Dodaj do ulubionych

Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klient...

• Gość: xx BZWBK jes liderem w przetrzymywaniu pieniedzy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 09:50
      przelew z BZWBK trwa zawsze kilka dni !!!!!!
    • b.gawlinski Plus Gsm 14.02.05, 09:59
      Plus to najgorszy przedsiębiorca w kraju, zatrudnia wszystkich szeregowych
      pracowników poprzez agencje prac tymczasowych a po roku (kodeks pracy)każe
      przedłużać umowy np. na członków rodziny.
    • Gość: PLUSowiec Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.aiut.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:06
      Jedno zastrzezenie ale wydaje sie wazne. Polkomtel nie ma 5mln abonentow tylko
      5mln uzytkownikow z czego okolo 40%-50% to abonenci reszta to SIMPLUSowcy
      ktorych ta sprawa nie dotyczy
      • Gość: gauche Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.ek.zgora.pl 14.02.05, 11:15
        Polkomtel ma okolo 7 milionow uzytkownikow. Sprawdz dokladnie dane nie jestes
        przeciez dziennikarzem Gazety Wyborczej ;)
    • rysiek.wroc Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie 14.02.05, 10:33
      Wiadomo kto - Banki. Celuje w tym wspaniały PKO BP, teraz SA, który księguje
      wpływy po paru dniach. A co sie będzie spieszył. W końcu lokaty międzybankowe
      to to jest ZYSK! Oprocentowanie ROR też jest super - 1 promil w skali roku -
      czyż to nie piękne?
    • Gość: Zdzicho Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: *.ericsson.net 14.02.05, 11:08
      Mój kolega ze studiów pracuje w Polkomtelu w Wa-wie, a mój brat pracuje dla
      nich jako kontraktor. Problemy Polkomtela zadziwiajaco zbiegly sie w czasie z
      dojsciem do wladzy w radzie nadzorczej ludzi z KGHM-Miedz (czyli kolesi z SLD).
      Historia z przetrzymywaniem pieniedzy to naprawde drobnostka w porównaniu do
      innych "kombinacji" jakie maja miejsce w Polkomtelu.
      Przykladowo ostatnio Polkomtel przenosil czesc swoich biur do innego budynku w
      Warszawie. W tym celu prowadzone byly rozmowy z wlascicielem budynku do którego
      firma miala przenosic biura. Niestety w dniu w którym miala zostac podpisana
      umowa wynajmu nagle okazalo sie, ze budynek zostal juz wynajety i Polkomtel
      zostal zmuszony do wynajmowana pomieszczen od tej osoby - oczywiscie po duzo
      wiekszej cenie. Oczywiscie jak mozna sie spodziewac osoba ta jest powiazana z
      ludzmi z zarzadu Polkomtela.
      Inna sprawa jest bezczelny mobbing pracowników firmy. Przykladowo w zespole w
      którym pracuje mój kolega zmuszano wykwalifikowanych i wartosciowych
      pracowników do odejscie po to aby zrobic miejsce dla ludzi "z ukladu".
      Czy móglby jakis dziennikarz zainteresowac sie tym tematem ??
      • Gość: PLUS to dno Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 11:25
        Mam telefon w plusie od 1999. Gdyby można było przejść z numerem do innego
        operatora, dawno już odszedłbym. Chamska obsługa, olewanie klienta, fatalne
        warunki dla stałych klientów. Podam przykład sprzed 2 lat. Chciałem wymienić
        telefon na nowy, a tu nagle gość wyskoczył, że za ostatnie 3 miesiące powinienem
        mieć średnią 80 zł z rachunków. Rzecz jasna nie mogłem jej mieć, skoro abonament
        wynosił... 79,6 zł. I tak mógłbym mnożyć, ale szkoda mi nerwów i czasu.
        A co do księgowania przelewów. Pieniądze przychodzą do nich na konto
        prawdopodobnie zgodnie z sesjami elikxiru czyli przedpołudniowe przelewy mają
        tego samego dnia. Wieloletnia praktyka dowodzi, że od zawsze księgują na
        rachunkach klientów z jednodniowym opóźnieniem. Taki mają system.
        • Gość: galliano78 Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: *.otd.pl 14.02.05, 14:18
          Dziwi mnie trzymanie za wszelka cene jednego numeru.Skoro w Plusie jest tak zle,nigdy z ich uslug nie korzystalem,to nie podpisuj wiecej z nimi umowy.Jesli Cie stac na placenie rachunkow srednio 79.6zl to kup sobie telefon na allegro,a nie blagaj ich o nowy.Poza tym nie widze problemu zmienic numer i do powiedzmy max 50 znajomych wyslac sms ze zmieniles numer. Nie oszukujmy sie,kto ma setki numerow i znajomych z ktorymi utrzymuje kontakt;)
          • Gość: Finwal Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: *.net.autocom.pl 14.02.05, 17:20
            To nie musi chodzic o znajomych. Moze byc tak, ze ten nr został podany np na
            ulotkach informacyjnych firmy. To jest wiekszy problem
        • mike-great Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu 14.02.05, 15:58
          Ten system można zmienić!

Gość portalu: PLUS to dno napisał(a):

> Mam telefon w plusie od 1999. Gdyby można było przejść z numerem do innego
          > operatora, dawno już odszedłbym. Chamska obsługa, olewanie klienta, fatalne
          > warunki dla stałych klientów. Podam przykład sprzed 2 lat. Chciałem wymienić
          > telefon na nowy, a tu nagle gość wyskoczył, że za ostatnie 3 miesiące
          powiniene
          > m
          > mieć średnią 80 zł z rachunków. Rzecz jasna nie mogłem jej mieć, skoro
          abonamen
          > t
          > wynosił... 79,6 zł. I tak mógłbym mnożyć, ale szkoda mi nerwów i czasu.
          > A co do księgowania przelewów. Pieniądze przychodzą do nich na konto
          > prawdopodobnie zgodnie z sesjami elikxiru czyli przedpołudniowe przelewy mają
          > tego samego dnia. Wieloletnia praktyka dowodzi, że od zawsze księgują na
          > rachunkach klientów z jednodniowym opóźnieniem. Taki mają system.
        • Gość: Finwal Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: *.net.autocom.pl 14.02.05, 17:46
          Miałem podobny problem. Rozwiazałem go w taki sposób, ze kupiłem nowy telefon,
          nowy numer. A na starym zmieniłem abonament na najtańszy (pakiet kwotowy za 10
          zł) i nagrałem informację o zmianie numeru. Potrzymam tak pół roku i zlikwiduję.
        • Gość: Rad Re: Wiem co sie dzieje w Polkomtelu IP: 83.238.200.* 14.02.05, 23:27
          Nie wiem co się u nich dzieje, ale po 7 latach bycia z Plusem rzuciłem 10
          abonamentów i przeszedłem do Idei. Cieszę się. A Plus nawet nie zadzwonił przy
          okazji wypowiadania umów i nie spytał o co idzie. Na jedyny nr Plusa dzwonią
          czsem zdezorientowani i pytają czy zmienię abonament na inny. ZERO starań o
          klienta, ale to u nich norma. Może są za duzi?????
    • Gość: Ignacy Wyborcza jak zwykle mantalność kalego IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 14.02.05, 11:22
      jak sie spóźnia z opłatami dwa-trzy tygodnie to OK
      jak przelew idzie 4 dni to nie dobrze
    • Gość: babariba najbardziej z całego tekstu podobał mi się... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 11:50
      ...mapis przed tytułem "REKLAMA" i baner flash zasłaniajacy przez kilkanascie
      sekund poczatek tekstu.
    • Gość: Yanie Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 13:18
      Płacę rachunki Plusa kartą. Pieniądze trafiają na konto operatora w tym samym
      dniu. Można to łatwo sprawdzic przez internet. Wcześniej elektronicznym
      przelewem bankowym w terminie płatności. Nigdy nie było problemów
      • Gość: galliano78 Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.otd.pl 14.02.05, 14:24
        Co to za argument? Skoro niby u Ciebie nigdy nie bylo problemow to nie znaczy ze nalezy wyciagac wnioski,takie ze problemu u wiekszosci klientow nie ma! Moze jestes po prostu wyjatkiem potwierdzajacym regule!
    • Gość: ujemnyPLus Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 13:50
      banki- i to wszystkie. Przy wszystkich przelewach, a nie tylko Plusa
      przetrzymuj kase i robia tzw. overnighty.
      • Gość: +++ Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.inteligo.com.pl 14.02.05, 14:05
        pzecież można ustanowić polecenie zapłaty... płace tak od 15 miesięcy - co
        prawa w idei ale to zadna różnica. zero problemu,od tamtego czasu zapomniałem
        ze musze w terminie placić rachunki, pieniadze sa pobierane zgodnie z fakturą
        ostatniego dnia, a jak wypada w weekend to w pierwszy dzień wolny. poza tym nie
        ma opłaty za przelew, ktoś zna lepsze rozwiązanie.... ???
    • Gość: Marek CYFRA+ i ABN AMRO (a może Pekao?) robią to samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:10
      Przelew wykonywany z Pekao24 na rachunek w ABN AMRO, jest księgowany przez
      Canal+Cyfrowy 2 dni robocze później niż powinnien być zaksięgowany. Gdzie w tym
      czasie są pieniądze? Nie chce mi się tego sprawdzać. Wiem, że przelew muszę
      robić czasem prawie tydzień przed terminem (jeśli wypada w międzyczasie
      weekend) i tego się trzymam, ale to wkurzające. A zwłaszcza ulotki od CYFRY
      informujące, że jak zaksięgują po terminie, to wyślą ponaglenie do zapłaty, za
      które obciążą "klienta" kwotą 5zł. Też macie takie problemy (np. przy wpłatach
      na CYFRĘ+ z mBanku)? Jeżeli tak, to może reporterzy Gazety by to sprawdzili?
    • Gość: baret Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.chello.pl 14.02.05, 14:13
      standardem jest w bankach zagranicznych działających w Polsce ze rozliczaja
      przelewy krajowe tak jak zagraniczne. Czyli... z dwudniową datą waluty. Mnie
      tłumaczyli ze tak działaja na całym swiecie. Co naturalnie jest absurdem.
    • Gość: piter Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.c153.petrotel.pl 14.02.05, 14:25
      marudza ci co nie placa, wystarczy zgoda na obciazanie swojego konta i dokladnie tego dnia co jest
      platnosc faktury sa pobierane pieniadze z konta, jesli ich nie ma to system sprobuje za 10 dni, i jak
      wtedy uda mu sie pobrac dana kwote to nie ma zadnych sankcji, po za tym jak ktos ma spoznienie pare
      dni to plus nie robi zadnych problemow, dopiero jak zwloka jest tygodniami (czyli naciagacze co kupia
      tel w promocji i nie placa) to jest blokowany nr. a czy przelew bedzie szedl 1 czy 4 dni to juz inna
      sprawa, mysle ze ten artykul zostal napisany bo komus sie nudzilo:) i lubi oczerniac innych, dodam ze
      jestem wieloletnim klien tem plusa i nawet jak sie spoznilem z kasa to najwyzej dostalem sms z prosba
      o uregulowanie, wystarczy trzymac sie terminow i placic bo to nie jest instytucja charytatywna.
      pozdrawiam @ll i tych nieplacacych:)
      • Gość: galliano78 Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.otd.pl 14.02.05, 14:33
        Czlowieku tu nie chodzi o to czy komus sie nudzi czy nie,to nie jest zadne oczernianie.Twoim zdaniem pewnie lepiej siedziec cicho i nic nie mowic bo nie wypada.Boze co za ludzie. Problem nie w tym czy ktos sie zgodzi na obciazanie swojego konta i czy u Ciebie wszystko jest w porzadku z rachunkami,jest to problem zbiorowy klientow Plusa i dotyczy nieslusznego wykorzystywania naszych pieniedzy dla swoich korzysci BEZ NASZEJ ZGODY !!!
      • Gość: Maniek Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.acn.waw.pl 14.02.05, 16:03
        Jateż mam plusa i nigdy nie dostałem ponaglenia ani nie zablokowali mi telefonu. Teraz mam polecenie zapłaty i żadnych problemów z tym związanych. A niedługo kopnę w zad Tepsę ( częściowo już to zrobiłem - Neostrada won!) polecam tek krok wszystkim userom neo. Konczyła mi się umowa a oni,że muszę iść do telepunktu i podpisać nową umowę lojalnościową bo jak nie to podniosą abonament (automatycznie) z 139 na 189 bo umowa stanie się umową na czas nieokreślony.Debilizm wczystej postaci. Ale żeby zrezygnować to trzeba 30 dni wcześnie(choć umowa wyraźnie na czas określony. A niedługo - won stacjonarny. W plusie mam 15gr. za sms 60gr za minutę ( do trzech osób w sieci 50% taniej)Poza tym mam skype i dzwonię za darmo nawet do Stanów.
        Pozdrawiam wszystkich
    • Gość: ketman12 Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.pagi.pl 14.02.05, 14:25
      W Kredyt Banku jest podobnie (mam dowody). Przetrzymują pieniądze pochodzące ze
      spłat kredytów. Np. przelałem pieniądze w poniedziałek rano, a zostały
      zaksięgowane przez bank w czwartek. Bank nie dość, że księguje z opóźnieniem to
      jeszcze nalicza klientom odsetki karne za nieterminową spłatę raty kredytu.
      Skandal !!! Powinien się tym ktoś zainteresować, nadzór bankowy albo UOKiK.
    • Gość: Mich Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.net.autocom.pl 14.02.05, 14:30
      Plus GSM to najgorsza siec komorkowa w Polsce, a ten artykuł tylko to
      potwierdza. Dziadowstwo nad dziadowstwo, nie wiem jakim cudem jeszcze istnieja
      a nie zabnkrutowali??
    • Gość: nabrany przez plus Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.02.05, 14:32
      plus to dziadostwo, mam swoje powody żeby tak twierdzić
    • Gość: b-( Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.devs.futuro.pl 14.02.05, 15:04
      W moim przypadku pomimo wpłat za prywatny telefon kilkakrotnie odcięli mi
      sygnał i kazali płacić za ponowne włączenie i tzw "kontrolę wpłat"
    • Gość: mni Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.spox.org / *.org 14.02.05, 15:07
      Autorzy artykułu postawili wprost pytanie: "Kto żeruje na pieniądzach klientów
      Plus GSM", ale juz im sie nie chciało wprost odpowiedzieć, że nikt nie żeruje :)
      Bo z artykułu wynika, że pieniądze trafiają do Plusa w terminie, tylko ten je
      późno rejestruje.
      Ale oczywiście bankom się dostało.
      • Gość: galliano78 Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.otd.pl 14.02.05, 17:20
        Nie moge sluchac takich idiotow.CZlowieku przeczytaj sobie caly artykul !!!! Przeciez na pytanie kto zeruje (zarabia na przetrzymywaniu pieniedzy), kazdy po przeczytaniu artykulu wie.Bankom sie dostalo czlowieku bo to one przetrzymuja pieniadze i z tego maja odsetki.Czytaj a nie pisz glupot !!!!
        • Gość: Marek Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 14.02.05, 19:17
          Wedlug mnie... nie jest to takie oczywiste, kto wlasciwie zeruje i jak naprawde
          jest. Z artykulu nie wynika czy mowi sie o dacie ksiegowej w plusise czy dacie
          wplywu srodkow pienieznych na konto Plusa. Jesli mowimy o dacie ksiegowania
          ..... to nie ma afery .... PLUS moze sobie ksiegowac nawet za rocznym
          opoznieniem pod warunkiem, ze nie kara za to klientow. To plusa problem jesli ma
          slabe zarzaedzanie finansami. Problemmem natomiast moze byc sytuacja kiedy ktos
          wplacil pieniadze na konto Plusa a one dziwnym trafem gdzies lezakowaly przez
          WIECEJ niz jeden dzien roboczy. Wtedy to rzeczywiscie jest podejzane.
    • mike-great Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie 14.02.05, 15:44
      Gość portalu: abonent + napisał(a):

> i tak Plus jest najlepszy!!!! Precz z telekomuną (idea)!!!!

Tyś chyba z tym plusem oczadział! Złodzieje! Ale i tak nie
      pobiją "przetrzymywania" forsy Banku no tego Śląskiego
    • Gość: tkl TEPSA trzymała moje pieniądze od 05 do 23 lipca!!! IP: *.novartis.com 14.02.05, 16:36
      W międzyczasie odłączyli mi telefon, robią sobie jaja z reklamacjami, od
      listopada nie jestem abonentem, ale przez 4 miesiące płącięłm jak jeleń
      za "darmowe weekendy i wieczory", z których nie mogłem korzystać. Oczywiśie oni
      sa OK.
    • Gość: Karol Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: 195.187.135.* 14.02.05, 17:13
      Państwo prawa niema co!
    • Gość: jerry dlaczego az dwoch posrednikow? IP: 82.148.37.* 14.02.05, 17:33
      czy bankom nie wystarcza prowizje od uslug? Czy musza przetrzymywac pieniadze
      klientow? Moze adwokaci powinni wystosowac pozew zbiorowy przeciw bankom?
    • Gość: Maćkos Kto żeruje na pieniądzach klientów Plus GSM? IP: *.gdynia.mm.pl 14.02.05, 17:51
      No jak shitibank zajmuje się ich kasą to wszystko jest jasne....Citi przy takich rachunkach zawsze ma opóźnienia...trenowałem to już kilka lat temu i nawet znajomi z ING nie wiedzieli czemu pieniądze są u nich dopiero po 3 dniach :-)
    • Gość: XXX Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.ae.ge.com 14.02.05, 19:20
      Wydawało się, że Bagsik siedzi za to w więzieniu.
    • Gość: KLIENT LUKAS BANKU LUKAS BANK IP: *.68.66.24.kutno66.tnp.pl 14.02.05, 19:26
      A ja dokonuję przelewów z Lukas Banku i wszystkie idą w tego samego dnia. No i
      są dowody wpłat.
    • Gość: obi Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie IP: *.chello.pl 14.02.05, 19:39
      TYLKO ERA!!!
      Chociaż to też złodzieje :)
      • borsuk5 Re: Kto zarabia na przetrzymywaniu pieniędzy klie 14.02.05, 20:05
        a ja dałem się kiedyś okraść plusowi. najpierw po mojej rezygnacji z ich usług
        przysyłali mi rachunki przez trzy miesiące. po kilku dyskusjach z BOK-iem nie
        miałem czasu ani ochoty dalej się z nimi kłucić. zapłaciłem. za sam abonament
        oczywiście, bo z telefonu u nich już nie korzystałem. wtedy było to jakieś 3x60
        zł. rachunki już nie przychodziły i wszystko byłoby fajnie, gdyby po trzech
        latach nie napisał do mnie windykator, że jestem plusowi winien pieniądze z
        odsetkami za trzy lata i oni odkupili ten dług od operatora. gdy napisałem, że
        uregulowałem już dawno te rachunki zarządali kwitów. niestety. nie przetrzymuję
        papierków w domu, bo by mi się chyba nie pomieściły. musiałem zapłacić jeszcze
        raz.
        cóż. niby moja wina, bo rachunki trzeba przetrzymywać przez 5 lat.z drugiej
        jednak strony widać jak na dłoni jaki tam mają burdel. a przynajmniej mieli, bo
        już z ich usług nie korzystam i nigdy nie będę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka