Gość: seboc Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.11, 13:07 Należy zakazać sprzedaży benzyny. Problemy kierowców, nawet pijanych kierowców rozwiązane zostaną definitywnie. Uprzedzając ew. dyskusje, wóda na Wiejskiej musi pozostać dostępna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 13:09 Won faszyści! Precz z omnipotencją państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Jeśli kłamać to statystykami 04.03.11, 13:08 Rocznie ginie 450 osób z powodu pijanych kierowców. No dobrze, a ilu z nich kupiło alkohol na stacji benzynowej? A ilu i tak by kupiło gdzie indziej? Aha, jako właściciel stacji zrobiłbym tak: GRUBY MUR (z dykty) oddzielający stację od SKLEPU. I już ;-))) A potem ministerstwo zażąda kratki, itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Jeśli kłamać to statystykami 04.03.11, 13:58 > Rocznie ginie 450 osób z powodu pijanych kierowców. No dobrze, a ilu z nich kup > iło alkohol na stacji benzynowej? A ilu i tak by kupiło gdzie indziej? Słusznie. Poza tym: "Klientami stacji benzynowych są przede wszystkim kierowcy, a wciąż zauważymy tendencję rosnącą w liczbie prowadzenia pojazdów pod wpływem alkoholu." Klientami małych, wiejskich sklepików sprzedających alkohol są przede wszystkim bezrobotni mieszkańcy wsi, a zauważa się zwiększone zużycie alkoholu w tej właśnie grupie społecznej. Klientami ekskluzywnych delikatesów położonych w dużych miastach i sprzedających alkohol są przede wszystkim zapracowani i zestresowani przedstawiciele klasy średniej, a średnie wydatki na alkohol w tej właśnie grupie społecznej są wyższe niż w innych grupach. itp. itd. "Stacje benzynowe to punkty, które zwiększają poziom fizycznej dostępności do alkoholu, a także przekładają się na wzrost spożycia i szkodliwości społecznej alkoholu. " Sklepy spożywcze sprzedające alkohol to punkty... itp. itd. Ograniczenie spożycia alkoholu poprzez ograniczenie jego dostępności - nie mam zdania, wszystko mi jedno. Ale dlaczego akurat stacje benzynowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: 160.44.247.* 04.03.11, 13:09 Żyjemy w państwie nakazów, zakazów i kar. To jest jakieś chore Państwo powinno być dla obywateli, a nie obywatele dla państwa. Jak na razie nic się nie zmienia łupie nas ZUS, NFZ, Państwo i na dodatek jakieś kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 13:36 jak ktos sie bedzie chcial napic to sie i tak napije. Wyjatkiem moga byc niektore kobiety ktore zamiast piwa kupia sobie jakiegos batonika ale ile takich jest jakis niewielki procent prawdziwy mezczyzna jak bedzie chcial sie napic to i tak alkohol znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark13 wolność gospodarcza coraz większa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:09 dodając do tego policyjny fiskalizm + bańki spekulacyjno - medialne mamy czysty kolonializm !!! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... 04.03.11, 13:10 Oczywiście, to genialny pomysł. Bo powszechnie wiadomo, że pijani kierowcy biorą się właśnie stąd, że podjeżdżają pod stacje benzynową, kupują piwo i wypijają je duszkiem podczas jazdy. Oni wcale nie wsiadają do samochodu po imprezkach czy coś, tylko chleją na umór na stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 04.03.11, 13:41 Gorzej jest niż piszesz. Niejednokrotnie widziałem wieczorem takie przypadki: podjeżdża samochód, gość tankuje, idzie do kasy i płaci. Gdy wychodzi, jego wzrok pada na półkę z piwem, kupuje więc jeszcze zgrzewkę. Zanim dojdzie do samochodu, duszkiem dwa wypija i rusza z piskiem opon. Albo kierowcy TIR-ów.... Odpowiedz Link Zgłoś
microb66 Stop melinom z benzyną!!! 04.03.11, 13:10 Gorąco popieram. Kilka razy w nocy tankowałem w drodze na stacji w Bielsku Podlaskim, tej przy rondzie, strach tam było wejść. Amatorzy trunków, niektórzy mocno nawaleni, wielu agresywnych, ciągnęli zewsząd jak muchy do g.....a. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Stop melinom z benzyną!!! 04.03.11, 13:15 tylko ty biedny tankujesz w nocy samochód - ciekawe dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huf Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:10 Wracając kiedyś z Mazur musiałem skorzystać ze stacji benzynowej w której oprócz benzyny sprzedawano tylko alkohol (było ciepło chciało mi się pić), to dopiero głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO Do nsp IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.11, 13:11 Chyba nie wiesz,ze w takiej gospodarce wolnorynkowej jak Kanada konkrtetnie prowincja Ontario, alkoholu nie sprzedaje sie na stacjach benzynowych.Malo tego, sprzedaje sie go w tylko i wylacznie w specjalnie przeznaczonych do tego sklepach.Kupujacy musi miec ukonczone 21 lat.Sklepy te czynne sa do godz.21,a w niedziele do 17.Sklepow tych nie jest zbyt wiele.W restauracji tez nie kupisz alkoholu na wynos.Poza tym,kupiony alkohol MUSISZ miec schowany w bagazniku samochodu,nie mozesz go miec w kabinie pasazerskiej.To tyle na temat alkoholu i gospodarki wolnorynkowej.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikxx Re: Do nsp 04.03.11, 13:18 Gość portalu: YO napisał(a): > Chyba nie wiesz,ze w takiej gospodarce wolnorynkowej jak Kanada konkrtetnie pro > wincja Ontario, alkoholu nie sprzedaje sie na stacjach benzynowych.Malo tego, > sprzedaje sie go w tylko i wylacznie w specjalnie przeznaczonych do tego sklepa > ch.Kupujacy musi miec ukonczone 21 lat.Sklepy te czynne sa do godz.21,a w nied > ziele do 17.Sklepow tych nie jest zbyt wiele.W restauracji tez nie kupisz alkoh > olu na wynos.Poza tym,kupiony alkohol MUSISZ miec schowany w bagazniku samochod > u,nie mozesz go miec w kabinie pasazerskiej.To tyle na temat alkoholu i gospoda > rki wolnorynkowej.Pozdrowienia. Cóż, jak widać nawet Canada nie jest doskonała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Do nsp 04.03.11, 15:00 Nie tylko Kanadzie...dodam że opakowanie musi być nienaruszone/otwarte/-reszta to kultura i skuteczne prawo,a nie banialuki tworzone przez kompletnie znużonych senatorów. Może zająć się natychmiastowym uchylaniem immunitetów przedstawicieli RP jeżdżących "po alkoholu",ze skutkiem natychmiastowym,a nie wskazywanie,że są prześladowani przez nieprzyjazne siły polityczne.Nie interesuje mnie czy to poseł ,senator,duchowny,ale jest to wybraniec narodu to dla przykładu jego konsekwenje powinny być dotkliwe do bólu,a nie traktowane jak święte krowy.Bez tego na nic nam będą potrzebne jakiekolwiek ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzia-dzio Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... 04.03.11, 13:11 Na stacjach alkohol jest zdecydowanie droższy niż w marketach. Normalni ludzie kupują w sklepach. NA STACJACH PODEJRZEWAM, ŻE W WIĘKSZOŚCI KIEROWCY ALKOHOLICY WIĘC Z TEGO PUNKTU WIDZENIA TO MA SENS NIE KUSIĆ ALKOHOLIKA W POLSCE TAKICH LUDZI JEST BARDZO DUŻO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 04.03.11, 13:18 dzia-dzio nie kusić człowieka - zamknąć go w domu! Ludzie, wam jakiś matrix się marzy, rurka do dooopy żeby metan był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega ze WSI Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:22 No i wracamy do odwiecznego nakazu noszenia burek, coby nie kusić zboczeńców i gwałcicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dzia-dzio Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 04.03.11, 13:28 W roli uzupełnienia jeżeli stacja jest w mieście to właściwie działa jak sklep Jeżeli jest na Miejscu Obsługi Podróżnych na drodze szybkiego ruchu to klientami są tylko kierowcy i tam wydaje się to bardziej zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 zacznijmy od restauracji sejmowych 04.03.11, 13:11 kierowcy podjadą do nocnego sklepu......jak ktos sie chce napic to sie napije,tyle,ze nie wszystko bedzie szlo do panstwowej kasy. To nie alkohol sprzedawany na stacjach benzynowych,robi pijaka z pijaka czy naprutego kierowce. W czasach,kiedy byly malutkie stacje,bez sklepow,tez wielu jezdzilo na % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: zacznijmy od restauracji sejmowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:29 najlepiej od 13 w dni powszednie. jak ja słyszę zakazać to mi się nóż w kieszeni otwiera. Najlepiej nakazać, zakazać pozwolić zabronić itd. jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Kuriozalny pomysł IP: 212.87.6.* 04.03.11, 13:11 a) dlaczego ta mała grupka staruszków ma decydować o tym co wolno, a czego nie wolno sprzedawać w jakimś tam sklepie. Mam nadzieję, że projekt nie przejdzie w sejmie - tam średnia wieku jest niższa, więc i konserwatyzm trochę niższy. b) stacja benzynowa to często jedyny sklep nocny w okolicy - wiele osób kupujących alkohol to nie kierowcy c) niech zalegalizują marihuanę - to ja się zgodzę na całkowity zakaz sprzedaży alkoholu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kuriozalny pomysł IP: *.trans.net.pl 04.03.11, 14:00 Gdy zalegalizują Twoją używkę, to z uśmiechem na ustach zgodzisz się na odbieranie wolności innym? Hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:12 nareszcie, nigdy nie rozumiałam czemu sprzedaje się alkohol na stacjach. Jesli ja mogę iśc kupić mleko, chleb, olej do normalnego sklepu to czemu inni nie mogą iść kupić alkoholu w normalnym sklepie? Potrzebny on komuś tak koniecznie do jazdy samochodem? kiedyś chciałam na stacji kupić mleko, to facet patrzył na mnie jak bym mu matkę chciała zabić. W moim domu wino, dobra wódka stoi w barku, kupiona "do stania" lub na jakąś okazję, a na stacjach tylko kusi "spragnionych" kierowców. Ostatnio na jakiejś stacji kawy nie mogłam kupić bo nie było, a alkoholu do woli, chore. Są sklepy nocne, jak takiś spragniony to skocz, ja mleka dla dzieci, ani pieluch tam kupić nie mogę, muszę przewidzieć że będe potrzebować, inni też niech się trochę zastanowią zanim wypiją, czy faktycznie warto i czy kogos na drodze nie zabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega ze WSI Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:24 Skoro w Twoim domu tak jest, to wszyscy się mają dostosować, mam się wprowadzić do Ciebie czy jak? Odstosunkujcie się wreszcie od życia innych, wieczni poprawiacze i pouczacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:31 Ciebie pewnie bym do domu nie wpuściła, ale alkohol to nie soczek, nie musi stać wszędzie i zawsze, są produkty bardziej potrzebne. Alkohol powinien być pity z rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega ze WSI Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:42 Alkohol powinien być pity > z rozsądkiem. A cóż nierozsądnego jest w tym, że kupię sobie piwko jadąc do domu? Albo skoczę w nocy na stację po pół litra bo impreza była słaba i postanowiliśmy ze znajomymi przenieść się do domu? Traktujesz wszystkich jak małe dzieci, jeszcze raz powtarzam, zajmij się sobą i daj innym żyć tak jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:05 to skoro w trakcie imprezy skaczesz po butelke to raczej oznacza że już coś wypileś i w takim stanie idziesz/ jedziesz na stacje? albo zastanów się ile aloholu wypijesz tak żeby nie zaszkodził tobie i innym a jak juz musisz cos kupic to sa tez sklepy nocne. masz rozum, używaj, w trakcie picia raczej się go traci. na stacji powinno się kupować paliwo, ew. produkty pierwszej potrzeby, alkohol takim produktem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:11 dopiero teraz zauważyłam podpis i rozumiem że na wsiach raczej nocnych brak, ale to nie zwalnia z myślenia, czytaj: przewidywania co i ile bedzie sie piło. To jest forum, wypowiadam swoje zdaniei zdecydowanie daję żyć, ale czy inni DAJĄ ŻYĆ I PRZEŻYĆ latając po wódkę na stację. Nwet jeśli taki pijany gość "tylko" wlezie później komus pod koła, to to też jest starszne przeżycie i trauma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xki Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:21 ty chyba stacji benzynowej nigdy nie widziałaś z bliska nigdy - tak się składa że na większości można kupić i mleko, i chleb i wszystko inne. stacje benzynowe to po prostu jedyne sklepy 'spożywczo-monopolowe' które są czynne codziennie, nawet w te wasze kretyńskie kościelne święta, i 24h na dobę. oczywiście, marża 200% ale kupują ci co muszą. zakażmy jeszcze alkoholu w tesco 24h, tam też są zwykle stacje benzynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
allysum Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 05.03.11, 03:42 No i widzisz, Joasiu, jak to jest? Chłopy na forum strasznie się oburzają, jak ktoś ma pomysł, by odciąć ich od "smoczka i butelki" o dowolnej porze dnia i nocy w miejscu tak łatwo dostępnym jak stacja benzynowa. Ach, to ich święte oburzenie i krzyk protestu są dla mnie komiczne! :) To byłoby straszne, gdyby pozbawić "potrzebujących" możliwości tankowania o każdej porze. Gdyby alkohol dostępny był tylko w monopolowych do 22:00 :) Och, jak strasznie ograniczyłoby to naszą wolność i prawo do chlania! :) Lidzie musieliby kupić sobie wódę na zapas albo się nażłopać na zapas, albo w stanie najwyższej konieczności biec do baru i tam szukać pierwszej pomocy, biedacy... :)))) A ja z lubością popatrzyłabym na to, jak się gimnastykują ludzie potrzebujący, by zdobyć "paliwo" o dziwnej porze :)) Albo na tych spragnionych biedaków żulików, co szukają kojącej krynicy, stercząc pod zamkniętym monopolem aż do jego otwarcia, i drapiąc z rozpaczy w drzwi :) Darmowy cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega ze WSI Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 15:12 Nie wiem jakie ty masz koszmarne doświadczenia związane z alkoholem, ja nigdy nie prowadzę pod wpływem, tak czasem mam potrzebę kupienia alkoholu, czasem o dziwnych porach (bywa, że kończę pracę o godzinie kiedy wszystkie sklepy są już zamknięte), zresztą nie widzę potrzeby tłumaczenia się, jestem pełnoletni, nigdy nikomu krzywdy nie zrobiłem więc nie wiem o co ci tak naprawdę chodzi, poraz kolejny proszę żebyś zajęła się swoimi sprawami, a nie wtrącała się w życie innych. A nicka nie załapałaś, czego w sumie mogłem się spodziewać. > a stacji powinno się kupować paliwo, ew. produkty pierwszej potrzeby, A jakim prawem chcesz decydować o portfolio produktów prywatnego właściciela? Przecież to jakiś absurd z czasów głębokiego Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 14:15 "nareszcie, nigdy nie rozumiałam czemu sprzedaje się alkohol na stacjach. Jesli ja mogę iśc kupić mleko, chleb, olej do normalnego sklepu to czemu inni nie mogą iść kupić alkoholu w normalnym sklepie? Potrzebny on komuś tak koniecznie do jazdy samochodem?" Sprzedaje się, bo to jest dochodowe. W czym tobie ta sprzedaż przeszkadza? Bo nie ma mleka, to alkoholu też nie będzie? A potrzebne komuś koniecznie mleko albo czipsy do jazdy samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 04.03.11, 13:45 hm, alkohol stoi w domu a po pieluchy mamusia lata do nocnego (i dziwi się że nie ma)... Odpowiedz Link Zgłoś
kicunio1 Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b 04.03.11, 14:49 Ja kierowcą nie jestem.Stację mam 5 minut piechotą od domu a sklep nocny 5 kilometrów.Więc daruj sobie rozkazywanie mi gdzie mam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carewna Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: *.play-internet.pl 04.03.11, 13:12 Jak dla mnie totalna głupota, wiadomo że samochodem wszędzie po drodze, więc jak nie kupią na stacji, to kupią gdzie indziej. To jakiś absurd! Może zabrońmy senatorom kupować alkohol na stacji, bo tam są kamery i mogą zrobić im antyreklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
syfrolsat1 Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... 04.03.11, 13:14 Nie będzie. Możecie być spokojni póki osłowie są właścicielami stacji benzynowych. Np. w Zgierzu czerpie kasę ze stacji benzynowych nijaki przypadkowy oseł byznesmen (np.mający przePiSany osrodek wypoczynkowy nad morzem na corke) z pisss - Marek Matuszewski. Gorzała na pewno bedzie lała się dalej srtumieniami na stacjach paliw! Wszyscy alkoholicy bądźcie spokojni! Kupicie nawet we wszystkie święta państwowe (czyt.kościelne). To zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek wiadomo-senatorowie piją w przydrożnych burdelach IP: *.aster.pl 04.03.11, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Głosujecie na czerwoną hołotę to macie! IP: *.jmdi.pl 04.03.11, 13:14 Nie ważne, czy to PO, PiS czy SLD. To stare pokolenie, skażone komuną. Dopóki oni będą rządzić, to nic się nie zmieni. Ja głosuję zawsze na najmłodszych. Dowiaduję się, który kandydat ma najmniej lat i na niego głosuję, bez względu na przynależność partyjną. Tylko młodzi, nieskażeni nakazowo-zakazową mentalnością komunistyczną mogą coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
kicunio1 Re: Głosujecie na czerwoną hołotę to macie! 04.03.11, 14:56 Jeśli myślisz że ci młodzi tak bardzo się różnią to się mylisz.Następne pokolenie może już będzie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
robakandrzej GW napisała a Wy to łyknęliście-ciemny elektoracie 04.03.11, 13:16 elektorat się obruszy a WYBORCY w naszym kraju czekają na prawdziwe artykuły bo jeśli tak dalej będzie szanowna redakcjo to Po gazecie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberal Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: *.escom.net.pl 04.03.11, 13:18 A podobno PO to liberalna partia... Powoli stajemy sie masakrycznie konserwatywni... Co to komu przeszkadza, ze na stacjach sprzedaja alkohol? Ile razy po drodze tankujac na urodziny, w prezentcie kupowalem komus wino lub whiskey na stacji? Ile razy jadac na Hel albo Mazury tankujac zaopatrywalem sie na stacji w piwo i inne alkohole na weekeend? Co za bzdura !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imam. Niech POLSKA nawróci się na ISLAM!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 13:19 Muzułmanie nie piją alkoholu gdyż koran zakazuje. W krajach arabskich jest najniższe spożycie alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
1lipek Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... 04.03.11, 13:20 moze niech szanowni panowie SENATOROWIE zaczna sami sie wychowywac w trzezwosci a nie beda wychowywali spoleczenstwo.banda nierobow zajmujaca sie pie...mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider a bedzie pierdu-enie kotka za pomoca mlotka??? n/t IP: *.phlapa.east.verizon.net 04.03.11, 13:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:22 A STUDENCI?! pomyslcie o studentach! Odpowiedz Link Zgłoś
mirgrab Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach ben... 04.03.11, 13:23 Czy mądrzy senatorowie wskazali alternatywne źródło wpływów do budżetu, kiedy zamkną to z alkoholi na stacjach benzynowych.Tylko wtedy ich inicjatywa miałaby jakikolwiek sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben to co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:23 To gdzie będą pili pomysłodawcy, przecież kręcą sobie bat na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu na stacjach b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:24 czy mafia próżniaków, utrzymywanych za nasze, zarobione pracą, pieniądze, musi szkodzić? czy nie lepiej byłby zlikwidować senat? Odpowiedz Link Zgłoś