14
      To współpraca z tymi państwami. RP powinna być prawie nieaktywnym członkiem tej syjonistycznej grupy spod syjonistycznej dwunastogwiazdkowej szmaty! Polska powinna pełnię swych nacjonalistycznych działań podjąć na rzecz interesów z ww. potęgami. Stać się dla nich ważnym ośrodkiem importu dobrej i konkurencyjnej myśli i produktów wobec zgniłej syjonistycznej eurokracji! Ale do tego trzeba POLSKICH POLITYKÓW NACJONALISTÓW. Takich nie mamy, więc będziemy w du.. jak od 400 lat.
    • kibic_rudego gdzie Tusk, PO, III RP i prof. Balcerowicz? Chamy! 31.01.11, 03:01
    • ambl Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata? 31.01.11, 07:10
      >Zagraniczny kapitał jest kluczowy w procesie modernizacji kraju i powrotu Rosji do roli światowego gospodarczego mocarstwa. <

Wyłącznie w przemyśle zbrojeniowym i tyle
    • lodzermensz1 Jest się czym podniecać - poziom Europy z XIX w. 31.01.11, 07:47
      Gigantyczne różnice w dochodach między najbogatszymi i najuboższymi mieszkańcami tych krajów, gospodarka często oparta o służby specjalne (Rosja) lub partyjnych wybrańców (Chiny), kwitnące korupcyjne lub innego rodzaju nieformalne powiązania, znakomita większość społeczeństwa (poza mieszkańcami największych miast) klepie biedę i żyje w głodzie i smrodzie.
      Jeśli to ma być przyszłość świata, to ja dziękuję... Jest się czym podniecać, rzeczywiście...
      • Gość: zorro Re: Jest się czym podniecać - poziom Europy z XIX IP: *.bint4.interhost.co.il 24.08.11, 07:08
        odzermensz1 napisał:

> Gigantyczne różnice w dochodach między najbogatszymi i najuboższymi mieszkańcam
        > i tych krajów,......
        >znakomita większość społeczeństwa (poza mieszkańcami największych miast)
        > klepie biedę i żyje w głodzie i smrodzie.

To jest dokładnie opis Polski właśnie, w której raozwarstwienie jest prawie największe na swiecie.
        Gdzie 70% zyje w biedzie a 50% dzieci jest niedożywionych,

wyborcza.biz/biznes/1,101562,7435293,Polskich_prezesow_od_ich_pracownikow_dzieli_przepasc.html
        "- Różnica wynagrodzeń między polskimi menedżerami a ich podwładnymi należy do jednych z największych na świecie - wynika z raportu firmy doradczej Hay Group. Mniejsze rozwarstwienie jest m.in. w Rosji, Czechach czy Kenii"
    • Gość: jakpragnezdrowia Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 07:58
      Polscy politycy to dupy wołowe.
      Dowód?
      Proszę bardzo, ranking wolności gospodarczej:
      www.heritage.org/index/ranking
      Niech polscy politycy doprowadzą Polskę na 1-5 miejsce w rankingu wolności gospodarczej (teraz jesteśmy pod koniec pierwszej setki na 180 państw) to udowodnią, że są coś warci.

Na razie to zwykłe kmiotki bez honoru, ambicji, dupki, z których wszyscy drwią bo nic nie potrafią zrobić.
      Niedojdy, łajzy, bałwany.
      Pasożyty wysysające z Polski co się da i nic nie dające w zamian.

Szkodniki, które blokują rozwój tego kraju.
      • Gość: jakpragnezdrowia Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 08:10
        Stwórzmy Partię Wolności Gospodarczej, której głównym celem będzie doprowadzenie Polski do 1 miejsca w rankingu wolności gospodarczej.:
        www.heritage.org/index/ranking
        Nic więcej nie potrzeba!
        W kraju wolnym gospodarczo obywatele sami szybko się bogacą a rząd może sobie siedzieć z założonymi rękami i tylko gratulacje z całego świata przyjmować.
    • blue911 Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat 31.01.11, 08:09
      Jak tam Krolestwop Jezusowe? Komu zagrazacie finansowo i z kim mozecie konkurowac na rynku - przeciez robicie najlepsze krzyze na swiecie??! Co jest grane?
      • blue911 Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat 31.01.11, 08:20
        Jesli powyzsze wypowiedzi sa odbiciem stanu umyslu naszych krajowych biznesmenow to nic dziwnego,ze Polska jest na szarym koncu!
        "Z Rosja nie da sie robic interesu - tam KGB rzadzi" - hahaha! Tak swiat chce zebyscie mysleli,a sami kokosy zbijaja.
        "RPA ma nizszy dochod narodowy niz Polska" - a byles tam baranie?? O tym co tam sie dzieje i kto tam przyjezdza to Poloki tylko moga pomarzyc!!! Cepy watykanskie jestescie. Zgnijecie z to swoja nienawiscia do wszystkiego.
        • pultorakh2 Jesteś lewakiem lub komunistą 31.01.11, 09:49
          Ja mam znajomych w RPA, którzy żyją tam od 1981 roku, kiedy musieli uciekać przed twoją kochaną komuną. Żyją na poziomie, w białej dzielnicy, a raczej w białym miasteczku koło Johannesburga. Ja znam głównie ich syna, bo jest w moim wieku, ale wiem tyle, że tam kraj rozwalono gorzej niż u nas po 1980 roku, totalny upadek gospodarki, służby zdrowia, poziomu życia, bezpieczeństwa. Czarni tęsknią za apartheidem bo mieli bezpiecznie na ulicach, pracę i godziwe wynagrodzenie, to co pokazują w telewizji to poprawnie politycznie propaganda.
          Podobnie Rosja - znam paru Rosjan, bo uczę ich polskiego i byłem 2 razy w Rosji, kraj poza paroma dużymi miastami to jedna wielka dzicz, są całe obszary, gdzie ludzie żyją jak w XIX wieku, bez wody, światła czy gazu, no ale tego też oczywiście w naszej "reżimowej telewizji" nie powiedzą.
          Żyjesz w innym świecie, urojonym, ja w realnym.
          • Gość: y.y A Ty jesteś burakiem, tylko co z tego w kontekście IP: 195.117.118.* 31.01.11, 10:15
            robienia interesów z RPA lub Rosją? Poza tym, że jak nie masz argumentów ad rem, to próbujesz w żenujący sposób zwyzywać kogoś od lekawów (najwyraźniej mając marne pojęcie o tym, na czym polega lewactwo) czy komuchów (j.w.)
            To świetnie, że masz znajomych w RPA i to świetnie, że żyja tam tak długo. I to prawda, że jest tam o wiele gorzej w sensie bezpieczeństwa etc w niektórych miejscach (bo nie wszędzie) i że zdaniem wielu kiedyś było lepiej (aczkolwiek bajki o tym, że niby czarni masowo chcą powrotu Apartheidu to możesz opowiadać dzieciom. Prawda jest taka, że powrotu starego to by chcieli biali potomkowie burów, bo to dla nich jest głównie gorzej. Nie Ty jeden masz tam znajomych).
            I to prawda, że PKB RPA jest ok 2,5 razy mniejsze niż polskie, a w Rasji trzon cywilizacyjny skupiony jest w Moskwie i St. Petersburgu.
            Tylko co to wszystko ma wspólnego ze słuszna skądinąd tezą, że interesy należy robić i z tym, i z tym Państwem? Nic. No ale lepiej jak rozumiem pobredzić coś o tym, że ktoś jest lewakiem, bo uważa, że należy robić interesy z Rosją, bo jeżeli się tego nie robi, to ktoś inny wejdzie na miejsce Polski i będzie robił z nimi interesy. Co zreszta dokładnie w ten sposób stało się kilka lat temu, kiedy stosunki handlowe z Rosją uległy właściwie wyzerowaniu z olbrzymia strata dla polskiej gospodarki. No, ale dla takich jak Ty, Ci co chcą, aby właśnie dbać o polską gospodarkę, to lewacy. Bardzo to ciekawe co Pan mówi, jak mawia pewien wariat z sejmu, co to polski wywiad zniszczył w mediach ujawniając tajne dane WSI.
          • blue911 Re: Jesteś lewakiem lub komunistą 31.01.11, 10:37
            pultorakh2 napisał:

> Ja mam znajomych w RPA, którzy żyją tam od 1981 roku, kiedy musieli uciekać prz
            > ed twoją kochaną komuną. Żyją na poziomie, w białej dzielnicy, a raczej w biały
            > m miasteczku koło Johannesburga.

Kup sobie nowe okulary albo zamien glowe na lepsza! W kazdym kraju (nawet w USA) jak dobrze poszukasz to mozna znalezc nedze,zacofanie,zycie na poziomie sredniowiecza. Ale to nie przeczy tezie ,ktora stawiam. Ja bym sie cieszyl jakby Polska choc w polowie byla taka jak RPA - przemysl,turystyka,uniwersytety,jedna z prezniejszych gospodarek w Afryce itd.
          • blue911 Re: Jesteś lewakiem lub komunistą 31.01.11, 10:43
            pultorakh2 napisał:

> Ja mam znajomych w RPA, którzy żyją tam od 1981 roku, kiedy musieli uciekać prz
            > ed twoją kochaną komuną. Żyją na poziomie, w białej dzielnicy, a raczej w biały
            > m miasteczku koło Johannesburga. Ja

Dla niedouczonego Polaka ,ktory nie ma zadnych argumentow jedyna obrona jest oplucie dyskutanta i wyzwanie go lewakiem,Ruskiem,komunista! Moze zawsze liczyc na gawiedz analfabetow koscielnych,ktora mu przyklasnie. W Stanach republikanie (pomijajac slowa,ktorych uzywaja) zachowuja sie identycznie jak kiedys u nas PZPR-owcy. Przyjedz tu,to bedziesz mogl ich wyzywac codziennie? Hahaha. Wiem,ze nie wierzysz,ale to juz Twoja strata.
            • pultorakh2 Zanim zaczniesz pouczać, spójrz na siebie. 31.01.11, 11:15
              Ja wyzywam kogoś, bo ten ktoś wyzywa kogoś innego. Jestem ateistą, więc kwestia kościelne mi "latają" ale wyzywanie kogoś od "kato-narodowców" czy watykańskich kogoś tam to takie samo chamstwo, jak nie większe niż wyzywanie od komucha.

Mam pytanie - od kiedy to Polska leży w Afryce?? Kogo znasz w RPA i kiedy tam byłeś? Kiedy byłeś w Rosji? Czy masz w ogóle pojęcia o rzeczach o których piszesz? Czy prowadzisz firmę? Czy znasz język rosyjski? Nie czekam na odpowiedź bo i tak większość odpowiedzi będzie na nie.
              Ja prowadzę firmę, byłem w Rosji (na szczęście tylko turystycznie), znam ludzi z RPA, znam rzeczy o których piszę, znam język rosyjski (do tego jeszcze ciutkę ukraiński, czeski i serbski, no i parę zachodnich ale za to bardzo dobrze lub dobrze).
              Kwestia robienia biznesu z krajami obcymi to kwestia zaufania, stabilności, uczciwości,braku korupcji i przejrzystości zasad. Rosja, ani żaden z krajów byłego ZSRR, może poza Litwą, Łotwą, Estonią a od niedawna także Gruzją (tutaj trzeba pochylić się nad Saakaszwilim, który przeprowadził gigantyczne reformy prorynkowe w ostatnich kilkunastu miesiącach) tego nie ma.
              Robienie biznesu w Rosji to: chlanie, rosyjskie prostytuki, kładzenie się plackiem przed Rosjaninem i błaganie go o zainteresowanie, brak jakichkolwiek normalnych reguł, konieczność płacenia łapówek dla urzędasów każdego stopnia, gigantyczny burdel biurokratyczny, brak jakiejkolwiek przejrzystości i stabilności w prowadzeniu tranzakcji (patrz polityczne embargo na mięso i warzywa, ostatnio również polityczne embargo na jabłka i TiRY, coby Tusk nie podskakiwał ze Smoleńskiem, co rusz jakieś embargo na wino mołdawskie czy gruzińśkie, amerykańskie kurczaki czy japońskie samochody używane).
              Żeby chcieć robić biznesy z takimi dzikusami jak Rosjanie-Putyniści czy Południowoafrykańczycy trzeba mieć nerwy ze stali, głowę jak beton i kochać niewiarygodnie syf i burdel na ulicach oraz wszędzie wokół. Cóż tacy są w i w Polsce, ja sobie działalność prowadzę w ramach rynku UE i krajów cywilizowanych takich jak Szwajcaria czy Norwegia, czekam niecierpliwie aż do UE wejdzie Serbia, Chorwacja i reszta ex-Jugosławii, a także i Turcja. Bardzo bym chciał aby za 10-15 lat weszła Ukraina, no ale znam realia tam panujące.
              Od Rosji i tego "dzikiego wschodu" (który bardzo lubię ze względów turystycznych, planuję wyjazd do Baszkirii i na Ural za jakiś czas)wolę się trzymać z daleka.
      • blue911 Re: Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świat 31.01.11, 08:39
        Ze swoimi kato-narodowymi i na wpolfaszystowskimi pogladami to nie zajdziecie daleko - ani w biznesie,ani w polityce! Polska od 1989 staje sie coraz wiekszym posmiewiskiem na swiecie! Zal narodu. Nic dziwnego,ze sa pogloski,ze zostaniecie kolonia izraelska? Oni znajda na Was sposob.
    • lds23 Do redakcji: 31.01.11, 09:09
      Żenujący jesteście. Naprawdę. Na FAZ od trzech dni można poczytać o tym co się dzieje w Davos. Między innymi o tym, że Niemcy pouczają Stany, że po d**ie dostało się szefom Ernst&Young i że cała Europa jest poirytowana postawą UK. Economist pisze o tym, że bogaci zaczynają się bać reakcji ludzi, kiedy cięcia budżetowe dotrą do najniższych warstw. A wy? Was stać tylko na galerię zdjęć z podpisami dla idiotów na poziomie Plotka. Języków nikt nie zna w redakcji, żeby poważną światową prasę poczytać? Czy może nie wolno tabu naruszać i nadmienić nawet, że neoliberalizm robi się passe, a porządek świata jaki znamy zaczyna trzeszczeć? Albo jesteście głupi i niedouczeni albo zindoktrynowani.
      • blue911 Re: Do redakcji: 31.01.11, 09:27
        Watykan poprzez swoich agentow tak zniszczyl polska gospodarke i wizerunek na swiecie,ze teraz nawet pies nie przyjedzie nasikac! Gratulacje.
        Jestem zlosliwy? Poczytajcie swiatowe rankingi!!! Ja ich nie ukladam.
    • Gość: pd Znowu galeria lub slajdy IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 11:55
      gazeta nie rozumie potrzeb internautów. Galeria lub slajdy to zaproszenie do opuszczenia strony.
    • Gość: Jola W 2025r.Indie zniosą definitywnie podział kastowy, IP: *.toya.net.pl 31.01.11, 12:12
      bo demokratycznie tego problemu nie udało się nigdy rozwiązać. Wtedy to dopiero będzie potęga gospodarcza!
      • kotek.filemon A co będzie motorem tego zniesienia? 31.01.11, 12:21
        Nagle się obudzą i stwierdzą, że nie ma niedotykalnych? Bzdura...
    • romad2447 Davos 2011: Oto nowe gospodarcze potęgi świata? 24.08.11, 06:34
      Jesli Rosja taka potego,do czego potrzebuja ExxonMobil?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka