Gość: pawcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 14:57 Leclerc jest drogi, ja tam nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stasiakwaldek1975 Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali ceny IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 15:10 BRAWO skupią wasze produkty i to wasza sieć supermarketów zarobi z portfelów gospodyń domowych. Z poważaniem Stasiak Waldemar ekonomista,obyatel,demokrata,militarysta antyhitlerowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Cena, gramatura, ble ble IP: *.ip.jarsat.pl 30.01.12, 15:32 A dla mnie liczy się JAKOŚĆ. Hipermarkety muszą jeszcze latami starać się odbudować swoją ogólną markę - tak jak już zrobiła to Biedronka: kiedyś syf (w sklepie, w ofercie i w traktowaniu pracowników i dostawców) dziś jakość produktów znacznie lepsza, traktowanie pracowników też (choć wiadomo że mogłoby być lepiej - który sklep był najdłużej czynny w Wigillię? Tradycyjnie - TESCO). Gdy markety będą miały produkty co najmniej tak dobre jak w Biedronce np ser Older czyli wspaniały Bursztyn tylko że za 35zł/kg zamiast 40-50zł. Póki co w marketach króluje ścierwo np konserwy Graala czy marki własne. Nic dziwnego póżniej że jak taki market dostanie konserwę Łososia to żeby wypozycjonować swoje ścierwo wali cenę 6zł (podczas gdy w Selgrosie jest po 4zł). Kabanowy Tarczyńskiego (ale tylko Extra bo widziałem że zaczynają oferowac tez jakieś hipermarketowe ścierwo po 20zł), więc Kabanosy Tarczynski Extra - w Selgrosie po 35zł/kg, w dobrych sklepach mięsnych 42-45zł, a w hipermarkecie Tesco czy Carrefour? 47-52zł/kg, to nawet Piotr i Paweł ma je po coś koło 45zł. Tak oto wygladają "tanie" hipermarkety: dolejemy do produktu g...na i sprzedamy niby taniej: coś co normalnie kosztuje 40zł, w hipermarkecie kupisz za 30zł ale produktu masz tam za 20zł bo druga połowa to jakieś goowno. Życzę smacznego. ps. Jedynie Auchan toleruję bo ma troche porządnych produktów np wyroby mleczarni Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: Cena, gramatura, ble ble 30.01.12, 17:03 ja nie wiem w czym rzecz - ta sama wędlina - producent, skład, etc (przynajmniej w teorii) kupowana w markecie jest tańsza, ale po 2-3 dniach już nie żyje. Kupowana w piotrze i pawle - tydzień czasu jest ok, ale jest znacząco droższa. ostatnio łapię się na tym, że ceny w PiP są niewiele wyższe niż w marketach (kupuję określone marki prawie zawsze te same). co do leclerca to co do cen - niektóre są niższe niż w PiP, niektóre wyższe (ku mojemu zdziwieniu) wiele jest niższych niż w marketach (ku mojemu jeszcze większemu zdziwieniu). mam taką dziwną przypadłość, że pamiętam ceny produktów, które kupuję... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Cena, gramatura, ble ble 30.01.12, 20:04 Biedronka wyrobiła sobie opinię taniości i na tym jedzie, choć dawno przestała być naprawdę tania. Obecnie naciąga ubogich klientów na tą taniość. Te same towary często lepszej jakości są tańsze w Tesco, Lidlu, Netto... Może dojdzie do nich Carrefour? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 15:16 My takze, glownie dlatego, ze z wysoka cena nie podaza jakosc, produkty markowe mozna kupic za nizsza cene omijajac Laclerc. Nawet jak zmienia ceny, wybiore jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali cen IP: *.aster.pl 30.01.12, 16:51 Otóż to :) "hiper- i supermarkety sieci E.Leclerc oprócz prawie 700 produktów w najniższych cenach, mają szeroki wybór produktów markowych." O tym, że ceny produktów markowych też mogliby obniżyć to już cisza. Tylko "przy okazji" przemycimy informację, że je też mamy w ofercie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacmistrz Drozyzna i smród, bo drogie produkty się nie sprze IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 15:16 daj a... Ja wybieram Biedronkę i Lidla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Zmniejszenie marży to nie jest koszt panie preziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbb Re: Zmniejszenie marży to nie jest koszt panie pr IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 30.01.12, 16:27 To samo chciałem napisać. To się nazywa kreatywna księgowość w której zysk jest stratą. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Zmniejszenie marży to nie jest koszt panie pr 30.01.12, 16:32 Gość portalu: bbbbbb napisał(a): > To samo chciałem napisać. To się nazywa kreatywna księgowość w której zysk jest > stratą. Uczą się od rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winopodlupa.pl Chyba nigdy nic nie kupiłem w E.Leclercu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.12, 15:38 Raz byłem i więcej nie wróciłem. Niestety - słaby w porównaniu do konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
aap.sa Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali ceny 30.01.12, 16:36 Od kiedy to zmniejszanie cen generuje koszty? Ekonomiczna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali ceny 30.01.12, 17:13 Jak lubię te posty na zamówienie o wspaniałej Biedronce... Prosty przykład podróbki Biedronki, czekolada z okienkiem jest tańsza, ale jedno małe ale...skład jest inny, mniej orzechów ;) Niby Biedronka oszczędza na tym, że nie używa znanej marki do promocji produktu, ale oszczędzą też dzięki tym, że klient nie czyta co kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandingo Re: Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali cen IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 17:17 Bieda. To tylko kwestia czasu jak Leklerk sie z Polski wyniesie i przejmie sklepy ktoś inny. ZAKŁAD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goscioffka Prezes sieci E.Leclerc: Będziemy obniżali ceny IP: *.home.aster.pl 30.01.12, 18:20 Dla mnie Leclerci są świetne .. średnia powierzchnia, duże parkingi, duży wybór produktów, czysto, kolejki umiarkowane, personel OK .. o niebo lepsze niż molochy Auchan, Reale i dużo milsze niż biedronkowa i lidlowa bieda. L. na Ursynowie i na ul. Jutrzenki są super !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol A macie z czego IP: 77.252.248.* 31.01.12, 12:10 Jak w Lublinie w sieci stokrotek jogurt Bieluch naturalny kosztuje 89 gr a w leclercu 1,29 Odpowiedz Link Zgłoś