Dodaj do ulubionych

T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto...

IP: *.phlapa.east.verizon.net 04.06.11, 09:03
kultowe co..?! goowno reklamowe? chyba sobie pogrywacie. Kultowe to może być może dzieło sztuki. Reklama jest co najwyżej dźwignią handlu. Nic poza tym. Sieczkę z mózgu to możecie sobie robić, cieniaski redaktorskie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ah T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.zory.vectranet.pl 04.06.11, 09:08
      a niby co miało by wracać i po co ?
      • Gość: beastieboy Nasza droga Era... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 13:30
        Mozecie sobie puszczac reklamy i przebrandowywac sie na jaki znaczek chcecie, ale wszyscy co z wami mieli do czynienia wiedza jakie sie placi u was rachunki i ile dostaje w zamian.... Odszedlem do Play na poczatku roku i mam wszystko ZA PÓŁ CENY.
        • Gość: praszczatek Re: Odszedlem do Play IP: *.icpnet.pl 04.06.11, 20:12
          i mam wszystko ZA PÓŁ CENY

Kretyni myślą że zatrzymają ludzi roamingiem, internetem itp. bzdetami...

Roaming mi niepotrzebny, internet mam w komputerze (i chwatit); po 12 latach najwyższa pora powiedzieć już: auf Wiedersehen ;->
    • Gość: cykor6 T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.11, 09:09

Damn, pierwsza reklama ery jest genialna, aż ciary przechodzą po plecach
      • Gość: cm Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 11:05
        Pomijając "kultowość", bo tu dziennikarz grubo przesadził - fakt, jest niezła zwłaszcza jak się weźmie pod uwagę rok w którym powstała.
        • fi0 Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul 04.06.11, 12:35
          fantastyczna etiuda, dobrze ją sobie przypomnieć. zadzwoń do mamy też mnie porusza. będę tęsknić za błękitną marką.
        • johnny-kalesony Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul 04.06.11, 15:28
          Jeżeli bierzemy pod uwagę "rok w którym powstała", to reklama ta jest dosyć przeciętna. W drugiej połowie lat 90' do reklamy polskiej trafiło młode pokolenie (to znaczy - ludzi mających około 30-ki) polskich twórców. Absolwentów filmówek, ASP, którzy byli ostatnią generacją, wychowywaną przez "starą gwardię". Stąd też wysoki pułap reklam z tamtego momentu. Druga połowa l 90' i początek lat zerowych to najlepszy, najbardziej twórczy etap reklamy w naszym kraju.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • Gość: ja takie rzeczy tylko w erze IP: *.acn.waw.pl 04.06.11, 09:19
      oczywiscie ze kultowe bo przeszly do spoleczenstwa
      do spoleczenstwa przeszlo powiedzenie "takie rzeczy tylko w erze" i tego sformulowania sie uzywa

ale te pokazane reklamy sa slabe

dobra byla z rzutem do kosza od sciany i takie rzeczy tylko w erze

ale fakt ze najlepsze reklamy to ma plus

plusikowe 200 zl w holdzie Polakowi
      oczywiscie oczywiscie
      • Gość: Jasio Re: takie rzeczy tylko w erze IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 11:14
        Weź pod uwagę że ten slogan który przedostał się do języka "młodzierzy" nigdy nie jest używany w pozytywnym kontekście. Rzadko kiedy w neutralnym i prawie zawsze w negatywnym.

Najlepsza reklama to ta z podkładem Smolika. Później tak jak napisali było już tylko gorzej. A migawki(bo ciężko to nazwać reklamami) w stylu "wpada facet do fryzjera - szukam żony ( i tu machające stado tipsiar z ręcznikiem na łowie z minami nieskażonymi myśleniem)", "Wieśiu co zawsze coś "wychaczy", i jest to dekolt cycatej głupiutkiej blondi" to już kojarzy się tylko z podrygującą rybą na dnie wyschniętego basenu, albo reklamami radiowymi EUROAGD.
    • Gość: mister T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: 194.181.22.* 04.06.11, 09:21
      reklama T-mobile dance to żenada do kwadratu, zero oryginalności, ponownie próba zaszczepienia amerykańskiech wzorców ... tragedia, płacz i zgrzytanie zębów ...
      • Gość: Piotr Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.pabianice.msk.pl 04.06.11, 09:32
        Dokładnie, reklamy wprost przenoszone z "zachodu" są kretyńskie i mnie osobiście irytuja zamiast zachęcać. Zdecydowanie fajniejsze są te odnoszące się do polskiej kultury.
        • marad_co Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul 04.06.11, 14:29
          Nie wiem o co ci chodzi ale ta reklama T-mobile dance byl;a nakrecona wlasnie na zachodzie :) Wiec nic nie przenosili ;)
      • Gość: Miś Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 09:37
        "...próba zaszczepienia amerykańskiech wzorców..." cooooooooo?????

polskie wzorce pilnują krzyża na krakowskim przedmieściu...... zaszczep to
        • Gość: antyfan demagogów Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 13:17
          +1000 dla Misia... :)
    • Gość: RR88 Ale wybraliście przykładową reklamę T-mobile... IP: *.icpnet.pl 04.06.11, 09:23
      www.youtube.com/watch?v=PyySYIKgn3c
      Tutaj reklama z Charlesem Barkleyem :) Polecam inne o tematyce NBA.
    • Gość: do redaktora takie rzeczy tylko w wyborczej IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 09:25
      ja również chciałbym zamieścić w gazecie nieoznaczony tekst sponsorowany, mógłbym prosić o odesłanie do oficjalnego cennika?
      • Gość: zygmunt Re: takie rzeczy tylko w wyborczej IP: *.morag.vectranet.pl 04.06.11, 09:50
        15min.temu dodałem mój komentarz na temat ery .NIe był pochlebny dla tej firmy .redaktorki z gazetki uznali ,że trzeba zastosować cenzurę.Brawo michnik .Kiedyś krzyczałeś ,że komuna cenzuruje wszystko co nie jest po ich myśli ,teraz robią to twoi redaktorki.Brawo jeszcze raz.
        • Gość: greg0,75 Hmmm - IP: *.net.autocom.pl 04.06.11, 10:01
          A to na pewno nie był ten:
          forum.gazeta.pl/forum/w,645,125807318,125819355,Era_zmienia_twarz_Co_to_oznacza_dla_klientow_.html???
          • Gość: X Re: Hmmm - IP: *.home.aster.pl 04.06.11, 12:58
            No i teraz zygmuntowi łyso ... jak każdemu pieniaczowi i krzykaczowi.
    • Gość: ania T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 09:30
      ja tam płakać za ERA nie zamierzam. Swoją drogą nieźle TMobile musieli Gówno Prawdzie posmarować...
    • Gość: Realista Na dowidzenia Era zrobiła wałek z loteriami SMS IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 09:36
      Skasowali kasę od naiwnych klientów bo wiedzieli, ze niedługo i tak zmienią nazwę i znak Era mozna troche zgnoic a kasa jak wiadomo nie smierdzi.
    • Gość: mucha ERA na zawsze pozostanie w moim sercu... IP: *.146.48.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.11, 09:41
      mam w niej tel od 96 roku i nigdy mnie nie zawiodła, wprawdzie tylko nazwa sie zmienia, ale dla mnie AŻ nazwa...
      dziękuję ci ero za piękne chwile ktore połączyły mnie z innymi przez te lata...

ERA-Możesz więcej!
      • Gość: ojejkujejku Re: ERA na zawsze pozostanie w moim sercu... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 10:26
        Ile dostajesz za posta?
        • Gość: mucha Re: ERA na zawsze pozostanie w moim sercu... IP: *.147.87.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.11, 10:39
          0 pln brutto
          jaki bylby sens płatnego zachwalania marki ktora jutro niestety przestanie istniec...
    • smok_wawerski Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul 04.06.11, 09:46
      Autor artykułu proszony o douczenie się. Era Jazzu jest autonomicznym bytem od kilku lat i Era nie jest jej sponsorem.
    • Gość: hens T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.06.11, 10:15
      Znowu autor nie przygotował się do tematu.
      Pierwsze karty przedpłacane dostępne były wyłącznie w zestawie z telefonem,
      a cena za minute wynosiła 2,90zł i to już za pierwszy impuls, bez rozliczenia sekundowego
      • Gość: JA Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 10:25
        Chyba w Bydgoszczy. Ja dostałem od siostry sam zestaw za 50 zl, a telfon mialem swoj;_
    • Gość: ojej T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.11, 10:19
      skoro dla autora jakakolwiek reklama jest kultowa to współczuję życia, bardzo smutnego... i pustego, ale to normalne w wyborczej
    • Gość: misiak Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul IP: *.sikornik.net 04.06.11, 10:29
      zawsze sie zastanawiam przy podobnych artykułach ile i jak zapłacili dziennikarzowi (albo całęj redakcji) za publikacje takiej reklamy. ciekawe czy zapłacili od tego podatek czy pod stołem to załatwili.
    • Gość: gosc T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.chojnet.pl 04.06.11, 10:36
      Te reklamy już dawno były historią. Kiedyś era promowała się jako marka poważna, z wysoką jakością usług. "Zadzwoń do mamy" było najlepsze! Właśnie w tych czasach i ja zdecydowałam się na Erę... Jednak niedługo potem chyba zaczęli zauważać że inni operatorzy mają bardziej młodzieżowe reklamy i odbierają im klientów, więc postanowili stworzyć marną kopię. Dziwi mnie to trochę bo skoro Heyah była ich drugą marką z takim młodzieżowym wizerunkiem, to po co samej Erze miały być takie badziewne reklamy?
      T-Mobile mnie odraża. Co z tego że mają 100% udziałów w PTC. Era brzmiała tak polsko a teraz to zupełnie jakby gigant z mackami wciągnął naszą Erę z której usług korzystam od lat :(
    • Gość: mr crawley T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 10:46
      ile kosztuje kampania oparta na nieoznaczonej treści sponsorowanej na głównej stronie jednego z większych polskich portali internetowych? co za, k*rwa, babilon.
    • Gość: bystry_bronek czyli era w koncu zmienia sie na plus..... :D IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 11:03
      czyli era w koncu zmienia sie na plus..... :D
    • Gość: fiaccik Nr 6 - bardzo dobra reklama IP: *.play-internet.pl 04.06.11, 11:06
      Nr 1 - porywająca.
      Nr 7 - wreszcie wiem skąd się wzięło określenie Krysia na wszelkiej maści blachary

Okres bycia w tak taku dobrze wspominam. Nie miałem żadnych problemów. Dało się rozmawiać po 3 gr za minutę. Okres ważności konta się sumował po doładowaniu (nie jak u innych: dzień doładowania + 30/90 dni). I ten niebieski kolor, mój ulubiony...

T odtrąca tym różowym. Autentycznie, mdli mnie na prześwitujące już w salonach różowe światełka.
    • gosc9876 Era to była najgorsza sieć 04.06.11, 11:08
      Nie dość, że najdroższa, to jeszcze wkręcała ludzi w różne loterie. Kiedyś ją miałem i olałem. Niech żyje Play!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ? Re: Era to była najgorsza sieć IP: *.acn.waw.pl 04.06.11, 12:01
        Brednie ...
        • Gość: ...prawda ...prawda IP: *.elpos.net 04.06.11, 12:37
          ...prawda
      • Gość: ed Re: Era to była najgorsza sieć IP: *.elpos.net 04.06.11, 12:37
        popieram 5 numerów przeniosłem z ery do play i .... mam tanio bez problemów
        a era? dno bezdenne jeśli coś jest kutrowego to kultowy - przysłowiowy naciągacz ERA
    • Gość: kretu23 1/8 IP: *.chello.nl 04.06.11, 11:29
      deczko pedofilskie, szczególnie z tym gnojem na schodach z rozdziawioną gębą śpiewającego sopranem brrr
    • michaux T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... 04.06.11, 11:31
      Nadchodzi nowa Era, nadchodzi T-Error!!!
    • Gość: druga ziemia T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 11:34
      era to była najgorsza z możliwych sieci komórkowych, wysokie opłaty, rachunki, telefony, 3 miesiące przed końcem umowy zapraszali na przedłużenie lub wysokie ceny za abonament, przemęczyłem się i od ponad roku jestem w play, ale oni też ostatnio lecą w h.....ja z cenami słuchawek, dlatego może przejdę do t-mobile kto wie
      ps. po 2013 komórki już nie będą potrzebne ci którym dane będzie żyć będą mogli porozumiewać się telepatycznie
    • ulanzalasem T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... 04.06.11, 11:50
      T...Tandeta mobile :d
      • jarkoni Re: T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kul 04.06.11, 12:45
        "w ciągu kilku lat zdobyły kilkuset tysięcy klientów."
        Jak były lekcje z polskiego to na wagary się chodziło? Musiałem się przyczepić..

Ja jestem w Erze od 1997, nie narzekałem i nie narzekam. Nie skusiły mnie Playe i Idee.. Raz mnie Era zrobiła na ponad 2 tysiaki promocją, gdzie oszukała, ale inne sieci też robią w konia klientów..
    • Gość: abc T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 12:54
      W 2003/2004r weszła na rynek Heyah. Era w TakTak'u obnizyła ceny rozmów z około 1,2PLN/min do około 0,8PLN.
      Kupiłem TT, po przeszło roku przeszedłem na abonament i tak do dzisiaj jestem w Erze jako zadololony klient.
      Na 3 miesiące skusił mnie Play, ale po przetestowaniu ich jakości wróciłem do Ery.
      W tej chwili za 59 PLN mam 360 minut do WSZYSTKICH sieci w Polsce i na stacjonarne do EU. Jest to oferta lepsza od tego co Play oferował w taryfach Long Play.
      Bez porównania lepsza jakość obsługi w BOA oraz zasieg (mimo, że Play działa równiez na nadajnikach Plusa).
      Jezeli chodzi o Erę vs TMobile to jest mi tak naprawdę wszystko jedno. Najważniejsza jest oferta i jej jakość. PTC już od dawna była własnością Deutsche Telekom, więc zmiana nazwy to tylko kosmetyka, która unosi sie do rangi wydarzenia stulecia.
      Jeżeli historia powtórzy się tak samo jak z Orange, to bez wahania przeniosę się do sieci, która zaoferuję lepsze warunki na podobnie wysokim poziomie.

W tym momencie oferta TMobile to tak naprawdę stara oferta Ery z wyższymi cenami.
    • Gość: Gość T-Mobile odcina się od reklam Ery. Zobacz kulto... IP: *.home.aster.pl 04.06.11, 12:57
      Ostatnią reklamę skomentuję tak: ludzie tańczą tak jak im korporacja zagra.
      • Gość: mik Teuer Mobile :-) IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.11, 17:45
        T-Mobile = Teuer Mobile :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka