Dodaj do ulubionych

Banki internetowe

27.09.11, 19:44
Zastanawiam się jaka część osób preferuje banki internetowe. Korzystacie z takowych czy wolicie banki realne? Czy wszystko możecie załatwić pośrednio? Czy nie lepiej posiadać konto w banku, gdzie mamy lepszy kontakt z jego przedstawicielami? Zdaję sobie sprawę, że internetowe banki są często tańsze ale czy tylko to powinno przesądzać o tym, gdzie otworzymy swoje konto?
Obserwuj wątek
    • lokator639 Re: Banki internetowe 28.09.11, 12:30
      Powiem tak: mam konto w mBanku i nie mam żadnych problemów ani z kontem ani z obsługą. Nie boli mnie to, że nie mam wszędzie siedzib banku.
      • Gość: Majka Re: Banki internetowe IP: *.cgates.lt 28.09.11, 18:57
        Ja bym dała dużo, żeby móc zupełnie wszystko załatwić przez internet.
    • jurrasick Re: Banki internetowe 28.09.11, 19:06
      Ja nie mam zaufania do banków internetowych. Może mam złe podejście ale dla mnie zawsze bezpieczniejszy jest bank realny.
    • mac_4rthur Re: Banki internetowe 29.09.11, 12:04
      Przez internet można się kontaktować również z realnymi bankami, a brak punktów to raczej ograniczenie, więc ja jestem za bankami realnymi.
    • tagazee Re: Banki internetowe 29.09.11, 16:18
      Mam konto w banku internetowym i nie mogę na nic narzekać. Jest to mBank. Nie mam opłat ani problemów z komunikacją i nie przeszkadza mi, że jest to tylko bank internetowy.
    • roez Re: Banki internetowe 30.09.11, 18:42
      Dziwne pytanie
      A dlaczego ludzie mieszkają w domach z kanalizacją zamiast domu ze sławojką?
      Z powodu wygody.
      I tak jest z bankami internetowymi - chcą mieć kontrolę nad swoimi pieniędzmi.
      Jedyny problem jaki widzę z bankami internetowymi to taki, ze jest mało wpłatomatów
      • wuhae Re: Banki internetowe 05.10.11, 12:58
        Teraz większość ludzi ma dostęp do internetu, jednak niektórzy w dalszym ciągu preferują banki realne, więc widocznie bezpośrednia forma kontaktu z bankiem bardziej im odpowiada.
        • roez Re: Banki internetowe 06.10.11, 14:15
          To raczej siłą przyzwyczajenia.
          Lub strach przed nowym (czego bynajmniej nie krytykuję). Przykładowo: trudno od emeryta który pensję kiedyś pobierał w okienku, a emeryturę dostaje pocztą by przestawiał się na bank internetowy. Zwłąszcza, że pewnie nie ma kompa.
          Dla niego możliwośc pójścia do banku i zrobienia przelewu/wypłacenia kasy to ''rozrywka''

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka