Dodaj do ulubionych

bezrobocie

IP: *.centertel.pl 25.08.12, 21:23
dziwne, wielu ludzi strajkuje mimo iż ma pracę, aco mają zrobić bezrobotni?! przecież to oni powinni strajkować i ulice blokować!!!!!!
Obserwuj wątek
    • rozkoszny_bobasek Re: bezrobocie 27.08.12, 17:56
      pracownicy są jeszcze, jako tako, zorganizowani. Bezrobotni są wyalienowaną masą która może się tylko idywidualnie powiesić.
    • Gość: człowiek Re: bezrobocie IP: *.centertel.pl 31.08.12, 21:15
      dobrze że mam pracę bo inaczej to bym stanął na czele ponad 2 milionowej polskiej armii bezrobotnych i zażądał aby rząd się zajął tym czym powinien czyli zapewnienie każdemu obywatelowi pracy i bezpieczeństwa! czyż to tak wiele? przecież to minimum.
      • Gość: jvt Re: bezrobocie IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.12, 13:05
        Spróbuj iść do wyborów z takimi hasłami, za chwilę będziesz populistą obiecującym gruszki na wierzbie. A jak już będziesz tylko trochę socjalistą wyjdzie jakiś ekspert-naganiacz z fundacji opłacanej przez wielki biznes który ci udowodni że jesteś głupi złodziej i jedyna słuszna droga to namnażanie kapitału bogaczom, to wtedy łaskawie może rzucą jakiś ochłap. I nie zapomnijcie jeszcze ładnie podziękować za możliwość bycia wyr*chanym, bo to wasz kraj specjalnie wybrali do tego więc powinniście być wdzięczni!!.
    • astrum-on-line Re: bezrobocie 03.09.12, 12:12
      Nie przesadzaj, dwudziestolecie było cudownym okresem. Dzisiaj Polska by nawet nie pomyślała o budowie czegoś na miarę Gdyni czy COPu.
      Teraz jesteśmy kolonią. Próbki obecnego stanu mieliśmy w czasach rozbiorów - np. Galicja, w której panował autentyczny głód.
    • Gość: człowiek Re: bezrobocie IP: *.centertel.pl 20.09.12, 14:09
      ludzie ludziom zgotowali ten los.
    • Gość: człowiek Re: bezrobocie IP: *.centertel.pl 07.10.12, 07:27
      ja kupuję wyłącznie polskie produkty, gdyby tak każdy robił w Polsce to każdy miałby pracę i Polska byłaby bogatym krajem, no ale niestety jest u nas dużo ciemnoty i nawet rząd nie daje właściwego przykładu bo kupuje zagraniczne np. samochody! ja mam polski samochód, rower, motor, telewizor, komputer, pralkę, lodówkę, armaturę łazienkową i kuchenną, ubrania, budzik, plecak................... wszystko tak mógłbym wymieniać bez końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka