Dodaj do ulubionych

Wizytówki

IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 22:54
Niedługo będę rozkręcać własny biznes i im bliżej tego, tym więcej drobnych spraw wyskakuje. Jak chociażby problem wizytówek, nie uważacie, że to już przeżytek? Widuję przedstawicieli różnych firm - niektórzy mają, niektórzy nie i dlatego nie wiem... Warto robić własne?
Obserwuj wątek
    • reinmarenko Re: Wizytówki 28.03.12, 12:28
      Zależy ile masz pieniędzy :-) Jeśli cię stać, to zainwestuj. Lepiej żeby mieć i dziesięć razy się nie przydała niż nie mieć razy właśnie wtedy, kiedy miałaby się przydać.
      • ahmed57 Re: Wizytówki 03.03.13, 23:02
        Wizytówki to podstawa. Ile będziesz miał spotkań na których wspomnisz o swojej firmie? I wtedy ktoś zapyta Ciebie o wizytówkę, bo akurat przydadzą mu się Twoje usługi. Wyobrażasz sobie jak się będziesz czuł jeżeli nie będziesz jej miał przy sobie? Wyobrażasz sobie, że w tym momencie ominie się szerokim łukiem zlecenie na kilkaset złotych? bo to była mocno zakrapiana imprezka?:piwo: Pomyśl żeby na tej wizytówce była strona internetowa i telefon. Pozycjonuj firmę w internecie żebyś był widoczny, bo jeżeli np. jesteś hydraulikiem z Gdańska, to ktoś pamiętając tylko co robisz znajdzie Ciebie wpisując w wyszukiwarkę "hudraulik Gdańsk". Jeżeli bedziesz wysoko to Ciebie znajdzie, bo przypomni mu się Twoje nazwisko występujące np w domenie.
    • Gość: Maryla Re: Wizytówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 13:04
      Uważam, że warto mieć! To jednak świadczy w jakiś sposób o profesjonalizmie firmy, wszystkie dane firmowe potrzebne klientowi można umieścić w jednym miejscu i nie musi potem szukać np. numeru telefonu. Jeśli chodzi o samo wykonanie, to proponuję amb.net.pl, sama tam zamawiałam i mogę polecić, jakość bardzo dobra! No i powodzenia w rozkręcaniu firmy:)
    • nositz Re: Wizytówki 02.04.12, 12:51
      Weź też pod uwagę w jakiej branży będziesz działał. Im więcej spotkań z klientem w cztery albo więcej oczu, tym lepiej mieć jakąś wizytówkę. Zawsze to jakoś wygląda i to co powiedziała przedmówczyni - wszystkie dane są w jednym miejscu. Chyba, ze 90% spraw załatwiasz online albo telefonicznie. Wtedy sprawdź koszty ;)
    • Gość: olo Re: Wizytówki IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 19:05
      chusteczki do nosa też nie są obowiązkowe. Można używać papierowych
      • Gość: StarczewskiS Re: Wizytówki IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 20:27
        Wszystko zależy od tego jaką masz firmę, czy będziesz opierał się na kontakcie osobistym czy wszystko załatwiał przez internet/telefon. Np u mnie wygląda to tak, że zadowoleni klienci polecają zwykle moje usługi swoim znajomym. Najszybciej i bez straty kontaktu z klientem odbywa się to właśnie, jeśli przekaże moją wizytówkę. Od dawna przyjęło się, że zostawiam ją nie jedną a zazwyczaj 2-3. Dobrze też, żeby była w miarę oryginalna i ciekawie zaprojektowana, żeby łatwo było zapamiętać firmę. Moje wyglądają mniej więcej w ten sposób www.amb.net.pl/zamow_wizytowke.php?card_id=11 więc myślę, że odróżniają się innych.
        Pozdrawiam
    • Gość: allforplan Re: Wizytówki IP: *.net.stream.pl 22.05.12, 19:24
      Moim zdaniem nie ma się co zastanawiać czy warto mieć wizytówki czy nie. Pewnie że warto. Tym bardziej że jest to obecnie chyba najtańsza forma reklamy poza internetem.

[img]https://drukon.pl/drukonmedia/advertise/bannfor.jpg[/img]
    • Gość: Mandarynka Re: Wizytówki IP: *.devs.futuro.pl 11.06.12, 09:03
      Moim zdaniem warto, zawsze łatwiej nawiązać w ten sposób kontakt z klientem, a koszt też nie jest jakiś wielki.
    • Gość: keeper009 Re: Wizytówki IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 11:32
      Kolego - oczywiście że warto!
      A najlepiej takie, które rzucają się w oczy i potencjalny klient nie wyrzucić ich od razu do kosza.
      Ja wizytówki zamawiam w drukarni internetowej www.druczki.eu
      Wybierz tylko wersję Exclusive a naprawdę będziesz zadowolony :-D
      • mniejsze.zlo Re: Wizytówki 23.07.12, 17:22
        to wizytówki jeszcze nie wyszły z użycia? Ludzie nie przerzucili się na e-wizytówki?
        Typu about.me (niestety aplikację mobilną maja tylko na ajfona), albo polskie beename.com (brak aplikacji mobilnej), czy też cardcloud (ajfon i android).
        ---
        I am pretty fuckin' far from okay.
        youtu.be/_kBwFPSa54w
    • Gość: 123 Re: Wizytówki IP: *.home.aster.pl 18.08.12, 23:06
      Odradzam wszystkim współpracę z budowlańcem (remonty i wykończenia) Tomaszem Ignasiakiem lat ok. 40, działający w okolicach Warszawy, telefon 501543519, to naciągacz na zaliczki, pracuje na czarno i bez faktur a prac nie kończy tylko znika z budowy jak dostanie zaliczki.
    • Gość: Kasiura Re: Wizytówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.13, 13:06
      W sumie wszystko zależy od profilu Twojej firmy i Twojego nastawienia. Jeżeli będziesz promował aktywnie swoją firmę jeżdżąc po potencjalnych klientach to jest to dobry sposób. Zawsze lepiej jest mieć wizytówkę niż jej nie mieć, a koszt wykonania nie jest znów zbyt wysoki. Wchodząc na pierwszą lepszą stronę vert.info.pl/poligrafia/wizytowki mamy za 100 sztuk 80 zł lub z innego rodzaju 1000 sztuk po 143 złote, więc majątek to nie jest.
    • Gość: karazkan Re: Wizytówki IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.13, 15:35
      Oj nawet nie wiesz jak bardzo się przydają! Jeśli nie jesteś przekonany to wydrukuj sobie na początek 100 sztuk (to jest najmniejsza ilość jaką Ci zrobią w drukarni, koszt ok. 80-90 zł jeśli mowa o takich najzwyklejszych) i zobaczysz jak się sprawdzają. Sęk w tym, żeby je zawsze mieć przy sobie. Klientów możesz spotkać nawet w miejskim szalecie :) Wiele fajnych ofert jest na b2b deal - i wydruku i projektu, możesz przejrzeć.
    • Gość: Majka Re: Wizytówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.13, 00:49
      Jakbyś się jednak zdecydował to chętnie zaprojektuje ;)

moja stronka
    • robalus69 Re: Wizytówki 18.10.13, 14:45
      Nie wiem w jakiej branży wystartowałeś i co konkretnie będziesz robił ale kilka wizytówek zawsze powinieneś mieć. Jakbyś miał jakieś niejasności w prowadzeniu interesu to służymy doradztwem marketingowym: Agencja marketingowa Pracownia Kresek :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka