Dodaj do ulubionych

Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć

• Gość: zawiedziony sejmowicze zbierają na nowe fury!!! IP: 80.51.254.* 21.09.04, 20:02
    • Gość: Baron SLD Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 20:13
      I bardzo dobrze. wogole to uwazam ze benzyna powinna kosztowac 10 zl za litr a
      gaz 5 zl! Przeciez musze z czegos utrzymac moje biuro poselskie - ze skromnej
      pensji nie da sie.
      • Gość: BIGWISEBLACKMAN Zostawcie nas w spokoju sldowskie sku*wysyny!!!! IP: *.ssmb.com 21.09.04, 20:32
        Gość portalu: Baron SLD napisał(a):

> I bardzo dobrze. wogole to uwazam ze benzyna powinna kosztowac 10 zl za litr
        a
        > gaz 5 zl! Przeciez musze z czegos utrzymac moje biuro poselskie - ze skromnej
        > pensji nie da sie.

:)) dobre

Ja już nie mogę z tymi sk****synami z tej j*banej sld. Te ch*je ciągną ze
        wszystkiego, a sami cały czas są przyłapywani na jakichś aferach, złodziejstwie
        i chj wie czym jeszcze. Dopierd*lili akcyze na benzynę i podatek vat do jakichś
        niespotykanych rozmiarów (na szczęście tylko ON się ostał - akcyza jest i tak
        niższa niż w UE) a teraz się biorą za LPG.
        Zresztą już tak ze wszystkim jest - za co jeszcze się nie płaci, ew. płaci się
        mało, te sk*rwysyny obkładają jakimiś horrendalnymi podatkami.
        Na dodatek w społeczeństwie, według sondaży, mają poparcie ok 5%.
        Zdychajcie j*ebani sldowcy!!!!!!!!!!!!!!!
        Ale się zbulwersowałem
        • Gość: Lehoo Re: Zostawcie nas w spokoju sldowskie sku*wysyny! IP: *.devs.futuro.pl 21.09.04, 22:13
          Spoko koleś. Zmiana partii rządzącej nic nie da. Pewne mechanizmy, polegajace na
          ściąganiu ile się da są inwariantne ze względu na spektreum partyjne parlamentu,
          mówiąc bardziej po ludzku, każda partia rządząca jest w stanie przepuścić
          dowolnie pomyślaną sumę ściągniętą z podatków, oczywiście im większą tym lepiej.
          Pozdro.
    • Gość: Piotrek Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:44
      Alez oni sa malo tworczy! Przeciez do opodatkowania zostalo jeszcze tak wiele!
      30% od kazdego kroku, 40% od ilosci powietrza do oddychania, 25% od powierzchni
      buta, i akcyza 200% od pierdniecia.
    • Gość: bezrobotny Podatek na autogaz powinien znacznie wzrosnąć IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.09.04, 20:55
      tego bowiem wymaga interes społeczny i zasady sprawiedliwości głoszone w Naszym
      Dzienniku i R.M.
    • Gość: kmk cena gazu IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:04
      ile u was kosztuje 1 litr gazu - w Poznaniu juz od tygodnia jest ponad 1,90
      zl , czy jest to czymś uwarunkowane czy to już spekulacje bandy "pompiarzy" ?
    • Gość: gosciak Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.olsztyn.mm.pl 21.09.04, 21:14
      żygać się chce co za chamski kraj, niech zrobią u siebie porządki ! anie doją
      biednych ludzi, skoro ktoś chce jeździć na ekologicznym paliwie to powinno go
      się objąć dodatkowymi przywilejami np. obniżka OC, a nie podnosić ceny, zaraz
      gaz będzie kosztował tyle co we włoszech 0,55 euro ale włosi zarabiaja minimum
      1000 euro a ja 2 tys. ! szlag mnie trafia bo zainswestowałem w instalacje 2500
      zł żey jeżdzic taniej i ekologicznie a te patafiany chyba nie rozumieją,
      najwyższe podatki w UE , podatek od podatku itp. to u nas normalka! trzeba
      chyba jakiegoś TDI kupować albo do ameryki spierdalać , chociaz oni mają
      normalny rząd który dba o interesy ludzi i przy minimalnej pracy stać ich na
      wszystko!
    • Gość: ... Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 21:15
      Dziwie sie wszystkim, ktorzy sie dziwią.
      Czego mozna wymagac od tej czerwonej chołoty? bandy ludzkich kundli, nadajacej
      sie wylacznie do tego zeby paść świnie a nie rządzić Krajem i ludzmi. Ja nie
      jestem rozczarowany rządami parobkow, gdyz na nich nie glosowalem - rozumiem
      tylko rozczarowanie olbrzymiej wiekszosci Spoleczenstwa, glosujacej na tych
      kretynskich nieukow po WSNS'ie. Pozdrawiam - "Życzliwy"
      • jacekm22 Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć 21.09.04, 21:27
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Dziwie sie wszystkim, ktorzy sie dziwią.
        > Czego mozna wymagac od tej czerwonej chołoty? bandy ludzkich kundli,
        nadajacej
        > sie wylacznie do tego zeby paść świnie a nie rządzić Krajem i ludzmi. Ja nie
        > jestem rozczarowany rządami parobkow, gdyz na nich nie glosowalem - rozumiem
        > tylko rozczarowanie olbrzymiej wiekszosci Spoleczenstwa, glosujacej na tych
        > kretynskich nieukow po WSNS'ie. Pozdrawiam - "Życzliwy"
        Moze w koncu zwolennicy realnego socjalizmu jak na wlasnych d.. poczuja jego
        skutki , to moze cos w koncu zrozumia ! ZEBY KOMUS DAC TRZEBA KOMUS ZABRAC!!
        • Gość: ... Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 21:30
          ... a jak nie mozna zabrac, to trzeba probowac ukrasc. Stara "czerwona" zasada.
          • Gość: Beznadzieja Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:12
            Im dłużej żyję, tym mniej mi pozostaje nadzieji, że kiedyś doczekamy się w
            Polsce normalności. Nie sposób wytrzymać kolejne pomysły kolejnych rządów, nie
            tylko tzw. lewicowych. Od wielu lat sprawdza się stare przesłowie o nowych,
            głodnych muchach. One wszystkie muszą się nawpieprzać, a robią to naszym
            kosztem, nieważne czy to gaz, benzyna czy prąd... Wcale nie chodzi tu tylko o
            diety poselskie, kominowe płace, czy niebotyczne odprawy, to tylko kropelka
            wobec kasy która sobie przepływa z konta na konto w nieoficjalnych
            transakcjach, łapówkach lub tzw. pożyczkach celowych lub nie. Nic tu nie zmieni
            kolejne dziennikarskie śledztwo, kolejna komisja czy zmiana rządu, najbardziej
            pazerni, największe gówniane muchy zawsze się doskrobią do żłobu. Niestety, w
            tej chwili nie ma zintegrowanej siły społecznej, która mogłaby czegokolwiek
            dokonać czy to łagodnie, czy siłowo, przecież już nie ma wielotysięcznych zalóg
            stoczni, hut i kopalni, a na każdego zatrudnionego czeka za bramą trzech
            zmienników. No, chyba że bezrobotni się zjednoczą i powołają Polską Zjednoczoną
            Partię Nierobotniczą. Ale inna organizacja o takim skrócie też od lat nie
            zrobiła nic dobrego. Beznadzieja!!!!
    • Gość: tazz czemu gaz ma byc tanszy?? IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 21.09.04, 21:29
      bo #%$#@*#$# jak by benzyna byla tania to kazdy by jezdzil na benzynie i tak
      byly by wplywy do budzetu (o wiele wieksze) ale nie u nas. bo sie nie da bo
      trzeba sie nachapc.wiec Danziger nie pi.......r glupot
      • Gość: Danziger Re: czemu gaz ma byc tanszy?? IP: *.visp.energis.pl 21.09.04, 21:37
        To może raczej warto żądać i apelować żeby beznyna (i gaz) były tańsze a nie
        żeby spośród etyliny, ON i LPG tylko LPG był tańszy.
        A pieprzenie o ochronie środowiska jest naiwnie głupie.
    • Gość: jerzy Re:To w ramach działań na rzecz ochrony środowiska IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 21.09.04, 21:30
      I tak powinno być nie dość że sprowadzaja stare samochody z europy to jeszcze
      jeżdża na gaz żeby było taniej. Zamiast kupować nowe samochody płacić podatki,
      które rządzący będą mogli znowu rozpieprzyc i znowu coś wymyślić aby obywatela
      obedrzeć. To państwo to złodzieje! Służ Polsce wiernie a ona ci piernie.
    • Gość: Alonzo Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:49
      Kiedy te kurwy z Wiejskiej przestaną bruzdzić!!!Czy mamy się juz modlić do
      najwiekszych terrorystów tego swiata by naszych polityów pozarzynali jak swinie
      za te ich wybitnie idiotyczcne decyzje na które my,wyborcy nie mamy żadnego
      wpływu??Za to co robią nasu radowcy powinno sie ich skazać na wielokrotną kare
      smierci,tyle przeciez ludzi okradają...
    • Gość: mpp Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:52
      a ja mam Polki rząd w głębok.. du... po wódkę jeżdzę do czech ( 1 litr spolskiego spirytusu kosztuje 25zl!) to i po gaz pojade do czech ( mam do granicy 5 km), Czechów nie lubię ale biznes jest biznes... usmiechy dla wszystkich
    • Gość: kacper NARESZCIE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 21:53
      Nareszcie zlodzieje-cwaniaczki przestana okradac panstwo polskie!
    • Gość: j Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 22:00
      Jestem ciekawy kiedy Polacy zmądrzeją i przestaną wybierać do Sejmu ludzi
      którzy potrafią wyłącznie podnosić podatki!!!
    • Gość: steku Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.04, 22:11
      kolejny fajerwerk czeronego rzadu, ktory tak bardzo dba o najubozszych i male
      firmy, ktorzy stanowia wieksza czesc uzytkownikow aut na gaz trzeba jak
      najszybciej obalic ten rzad i nie dac mu pograzac tego folwarku czerwonych
      jeszcze bardziej w szambie
    • Gość: km Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 21.09.04, 22:16
      Jak widać głównym zajęciem polskiego rządu jest jak by nam tu jeszcze
      przyp....ć.
    • Gość: piotr Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.09.04, 22:23
      te bydlaki wszystko opodatkują nawet powietrze!szkoda że nie wlasną głupotę
    • Gość: steku Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.04, 22:26
      i po takich decyzjach nie moga sie nadziwic skad rosnie poparcie dla
      Samoobrony. tylko tak dalej a ostatni zastoj w jej notowaniach okaze sie
      chwilowym
    • Gość: porazka ech..zal w tym poj_ebanym kraju mieszkac IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 22:33
      j/w po wszystko łapy wyciągną , niedługo podatek od srania i akcyza na dzieci
      bedzie
      • Gość: meerkat A w USA paliwo jest 4 RAZY TANSZE NIZ W UE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:02
        I w dodatku rosna masowe zakupy aut o napedzie hybrydowym.

Zas za 3-4 lata rozpocznie sie masowa produkcja samochodow (i ciezarowek)
        napedzanych wodorem (fuel cells), produktem ubocznym spalania ktorego jest
        wylacznie PARA WODNA!!!

W rezultacie, jeszcze przed koncem obecnej dekady arabusy beda miec znacznie
        miej szmalu na wspieranie miedzynarodowego terroryzmu, a potem WCALE!

To sie nazywa upiec dwiae pieczenie na jednym ogniu! :-))))))))))))))))))))))
        • Gość: SABAŁA LEWICA WYZYSKUJE. PRAWICY prawdziwej NIE MA. IP: *.cg.shawcable.net 22.09.04, 08:38
          Wasza "prawica" też jest lewicowa i robi to samo co soc-lewica. Wszyscy
          jesteście lewicowi, w mniejszym lub większym stopniu. I dlatego jest jak jest
          i inaczej nie będzie. Lewicowość siedzi w waszych mózgach, dlatego będziecie
          płacić wysokie podatki i nie będzie wam starczało na nic. Chcecie żyć
          dostatniej, to wypleńcie z waszych mózgów pojęcia takie jak "sprawiedliwość
          społeczna", albo "socjalistyczna". Inaczej nigdy z dołka nie wypełźniecie. Ot
          co.
        • Gość: M Re: A w USA paliwo jest 4 RAZY TANSZE NIZ W UE!!! IP: *.union01.nj.comcast.net 23.09.04, 04:10
          Przestan wachac skarpetki bo bekoczesz jak jakis senator. Jezeli firm
          samochodowych sie nie zmusi do produkcji samochodow ktore beda spalac mniej
          paliwa to one same tego nie zrobia. Narazie w USA jest to marzeniem.
    • Gość: Beznadzieja Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:17
      Im dłużej żyję, tym mniej mi pozostaje nadzieji, że kiedyś doczekamy się w
      Polsce normalności. Nie sposób wytrzymać kolejne pomysły kolejnych rządów, nie
      tylko tzw. lewicowych. Od wielu lat sprawdza się stare przesłowie o nowych,
      głodnych muchach. One wszystkie muszą się nawpieprzać, a robią to naszym
      kosztem, nieważne czy to gaz, benzyna czy prąd... Wcale nie chodzi tu tylko o
      diety poselskie, kominowe płace, czy niebotyczne odprawy, to tylko kropelka
      wobec kasy która sobie przepływa z konta na konto w nieoficjalnych
      transakcjach, łapówkach lub tzw. pożyczkach celowych lub nie. Nic tu nie zmieni
      kolejne dziennikarskie śledztwo, kolejna komisja czy zmiana rządu, najbardziej
      pazerni, największe gówniane muchy zawsze się doskrobią do żłobu. Niestety, w
      tej chwili nie ma zintegrowanej siły społecznej, która mogłaby czegokolwiek
      dokonać czy to łagodnie, czy siłowo, przecież już nie ma wielotysięcznych zalóg
      stoczni, hut i kopalni, a na każdego zatrudnionego czeka za bramą trzech
      zmienników. No, chyba że bezrobotni się zjednoczą i powołają Polską Zjednoczoną
      Partię Nierobotniczą. Ale inna organizacja o takim skrócie też od lat nie
      zrobiła nic dobrego. Beznadzieja!!!!

• Gość: socjaldemokrata I bardzo dobrze! Jedynie przez redystrybucje IP: *.com 21.09.04, 23:56
      bardzo wysokich podatkow mozna osiagnac rozwoj gospodarczy i dobrobyt
      spoleczenstwa. Balcerowicz i libaralizm doprowadzily do nedzy Polakow. Czas na
      zmiany.
      • jacekm22 Re: I bardzo dobrze! Jedynie przez redystrybucje 22.09.04, 00:04
        Jak mozna pisac takie brednie!!!
        • Gość: Antylewak Re: I bardzo dobrze! Jedynie przez redystrybucje IP: 195.117.144.* 22.09.04, 10:00
          Jakoś ta redystrybucja wychodzi nam bokiem, a gospodarczo prowadzą kraje
          liberalne, bo państwa dobrobytu jakoś wycofują się rakiem ze swoich społecznych
          zobowiązań. Dużo lepsze skutki ma wspieranie przedsiębiorczości przez NIŻSZE
          opodatkowanie i większą swobodę prowadzenia działalności gospod. Czasy Keynesa
          odeszły, jakoś redystrybucja nie pomogła w 1973 roku... Koniec promocji
          nieróbstwa!!! Dla poparcia argumentacji polecamy wyniki badań OECD -np:tam
          gdzie wskaźnik zastąpienia był najniższy tam bezrobocie było niższe i trwało
          krócej itd.
      • Gość: zgreg Re: I bardzo dobrze! Jedynie przez redystrybucje IP: *.acn.waw.pl 22.09.04, 10:01
        > bardzo wysokich podatkow mozna osiagnac rozwoj gospodarczy i dobrobyt
        > spoleczenstwa.

Jasne. A mozesz mi wytlumaczyc co to wedlug Ciebie jest dobrobyt? Bo dla mnie
        sprawa jest jasna, jesli cudowne, duze podatki zabieraja mi wiekszosc dochodu to
        zostaje mi niewiele do wydania wedlug wlasnego uznania. Taka sytuacja daleko
        odbiega od mojej wizji dobrobytu.
    • Gość: gowin Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.09.04, 01:01
      A niech nawet kosztuje 2.00zł, ale niech będzie wreszcie dobrej jakości. Zawsze
      jak zatankuję za granicą przejeżdżam dużo więcej kilometrów. W Polsce na naszym
      dziadowskim gazie robię na butli 300-350 km. Nawet na Ukraine robiłem ostatnio
      600-650 km. Oszukują nas najbardziej na jakości. Może by tak się wkońcu ktoś
      zabrał za kontrolę jakości!!!
    • ememzet Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć 22.09.04, 02:06
      Czy już tylko ja pamiętam, że kilka miesięcy temu została podniesiona cena gazu ze względu na znaczne podwyżki cen benzyny "żeby zachować proporcje"?
      Czy w tej sytuacji mogę liczyć na to, że kwota ta zostanie odjęta, a na jej miejsce wejdzie podwyżka podatku?
      ha
      naiwna... wszyscy dawno zapomnieli.
    • Gość: frustrat REWOLUCJA IP: *.echostar.pl 22.09.04, 02:30
      zbieram podpisy wszystkich, którym towarzyszy nieodparta ochota dorwania się w sposób jak najbardziej nie-ewolucyjny do dupy tym wszysktim miłościwie nam panujacym sk...synom.
      Czy jestem odosobnionym przypadkiem sądząc, że nastąpiło zatracenie idei rządów demokratycznych? czyli rządów w imieniu ludu. czyli NAS. kurwa!! a na każdym kroku widząc poczynania polityków mam wrażenie, że oni tam są dla siebie. nie mają pojęcia w jakich warunkach żyje większość polskiego społeczeństwa. przez szyby swoich pierdolonych limuzyn nie dociera do nich krzyk ludzi, którzy chcieli by coś zrobić, gdyby tylko państwo przestało im przeszkadzać. Dlaczego kurwa w tym kraju robi się wszystko, żeby utrudnić ludziom przeciętnym normalne życie. czy ktoś sie zastanowił jak w Polsce wygląda klasa średnia? a czy ktoś obliczył ile osób bedzie musiało zrezygnować w ogóle z własnego środka transportu przez coraz droższe koszty utrzymania go? mniej samochodów, mniejszy popyt na paliwo, mniejsze wpływy do budżetu. czyli podniesiemy żeby zmalało. kurwa.
      brak mi słów.
      pragnę by ktoś wleciał do parlamentu i na dziesięć lat ustanowił rządy autorytarne. i by był to koleś odpowiedzialny za boom gospodarczy irlandii. i żeby do pomocy oprócz uzbrojonych po zęby kolesi miał cały sztab noblistów z ekonomii. i żeby robił to dla kraju.
      bo te jełopy nie mają pojęcia po co jest rząd.
      • Gość: ja Re: REWOLUCJA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.04, 08:59
        Calym sercem cie popieram. Niestety spoleczenstwo polskie nie bedzie potrafilo
        sie zorganizowac, zeby tym gnojom przemowic do rozsadku. Widziales usmiechniete
        mordy politykow po ogloszeniu wynikow wyborow do PE? Chociaz frekwencja 20%.
        Dopoki nie bedzie ordynacji wiekszosciowej, nic sie nie zmieni.
    • Gość: KR Re: Podatek na autogaz ma znacznie wzrosnąć IP: 62.233.138.* 22.09.04, 02:57
      Czy ci politycy już nie przesadzają, czy oni chcą dobić gospodarkę zwiększając
      następne podatki. Zaczynam się wkurzać i mieć alergię nie tyle, co na
      polityków, ale na samych Polaków. Miesiąc w miesiąc oddaję ponad połowę swoich
      pieniędzy na podatki i moja determinacja powoli zaczyna mieć granice. Jeżeli
      one zostaną przekroczone to przeniosę firmę moje podatki do innego kraju.
      Słowacja może Czesi, bo już nie chcę utrzymywać urzędników i innych nierobów.
    • Gość: HAL9000 Większa akcyza na gaz ? - rząd do gazu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 03:45
      • Gość: autochton Re: Większa akcyza na gaz ? - rząd(y) do gazu ! IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 11:35
        Popieram z tym, ze WSZYSTKIE poprzednie rzady (kilka wyjatkow tylko) do gazu!
        Ani jeden rzad nie wykazal sie konsekwentnym reprezentowaniem interesow narodu
        ktory go wybral. III RP = republika paserow (i zlodziei)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka