Dodaj do ulubionych

GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba...

08.08.11, 09:32
Nie ma czegoś takiego jak rating Stanów Zjednoczonych. Są jedynie ratingi różnych agencji wystawiane dla Stanów, które są prywatną własnością tych agencji, o czym informował prezes jej jednej z nich.
Obserwuj wątek
    • Gość: chf 3.8? IP: 153.108.64.* 08.08.11, 09:38
      to bedzie frank po 3.8 czy juz nie?

zarabiaj we frankach www.szwajcarskakariera.pl
      • Gość: es Frank 4,10, euro 4,05 IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 10:13
        Wg mnie frank może dobić do 4zł albo nawet nieznacznie przekroczyć.
        Akcje w większości sprzedalem, niestety z dużymi stratami ale wydaje mi się że to jeszcze nie koniec (spadków). Teraz dobry czas jest tylko dla day-traderów, ja zamierzam odkupić akcje gdy na WIG20 zobaczę II wojnę światową (albo i I). Nie ma w perspektywie kilku miesięcy dobrych informacji, raczej ciągła walka państw z ogromnymi deficytami a kryzys w 2008r powinien kosztować dużo więcej. To się odbije w indeksach już wkrótce, czekam na konkretne bummm, a potem wreszcie boom.
        • Gość: iuncers Na takich jak Ty ja zarabiam na giełdzie...:-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 12:03
          Fajny znalazłeś czas na sprzedawanie akcji.
          • Gość: es Re: Na takich jak Ty ja zarabiam na giełdzie...:- IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 18:36
            Sprzedałem w zeszłym tygodniu, na razie czekam, Ty kupujesz?
            Dziś rano ten pik to Ty?
    • Gość: Franciszek Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest IP: *.centertel.pl 08.08.11, 09:39
      Kto wystawia ocenę wiarygodności agencjom ratingowym?

> Są jedynie ratingi różnych agencji wystawiane dla Stanów, które są prywatną własnością
      > tych agencji
      , o czym informował prezes jej jednej z nich.

Stany są własnością prywatną agencji? ;-)
      • bcdefghi Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest 08.08.11, 09:50
        Własnością agencji są ratingi, ale gdybyś zaryzykował stwierdzenie, że Stany są własnością agencji, to też byś się dużo nie pomylił.
    • Gość: dage GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 09:45
      W trudnych czasach warto inwestować w Antyki

========
      Antyki
    • Gość: finansista Jest spokojnie IP: 193.111.166.* 08.08.11, 09:55
      pora na korekte tego trendu

finanse-dla-kazdego.blogspot.com
    • Gość: qwer Gdyby media tak sensacynie nie pitoliły... IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 10:05
      ... to by żadnego kryzysu nie było. Żadne dziennikarzyny szukają sensacji, żeby sprzedawać swoje pisemka i się nakręca.
      • Gość: Stanley Re: Gdyby media tak sensacynie nie pitoliły... IP: 213.76.133.* 08.08.11, 10:16
        Nie, no pewnie by nie było. Moim zdaniem media raczej są aż zanadto powściągliwe w opisywaniu tego co się dzieje ze światową gospodarką. Przecież te wszystkie długi są nie do spłacenia. Obecny stan musi zakończyć się krachem. To tylko kwestia czasu.
      • lava71 hahaha ... 08.08.11, 10:24
        Powiem Ci, że o tym co się dzieje to się praktycznie nic nie mówi ... a prawdy praktycznie w ogóle. Gdyby ktoś publicznie przyznał jaki świat ma problem finansowy i czym to się musi zakończyć to już teraz ludzie zaczęli by masowe wykupowanie żywności i broni. Jeżeli ktoś myśli, że obecny "kryzys" na coś wspólnego z tym z okresu miedzy wojennego to się grubo myli. Ten Kryzys zakończy się upadkiem ekonomi i systemu finansowego jaki znamy ... czyli tego trwającego od czasów Fenicjan.
        • Gość: es Re: hahaha ... IP: *.ip.jarsat.pl 08.08.11, 11:03
          Hm, Twoja ocena jest jak zwykle pesymistyczna i radykalna, jednak w tym przypadku możesz mieć częściowo rację. Krach z 2008r został "odroczony" ale nie ma darmowych lunchy więc teraz pie..lnie. Dopiero drugie dno kryzysu (spadanie nie amortyzowane już podkładaniem poduszek z wagonów publicznego szmalu - bo państwa już nie mają za bardzo możliwości zadłużania) będzie okazją do zakupów akcji.
          Ja sprzedałem nawet akcje spółek które uważam za fundamentalnie mocne, jednak ogólna panika i wycofywanie szmalu z TFI dowali i tym spółkom (tzn ich cenom). Za pół roku zacznę powoli odkupywać.
          • lava71 Re: hahaha ... 08.08.11, 11:10
            ja się jednak zastanawiam jak będą giełdy reagować w przypadku wypadania kolejnych trupów z szaf. Wciąż po świecie krąży masa wirtualnego pieniądza, który "szuka" "bezpiecznej przystani". W każdym razie ja tez na dłuższy czas wyszedłem z papierów ... im niżej poleci tym taniej się kupi.
            • pyry_na_frytki Histerycy jak ty to idealne owce do strzyżenia :-D 08.08.11, 12:06
              • lava71 Re: Histerycy jak ty to idealne owce do strzyżeni 08.08.11, 12:13
                Jeżeli chłodną ocenę rzeczywistości uważasz za objaw histerii to ci współczuje. Śnij dalej o hossach, franku po 2zł i cenie mkw 20kzł.
    • Gość: noone GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: 193.111.166.* 08.08.11, 10:05
      ku pokrzepienu serc fankowców
      piekny-domek.blogspot.com/
      • Gość: Franciszek Ameryki to ty nie odkryłeś ... ;-) IP: *.centertel.pl 08.08.11, 10:09
    • Gość: trener Re: GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest IP: *.183.198.58.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.08.11, 10:17
      O ile jeszcze cztery lata temu ponad połowę zysków firm wchodzących w skład WIG-SPOZYW przynosiły polskie spółki, o tyle teraz – ukraińskie. Producenci żywności korzystają z hossy na rolnych rynkach. Spółki sektora spożywczego są atrakcyjne dla inwestorów.

Czy ta hossa będzie trwała nadal?
    • Gość: judas1 GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest ba... IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 10:22
      Paniki nie będzie....ale jak pie...ie....
    • Gość: bazyl Włochy z +4,5 % zjechały już na -0,6 % IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 11:25
      Nikt już nie łyka ściemy EBC?
    • paruwa78 Rating Irlandii i inne 08.08.11, 12:28
      1. Czy ktoś sprawdzi na jakiej podstawie obniżono rating Irlandii w ostatnim czasie?
      2. Czy ktoś podda audytowi wszystkie decyzje agencji ratingowych wstecz (w tym cudowne oceny LB i innych śmieci tuż przed ich upadkiem)?
      3. Może światowe rządy powinny wystawić ocenę ratingową panom z S&P i ich kolegom?
      • bardzostarywesolymiech "Nie jest źle..." 08.08.11, 12:52
        No niby nie jest źle - WIG główny w dół o 2,21%, a mogło być np. 6,83%. Więc faktycznie
        "Ja wam mówię jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze
        Ale nie najgorzej jest"
        • dalton78 Re: "Nie jest źle..." 08.08.11, 16:07
          Nie jest źle... dobrze jest. 16:04 WIG -3,34 WIG20 - 2,34 WIG40 -4,52 sWIG80 -5,91 no lux jest normalnie. Lepiej rzadko kiedy bywa. Szkoda tylko, że nie mam wpływu na środki zgromadzone w OFE. Mafia.
          • Gość: z Re: "Nie jest źle..." IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.11, 17:52
            Zastanawianie się jak duże są minusy nie ma sensu, gdyż to nie ma znaczenia. GPW już od dawna nie jest giełdą w sensie legalnego rynku obrotu. Na kazdym zdrowym rynku jest coś takiego jak konkurencja, a każdy monopol jest eliminowany przez regulatora rynku. Tymczasem na GPW jedna instytucja finansowa ma 40% obrotu na futures i faktycznie to ona ustawia notowania.
            Tę sytuację mogą zmienić tylko odpowiednie ograniczenia i za ich brak zarząd GPW powinien już dawno siedzieć.
    • aaron_agorenstein Jest dobrze, ale nie tragicznie 08.08.11, 13:55
      Kto nie wierzy Panu Premierowi, ten pisowiec, moher i oszołom.
    • Gość: fraggles GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest źle IP: *.kpn.net 08.08.11, 17:33
      BARDZO jest dobrze-tak trzymac!!!!
    • rozwado Grecja zakazala krótkiej sprzedazy! 08.08.11, 18:58
      Kiedy wreszcie Sobolewski i Ska ukróca spekulacje. Bsardziej im zalezy na tym zeby sama GPW robila forse kosztem polskich spólek? Gielda powinna sluzyc zdobywaniu kapitalu dla gospodarki, a nie spekulantom, którzy robia interes na niszczeniu gospodarki.
    • Gość: iza GPW otworzyła dzień na minusie, ale nie jest źle IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 08.08.11, 20:30
      bywalo lepiej, ale nie ma co na zapas sie denerwowac, narazie nie widze spadkow w noblowskich funduszach i jestem dobrej mysli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka