Gość: flash IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 23:21 flash is going down... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultra3m w czym problem ? 19.08.11, 05:54 Te wszystkie reklamy traktuję jak intruza. Cookis mam ustawione na delete po każdym wyłączeniu przegląarki, flash wyłączony, jak mnie wkurzą javoskie skrypty to też wywalam i mam święty spokój. Aha, i najwaniejsze, używam Fedory i opery lub FF zamiast tego badziewia od mikroshitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarka prezesa Re: w czym problem ? IP: 212.76.46.* 19.08.11, 08:30 Do ff jest fajny dodatek CookieCuller usuwam kilka razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghostery Re: w czym problem ? IP: *.anite.com 19.08.11, 10:43 rzuccie okiem na ghostery - piekna sprawa, dziala pod FF oraz Opera blokuje dostep web bugow/beaconow opdowiedzlanych za sledzenie zachowan uzytkownika, co wiecej mowi kto probuje cie wlasnie sledzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daar Re: w czym problem ? IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.11, 10:04 Na tej stronie Gazeta.pl stosuje: AdMeld ChartBeat Facebook Connect Google Analytics na innych podstronach dochodzą jeszcze dodatkowe kwiatki. Ale pisać, to trzeba o innych, że są "be". Uderzcie się sami w pierś, superszpiedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Re: w czym problem ? IP: *.telpol.net.pl 22.08.11, 12:30 Mylisz zwykle ciasteczka z super ciasteczkami czyli flashowymi i z silverlight . Oczywiscie prostym sposobem jest zainstalowanie wtyczek ghostery (blokuje wiekszosc szpiegujacych scriptow i ma opcje czyszczenia ciasteczek flash i silverlight przy zamykaniu przegladarki ), betterprivacy ( ciasteczka flashowe) no i adblock , ktory oprocz blokowania reklam przy opdopiednim ustawieniu moze blokowac wiele innych szpiegujacych elementow. Wtycki oczywiscie wszystkiego nie zalatwia jezeli samumu sie sprzedaje dane uzywajac wszelkiej masci spolecznociowek FB NK itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrivacyProtector Superciasteczka = superszpiedzy? Firmy będą cię... IP: *.centertel.pl 19.08.11, 13:08 Zaszyfruj swoj ruch w Internecie i takie zagrożenia nie beda groźne: www.PrivacyProtector.eu Odpowiedz Link Zgłoś
brudno loteriada 19.08.11, 19:20 Kupując los na kumulację lotka od razu do kosza wyrzuciłem kupon loteriady. www.loteriada.pl/zgloszenie Czemu mam dawać dla udziału w loterii moje pełne dane teleadresowe? Jakiejś Linea Recta? W kasynie, burdelu czy u spowiedzi mogę powiedzieć żem "Jan Kowalski" - ale i tak w żadnym z tych miejsc hazardu nie bywam. Dla "nagrody pocieszenia" pewnie mam podać także numery kont bankowych i kody do nich, by dostać "nagrodę gwarantowaną" - ucho od śledzia... Nie trzeba wyrafinowanych technik, bo można też "na chama" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmmm Superciasteczka = superszpiedzy? Firmy będą cię... IP: *.biznes.mm.pl 22.08.11, 10:43 To jeszcze nic... W szptalach po urodzeniu dziecka od firm produkujących wszelki asortyment dziecięcy dostaje sie paczkę z miniproduktami. Paczkę otrzymać musi każda mama - obowiązkowo. A w paczce 5-6 różnych (tak zwanych) "ankiet", gdzie obowiązkowo (rzekomo, wg pani położnej, która paczki wręcza) trzeba podać swoje dane osobowe i podpisać (tak zwaną) "ankietę" pod zdaniem, że wyrażam zgodę na wykorzystanie moich danych osobowych... Ankiety schowałam, nie zamierzając w ogóle ich oddawać, bo dla mnie to ewidentne wymuszanie udostepnienia moich danych osobowych... Ale do dnia wypisu byłam kilkanaście razy dziennie pytana o zwrot w/w "ankiet", bo inaczej pani mi paczki dać nie mogła - oczywiście... Więc powiedziałam, żeby zabrała tą paczkę, bo jej nie chcę, na co usłyszałam, że nie może, bo każda mam musi ją dostać... PARANOJA! Ostatecznie wypełniłam, skreślając standardową formułkę "wyrażam zgodę..." i pisząc drukowanymi literami NIE WYRAŻAM ZGODY i oddałam. Mimo to i tak jeszcze rok po porodzie wydzawaniali mi różni przedstawiciele oferując mega-niezbędną rzecz/usługę. Jakbym chciała się chandryczyć to bym to zgłosła do GIODO, bo de facto nie wyraziłam zgody, a firmy te udostępniały moje dane dalej - bo np. firmy ubezpieczeniowe także do mnie dzwoniły. I jak dla mnie to ewidentne żerowanie róznych firm na matkach, w celu wyłudzenia danych osobowych, bo gdyby nie macierzyństwo i brak czasu na bieganie po instytucjach to bym nie odpuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Superciasteczka = superszpiedzy? Firmy będą c IP: *.derby.waw.pl 22.08.11, 14:34 łomatko ludzie, to po uj prawdziwe dane podawałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Czasem trudno podać dane nieprawdziwe :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 15:30 Gość portalu: Ździchu napisał(a): > łomatko ludzie, to po uj prawdziwe dane podawałaś? Skoro pielegniarka czy położna dobrze wiedziała, że pacjentka nazywa się np. Anna Kowalska to raczej nie przyjęłaby ankiety wypełnionej jako Hermenegilda Kociubińska... :) podejrzewam, że po prostu personel jest/był "na procencie" od wypełnionych (prawidłowo) i oddanych ankiet. Albo w odwecie wpisałaby dziecku w papierach "matka - Hermenegilda z domu Kociubińska" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Superciasteczka = superszpiedzy? Firmy będą c IP: 79.141.142.* 22.08.11, 11:18 tylko wyjechac z tego kraju fajny filmik www.youtube.com/watch?v=KpUPpyl0pO4&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś