Dodaj do ulubionych

ND: Stadiony ze stali z Luksemburga

IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 08:01
No i o co ten rabat..??! peło ich przekwalifikuje... na fryzjerów psów, masażystów stóp... jak w stoczniach... senator misiak juz czeka z umową... vivat peło !
Obserwuj wątek
    • joel666 Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga 25.10.11, 08:17
      co ma PO do prywatnej spolki ? Ma ich zatrudnic w urzedach ? Czasy sie zmienily, nie ma juz gwarancji roboty przez cale zycie w jednym zakladzie pracy. Albo to towarzyszu zaakceptujecie albo wam zylka peknie czego wam i calemu pisowi zycze.
      • Gość: jes Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 11:21
        nie ma nie tylko gwarancji roboty przez cale zycie, ale i roboty dla kilkunastu procent Polaków i nigdy nie będzie, także państwo powinno wprowadzić zasiłki dla bezrobotnych. Może wtedy uzbierają na ... bilet do Londynu n.p. i jeszcze przyślą funty rodzinie.
    • Gość: olo ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 08:29
      Dla mnie Nasz dziennik nie jest wiarygodnym źródłem informacji.
    • Gość: Liberał ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 08:41
      Ha ha, to pan Kolorz ma pretensję, że firmy budowlane wolą sprowadzić tańszą stal z Luksemburga? Przecież to jest biznes!!!! Lepiej niech pomyśli ten komunista co zrobić żeby produkować towar w konkurencyjnej cenie, może trzeba pomyśleć nad likwidacją 13, 14 i innych "bonusów" które doprowadzają firmy do bankructwa. Ale takie "osłony" sobie wywalczyli i nie popuszczą. Lepiej zarżnąć tę kurę.
      • Gość: mr Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 09:02
        a skąd wiesz, że stal sprowadzana z Luksemburga była tańsza?
        faktury sprawdzałeś?
        • Gość: Zbylut Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 10:01
          > a skąd wiesz, że stal sprowadzana z Luksemburga była tańsza?
          > faktury sprawdzałeś?

Nie no firma prywatna budujaca stadion, ktora wygrala przetarg specjalnie zamawia drozsza stal. Niech wam pan Rydzyk procz szkoly medialnej ekonomiczna wybuduje. Moze jakies podstawy zalapiecie.
          • Gość: jes Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 11:25
            a w Luksemburgu są huty? Czy tylko jacyś pośrednicy rozprowadzający stal po cenach dumpingowych albo dotowaną przez jakieś inne państwa?
            Przypomnij sobie blokadę imprortu polskiej stali przez takie niby liberalne państwo jak USA gdy uznano tam, ze jest za tania. Bo w interesie każdego państwa jest nie tylko to by jakieś firmy miały taniej, ale i zeby jego obywatele mieli za co zyć.
            • Gość: Zbylut Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 11:29
              > a w Luksemburgu są huty? Czy tylko jacyś pośrednicy rozprowadzający stal po ce
              > nach dumpingowych albo dotowaną przez jakieś inne państwa?

A co mnie to obchodzi ?
              Jesli jakies panstwo okrada swoich obywateli tylko po to zeby doplacic do tanszej stali/ziemniakow/skarpetek/reaktorow atomowych to tym gorzej dla tego panstwa tym lepiej dla korzystajacych na takich okazjach.

> Bo w interesie każdego państwa j
              > est nie tylko to by jakieś firmy miały taniej, ale i zeby jego obywatele mieli
              > za co zyć.

Oczywiscie. Dlatego panstwo powinno jak najmniej lupic swoich obywateli podatkami, zas publiczne pieniadze wydawac jak najlepiej - czytaj kupowac najtansza spelniajaca wymagania stal.
              Ja jako drobny prywatny przedsiebiorca poza tym, ze panstwo lupi mnie co miesiac nie mam nic z utrzymywania wielkich molochow. Dlatego jestem za tym by zlikwidowano wszelkie przywileje dla przedsiebiorstw czytaj - doplaty z moich pieniedzy.
              Jednych "Mozejek" mi wystarczy.
              • Gość: jes Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 14:40
                > A co mnie to obchodzi ?
                > Jesli jakies panstwo okrada swoich obywateli tylko po to zeby doplacic do tansz
                > ej stali/ziemniakow/skarpetek/reaktorow atomowych to tym gorzej dla tego panstw
                > a tym lepiej dla korzystajacych na takich okazjach.

nie rozumiesz istoty dumpingu/

> Ja jako drobny prywatny przedsiebiorca poza tym, ze panstwo lupi mnie co miesia
                > c nie mam nic z utrzymywania wielkich molochow. Dlatego jestem za tym by zlikwi
                > dowano wszelkie przywileje dla przedsiebiorstw czytaj - doplaty z moich pienied
                > zy.

masz, masz, jako drobny przedsiebiorca z faktu utrzymywania niektórych rzeczy też korzystasz, jeśli nie bezpośrenio to być moze pośrednio, bo większe bezrobocie to mniej przedsiębiorców prywatnych i wyższe podatki itd.
        • Gość: Liberał Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 10:22
          Wiem, bo sam kupuję. Z "naszymi" hutami nie ma negocjacji.
      • Gość: re Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.skierniewice.vectranet.pl 25.10.11, 09:07
        Zgadzam się w 100%, krótkowzroczność takich ludzi doprowadzi ich samych do upadku- trzynastki , czternastki, deputaty jakieś - co to jest; wcześniejsze emerytury, nie po to obalaliśmy komunę, żeby teraz pozostawały jakieś enklawy nie do ruszenia.
        Związki zawodowe- tez ciekawa instytucja.
        • Gość: jes Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 11:28
          no tak, oczywiście, wszystko przez zwiazki zawodowe. A teraz zagadka, z jakiego m.in. powodu obalano komunę i kto to robił?
          PS jedna ustawa i związki są poza zakładami pracy. Czemu żaden rząd nie chce tego zrobić? Bo lobbysci nie pozwalają, bo wtedy każdy Polak miałby do związków dostęp i nie dałby się w konia robić różnego rodzaju koncernom jak i małym firmom.
          • Gość: Zbylut Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 11:31
            > no tak, oczywiście, wszystko przez zwiazki zawodowe. A teraz zagadka, z jakiego
            > m.in. powodu obalano komunę i kto to robił?

Zrobil do Ronald Reagan wykanczajac gospodarke ZSSR zbrojeniami.
            Wszelkie bajdurzenia o zaslugach Solidarnosci, papiezy, czy innych Walesow to sobie mozna miedzy bajki wlozyc. Gdyby ZSSR i jej staelity mialy pieniadze na utrzymanie socjalistycznej bredni pt. gospodarka planowa nie byloby zadnego upadku komunizmu.
            • Gość: jes Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.internetia.net.pl 25.10.11, 14:37
              a to ZSRR PRL utrzymywało?
    • Gość: 11krzych ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.181.170.130.static.crowley.pl 25.10.11, 09:22
      Niech ND sprawdzi czyjej produkcji jest stal uzywana do budowy kościołów, zamiast się wpie...ć do czegoś, czego nie rozumie.
      • Gość: hubert100 Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.bchsia.telus.net 25.10.11, 09:28
        Luksemburg producent stali? A gdzie te piece? Pewno stal to z Chin a posrednik z Luksemburga....
        • Gość: ml Re: ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.kki-bci.pl 25.10.11, 09:35
          Żeby było śmieszniej ostatnie dwie huty w Luksemburgu - należące do Accelora MIttala - zostały właśnie zamknięte. Pewnie pan z "S" w Accelorze do spółki z Naszym dziennikiem stwierdzą, że to zacieranie śladów
    • Gość: ciotka żeby tylko hutnicy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 09:41
      pogadamy za niecały rok, jak przebrzmią fanfary i się podliczymy
      • Gość: br00net Wyśmiewani "eksperci" forumowi o tym piszą od dawn IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 10:01
        a debile biorą kredyty na mieszkania po 300 tyś i więcej,
        a właśnie zaczyna się koniec koniunktury po szale Euro 2012,
        i budowlanka zacznie ostro hamować a budowlańcy na bruk lecieć bo mieszkań i domów już jest wystarczająco dużo
    • tornson Zwalniają hinduskie huty, zwalnia francuska 25.10.11, 10:12
      telekomunikacja. Prywatyzujcie dalej bando debili wszystko jak leci, to obudzimy się z 50% bezrobociem (już jest 20-25% jakby doliczyć tych co uciekli z Grajdoła).
      • Gość: Liberał Re: Zwalniają hinduskie huty, zwalnia francuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 10:26
        To lepiej utrzymywać państwowe firmy i rok w rok brać kredyt na miliardy dolarów żeby do tych firm dopłacać, tak? Obudź się człowieku!!! Chyba, że podoba ci się to co teraz jest na Białorusi.
        • tornson Re: Zwalniają hinduskie huty, zwalnia francuska 25.10.11, 10:59
          Gość portalu: Liberał napisał(a):

> To lepiej utrzymywać państwowe firmy i rok w rok brać kredyt na miliardy dolaró
          > w żeby do tych firm dopłacać, tak?
          Żadna państwowa firma nie przynosiła strat! To są neoliberalne mity, nic więcej! Nawet jeśli państwo dopłacało to otrzymywało o wiele więcej niż własny wkład w postaci podatków i zamówień dla płacących podatki i zatrudniających w Polsce podwykonawców.
    • hooligan1414 to oczywiste że belgijska stal jest tańsza 25.10.11, 10:32
      wytwarzana z bogatszej rudy, nowocześniejszymi metodami; technologia mniej energochłonna. Nieco większe wypłaty belgijskich hutników nie mają tu wielkiego znaczenia.
    • Gość: boob ND: Stadiony ze stali z Luksemburga IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 06:24
      Niedobra sytuacja jak się zwalnia to jest złe a państwo powinno się takim zjawiskom przyglądać a nawet interweniować --biją zawsze najsłabszego silnych się boją
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka