bimbalimba 23.10.04, 00:25 skopac tylki spasionych burzujow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Bicz na bogaczy IP: *.thoms1.vic.optusnet.com.au 23.10.04, 03:53 Czy mozna sie dowiedziec ile to przyniesie dochodu do budzetu? Przeciez takie sprawy mozna obliczyc. Ja mysle , ze w skali kraju niewielkie. Poza tym ci, ktorzy zarabiaja ponad 600 000 PLN rocznie, maja wiele mozliwosci, zeby przeniesc swoje opodatkowanie za granice. I tak wielu nich zrobi. Wtedy ich podatki trzeba bedzie odliczyc od przychodow do budzetu. Nie tyle kielbasa, co kaszanka wyborcza. Nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDER DO M.POLA - Panu już Dziekujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:54 No cóż z wypowiedzi M.P. wynika, że cały naród polski będzie więcej musiał dofinansowywać upadające państwowe przedsiębiorstwa, bo chyba nikt nie wierzy, że koledzy nie podpiszą lepszej umowy więc odprawy dla szefostwa państwowych przedsiębiorstw bedą większe tak aby wliczyć konieczny do odprowadzenia podatek. W końcu to noie ich pieniązki nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm JORDOLENIE-BIADOLENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 07:42 jest to jak zwykle jordolenie-biadolenie polskich mediow: ta cala rozpacz nad "biednymi bogaczami". o ile wiem to nie jest wcale podatek od wszystkiego co sie zarobilo w danym roku, tylko od tego co sie zarobilo ponad 600tys. - a wiec chodzi o grosze; przynajmniej dla bogaczy. pomijajac fakt, ze ludzi zarabiajacych ponad 600tys. jest w pl tylko jakies 4tys., trzeba zauwazyc, ze czesc z nich i tak jest obywatelami wysp dziewiczych i in. takich... mowie tu takze o tych najpopularniejszych biznesmenach; takze tych, ktorzy na zamowienie biadola w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Dadzą sobie podwyżkę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.04, 08:47 a pracownikom premie obetną i i tak wyjdą na swoje. Dlaczego nikt nie napisze tego? Nikt nie musi uciekać, zmieniać formy prawnej, pobierać dywidend! Wystarczy drobna (procentowo) podwyżka, żeby bilans się zgadzał, to obniżka premii dla pracowników i będą mieli to samo, tylko jak zwykle najsłabsi dostaną po tyłku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida nędza NajłŁatwiej zabrać bogatym IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.10.04, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bida nędza Komuniści zawsze tak mieli: IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.10.04, 09:17 Komuniści zawsze tak mieli: walczą o to, żeby nie było bogatych zamiast powalczyć o to, żeby nie było biednych. I cała tragedia Polski na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk System podtkó progowych jest niesprawiedliwy !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 10:02 System jest nie sprawiedliwy i powinien być wprowadzony liniowy podatek od dochodów. Przecież jeżeli ktś więcej zarabia to płacić do budżetu będzie proporcjonalnie więcej. Warunkiem jest zniesienie wszelkich ulg bo mniej zarabiających nie będzie sztać na ich wykożystanie co jest pewnego rodzaju preferowaniem bardziej zamożnych. Jeżeli wszyscy w Polsce będż płącicc np. 16 % od swoich dochodów to tobędzzie sprawiedliwe. Dajmy na to b.dobrze zarabiający gość zapłaci 160 000 zł. rocznie a słąbo zarabiający gość zapłaci 1150 zł. co bedzie dla pierwszego i drugiego gościa dokładnie taką samą częścią dochodów. Oczywiście ten lepiej zarabiający bedzie maiłą realnie więcej na swoje wydatki no ale przecież lepiej zarabia wiec to jest natiralne i myślę sprawiedliwe bo kazdy odda jednakową cześć swoich dochodów, każdy jest wobec państwa równy, ma jednakowe prawa i obowiązki zatem po co progi podatkowe i dzielenie ludzi na lepeiej i gorzej zarabiających. W tych którzy oddają wieksza cześć swojego dochodu w postaci podatku może narodzić się poczucie że są obywatelami pierwszej kategori bo to oni uczymują panstwo a reszta to ludzie gorsi, a przecież tak nie jest i myślę że czas skończyć z tym absurdem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druis To moze sprywatyzowac w koncu te firmy :-)) IP: *.dialup.optusnet.com.au 23.10.04, 16:25 Jak sie sprywatyzuje panstwowe molochy, to nie bedzie wtedy super bogatych prezesow z nadania partyjnego oplacanych z podatkow :) Wtedy zostana tylko prezesi w prywatnych firmach, ale to juz mnie nie obchodzi, bo podatki na ich pensje nie ida. Tylko widac zadna partia jakos nie kwapi sie do prywatyzaci tych firm, bo skad by czerpali kase po dorwaniu sie do wladzy - jak zwykle zamiast likwidowac przyczyny, skupiaja sie na skutkach - ktore sami powoduja. A ze paru nawiedzonych socjalistow polknie chaczyk z ta smierdzaca kielbasa wyborcza to juz inna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Re: System podtkó progowych jest niesprawiedliwy 24.10.04, 12:11 Eryku. Powinieneś rządzić. Masz mój głos na wstępie. Tylko że nasi współziomkowie popieraja niestety zakłamanych palantów z SLD. Widziałem ich rządy z bliska- taki Janik na śniadanie wydaje więcej niz ma emeryt na miesiąc- ale jest bardzo społecznie wrażliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Bicz na bogaczy IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.04, 10:40 Marek Pol: To będzie bicz na nieprawdopodobnie wysokie odprawy dla prezesów odchodzących z państwowych firm ************************** Po odjeściu Kołodki, Pol jest niewątpliwie najgłupszym członkiem rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RSC Bicz na bogaczy IP: *.rzeszow.mm.pl 23.10.04, 13:44 Biorąć pod uwagę moje zdolności do "robienia" pieniędzy taki podatek nigdy w życiu mi nie zagrozi. Ale jedno wiem, że skoro ktoś pracuje i zatwierdza takie ustawy nie powinien być w Sejmie ale na zamkniętym oddziale dla niebezpiecznych psycholi. Czy Ci co przycisnęli guzik "za" mieli kiedykolwiek do czynienia z ekonomią? Chyba, że to przemyślany sposób jak napchać własne kieszenie dzięki czyjejś pracy i zaradności. Prawnie zalegalizowane złodziejstwo. Gdzie ja żyję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Brawo!!! IP: *.lodz.mm.pl 23.10.04, 15:41 Zgadzam się i jestem za. Nie dlatego że nie mam tylko dlatego że tak duże wypłaty są przyznawane w korupcjogennych warunkach. Niech kasa z powrotem wraca do państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Są inne większe problemy niż zarobki bogatych. IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 17:25 Tak wysoki podatek to żadne odstępstwo od normy. Podobne i wyższe podatki od osiąganych zarobków płaci się w Niemczech. w Szwecji itp. Czyli równamy do innych bogatszych. Nas wyróżnia jedno - w innych krajach porównywalnych do naszego nie ma w szkołach głodnych dzieci - to temat dla mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Cyniczna,przedwyborcza gra pseudolewicy na biedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasienko Re: Bicz na bogaczy IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.10.04, 19:27 Popatrzcie na zdjecie Pola .On potrzebuje dozywienia i stad walka o podwyzke podatkow.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Bicz na bogaczy IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.10.04, 19:39 Najwyższy czas aby obniżyć wysokie dochody.Nie może tak być i nigdzie nie ma takich różnic aby jedni osiągali dochody 50000 miesięcznie a renciści i emeryci po 500 zł miesięcznie.Kominy płacowe muszą być zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: Bicz na bogaczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.04, 09:17 Chyba ci na głowę upadło. Nigdzie tak nie jest? A gdzie ty byłeś i widziałeś, że z takim przekonaniem twierdzisz, w Związku Radzieckim Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawonog Re: Bicz na bogaczy IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.10.04, 12:07 Brawo Pak. nasi współziomkowie mają krótka pamięć. Na Kamczatkę cały Sejm z janikiem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: Bicz na bogaczy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.04, 12:35 Dodam ze wiekszosc nowo bogackich doszla do majatkow nieuczciwie ikosztem spoleczenstwa.Podatek powinno sie placic w kraju,ktorym osiagano zyski a wiec to nie jest takie trudne by to wyegzekwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Gracz Re: BICZ NA BOGACZY IP: *.cc.shawcable.net 24.10.04, 07:34 Z ekonomicznego punktu widzenia: absurdalna decyzja, bez znaczenia a nawet szkodliwa. Z politycznego punktu widzenia: dobra decyzja dla rzadu, ktorego intencja jest podlizanie sie nieudacznikom (takim jak bibalimba). Do Szwecji czy Kanady nie ma co porownywac (rowniez wysokie podatki dal lepiej zarabiajacych). Inne standarty. Sredniak skandynawski albo kanadyjski zyje na poziomie polskiego "dobrze albo bardzo dobrze sytuowanego". Skopanie tylkow spasionych buzujow nie poprawi zycia bilibambie i tym podobnym natomiast powinno sie przyczynic do specyficznego zachowania w trakcie wyborow. I o to chodzi, i o to chodzi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawonog Re: BICZ NA BOGACZY IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.10.04, 12:06 brawo Alfred. Niech posłowie Janik i Pol zapłaca podatki, dla nich niech to będzie od razu 50% od zarobków- wtedy pogadamy. Spasione i aroganckie burżuje są w Sejmie - i guzik ich obchodzi cokolwiek poza tym żeby utrzymać sie przy żłobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawonog Podatki dla Posłów- Osłów IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.10.04, 12:04 najwyższy czas żeby czerwone pająki z Sejmu zaczęły płacić podatki. Tylko wtedy będa w stanie uchwalać racjonalne ustawy podatkowe- bo na razie robia sobie z nas jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK1 i bardzo dobrze IP: 62.17.253.* 24.10.04, 12:56 W koncu wprowadzili wyzszy podatek dla tych ludzi - najwyzszy czas, aby SLdowski rzad wprowadzil podatek, ktory choc w malym stopniu obetnie tak wysokie dochody dla tych ludzi. Moze i nie bedzie to wielka pula pieniedzy w budzecie ale po cieciach dla emerytow, rencistow itd w koncu idzie w dobrym kierunku - szkoda tylko ze trzeba bylo czekac ztym prawie 4 lata...- ale lepiej pozniej niz wcale - teraz jeszcze czakam na wprowadzenie podatku dla ksiezy, odebranie przywilejow dla kosciola katolickiego i zlikwidowanie pomocy panstwowej dla wszelkich instytucji zwiazanych z KK (wiem ze moze byc to trudne w zwiazku z konkordatem - wiec od razu rozwiazmy to przy okazji i wprowadzmi system jaki jest w niemczech - ten ktop przyzna sie, ze jest wierzacy ma placic podatek na kosciol i sprawa rozwiazana - acha jestem ciekaw ile to wtedy z tych 92% wierzacych-praktykujacych katolikow sie przyzna do tego...::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Bicz na bogaczy IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 16:41 Czy bardzo duzo zarabiajacy to rowniez abp Goclowski, pralat, Jankowski,gen zakonu jasnogorskiego ( wylozyl spora gotowke za barona paliwowego), itp??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Bicz na bogaczy IP: *.sympatico.ca 24.10.04, 16:47 bimbalimba napisał: > skopac tylki spasionych burzujow!!!! --------- Czy to cytat z Lenina? Zauwazyles ze historia kolem sie toczy.Jak tak dalej pojdzie, tzn podzial na biednych i bardzo ,bardzo bogatych, bedziemy musieli przypomniec slowa piesni wzywajacej do powstania tych ktorych dreczy glod.Niestety wzrost grupy bogatych nastepuje czyims kosztem, a bilans musi wyjsc na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCKY ZAJE.AĆ BURŻUJSKIE ŚCIREWA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Bicz na bogaczy IP: *.chello.pl 24.10.04, 21:19 Przecież te pieniądze z podatków to wezmą dla znajomych. W ustawach które sa w Sejmie np o informatyzacji posłowie postanowili powołać nnastępną radę przy ministrze oczywiście płatną. Już wiadomo dla kogo te pieniadze dla kolesiów. Biedni dostaną kopa w dupę. Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś