Dodaj do ulubionych

Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego R...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.04, 11:37
To na pewno wina ABC!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość to tylko igrzyska i manipulacje IP: *.acn.waw.pl 05.08.04, 12:03
      Przewodniczący rady jest już kompletnie Kulczykowi nie potrzebny, gdyż już
      wyjaśniła się sprawa prezesa. Te przepychanki medialne to tylko socjotechniki.
      Zaraz pewnie się ujawnią nieznani dotąd rozproszeni akcjonariusze - niech
      zgadnę: może Bre Bank? jakubas? solorz? - a ostatecznie będzie to Kulczyk.
      Wtedy sam już będzie decydował kto ma być przewodniczącym. I wszystko wróci do
      stanu pierowtnego.

Tymczasem jest to czas na wkroczenie do Orlenu ABW, także do wszystkich firm
      Kulczyka, w tym tych zarejestrowanych w rajach podatkowych (w każdym
      cywilizowanym państwie unikanie płacenia podatków jest przestępstwem
      gospodarcze). Demokracja nie polega na tym, że tacy 'przedsiębiorcy' jak
      Kulczyk dostają nietylkalność, tylko dlatego że znają się z Kwaśniewskim i
      fundują fundację Kwaśniewskiej.
      • Gość: GP Komisarz ludowy Przewodniczącym RN ORLENU IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 05.08.04, 12:18

pewnie że człowiek Belki. SB w całej krasie - pracował w "naukach politycznych"
        Toż to ekipa SB-cji z Banku Millennium.
        • Gość: optymista:-(( Re: Komisarz ludowy Przewodniczącym RN ORLENU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:33
          Zapytajcie Bartkiewicza o rolę BGŻ w spółce Gdańsk Transport Company S.A.,
          ubiegającej się o koncesję na budowę autostrady A-1 (gorący temat!)? Dlaczego
          nie powiadomił Prokuratury o propozycji korupcyjnej złożonej przez byłego
          wiceministra infrastruktury, W.Jańczyka, b. prezsa Elektrimu, b. szefa BRE
          Corporate Finance? Ktoś taki ma zapewnić uczciwość w PKN ORLEN? Ponury żart!
      • Gość: Rychusa Re: to tylko igrzyska i manipulacje IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 06.08.04, 04:59
        Sorki ale on mi wyglada na pedala...
    • Gość: Bart Moje kondolencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 12:14
      Bartkiewicz to nieszczęście! On nie oczyści sytuacji w ORLENIE! Będzie chronił
      kolesiów z SLD. Gdy dowie się o ich przestępstwach (a tych nie brakuje)- będzie
      zacierał ich ślady (tak jak to robi w BGŻ S.A.)W BGŻ S.A. trwa kadrowa selekcja
      negatywna na koszt Skarbu Państwa. Prace tracą specjaliści. Zatrudniani są
      swoi, niekompetentni. Klinicznym przykładem jest osoba b. wiceprezsa BGŻ,
      J.Kochaniaka. Facet, który wcześniej był szefem JP MorganChase na Polskę,
      zamiast być na rekach noszony, że zechciał pracować w takim "banku" jak BGŻ pod
      wodzą Bartkiewicza, został przez nowego przewodniczącego RN ORLEN usunięty z
      zarządu. Dlaczego? Bo pracował, a nie pozorował pracę. Poza tym nie był BMW.
      • Gość: fritz Orlen skonczyl by tak samo jak TP pod IP: *.adsl.solnet.ch 05.08.04, 22:19
        kontrola Kulczyka. Nie wiem co przyniesie przyszlosc teraz, ale wiem co by
        przyniosla, gdyby Kulczyka nie zastopowano:
        Orlen zostal by sprzedany na warunkach niekorzystnych dla polskiego podatnika,
        tzn. sie centrala bylaby po poza Polska i tam by placono podatki.
        Cale managerskie know how nie reprezentowane przez pojedyncze jednostki,
        ale "szkola managerow" istniejaca przy kazdej centrali takiego koncernu,
        rowniez by zniknela z Polski.

O innych aspektach, jak bezpieczenstwo energetyczne kraju juz nie mowie. A wiec
        jeszcze raz, stalo sie bardzo dobrze.

Mam nadzieje, ze rowniez PZU nie zostanie przejete przez Eureko, nawet gdyby
        mialo to kosztowac miliardowa kare.
      • Gość: LSD Re: Moje kondolencje IP: *.chello.pl 06.08.04, 11:45
        To mi przypomina putinoland.
        Te same zagrywki, ci sami ludzie...
        Jedna klika zwalcza druga.
        A jedni warci drugich.
        A my i tak za to zaplacimy z wlasnej kieszeni na stacji...
    • Gość: u-bek afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:29
      Zapamiętajcie to nazwisko: Piotr OSIECKI. Już niebawem może się okazać, że
      będzie "gwiazdą". Młody, zdolny z profesjonalnie DOROBIONYM życiorysem! Czy nie
      ma już w Polsce młodych, wykształconych specjalistów, którzy na prawdę w życiu
      dokonali czegoś REALNEGO, a są tylko tacy jak OSIECKI (protegowany Balcerowicza
      i NIE TYLKO), którego karierą niezależną od osiągnięć sterują organizacje,
      których udział w życiu gospodarczym Polski jest powszechnie krytykowany ,
      ciągnięty za uszy przez jakąś tajemną siłę (zgadnijcie jaką). Mimo tego, ten
      chłopak fałszuje nawet swój oficjalny życiorys. W 1995 r. nie pracował w Domu
      Maklerskim Investmentbank Austria jako analityki choćby z tej przyczy, że jako
      student TYLKO odbywał praktyki (w terminie późniejszym) w firmie, której nazwa
      brzmiała: IB Austria Securities (Warsaw) S.A. NA SIŁE ROBILI MU CV!!! Oprócz
      sił tajemnych, tajemnicą poliszynela jest to, że P.Osiecki jest siostrzeńcem
      Alicji Kornasiewicz, której Kulczyk ma co nieco do zawdzięczenia i się
      odwdzięcza! W RN bedzie reprezentował PZU i czy może raczej Kulczyka? Czy FAKT
      utopienia takich firm jak Fameg S.A. w Radomsku (to była wiodąca spółka w NFI
      Progress, którego prezesem jest nasz bohater) jest dobrą rekomendacją do
      zasiadania teraz w RN ORLENU, wcześniej PKO BP i GPW????!!! Toż to geniusz,
      któremu cosik nie wychodzi, a mimo to idzie w ministry!
      • Gość: tx Re: afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 05.08.04, 13:58
        Tylko że PZU jest w opozycji do Kulczyka. To własnie PZU, Bank Millennium i
        Belka wysadzają Kulczyka. Przedstawiciel PZU na pewno nie będzie poierał
        Kulczyka, Kott wydał wojnę Kulczykowi o wpływy
        • Gość: u-bek Re: afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:10
          Tx, czyżby? Nie bądź śmieszny. Ja napisałem o faktach. Ty o przypuszczeniach.
          To ogromna różniaca. Przecież Belka to PREZYDENCKI PREMIER! Nasz prezydent,
          sprawujący wbrew prawu nadzór włścicielski nie tylko w ORLENIE nie ośmieli się
          sprzeciwić Kulczykowi nie tylko w obawie o utratę przez pierwszą damę ulubionej
          biżuterii: kulczyków. Wstrzymaj sie z formułowaniem takich tez do finału
          komisji śledczej. 4RP blisko, coraz bliżej....
          • Gość: tx Re: afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 05.08.04, 14:17
            Jest tylko taki problem Kto silniejszy w gabinacie prezydenta?

Z pewnością Kott, prezydent nie ma wiele do powiedzenia pomimo sympatii do
            Kulczyka. Prezes KNUiFE odmóweił ostatnio zgody Eureko, a jest kojarzony z
            Kulczykiem. Rozgrywającym jest Kott i od dyktuje warunki prezydentowi i Belce.
            Tak więc osoba z PZu to na pewno nie sprzymierzenioec Kulczyka
            • Gość: u-bek Re: afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:31
              Tx, skoro jesteś rzekomo tak dobrze poinformowany, to napisz choć słowo
              komentarza odnośnie przytoczonych przez mnie faktów, tyczących naszego
              bohatera. Z niecierpliwością czekam, że będziesz mnie przekonywał o wyjątkowych
              walorach i REALNYCH osiągnięciach dzielnego P.Osieckiego. PS. Dopiero dziś
              dowiedziałem się, że jest wiceprezesem PZU Asset Management! A gdzieżbyż
              indziej. Przecież tam będą ogromne pieniądze, które z taką wprawą jak w PZU NFI
              OSIECKI będzie inwestował. Ha, ha, ha ...Szkoda, że klienci PZU tego nie
              wiedzą! Ich strata.
            • Gość: u-bek Co Kwaśniewski robi w ORLENie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:38
              A jakim prawem w ogóle ma cokolwiek do powiedzienia w kwestii obsady stanowisk
              w organach spółek dopuszczonych do publicznego obrotu???!!! Czekam na show
              prezydenta przed komisją śledczą (bynajmniej nie mam na myśli zapowiadanych
              przez niego występów wokalno-tanecznych). Będzie ciekawie! Kancelaria mu nie
              wystarcza? Mimo jej rozrostu nie słyszałem o zbawiennych inicjatywach
              ustawodawczych prezydenta. Tam jest obszar jego aktywności (zgodnie z prawem).
              Kotty, Kulczyki, i inne stwory są świadectwem katastrofalnej patologii tego
              państwa.
      • Gość: Olek Re: afiliant i siostrzeniec Alicji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:54
        Gość portalu: u-bek napisał(a):
        Czy FAKT
        > utopienia takich firm jak Fameg S.A. w Radomsku (to była wiodąca spółka w NFI
        > Progress, którego prezesem jest nasz bohater) jest dobrą rekomendacją do
        > zasiadania teraz w RN ORLENU, wcześniej PKO BP i GPW????!!! Toż to geniusz,
        > któremu cosik nie wychodzi, a mimo to idzie w ministry!

Ha! Ten zadufany w sobie człowiek topił już Mostostal Zabrze, Lentex i jeszcze
        parę spółek bedąc w ich RN itd. Swego czasu pisano też w Pulsie Biznesu o tym
        że zasiada w RN Amica a drugą rączką wykańcza konkurtentaz branży produkcji
        kuchenek którego miał w portfelu NFI Progress. Z niecierpliwością czekam na
        komunikat giełdowy w ilu radach obecnie zasiada i kręci tam własne lody...
      • juanrm Raimondo Eggink - jasny punkt 06.08.04, 09:03
        ta osoba w RN to wielki plus: niezależny i pilnujący ładu korporacyjnego. Tego,
        co wywwalczył w Stomilu Olsztyn nie zapomnę. Oby tak w Orlenie
    • Gość: gość sprawdzić kto skupował akcje Orlenu przez 2 lata IP: *.acn.waw.pl 05.08.04, 13:32
      należy wyjaśnić kto i kiedy dokładnie skupował akcje Orlenu od czasu i tuż
      przed aresztowaniem prezesa Orlenu - do dziś. Chodzi o sprawdzenie czy był to
      Kulczyk, i inne firmy na jego zlecenie z grupy Bre Bank, Solorz, Jakubas,
      Opara. Wtedy będzie można odpowiedzieć na pytanie kto skorzystał na całym tym
      zamieszaniu wokół Orlenu - za którym jak wiadomo stoi Kulczyk bo każdy
      najbardziej tępy inwestor rozumie, że jeśli ktoś kto ma minimalny udział w
      firmie tak jak Kulczyk, może w tak ogromnym stopniu oddziaływać na jej
      przyszłość (wyznaczanie prezesa i szefa rady nadzorczej), to większość drobnych
      akcjonariuszy zacznie się wyzbywać akcji po zaniżonej cenie. Jeśli nagle okaże
      się te akcje po ich nagłym spadku ceny skupował ten sam Kulczyk i jego banda,
      to jest to miejsce na wkroczenie nadzoru giełdowego, ABW i prokuratury. Tak
      przynajmniej to się kończy w cywilizowanych państwach, gdzie najbogatrzy
      obywatel wraz z prezydentem nie są w stanie kręcić całym państwem.
      • Gość: analityk W ORLENIE wiele trzeba wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:03
        O to czy jeden z banków giełdowych (czytaj BRE) nie skupował aktywnie akcji PKN
        ORLEN przed aresztowaniem Modrzejewskiego nie bez kozery pytał min.
        sprawiedliwości Sadowskiego POSEŁ GIERTYCH. Poczekajmy na dalsze prace komisji
        śledczej. Trochę tego skrzętnie skrywanego gnoju wyjdzie na światło dzienne i
        może wtedy społeczeństwo powie dość tym złodziejom. Nie licz na ABW. Tak długo
        jak jej szefem będzie Andrzej Barcikowski, były podwładny Wojciecha Kostrzewy,
        prezesa BRE Bank S.A. wszystkie przekręty W.Kostrzewy będą tuszowane. Ale
        przecież nic nie trwa wiecznie! I wielkimi krokami zbliża się kres
        nieograniczonych wpływów Kulczyka i jego ferajny. Polecam lekturę sierpniowego
        numeru "Profitu", opisującego jak to dzielny gen. Czempiński sprzata w firmach.
        Ciekwa jestem kiedy zacznie sprzatać w BRE Banku? Wszak brudu tam co nie miara
        a jest przecież członkiem jego RN!
      • Gość: kolo Re: sprawdzić kto skupował akcje Orlenu przez 2 l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:16
        Maly drobiazg... my nie jestesmy "cywilizowanym Panstwem"...
    • Gość: kojot Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:49
      Z tego co pamiętam Marek Belka był do lipca 2002 nie premierem, a ministrem
      finansów w rządzie Leszka Millera.
    • Gość: ja Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:05
      KWAS odzuskal kontrole nad PKN-em za posrednictwem "kołka".
    • Gość: gimnazjalista Rekrutacja do szkoły przyszłych prezesów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:14
      Jak się zapisać do szkoły przyszłych szefów Rad Nadzorczych największych firm w
      Polsce: Wyższej Szkoły Nauk Społecznych, której zapewne znamienitym absolwentem
      jest Jacek Bartkiewicz - nowy szef RN ORLENu?
    • Gość: nnn A skąd ten wniosek, że odzyskał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 15:32
      chyba wniosek przedwczesny, jeżeli jutro zmieni Zarząd na ludzi którzy nie
      widzieli w życiu Kulczyka na oczy to może tak.
    • Gość: histopatolog Terapia lecznicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 16:08
      Coolczykowanie ciala Panstwa wywoluje stany zapalne i prowadzi do zmian
      zwyrodnieniowych. Nalezy chirurgicznie usunac wszystkie coolczyki.
    • Gość: MK NIE WIEDZIALEM ZE BELKA BYL JUZ PREMIEREM W IP: *.chello.pl 05.08.04, 16:25
      2001 ROKU! CHYBA CHODZI O MINISTRA FINANSOW!!!! CO ZA LUDZIE PRACUJA W TEJ GW I
      PISZA te teksty. Ja szukam pracy , zatrudnijcie mnie .... na premiera:)
    • Gość: marcin Re: Wspaniale wyglada nowy prezes Orlenu IP: *.chello.pl 05.08.04, 17:29
      Ten krawat i fryzura!Wspanialy burak
      • Gość: veronika Re: Wspaniale wyglada nowy prezes Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:18
        Czegos tak burakowo-pedalowatego dawno w mediach nie widzialam... no moze poza
        pewnym facetem w czarnej wieczorowej sukience z ozdobkami w Gdansku
    • Gość: IRKIEL CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: 80.72.38.* 05.08.04, 17:40
      NARESZCIE KTOS SIE ZA TYCH BANDZIOROW BIERZE> BRAWOOOOOOOOOOOO!!!!!!
      • Gość: miś Re: CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:27
        Czy widziałeś kiedyś, żeby bandzior brał się za bandziora? Mnie Belka nigdy się
        nie podobał, choć uważam go za zdolnego ekonomistę! Co najmniej od czasu, od
        kiedy się przyznał, że zdawał SB raporty z wizyt zagranicznych. Pamiętam te
        czasy. Mnie też to proponowali. Odmówiłem. Paszportu nie dostałem i za granicę
        nie wyjechałem. Czy nadal Belka Ci się podoba?
        • Gość: jacek Re: CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 18:54
          Owszem podoba sie i mnie. W kazdej sluzbie dyplomatycznej i handlowej firm
          panstwowych sklada sie sprawozdanie z wyjazdu. Nie jest to ani patentem komuny
          ani PRL-u. Dla przykladu, w RFN w tamtych czasach wszyscy wyjezdzajacy
          za "zelazna brame" nawet z prywatnych firm skladali "raporty" po powrocie.
          Belka mowi o tyym jasno i otwarcie i tojest uczciwe.
          • Gość: antyszpicel Re: CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:04
            To znaczy, że mamy inną definicję uczciwości. To nie bywały niewinne
            profesjonalne raporty ale donosy i informacje na temat poglądów, opinii i
            zachowań kolegów oraz osób poznanych. Tacy jak ty są naturalnymi szpiclami.
            Gratuluję.
            • Gość: Jacek Re: CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:24
              Dokladnie tak, wlasnie - poglady, co sie podoba co nie, jak sie ubiera.... W
              kazdym biznesie na odpowiednio wysokim poziomie zbiera sie takie informacje o
              partnerach i wcale nie po to aby im szkodzic! Po prostu czesto po to aby
              odpowiednio sie wobec nich zachowac, odpowiednio sprawnie prowadzic rozmowy. I
              tak bylo od zawsze. Tak w biznesie jak i w stosunkach panstwowych.
              • Gość: antyszpicel Re: CORAZ BARDZIEJ MI SIE BELKA PODOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 19:29
                Tak było i jest w służbach specjalnych a nie w biznesie! Ja pisałem
                szpiclowaniu! Ty z uporem usiłuje udowodnić, że nie ma nic zdrożnego w
                potajemnym donoszeniu na kolegów, bez ich wiedzy, bez ich zgody. Tak
                funkcjonowało państwo policyjne PRL, którego na szczęście już nie ma! Człowieku
                Ty albo jesteś sprawny intelektualnie inaczej, albo sam jesteś/byłeś szpiclem.
    • Gość: torunskiwierzyciel SKARBIE!!! PANSTWA! CZYŻBY NORMALNA PRACA? IP: *.torun.mm.pl 05.08.04, 19:07
      CZYŻBY PREMIER BELKA CZERPAŁ WZORY Z LEX PUTIN'a? A CO NA POLSKIE JUKOSY!?
      No, no ,no !premier Belka prztyczek dany mu przez RN poptraktował b.
      osobiście.Czyzby wzorem Putina zaczął sie dobierać do oligarchów-beneficjentów
      LEX Profitum,czyli wielkiego rozdawnictwa -"prywatyzacji " majatku po 89 r.?To
      coś nowego!Krakałem i trochę wykrakałem! Czy starczy konsekwencjI? A co na to
      rózne przypałacowe przydupasy świetnie zakonserwowane w IIIRP?
      Stawiam taka tezę,jeśli Pan premier Belka na powaznie zabrał sie do
      prządkowania polskiej gospodarki i chce uczciwie, niezaleznie od róznych
      ośrodków to dalej robić to sld raczej pójdzie na wczesniejsze wybory niż ma
      pozwolić na rozwałkę olicharchów wzbogaco0nych po 89 r. kosztem polskiego
      panstwa! Sld dostanie poparcie od róznej maści beneficjentów, gdyz taka
      polityka panstwa uczciwego zagraża im wszystkim bez względu na opcje polityczne!
      Po wakacjach zobaczymy, jak tzw klasa
      polityczna czyli kretacze róznej maści zachowaja się wobec polityki Belki.
      PS. czy akademia nauk społecznych to ta przypartyjna szkółka pzpr? jesli nie
      to dobrze! jesli tak, to niezłą szkołę ekonomii księżycowej doświadczył ten
      nowy przewodniczący rn!
    • Gość: bolek Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:48
      Kulczyk, ty swinio, ja ci pierdze w ryja, a ty sie cieszysz!! hahahahahahahahahaha
    • Gość: asdasdfasasf oczy wy ...icie IP: *.client.comcast.net 05.08.04, 20:48
      194 miliony glosow? czy was pojebalo? Nowe bydlo chce lapowek, to wszystko.
    • Gość: asdasdasdasda spojrzcie na te ryje IP: *.client.comcast.net 05.08.04, 20:56
      ani jednego przeblysku inteligencji, to burki, ktorzy nic nie unmieja i na
      niczym sie nie znaja, wiedza o tym ale siedza cicho, sa promowani, rabia to co
      im sie kaze, to marionetki i debile tak jak za prlu, bydlo oportunistyczne i
      swinie czekajace na uboj.
    • dabrys Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego 05.08.04, 21:41
      Ile dla Wagi są warte dobra osobiste? Tyle ile stracił apanaży, czy tyle, na
      ile wynagrodził go jego pan J.K.?
      • Gość: gość to jest gra socjotechniczna znanych wyjadaczy IP: *.acn.waw.pl 05.08.04, 22:44
        Kulczyk nawet nie zgłosił swojego kandytata przy tych głosowaniach. Wygląda, że
        Kulczyk z Ministerstem uzgodnili, że Waga oddaje fotel szefa rady nadzorczej,
        aby wyciszyć sprawę, a w zamian właśnie powołany prezes Orlenu pozostanie ku
        uciesze Jana Kulczyka aby dokończyć przejęcie kontroli nad Orlenem.
        Cała reszta to igrzyska dla obywateli. Zaras pewnie przeczytamy sprzyjające
        Kulczykowi publikacje we Wprost, aby móc poznać światopogląd na tę sprwę jaśnie
        panującego Johana Kulczyka. Przy okazji poczytamy też sobie co robiła w
        ubiegłym tygodniu żona Kulczyka, oraz dowiemy się jakie obecnie promocje cenowe
        oferują firmy powiązane z Kulczykiem (Volkswageny itp.). Niech żyje kulczyk i
        jego Polska.
        • Gość: StanisławMackowiak Masz rację, górą Qlczyk, zawsze mozna strzelić cel IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 00:54
          • Gość: gosc Re: IP: *.proxy.aol.com 06.08.04, 05:55
            nepotyzm i kronizm to sa cechy polskiego biznesu, gdzie Skarb Panstwa i inni
            akcjonariusze powierzaja swoja forse, moge tylko wspolczuc wszystkim Rodakom w
            kraju ktorzy zmuszeni sa powierzyc bogactwo kraju bandzie skrumpowanych i
            chciwych nieukow.Good Luck Polonia.
    • Gość: logo To koniec Orlenu? IP: *.liwest.at 06.08.04, 07:27
      Państwo zrobi swoje. Będzie tam polityka, nie gospodarka.
    • Gość: Tenare Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 09:55
      Skarb Państwa winien panować nad strategicznymi dziedzinami gospodarki Państwa.
      Nie może jakiś tam bogaty Kowalski czy Kulczyk mędzić w Państwie, osłabiać jego
      wpływy i destabilizować politykę gospodarczą.
    • Gość: Boger Re: Skarb Państwa chce odwołania przewodniczącego IP: *.telia.com 06.08.04, 10:24
      A Krzysztof Zyndul, to kto ? To wierny czlonek SLD. Od milicjanta (po szkoleniu
      w USA odchodzi ze sluzby), po przez szefa ochrony kompleksu Pazim w Szczecinie,
      dyrektora InvestBanku, szefa Z.Ch. Police, a obecnie szefa Polskiej Nafty.
      Zamiast ludzi Kulczyka, to dalej sa ludzie SDL. Z pax-u do szmaksu, Maliniak w
      maliny i tak w kolko Macieju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka