bcdefghi 08.08.11, 09:32 Nie ma czegoś takiego jak rating Stanów Zjednoczonych. Są jedynie ratingi różnych agencji wystawiane dla Stanów, które są prywatną własnością tych agencji, o czym informował prezes jej jednej z nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chf 3.8? IP: 153.108.64.* 08.08.11, 09:38 to bedzie frank po 3.8 czy juz nie? zarabiaj we frankach www.szwajcarskakariera.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Frank 4,10, euro 4,05 IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 10:13 Wg mnie frank może dobić do 4zł albo nawet nieznacznie przekroczyć. Akcje w większości sprzedalem, niestety z dużymi stratami ale wydaje mi się że to jeszcze nie koniec (spadków). Teraz dobry czas jest tylko dla day-traderów, ja zamierzam odkupić akcje gdy na WIG20 zobaczę II wojnę światową (albo i I). Nie ma w perspektywie kilku miesięcy dobrych informacji, raczej ciągła walka państw z ogromnymi deficytami a kryzys w 2008r powinien kosztować dużo więcej. To się odbije w indeksach już wkrótce, czekam na konkretne bummm, a potem wreszcie boom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuncers Na takich jak Ty ja zarabiam na giełdzie...:-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 12:03 Fajny znalazłeś czas na sprzedawanie akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Na takich jak Ty ja zarabiam na giełdzie...:- IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 18:36 Sprzedałem w zeszłym tygodniu, na razie czekam, Ty kupujesz? Dziś rano ten pik to Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszek Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest IP: *.centertel.pl 08.08.11, 09:39 Kto wystawia ocenę wiarygodności agencjom ratingowym? > Są jedynie ratingi różnych agencji wystawiane dla Stanów, które są prywatną własnością > tych agencji, o czym informował prezes jej jednej z nich. Stany są własnością prywatną agencji? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bcdefghi Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest 08.08.11, 09:50 Własnością agencji są ratingi, ale gdybyś zaryzykował stwierdzenie, że Stany są własnością agencji, to też byś się dużo nie pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dage GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:45 W trudnych czasach warto inwestować w Antyki ======== Antyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Jest spokojnie IP: 193.111.166.* 08.08.11, 09:55 pora na korekte tego trendu finanse-dla-kazdego.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Gdyby media tak sensacynie nie pitoliły... IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 10:05 ... to by żadnego kryzysu nie było. Żadne dziennikarzyny szukają sensacji, żeby sprzedawać swoje pisemka i się nakręca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanley Re: Gdyby media tak sensacynie nie pitoliły... IP: 213.76.133.* 08.08.11, 10:16 Nie, no pewnie by nie było. Moim zdaniem media raczej są aż zanadto powściągliwe w opisywaniu tego co się dzieje ze światową gospodarką. Przecież te wszystkie długi są nie do spłacenia. Obecny stan musi zakończyć się krachem. To tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 hahaha ... 08.08.11, 10:24 Powiem Ci, że o tym co się dzieje to się praktycznie nic nie mówi ... a prawdy praktycznie w ogóle. Gdyby ktoś publicznie przyznał jaki świat ma problem finansowy i czym to się musi zakończyć to już teraz ludzie zaczęli by masowe wykupowanie żywności i broni. Jeżeli ktoś myśli, że obecny "kryzys" na coś wspólnego z tym z okresu miedzy wojennego to się grubo myli. Ten Kryzys zakończy się upadkiem ekonomi i systemu finansowego jaki znamy ... czyli tego trwającego od czasów Fenicjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: hahaha ... IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 11:03 Hm, Twoja ocena jest jak zwykle pesymistyczna i radykalna, jednak w tym przypadku możesz mieć częściowo rację. Krach z 2008r został "odroczony" ale nie ma darmowych lunchy więc teraz pie..lnie. Dopiero drugie dno kryzysu (spadanie nie amortyzowane już podkładaniem poduszek z wagonów publicznego szmalu - bo państwa już nie mają za bardzo możliwości zadłużania) będzie okazją do zakupów akcji. Ja sprzedałem nawet akcje spółek które uważam za fundamentalnie mocne, jednak ogólna panika i wycofywanie szmalu z TFI dowali i tym spółkom (tzn ich cenom). Za pół roku zacznę powoli odkupywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: hahaha ... 08.08.11, 11:10 ja się jednak zastanawiam jak będą giełdy reagować w przypadku wypadania kolejnych trupów z szaf. Wciąż po świecie krąży masa wirtualnego pieniądza, który "szuka" "bezpiecznej przystani". W każdym razie ja tez na dłuższy czas wyszedłem z papierów ... im niżej poleci tym taniej się kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
pyry_na_frytki Histerycy jak ty to idealne owce do strzyżenia :-D 08.08.11, 12:06 Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Histerycy jak ty to idealne owce do strzyżeni 08.08.11, 12:13 Jeżeli chłodną ocenę rzeczywistości uważasz za objaw histerii to ci współczuje. Śnij dalej o hossach, franku po 2zł i cenie mkw 20kzł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: 193.111.166.* 08.08.11, 10:05 ku pokrzepienu serc fankowców piekny-domek.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszek Ameryki to ty nie odkryłeś ... ;-) IP: *.centertel.pl 08.08.11, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest IP: *.183.198.58.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.08.11, 10:17 O ile jeszcze cztery lata temu ponad połowę zysków firm wchodzących w skład WIG-SPOZYW przynosiły polskie spółki, o tyle teraz – ukraińskie. Producenci żywności korzystają z hossy na rolnych rynkach. Spółki sektora spożywczego są atrakcyjne dla inwestorów. Czy ta hossa będzie trwała nadal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judas1 GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 10:22 Paniki nie będzie....ale jak pie...ie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Włochy z +4,5 % zjechały już na -0,6 % IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 11:25 Nikt już nie łyka ściemy EBC? Odpowiedz Link Zgłoś
paruwa78 Rating Irlandii i inne 08.08.11, 12:28 1. Czy ktoś sprawdzi na jakiej podstawie obniżono rating Irlandii w ostatnim czasie? 2. Czy ktoś podda audytowi wszystkie decyzje agencji ratingowych wstecz (w tym cudowne oceny LB i innych śmieci tuż przed ich upadkiem)? 3. Może światowe rządy powinny wystawić ocenę ratingową panom z S&P i ich kolegom? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzostarywesolymiech "Nie jest źle..." 08.08.11, 12:52 No niby nie jest źle - WIG główny w dół o 2,21%, a mogło być np. 6,83%. Więc faktycznie "Ja wam mówię jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze Ale nie najgorzej jest" Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: "Nie jest źle..." 08.08.11, 16:07 Nie jest źle... dobrze jest. 16:04 WIG -3,34 WIG20 - 2,34 WIG40 -4,52 sWIG80 -5,91 no lux jest normalnie. Lepiej rzadko kiedy bywa. Szkoda tylko, że nie mam wpływu na środki zgromadzone w OFE. Mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: "Nie jest źle..." IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 17:52 Zastanawianie się jak duże są minusy nie ma sensu, gdyż to nie ma znaczenia. GPW już od dawna nie jest giełdą w sensie legalnego rynku obrotu. Na kazdym zdrowym rynku jest coś takiego jak konkurencja, a każdy monopol jest eliminowany przez regulatora rynku. Tymczasem na GPW jedna instytucja finansowa ma 40% obrotu na futures i faktycznie to ona ustawia notowania. Tę sytuację mogą zmienić tylko odpowiednie ograniczenia i za ich brak zarząd GPW powinien już dawno siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Jest dobrze, ale nie tragicznie 08.08.11, 13:55 Kto nie wierzy Panu Premierowi, ten pisowiec, moher i oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fraggles GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest źle IP: *.kpn.net 08.08.11, 17:33 BARDZO jest dobrze-tak trzymac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Grecja zakazala krótkiej sprzedazy! 08.08.11, 18:58 Kiedy wreszcie Sobolewski i Ska ukróca spekulacje. Bsardziej im zalezy na tym zeby sama GPW robila forse kosztem polskich spólek? Gielda powinna sluzyc zdobywaniu kapitalu dla gospodarki, a nie spekulantom, którzy robia interes na niszczeniu gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest źle IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.08.11, 20:30 bywalo lepiej, ale nie ma co na zapas sie denerwowac, narazie nie widze spadkow w noblowskich funduszach i jestem dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś