szarmszejk123 03.04.25, 11:46 Dziewczyny, znacie jakiś dobry spray do bicz łejwów który nie wysusza i nie pachnie typowo plażowo ani mdło ?:p mam aktualnie ten ze zdjęcia, działa spoko ale zapach jest okropny, zdechły kokos jakiś 😐 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 11:51 Do włosów Lolo, nie wyobrażaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Beach waves 03.04.25, 12:05 Nie wiedziałem, myślałem, że może do opalania. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:08 To już wiesz nauczyłeś się dziś czegoś, możesz zaliczyć dzień do udanych Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Beach waves 03.04.25, 11:57 Nie możesz zapytać się męża? krwawy.lolo napisał: > Do czego to służy? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:16 Niech se pachnie nawet rybimi sikami, byle nie kokosem:p Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Beach waves 03.04.25, 12:37 szarmszejk123 napisał(a): > Niech se pachnie nawet rybimi sikami, byle nie kokosem:p No proszę Cię 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:38 Nie wiem jak pachną rybie siki , wyobrażam sobie, że morzem 😂😂 A chemiczny kokos od morza gorszy wg mnie :p Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Beach waves 03.04.25, 12:15 Czy to to ma działanie podobne do soli morskiej w sprayu? (ona robi jakieś fale, loki itp.). jeśli tak, to mogę polecić Eleven Australia Sea Salt - zapach ma zdecydowanie najlepszy ze wszystkich "wąchanych" i testowanych do tej pory. Działa. Nie wiem czy wysusza, bo jest stosowany na włosach krótkich (męskich, nastoletnich, często strzyżonych), ale jakoś chyba niespecjalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:15 Tak, to coś w ten deseń:p Jak to pachnie? Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Beach waves 03.04.25, 12:27 Hm, nie mdło! W składzie jest papaja i ogórek, ale ogórek nie jest wyczuwalny. Zapach jest lekko owocowy, ale taki orzeźwiający i "szlachetny" jakby zbliżony do całkiem niezłej wody toaletowej. Raczej unisex, bo dziecię nastoletnie puci męskiej chętnie używa. Są opakowania 200 i 50 ml, możesz przetestować na tym mniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Beach waves 03.04.25, 12:28 eu.elevenaustralia.com/products/sea-salt-texture-spray Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Beach waves 03.04.25, 12:34 Aha, nie wali po nozdrzach otoczenie, musisz wsadzić nos we fryzurę, żeby poczuć. Zakładam, ze właściciel fryzury odczuwa nieco mocniej, ale zapach jest dosyć subtelny. Poświęciłam się kiedyś i wywąchałam wszystkie tego typu preparaty dostępne w profesjonalnym sklepie fryzjerskim i wróciłam z podkulonym ogonem do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:37 No właśnie nie wiem dlaczego większość tak okropnie wali 😫 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Beach waves 03.04.25, 12:30 A czemu nie zrobisz sobie sama? 250ml wody 40g morskiej soli 40 g żelu aloesowego Jeszcze łatwiej, jak kupisz Urtekram Aloe Vera Spray Conditioner i dodasz to tego 40 g soli. Możesz na początek dać mniej soli, bo niektóre włosy są tak podatne, że potrzebują mniej. Moje się kręcą już przy wilgotnym wietrze z zachodu i Urtekram Nordic Berries Sea buckthorn & Blueberry Spray Conditioner, a tam nawet nie ma soli. To pachnie na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Beach waves 03.04.25, 12:33 Czysty aloes powoduje u mnie mega pusz, myślę że taki homemade zrobiłby mi na lbie cos odwrotnego :p Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Beach waves 03.04.25, 12:38 Jeśli z solą morską to sprawdź spray My Organics. Pachnie leciutko, prawie niewyczuwalnie. I nie ma tam kokosowej nuty Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Beach waves 03.04.25, 12:47 To zrób bez aloesu, ale o tą objętość właśnie chodzi. Poleciłam ci odżywki w spraju Urtekram, bo one robią u mnie właśnie big hair, ale mają lekko pielęgnujące działanie. Tam jest też trochę gliceryny, co nadaje włosom więcej struktury. Jak dodasz do tego trochę soli, to masz beach waves. I one słabo pachną. Praktycznie wcale. Różana ciut bardziej, ale na prawdziwą różę i to ulatuje po 60 sekundach. Odpowiedz Link Zgłoś