Dodaj do ulubionych

Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg...

IP: *.unknown.vectranet.pl 06.02.11, 20:51
Maspex to ta firma co zepsula Kubusia..
Obserwuj wątek
    • Gość: Promocja Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 20:56
      Dziennikarzyno,

Pomysl zanim cos opublikujesz bo to jest artykuł za pieniadze maspexu. To Dariusz zerwał umowę bo mu sie nie podobal ngine z Kubica i poczyl sie zbyt pazerny i odwazy. Prawda jest taka, ze maspex chce szybko wejsc na rynek na czyis plecach i na koncu tez kopnac Tigera, bo co za roznica czy pijesz tigera czy dode lub inne g...:-)
      • Gość: Stanisław Mama pytanie, poważnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 21:11
        W jakim celu pije się te napoje? Mają małą pojemność i są stosunkowo drogie. Co w nich jest takiego, pytam, bo mam już dużo lat i wstydzę się zapytać w sklepie.
      • Gość: Vermin Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 19:26
        Masz pojęcie, o czym w ogóle mówisz? Zmień dilera, albo bierz połowę. Tak się składa, że bezpośrednim powodem zerwania przez Dariusza umowy było niepłacenie przez Włodarskiego (prezesa FoodCare) pieniędzy Fundacji "Równe Szanse". Pieniędzy, które należały się Fundacji jak psu micha, bo to był jeden z zapisów umowy. Mówiąc wprost: Fundacja była po prostu okradana. Jak nie wiesz, o czym mówisz, to nie zabieraj głosu. No, chyba że jesteś człowiekiem Włodarskiego, to by wtedy wszystko wyjaśniało. Pan każe, sługa musi...
    • Gość: xo Dyrdymały IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 21:08
      "Wprowadził na rynek produkt oparty o prawa własności intelektualnej". INTELEKTUALNEJ ????
      Ha, ha, ha, ha, hahaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOBRE !
      "Stanęlismy po stronie słabszego" - aż mi łzy do oczy napłynęły. Wzruszająca i poruszająca historia ....... He, he.
      • Gość: Vermin Re: Dyrdymały IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:16
        Śmiejesz się, nie wiedząc nawet, że tak naprawdę śmiejesz się, ale... z własnej głupoty :) W końcu coś w tym jest - ignoranci żyją pono dłużej i weselej... :)

Tak się składa, że Darek Michalczewski jest właścicielem oznaczenia Tiger Energy Drink. Zarejestrował je jeszcze przed rozpoczęciem współpracy z Włodarskim w 2003 r. (tak na logikę, skoro Włodarski mógłby samodzielnie produkowac napój energetyzujący Tiger, po co zawierałby umowę licencyjną z Michalczewskim, i to aż na 50 lat?!) - bez niego nie mógłby produkowac napoju Tiger.

To, że Włodarski, połaszczywszy się na działkę wspólnika (choc sam zbijał miliony złotych na sprzedaży napoju), chciał go wygryźc z interesu to już inna bajka...
    • Gość: a Gałęzewski i Doliński IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 21:22
      Najpierw w FoodCare kopiowali Red Bulla a potem założyli konkurencyjną spółkę (produkują Oshee) i napuszczają Michalczewskiego i Maspex na expracodawcę.

Słabo się robi od tych bzdur wypisywanych na zamówienie Maspexu.
      • Gość: Wolff Re: Gałęzewski i Doliński IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:22
        A mi się słabo robi od tych FoodCare'owskich wypocin, od których ostatnio roi się w Internecie. Dla zainteresowanych: proponuję od czasu do czasu zajrzec np. na portalspozywczy.pl i sledzic "ynteligentna" i merytoryczna dyskusje na tematy biznesowe w wydaniu stronnikow FoodCare :)

Druga sprawa - przestancie wycierac sobie gebe nazwiskami osob zupelnie nie powiazanych ze sprawa, swoja droga dziwie sie, ze prokuratura sie jeszcze wami nie zajela...

FoodCare'owskim internetowym skrytopismakom mowimy zdecydowane NIE :D
    • Gość: kampf Tiger od Maspexu smakuje jak ... IP: 91.215.238.* 06.02.11, 21:34
      Nie wiem skąd oni recepture wzieli, ale najtańszy bezmarkowy energy drink smakuje lepiej od tego co zrobili.
      • Gość: tremor Re: Tiger od Maspexu smakuje jak ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:39
        Wypisz-wymaluj dyskusja na poziomie PR-owskich "szpeców" FoodCare :D
    • Gość: Władca Helikoptera Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.centertel.pl 06.02.11, 21:58
      Nie kupywać TIGERa z Maspexu.

Chyba, że chcecie sponsorować ich pałace, limuzyny Audi S8, karnawały w Rio, helikoptery.
      Bo pracownikom to odmówiono nawet założyć związek zawodowy.
      Dość WYZYSKU.
      • Gość: przemo Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.internetia.net.pl 06.02.11, 22:35
        widac że pracowałeś w Maspexie i wywalili ciebie z roboty bo do niczego sie nie nadawałeś. Wg tego co napisałes to nic nie powinno się kupować bo własciciele firm sa bogatsi od pracowników.
        Co za matoł :)))
      • bambooooocha Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz 07.02.11, 03:31
        kupywać to ja nic nie zamierzam, ewentualnie kupować, i może komuś zasponsorować słownik.
        Zżera Cię zazdrość, że się dochrapali więcej niż Ty? Prawo wolnego rynku, nic więcej. Mnie denerwuje jeśli widzę posłów w Audi S8 czy na wakacjach w Rio, bo na to idą moje podatki. A to, że jakaś firma daje radę, to wyłącznie ich sprawa, bo w imię czego mają się tego wyrzekać? Bo półanalfabeci są sfrustrowani, że nie dostali posady prezesa?
        • Gość: yacha Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.tvteletronik.pl 07.02.11, 10:11
          no i z tym to się zgodzę... jeśli ktoś sam sobie zarobił na swoje pałace i samochody to nie mam nic przeciwko, niech sobie jeździ czym chce... ale żeby bojkotować firmę i nie "kupywać" napojów to już mi się w głowie nie mieści ;)
      • Gość: Tetris Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 10:14
        "Kupywać"? Zaprzyjaźnij się lepiej ze słownikiem ortograficznym. Limuzyny, Rio? Hahahahaha, chyba pisze pan o swoich marzeniach, panie prezesie W. ;)
    • Gość: artus Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.11, 22:40
      Matko, ale pieprzy! Ten wywiad napisał chyba spec od PR w Maspexie. A ta walka o życie to już szczyt.
      • Gość: mk Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 23:44
        Walko o życie na szczycie, drogie samochody, apartamenty, pedalsk... ubrania od D&G. A co z fundacją komu ona pomaga. Bo jakoś nie pokazują co robią w tej fundacji.
        • Gość: Douglas P. Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 10:24
          Nie widzisz tego, co ona robi, bo nie chcesz tego zobaczyć. Proste. Wystarczy wejść na stronę Fundacji, żeby się przekonać ile dobrego ona robi. Stypendia (coraz większa liczba) dla zdolnych sportowców, akcje Lato z Tigerem, zgrupowania dla młodych bokserów, gdzie trenują pod okiem dobrych trenerów (ostatnio takie zgrupowanie miało miejsce w Międzyzdrojach, w dn. 22-29 stycznia br.) i wiele innych dobrych rzeczy. Bokser wsparł ostatnio także WOŚP, gdzie zlicytowano jego Pas Mistrzowski Federacji WBO - kupiono go za 60 tys. zł - m.in. za tą kasę zostanie kupiony sprzęt dla chorych, potrzebujących dzieciaków. Przecież Darek mógłby w ogóle mógłby nie angażować się w działalność charytatywną, wtedy byłbyś zadowolony? Powiedz a ile charytatywnie robi prezes Włodarski (szef FoodCare)? Ale niestety, to właśnie Polska - tu, jeśli ktoś cokolwiek chce zrobić bezinteresownie dla innych, od razu jest mieszany z błotem i podejrzewany Bóg wie o co - Ochojska, Owsiak, Michalczewski, itd. itp.
        • Gość: bullit Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 22:02
          To moze pochwal sie, co ty robisz charytatywnie...
    • Gość: drtygrys Kilka słów od drugiej strony... IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 00:01
      biznes.trojmiasto.pl/Tiger-boj-o-marke-warta-miliony-n44920.html
      ...mam wrażenie, że jakoś bardziej z sensem. Osobiście przekonują mnie argumenty FoodCare, szczególnie znając trójmiejską "renomę" Michalczewskiego.
      • Gość: Ongiś FoodCare=WAŁY IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 00:21
        Tak wierz w FoodCare to firma jak marzenie.
        Poczytaj przy okazji wypowiedzi jednego z z ex współwłaścicieli tejże firmy który po wałach pana Włodarskiego założył konkurencję bo dość miał "współpracy" z tym człowiekiem. Co do sprawy Michalczewskiego. Umowa była prosta. Michalczewski daje swój pseudonim, zarys swojej postaci i swój podpis na puszce, promuje go. W zamian FoodCare miał nie wypuszczać konkurencyjnego produktu na rynek, nie działała na szkodę marki np podwyższając jego ceny. Za wszystko to mieli odpalać procent ze sprzedaży.Okazało się jednak że Tiger stał się hitem i wydawanie 2 banieczek na miesiąc za free to za dużo więc firma FoodCare postanowiła bez wiedzy Michalczewskiego zgłosić markę i PODPIS Michalczewskiego w Urzędzie Patentowym jaki ich znak towarowy. Tyle pięknych ruchów firmy FoodCare. Jak już będę miał wybierać to jednak wolę Tigera z Maspexu
        • Gość: zauważyłem Ongiś = przemo etc. IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 07:51
          Jakoś tak dziwnie pod kilkoma artykułami o tej sprawie spod tej domeny pod różnymi nickami ktoś wypowiada się na temat (najpewniej poufnych) szczegółów umów i wychwala Maspex.
          • Gość: Ongiś Re: Ongiś = przemo etc. IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 16:25
            Drogi Szerloku. Muszę Cię zmartwić. Jeśli już coś piszę to podpisuję się nickiem "Ongiś" innych nie używam. Nie piszę o jakichś ściśle-super-hiper tajnych umowach. Informacje te są ogólnie dostępne, wystarczy chcieć je znaleźć. Firmy Foodcare najzwyczajniej w świecie nie lubię albo inaczej, nie lubię jej prezesa o którym nie raz było głośno.Pisał o nim Wprost, pisał Newsweek i nie przypominam sobie by były to artykuły pochlebne. Ty rób co chcesz, wesz spisek je***ie mnie to. Ja kupować produktów tej firmy nie zamierzam. Napisałem że prędzej kupiłbym Tigera z Maspexu niż z FoodCare'a bo tak jest. Jednak jak już kupuje to kupuję napoje energetyczne "bezmarkowe" najtańsze. Mają one działać a nie smakować. A jako że ich działanie zależy od ilości kofeiny to staram się wybierać takie które mają odpowiednio dobry stosunek ceny do ilości kofeiny. Nie sądzę by jakikolwiek z ww TIGER'ów odpowiadał mi cenowo. Tak dla twojej wiadomości - wyprodukowanie litra takiego napoju nie przekracza 1 PLN.
            Amen
            • Gość: zauważyłem Re: Ongiś = przemo etc. IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:07
              > Tak dla twojej wiadomości - wyprodu
              > kowanie litra takiego napoju nie przekracza 1 PLN.

I jeszcze znasz szczegóły procesu produkcyjnego :)

Ktoś od Gałezewskiego i Dolińskiego (bo oni byli w Foodcare i mogliby znać takie szczegóły)?
              • Gość: slovak_bomber Re: Ongiś = przemo etc. IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:44
                Hahahahaha! Co za as wywiadu! :D Mata Hari normalnie :D Te "supertajne" szczegóły finansowe są dostępne w co drugim artykule poświęconym energetykom :D
      • Gość: slovak_bomber Re: Kilka słów od drugiej strony... IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:36
        Widzisz, a mnie argumenty FoodCare zupełnie nie przekonują, bo ich po prostu... nie ma! :D Bardzo dobrze, że podałeś link do tego mizernego wywiadu na Trojmiescie.pl. Już na pierwszy rzut oka widac, że Włodarski nie ma żadnych merytorycznych argumentów, dlatego czepia się życia prywatnego Michalczewskiego.

Szkoda, że nie pochwalił się swoimi "wyczynami". Podrabianie Red Bulla i innych marek, wyłudzanie VAT-u, siedział za to wszystko nawet w areszcie. To, co mówię, łatwo sprawdzic, swego czasu rozpisywała się o tym szeroko prasa. Zresztą, z tego się orientuję, nawet po dziś dzień toczy się za ten VAT postępowanie w Sądzie.

Raz jeszcze powtarzam - prawo jest po stronie Michalczewskiego, wszystkie fakty przemawiają na jego korzyśc. Jeśli byłoby inaczej to czy Włodarski wahałby się wytoczyc proces Fundacji/Michalczewskiemu?
    • Gość: ToJestGosc Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.org 07.02.11, 00:49
      Byłem na rozmowie rekrutacyjnej firmy GELLWE i jedno moge powiedzieć kierownicy z tej firmy to totalni IDIOCI. Gostek - manager rzuca do mnie hasło "co się Pan uśmiecha" facet chyba nie miał od dłuższego czasu wytrysku i myślał że wszyscy będą z tego powodu smutni.... Stanowisko Przedstawiciela Handlowego w tej firmie to porażka, samozatrudnienie a po kilku miesiącach wylotka i nowa ekipa... A jeszcze jedno w firmie tak wali ciastkami że musiałem z tamtąd szybko uciekać.....
      • czarny.chochlik Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz 07.02.11, 09:26
        rozwlekacie się na temat osoby będącej wizerunkiem Maspexu, pracy tam, a wszystko zaczęło się od nieekologicznych opakowań czy to nie przesada ? Śmiać mi się chce z tego całego bojkotu i najazdu na firmę. Dla mnie wartość stanowi sam ich produkt i na tym się skupiam.
      • Gość: Kid A Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 22:00
        Hahahahaha!!! To faktycznie, FoodCare jest nowoczesną firmą :D A wiecie, jak brzmi ich motto? "Because we care..." Ironia losu!
    • Gość: Mikrus Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 09:35
      Nie wiem o co wam chodzi ze smakiem maspexowskiego Tigera, piłem go i smakuje identycznie jak ten z FoodCare.

Wypowiedzi o tym żeby nie kupować produktów firmy bo właściciel jest bogatszy niż pracownik są takie polaczkowe...
    • Gość: de Marka Tiger jest Michalczewskiego - to proste IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 10:04
      To proste jak słońce, Włodarski chce go okraść
    • Gość: Billy Jean Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabszeg... IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 10:08
      Ha, widzę, że FoodCare'owa propaganda ostro działa na forum Gazety, przenieśli się tu tymczasowo z Portalu Spożywczego :D Hahahaha, kiedy wreszcie do was trafi, że TIGER JEST TYLKO JEDEN i jest nim DARIUSZ MICHALCZEWSKI?! :D
      • Gość: Cfaniak z ZZ Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 13:02
        Tiger to jest tylko WOODS bo ma to w paszporcie a Michalczewski to lodziarz niedługo w ZOOparku będzie wołał o 1% bo na tygryski to on ma wyłączność. Niedługo wejdzie NIK do fundacji to się dużo ciekawych rzeczy dowiemy. "Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało !"
        • Gość: Ongiś Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.internetia.net.pl 07.02.11, 16:27
          Asie przestworzy. Sprawdź jaki zakres działania ma NIK a później pisz kogo ów NIK będzie sprawdzał :)
        • Gość: Bloesche Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:08
          No, faktycznie, tęgi z ciebie "cfaniak". Nie nadawałbyś się nawet na podawacza ręczników dla Tigera, FoodCare'owcu :D
    • Gość: hck Tiger jest tylko jeden! IP: *.home.aster.pl 07.02.11, 10:49
      Darek Michalczewski!
      • Gość: Marek J. Re: Tiger jest tylko jeden! IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:12
        Ja widziałem w sklapie całe półki Tigera.
        A gwiazda Michalczewskiego przygasa, słychać o nim tylko przy okazji bójek i pyskówek. Mało kto już kojarzy napój z Michalczewskim, marka się usamodzielniła i to właśnie OMC emeryta boli.
        • Gość: one_half Re: Tiger jest tylko jeden! IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 20:50
          A ciebie by nie bolało, gdyby ktoś cię robił w wała i śmiał się przy tym w kułak? Darek nie jest z tych ludzi, którym jak ktoś w twarz pluje, to mowią, że deszcz pada. Kibicowałem mu w sporcie, będę kibicował i w biznesie, tym bardziej, że widzę, że gra fair, co niestety w naszym polskim bajorku raczej nie pomaga, a przeszkadza :/
    • black_wine Re: Prezes Maspeksu: Stanęliśmy po stronie słabsz 09.02.11, 22:03
      A ja przeczytałem "rempex" i myślałem, że chodzi o artbiznes O.o
    • Gość: moje zdanie Teraz ja wam coś napiszę na temat umowy IP: *.ipsc.com.pl 08.03.11, 13:19
      Michalczewski- Foodcare...
      Foodcare zaczął produkować Tigera kilka lat temu na podst receptury napoju Tygrysek (prawda, że zbieżna nazwa:)... Okazało się że na Polskę nazwę Tiger ma zastrzeżoną D.Michalczewski. Obaj Panowie się dogadali się o udzieleniu licencji na nazwę i wizerunek Michalczewskiego przy promocji napoju. Chcę dodać, że kontrakt podpisany z Foodcarem BAAARDZO uratował finanse Michalczewskiego który większość kasy z boksu roztrwonił w krótkim czasie...
      W przeciągu kilku lat Tiger stał się hitem polskiego rynku przynosząc rocznie obu zainteresowanym coraz większe pieniądze. Rządania finansowe Michalczewskiego z roku na rok rosły, a pomysłem Włodarskiego (właściciela Gellwe/Foodcare) było systematyczne okrajanie wizerunku i udziału Michalczewskiego w promocji napoju, oraz rozpoczęcie produkcji konkurencyjnego Ngine (promowanego przez Kubicę).
      Kiedy producent "wkroczył" na inne ryki EU z napojem Tiger, Michalczewski zarządał kolejny raz dodatkowej kasy... okazało się, że prawa od nazwy TIGER ma zastrzeżone tylko w Polsce i za sprzedaż poza granicami kraju Włodarski nie zamierzał Mu płacić!
      To przelało szalę sporu... Michalczewski dogadał się z Maspexem (firmą konkurencyjną do Foodcare) na przeniesienie produkcji napoju (do którego nie miał praw) do tych ostatnich. Po takim posunięciu obie strony wystąpiły do sądu i tak rozpoczęła się batalia:(

Chcę jeszcze dodać że enegertyk produkowany przez Maspex to beznadzieja.
      Tiger przed rozpoczęciem sporu był najlepiej sprzedającym się w Polsce napojem energetycznym ktory wielkością sprzedaży wyprzedzał Red Bulla dwukrotnie... Nawet wielkie koncerny jak RedBull, Coca Cola, Pepsi które walczą z swoimi napojami (Redbull, Burn, Mountain..coś tam) o ten rynek, solennie przegrywały z Tigerem...
      Dlatego spór między Foodcarem- Michalczewskim i Maspexem jest im WYBITNIE NA RĘKĘ!!! kiedy te firmy wzajemnie się oskarżają i wpychają w kolejne procesy (i koszty), inne koncerny z tygodnia na tydzień odbierają im rynek... TAK GŁUPI MOGĄ BYĆ TYLKO POLACY !!!!

Znając zarówno Włodarskiego (Foodcare) jak i Michalczewskiego oraz Pawińskiego (Maspex), mogę stwierdzić, że cała trójka to typy spod ciemnej gwiazdy:( Oboje Prezesi wykorzystują swoich pracowników jako tanią siłę roboczą mającą zapewnić im wygodne życie. Często działają na zasadach mafijnych, i oszukują kogo się da.... w tym sporze nie ma osób "czystych" ale jest polska marka TIGER (produkowana w polskich fabrykach, przez polskich pracowników), KTÓRĄ TAKI SPÓR ZABIJA !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka