IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 12:13
Witam!
Wziąłem kredyt o wartości 50tys.zł z myślą że kupię za 25tys.zł dodatkowe akcje a tu nie mogłem więc spłaciłem kredyt(odsetki zostały naliczone a nic nie skorzystałem z kredytu).Konta chyba nie zatwierdzają kredytu do kapitału z którego można skorzystać by kupić cokolwiek (nie mogłem za nie ani kupić akcji,założyć lokaty itp.).Poco ten kredyt jak nie mogę z nim nic zrobić.Proszę o rozpatrzenie tej sprawy.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Forex Re: Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 12:49
      Kredytu nie wlicza się do twojego portfela tak więc nie możesz kupić za kapitał pochodzący z kredytu dodatkowych akcji ( bez sensu ale tak jest ) możesz zainwestować je w inne "instrumenty" np. w "kantor" bądź fundusze inwestycyjne

Pozdrawiam
      • Gość: Kaskader Re: Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 16:19
        W takim razie proszę mi wskazać czy jest o tym wspomniane w regulaminie.I jak tak to proszę o podanie pełnego zdania z regulaminu konkursu.
        • Gość: Forex Re: Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 16:42
          Link do regulaminu , potrafisz czytać :)

wyborcza.biz/ZKDK/1,125287,11182677,Regulamin_Z_Klasy_do_kasy.html

Miłej lektury
          • Gość: Kaskader Re: Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 17:15
            Czytaj uważnie!

Napisałem żebyś przytoczył mi fragment z regulaminu który wskazuje na to że nie można za kredyt kupić akcji.

• Gość: Forex Re: Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 17:18
              Wiem co napisałeś, nie zamierzam jednakże podawać Ci wszystkiego na tacy.
              Przeprowadźmy dowód nie wprost to Ty udowodnij mi , że takiego zapisu nie ma
              • Gość: Kaskader Re: Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 17:51
                To Ty stwierdziłeś że nie można kupować za kredyt akcji więc Ty powinieneś udokumentować to a nie ja.Ja nie wiem gdzie Ty to znalazłeś.A chyba łatwiej jest Ci udokumentować to że jest o tym wspomniane w regulaminie przytaczając fragment niż jak ja bym miał Ci udowodnić że nie ma mowy o tym w regulaminie.A jak nie jesteś pewny do tego co na samym początku napisałeś(że nie można korzystać z kredytu do zakupu akcji) to najlepiej się nie udzielaj.
                • Gość: Forex Re: Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 18:11
                  Po pierwsze to trochę szacunku drogi kolego ja nie odnoszę się do Ciebie w sposób niegrzeczny i tego samego oczekuję od Ciebie. Wypowiadam się bo akurat się znam.
                  Po drugie po tonie twoich wypowiedzi wnioskuję , że jesteś uczniem gimnazjum ( nie klasyfikuję tu wszystkich gimnazjalistów tylko nie wielką ich część ) .
                  Po trzecie natomiast :
                  a) w celu zmniejszenia ryzyka inwestycyjnego Komitetów Inwestycyjnych, w
                  akcje będzie moŜna zainwestować tylko do 50 procent posiadanej aktualnie kwoty
                  nominalnej; w momencie, gdy łączna ilość aktywów osiąga lub przekracza 50 %
                  wartości portfela; aplikacja obsługująca konkurs automatycznie uniemożliwia
                  inwestowanie dalszych środków w akcje
                  • Gość: Kaskader Re: Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 19:32
                    Mój ton jest dobrany odpowiednio.Nie odnoszę się do Ciebie w sposób niegrzeczny.Wystarczy dobrze umieć interpretować wypowiedzi.

Tym stwierdzeniem co napisałeś w punkcie a) udokumentowane jest to że kredyt też można zainwestować.Jeśli jesteś w szkole średniej to warto wiedzieć co to są aktywa ;)
                    • Gość: Forex Re: Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.12, 19:44
                      Nic Ci nie muszę udowadniać. Po za tym skoro wiesz sam lepiej to po co pytasz ?
                      • Gość: Kaskader Re: Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.12, 19:50
                        Napisałem bo chcę aby sprawdził administrator prawidłowość akceptowania kredytu na koncie.Miałem zamiar wziąć kredyt by móc kupić za 50% kredytu akcje ale nie mogłem kupić za ten kredyt nic(nie mogłem kupić udziałów w funduszach,ani założyć lokaty).Więc jak tak to kredyt jest tylko po to żeby zaciągnąć i nic nie móc z nim zrobić?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka