b0b-air 24.11.11, 16:38 Słyszałem, że zostaną wprowadzone zmiany w broszurach bądź też zostaną zmienione same formularze. Wiecie coś więcej na ten temat? Na czym ma polegać głównie ta zmiana? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proxi3 Re: Pity - nowe formularze? 25.11.11, 09:55 Proszę bardzo: PITY 2011: Nowe PIT-y na nowy rok. Nowe wzory formularzy do rozliczeń Odpowiedz Link Zgłoś
ficko Re: Pity - nowe formularze? 26.11.11, 14:10 Zmiany na lepsze, co nie zmienia faktu, że i tak to wszystko jest uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
oen3 Re: Pity - nowe formularze? 05.12.11, 10:30 Również bałem się jakiejś rewolucji ale nie ma jak widać tragedii, zmiany można nazwać kosmetycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszczuk Re: Pity - nowe formularze? IP: 89.174.231.* 09.12.11, 15:36 Nowe formularze mają nowe rubryki, ale to nie do końca zmiany kosmetyczne. PITy 2012 zamiast miejsca zameldowania wymagają miejsca zamieszkania, więc z jednej strony jest tylko nowa rubryka, a z drugiej rozliczenie PIT 2012 informuje urząd skarbowy o tym, gdzie tak naprawdę mieszkasz. A mnie się to tak średnio podoba. Poza tym pamiętajcie, że teraz identyfikatorem jest PESEL, więc trzeba uważać, żeby z przyzwyczajenia nie wpisać numeru NIP na nowych drukach Odpowiedz Link Zgłoś
wormtamer zmiana dowodu, NIP-3 i nowe PIT-y 13.12.11, 16:56 Dobra, a teraz ćwiczenie. Zmieniłem dowód na nowy. Powinienem wysłac NIP-3 aktualizacyjny, ale skoro w nowych PIT-ach będzie adres zamieszkania to po co im to? Troche nie kumam. Ale chyba to NIP-3 wyślę, bo potem się do mnie przywalą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zmiana dowodu, NIP-3 i nowe PIT-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 08:13 Ostatnio gdzieś straszyli, że jak nie wyślesz NIP-3 to będą jakieś konsekwencje wyciągać. Z tego co pamiętam, to dawniej nie było takich obostrzeń, informacje zawsze wysyłałem z PIT czasem rok po przemeldowaniu i nikt się nie czepiał :) Odpowiedz Link Zgłoś