Gość: Jaro IP: *.pixs.philips.com 11.08.04, 18:21 Koniec świata...... Wrocław bez Piasta... komuno wróć bo było tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.core.lanet.net.pl 11.08.04, 18:26 Chujnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kongo LASKAJCIE PYTONGA DUNCZYCY IP: *.media4.pl 11.08.04, 23:00 pijcie sobie teraz to sami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perla Chmielowa Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:30 Co to sie porobilo? Piast warzony w Brzesku, Krolewskie w Warce, Tatra w Lezajsku, Warka i Heweliusz w Elblagu... Czekam kiedy tylko lubelska Perelke beda robic w Poznaniu lub sam nie wiem gdzie.... Wszystkie piwa wielkich koncernow zaczynaja przypominac jesli nie siki to smakowo przestaja sie roznic. Gdzie ten Lezajsk i Okocim sprzed 10 lat??? Gdzie rewelacyjny Bosman i Heweliusz? A Urzad Ochrony Konkurencji i Konsumenta przy kazdym przejeciu malego Browaru wydaje opinie:nie stanowi zagrozenia dla monopolizacji rynku....Boze, jestem ciekaw ile taka opinia kosztuje. Gdzie roznorodnosc i 750 browarow lokalnych jak w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponio Re: a Wedlowska czekolada pod Wrocławiem IP: *.agora.pl 11.08.04, 18:48 Dokładniej to Bielany Wrocławskie. Coraz mniej produkcji w warszwskim wedlu . A wszystko to po przejeciu przez Anglików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepocieszony Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.netcologne.de 11.08.04, 20:20 ....mieszkam w Niemczech, a dokladnie w Köln, mamy tu w miescie 7 browarow a z tego 3 w samym centrum miasta,(w Starym Miescie) i nikomu to nieprzeszkadza i mozna je rozbudowywac i unowoczesniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystek Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.cs.bialystok.pl / *.cs.bialystok.pl 12.08.04, 01:45 A Dojlidy warzone i rozlewane do puszek w Poznaniu, w browarach Kompanii Piwowarskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROCŁAWIANIN T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 18:35 Na Ratuszu trzeba opuścić flagę miasta do połowy masztu!!! To dzień żałoby dla Wrocławia. Od dziś przechodzę na wodę mineralną niegazowaną!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeleniogórzanin Re: T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dami.pl / *.dami.pl 11.08.04, 18:45 NAJLEPSZE PIWO TO WROCŁAWSKI FULL GUL GUL GUL GUL GUL GUL WROCŁAWSKI FULL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuroń Jacek zdychajcie!!! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:51 BARDZO DOBRZE SIĘ STAŁO!!! Na produkt, który wytwarzali ci pracownicy nie było popytu. Więc, sory, że to powiem , musicie znaleźć się w rynsztoku. Przykro mi, ale takie są prawa gospodarki wolnorynkowej w Polsce:))))) A na pociechę powiem wam, śmierdziele (wiem, jeszcze nie śmierdzicie, ale będziecie:)), że tak jest w całej Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zdychajcie!!! IP: *.core.lanet.net.pl 12.08.04, 00:51 Trujesz, że aż przykro z tym popytem. D-d: marka zostaje, a to znaczy, że jest coś warta, a to znaczy, że popyt jest. Carlsberg nie przewidział, że we Wrocławiu jest conajmniej kilka osób, dla których marka, to nie tylko naklejka na butelce. Sądząc po odzewie na forum, błyskawicznej reakcji na artykuł, problem jest drażliwy. Forum nie jest grupa reprezentatywną, więc oburzenie w społeczeństwie wrocławskim nie musi być tak jednoznaczne jak na forum, ale poruszenia się spodziewać można. Gówno z tego pewnie będzie, jeśli chodzi o decyzje browaru, ale na wizerunek marki Carlsberg niewątpliwie to trochę wpłynie. PS: :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin II Re: T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 23:41 Ja z tobą towarzyszu niedoli. A Carlsberga nie wezmę do ust !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystek Re: T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 01:40 Carlsberg - probably the best beer in the world ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frufru Re: T R A G E D I A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 02:03 Piasta co prawda nie piłem, ale Carlsberga czasem do ust brałem... Jako Wrocławczyka gdzieś mnie to zabolało... Teraz tylko czekać jak wybużą piękne budynki po browarze i postawią jakąś makabrę na ich miejsce. Piwo będę już sobie dowoził sam z Czech (to z małych browarów). Z bogiem Carlsberg i inni wielcy tego piwnego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA NIE MA CO RONIĆ ŁEZ NAD ROZLANYM PIWEM ! IP: 68.147.166.* 12.08.04, 01:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzewcZabijaSzewca! KAPITALIZM to więcej banków, mniej browarów, szpit IP: 195.116.62.* 11.08.04, 18:37 ali,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof za to idiotów nie chce ubywać heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:11 Re: KAPITALIZM to więcej banków, mniej browarów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: za to idiotów nie chce ubywać heh IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:00 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: szczegolnie tych nie chodzacych na wybory IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:02 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: ktorzy pozwalaja na sobie zerowac zydokomunie IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:06 oraz wy[lacac sute emerytury ubecji zomowcom z ferajny janika pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: ktorzy pozwalaja na sobie zerowac zydokomunie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:45 Już niedługo Okocim, Harnaś to będą Carlsbergi w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzę na Pilz Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.do.pl / *.generacja.pl 11.08.04, 18:44 W <D U P Ę> sobie wsaddzie Piasta ze szczecina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balcerowicz Bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:44 tak jest, nie chciało sie pracować, to teraz do Urzędu Pracy, pół roku kasę dostaniecie, po 600 zł, dla was dobre i to. Jak się naważyło piwa to trzeba to wypić. Brawo zachodni inwestorzy - wybijcie polskim lebrom komunę z głowy!!! Takie są prawa gospodarki wolnorynkowej - lebry na bruk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Przyszlosc wyglada tak IP: *.d.pppool.de 11.08.04, 18:55 jak przy benzynce. Jedan duza rafinerai, tj. warzelnia, gdzies najlepie w Strykowie, bo srodek Polski, albo w Tuszynie. Wspolna wlasnoc Carlsberga, Heinekena i innych MacDonaldow. tam sie warzy cos w rodzaju Budweisera a las USA, z kukurydzy, cukru sie sypie, powstaje piwo ogolne. Potem sie systemem rurociagow zasysa do punktow dystrybucji gdzie dostaje nazwe: Warszawskie krolewskie, Piast Wropclawski, Zywiec, Cos tam jeszcze. A potem to juz tylko chlopaki od amrketingu wciskaja glupolom ciemnote o Debowym dlugo warzonym i takie tam podobne. Az sie konsumenci obudza, oby. Nawiasem mowiac, Dormtmunder do Niemeic cysternami przyjezdza z Polski, bodaj z Brzeska. A jeszcze pozniej to sie zrobi w Chinach jedna duza Warzelni i sytem rurociagow na caly swiat. Panie i panowie piwosze: pora umierac albo zakladac wlasne browary. Parafrazujac Jacka Kuronia: nie palcie browarow, zakladajcie wlasne. Klne siarczyscie. Wroclawianin emigrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przyszlosc wyglada tak IP: *.core.lanet.net.pl 11.08.04, 19:06 Na pocieszenie mamy jeszcze Spiża, ale droga to pociecha. PS: Co z Białym Baranem? ponoć na Jedności był warzony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof a gdzie durniów standardowych warzą hmm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:14 > jak przy benzynce. Jedan duza rafinerai, tj. warzelnia, gdzies najlepie w > Strykowie, bo srodek Polski, albo w Tuszynie. Wspolna wlasnoc Carlsberga, > Heinekena i innych MacDonaldow. tam sie warzy cos w rodzaju Budweisera a las > USA, z kukurydzy, cukru sie sypie, powstaje piwo ogolne. Potem sie systemem > rurociagow zasysa do punktow dystrybucji gdzie dostaje nazwe: Warszawskie > krolewskie, Piast Wropclawski, Zywiec, Cos tam jeszcze. A potem to juz tylko > chlopaki od amrketingu wciskaja glupolom ciemnote o Debowym dlugo warzonym i > takie tam podobne. Az sie konsumenci obudza, oby. no właśnie, czyim są produktem? głowę daję, że to musi czyjś spisek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BreslY Re: a gdzie durniów standardowych warzą hmm? IP: *.d.pppool.de 11.08.04, 21:05 Odpowiedź na pytanie w subjekcie: cżęściowo w firmach reklamowych, bez wątpienia. Ad rem: Nie spisek, tylko pochwały godne dążenie globalnych korporacji do maksymalizacji zysku. Wzmocnione działaniami marketingowymi o wysokim stopniu wyrafinowania. Które niekoniecznie musi iść w parze z interesami smaku piwosza, jakimiś tam socjologicznymi czynnikami zapeniajacymi pewną spójnosc społeczną, jakąś tam małą tradycje i takie tam nieprzeliczalne na pieniądze bzdury, które życie czynią milszym. I tyle. Jak chodzi o tytuł twego wpisu, to dziekuje za wkład w podniesienie wzajmnej życzliwości w Sieci. I tak jest jej dużo ale każda cegiełka się liczy. Miłych chwil przy kukruydzianym Budweiserze made in USA życzę. Odpowiedź na pytanie w subjekcie: cżęściowo w firmach reklamowych, bez wątpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: twoim propagandysto judenratu IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:11 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny przyszlosc wyglada tak : IP: 83.136.229.* 11.08.04, 23:12 no a za kilka lat Zywiec bedzie warzony w Holandii, Okocim w Danii itd a nam pozostana wspomnienia........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przyszlosc wyglada tak : IP: *.core.lanet.net.pl 12.08.04, 02:32 Prędzej Żywiec i Heineken będzie warzony na Ukrainie, albo w Mongolii, bo tam taniej. A na reklamie zobaczysz sejf, do którego jakiś człowiek chowa pożółkłe receptury. Tymczasem receptura piwa to czysta fikcja. Piwo, zależnie od pory roku jest ważone z róznych składników, zaleznie od tego, co aktualnie jest najtańsze. Dąży się do nijakiego smaku, aby jak najłatwiej, z czegokolwiek, wyprodukować coś, co będzie smakowało prawie tak samo. Jak to jest, że inaczej smakuje Żywiec na Wrocławskim rynku, a inaczej zupełnie w Kołobrzegu? Dlaczego smak piwa różni się w różnych sklepach tego samego miasta? PS: Dlaczego stara przepompownia Na Grobli we Wrocławiu udaje w reklamie browar w Czechach? PS2: Wódka Krakus jest z Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frufru Re: Przyszlosc wyglada tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 02:06 Smutna racja... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40% Re: Bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.237.* 11.08.04, 18:55 Frajerze musisz tak zaśmiecać te forum pisząc kilka razy z tego samego adresu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:15 co dupczysz, palancie, tylko 2 razy się odezwałem, a nie moge? a ci chuj w dupe, pedale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwosz Polskie piwo ? IP: *.web.thalamus.se 11.08.04, 18:56 Pusty śmiech teraz powinni zamknąć resztę polske piwo to czyste pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frufru Re: Polskie piwo ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 02:12 I tu masz rację... Pytanie tylko, czyja to wina? Kiedyś taka TATRA była całkiem niezła a teraz wszystkie piwa smakują tak samo szczochami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:nie bedziesz nam tu judenratu zydowska bolszewi IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:09 urzadzac pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
forum0wicz Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast 11.08.04, 18:56 Mnie tylko szkoda Wrocławskiego Portera, którego już wcześniej karlzberg zaorał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetsuo Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.08.04, 18:58 Jestem zdruzgotany... Jak teraz pić Piasta nie warzonego we Wrocku?? TRAGEDIA - nie mam więcej słów - to nie będzie już nigdy to samo piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed breslauer Skur....syny! I ja mam pi pić Piasta z Brzeska??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 19:00 Jak to w ogóle brzmi? PIAST z BRZESKA??? To tak jakby kupować ciupagę nad morzem... Kto widział Browar Piastowski, ten wie jaka to piękny (dosłownie) kawał zabytkowej architektury. I domylśa się jak smakuje piwo warzone w budynku z czerwonej cegły. A teraz będziemy pić jakieś gówno produkowane z koncentratu w jakimś blaszanym kontenerze... Pieprzę takie piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skur....syny! I ja mam pi pić Piasta z Brzesk IP: *.core.lanet.net.pl 11.08.04, 19:10 Nie wiem, czy ostanio cokolwiek było tam warzone (łudzę się że tak), bowiem ostanio najintensywniej pracowała tam ponoć rozlewnia jedynie. PS: nad morzem od kilku lat można oscypki kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Skur....syny! I ja mam pi pić Piasta z Brzesk 11.08.04, 19:13 Gość portalu: ja napisał(a): > Nie wiem, czy ostanio cokolwiek było tam warzone (łudzę się że tak), bowiem > ostanio najintensywniej pracowała tam ponoć rozlewnia jedynie. > > PS: nad morzem od kilku lat można oscypki kupić... Piwo Tatra i Harnaś warzone jest w..... Leżajsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exWrocek Re: Skur....syny! I ja mam pi pić Piasta z Brzesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:59 Najlepsze piwo to Leżajski Full, gul gul gul Ktos jeszcze to pamieta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rada TO NIE PIJ ! Moze ci sie polepszy.... IP: *.cvx.algx.net 12.08.04, 03:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom NIE PIJCIE TEGO PIWA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:27 Przecież Carlsberg to robi, aby zwiekszyć zyski. Jak w rezultacie mu zyski spadną to nie będzie warzył regionalnego piwa na drugim końcu polski i zamykał browarów. Zysk - to jest jedyne kryterium jakim się takie firmy kierują. Im to jest wszystko jedno, co leją do butelek. Może to Browarowi Piastowskiemu niewiele pomoże, ale kiedyś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:11 Bardzo mnie to martwi. O jak martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wrocławia Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 19:11 Piast nie z Wrocławia. To teraz najbliżej mamy czeskie piwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:20 Aaaaaaaaaaaa , wyciulali kapitaliści z zachodu polaczków ???:))))0 nie pierwszy raz, kiedyś przekręt zrobili Niemcy w Rybniku - w browarze produkującym najpopularniejsze piwo w ROW, jedno z popularniejszych w woj. Śląskim. Bywa i tak. Inwestorzy z zachodu nie są tacy kochani jak to jacek kuroń i inne oszołomy nam opowiadali na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 11.08.04, 19:39 I tak pomalutku będziemy pić jakieś szczyny o zachodnich markach. Markach które pojęcia nie mają o produkcji piwa. Super piwo gdańskiego browaru wykończyli, bo jakość była tak dobra, że gdyby przebił się "Heweliusz" lub "Kaper" na swiat, to ich popłuczyny by zbankrutowały. A tak, wykupili browar, zamknęli go i konkurencja dobrego wyrobu już im nie zagraża. Owszem te same marki "H" i"K" produkuje jeszcze w śladowych ilościach Elbląg, ale tylko patrzeć jak z uzasadnieniem, że za mało tej produkcji, to muszą ją zakończyć. Myślą, że jak zaśmiecą 25% programów telewizyjnych swoją reklamą, to im to coś pomoże. Przecież te długie przerwy na reklamy w TV tych sików są (według producentów) konieczne do przelania ich produktów do muszli lub pisuarów - więc sami przyznają co ich produkt jest warty. Konsumeci koneserzy i tak znają ile co jest warte i przerzucą się na piwo czeskie lub angielskie, tylko szkoda naszych browarów (nie chodzi o zakłady tylko o dobre piwo). Ci którzy sprzedawali różnym karlsbergom, heinekenom i innym takim nasze browary, to powinni iść siedzieć za brak w umowach wieloletnich (25-30 lat) zastrzeżeń o nie likwidacji sprzedawanych polskich browarów. PS. nie byłem i nie jestem związany w żaden sposób z browarnictwem- zwyczajnie, lubię dobre piwo i to obojętnie z jakiego kraju, aby dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.dslath.spark.net.gr 12.08.04, 01:29 nie chce nikogo urazic, ale mi Piast nigdy za bardzo nie smakowal i nie jestm pewien czy bylo to dobre piwo i czy to rodzieranie szat na forum jest dla mnie calkiem zrozumiale. Pozdrowienia dla wszystkich zasmuconych - dobrych piw jest jednak mnostwo naokolo... Odpowiedz Link Zgłoś
coorvicky Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast 12.08.04, 03:03 Nikt nie zmusza cię do picia Piasta. Mnie on smakował i teraz jest przykro, że zostaje tylko naklejka na butelce z napisem Piast. Choć prawdę mówiąc, to nie wiem gdzie był ważony (aromat chmielu po Jedności się wałęsał). Inna sprawa to symboliczny wymiar zamknięcia browaru. Nie zbudowałem Hali Ludowej (ba, za Hitlera powstała), ale przywiązany do tego obiektu jestem (mimo paskudnego odremontowania), nie postawiłem Iglicy ("komuniści" zbudowali), ale przywiązany jakoś do niej jestem. Browar w pewien sposób wrósł w Wrocław. A dobrych piw jest mnóstwo. Ale Full czy zwykły Piast, który zawsze był zagadką, bowiem zawsze inaczej smakował (czasem to nawet wypić się nie dało tak zdażało mu się śmierdzieć), to w mój folklor wbił się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
dzenifer SKANDAL!!!! 11.08.04, 19:54 JAK MOZNA NA TO POZWOLIC???? WROCLAW BEZ PIASTA!!! WSTYD I HANBA!!! jest mi naprawde przykro, gdyz nasze POLSKIE piwa sa o wiele, wiele lepsze od tych ichnich sikaczy! PIAST WROC DO WROCKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuta SKĄD TYLU IDIOTÓW W POLSCE ??? IP: *.cvx.algx.net 12.08.04, 03:26 Prosta informacja, że firma coś zamknęła a produkcję przeniosła, otworzyła puszkę Pandory z której wyleciało stado polskich idiotów: socjałów, komuchów, narodowców, którzy gotowi są pójść na jakąś wojnę, tylko nie bardzo wiedzą z kim lub z czym. I tylko ten b.prosty przykład obrazuje, dlaczego w Polsce mamy taki syf i bałagan. Bo głupki wybierają głupków, którzy obiecują im jakieś bzdury, w które polski głupek wierzy. Ta wiara dodaje głupkowi siły, stąd zamknięcie małego browaru w środku miasta, zatrudniającego 74 pracowników powoduje, że 174 głupków nie związanych ze sprawą zaczyna drzeć gardła. Oczywiście gardła przepite piwem, gdyż najistotniejszą częścią głowy polskiego głupka jest przełyk. Stąd wiem, że w Polsce długo nie będzie dobrze, gdyż mamy największy w UE odsetek idiotów, którzy niestety mają prawo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: bo mamy monopol zydokomuny u wierchuszki IP: 207.248.159.* 12.08.04, 11:19 polakow w wiekszosci mordowali dla wladzy i dla pieniedzy do dzis to im zostalo i tobie chwalco monopoli fakt ze lapowki w niemczech sobie odliczali popierajac te zydowskie rzady sutymi datkami od wielu nie dostaloby lapowqek tak niewielu pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: SKĄD TYLU IDIOTÓW W POLSCE ??? IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 12.08.04, 14:29 Ty mądry inaczej, jak to możliwe że rozpoznajesz litery polskie na klawiaturze! A na twoje pytanie SKĄD TYLU IDIOTÓW W POLSCE odpowiedż jest prosta - to smuta i jego wszyscy krewni. A od mądrych zwyczajnie to się odczep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Imperializm w czystej postaci! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 19:54 I oto chodzilo SOLIDARNOSCI DOLNOSLASKIEJ w 1980r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o/ KROLEWSKIE we Warce???? Boze nie grzmisz??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: KROLEWSKIE we Warce???? Boze nie grzmisz??? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 11.08.04, 20:53 Dobrze gadasz. Żeby warzyć jakieś wiejskie siki w porządnym browarze z tradycjami to jest skandal! Pomijam fakt, że te piwo to króla na obrazku może widziało, no ale w Warsiawie czas płynie inaczej - co roku jest "długa" historia wydłuża się o 2 lata .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunwald Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.wrzos.wroc.pl 11.08.04, 20:19 Zamykają PIASTa?? Nie NIE NIE NIE NIE NIE !!!!!!!! Cieszyłem się na mecz Wisła- Real a tu taka TRAGICZNA wiadomość!! Calsberg zepsół mi wieczór!!! Nigdy do ust nie wezme ani Calsberga ani Okocima!!! HWDC-O!!!!!!!!!! To co teraz pić by być lokalnym patriotą???????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.speed.planet.nl 11.08.04, 20:25 Komuno wroc: liche piwo brud i cieple szczyny - yto marzenie pomiotu partyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomak Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:34 pieredola glupoty chodzi o grunt , dostali za bezcen a teraz sprzedadza innym ickom za razy tysiac to samo w warszawie samo city likwiduja browar ktory doskonale funkcjonowal od stu lat taka mamy ojczyzne poczekajcie jeszcze pare lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 11.08.04, 20:37 Cześć jestem z Gdańska. W moim mieście browar Heweliesz (stary dobry browar) wykupił Heineken no i zaraz zamknął. Miasto podało Heinekena do sądu ponieważ ten kupując browar zobowiązał się produkcji piwa, nie redukować zatrudnienia itp. No i co Gdańsk przegrał sprawę sądową a tereny browaru należa do cholernego holenderskiego browaru. A są warte ok. 7mln złoty. A piwo o marce "GDAŃSKIE" warzone jest w Elblągu. Tak się uwziąłem, że nie tykam piwa z grypy Żywiec. Na szczęście mamu w okolicach Gdańska jeszcze jedną piwowarską perełkę AMBER. Polecam z tego browaru piwo Koźlak. Pozdrawiam wszytkich piwoszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz I tak już bedzie zawsze, że złe piwo wypiera IP: *.magma / *.magma-net.pl 11.08.04, 21:17 lepsze. Ponieważ istnieja piwosze, niezależni od smaku piwa, czego przykładem była chćby sprzedaż piwa w PRL-u, sprzedaż piwa nie będzie spadała mimo pogorszenia jego jakości (obserwujemy to przecież już od pewnego czasu). Reklama zrobi swoje a piwo będzie najniższej możliwej standardowej jakości, akurat takiej, żeby opłacało się go produkować tutaj. A jak nie tutaj, to w Chinach. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna. Re: pozostala dzialka ktora jest drozsza niz piwo IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 11.08.04, 21:30 Ludzie straca prace , zagraniczny cwaniak zarobi, a Polak durny, bedzie pil to piwo, ktore mu nawarzyli cwaniacy z Solidornosci. Transformacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZigZag Marianna nie pierz bez sensu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 01:04 Marianna nie pierz bez sensu! Jak ci nie pasuje przeprowadz sie na Białorus. Język podbny szybko sie dogadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC OTO SĄ REZULTATY ....... IP: *.acn.pl 11.08.04, 21:40 OTO SA REZULTATY SPRZEDAŻY POLSKICH FIRM ZAGRANICZNYM INWESTOROM CIEKAWE KTO NA TYM NAJLEPIEJ WYSZEDŁ, BO ZAPEWNE NIE BROWAR PIAST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PotrzebnaRewolucja Re: OTO SĄ REZULTATY ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:45 Najlepiej wyszedł ten, który brał łapówki za zorganizowanie wyprzedaży obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.ipt.aol.com 11.08.04, 22:10 Pracowalem W Piascie jakies 10 lat temu... Tak, to smutna wiadomosc, ze zamykaja go. Chociaz Dzial Pierwszego Kontaktu z Klientem oraz Marketingu w Piascie byl na bardzo niskim poziomie. Otoz chcialem kupic jakies piec lat temu 4.000 skrzynek placac gotowka OD RAZU i...wyobrazcie sobie, ze nie chcieli mi sprzedac. A ja stracilem u siebie wiarygodnosc i tak dalej (mieszkam w UK). Ale to bylo, minelo i jest mi tez przykro, ze Browar zostal zlikwidowany. Jak tam pracowalem, to chlalem tego dosc duzo. Pozdrawiam br Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzez_a Re: Carlsberg zamyka wrocławski browar Piast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:18 moze trzeba zrobic we wrocku maly bojkot carlsberga i nic nie kupic z tej grupy. Co ja bede teraz kupowal :( Chyba zostanie samemu otworzyc browarek w domu. Koncerny swiatowe zamykaja pokolei fabryki .. Zawsze wierny Wroclawskiemu fullowi Odpowiedz Link Zgłoś