31.03.01, 17:24
Fragment listu z CITIBANKU podpisany przez Szefa Sekcji Reklamacji:

"Kwota 264,82 PLN, jak wynika z Regulaminu jest opłatą za wcześniejszą spłatę
kredytu i jest liczona jako 3% od kwoty kapitału pozostałego do spłaty to jest
kwoty 10.592,86 PLN, o czym informowaliśmy w przeprowadzonej rozmowie
telefonocznej."

Może mi ktoś pomoże i policzy to jeszcze raz, bo ja już nie wiem, czy umiem
liczyć (choć swego czasu zaliczyłem matematykę na Politechnice, a nie jest
łatwa). Może oni mają jakieś inne kalkulatory, albo w ogóle inna matematykę? Bo
mylą się nie pierwszy raz. Pzdr:)
Obserwuj wątek
    • Gość: SHOW Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 24.04.01, 10:40
      No i co z tego, że to 2,5%, może jakaś promocja?

Przykro mi to mówić, ale Citi to Bank albo dla
      idiotów, nie potrafią liczyć, albo dla szpanerów,
      karta ze zdjęciem.

Normalni, potrfiący myśleć ludzie, powinni trzymać się
      od tego Banku z daleka.
      • Gość: Wlodek Re: CITIBANK IP: *.rabo-bank.com 25.04.01, 08:41
        Gość portalu: SHOW napisał(a):

&#62 No i co z tego, że to 2,5%, może jakaś promocja?
        &#62
        &#62 Przykro mi to mówić, ale Citi to Bank albo dla
        &#62 idiotów, nie potrafią liczyć, albo dla szpanerów,
        &#62 karta ze zdjęciem.
        &#62
        &#62 Normalni, potrfiący myśleć ludzie, powinni trzymać się
        &#62 od tego Banku z daleka.

Sposob w jaki przeprowadzono polaczenie platform handlobanku i citibanku jest
        skandaliczny.
        Nie uprzedzono klientow ze od 23/04 nie beda mogli wejsc na dawna platforme banku
        handlowego, nie poinformowano rowniez :
        1. ze straca historie transakcji sprzed 23/04
        2. w jaki sposob maja wejsz do nowego systemu
        3. na stronach internetowych citibanku odsyla sie klientow do citiphone, do
        ktorego absolutnie nie mozna sie dodzwonic, a jezeli juz to przez kilkanascie
        minut slyszy sie muzyke, po to by na koncu zostac rozlaczonym (wiem cos o tym -
        wielokrotnie probowalem sie laczyc z zagranicy - ciekawe ile zaplace)
        4. kaze sie zaakaceptowac nowe warunki wspolpracy bez jakiejkolwiek informacji o
        kosztach,
        5. na pytanie o taryfe oplat i prowizji pani z citiphone odsyla na strone
        internetowa citibanku, na ktorej nie ma takiej informacji
        6. nie ma rowniez zadnej informacji czy zlecenia zlozone wczesniej z data
        realizacji po 23/04 beda zrealizowane.

Juz w tej chwili bardzo zaluje dawnego handlonetu w banku handlowym. Z
        Citibankiem juz raz rozstalem sie przez arogancje tego banku, boje sie ze obecny
        "zwiazek z musu" zostanie szybko zakonczony tym razem z powodu niskiej jakosci
        obslugi.

pozdrowienia
        Wlodek

• Gość: Artur Re: CITIBANK IP: 194.39.131.* 25.04.01, 10:12
          Mam ten sam problem - chyba CB rzeczywiście chce pozbyć się klientów. Mogliby
          to zaraz zaproponować. Chyba przejęli personel z PKO SA, ha, ha... Proponuję
          dziennikarzom GW zrobić reportaż, jak nie powinny się łączyć banki!? Ciekawe,
          czy centrala w US wie, co wyrabiają tutaj jej "pracownicy"!

Pozdrowionka
          • Gość: A Re: CITIBANK IP: 195.205.251.* 25.04.01, 15:17
            Zgadzam sie ze wszystkim Panowie.
            1. Strony wchodza kilkanascie razy wolniej od Handlonetu!!!
            2. Nie mam mojej historii rachunku
            3. Do CITIPhone nie moglam sie dodzwonic i odsluchalam trzy utwory
            muzyczne...czy jestem wyjatkiem czy to sie po prostu w Handlo nie zdarzalo???
            4. Pani tonem jak do idiotki poinformowala mnie, ze "serwis internetowy
            przeciez trzeba aktywowac zeby dzialal..."
            5. wpisuje sie numer karty i PIN, nie haslo jak dotychczas - a mi sie to nie
            podoba!
            5. Zanim sie dojdzie do sedna tematu, czyli punktu logowania otwieraja sie trzy
            okna, w tym dwa takie same, po co???
            6. Postanowilam napisac do nich list, zeby wiedzieli, ze cos jest nie tak i
            wynikly dwie dodatkowe uwagi:
            a) wyrzucilo mnie po kilku zdaniach, bo jak z nimi koresponduje to system uwaza
            ze go nie uzywam i wyrzuca mnie dla mojego bezpieczenstwa....
            b) nikt nie raczyl odpowiedziec....

ZMIENIAM ten Bank, bo:
            1. Nienawidze arogancji wobec mnie....komuna juz sie skonczyla i nie jestem
            petentem
            2. Byc moze Handlobank mnie rozpiescil i zapomnialam juz co to jest BANK
            3. Po tym jak arogancko mnie zapewniano w pismach slanych kilogramami, ze SLABY
            Handlobank ze swoimi slabymi uslugami, slaba infrastruktura i slabymi
            rozwiazaniami informatycznymi odchodzi w przeszlosc...Przyszedl WIELKI
            WSPANIALY CITI ....wyrzucil wszystko co pachnialo HANDLO na bruk i zrobil
            swoje....i masz BABO PLACEK......Mielibyscie wstyd sie tym poziomem tak
            chwalic!
            • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 25.04.01, 16:39
              Citi nie poinformował o tym, że historia rachunku z handlobanku ulegnie
              skasowaniu. Teraz na 23.04 wydrukuje wszystkim historię rachunku.
              Tylko pytanie za jaki okres?, jak znam citi to pewnie za ostatni miesiąc.
              Citiphone jest przygotowany na przyjęcie maks 200 tys klientów, a sam
              handlobank to jakieś 260 tysięcy. Pewnie spora część z nich nigdy nie dzwoniła
              ale teraz ze strachu przed utratą pieniędzy dzwonią i sprawdzają czy jeszcze
              tam są.
              Prawdę mówiąc polecam Wam to również. Są poważne problemy z księgowaniemm
              wypłat z bankomatów oraz nagminnie księgowane są dwa razy te same transakcje
              wypłat z bankomatów innych banków.
              Z dowcipniejszych rzeczy w IVR miła Pani, tam przynajmniej są miłe, powiedziała
              mi, że 23 była wypłata pieniędzy na 46,56 pln, oczywiście nie była to wypłata
              tylko płatność kartą.
              Trochę mi szkoda, i powoli zaczynam się rozglądać za innym bankiem.
              I jeszcze jedna rzecz, w czerwcu zabiorą mi MasterCarda a dadzą maestrzaka, i
              jeszcze mam się cieszyć. Nie-miła pani w citi powiedziała mi, że mogę sobie
              wyrobić Visę kredytową, ale na pytanie czy mogę zrezygnować z tego
              złodziejskiego ubezpieczenia, powiedziała, że to dla mojego dobra.
            • Gość: Z Re: CITIBANK IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.04.01, 21:48
              Przestrzegam wszelkich desperatów: nie wybierajcie przypadkiem PKO S.A.
              Tu ignorancja jest chyba o wiele większa. Gdy Rada PP podnosiła stopy
              procentowe PKO S.A. podniosło oprocentowanie kredytów, gdy RPP obniżyła stopy
              PKO S.A. obniżył oprocentowanie... wkładów (Eurokonto - to taki ROR np. już 6%
              pobili wszystkie inne banki). Przy każdej wizycie trzeba wypełniać kilka stron
              formularzy (aczkolwiek żadne dane się nie zmieniły) i np. interesuje ich stan
              cywilny (jaki to ma związek z sytuacją materialną klienta ? - bo ilość osób na
              utrzymaniu to rozumiem)
          • Gość: mazi Re: CITIBANK IP: 194.98.93.* 25.04.01, 16:30
            Heja wy cieniasy

do kogo wy startujecie... jak sie nie ma 100.000 pln to w citibanku sie jest
            własnie tak traktowanym.... zresztą ci co tyle maja też już są olewani...

oni nawet firmy z obrotem mniejszym niż milion tygodniowo mają w dupie

na żyletki ten citibank

pozdrawiam,

niedoszły klient (opanowałem sie i poszukałem ekskluzywnieszej oferty).

mz
            • Gość: Wlodek Re: CITIBANK IP: *.rabo-bank.com 25.04.01, 17:34
              Chcialem dodac ze ja mialem zlota karte kredytowa w Citi (wiec moze od
              najbiedniejszych nie naleze) i caly czas bylem zapewniany [w korepsondencji] o
              wyjatkowosci obslugi.

raz w ciagu trzech lat wspolpracy sie zdarzylo ze nie wplynela moja wplata na
              splate zadluzenia na karcie (wina hadnlobanku nomen omen, po prostu nie wykonal
              zleconego naprzod przelewu - zdarza sie - ja w tym czasie bylem za granica).
              powtarzam ze wciagu 3 lat splacalem zadluzenie w terminie i zawsze co do
              grosza.

Pierwszym sygnalem z citi ze wplata nie wplynela byl list z dzialu egzekucji ze
              jak nie wplace w przeciagu 7 dni to -komornik, sad, rozsztrzelanie (wybierzcie
              sami). Pondadto od razu zostalem obziazony wszystkimi zlodziejskimi
              oprocentowaniami, karami, i innymi kosztami,
              poniewaz odebrala to moja zona - troszeczke sie przestraszyla co ja wyrabiam.
              Wiec dzwonie do panienki w citi i mowie uprzejmie ze jezeli raz w ciagu trzech
              lat cos takiego zdarzylo sie posiadaczowi wyjatkowej zlotej karty, to
              oczekiwalbym najpierw delikatnego telefonu z pytaniem co sie stalo?

Mila panienka z delikatnoscia rasowego sprzedawcy odpowiedziala mi ze
              powinienem sie cieszyc ze to byl najpierw list, bo jak oni dzwonia to rozmowa
              nigdy nie jest tak mila jak ten list.

Co uslyszawszy tak sie przestraszylem ze zlikwidowalem wyjatkowa karte Citigold
              i skonczylem wspolprace.

Przy okazji - handlobank zrefundowal wszystkie poniesione przeze mnie dodatkowe
              koszty na rzecz Citibanku. Myslicie ze cos takiego mozez zdarzyc sie w tej
              nowej wspanialekj instytucji?

przy okazji polecam m-bank. Tam nie robia z nikogo jelenia, sa oczywiscie pewne
              ograniczenia, ale w przeciagu kilku miesiecy widac stala poprawe.

pozdrowienia
              Wlodek
              • Gość: A Re: CITIBANK IP: *.oki.com.pl 26.04.01, 09:58
                To ponownie ja....a propos niesplaconego kredytu, o ktorym pisal Wlodek.
                W Handlobanku zdarzylo mi sie kiedys, ze przekroczylam debet - rozstrzelanie,
                nie? Pani zadzwonila do mnie, zapytala co sie stalo i czy mam klopoty, potem
                zapytala kiedy dam rade wplacic jakies pieniazki na konto, umowilysmy sie na
                tydzien czasu i.....nie obciazyli mnie zadna kara!!!!! ani dodatkowymi
                odsetkami ponad to co im sie za debet nalezalo!!!!
                ...mowilam w moim poprzednim liscie ze jestem rozpuszczona przez Handlo i
                zapomnialam co to jest BANK, wiec sie CITI wreszcie wzielo za wychowanie mnie,
                nauczenie karnosci i pokory...Aneta
                • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 26.04.01, 10:57
                  Gość portalu: A napisał(a):

&#62 To ponownie ja....a propos niesplaconego kredytu, o ktorym pisal Wlodek.
                  &#62 W Handlobanku zdarzylo mi sie kiedys, ze przekroczylam debet - rozstrzelanie,
                  &#62 nie? Pani zadzwonila do mnie, zapytala co sie stalo i czy mam klopoty, potem
                  &#62 zapytala kiedy dam rade wplacic jakies pieniazki na konto, umowilysmy sie na
                  &#62 tydzien czasu i.....nie obciazyli mnie zadna kara!!!!! ani dodatkowymi
                  &#62 odsetkami ponad to co im sie za debet nalezalo!!!!
                  &#62 ...mowilam w moim poprzednim liscie ze jestem rozpuszczona przez Handlo i
                  &#62 zapomnialam co to jest BANK, wiec sie CITI wreszcie wzielo za wychowanie mnie,
                  &#62 nauczenie karnosci i pokory...Aneta

Tak pięknie to nie było. Jeśli dokonywało sie nie autoryzowanej transakcji, czyli
                  takiej, po której saldo dostępne rachuku było niższe niż 0, to system naliczał
                  automatycznie opłatę w wysokości, chyba 25 pln, za każdą taką operację.
                  • Gość: A Re: CITIBANK IP: *.oki.com.pl 26.04.01, 11:17
                    Gość portalu: Show napisał(a):

&#62 Tak pięknie to nie było. Jeśli dokonywało sie nie
                    autoryzowanej transakcji, czy
                    &#62 li
                    &#62 takiej, po której saldo dostępne rachuku było niższe
                    niż 0, to system naliczał
                    &#62 automatycznie opłatę w wysokości, chyba 25 pln, za
                    każdą taką operację.

...nie wiem jak bylo...Zdarzylo mi sie to tylko raz i
                    nie naliczyli mi zadnych 25PLN. Mialam chwilowe klopoty
                    finansowe i z pewnoscia zauwazylabym -25 zlotych
                    ...byc moze dlatego ze byl to poczatek dzialalnosci
                    Handlobanku...
                    • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 26.04.01, 12:03
                      Gość portalu: A napisał(a):

&#62 Gość portalu: Show napisał(a):
                      &#62
                      &#62 &#62 Tak pięknie to nie było. Jeśli dokonywało sie nie
                      &#62 autoryzowanej transakcji, czy
                      &#62 &#62 li
                      &#62 &#62 takiej, po której saldo dostępne rachuku było niższe
                      &#62 niż 0, to system naliczał
                      &#62 &#62 automatycznie opłatę w wysokości, chyba 25 pln, za
                      &#62 każdą taką operację.
                      &#62
                      &#62 ...nie wiem jak bylo...Zdarzylo mi sie to tylko raz i
                      &#62 nie naliczyli mi zadnych 25PLN. Mialam chwilowe klopoty
                      &#62 finansowe i z pewnoscia zauwazylabym -25 zlotych
                      &#62 ...byc moze dlatego ze byl to poczatek dzialalnosci
                      &#62 Handlobanku...

Mogło tak być. Przecież na początku wszyscy klienci otrzymywali MasterCard,
                      dopiero później wprowadzono Maestro jako standard.
                      Jedno jest pewne, dzięki ingerencji prawicowej polityki, zamiast mieć niezły w
                      miarę polski bank Handlowy + BRE, mamy amerykanów, którzy wszystko niezależnie od
                      tego czy jest to MCDonalds czy Ctit wszystko traktują tak samo, czyli liczy się
                      sprzedaż. Ale o tym to wszyscy wiedzieli już wcześniej.
        • Gość: Jarecki Re: CITIBANK IP: 195.94.196.* 26.04.01, 13:53
          Polecam mBank, mam z Nimi jaknajlepsze doświadczenia, zero kontaktów z
          osobnikami ludzkimi w banku równa się zero kłopotów.
        • Gość: Aga Re: CITIBANK IP: *.cisco.com 01.05.01, 11:24
          Z zagranicy mozesz dzwonic na bezplatne numery - robie tak z Holandii i z reguly czekam na
          polaczenie minute...
      • Gość: Witold Re: CITIBANK IP: 217.30.138.* 23.05.01, 13:50
        Pewnego, pięknego dnia, w moim biurze pojawiła się śliczna dziewczyna.
        Uświadomiła mi, jakie to wspaniałe korzyści osiągnę zostając klientem Citi.
        Chodziła wokół mnie, dzwoniła. Aż... uległem. Założyłem konto w Citi.
        Obiecywała mi pomoc we wszystkich sprawach związanych z zarządzaniem moimi
        finansami. I... faktycznie. Odkąd jestem klientem Citi pomagają mi w
        zarządzaniu. Pilnują bym żył oszczędnie, nie tak jak dotychczas. Często zdaża
        się, że mam kłopoty z pobraniem własnych pieniędzy. Jej telefon milczy, jest
        bardzo zabieganą osobą. Bo przecież w trakcie spotkań z nowymi klietami, nie
        wypada by telefon dzwonił, nie wypada użerać się z tymi, którzy już są. Jak by
        to świadczyło o Citi? Na szczęście, są inne banki a ja nie podpisałem cyrografu.
        Rzucam Citi. Ale który bank teraz wybrać? Jestem już nieufny, trudno mi się
        zdecydować.
        • Gość: szczepik Re: CITIBANK IP: 195.116.62.* 24.05.01, 16:10
          Polecam mbank.
        • Gość: Radio Re: CITIBANK IP: 195.94.201.* 05.06.01, 19:41
          &#62 Rzucam Citi. Ale który bank teraz wybrać? Jestem już nieufny, trudno mi się
          &#62 zdecydować.

Jak stać Cię na wysokie stałe wpłaty - polecam Fortis Bank.
          Nawet jak coś sknocą potrafią przeprosić :-) nawet kilka razy.
          No i ich serwis internetowy jest jednym z lepszych w Polsze.

Pozdrowienia
    • Gość: Marek Re: CITIBANK IP: 194.78.73.* 26.04.01, 09:56
      Niestety BPH rowniez zdaje sie podazac droga swoich konkurentow (to chyba
      konsekwencje gospodarki rynkowej).
      Wprowadzono nowy e-system, ktory potwierdza zasade, ze lepsze jest wrogiem
      dobrego ( w ekonomii mamy 'cos podobnego' o pieniadzu ;).
      Na plus - od dwoch lat nie mieli najmnieszej wpadki z rozliczaniem transakcji.
      Przyznawanie kredytow, raz wpadlem na ten glupi pomysl, moze jednak przysporzyc
      sporo doznan - rowniez metafizycznych.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 26.04.01, 14:00
        Z mBankiem jest tak, że czekam od dwóch miesięcy na umowę, a zamiast niej
        dostałem dwa razy listę kodów.
        Przez telefon nic niechcą mi powiedzieć, bo się nieuatywniłem, czego nie
        zamierzam zrobić przynajmniej do czasu podpisania umowy.
    • Gość: Darek Re: CITIBANK IP: *.proxy.aol.com 01.05.01, 06:54
      czytam Wasze opowiesci o CITIBANK i jestem bardzo
      zdumiony. Tak sie sklada ze ja pracuje w CITI ale w
      Nowym Yorku. Mialem plany powrotu do kraju z
      przeniesieniem sluzbowym do jednego z bankow Citi w
      Polsce. Jak widze jest tam duzo do zrobienia. Wiele
      osob nie kompetentnych tam pracuje. Tu w USA, mamy
      rowniez swoje problemy ale dajemy sobie rade z
      nieuprzejmnymi panienkami. Jesli chodzi o traktowanie
      klientow jest to niebo a ziemia. Nigdy sie nie
      zdarzylo aby komus podniesiono stopy procentowe po
      pierwszej nie w czasie dokonanej wplaty, jest
      mozliwosc podniesienia stop procentowych na kontach
      kredytowych ale to w przypadku 2 poznych splat kredytu
      w przeciagu 6 miesiecy. Nastepna sprawa, bez wzgledu
      czy na koncie masz $10.00 czy $100.000.00 klient jest
      tu traktowany z jednakowa uprzejmoscia.
      • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 01.05.01, 10:39
        Bez jaj. Stary Polska to nie ciemnogród. My tu mieć TV i niektóre z nas umieć
        angielska i rozumieć gadająca głowa w BBC, a niektóre z nas to nawet myśleć.
        Citi w stanach ma teraz cholernie dużo procesów o oszukiwanie klientów na
        kredytach, co też robi u nas. Poczytajcie sobie regulamin karty kredytowej.
        Małe pytani, jeśli masz np. 510 pln, zadłużenia na karcie kredytowej i w
        wymaganum okresie spłaciłeś 500, 10 jest niespłacone, to jak kwota jest
        oprocentowana???? 10!!! Guzik, 510. U nas to nie jest oszustwo, bo jak jesteś
        głupi to płać, przecież mogłeś czytać regulamin, ale w Stanach ochrona
        konsumenta jest na nieco wyższym poziomie.
        A Panie Darku jak tam pranie pieniędzy przez Citi?
        Jedno z czy się zgodzę to równe traktowanie wszystkich klientów. Po
        udostępnieniu numeru CitiPhone dla Vipów poprzez WWW, zarówno jedni jak i
        drudzy nie mogą się dodzwonić.
        Pozdrawiam Serdecznie i życzę sukcesów w pracy, a możesz mi wierzyć jest co
        robić.

Show
        • Gość: tomaso Re: CITIBANK IP: 134.113.52.* 02.05.01, 16:54
          Jak pamietacie na poczatku Citi dyskryminowal klientow w Polsce w zaleznosci od
          zamieszkania i dochodow (minimum ok 2k zl miesiecznie). To mnie zrazilo i na
          szczescie uniknalem wszelkich kontaktow z nimi. Poki co jestem w BPH i
          obserwuje stala poprawe, chociaz przylaczenie PBK troche mnie martwi.

t
      • Gość: Show Re: CITIBANK IP: 217.17.41.* 01.05.01, 10:40
        Bez jaj. Stary Polska to nie ciemnogród. My tu mieć TV i niektóre z nas umieć
        angielska i rozumieć gadająca głowa w BBC, a niektóre z nas to nawet myśleć.
        Citi w stanach ma teraz cholernie dużo procesów o oszukiwanie klientów na
        kredytach, co też robi u nas. Poczytajcie sobie regulamin karty kredytowej.
        Małe pytani, jeśli masz np. 510 pln, zadłużenia na karcie kredytowej i w
        wymaganum okresie spłaciłeś 500, 10 jest niespłacone, to jak kwota jest
        oprocentowana???? 10!!! Guzik, 510. U nas to nie jest oszustwo, bo jak jesteś
        głupi to płać, przecież mogłeś czytać regulamin, ale w Stanach ochrona
        konsumenta jest na nieco wyższym poziomie.
        A Panie Darku jak tam pranie pieniędzy przez Citi?
        Jedno z czy się zgodzę to równe traktowanie wszystkich klientów. Po
        udostępnieniu numeru CitiPhone dla Vipów poprzez WWW, zarówno jedni jak i
        drudzy nie mogą się dodzwonić.
        Pozdrawiam Serdecznie i życzę sukcesów w pracy, a możesz mi wierzyć jest co
        robić.

Show
      • Gość: Mirek T Dostep do CITIBANKu IP: 128.39.156.* 16.05.01, 13:27
        Z wielu krajow Europy mozna zatelefonowac bezplatnie do Citibanku w Warszawie,
        m.inn. ze Szwecji. Z Norwegii nie mozna. Czy to sie moze zmienic?

Pozdrawiam

Mirek
    • Gość: Seb Re: CITIBANK IP: 156.24.228.* 02.05.01, 09:39
      Nie jest to odpowiedz na list, ale mysle, iz moje doswiadczenia rowniez cos
      wniosa do tej dyskusji. Klientem Citibanku stalem sie dosc wczesnie, poniewaz
      pracowalem zawsze na projektach zagranicznych, w tym czasie byl to bank ktory
      dawal mi pelna kontrole nad moim kontem (jako jedyny w Polsce!), dostep do
      gotowki na calym swiecie bez oplat i wsparcie rowniez wszedzie gdzie sie
      znajdowalem (podobnie jak Amex).
      Jednak z czasem zaczelo sie dziac zle:
      1) Cirrus (ich partner) wypowiedzial polskiemu odzialowi umowe w momencie gdy
      rozpoczeli sie laczyc BH, pozostaly tylko wyplaty w Euronecie, to znacznie
      zawezylo ilosc bankomatow w ktorych mozna bylo pobrac pieniadze bez prowizji
      (np. w Hiszpanii nie ma Euronetu!!, a to juz jest nie fair)
      2) Gdy udalem sie niedawno do CITIBanku w Barcelonie okazalo sie ze dla nich CB
      w Polsce to juz obcy bank i nie moga mi np. przedluzyc karty, wyrobic nowej gdy
      star zostala skradziona, lub dokonac trasakcji (jak to bywalo wczesniej)
      3) CB wprowadzil ostatnio dodatkowe oplaty za posiadanie konta, nie lubie gdy
      sie zmienia reguly w czasie gry
      4) W przeciwienstwie do niektorych z Was odpisali mi na list o podobnym
      brzmieniu jak niniejszy i okazlalo sie, ze w zasadzie nie powinienem sie
      denerwowac, bo przeciez inne banki robia tak samo, albo gorzej (co mniej wiecej
      jest prawda), problem w tym ze dla mnie przestali byc zupelnie atrakcyjni i
      wyjatkowi, a zwykle to jest powodem wyboru marki, sklepu czy banku.
      Zmierzam do tego, iz z banku o zasiegu globalnym (swiatowym jak to ich
      personel opisywal zachecajac do wsplopracy), zrobil sie bank lokalny o drogich
      kredytach ze slaba oferta i wcale sie nie dziwie, ze ludzie z niego bede
      rezygnowac, w tej sytuacji to normalne. Wszystkie atuty tego banku przestaly
      dla mnie istniec, gdyz u konkurencji moge liczyc mniej wiecej na to samo. Zdaje
      sobie sprawe, ze sa oni technologicznie wysoce zaawansowani, problemy z
      CITIphonem sa przejsciowe (bo polaczenie z innymm...) itd., ale niestety to juz
      nie ten sam CB co byl na poczatku. Jednak z braku konkurencji na naszym rynku
      nie moze wyniknac nic innego, dlatego jesli mam byc szczery nie widze lepszego,
      nawet jesli dzis jest ktos lepszy, jutro zacznie okradac i bynajmniej nie
      przemawia przeze mnie pesymizm.
      Konkludujac, CitiBank Poland to bank jak inne, z dobrym zapleczem jednak
      mizerna oferta, aby przynosic zyski zaczal grac nie fair, oni o tym dobrze
      wiedza, ale rownoczenie znaja dobrze rynek i wiedza, iz na razie moga sobie na
      to pozowlic. My klienci nie jestesmy glupi, ale kiedy sie nia ma opcji,
      niewiele mozna uczynic, wiec zostajemy w tym banku, jednak tym razem otwarci na
      nowe propozycje... (To tak jak poszukiwanie lepszej pracy gdy nie potrzebujemy
      jej natychmiast i koniecznie)
      • Gość: Tonio Re: CITIBANK IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 22:54
        Gość portalu: Seb napisał(a):

&#62 Konkludujac, CitiBank Poland to bank jak inne, z dobrym
        zapleczem jednak
        &#62 mizerna oferta, aby przynosic zyski zaczal grac nie
        fair, oni o tym dobrze
        &#62 wiedza, ale rownoczenie znaja dobrze rynek i wiedza, iz
        na razie moga sobie na
        &#62 to pozowlic.

Podobna jest i moja opinia. Citi ma "wspaniałe/wyjatkowe"
        oferty dla różnych grup zawodowych (lekarzy, piekarzy,
        hydraulików, farmaceutów etc.). te wspaniałe warunki są
        takie same jak dla każdego indywidualnego klienta, tylko
        formularze są z nagłówkiem "specjalnie dla...". Raz nawet
        chciałem zrobić sobie Visę (jako dodatkową - na wszelki
        wypadek,) jednak niewiarygodnie olbrzymia ilość danych
        osobowych i głęboko prywatnych do tego wymaganych ,
        skutecznie mnie zniechęciła. Brakowało jedynie numeru
        buta dziadka!
        Reasumując, Citi to dla mnie wyjątkowy cwaniak, który
        uważa swego średniego klienta za tumana (chyba niestety
        słusznie). Mam wrażenie, iż cały regulamin kont i
        opłat/prowizji jest zbudowany ewidentnie pod wpadkę,
        użytkownika: mami niskimi kosztami etc., spróbuj jednak
        się 1 dzień spóźnić lub nie spłacić 10 PLN z np. 1250!
        Wtedy się okaże iż to jest najdroższa oferta na rynku.

• Gość: quentin Re: CWANIAK CITIBANK IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 06:38
        Zgadzam się z Tobą, choć tylko w części.
        Do takich metod i praktyk, jakie stosuje w Polsce Citi nie posunął się jednak
        żaden z obsługujących mnie banków europejskich, ani też żaden z obsługujących
        mnie banków polskich.
        Jest jednak prawdą, że to właśnie polscy klienci Citi pozwalają mu na
        stosowanie właśnie takich złodzejskich metod i praktyk w Polsce.
        Pozdrawiam.
        quentin.
    • Gość: pimpek Re: CITIBANK IP: 64.124.150.* 09.05.01, 10:24
      Z duza satysfakcja czytam o Citi, bo jego nazweijmy to "takie sobie" uslugi
      rozgryzlem juz kilka lat temu. Jak kilka osob na Forum zrobilem sobie karte w
      Citi na samym poczatku. Ci co wtedy zakladali, pamietaja ze wypelniajac
      aplikacje dostawalo sie na chyba trzy miesiace promocje w spostaci: darmowergo
      ubezpieczenia transakcji, i dwoch jakis innych - w sumie malo potrzebnych
      uslug. W aplikacji mozna bylo okreslic czy po okresie promocji, chcemy dalej z
      nich korzystac (juz za oplata) czy tez rezygnujemy. Ja zrezygnowalem...ale
      tylko teoretycznie, bo Citi po 3 miechach nadal mi sciagal te pare zlotych.
      Nieco sie wkurzylem...jestem z Krakowa...rozumiecie :-)
      Po dwoch telefonach sprawa sie "wyjasnila", ale tych 20 czy 30 zlotych nikt mi
      nie zwrocil.
      Taka mam nature ze dokladnie czytam wszelkie regulaminy. Tak tez bylo z Citi. W
      regulaminie bylo, ze (pisze z pamieci): "Citi wysle klientowi rachunek na adres
      przez niego wskazany". Na aplikacji do wyboru sa dwa: praca albo adres
      zamieszkania. Jak jednak przeczytalem regulamin, to sobie wykombinowalem, ze
      jak na wskazane przezemnie adres, to moze to byc adres tesciowej, Kwacha albo
      mojego banku. Kusila mnie druga wersja ale ostatecznie zdecydowalem sie na
      adres mojego banku (wowczas bank w terminie reguluje moje rachunki i w razie
      przekroczenia salda, korzystam z debetu na RORze a nie w Citi - troche taniej :-
      ))). Dzwonie do BOKu, a tam panienka mowi, ze tak nie mozna. No to ja ja pytam
      dlaczego? a ona mi mowi, ze moga tylko do domu albo na adres zakladu pracy. Ja
      swoje, ona swoje. Jak tak, no to dobra mysle i wyslalem list adwokacki do Citi
      z podaniem punktu regulaminu i z prosba o wyjasnienie na pismie dlaczego nie
      moga do mojego banku itp. itd. Po tygodniu dzwoni jakas bardzo madra osoba plci
      zenskiej i mowi, ze: "w drodze wyjatku ZARZAD zgodzil sie abym mogl - jako
      wyjatkowy klient - otrzymywac rachunek do mojego banku". Nie skorzystalem bo:
      - w miedzyczasie okazalo sie, ze Citi ksieguje wplaty z dniem, kiedy do nich
      dochodza a nie z dniem wyslania
      - bylo jeszcze kilka innych rzeczy, ktore kosztowaly mnie troche nerwow.
      W efekcie zrerzygnowalem z klopotliwej karty Citi i trzymam sie od tego banku z
      daleka.
      • Gość: piotr Re: CITIBANK IP: 10.139.108.* / *.srv.uk.deuba.com 10.05.01, 14:59
        Po co straszycie ludzi. Ci rozsadni rozgryzli cwanictwo Citibanku juz dawno i
        unikaja tego banku. Nie imponuja nam karty ze zdjeciami, zlote i platynowe oraz
        mile zapewnienia jak to waznym jestesmy klientem, bo wiemy ze jest to
        powierzchowny blichtr. Za tym wszystkim stoi chec "wydojenia frajerow"
        (odsetki, oplaty itd) bo tylko frajera mozna omamic. Pozwolmy Citibankowi to
        robic bo robi to znakomicie. Dla nas zagrozeniem jest, ze klienci Citibanku
        (podobniez jakies 300 000) zaglosuja nogami i uciekna z banku - a wowczas to
        gdzie pojda? ... Pojda do tych bankow ktore nas obsluguja, ktore juz
        oswoilismy i ktore lubimy (mniej lub wiecej). A wtedy nasze banki stana sie
        aroganckie i cwaniackie. Wiec prosze - nie straszcie ludzi.
        PS. Dla informacji - jestem klientem PBK - jest OK.
        • Gość: A. Re: CITIBANK IP: *.oki.com.pl 15.05.01, 11:18
          ...zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci, nie potrzeba mi 300.000 dodatkowych
          klientow w moim banku!!!!!!!!!!!1

P.S. ...jak sobie oswoilam Handlo to mi go CITI kupil i popsul....teraz oswajam
          Slaski...jest OK...
          • rafalsul Re: CITIBANK 16.05.01, 16:15
            Gość portalu: A. napisał(a):

&#62 P.S. ...jak sobie oswoilam Handlo to mi go CITI kupil i popsul....teraz oswajam
            &#62
            &#62 Slaski...jest OK...

Pare uwag w temacie Slaski;
            byl to moj pierwszy bank z ktorym zetknalem sie bedac studentem -
            zostalem 'zgarniety' jak pol uczelni podczas stania w 2h kolejce po stypendium;
            bank jak bank - poczatkowo wystarczal - VisaEle. i nic wiecej; po kilku latach
            (chyba 3 lata temu) BSK zrobil 'rewolucje' - stworzyl 3 rozne ROR'y. Mialy byc o
            niebo lepsze - ale nic sie nie zmienilo; Nawet w tak glupich sprawach jak 1
            wyciag w miesiacu, BSK sobie nie radzil. Rok temu postanowilem sie 'ewakulowac'
            z 'domu holenderskiego lwa' i przenioslem sie do BPH - jestem z Krakowa, wiec mam
            wszystko na miejscu. Jestem 'bezgranicznie' zadowolony - normalna, kompetentna
            obsluga, w sredniej wieku 25 lat (nic nie mam do starszych bankowcow, ale panie z
            okienka Pekao SA to specyficzny gatunek). Nie wiem jak wplynie na jakosc obslugi
            polaczenie z PBK, narazie przybylo bankomatow, a BPH oszczedza redukujac
            personel - mam nadzieje ze sieja najslabszych.

Zycze powodzenia w zetknieciu z sektorem bankowym

ps
            kiedys podjalem probe przelewu kwoty w euro z Pekao SA do BPH - po 30 min
            poinformowano mnie iz pieniadze pojda przez centrum w Nowym Jorku, w dolarach,
            wroca, przelicza je znowu na euro i wplaca do BPH - na marginesie zaznacze ze oba
            banki na Rynku w Krakowie dzieli ok 300m.
    • Gość: A Re: CITIBANK IP: 213.231.15.* 10.05.01, 15:47
      Cześć,
      Znam trochę zasady wynagradzania i doboru kadry w Citi. Szef departamantu (tzw.
      key staff) ma pensję rzędu ok. 40.000 PLN, reszta rzędu od 2.000 do 4.000 PLN.
      Szczegóły mogą być odmienne - chodzi mi o rząd wielkości. Dodatkowo, jak tylko
      mogą to eksmitują ludków do firm świadczących usługi outsourcingowe. Dla
      zainteresowanych; ani pracownicy tzw. Citiphone, ani informatycy, sprzedawcy
      kart, ani parę innych grup ludzi nie są pracownikami Citi Bank. Kiepsko
      opłacani ludzie, duża rotacja mamy efekty!
      Citi never sleeps
      Pa
    • Gość: gale Re: CITIBANK - zenada... IP: *.dialup.medianet.pl 03.06.01, 14:07
      Milych Dyskutantow zapraszam serdecznie do odwiedzenia
      http://www.citibank.prv.pl - znajdzie sie tam rowniez miejsce na Wasza
      wypowiedz.

Pozdrawiam,

gale.
      webmaster@obrazki.cjb.net
    • Gość: ts Re: CITIBANK lub... IP: 157.25.91.* 06.06.01, 10:47
      ...Reiffeisen
      Co sadzicie o tym banku ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka