Dodaj do ulubionych

T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 06:57
T-Mobile stosuje też inna dziwną taktykę: nowym abonentom przydziela numery po nierzetelnych klientach. Efekt? Nękanie telefonami i SMS-ami przez firmy windykacyjne, które poszukują poprzednich użytkowników. Jesli decydujecie się na telefon w tej sieci sprawdźcie czy nie dostajecie takiego używanego numeru.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc oszuści bezkarni IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 07:06
      1,7 miliona oszukanych, 4,88 zł dziennie - czyli DZIENNY obrót z samych sms-ów przekracza 8 milionów!
      • tomek.54321 Re: oszuści bezkarni 03.08.11, 07:57
        No to sie w glowei nie miesci. ktos powinien za to siedziec!!!
        • kontestatorbg Re: oszuści bezkarni 03.08.11, 08:02
          Nagrodę Ti mobajl już odebrał w postaci największego exodusu klientów w historii sieci.

Tylko tak dalej i różowa literka T zniknie za to że mają w d...e klientów

A swoją droga karą nie powinno być 5 milionów do budżetu Państwa ale zwrot kasy oszukanym ludziom
          • Gość: qfas Re: oszuści bezkarni IP: *.motorola.com 03.08.11, 08:35
            > A swoją droga karą nie powinno być 5 milionów do budżetu Państwa ale zwrot kasy
            > oszukanym ludziom

KARĄ powinno być właśnie owe 5 mln.
            Dziwi jedynie, że nikt nie wspomina o ZADOŚĆUCZYNIENIU oszukanym, o którym to właśnie Ty wspomniałeś, a które należy się klientom jak psu micha. Gdyby w ten sposób raz "porozmawiać" z oszustem, to można by sobie odpuścić nowelizację prawa - nikt już by się na podobny numer nie odważył.
            • Gość: pablo11 Re: oszuści bezkarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 12:09
              Porozmawiać z oszustem może tylko UKE. Z reszta nie ma obowiązku rozmawiać owy oszust. A UKE w obecnym systemie prawnym nie może dać kary oddania tych pieniędzy a to dlatego, iż nie może nawet oddać to tylko tym 125 osobom które złożyły skargę. Nie ma niestety takiego prawa.
              • Gość: pm Re: oszuści bezkarni IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 03.08.11, 15:07
                gdyby mnie cos takiego spotkało od operatora, to ani dnia bym nie zwlekał tylko go zmienił. wygasa umowa, a ja zmieniam operatora. boszszsz...
          • posterunkowy zwrot ukradzionych pieniedzy 03.08.11, 10:48
            dokładnie tak! Jeśli kasa trafi do skarbu państwa (a nie do okradzionych ludzi), to "państwo" stawia siebie w roli takiego samego gangstera jak ERA, gangstera, który upomniał się o połowę łupu. I tyle.
    • henryk-sikora T-Mobile powinien zapłacić 500 mln kary, a nie... 03.08.11, 08:04
      T-Mobile powinien zapłacić 500 mln kary, a nie 5 milionów, to jawne złodziejstwo co ta firma niemiecka wyprawia.
      • Gość: gosc Re: T-Mobile powinien zapłacić 500 mln kary, a ni IP: *.kielce.net.pl 03.08.11, 09:04
        dokładnie 1,7 miliona x 5 zł x ilośc dni
        taka powinna być kara.
        Skarb Państwa też swoje zarobił na tych sms-ach a 5 mln to śmiech na sali a nie kara dla firmy która ma miliar albo dwa zysku netto rocznie.
        • Gość: gość Re: T-Mobile powinien zapłacić 500 mln kary, a ni IP: *.range109-149.btcentralplus.com 03.08.11, 11:26
          > dokładnie 1,7 miliona x 5 zł x ilośc dni

Gdyby przyjąć, że to trwało 365 dni to jest ponad 3mld PLN obrotu.
          Powinni oddać cały szmal ludziom i dodatkowo zapłacić conajmniej 25% rocznego obrotu kary do budżetu.
          A swoją drogą miałem podobna sytuacje w UK. Pewnego dnia dostałem rachunek na 50 funtów z czego 30 funtów było za dziwne sms-y. Zadzwoniłem do operatora i powiedziałem, że nie mam pojecia co to jest i anulowali rachunek bez szemrania. I tak powinno być i w Polsce.
    • Gość: PO_tworek 7 numerów już przeniosłem z Ery, zostały 2 IP: 89.174.58.* 03.08.11, 08:12
      Do końca roku pożegnam się z siecią, w której jestem od 2000 r. Olewanie klienta, godzinami trwające rozmowy telefoniczne z BOA w sprawie zawyżonych rachunków - tego już za dużo.
      • kolejorz_nie_ma_szans Re: 7 numerów już przeniosłem z Ery, zostały 2 03.08.11, 09:13
        Mnie od 27 sierpnia nic nie będzie wiązało z era ti mobajl i oby na zawsze ! a numer im "ukradłem" przenosząc go do innego operatora :) UFFFFFF
        • Gość: Gość Re: 7 numerów już przeniosłem z Ery, zostały 2 IP: *.inig.pl 03.08.11, 11:32
          Era okradła, bo tak należy nazwać ten proceder, moje dziecko. Najzabawniejsze, że gdy zażądałem wyciągu, to okazało się że ma on kosztować coś 70 zł (TAKTAK phone). Drukują to chyba na czerpanym papierze złotymi czcionkami.
          Będzie ich to kosztowało 5 numerów - dwa już, reszta przy końcu umowy. Inna sprawa, że inni operatorzy nie są wiele lepsi. Ale złodziejstwo i bezczelność trzeba jakoś ukarać.
          • Gość: PO_tworek Re: 7 numerów już przeniosłem z Ery, zostały 2 IP: 89.174.58.* 03.08.11, 11:50
            TeMobile są najgorsze. W ciągu ostatnich 9 miesięcy składałem u nich 6 reklamacji dla 2 numerów, które jeszcze mam w tej sieci. U innego operatora (niech nazwa jego pozostanie tajemnicą, nie jestem naganiaczem) liczba reklamacji dla innych 5 numerów wyniosła 0 (ZERO).
        • mela-blonda Re: 7 numerów już przeniosłem z Ery, zostały 2 03.08.11, 11:56
          Uff, ja też swój ''ukradłam'' do innego operatora, jeszcze przed pojawieniem się T-mobile. A byłam w Erze od początku. Jednak akcje, które miały miejsce przy reklamacjach przekroczyły moje wyobrażenie o abstrakcji. Wyglądało to tak, jakby pracownicy byli przeszkoleni, by wprowadzać w błąd klientów.
    • Gość: Hendrix T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 08:14
      Z tego co wiem to T-Mobile ma znikomy wpływ na tego typu loterie. Odbywa się to na zasadzie takiej, że firmaX podpisuje z nimi umowę na tego typu loterie i wysyła ich klientom sms-y. T-Mobile działa wtedy jak Poczta Polska a wiadomo, że poczcie nie można zaglądać w prywatną korespondencje i ingerować w treści w niej zawarte.
      • Gość: Gość Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.home.aster.pl 03.08.11, 08:36
        > Z tego co wiem to T-Mobile ma znikomy wpływ na tego typu loterie.

Faktycznie znikomy: "Loteria na zlecenie PTC".
    • Gość: lnx Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.ppkbhm.com.pl 03.08.11, 08:15
      Najlepsze jest to że nadal robią ludzi w bambuko. Nie dalej jak kilka dni temu dostałem od Tmobile typowego smsa - "dowiedz się czy wygrałeś, w odpowiedzi wyślij bezpłatnego pustego smsa". Żadnych informacji o konsekwencjach tego pustego smsa, tylko odesłanie do regulaminu na stronie www i to też nie dokładny link tylko odnośnik do ogólnej strony. A każdy zorientowany wie z czym się wiąże odpowiedź na taką zajawkę.
    • Gość: już nie ERA! Naciągacze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:27
      Ja również dostawałam zawyżone rachunki na których widniały opłaty za smsy tzw premium, ten proceder miał miejsce w momencie gdy złożyłam wypowiedzenie umowy. Dopiero po mojej interwencji zablokowano wysyłanie i przestano mnie obciążać. Szanowna Pani konsultantka powiedziała mi, że niezależnie od tego czy takiego smsa odczytam czy też nie i tak zostanę obciążona ponieważ mój numer trafił w tzw. niepowołane ręce i tłumaczyła to tym, że kiedyś wspomogłam smsem jakąś fundację - teraz już wiem, że tłumaczenie było żałosne. Dobrze, że ktoś w końcu się tym zainteresował. Teraz oprócz kary powinni nam zwrócić bezpodstawnie zabrane pieniądze.
    • Gość: Mundek T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 08:32
      Ja po prostu wyznaję zasadę, żeby po prostu nie odpowiadać na takie smsy i szczerze mówiąc nigdy problemów z tego typu loteriami nie miałem. Także wystarczy czytać i problemu żadnego nie ma...
      • Gość: miracle Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:35
        Właśnie trzeba czytać i wiedzieć, że należy odpowiedzieć NIE! bo w przeciwnym razie sms doręczony uważa się za przeczytany i zaczyna się zabawa.
        • Gość: lynx Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.ppkbhm.com.pl 03.08.11, 11:20
          No już nie przesadzaj! Właśnie nie należy W OGÓLE odpowiadać, bo oni każdą odpowiedź - nawet pusty sms - traktują jak zgodę na udział.
        • Gość: Mundek Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.11, 11:45
          Nie ma możliwości, żeby samym odebraniem sms'a włączyć kogokolwiek do loterii, po prostu nie trzeba odpisywać jeśli nie jest się zainteresowanym udziałem- proste. A swoją drogą tego typu konkursy to żadna nowość i można je znaleźć praktycznie u każdego operatora.
          • whitenabuchodonozor Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię 03.08.11, 13:05
            w play nie ma żadnych konkursów - cała wielka "pożal się boze" trójka takie konkursy stosuje
            • kissmygrass Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię 03.08.11, 14:02
              whitenabuchodonozor napisał:

> w play nie ma żadnych konkursów

I to ma być argument? Dawno temu załatwiłem w Erze kwestię spamu SMSowego jednym dobrze wycelowanym SMSem (plus odpowiednimi decyzjami przy podpisywaniu umowy, ciekaw jestem ile osób przy podpisywaniu umowy z którąkolwiek siecią sprawdza, na co faktycznie wyraża zgodę).

Jak już jesteśmy przy rzeczowych argumentach, to rozważałem abonament data w Play w połączeniu z tabletem. Ryknąłem śmiechem, jak zobaczyłem na czym polega 4G "by Play". Prędkość transferu do 1 Mb/s. Dziękuję, postoję.
              • Gość: sebastian Re: T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 14:51
                > Jak już jesteśmy przy rzeczowych argumentach, to rozważałem abonament data w Pl
                > ay w połączeniu z tabletem. Ryknąłem śmiechem, jak zobaczyłem na czym polega 4G
                > "by Play". Prędkość transferu do 1 Mb/s. Dziękuję, postoję.

Wiesz, może Tobie zależy na 7,2 ( którego de facto nigdy nie osiągniesz - no może 50 metrów od nadajnika, bo to, że jest napisane 7,2 nie znaczy, że osiągniesz tą prędkość ), to nie znaczy, że internet nie jest nie użyteczny. Jeszcze dwa-trzy lata temu - taki net miał przeciętny użytkownik internetu. Ważniejszą sprawą, są chyba limity, niż prędkość.
                • Gość: PO_tworek T-Mobile daje radę do 13 Mb/s w W-wie ... IP: 89.174.58.* 03.08.11, 15:31
                  Ale obsługa klienta denna. W Sylwestra ostatni dzień w sieci.
    • Gość: P Wstydze sie ze pracowalem w PTC IP: *.aster.pl 03.08.11, 08:32
    • mama-bacha Wstyd, żeby wielka firma obracająca grubymi 03.08.11, 08:33
      milionami łaszczyła się na nieuczciwie zarobione pieniądze robiąc w bambuko swoich klientów. Kara 5 mln jest śmieszna w porównaniu do przychodów płynących z tego procederu.
    • Gość: Realista T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.home.aster.pl 03.08.11, 08:33
      Niech tylko 10% z tych 1,7 mln klientów nie zauważyło oszustwa i płaciło przez 1 miesiąc. To nam daje prawie 25 mln zł. Można odpalić te głupie 5 mln na karę - w kieszenie zostaje nam ok 20 mln. No! I tak się robi lody.
    • Gość: zizu Była Era dla frajera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:38
      TeMobile biorą debile
    • Gość: Ja T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 08:41
      "Na uchwalenie ustaw nie ma jednak szans w tej kadencji"
      Nie, no oczywiście - bo ustawa uniemożliwiająca okradanie milionów obywateli jest rządzącym nie na rękę. Nawet przed samymi wyborami. Zapamiętamy to sobie...
    • steg2 T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię 03.08.11, 08:44
      Sieć "PLUS" robiła to samo i zagarneła mi bezprawnie 92,72 zł udawadniając że wszystko jest zgodnie z ich regulaminem , chociaż nigdy nie wyrażałem zgody na udział w loterii
    • Gość: Taka jest Polska LOL zarobiła złodziejska firma i.. UKE! (5 mln zł) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:45
      Gdyby mnie coś takiego spotkało, to zmieniłbym operatora i to natychmiast. Mało tego- odradzałbym wszystkim znajomym usługi oferowane przez nieuczciwą firmę.
      Złodzieje powinni zapłacić odszkodowania swoim abonentom, a nie jakiemuś UKE. I nie mówię tu o głupim zwrocie kosztów. Każdy oszukany powinien otrzymać minimum 10 tysięcy złotych. Kara musi byc dotkliwa i przykładna, żeby inni operatorzy 10 razy zastanowili sie zanim spróbują podobnego wałka.
      • matste Re: LOL zarobiła złodziejska firma i.. UKE! (5 ml 03.08.11, 09:21
        Niestety dokładnie to samo jest w Orange i Plusie.
    • Gość: Soze74 I tak wyszli na swoje IP: *.net 03.08.11, 08:46
      Bez zgody wciągnięto 1,7mln osób po minimum 4 zł każda to lekko licząc mają 6,8mln przychodu. Z tego 5mln "zarobi" skarb państwa za udawanie obrońcy poszkodowanych. I wszyscy będą zadowoleni. ERA CZESZE FRAJERA
    • kat.2 T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię 03.08.11, 08:49
      ile razy były artykuły o tego typu loteriach. Znów ludzie są oburzeni, już u Niemca nie kupią nic....poza BMW, audica, tedeikiem, pralkami Boscha, lodówkami Siemensa, wstrętnymi proszkami do pranie, okropną chemią... Wszystkie firmy robią tak samo. Czasami wystarcza zablokować niektóre numery na stronie internetowej czy zastrzec reklamy. Tylko że wtedy nie bylibyśmy cool!
    • Gość: fiaccik T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 09:03
      W Erze T tylko Tak Tak ma sens.
    • Gość: Wonsz BOA Operatorom opłaca się oszukiwać. Dlaczego? Czytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 09:04
      Na przykładzie Plus...
      Gdy nie otrzymasz faktury lub szczegółowego rozliczenia (grzech zaniechania nic nie kosztuje sprawcę; po prostu nie wyślą i tyle...), to co robisz?
      Dzwonisz do BOA, żeby kogoś opieprzyc i zażądać przysłania rozliczenia.
      Koszt połączenia z konsultantem (nie da sie tego inaczej załatwić) to 2,44 zł. Kiedys rozmowy z konsultantem były bezpłatne (może dlatego, że nie było potrzeby do nich dzwonić, bo nie oszukiwali)...
      A teraz pomnóżcie sobie: 2,44 zł x ilość abonentów w sieci (w Plus, to 14 milionów).
      Gdy wkurzą czymkolwiek co piątego abonenta, to otrzymujemy liczbę 2 800 000 ofiar.
      2800000 x 2,44 = 6832000 złotych czystego zysku nieuczciwego operatora.
      Jak można bronić abonentów? Ano ustawa powinna nakazywać operatorom całkowicie darmowe połączenia z BOA, a więc i z konsultantem (z automatem pewnych rzeczy się nie załatwi).
      Wałek z SMS-ami to pikuś w porównaniu ze stałym, cichym i nie rzucającym sie w oczy gigantycznym oszustwem, które może trwać od wielu lat. Niech każdy operator pochwali sie dochodem z połączeń z BOA. Niech podadzą cyfry. W ten sposób możemy ocenic rzetelnośc firm. Może Gazeta pokusi się o zdobybcie tych danych?..
      • Gość: Leszek dlaczego abonamet nie powinien dzwonić do BOA !! IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 11:18

nie pisz czlowieku takich bzdur,
        szybciutko Ci to wytlumacze dlaczego tak jest

dzwonienie do BOA to najdrozszy sposob obsługi klienta,
        dlugo trwa weryfikacja itp....
        dlatego wszyscy masowi operatorzy wprowadzili oplaty, w wytuacji
        kiedy jest kontakt z czlowiekiem,
        sugeruajac klientom kontakt z BOA w sposób elektroniczny
        np. napisanie e-maila,
        ktorego obsluga jest prawie 10 tansza

podobnie jest w każdym bankum wykonanie przelewu w okienku 5 zł,
        a w internecie za darmo

• Gość: PO_tworek BOA oddzwania również do Abonenta IP: 89.174.58.* 03.08.11, 11:23
          Dobrze, gdy dzwonią na numer przeniesiony właśnie do Play, można sobie nazbierać minut do wszystkich sieci za godzinną rozmowę z konsultantem.
        • Gość: mike Re: dlaczego abonamet nie powinien dzwonić do BOA IP: *.opole.dialup.inetia.pl 03.08.11, 12:00
          Aleś dojebał po bandzie.

A teraz wytłumacz, jak to wygląda to identyfikacja klienta poprzez e-mail.

• Gość: PO_tworek Logowanie do serwisu www opa, wysłanie reklamacji IP: 89.174.58.* 03.08.11, 12:06
            ze strony internetowej. Tak to mniej więcej działa.
          • Gość: Leszek Re: dlaczego abonamet nie powinien dzwonić do BOA IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 13:40
            powiem jak to wyglada w przypadku PLAY

klient loguje sie do strony internetowej PLAY 24 i system wysyla kod jednorazowy
            SMS, na komorke,

Ryanair poszedl jeszcze bardziej po bandzie, minuta polaczenia na infolinie kosztuje ,
            coś okolo 20 zł, wiesz dlaczego ??
            bo odpowiedz na 99 % znajdziesz na stronie internetowej,

• Gość: menda T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 09:06
      Po prostu te wieprze co siedza na Wiejskiej sa w kieszeniach lichwiarzy i oszustow. Oni nigdy nie rusza ani bankow ani wielkich korporacji, bo im sie to nie oplaca, przeciez to co zarabiaja to sa "kur* dziadowskie piniondze jakies" jak rzekl onegdaj niejaki senator z pisdziu.

To jakis cud, ze tam ciagle dziala Strezynska - zupelnie nie pasuje do tego towarzystwa. Pewno wielu chcialo by ją udupic, ale nie maja zadnego haka.
    • Gość: Dziki kraj ............T.... akim wszystko wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 09:11
      Polska to dziki kraj.
    • matste Tylko 5 mln? 03.08.11, 09:19
      Jak dla mnie odpowiednią karą byłoby 5 lat więzienia dla złodziei w garniturach.
    • michu197706 T-Mobile zapłaci 5 mln zł za SMS-ową loterię 03.08.11, 09:20
      W tej sieci nic się nie zmieniło od lat. Co z tego, że zniknęła ERA i pojawił się T-Mobile. To tylko znaczek, symbol, nazwa i nic więcej. Gdy na osła zaczniemy mówić koń to czy oznaczać to będzie, że nagle ten osioł zacznie skakać przez przeszkody? No jasne, że nie będzie! I tak samo jest z PTC. Po co rebranding skoro nie zmieniła się mentalność osób, które tym interesem rządzą? Skoro źle rządzą tym interesem, a przykład idzie z góry, to i pracownicy mają wszystko centralnie w dupie.
      Całe szczęście, że jestem już byłym klientem tej sieci. Życzę dalszego odpływu klientów.
    • Gość: PO_tworek W listopadzie T-mobile ukradnie wam punkty ... IP: 89.174.58.* 03.08.11, 09:24
      ... w programie Era Premia. Spieszmy się odbierać nagrody, tak niedługo przepadną.
    • cacum pozew zbiorowy o wyłudzenie 03.08.11, 09:33
      Niech poszkodowani złożą pozew o wyłudzenie. I zażądają odszkodowania powiedzmy w wysokości 20000 dla każdego. Tmobile się zesra razem z organizatorem... Walczcie o swoje prawa. Atakując.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka