zap1957 Fedak: Celem reformy OFE jest zahamowanie zadłu... 20.03.11, 10:36 Państwo ma gdzieś jakiekolwiek umowy. Dzisiaj też obiecują jak 15 lat temu w sprawie OFE. Wystarczy pstryknąć palcem i po obietnicy. Za 10-15 lat znowu jakiś rząd pstryknie palcami i po kolejnej obietnicy. Jak rząd zadłuża społeczeństwo to może warto zapytać czy mamy na to chotę, a później wymagać zaciskania pasa. Jak Państwo jest takie biedne to ja mogę oddać całe swoje oszczędności. Pod warunkiem że pani np Fedak zwinie je w rulon, wetknie sobie, tam gdzie mnie może w dupę pocałować, i podpali. Łapy precz od mojej własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idiota Fedak= cienias IP: *.adsl.xs4all.nl 20.03.11, 12:24 Destrukcyjne myślenie Jak to bywa Polski biznes się przejedzie ze względu na ceny żywności jeśli emigracja zacznie zwozić żywność z zachodu to i nawet konsumpcje szlak trafi .Wszystkiemu jest winna chciwość POLSKIEGO BIZNESU .Bez ogródek Polska została rozkradziona obecni Miliarderzy mają Polskę gdzieś im byle gdzie będzie dobrze .To wszystko dzięki mafijnym rządom PO co za tym idzie w nie całe 4 lata zrobić około 400 miliardów długu .Oto właśnie gospodarka wyprzedać co tylko się da nie wyobrażam sobie ze swego domu wyprzedawać by ratować i tu się nasuwa pytanie co ratować ??? Jeśli się coś sprzeda to potem bardzo trudno to odzyskać .OFE i polityka rządu to cios poniżej pasa dla Obywatela lub ratowanie własnej dupy przed wyborami .Ludzie są tak znerwicowani że chyba drugiego takiego kraju niema .Ostatnie 4 lata bardzo wielu obywateli postawiło pod znakiem zapytania .Kraść ,chodzić po śmietniku ,żebrać czy mieć w dupie ten zasrany kraj . Jeśli ktoś cię krzywdzi to poco siedzieć widzę ze do bardzo wielu młodych to dotarło .Gdzie na zachodzie byciem polakiem do zaszczytów nie należy .Obywatele potrafią pracować ale co z tego jak maja debilny rząd .Rząd nie jest w stanie nic zrobić bo jest marionetką biznesu a tego bardzo dobry przykład jest przez 10 lat trzymanie minimalnej na prawie tym samym poziomie .Gdzie na zachodzie artykuły wręcz tanieją masakra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Dlaczego media nie mówią o likwidacji ZUS-u???? IP: *.lublin.mm.pl 20.03.11, 12:29 Dlaczego wszystkie media rządowe i prorządowe mówią o jakiejś reformie?A jedyną reformą jest likwidacja ZUS-u ,Fundacji,Stowarzyszeń,likwidacja EMERYTUR I RENT i niech każdy człowiek weźmie sprawę przyszłości w swoje ręce,zostawić jakiś podatek dochodowy dla polityków -złodziei i tyle,jeśli ktoś powie że to niesprawiedliwe to powiem tak państwo okrada nas przez całe życie,większość i tak nie dożyje emerytury wiec pieniądze idą a rozkurz - i to niby ma być sprawiedliwe już ,tak?To,że ktoś nie zaoszczędzi na starość mając dużo pieniędzy to znaczy ,że to słaba jednostka i musi zginąć,taka selekcja naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiak Waldemar Fedak: Celem reformy OFE jest zahamowanie zadłu... IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 12:36 O odebraniu pieniędzy OFE. To bardzo dobrze,że odebrane będą pieniądze z OFE i przekazane do ZUS.Rząd zadziałał bardzo dobrze.Sam jestem rencistą i popieram wzmocnienie ZUS-u o nowe pieniądze na emerytury lub renty.Te pieniadze przeniesione z OFE do ZUS wzmocnią polski rynek konsumpcyjny.Przeniesienie pieniędzy do ZUS należy się już teraz w XXI wieku naszym emerytom i rencistom. pozdrawiam Waldemar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idiota Panie Waldemarze IP: *.adsl.xs4all.nl 20.03.11, 13:00 Panie Waldemarze pieniądz nie możne iść tylko na konsumpcje brutalnie powiem co zarobie to wysram .Ja też jestem rencista ale od tego zasranego kraju nie chce ani grosza .Ten kraj się sam wykończy dlatego ze właśnie tak jest nastawiony na konsumpcje .Gospodarka kręci się tylko konsumpcyjna a resztę szlak trafił .Zastój stagnacja wszystko rozłożone na łopatki nawet budownictwo bo 75 % obywateli zarabia poniżej średniej krajowej .By oni mogli mieszkanie kupować musiały by być kredyty około 200 zł a jak sam pan wiesz jest to nierealne .Ja mam rentę ale nie mam świadczę to co zarobie na zachodzie mi starczy i proszę boga bym dalej miał takie zdrowie jakie mam .Jak pracowałem dawno temu w Polsce nazbierało mi się niecałe 8 tyś w OFE . To są pieniądze obywateli UCIUŁANE .Powiem panu szczerze ze wstydzę się tego ze jestem Polakiem .Bo co mogę sobą reprezentować mając 420 zł renty daje to 105 € . Po prostu ręce opadają .Jest jedno wyjście rząd pod mur . Odpowiedz Link Zgłoś
placebo_99 To jest spłacanie kredytu kredytem a nie reforma 20.03.11, 13:10 Ta partia to już przeszłość. Pora zmieniać nazę... czwarty raz chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Warto tu zajrzeć 20.03.11, 15:23 aby sobie wyrobić zdanie, o powiązaniach finansowych osób zaangażowanych w obronę OFElewica.pl/index.php?id=23878 a także i to lewica.pl/?id=23845 Odpowiedz Link Zgłoś