Gość: alpepe Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:55 moja córka nie ma jeszcze dwóch latek i ogląda tylko niemiecki kanał kika. Co stanie się, jak zrozumie, że chce oglądac bajki po polsku i będzie narażona przez to na reklamę? Mam wyrzucić telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.amuz.wroc.pl 01.06.04, 09:12 Alpepe jesli twoja corka nie ma jeszcze dwoch lat i oglada TV to juz jest niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Protest glodowy dzieci w Zninie 01.06.04, 10:32 Kilkanascioro dzieci zdecydowalo sie podjac protest gldowy w obronie cukrowni w Zninie (chca dolaczyc do strajku glodowego swoich rodzicow w obronie miejsc pracy). Dzieci twierdza, ze zdecydowaly sie na ten krok samodzielnie i bez wiedzy rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 01.06.04, 09:25 Tak, wyrzuć!!! Wbrew pozorom, nie wiele na tym stracisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.cec.eu.int 01.06.04, 11:10 Dzieci trzeba nauczyć świadomego odbioru i wyboru. Dwulatek oglądający telewizję to dość ryzykowny pomysł, tym bardziej, że na kanale Kika reklamy też są obecne. Idź z nią lepiej na spacer, pobaw się, poczytaj książeczkę - jest tyle lepszych sposobów na spędzanie czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Spoko, nie mam TV od 3 lat i zyje :) IP: 217.153.97.* 01.06.04, 14:18 Wiecej czasu spedza sie wtedy na rozmowach z bliskimi. Mniej stresu od ogladanie tych glupich palantow parajacych sie nasza polityka:) Samo zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A po co regulować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 01:30 Skąd się w Was wszystkich bierze wiara, że 460 goniących za własnym interesem posłów wymyśli coś sensownego?? Lepiej byłoby zakazać im w konstytucji nadmiernych regulacji, które i tak najczęściej okazują się niemożliwe do wyegzekwowania. BTW, Wyrzuciłem telewizor 10 lat temu. Mam mnóstwo czasu na spacery, kino, wspólne czytanie, zabawy z dziećmi i rozmowy z żoną. Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: A po co regulować? 01.06.04, 09:32 a co z Mistrzostwami Europy ja bym telewizora nie wyrzucał:) po prostu ograniczyć oglądanie i tak dennej telewizji do minimum z wyjątkiem sportu i od czasu do czasu jakichś newsów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBS - Canada Co za bzdura IP: 209.161.241.* 01.06.04, 01:50 >>Gdy Amerykanin kupuje auto w salonie Forda, jego dziecko dostaje miniaturę dużego samochodu tej marki. - To zwiększa szansę na to, że po osiągnięciu dojrzałości ten człowiek zjawi się w jednym z salonów tej marki - mówi Marcin Płassowski z agencji reklamowej Kid, która jako jedyna w Polsce specjalizuje się w marketingu dziecięcym i młodzieżowym.<< -------------------------------------------------------------------------------- Panie Plassowski, kto panu takich bzdur naopowiadal? Ford schodzi zupelnie na psy, a w ich salonach samochody rdzewieja juz na wystawie. Jak widac macie tam w Polsce specjalistow nie od marketingu ale od propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FSO Re: Co za bzdura IP: *.bb.telus.com 01.06.04, 03:22 Ford to ostatnia marka samochodu jaka sie kupuje w Kanadzie.To badziewie nie wytrzymuje juz konkurencji nawet z Hundaiem.Niedlugo Fordy znikna z rynku amerykanskieo to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.bb.telus.com 01.06.04, 03:15 Te wszystkie poronione swiateczne dni to tylko pretekst do nachalnego wyciagania pieniedzy z porteli konsumentow.Ludzie nie dajcie sie oglupiac tym pazernym palantom czyli tzw.handlowcom.Nie wydawajcie ciezko zarobionych pieniedzy na tych nierobow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc L.A. Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.proxy.aol.com 01.06.04, 03:58 jest to zadziwiajace jak czesto gdy ktos wypowiada sie na temat Stanow cz Kanady , ludzie tu mieszkajacy maja identyczna reakcje:bzdury. oczywisci ezadni dilerzy samochodoiwi nie daja zadnych miniaturowych samochodzikow dzieciom , nie przychodzi sie z malymu dziecmi kupowac samochod lub doroslym, nie ma tu tego , to jest nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pele Re: darmowy mini-Ford IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 01.06.04, 04:20 Poziom wypocin w tym szmatlawcu jest juz zenujaco nisko. Podobne historie krazyly na podworkach za Gomulki i Gierka, kiedy ja zebralem w swych listach do Forda o przyslanie mi ich reklamowych broszur ze zdjeciami maszyn spalajacymi 25-30 litrow benzyny na setke. Wowczas rowniez gawiedz slyszala bzdury o cudach made in USA. Ale zeby takie glupoty drukowac w najpoczytniejszym dzienniku PL (co to za kretynski tytul "Gazeta Wyborcza"?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.cvx18-bradley.dialup.earthlink.net 01.06.04, 07:51 Popieram - zadnych miniaturek sie nie dostaje. A jesli tak - to prosze o konkrety. Poprosze znajomego,zeby sie upomnial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe biznes jest biznes a dzieciaki ... IP: *.wp-sa.pl 01.06.04, 08:35 na pewno sie uciesza z najpopularniejszego w tym roku prezentu skocz.pl/cwu :)), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sklis Precz z reklamami adresowanymi do dzieci! IP: *.hastrabau.pl 01.06.04, 09:32 Reklamy kierowane do dzieci, operujace zrozumialymi dla dzieci srodkami wyrazu powinny byc absolutnie zabronione. (tylko... jak to zrobic?) Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz BO DZIECI TO KUPA PRZYJEMNOŚCI,Z PRZEWAGĄ KUPY 01.06.04, 09:50 Decyduj dzieci albo zdrowie, wybór należy do Ciebie ;) A tak na serio to czy pamięta jeszcze ktoś książkę Sławomira Łubińskiego pt. "Ballada o januszku" lub serial zrealizowany przez TVP pod tym samym tytułem? Jeśli tak, to pewnie zdaje sobie sprawę że, nawet mimo heroicznej zapobiegliwości rodziców (czy rodzica), dziecko może stoczyć się na dno... Po prostu rosyjska ruletka. Dlatego po cholerę się męczyć przez ileś tam lat życia dla 5 minut przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:08 oczywiście - że TATA ma toyotę, bo kto by tam mamie sprzedał taki wóz. Mama co najwyżej malucha albo stare cinquacento, nieprawdaż panowie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demo_driver Obrzydliwe... IP: *.cm.chello.no 01.06.04, 10:39 Moim zdaniem "marketing dzieciecy" jest obrzydliwa praktyka. Tak wyznawcy liberalizmu chca nas z ludzi przerobic na konsumentow... Dobrze, ze w artykule sa wymienione nazwy produktow. Bede sie staral omijac morlinki, tojotki itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia chrońcie wasze dzieci IP: *.chello.pl 01.06.04, 11:06 Rodzice! Błagam zatroszczcie się o swoje dzieci. Spędzajcie z nimi czas na powietrzu i przy zabawie, a nie sadzajcie przed telewizorem dla świętego spokoju. Ładne i pouczające programy dla dzieci są rzadkością, ogromna większość uczyni z dzieci bezmózgich niewolników wielkich koncernów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Dzień Dziecka - dzień pieniądza IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 01.06.04, 15:48 Nie ma to jak od małego robić komus wode z mózgu, przywiąż sie do danego towaru i firmy, to jest jak sekta. Precz z globalizmem! Odpowiedz Link Zgłoś