Gość: Piston46 IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 15:18 Czy konto firmowe jest niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej? W bankach zawsze powiedzą Nam, że tak. Mnie bardziej interesuje prawda. Słyszałem, że wystarczy konto osobiste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heyees Re: Konto firmowe 31.08.11, 20:40 Jak miałem własną DG nie robiono mi nigdzie problemów z powodu braku konta firmowego, posługiwałem się osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crug Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 13:09 W moim urzędzie wręcz zachęcano mnie do otwarcia konta w konkretnym banku (PKO SA). Na pewno sporo osób się nabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
exonian Re: Konto firmowe 01.09.11, 14:01 W jakim Twoim urzędzie? skarbowym? skandal. Z tym trzeba iść na policję. Jest to jeszcze jeden dowód na to, że biurokracja to rak, który pochłania ten kraj. co urzędasowi do Twojego biznesu? Niech spada na szczaw. Odpowiedz Link Zgłoś
noved Re: Konto firmowe 01.09.11, 14:08 Tu masz niezły ranking kont dla firm jednoosobowych: wyborcza.biz/Firma/1,101962,8742318,Ranking_kont_dla_jednoosobowych_firm.html Tu jest podobny ranking: wyborcza.biz/Firma/1,101962,9006427,Ranking_kont_bankowych_dla_firm___zobacz__gdzie_najtaniej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirekkkkk Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:02 Nie trzeba miec, ale warto. Jakbys chcial wiecej poczytac na ten temat polecam www.forum.pieniadz.pl/konto,firmowe,pytanie,t18429.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesolek Re: Konto firmowe - lepiej miec IP: 153.19.9.* 02.03.12, 08:33 konto firmowe jest konieczne, czesc rozliczen wykonujesz przez to wlasnie konto (ZUS, podatki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Konto firmowe IP: *.unitymediagroup.de 13.03.12, 14:18 spójż na to : www.bank.e-biznes.org znajdziesz tutaj SPRAWDZONE i PEWNE linki jak np: Czyszczenie BIK, Banki, ubezpieczenia, Kredyty, konta, Pożyczki itp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werk Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 13:59 musisz mieć konto firmowe na przelewy ZUS, US. a konta szukaj takiego by miec darmowe przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tb Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 08:27 Warto zobaczyć konto firmowe w Toyota Banku lub Alior Banku. W zależności jakimi firma obraca pieniędzmi np. w Alior Banku można zarobić nawet 1200zł rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lizboj Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 12:49 w wersji mega optymistycznej, po spełnieniu 10 warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
5ollen Re: Konto firmowe 13.04.12, 19:27 Z tego co się dowiadywałem to jest to bardziej wymóg banków niż np. urzędu skarbowego. sprawdź swoją umowę.<br />Druga sprawa nad, którą warto się zastanowić to czy nie warto mieć konto firmowe w razie kontroli US. Często żądają wyciągi z konta i wtedy mogą się zainteresować towimi osobistymi finansami (będzie dużo wyjaśniania skąd dany przelew itp.)<br />Dla spokoju wybrałbym konto firmowe z darmowymi przelewami do US i ZUS.<br /><br />----------------------------------<br />Polecam ciekawe etui na klucze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjh Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 14:31 Bardzo dobra porównywarka kont .. www.mfinanse.ebrokerpartner.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najlepsze Re: Konto firmowe IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 18:01 Wystarczy osobiste ale sprawdź co zyskasz za najlepsze konto firmowe. Wpisz i wybierz najlepszekonto.tk !!! Co zyskujesz zakładając najlepszekonto.tk? 300 zł na opłacenie ZUSu! 0 zł za otwarcie i prowadzenie konta 0 zł za przelewy do ZUS i do Urzędu Skarbowego 0 zł za przelewy przez 12 miesięcy 0 zł za kartę do rachunku przez 6 miesięcy Zawnioskuj o limit kredytowy do 10 000 PLN od razu! Możliwość rejestracji w serwisie mikroFirmy, który oferuje rozwiązania dla małych i dużych firm: łatwy w obsłudze program do prowadzenia księgowości przez internet za 0 zł przez 6 miesięcy; (z opcją przedłużenia abonamentu 5% taniej przez cały czas korzystania z usługi) bogate źródło wiedzy o zakładaniu i prowadzeniu firmy możliwość założenia swojej własnej strony www darmowy adres e-mail i skrzynka pocztowa w domenie mikrofirmy możliwość tworzenia i przechowywania dokumentów online w Google Docs wizytówka firmy w katalogu firm z lokalizacją na Google Maps za 0 zł ogłoszenia usług swojej firmy za 0 zł stale aktualizowany kalendarz przedsiębiorcy i wiele więcej. Szczegóły na najlepszekonto.tk Śpiesz się promocja tylko do 31 stycznia 2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazzz Re: Konto firmowe IP: 195.64.158.* 23.02.13, 13:42 Konto firmowe jest dla mnie korzystniejsze niż osobiste. Polecam firmowe w PKO BP w zależności od potrzeb dla debiutantów w biznesie lub ukształtowanych przedsiębiorstw. Ja mam biznes rozwój, zupełnie za darmo plus wiele udogodnień, m.in. przelewy do ZUS I US bez opłat Odpowiedz Link Zgłoś
ahmed57 Re: Konto firmowe 03.03.13, 22:28 Zakładałem dzialalność zajmującą się pozycjonowaniem firm w Internecie i też myślałem, żeby założyć drugie konto osobiste. Jednak chcialem zalozyc je w banku w którym mialem juz konto osobiste i nie bylo mozliwosci posiadania 2 kont osobistych. Przy założeniu konta na firmę, nie można wybrać z oferty konta firmowego tylko osobiste ror podając swoje dane a nie dane firmy. Ponadto nie można łączyć tego rachunku z rachunkiem prywatnym, bo urząd podczas kontroli robi problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc8c Re: Konto firmowe IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 10:40 PKO pomyślało o firmowych kontach. Założyłam u nich konto biznes debiut 18. Za prowadzenie konta , przelewy z ipko i użytkowanie karty nic nie płace.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerujbik Re: Konto firmowe IP: *.centertel.pl 14.03.13, 21:08 Temat: Kredyt na start!! Witam serdecznie, Nasza firma posiada w swojej ofercie kredyty dla początkujących firm – już od pierwszego dnia możesz otrzymać 25.000 zł bez zabezpieczenia lub damy Ci leasing na auto, sprzęt IT, wyposażenie biura i wiele więcej!! Kredyt bez zabezpieczenia: Minimalna kwota: 7.000 zł Maksymalna kwota: 25.000zł Płacisz tylko tyle odsetek ile wykorzystujesz pieniędzy!! Wiek: 25-65 lata Leasing: Minimalna kwota: 3.000zł Maksymalna kwota: 200.000zł Czas kredytowania: od 24 miesięcy do 84 miesięcy Wpłata własna: od 15% do 25% wartości przedmiotu leasingowego Wiek: 18-65 lat Możliwość bez BIKu dla aut (maksymalnie 4-letnie) do 100.000 zł netto – wpłata własna 20% Adres strony. www.zerujbik.pl Powyższa ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś