Dodaj do ulubionych

Radom znów zakazuje handlu w święta

IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.04, 02:57
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ex Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.11.04, 07:50
      I znowu wstyd nam za tych [radnych] Z Radomia.
      Warto też pamiętać, że RP jest państwem ŚWIECKIM, a nie "bądź co bądź państwem
      katolickim".
      Musieli radni nagrzeszyć, bo gdy Bóg chce pokarać, to rozum odbiera.
      • Gość: sm Idz pracowac w swieta jako ochotnik i pokaz im !!! IP: *.stat.gov.pl 09.11.04, 07:58
        .
        • Gość: Ex Re: Idz pracowac w swieta jako ochotnik i pokaz i IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.11.04, 09:14
          Zdarzało mi się pracowac w dni świąteczne i nie robię z tego tragedii - a
          najbardziej mnie drażnią głupawe administracyjne nakazy i zakazy.
      • Gość: ED Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: 212.244.126.* 09.11.04, 08:32
        No tak... jak czytam takie opinie to z jednym nie sposób się nie zgodzić....
        Czasami faktycznie Pan Bóg rozum odbiera......
      • Gość: wac Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: 80.72.35.* 09.11.04, 09:54
        A od kiedy to Polska jest państwem katolickim? A ja słyszałem, że państwo z
        zasady jest świeckie. Katolickie (w większości) może byc społeczeństwo, a
        państwo powinno być suwerenne wyznaniowo.
    • Gość: sm BARDZO DOBRZE !!! IP: *.stat.gov.pl 09.11.04, 07:57
      Przynajmniej wszyscy (prawie) beda mieli te dni naprawde wolne od pracy, a nie
      tak jak do tej pory, ze ci ktorzy zarabiaja grosze na kasach w sklepie, jeszcze
      musza zaiwaniac w swieta. Kto sie ze mna nie zgadza, ten chyba nigdy nie
      pracowal w ten sposob, albo jest pracoholikiem. ;-))
      • Gość: KR Re: BARDZO DOBRZE !!! IP: 62.233.138.* 09.11.04, 08:11
        A tam gadanie, przecież nie o to chodzi, że ktoś pracuje w ten czy tamten dzień
        to zupełnie nie ma znaczenia pod warunkiem, że pracownik jest szanowany i
        dostaje godne wynagrodzenie. A jak wiadomo w naszym wspaniałym Państewku nic
        nie działa.
      • Gość: ewa Re: BARDZO DOBRZE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:25
        Pracuje na dyzurach w szpitalu świątki, piatki i niedziele, bo na sczescie te
        zakute pały nie wymysliły jescze nic o zbawiennym wpływie wolnych niedziel i
        nświat dla lekarzy.
        Takie opinie jak Twoje, wygladają na ponury zart w stosunku do Radomia, który to
        jest miastem z najwyzszym bezrobociem w kraju.
        Gość portalu: sm napisał(a):

> Przynajmniej wszyscy (prawie) beda mieli te dni naprawde wolne od pracy, a nie
        > tak jak do tej pory, ze ci ktorzy zarabiaja grosze na kasach w sklepie, jeszcze
        > musza zaiwaniac w swieta. Kto sie ze mna nie zgadza, ten chyba nigdy nie
        > pracowal w ten sposob, albo jest pracoholikiem. ;-))
    • Gość: polak Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: 212.244.126.* 09.11.04, 08:35
      Jeśli kapitalistom z super i hipermarketów nie podoba się decyzja radnych
      Radomia to wolna droga do swoich krajów....tam na pewno będą handlować przez
      365 dni w roku....
      Byłem niejednokrotnie w Austrii i Niemczech i żeby zrobić zakupy na niedzielę
      musiałem gnać do sklepu najpóźniej w godzinach wczesno popołudniowych w
      SOBOTĘ!!!! I nikt nie narzekał na ograniczanie wolności gospodarowania......
      • Gość: Ex Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.11.04, 09:13
        A nie przyszło Ci do głowy, że taka decyzja może też nie podobać się polskim
        handlowcom?
      • Gość: Monika Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: 80.241.131.* 09.11.04, 09:53
        Ludzie, i co tu kruszyć kopie? 12 dni świątecznych w roku? I to naprawdę
        ważnych świąt - kto chodzi do sklepu w Boże Narodzenie albo Wielkanoc? I czy
        nie powinno się uczcić Święta Niepodległości - uważam, że jest tego warte -
        albo 1 i 3 maja?
        Tylko co z kramami pod cmentarzem na 1 listopada?
    • Gość: JFK Ahold- nie rozśmieszajcie nas... IP: *.radom.pilicka.pl 09.11.04, 08:52
      Ciekawe, ile płaci podatków taki Ahold i spółka...My, jako lokalni podatnicy,
      też kiedyś myśleliśmy, że duże zachodnie firmy będą wspierać budżet,
      przynajmniej nie mniej, niż biedniejsi Polacy...A nie zamawiać kolejne
      ekspertyzy w macierzystej centrali, oczywiście za ciężką kasę, jaki kolor
      zasłonek wybrać dla j.p. (jaśnie pana) prezesa- byle bilans wyszedł na
      zero...Nie przesadzajmy, 12/365 to już nie jest taka kara.
    • Gość: radca Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: 213.25.179.* 09.11.04, 08:57
      Jak widać pewne choroby umysłowe są nieuleczalne.
    • Gość: sss Radom oszolomiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:02
      To miasto zglupialo do reszty
    • Gość: zadowolony Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.prokom.pl 09.11.04, 10:14
      Ach, jak ja lubię te stwierdzenia o katolickim kraju. Właśnie w takim kraju
      ojciec dyrektor może wozić miliony w reklamówkach, a skromny prałat narzekać na
      wygodę jazdy jaguarem. Gdzie katolikom może być lepiej?
    • Gość: Miszkio Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:46
      Powoli brakuje mi sił na bande oszołomów, którzy próbują uszczęśliwiać Polaków
      na siłę. W końcu nie widziałem aby zarządy supermarketów naganiały pracowników
      batogami do pracy, a i klienci chyba przychodzą dobrowolnie. Mamy demokrację i
      jesli ktos nie chce robic zakupów w niedziele, to nie musi, ale nie zgadzam sie
      aby ktos ograniczył moje porawa do takich zakupów. Pracują ciezko cały tydzień
      tyko w niedziele moge zrobic zakupy, co czynie chetnie. Co do katolickiego
      kraju - nie przypominam sobie aby w Konstytucji napisano ze jestemy krajem
      wyznaniowym i całe szczescie, bo byc moze wprowadzono by ustawowy nakaz
      spowiadania sie!!! Jak ktos chce zyc w Państwie wyznaniowym to proponuje Iran,
      czym predzej wyjada takie oszołomy z naszego kraju tym lepiej dla wszystkich.
      Pozdrawiam
    • wigr Re: Radom znów zakazuje handlu w święta 09.11.04, 10:52
      To jest akurat bardzo dobry pomysł. Nie dajmy się zwariować. Powinny istnieć
      dni wypoczynku, także od zakupów i mało inteligentnych rozrywek w centrach
      handlowych. Przecież to wcale nie oznacza przymusu chodzenia do kościoła, jak
      sugerują niektórzy "oświeceni".
    • Gość: Czytelnik Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.umcs.lublin.pl 09.11.04, 10:53
      Niech dupki z rad miejskich zmniejszą bezrobocie w regionie , a niech już nie
      przerabiają Polskę na niehandlującą w niedziele. Ludzie bezrobotni nie mają co
      jeść a próżni radni zastanawiają się czy sklepy mają pracować w niedziele.
    • Gość: rodak Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:56
      Popieram aby w dni świąteczne nie handlowano.Niech Polska odnowi swoje tradycje
      w spędzaniu dni światecznych bez spotkań w domach handlowych.
      • Gość: polak mały Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.prokom.pl 09.11.04, 11:01
        I trzeba w tym pomóc tym biednym tłukom, sami do tego nie dojdą. Słusznie! Łubu
        dubu, łubu dubu...
    • luk1964 Re: Radom znów zakazuje handlu w święta 09.11.04, 11:15
      taki zakaz popieram i uwazam, ze wininen byc on ogolno krajowy a nie tylko
      lokalny.Winiem uchwalic go Sejm.Dosc wyzysku i panoszenia sie hipermarketow!!
    • Gość: arahat Polska panstwo katolickie?- a gdzie ci katolicy: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 12:10
      wala tlumnie do hipermarketow zamiast do kosciolow i lozyc na kse.. tot
      bolaczka kleu.
    • Gość: janek Brawo jajogłowi!!! A kiedy będziecie odwoływać to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:20
      Mam propozycję do handlowców - zaskarżcie to postanowienie - wiadomo, że wygraną
      macie w garści. I domagajcie się od miasta odszkodowania za utracone pieniądze
      przez to, że nie mogliście handlować.
    • Gość: anka Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:22
      ZNOWU?!!!!! To jakaś psychiczna choroba zakaźna w tych radnych? Ostatnio
      przejeżdzająć przez Radom słuchałam lokalnego radia z wynikami sondażu wśród
      mieszkańców-praktycznie wszyscy chca handlu w niedzielę i swięta a ta banda
      mysli, ze jest madrzejsza. No bo katolicka (bez obrazy ale to jest rodzaj
      katolicyzmu dzięki któremu ludzie odwracają sie od Kościoła).
      Zapewne dlatego Radom to najwyższe bezrobocie w kraju, bieda i rozpacz do czego
      te chore pały pewnie mocno się przyczyniają. Trzeba by się znac na czymś poza
      honorem, Bogiem i Ojczyzną.
      • Gość: ewa Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:35
        Hiszpania też jest katolicka (znaczy była...) a sklepy tam otwarte na okrągło
        zgodnie z zasada że pieniądz nie smierdzi i jak jest popyt to trzeba z niego
        korzystać. W niemieckiej prasie bardzo mocno się dyskutuje o powrocie handlu w
        niedzielę. A radni z Radomia kompromitują się tak, ze az zakrawa to na jakiś
        przemyślany pastisz.
        Szkoda tylko tych ludzi z tego miasta. Młodzi wieją do Warszawy i cieszą sie
        jesli moga tu studiować, ale reszta?
    • Gość: mijau naród katolicki IP: *.aster.pl 09.11.04, 13:16
      "...jesteśmy bądź co bądź narodem katolickim..."

nie mogę pojąć, jak niektórzy z nas mogą krytykować muzułmanów kiedy sami
      żyjemy w państwie wyznaniowym. Prezydenci miast zakazują manifestacji
      sprzecznych z ich prywatnymi poglądami gwałcąc tym samym konstytucję, radni
      narzucają społecznościom lokalnym (wbrew ich własnej woli wyrażanej w
      sondażach) swój prywatny fundamentalizm

LPR i PiS to Talibowie północy
    • Gość: gosc Re: Radom znów zakazuje handlu w święta IP: *.molgen.mpg.de 09.11.04, 13:45
      W imieniu sklepikarzy z okolic Radomia dziekuje za zmniejszenie bezrobocia w ich
      gminach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka