Dodaj do ulubionych

Konto firmowe

IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 15:18
Czy konto firmowe jest niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej? W bankach zawsze powiedzą Nam, że tak. Mnie bardziej interesuje prawda. Słyszałem, że wystarczy konto osobiste?
Obserwuj wątek
    • heyees Re: Konto firmowe 31.08.11, 20:40
      Jak miałem własną DG nie robiono mi nigdzie problemów z powodu braku konta firmowego, posługiwałem się osobistym.
    • Gość: Crug Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.11, 13:09
      W moim urzędzie wręcz zachęcano mnie do otwarcia konta w konkretnym banku (PKO SA). Na pewno sporo osób się nabiera.
      • exonian Re: Konto firmowe 01.09.11, 14:01
        W jakim Twoim urzędzie? skarbowym? skandal. Z tym trzeba iść na policję. Jest to jeszcze jeden dowód na to, że biurokracja to rak, który pochłania ten kraj.
        co urzędasowi do Twojego biznesu? Niech spada na szczaw.
    • noved Re: Konto firmowe 01.09.11, 14:08
      Tu masz niezły ranking kont dla firm jednoosobowych:
      wyborcza.biz/Firma/1,101962,8742318,Ranking_kont_dla_jednoosobowych_firm.html
      Tu jest podobny ranking:
      wyborcza.biz/Firma/1,101962,9006427,Ranking_kont_bankowych_dla_firm___zobacz__gdzie_najtaniej.html
    • Gość: Mirekkkkk Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:02
      Nie trzeba miec, ale warto. Jakbys chcial wiecej poczytac na ten temat polecam www.forum.pieniadz.pl/konto,firmowe,pytanie,t18429.html

Pozdrawiam
      • Gość: wesolek Re: Konto firmowe - lepiej miec IP: 153.19.9.* 02.03.12, 08:33
        konto firmowe jest konieczne, czesc rozliczen wykonujesz przez to wlasnie konto (ZUS, podatki).
    • Gość: Magda Re: Konto firmowe IP: *.unitymediagroup.de 13.03.12, 14:18
      spójż na to :

www.bank.e-biznes.org

znajdziesz tutaj SPRAWDZONE i PEWNE linki jak np:

Czyszczenie BIK, Banki, ubezpieczenia, Kredyty, konta, Pożyczki itp

pozdrawiam
    • Gość: werk Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 13:59
      musisz mieć konto firmowe na przelewy ZUS, US.
      a konta szukaj takiego by miec darmowe przelewy.
      • Gość: tb Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 08:27
        Warto zobaczyć konto firmowe w Toyota Banku lub Alior Banku. W zależności jakimi firma obraca pieniędzmi np. w Alior Banku można zarobić nawet 1200zł rocznie.
        • Gość: lizboj Re: Konto firmowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 12:49
          w wersji mega optymistycznej, po spełnieniu 10 warunków...
    • 5ollen Re: Konto firmowe 13.04.12, 19:27
      Z tego co się dowiadywałem to jest to bardziej wymóg banków niż np. urzędu skarbowego. sprawdź swoją umowę.<br />Druga sprawa nad, którą warto się zastanowić to czy nie warto mieć konto firmowe w razie kontroli US. Często żądają wyciągi z konta i wtedy mogą się zainteresować towimi osobistymi finansami (będzie dużo wyjaśniania skąd dany przelew itp.)<br />Dla spokoju wybrałbym konto firmowe z darmowymi przelewami do US i ZUS.<br /><br />----------------------------------<br />Polecam ciekawe etui na klucze

• Gość: kjh Re: Konto firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 14:31
      Bardzo dobra porównywarka kont ..
      www.mfinanse.ebrokerpartner.pl/
    • Gość: Najlepsze Re: Konto firmowe IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 18:01
      Wystarczy osobiste ale sprawdź co zyskasz za najlepsze konto firmowe. Wpisz i wybierz najlepszekonto.tk !!!

Co zyskujesz zakładając najlepszekonto.tk?

300 zł na opłacenie ZUSu!
      0 zł za otwarcie i prowadzenie konta
      0 zł za przelewy do ZUS i do Urzędu Skarbowego
      0 zł za przelewy przez 12 miesięcy
      0 zł za kartę do rachunku przez 6 miesięcy
      Zawnioskuj o limit kredytowy do 10 000 PLN od razu!
      Możliwość rejestracji w serwisie mikroFirmy, który oferuje rozwiązania dla małych i dużych firm:
      łatwy w obsłudze program do prowadzenia księgowości przez internet za 0 zł przez 6 miesięcy;
      (z opcją przedłużenia abonamentu 5% taniej przez cały czas korzystania z usługi)
      bogate źródło wiedzy o zakładaniu i prowadzeniu firmy
      możliwość założenia swojej własnej strony www
      darmowy adres e-mail i skrzynka pocztowa w domenie mikrofirmy
      możliwość tworzenia i przechowywania dokumentów online w Google Docs
      wizytówka firmy w katalogu firm z lokalizacją na Google Maps za 0 zł
      ogłoszenia usług swojej firmy za 0 zł
      stale aktualizowany kalendarz przedsiębiorcy
      i wiele więcej.
      Szczegóły na najlepszekonto.tk
      Śpiesz się promocja tylko do 31 stycznia 2013 r.
      • Gość: grazzz Re: Konto firmowe IP: 195.64.158.* 23.02.13, 13:42
        Konto firmowe jest dla mnie korzystniejsze niż osobiste. Polecam firmowe w PKO BP w zależności od potrzeb dla debiutantów w biznesie lub ukształtowanych przedsiębiorstw. Ja mam biznes rozwój, zupełnie za darmo plus wiele udogodnień, m.in. przelewy do ZUS I US bez opłat
        • ahmed57 Re: Konto firmowe 03.03.13, 22:28
          Zakładałem dzialalność zajmującą się pozycjonowaniem firm w Internecie i też myślałem, żeby założyć drugie konto osobiste. Jednak chcialem zalozyc je w banku w którym mialem juz konto osobiste i nie bylo mozliwosci posiadania 2 kont osobistych. Przy założeniu konta na firmę, nie można wybrać z oferty konta firmowego tylko osobiste ror podając swoje dane a nie dane firmy. Ponadto nie można łączyć tego rachunku z rachunkiem prywatnym, bo urząd podczas kontroli robi problemy
          • Gość: gosc8c Re: Konto firmowe IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 10:40
            PKO pomyślało o firmowych kontach. Założyłam u nich konto biznes debiut 18. Za prowadzenie konta , przelewy z ipko i użytkowanie karty nic nie płace.:)
    • Gość: zerujbik Re: Konto firmowe IP: *.centertel.pl 14.03.13, 21:08
      Temat: Kredyt na start!!

Witam serdecznie,
      Nasza firma posiada w swojej ofercie kredyty dla początkujących firm – już od pierwszego dnia możesz otrzymać 25.000 zł bez zabezpieczenia lub damy Ci leasing na auto, sprzęt IT, wyposażenie biura i wiele więcej!!

Kredyt bez zabezpieczenia:
      Minimalna kwota: 7.000 zł
      Maksymalna kwota: 25.000zł
      Płacisz tylko tyle odsetek ile wykorzystujesz pieniędzy!!

Leasing:
      Minimalna kwota: 3.000zł
      Maksymalna kwota: 200.000zł
      Czas kredytowania: od 24 miesięcy do 84 miesięcy
      Wpłata własna: od 15% do 25% wartości przedmiotu leasingowego

Możliwość bez BIKu dla aut (maksymalnie 4-letnie) do 100.000 zł netto – wpłata własna 20%

Adres strony.

www.zerujbik.pl
      Powyższa ma charakter informacyjny i nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka