Gość: czerczil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:57 Kto teraz nie zainwestuje w chinach nie ma co mysleć o godziwych zyskach swej firmy, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JC Re: Gigant się otwiera IP: *.6.202.62.fix.bluewin.ch 28.02.05, 22:21 mylisz sie kolego okropnie. Wlasnie teraz jest czas na inewestycje. Spedzilem w chinach ostatnie dwa lata i mozliwosci sa conajmniej spore. Poczawszy od tesktyliow a skonczywszy na elektonice, mleko w proszku. Malo tego - polski biznes jest niewidoczny i to z sprawa kiepsko dzialajacych konsulatow w szanghaju i guangzhou, czy wrecz ich niecheci do jakichkolwiek inicjatyw polonii tam, brak wsparcia dla polskiej dzialalnosci a chinczycy chca robic biznes i zwracac sie on w bedzie nadzwycznnie szybkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mao Tylko Chiny IP: 83.233.227.* 28.02.05, 23:05 Właśnie wróciłem z Szanghaju tam jest przyszłość ale nie dla Polaków, tam liczy się inicjatywa a nie płacz. Warszawa to jak wiocha w porównaniu z Pekingiem czy Szanghajem ze swoim mostem Siekierkowskim. Niemcy wiedzą co robią Simens, Volksvagen to potęgi w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
hen_aram Re: Tylko Chiny 01.03.05, 08:53 mao napisal:"Właśnie wróciłem z Szanghaju tam jest przyszłość ale nie dla Polaków, tam liczy się inicjatywa a nie płacz. Warszawa to jak wiocha w porównaniu z Pekingiem czy Szanghajem ze swoim mostem Siekierkowskim. Niemcy wiedzą co robią Simens, Volksvagen to potęgi w Chinach." Nie inicjatywa a znajomosc lokalnego rynku. Wiekszosc zachodnich firm ponosi straty, ale tkwja tam z nadzeja, ze sytuacja sie poprawi w przyszlosci. Nie ma co mazyc o zakladania bisnesu w Chinach bez znajomosci przynajmiej jednego z glownych cinskich jezykow. W Szanghaju dodatkowo jest niezbedna znajomosc jezyka sznghajskiego (jezyk nie podobny do mandaryn czy kanton). Najlepszym rozwjazaniem jest uzyskanie chinskiego wspolnika. Znam kilku chinczykow mjeszkajacych w Warszawie muwiacych po polsku(studiowali w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko Re: Tylko Chiny IP: *.p.lodz.pl 01.03.05, 11:01 A może zwiększyć imigrację z Chin do Polski ? Pomogłoby to nam w przyszłosci w robieniu interesów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Tylko Chiny IP: *.igr.etu.univ-rennes1.fr 01.03.05, 12:59 hen_aram napisał: > Najlepszym rozwjazaniem jest uzyskanie chinskiego wspolnika. Znam kilku > chinczykow mjeszkajacych w Warszawie muwiacych po polsku(studiowali w Polsce). A ty MOWISZ po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banderas_Ogóras Re: Tylko Chiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:48 Nie generalizuj i nie podniecaj sie tak Niemcami. To bogaty naród i stac ich na to. Gdyby Polske objął plan Marshala bylo by zupełnie inaczej. Trudno jest zrobic cos z niczego, ale sa ludzie w POLSCE ktorzy sie staraja i nie sa złodziejami. Chinskie rynki stoja otworem dla wszystkich !!! Ja sam jestem tego przykładem i nie lubie słuchać takiego zrzedzenia jak Twoje. P.S. A Warszawa - wioska to temat-rzeka. Most Grunwaldzki (to jest coś) Odpowiedz Link Zgłoś