Dodaj do ulubionych

LEPPER WYGRA !

24.05.02, 11:15
Oglądałem sobie wczoraj "Tygodnik polityczny Jedynki".
Jestem teraz pewien, że Lepper wygra i będzie rządził. Facet mówił z takim
przekonaniem i zaangażowaniem kompletne brednie, że szczęki opadały.
Załatwaiał w kilku zdaniach wszystkich konkurentów. Sprytnie nie wdawał się w
szczegóły, tylko zarzucał dyskutantom kłamstwa. Cwanie apelował do inteligencji
widzów.
Na jego tle komuniści z SLD, pajac z PSL i DZIENNIKARZE WYPADLI BEZNADZIEJNIE.
Trochę lepiej pan Rokita, ale i on zamiast mówić krótko, przeciągał i kręcił.
To przykre, ale obecne "elity polityczne" nie umieją dyskutować. Umieja tylko
pieprzyć bez sensu używając drętwej mowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwasek Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.se.com.pl 24.05.02, 11:54
      Gówno wygra za przeproszeniem. Jego retoryka w koncu się wypali.
      • Gość: Tow.Edek Wygra LEPER - wygra POLSKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 08:12
        Cześć azorek! W zupełności się z Tobą zgadzam.
        Musi być jakiś straszak na złodziei z AWS i UW!
        Musi dojść do władzy KTOŚ kto odbierze im
        ZŁODZIEJSKI ŁUP!
        • Gość: robas Odbierze innym, zostawi sobie. IP: *.asapsoftware.com 28.05.02, 19:19
          Gość portalu: Tow.Edek napisał(a):

> Cześć azorek! W zupełności się z Tobą zgadzam.
          > Musi być jakiś straszak na złodziei z AWS i UW!
          > Musi dojść do władzy KTOŚ kto odbierze im
          > ZŁODZIEJSKI ŁUP!

W sumie niewielka zmiana, jeden zlodziej zastapi drugiego. Przerabiamy to juz od
          11 lat.
    • Gość: azorek Re: LEPPER WYGRA ! IP: 62.233.149.* 24.05.02, 12:06
      gregory7 - to ty pieprzysz bez sensu
      Lepper zawsze mówił jak należy i to on ma rację
      a ty i tobie podobni jesteście urobieni przez media
      i wy nawet nie jestescie w stanie przyswajać logicznego toku rozumowania
      wy jesteście pajacami reagującymi na propagande i bezmyślni

• Gość: F. Do Azorka z proletariackim pozdrowieniem IP: 194.128.169.* 24.05.02, 12:37
        Towarzyszu,

My z tow Szczesnym jestesmy zachwyceni waszymi pogladami. I tak jak wy Tow Azorek
        jestesmy przeciwni tym sobakom co przeszkadzali jedynie slusznym pogladom
        nieustraszonego Przywodcy Tow (Parteigenosse) Leppera. Jego niezachwiana niczym
        logika mogla by sie jedynie przyrownac do tej prezentowanej kiedys przez Sekstusa
        Empiryka czy tez drogiego naszemu sercu (az do 22 Czerwca roku pamietnego)
        Parteigenosse Goebelsa lub wielkiego wodza tow. Stalina....

Uwazamy ze w obowiazku swiadomej czesci klasy narodowo-robotniczo-chlopskiejjest
        danie odporu zgnilym zawszonym zwolennikom liberalizmu chociaz jestesmy troche
        zaniepokojeni ostrymi sporami z ideologicznie bliskim tow Lepperowi tow Leszkiem
        Millerem. Musimy Tow Azorek temu zaradzic. Skontaktujcie sie z nami pod email:

feliks.dzierzynski@cz-k.zsrr

z narodowo-socjalistyczno-komunistycznym pozdrowieniem

Feliks

Gość portalu: azorek napisał(a):

> gregory7 - to ty pieprzysz bez sensu
        > Lepper zawsze mówił jak należy i to on ma rację
        > a ty i tobie podobni jesteście urobieni przez media
        > i wy nawet nie jestescie w stanie przyswajać logicznego toku rozumowania
        > wy jesteście pajacami reagującymi na propagande i bezmyślni
        >

• Gość: G.Anonim Andrzej LEPPER niech żyje ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 20:33
        Daremne żale
        Autor: Gość portalu: Zbigniew
        Data: 27-05-2002 20:02
        adres: *.magic-net.pl

Daremne żale , próżny trud ,
        bezsilne złorzeczenia.
        Przeżytej chwały żaden cud
        nie wróci do istnienia
        Trzeba z żywymi naprzód iść
        po życie sięgać nowe
        a nie w uwiędłych laurów liść
        Balcerka stroić głowę.
    • Gość: lb Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.pai.net.pl 24.05.02, 12:26
      Chyba oglądaliśmy dwa różne programy,bo według mnie Lepper zachowywał się jak
      idiota.Nie mogę patrzeć na ten jego wredny pysk.
      • gregory7 Re: LEPPER WYGRA ! 24.05.02, 13:02
        Ty chyba jesteś bratem-bliźniakiem jakiegoś polityka z SLD, bo pieprzysz bez
        sensu jak oni !
        Najbardziej żałośny był w tym programie pan Lech Nikolski, który usiłował
        wmówić Lepperowi, że jako radny w województwie zachodniopomorskim rządził
        Polską.
        Zamiast konkretnie udowodnić Lepperowi, że jego propozycje są bez sensu,
        politycy ględzili i gledzili. Widać inaczej nie umieją !
      • Gość: azorek Re: LEPPER WYGRA ! IP: 62.233.149.* 24.05.02, 13:33
        do Feliksa Dz. i Ib
        wszystko już o was napisałem nie umiecie dyskutować o faktach
        zapalacie sie i mózg się wam wyłącza
        lub jesteście na służbie
        bęcwały

• Gość: Szczesny Do Parteigenosse/Tow Azorek IP: 194.128.169.* 24.05.02, 17:22
          Tow Azorek,

Opamietajcie sie: przeciez my sa wasi. To my do Was z sercem a wy do nas z
          pala??!!!!!!

Przeciez nawet Tow Lepper naucza ze trzeba byc dobrym dla wieprzka a coz dopiero
          dla swojego tj mnie Szczesnego i dla Parteigenosse Feliksa.

Wy Tow Azorek nie mowcie nam ze my na sluzbie bo jak bedziecie niegrzeczni to my
          o was bedziemy mowic ze wy dzialacie pod plaszczykiem. No!! to zeby mi to bylo...

I przysylajcie nam tu raporty o tym co tow Lepper tam wygaduje - dobra robote
          robi bo my tu juz nie mozemy sie doczekac z Tow Molotowem na ten 5 rozbior
          Polski...

A nie wygadujcie mi tu ze my sie damy oglupic mediami bo my od tego specjalisty i
          sie niczym nie damy oglupic.... To my jestesmy od oglupiania i Tow Lepper tez...
          No wiec: AZOR !!!!!! Do BUDY!!!!!!!!!!! I meldowac sie tu do nas kurcze pieczone
          w pysk....

Z komunistyczno narodowym pozdrowieniem

Szczesny ( nie mylic z Feliksem)

Gość portalu: azorek napisał(a):

> do Feliksa Dz. i Ib
          > wszystko już o was napisałem nie umiecie dyskutować o faktach
          > zapalacie sie i mózg się wam wyłącza
          > lub jesteście na służbie
          > bęcwały
          >
          >

• Gość: Polska Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.intranet.opi / 192.2.1.* 24.05.02, 16:24
      A kto przegra ???

Polska
    • Gość: jacek2 Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.abo.wanadoo.fr 24.05.02, 21:12
      gregory7 napisał(a):

> Oglądałem sobie wczoraj "Tygodnik polityczny Jedynki".
      > Jestem teraz pewien, że Lepper wygra i będzie rządził. Facet mówił z takim
      > przekonaniem i zaangażowaniem kompletne brednie, że szczęki opadały.
      > Załatwaiał w kilku zdaniach wszystkich konkurentów. Sprytnie nie wdawał się w
      > szczegóły, tylko zarzucał dyskutantom kłamstwa. Cwanie apelował do inteligencji
      >
      > widzów.
      > Na jego tle komuniści z SLD, pajac z PSL i DZIENNIKARZE WYPADLI BEZNADZIEJNIE.
      > Trochę lepiej pan Rokita, ale i on zamiast mówić krótko, przeciągał i kręcił.
      > To przykre, ale obecne "elity polityczne" nie umieją dyskutować. Umieja tylko
      > pieprzyć bez sensu używając drętwej mowy.

Zobaczymy jak na tej wygranej wyjdziesz gdy Lepper dorwie sie do koryta!!!
    • Gość: Michał Rząd robi wszystko, żeby Lepper wygrał ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 12:40
      Nie rozumiem zadowolenia niektórych osób z tego powodu.
      Nie było mnie kilka dni na forum ( remont w domu ) i zauważyłem, że namnożyło
      się sporo postów od półgłówków popierających albo komunistów z LSD, albo
      wściekłe psy z Samobrony.
      Gregory7 ma rację pisząc, że z Lepperem politycy nie umieją dyskutować.
      Nie dziwi mnie to.
      W innym wątku napisałem, że mam coraz większą pewność, że rządzą nami kretyni.
      Oni nie tylko nie umieją poradzić sobie z warchołem Jędrusiem.
      Oni robią wszystko, żeby poparcie dla warchoła rosło.
      Sejm zakazał sprzedaży towarów bez marży w dużych sklepach, żeby doprowadzić do
      podwyżek cen. Rząd chce zlikwidować lumpeksy, że by ludzie kupowali drogie
      ubrania. Ci biedacy, którym komuniści zabierają tanią żywność i tanie ubrania
      poprą Leppera.
      • wpich Re: Rząd robi wszystko, żeby Lepper wygrał ! 25.05.02, 17:35
        Co jakiś czas w naszym życiu politycznym pojawia się fenomen, który wbrew
        wszelkiej logice osiąga szczyty. Działa instynktownie, wbrew zasadom wpajanym
        politykom od pokoleń i osiąga sukces. Fenomenem takim był Wałęsa, podobe cechy
        ma Lepper. Na ile świat cywilizowanej polityki sam kreuje takie zjawiska a na
        ile jest to zasługa instynktu? Trudno dyskutować z AL, tak jak trudno
        dyskutować z tłumem, którego jedynym celem jest dokopać tym co są u władzy.
        Coraz więcej symptomów wskazuje jednak, że już rośnie siła której celem stanie
        się AL i to jemu tłum będzie miał ochotę dokopać. Lech Wałęsa już to
        przerabiał, Lepper też doświadczy. Pytanie tylko czy następcy nie będą jeszcze
        bardziej "z księżyca".
    • Gość: Ata Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.wsdidl.lublin.pl 25.05.02, 17:26
      Popieram Kwaska. To wprost nie możliwe, żeby wybory wygrał Lepper. On niczego
      nie proponuje, nie ma żadnego programu poza tym , żeby Balcerowicz odszedł.
      • Gość: GłupEdek OBEDRZEĆ BALCERKA ZE SKÓRY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 20:57
        Leper obiecuje obedrzeć Balcerka ze skóry.
        A to jest już program!
        I ja ten program popieram!
        GŁOSUJĘ NA SAMOOBRONĘ
    • Gość: RYBA Re: LEPPER WYGRA ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.05.02, 17:43
      Popieram Kwaska i Ate. Leppera sie czesto porownuje do Hitlera
      (ostatni "Wprost") ale rozni ich jedno - Hitler byl inteligentny. Leppera jest
      kretynem i nie wygra do tego trzeba madrosci i rozwagi aby umiejetnie
      wykorzystac to co sie ma - bez Tymochowicza bylby nikim.
      Ja licze na jedno - Samoobrona niech wygra wybory samorzadowe (u mnie nie maja
      szans) i ludzie sie przekonaja wtedy co znacza ich rzady. Rzuca sie na kase,
      pozamykaja zagraniczne zaklady, powieksza bezrobocie i dlug publiczny. Dzieki
      temu spoleczenstwo straci do nich zaufanie i nie wygraja. Hurra!!!
      • Gość: Michał Lepper będzie coraz groźniejszy ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 18:01
        Lepper nie zdobędzie poparcia ponad połowy ludzi, ale może zdobyć go
        wystarczająco dużo, żeby komuniści utworzyli z nim koalicję za kilka lat.
        Wiadomo, że Lepper to prymityw, ale przecież polskie społeczeństwo nie składa
        się z obecnych na tym forum krytyków Samobrony. Przeszło połowa ludzi to
        praktycznie półanalfabeci, sporo innych żyje iluzjami o dobrych czasach Gierka.
        Nie oceniajmy społeczeństw według tego, że my jesteśmy mądrzy i wiemy, że
        Samobrona to chamy skończone !
        To przykre, ale jesteśmy mniejszoscią !
      • martijn Re: LEPPER WYGRA ? 25.05.02, 18:27
        Przede wszystkim pragnę nadmienić, iż mam drgawki na myśl wygranej Shleppa.
        Czy może wygrać? Oczywiście tu nie koniecznie mam na myśli zajęcie pierwsze
        miejsce w wyborach lub premierostwo - może być także współrządzący. To też nie
        jest różowa perspektywa. Czy może wygrać z takimi argumentami jakimi się
        posługuje w telewizji i z taką aparycją? Chciałbym przypomnić badanie któregoś
        ośrodka badań społecznych dot. zrozumienia przez widza serwisów informacyjnych
        emitowanych w telewizji. Wyniki były po prostu dramatyczne. Już nie pamiętam
        dokładnych danych liczbowych, ale z tego co pamiętam 60% nie rozumiało W OGÓLE,
        a 20% tylko po części co było w tych serwisach. To jest dramat. Jeżeli
        potrafimy wyciągnać społ. z tej zapaści, nie sądzę aby pojawienie Lepperów było
        by takie łatwe. Oczywiście może wygrać wybory, co do tego nie mam wątpliwości.
        Aczkolwiek dużo zależy od obecnie rządzących. I oczywiście od naszego systemu
        prawnego. Skłaniam się do opinii jednego z forumowiczów, iż Miller trzyma
        Shlepp-a na smyczy tj. w każdej w chwili może go wpakować o ile nie będzie
        głosował jak on chce. (To z kolei świadczy o Millerze. Ale co do niego też nie
        miałem i nie mam złudzeń). Czy może się Shlepp urwać, jak ktoś tu sugerował?
        Nie sądzę. Qui bono? To będzie koniec Millera. A jemu najbardziej niż na innym
        zależy na władzy. Jak się urwie to spadnie wprost na Rakowiecką (tam jest
        areszt śledczy).
        Na razie nie wpakują go bo jest potrzebny. Jak Maur zrobi swoje to Maur może
        pójść. (ciekawe ile będzie się ciągnęła sprawa pomówien na sali sejmowej)
        Czyli na razie będzie krzyczał i skakał i będzie fajnie. Może być skończony
        jeżeli pozaplanowo zrobi coś bardzo głupiego. Na razie mamy cyrk. I tyle.

A propos Tygodnika Politycznego Jedynki, zgadzam się, że politycy tzw. "z
        klasą" (co kolwiek bu to oznaczało) nie potrafią dyskutować ze Shleppem. Na
        argumenty typu "a u was byją murzynów" trudno co kolwiek powiedzieć. Ale to nie
        znaczy, że nie można. Rokita jest blisko, tylko fakycznie jego wypowiedzi są
        zbyt długie. Można wygrać ze Shleppem przed telewizorem (lub w telewizorze) ale
        do tego trzeba trochę finezji co niektórym a raczej prawie wszystkim brakuję.
        Pzdr
        • Gość: RYBA Re: LEPPER WYGRA ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.05.02, 11:50
          Osobiscie uwazam ze nie wygra ale w reszcie macie racje. Poziom wiedzy naszego
          spoleczenstwa jest ponizej 0. Dowod. Gazeta Bankowa przeprowadzila ankiete
          wsrod spoleczenstwa "Jak oceniasz prace NBP?" ok 20% - dobrze, ok 60% - zle. Ci
          sami ludzie na pytanie "Jaka inflacja wysoka czy niska jest dobra?" w 42%
          odpowiedzieli ze nie wiedza.
          W nas jedyna nadzieja. Pozdrawiam wszystkich ludzi swiadomych co sie dzieje na
          swiecie.
    • Gość: Bob Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 22:08
      Jakim cudem tak cie przestraszył ten głupi Lepper? Oglądałem ten program. Mój
      odbiór był zupełnie inny. Zrobili gościa na mydło, wyszedł na ostatniego
      głupka. Widać, odbiór to sprawa indywidualna.
      Pozdro
      • Gość: dar Dlaczego LEPPER WYGRA ? IP: 2.4.STABLE* / 10.1.100.* 28.05.02, 13:42
        Bezrobocie jest przerazająco wysokie.Nikt z klasy politycznej, a tym
        bardziej SLD-UP-PSL nie zamierza i nie potrafi doprowadzić do rozwoju
        gospodarki.Przepisy na wzrost są proste i sprawdzone.Tylko nasi poltycy nie
        zamkną sobie koryta.Brakuje im wizji,wyobraźnie i odpowiedzialności za
        kraj.Jedynym takim politykiem jest opluwany prawie przez wszystkich Balcerowicz.
        Inną sprawą jest mentalnosć Polaków i oczywiśćie wykształcenie.Około 85 %
        Polaków nie ma średniego wykształcenia,tylko ok.8 % ma wyższe.
        Ja się nie dziwię ,że głosują na Leppera.Mówi do nich to co chcą usłyszeć,
        prostym i zrozumiałym dla nich jezykiem.A,że to doprowadzi do katastrofy to
        zupełnie inna sprawa.
        Jedynym, według mnie lekarstwem, jest połączenie się Platformy z Unią
        Wolności i Kaczyńskimi.Stworzenie wspólnej partii.Wtedy jest szansa przejęcia
        wladzy i wprowadzenie liberalnych reform.Tylko kto byłby jej liderem?Niestety
        Ci politycy także nie mają wyobraźni.Są szczęśliwi że mają własne partie i
        zaspokajają swe ego.Brakuje nam po prostu męża stanu z prawdziwego
        zdarzenia.Jacy obywatele taki kraj.

Pzdr
    • Gość: ula Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 22:38
      Forumowicze dyskutując zastanawiają się czy Lepper wygra najbliższe wybory,albo
      odegra w nich ważniejszą rolę niż w ostatnich.
      Myślę,że należałoby zastanowić się kiedy te wybory odbędą się.Wybory mogą być
      przyspieszone.Lepper często odgraża się,że tłumy mogą wyjśc na ulicę.Oczywiście
      pod Jego dowództwem.Uważam,że do tego nie dojdzie przynajmniej z dwóch powodów:
      Po pierwsze.Komuchy tak łatwo nie oddadzą władzy.Mają doświadczenie i środki
      do rozprawy z motłochem.
      Po drugie.W Polsce nie ma głodu,a niedostatek nie jest tak powszechny jak
      wynikałoby z propagandy oszołomów politycznych takich jak Lepper.
      Wynik Leppera w wyborach będzie przede wszystkiem zależał od tego jak obecna
      władza rozwiąże aktualne problemy w kraju takie jak;
      nieudolne zarządzanie firmami państwowymi przez "kolesiów" partyjnych,
      prywatyzacja,
      korupcja
      bezrobocie itd.
      Jednym słowem czy zdoła gospodarkę i społeczeństwo wyrwać z obecnego marazmu
      poprzez przebudowę państwa.Aby tego dokonać potrzeba wyobrażni i odwagi.
      Niestety lewica ma wszędzie z tym kłopoty.Oni "jadą na paliwie", które wytwarza
      prawica.W Polsce tak było ostatnio w latach 1993-97.W tym okresie Komuchy nie
      rządzili tylko administrowali.Całe nieszczęście Polski polega na tym,że
      praktycznie nie mamy silnej i z prawdziwego zdarzenia prawicy.Ciągle się dzielą
      i potem łączą.Obecnie jedyna nadzieja to Platforma Obywatelska.Można więc
      podsumować,że na popularność Leppera pracuje prawie cała klasa polityczna.On
      tylko wykorzystuje sytuację.
      Prości ludzie w trudnej sytuacji materialnej bardzo łatwo wierzą w kłamstwo,
      jeżeli jest ono wielokrotnie powtarzane i im przychylne.Przykra prawda do nich
      nie dociera.
      • Gość: RYBA Re: LEPPER WYGRA ! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.05.02, 09:47
        Prawda i jeszcze raz prawda. Calkowicie sie zgadzam. Sama esencja. Szczegolnie
        z tym jak oceniasz lata 1993-97. Zawsze mnie wkurza Kolodko, ktory uwaza sie za
        cudotworce ktory wprowadzil Polsce w faze wzrostu. Smieszne.
        Co do PO tez sie zgdzam. Zwracam uwage na ich silny i swietnie dzialajacy
        samorzad (Waldy Dzikowski, Emilian Stanczyszyn).
      • Gość: Fizyk Miller wygra... IP: *.tsl.uu.se 30.05.02, 10:05
        Oczywiscie, Ula, masz w duzej czesci racje.
        Tylko, ze niemal te same slowa moglabys napisac
        10 lat temu, a przed Toba w bardzo podobnym duchu
        wypowiedzial sie Jozef Pilsudski.

Korupcja, brak odwagi, partyjniactwo, nieudacznictwo...
        Dlatego mysle, ze bedziesz mogla bardzo podbne slowa
        wypowiedziec i za 10 lat.

Teraz do rzeczy: trudno nie zauwazyc, ze Miller w
        sposob niezwykle perfidny i skuteczny rozgrywa
        te partie polityczna. Zdaje sobie sprawe, ze Lepper
        ma bardzo mizerne szanse na przejecie wladzy,
        nawet jak by wygral wybory, to inne partie stworza
        antylepperowska koalicje. Poza tym, stan gospodarki
        nie bedzie sie juz pogarszal i liczba zwolennikow
        Leppera bedzie topniala. Nadto, jestem pewien,
        ze maja tyle hakow na Leppera, ze beda go
        w stanie zneutralizowac przed wyborami, jesli
        bedzie rosl w sile.

Zatem, to nie Lepper, a PO stanowia zagrozenie dla
        Millera. Co zatem robi Miller politycznie?

1) nie atakuje Samoobrony, bo to potencjalny
        elektorat SLD - nie da sie chyba przejsc z
        Samoobrony do PO?

2) Srodowiska liberalne atakuje uderzajac mocno w
        RPP i wskazujac winnego klopotow, czym zyskuje
        sobie sympatie zwolennikow Leppera i zmniejsza
        liczbe zwolennikow Samoobrony.

3) Publikuje raporty o zlodziejstwie w spolkach Skarbu
        Panstwa - kto odpowiada? Oczywiscie liberalowie
        i "prawica".

Co zas robi Platforma? NIC.
        I nic dziwnego - toz to zbieranina sierot po AWS i UW,
        a wsrod 3 tenorow nie ma ani jednego, ktory by
        potrafil zaspiewac czysto. Ta partia jest na razie
        strasznie mialka, jej program nieczytelny,
        osobowosci brak.

Dlatego - jestem niemal pewien - Miller wygra
        nastepne wybory, ktore odbeda sie w terminie.

Pozdrowienia
        F.
        • Gość: Michał Miller wygra... ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 10:59
          Gość portalu: Fizyk napisał(a):

> Oczywiscie, Ula, masz w duzej czesci racje.
          > Tylko, ze niemal te same slowa moglabys napisac
          > 10 lat temu, a przed Toba w bardzo podobnym duchu
          > wypowiedzial sie Jozef Pilsudski.
          >
          > Korupcja, brak odwagi, partyjniactwo, nieudacznictwo...
          > Dlatego mysle, ze bedziesz mogla bardzo podbne slowa
          > wypowiedziec i za 10 lat.

I tu się wszyscy zgadzamy ! A przy okazji zmieniam częsciowo zdanie o Uli, która
          tym razem napisała bez belferskiego tonu.

>
          > Teraz do rzeczy: trudno nie zauwazyc, ze Miller w
          > sposob niezwykle perfidny i skuteczny rozgrywa
          > te partie polityczna. Zdaje sobie sprawe, ze Lepper
          > ma bardzo mizerne szanse na przejecie wladzy,
          > nawet jak by wygral wybory, to inne partie stworza
          > antylepperowska koalicje.
          O tym, ze Lepper jest trzymany na smyczy przez Millera pisałem już miesiąc temu.
          Jednakże każdy dziki zwierzak może zerwać się ze smyczy, bo taką dzikie zwierzaki
          mają naturę. Inne partie nie są w stanie stworzyć żadnej trwałej
          antylepperowskiej koalicji, bo są tak ze sobą skłocone, że bardziej nie można.
          A sytuacja gospodarcza w najlepszym razie może się nie pogarszać.

Poza tym, stan gospodarki
          > nie bedzie sie juz pogarszal i liczba zwolennikow
          > Leppera bedzie topniala.
          Akurat rośnie poparcie dla Samoobrony i im bardziej niekorzystne propozycje dla
          polskich rolników będzie zgłaszała Unia oraz im większy będzie bałagan ze skupem
          w Polsce, tym szybciej będzie rosło !

Nadto, jestem pewien,
          > ze maja tyle hakow na Leppera, ze beda go
          > w stanie zneutralizowac przed wyborami, jesli
          > bedzie rosl w sile.
          A ja jestem pewien tylko jednego : tego, że Lepper jest cwanym chamem ! A cwanych
          chamów nie jest łatwo pokonać.

>
          > Zatem, to nie Lepper, a PO stanowia zagrozenie dla
          > Millera. Co zatem robi Miller politycznie?
          >
          > 1) nie atakuje Samoobrony, bo to potencjalny
          > elektorat SLD - nie da sie chyba przejsc z
          > Samoobrony do PO?
          >
          > 2) Srodowiska liberalne atakuje uderzajac mocno w
          > RPP i wskazujac winnego klopotow, czym zyskuje
          > sobie sympatie zwolennikow Leppera i zmniejsza
          > liczbe zwolennikow Samoobrony.
          >
          > 3) Publikuje raporty o zlodziejstwie w spolkach Skarbu
          > Panstwa - kto odpowiada? Oczywiscie liberalowie
          > i "prawica".
          To prawda, co napisałeś o atakach na opozycję. Ale w ten sposób premier sam sobie
          kopie grób.
          Nie atakowana Samoobrona sama zaczyna atakować rząd.
          Balcerowicz jest kozłem ofiarnym i rząd go nie usunie, bo nie miałby na kogo
          zwalić winę za niepowodzenia.
          Nieusuwanie przez rząd Balcerowicza przysporzy tylko Lepperowi dowodów na to, ze
          to jedna banda !
          Ogromna większość społeczeństwa nie wierzy w czyste ręce każdego rządu i raporty
          o spółkach są na rękę, ale tylko Lepperowi
          Ludzie uwierzą Lepperowi, że wszyscy na górze kradną !

>
          > Co zas robi Platforma? NIC.
          > I nic dziwnego - toz to zbieranina sierot po AWS i UW,
          > a wsrod 3 tenorow nie ma ani jednego, ktory by
          > potrafil zaspiewac czysto. Ta partia jest na razie
          > strasznie mialka, jej program nieczytelny,
          > osobowosci brak.
          Taka ocena to już kwestia gustu, ale lepsze PO i PiS niż LPR

> Dlatego - jestem niemal pewien - Miller wygra
          > nastepne wybory, ktore odbeda sie w terminie.
          Pożyjemy, zobaczymy.
          Polacy w 99% głosują zawsze na przekór aktualnemu rządowi.
          Tak padł Mazowiecki, Bielecki, Suchocka, Cimoszewicz.

Pozdrowienia ( dla Uli też ) !

• Gość: Michał I jeszcze coś na temat nastrojów społecznych ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 11:54
            O tym, że poparcie dla rządu maleje świadczy chocby ten post :
            www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
            dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2023763&aid=2023763
          • Gość: Fizyk Re: Miller wygra... ? IP: *.tsl.uu.se 30.05.02, 14:49

Hej,

Gość portalu: Michał napisał(a):

> O tym, ze Lepper jest trzymany na smyczy przez
            Millera
            > pisałem już miesiąc temu
            > Jednakże każdy dziki zwierzak może zerwać się ze
            smyczy,
            > bo taką dzikie zwierzaki mają naturę.

To bardzo malownicze porownanie, ale ten zwierzak
            potrzebuje poparcia wyborcow. Wydaje mi sie takze,
            ze jest zbyt prymitywny na to, zeby
            przechytrzyc tow. Millera, po dobrej moskiewskiej
            szkole manipulacji.

> Inne partie nie są w stanie stworzyć żadnej trwałej
            > antylepperowskiej koalicji, bo są tak ze sobą
            skłocone,
            >że bardziej nie można.

Teraz nie ma takiej potrzeby.
            Pisalem o tym, co by sie stalo, gdyby
            Lepper wygral wybory (ale mial
            mniej niz 50% miejsc w Sejmie),
            w co zreszta nie wierze.

> Poza tym, stan gospodarki
            > > nie bedzie sie juz pogarszal i liczba zwolennikow
            > > Leppera bedzie topniala.

> Akurat rośnie poparcie dla Samoobrony i im bardziej
            > niekorzystne propozycje dla
            > polskich rolników będzie zgłaszała Unia oraz im
            większy
            > będzie bałagan ze skupem
            > w Polsce, tym szybciej będzie rosło !
            >

Teraz rosnie, bo to sa wciaz skutki trwajacego zastoju.
            Niemniej - zatrzymal sie wzrost bezrobocia
            i nastroje powinny zaczac sie poprawiac.

Natomiast, Samoobrona, jako argument
            przetargowy z UE, jest bardzo przydatna.

> A ja jestem pewien tylko jednego : tego, że Lepper
            jest
            > cwanym chamem !
            >A cwanych chamów nie jest łatwo pokonać.

Jak slusznie pisales, w normalnym kraju
            juz dawno siedzialby w wiezieniu.
            On zreszta siedzial pare razy...
            Mysle, ze gdyby rzadzacy tego chcieli,
            to nie byloby z tym problemu.

Ale - jest lepiej dla SLD straszyc
            Lepperem, bo to zmobilizuje dla nich
            elektorac lewicowy i centrowy, oraz
            ludzi bojacych sie ekstrezmizmu.
            No i - porownanie wypada bardzo korzystnie
            dla SLD.

> To prawda, co napisałeś o atakach na opozycję.
            > Ale w ten sposób premier sam sobie kopie grób.

Nie, on nie atakuje werbalnie, ale srodkami
            prawnymi.

> Nie atakowana Samoobrona sama zaczyna atakować rząd.

No, to mamy sprawe Hojarskiej, jako ostrzezenie.

> Balcerowicz jest kozłem ofiarnym i rząd go nie
            usunie,
            > bo nie miałby na kogo zwalić winę za niepowodzenia.

Tez tak mysle. Pelnia szczescia byloby
            zmuszenie Balcerowicza do wspolpracy, a
            jednoczenie zwalanie na niego niepowodzen.
            Choc, musze przyznac krytycznie, ze Balcerowicz
            robi wszystko, zeby Lepper wygral wybory.

!
            > Ogromna większość społeczeństwa nie wierzy w czyste
            ręce
            > każdego rządu i raporty
            > o spółkach są na rękę, ale tylko Lepperowi
            > Ludzie uwierzą Lepperowi, że wszyscy na górze kradną
            !
            >

Uwierza? Sa jeszcze tacy, co w to watpia?
            Coz, kradna i beda krasc, byle to bylo
            "po urzedzie", jak mowiono w carskiej
            Rosji...

Mysle, ze dobrze, ze zlamano solidarnosc
            klasy politycznej, mam nadzieje, ze ta
            bron zwroci sie takze przeciw tym, ktorzy
            jej uzyli. Oczywiscie, zrobiono to dla
            doraznej korzysci politycznej, ale
            konsekwencje moga okazac sie nieoczekiwane.

> Taka ocena to już kwestia gustu, ale lepsze PO i PiS
            niż LPR
            >

Tak, ciagle ten sam problem - wybor mniejszego zla.

> > Dlatego - jestem niemal pewien - Miller wygra
            > > nastepne wybory, ktore odbeda sie w terminie.
            > Pożyjemy, zobaczymy.
            > Polacy w 99% głosują zawsze na przekór aktualnemu
            rządowi.
            > Tak padł Mazowiecki, Bielecki, Suchocka, Cimoszewicz.
            >

Ale Kwasniewski wygral z latwoscia wybory
            prezydenckie, a Buzek, jako pierwszy, rzadzil
            przez cala kadencje. PO ma male szanse wygrania,
            bo jest partia 10% najbogatszych i czesci
            mlodziezy studiujacej. SLD zas ma zelazny
            25% elektorat, ktory tej partii nigdy nie
            opusci, a poza tym, obecnie centrum
            jest puste. Wazne pytanie, czy PO zdola
            wejsc w role umiarkowanej centroprawicy,
            ktorej w Polsce brakuje. Jesli ma to zrobic,
            powinna skupic sie na sprawach walki z
            korupcja i biurokracja, naprawy sadow, poprawy poziomu
            edukacji, odchudzenia i polepszenia administracji
            i zachecic do siebie drobnych i srednich
            przedsiebiorcow.

Do tego koniecznie wyzbyc sie liberalnej
            retoryki, ktora dziala w Polsce fatalnie
            na 80% elektoratu. Mozna przeprowadzic
            dzialania racjonalizujace panstwo, w duchu
            liberalizacji, bez tego balcerowiczowskiego
            zadecia.

Pozdrowienia
            F.

PS. Dzieki za notowania, ale SLD jest wciaz 2 razy
            mocniejsza od Samoobrony i wciaz jeszcze ich 25% baza
            nie jest zagrozona.

F.
            • Gość: Michał Re: Miller wygra... ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 15:22
              No to, żeśmy ładnie podyskutowali.
              Z uwagami dotyczącymi stylu działania PO w większości się zgadzam.
              Co do ucieczki dzikiego zwierzaka ze smyczy, to zobaczymy.
              W całej sprawie zwierzaka jest jeszcze drugie dno.
              Owszem z jednej strony Lepper jest szczuty na opozycję przez Millera, a Miller
              straszy Lepperem umiarkowanych.
              Z drugiej jednak strony opozycja tez potrzebuje czasem Leppera, zwłaszcza ta
              szowinistyczna, z LPR. Głosowania w sejmie sa różne, a zwierzak jest czasem
              badzo użyteczny. Część PSL woli zwierzaka od swojego szefa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka