Dodaj do ulubionych

Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują

• rekkoon Czy któryś z komentujących w ogóle tu myśli? 11.03.11, 09:09
      Czy któryś z komentujących w ogóle tu myśli? Prawidłową reakcją na informację o podwyżce ceny czegoś takiego jak cukier (którego nie kupuje się codziennie a i jego cena nie jest jakaś astronomiczna) powinno być "no to co z tego?". A Wy się rozwodzicie i nakręcacie się jakby to był nie wiadomo jaki problem. Ja rozumiem, że gazety tworzą rzeczywistość, którą Wy musicie komentować zgodnie z założeniem redaktorów ale niekiedy moglibyście się postawić w opozycji do podawanych informacji i samodzielnie przeanalizować te wszystkie "afery" czy też "wielkie podwyżki". Z braku umiejętności samodzielnego myślenia tworzą się potem kolejki do banków, bo stado baranów nie zrozumiało na czym polega podatek Belki i w obawie przed utratą 10 złotych zakłada 10-letnie lokaty. A wystarczy nieco bardziej się zdystansować od emocjonalnego podawania newsów (bo teraz taka moda wśród redaktorów, że wszystko jest przerysowane) i świat od razu zacznie być bardziej normalnym miejscem. Bez paniki! Cukier podrożał? No cóż, bywa. A mi się proszek do prania skończył - tyle, że nie jestem redaktorem, więc nie mogę z tego powodu zrobić szumu medialnego na całą Polskę.
      • kosm.aty Re: Czy któryś z komentujących w ogóle tu myśli? 11.03.11, 09:19
        > Czy któryś z komentujących w ogóle tu myśli? Prawidłową reakcją na informację o podwyżce ceny czegoś takiego jak cukier (którego nie kupuje się codziennie a i jego cena nie jest jakaś astronomiczna) powinno być "no to co z tego?".

Wiesz, najpierw cukier, paliwo, mąka, ziemniaki, a potem cała reszta. Cukier to nie tylko do słodzenia herbaty służy, to surowiec wielu produktów spożywczych. A sytuacja na świecie i w Polsce jakoś tak się układa, że inflacja może być i dwucyfrowa (choć nasz GUS po zmianie kierownictwa na prawomyślne opublikuje, że 3%)

> czy też "wielkie podwyżki"

Jeśli cena jednego z głównych surowców spożywczych rośnie o 100%, to JEST jakaś wiadomość. To jest badanie rynku pod kątem problemu: "A co zrobicie jak podniesiemy ceny żywności o 50%" (oczywiście ceny żywności nie są regulowane, ale można zrobić takie machloje monetarne, że spekuła się pozabija o cukier czy cokolwiek co ma realną wartość)
      • Gość: brb masz rację, jest supeh! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:44
        co tam podwyżki cukru, benzyny, książek, warzyw owoców, papierosów, chleba, energi el. gazu, podatków, ważne to nei wpadac w panike i spokojnie kit z okien chrupać, ewentualnie posolony, Polska biednieje i jeszcze sie za nasze emerytury chca wziąść, zwyczajnie ukraść nasze pieniadze... piszesz ze sztabu PO?:))
    • Gość: Dantes Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.03.11, 09:11
      Już o tym była mowa dawno temu... Nikt nie słuchał...
      dantes.blog.com/2011/02/23/temat-na-slodko/
    • miksztal2354 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 09:13
      W Niemczech w sklepach LIDL dwukilogramowe opakowanie kosztuje 1,29Euro
    • Gość: 245dni Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.schwinn.com.pl 11.03.11, 09:15
      hehe, wlasnie sprawdzilem sobie jeden ze sklepów internetowych w Niemczech, który dostarcza zakupy na telefon. Cena kg cukru białego FAIN - 0,85 € z VAT
      • Gość: Rafał Re: Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: 83.2.20.* 11.03.11, 18:27
        A ja byłem ostatnio w aldiku w niemczech przy polskiej granicy i kupiłem sobie 10kg po 0,65 euro - kg - czyli po jakieś 2,60 bo w tym dniu kupiłem euro po 4 zł..
        Masakra u nas - nagonka straszna.
    • losiu4 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 09:19
      cóż, wcale sie nie dziwię. Widzac gwałtowne przyspieszenie cudów gospodarczych Tuska kazdy woli jednak kupić cukier po piątce niż czekać na cudów ciag dalszy i zobaczyc cukier po 10 PLN :) Ech, coraz bardziej ta propaganda wybiórczej i ryżych przypomina mi tłumaczenia różnych Gomułków i innych takich :)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: stop próchnicy cukier szkodzi IP: *.centertel.pl 11.03.11, 09:21
      co mnie to obchodzi ja cukru nie używam
    • Gość: Syriusz B Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:23
      Hmmmm ... A jeszcze nie tak dawno spekulantów wieszano.
    • Gość: Olo A wybiorcza dalej nagina sondaze !!! PO 90 % .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:28
      zaczyna to zwolna przypominac PRL...panie naczelny drugi raz nie damy sobie wcisnac takiego g.wna. Sentyment wrocil do czerwonej doktryny ? Totalitaryzm ?
    • Gość: a. A na GRZYBA Wam cukier ??????? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.03.11, 09:28
      Jak w temacie.
      • Gość: antyHipokryta Re: A na GRZYBA Wam cukier ??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:09
        lubisz wlasne winko, kompoty, dzemy i inne przetwory plus ciasta? niektorzzy je sobie przyrzadzaja
    • Gość: ;x Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.lokis.net.pl 11.03.11, 09:29
      Pan, który tak się ciska do premiera o ceny cukru, niech dowie się, kto i za czyich rządów zamykał największe w kraju cukrownie.

Dziękuję, miłego dnia życzę.
      • losiu4 Re: Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 09:49
        za to to należy UE podziekować, Czyli lewusom.

Pozdrawiam

Losiu
        • the_last_guardian_angel Re: Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 16:01
          losiu4 napisał:

> za to to należy UE podziekować, Czyli lewusom.

Ja właśnie w jednym z krajów unii kupiłem cukier po 2.13 PLN za kilogram, więc od unii to się proszę odstosunkować....

Jadą was od tyłu bez gumy, a wy nadal nie wiecie, ani kto, ani nawet nie jesteście się w stanie zorientować, że jesteście jechani....

Pojechali was na mieszkaniach, teraz was jadą na cukrze.... buhhahahaha....

W.
    • Gość: Mrówka Teraz oprócz benzyny, papierosów przywożę z Rosji IP: *.uwm.edu.pl 11.03.11, 09:33
      również cukier. Oby tylko Rosji nie przyjęli do UE, bo wtedy nawet tam nie da się zrobić tanich zakupów.
      • Gość: mm Re: Teraz oprócz benzyny, papierosów przywożę z R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:43
        Sorry ale ceny w UE są normalne, cukier po 2 zł. z hakiem wychodzi po przeliczeniu! To tylko u nas takie chore ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mark Re: I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:34
      I bardzo dobrze. W końcu do ludzi zaczyna docierać, że cały ten eurokołchoz to jeden wielki szwindel, mający na celu zrobienie z Polaków taniej siły roboczej, pracującej na utrzymanie socjalizmu w krajach Europu Zachodniej. Jeszcze tylko benzyna po 6 zł i będzie git.
    • Gość: mm Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:41
      W Niemczech cena cukru w ALDIM 60 eurocentów - gdzie niby te ceny w UE rosną?? Nie dajcie się zwariować, nie kupujcie teraz cukru w Polsce po takich cenach!!!!! Jak tylko zobaczą, że nikt go nie kupuje, to zaraz cena poleci w dół!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bajking Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.pg.com 11.03.11, 09:42
      Od 5 lat nie używam cukru do słodzenia herbaty i kawy. Po okresie przystosowawczym ( w moim przypadku około 2 tygodni) herbata smakuje herbatą, a kawa kawą. 5 zł w kieszeni i zysk na zdrowiu też zapewniony. Polecam

Zapraszam na narowerze.blox.pl
    • losiu4 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 09:43
      zadawanie się z lewusami od kombinowania przy gospodarce niewazne czy z Moskwy czy z Brukseli ZAWSZE musi się kończyć tego typu problemami. A to z mięsem są kłopoty, a to z cukrem, a to z benzyną, a to z chlebem... I tłumaczenia lewusów tez zawsze są podobne: wszystkiemu winni spekulanci i pazerni ludzie, a w ogóle dobrze jest bo "lokomotywy staniały". Tak więc co starsi przypomną sobie beztroskie lata młodosci :)

Pozdrawiam

Losiu
    • mundi8 Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 09:45
      Czy Unia lub polski rząd wynagrodzą krzywdę spowodowaną bezsensowną decyzją o zamknięciu cukrowni w Lublinie? Ponad 400 osób straciło pracę!!! Niektóre posunięcia naszych ministrów np.p.Hall i innych po prostu przerażają.
    • Gość: asd Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.skanska.pl 11.03.11, 09:46
      W kazimierzy Wielkiej cukrownia zbankrutowała jakies 10 lat temu gratuluje
    • Gość: dosc "ekologi!! Bioethanol...Szczyt szczytow debilizmu! IP: *.pools.arcor-ip.net 11.03.11, 09:50
      Tak sie to konczy gdy "ekolodzy" ( czytaj; pojeby) zarzadzaja przetwazanie zywnosci na paliwo. To sie MUSIALO tak skonczyc, a konca tego szalenstwa nie widac! W Niemczech wprowadzaja wlasnie benzyne z 10 procentowa domieszka ethanolu. Nie dosc ze ceny benzyny podniesiono sztucznie by "nowy gatunek" byl na pierwszy rzut oka "tanszy", to jeszcze miliony aut padna juz po pierwszym tankowaniu tego swinstwa! Ale to "ekologow" nie interesuje i brna dalej w slepa uliczke na ktorej koncu widac juz ROZRUCHY GLODOWE....I to nie gdzies daleko ale w Europie.
    • Gość: szary człowiek Już nie jestem wrogiem systemu.Nie kupuję cukru. IP: *.ust.tke.pl 11.03.11, 09:55
      Nie chcąc być spekulantem przestałem słodzić.Przestraszyłem się nagonki forumowej na spekulantów.Pomyślałem, że jestem wrogiem systemu słodząc herbatę.Wcześniej zrezygnowałem z zakupów papierosów,alkoholu,benzyny,chleba itd.Obecnie jem tylko ziemniaki i popijam wodą.Mieszkania nie ogrzewam, telewizji nie oglądam.Nie chcę być wrogiem obecnego systemu i kupować czegokolwiek, aby nie wywołać braków i spekulacycjnych cen.Historia zatoczyła koło i księżycowa ekonomia styropianowej republiki kolesi pada jak domek z kart.Niedługo będą wyłączenia prądu, stopnie zasilania,a ceny będzie sprawdzać IRCHA, czyli Inspekcja Robotniczo Chłopska.
      • mocten Re: Już nie jestem wrogiem systemu.Nie kupuję cuk 11.03.11, 10:47
        Gość portalu: szary człowiek napisał(a):
        > Obecnie jem tylko ziemniaki i popijam wodą.

Gdybyś uważał w szkole na lekcjach historii, tobyś wiedział że bardzo ryzykujesz.
        W XIX wieku w Irlandii też jedli tylko ziemniaki i popijali wodą, aż pewnego lata zaatakowała je zaraza i populacja tego kraju bardzo szybko spadła z 8 milionów ludzi do 4 mln (głód i emigracja). W tej chwili jest poniżej 5 mln.
    • Gość: kiti Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: 217.153.34.* 11.03.11, 09:56
      Brednie piszą dziennikarze podaję linka z ceną w LIDLU w Reichu www.lidl.de/de/Billiger/Zucker
      Druga sprawa to powinno zostać zbadane czy to nie kolejna zmowa cenowa i powinien się nią zająć z Urząd Ochrony Konsumentów, na to idą w końcu nasze podatki
    • Gość: HH Co to za brednie, że w UE cukier jest droższy? IP: 78.133.163.* 11.03.11, 09:57
      W zeszłym tygodniu w Niemczech kupowałem po 60 centów, czyli jakieś 2,40 zł :-)
    • Gość: zulf74 Re: Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.11, 09:57
      Ale na Hy komu w domu 20 kg cukru????
      Slodzi herbate 15 lyzeczkami czy jak??
      My w domu (2 osoby dorosle + dziecko) zuzywamy moze 1 kg na miesiac a i to pod warunkiem, ze bylo pieczone jakies ciasto. Kompletnie nie rozumiem tej histerii.
    • kedzier47 BEZ CUKRU 11.03.11, 09:58

MOŻNA ŻYĆ ! ZAMYDLAJĄ OCZY NIECH LEPIEJ ZAINTERESUJĄ SIE DŁACZEGO PALIWO DROŻEJE? PRZECIEŻ BARYŁKA W PRZESZŁOŚCI KOSZTOWAŁA DUŻO WIĘCEJ NIŻ TERAZ A PALIWO BYŁO TAŃSZE .P.O. DAJE DU...Y I TYLE
    • Gość: bufetowa Tusk ma duzo do gadania szacowna gazeto! IP: *.158.217.167.pat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 10:00
      Tusk powinien sprzeciwić się unijnym regulacjom, przecież jest to polski premier!
      Tusk nie powinien podwyższać podatku vat w Polsce!
    • Gość: miki Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:01
      Jesli cena cukru w Uni jest równa cenie w Polsce to dlaczego we Włoszech kosztuje 0,60euro co daje około 2 zł za kg a nie 5 zł .
      • zigzaur Re: Ceny cukru rosną. Polacy masowo go wykupują 11.03.11, 10:27
        W Polsce jest po prostu więcej pośredników od producenta do konsumenta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka