Dodaj do ulubionych

Co z tą misją SKOK-ów

21.04.05, 23:53
No prosze! A "wartosci"? Te się konczagdy zaczynaja sie wartosci! To kolejna
granda: telewizja trwam, Radio Maryja, kasy SKOK, zaginiecie pieniedzy w
Lubinie, handel ziemia koscielna w Katowicach itd itd I dalej szukajmy Grupy
Trzymajacej Wladze ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: bj Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:35
      Kolejny "artykuł sponsorowany"?Tylko przez kogo tym razem?
      Dzisiejszy artykuł sponsorują literki P,K,O czy może B,P,H?Z tekstu wynika, że
      SKOK-i są największym złem świata.Czy ktoś z autorów spojrzał na strukturę Kas
      z ich wszystkimi spółkami zależnymi?Czy ktoś próbował zrozumieć zależności
      między nimi?Nie sądzę...
      • Gość: marian Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:40
        SKOKi przynosza kilkadziesiat milionow zlotych zysku. O ile mnie pamiec nie
        myli PKO czy Pekao i inni daja setki milionow zlotych zyskow, a nawet miliardy.
        Oj Panie "dziennikarzu", od kogo dostal Pan zlecenie? A moze zagraniczna
        wycieczke?
        • Gość: mag9 Jednak opozycja nie przedstawiła nam na to żadnych IP: 195.205.190.* 22.04.05, 18:27
          Jednak opozycja nie przedstawiła nam na to żadnych przekonujących dowodów.

Mysle, ze to ostatnie zdanie mowi wszystko. El viva rzetelnosc gazety wybiórczej
          • Gość: Ashanti Re: Jednak opozycja nie przedstawiła nam na to ża IP: *.welnowiec.net 23.04.05, 12:54
            www.skok.pl/?psf/OJ.h/gkvpz.v/f.bbrlfzks:yv/4688;BL5796426A2A
            Nie lubię zmasowanych nagonek. Audiatur et altera pars.
    • px2004 Re: Co z tą misją SKOK-ów 22.04.05, 10:40
      Wyborczej faktycznie nie jest wszystko jedno. Tak ordynarnie tendencyjny i
      nierzetelny artukul w Gazecie jest dla mnie szokiem. Gdyby Samcik rozwinął
      wątek przywilejów prawnych SKOK-ów, wątpliwości związanych z bezpieczeństwem
      depozytów w SKOK-ach, jeśli wątpliwoście takie się pojawiają - wtedy czepianie
      się Biereckievo byłoby uzasadnione. Jednak Samcik czepia się wyimaginowanych
      problemów. Najśmieszniejszym z nich jest wymuszenie posiadania przez SKOK-i
      jednolitego systemu IT - jakie kłopoty z integracją systemów miały prawie
      wszystkie duże banki wszyscy wiedzą. Ile Prokom i reszta zarabia na
      integracjach jednolitych systemów też każdy wie. Więc rozwiązanie ze spółką
      H&S, o ile spółka ta ma odpowiednie kompetencje (a do tego Samcik wydaje się
      nie ma zastrzeżeń), jest bardzo słuszne. Zapewnia kompatybilność systemów IT
      SKOK-ów po niskich kosztach.
      Jeśli SKOK-i mają tańsze produkty niż banki, jednocześnie depozyty klientów sa
      bezpieczne i przewaga ta nie wynika z przywilejów regulacyjnych, to nie ma sie
      co czepiać. Bo zostaie to przez wszystkich myślących czytelników jednoznacznie
      odebrane jako artukuł sponsorowany, a jego autor to płatny pachołek. Fakt, że
      banki i Provident konkurencja SKOK-ów mierzi i walczą z nimi nie przebierając w
      środkach, jest oczywisty.
      Jedny słowem obciach kompletny, mam wrażenie, że Wyborcza "wprostuje", gdyby
      nie zamieszczenie odpowiedzi Biereckiego, dziś byłby ostatnim dniem, kiedy
      kupuję GW. Ale i tak chyba lepiej sie na Rzpę rzerzucić.
      • Gość: bj Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:08
        Przeczytajcie też rozmowy z Biereckim.Przecież to jest śmiech.Prowadzone według
        schematu :debilny zarzut-krótka rzeczowa odpowiedź i obalenie idiotycznego
        pomówienia.Popisał się "dziennikarz".Podobne to jest do wystąpień posłów
        z "Samoobrony" i działa na zasadzie "To nie ja pisałem,mi tylko kazali
        czytać.Nie muszę wszytskiego rozumieć i na wszystkim się znać".Ktoś sobie robi
        jaja z czytelników GW.
      • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 22.04.05, 11:26
        Zamiast mydlić oczy podawaj lepiej fakty. I dopowiedz na zasadnicze pytanie
        zawarte w tytule: no to GDZIE jest ta misja SKOK-ów ??? Bo na pewno nie w
        aktrakcyjności oferownych usług finansowych dla "spółdzielców"(patrz pop.
        artykul)
        Dlaczego wiec nie płacą podatków???
        Skąd i dlaczego tak niskie zyski wykazuja w porównaniu do podobnych obrotów np.
        banków, skoro nie wynika to z tańszych usług finan.??? Bo koszty mają
        nieproporcjonalnie wyższe? Co je generuje i dlaczego? I tu jest pies
        pogrzebany. Jest sprawa w prokuraturze i jestem b.ciekaw, co dalej.
        • Gość: skoczek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:20
          Jestes głupek. Nizsze zyski oznaczają po prostu niższą marżę, a nie wysokie
          koszty. Misja polega na tym że kierują ofertę do klientów nie korzystających z
          ułu ga bankowych. Banki twierdza że ye osoby nie maja zdolności kredytowej, a z
          drugiej strony zaden bank nie ma takiej terminowości spłaty kredytów takiej jak
          maja skok
          • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 22.04.05, 14:37
            Napisałem:
            "no to GDZIE jest ta misja SKOK-ów ??? Bo na pewno nie w
            aktrakcyjności oferownych usług finansowych dla "spółdzielców"(patrz pop.
            artykul)"

Czyli ceny oferowanych usług przez SKOK-i są zbliżone do bankowych. Inaczej
            mówiąc np. odsetki i inne koszty kredytów dla kredytobiorców.

Panie "skoczek", czy teraz rozumiesz czytany tekst? Nie? To od początku czytaj
            jeszcze raz. Tak? To mozesz przejść dalej.

Takie info podaje wiele artykułów prasowych, choćby ten pop. w GW. Wiele tez
            postów oburzonych pracowników i klientów SKOK-ów potwierdziło tę informację.
            Zakładam więc jej prawdziwość i myślę, że porównanie bezposrednich ofert to
            wykaże. Zapraszam chętnych ze znajomością szczegółów do opublikowania takiego
            zestawienia.

Panie "skoczek", czy nadal rozumiesz czytany tekst? Nie? To od początku czytaj
            jeszcze raz. Tak? To mozesz przejść dalej.

Wobec powyższego pytam się, gdzie te niższe marże??? Na oprocentowaniu lokat?;)

Czytaj kolego "skoczek" ze zrozumieniem a nie wyzywaj od głupków wszystkich i
            wszystko, czego nie rozumiesz...

• Gość: skoczek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:48
              To już ci gosciu piszę ze róznica miedzy 7 proc ( lokatą) a 20 proc ( kredyt)
              to marża w skok, czyli 13 proc. . W banku masz marżę w wysokości 17 proc. To
              znaczy że banki maja o 30 proc wiekszą nmarże niż skoki. porównaj ofertę ror i
              pokaż mi bank gdzie za 1,5 zł masz oprocentowanie 5 proc. Takiego banku nie ma.
              Dlaczego bankowców draznią skoki, w polsce przed wojną było ich więcej niz
              banków i nikt nad tym nie płakał.
              • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 22.04.05, 18:47
                Gość portalu: skoczek napisał(a):
                > To już ci gosciu piszę ze róznica miedzy 7 proc ( lokatą) a 20 proc ( kredyt)
                > to marża w skok, czyli 13 proc. . W banku masz marżę w wysokości 17 proc. To

Pierwszy lepszy bank, na jaki kliknąłem:
                www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/oprocentowanie
                Lokaty: 6,5%
                Kredyty got.: 12,4-14,8%

PS
                Ty dupek po prostu jesteś, gościu...
                Te SKOK-i to szybciej zbankrutują, mając takich manadżerów(?), niż komukolwiek
                sie zdaje

• Gość: Ashanti Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.welnowiec.net 23.04.05, 12:48
                  Ach te prozenty.
                  • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 25.04.05, 13:30
                    Gość portalu: Ashanti napisał(a):
                    > Ach te prozenty.

Co "ach te procenty" ? Jaki masz z nimi problem? Z ich liczeniem? Czy, jak
                    ten "skoczek" niżej (i wyżej), nawet porównać nie potrafisz? Toż to
                    podstawówka...

Czekam na prostą odpowiedź od zwolenników SKOK-ów (ale tylko tych co już
                    opanowali operowanie procentami ;)) -

Gdzie jest ta misja SKOK uprawniająca do zwolnienia z płacenia podatków??? I
                    uprzywilejowania pozycji na rynku względem innych podmiotów??? Gdzie tu
                    sprawiedliwość... (rynkowa, społeczna a nie tzw. społeczna;). Gdzie
                    sprawiedliwe zasady, czyli równe prawa dla wszystkich i równość wobec prawa!!!
                • Gość: skoczek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:42
                  Głupku a gdzie prowizją, bank za darmo ci rozpatrzy wniosek. Bzdury piszesz
                  • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 25.04.05, 13:36
                    > Głupku a gdzie prowizją, bank za darmo ci rozpatrzy wniosek. Bzdury piszesz

Zamiast wyzwisk podaj liczby i linki do ich wiarygodnych źródeł. Jeżeli koszty
                    obsługi kredytowej są tak duzo niższe niz w bankach, że aż za to trza SKOK-i
                    zwalniać z płacenia podatków to przynajmniej udowodnij to (o ile nie wykracza
                    to poza możliwości twojego "intelektu")
    • Gość: ma To już nie misja-to koniec bliski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:31
      Kampania się nasila,a pieniędzmi w wiadomy sobie sposób rządzi grupa trzymająca
      władzę/towarzystwo wzajemnej adoracji/Nadal nie wiem do czego to wszystko
      prowadzi?Czy tym parabankom można jeszcze ufać?Liczę na poważne opinie
      znających temat.
    • Gość: Stan Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.04.05, 11:43
      A ja myślę,że artykuł jest sponsorowany przez lobby bankowe,bo nie jest do
      pogardzenia suma wkładów do skoków i utrata z tego tutułu zysków przez
      banki,które oprocentowują wkłady w wysokości 0,5 %, a nawet 0,1 %,gdy w SKOK
      można otrzymac oprocentowanie w wysokości nawet 7,0 %.O czym my mówimy - co
      jest korzystniejsze dla członka SKOK ? I tu wyrażnie widać celowe działanie i
      zamierzenia takich artykułów jak ten.To jest działanie na szkodę członków
      SKOK.A to powinno być karalne z mocy prawa.
      • Gość: zatroskany Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:28
        Co mnie obchodzi gdzie SKOK wydaje pieniądze sądzę że w Polsce w odmienności do
        innych sprzedanych Polskich banków gdzie kasa idzie za granicę.GW i innym
        polsko języcznym mediom SKOKI są solą w oku.Ja pieniądze trzymam w SKOK i to
        moja sprawa a te artykuły w GW i Polityce od pewnego czasu to czysta dywersja.
        • Gość: renia Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.dsl.pipex.com 22.04.05, 13:37
          zatroskany, ale może jako obywatela, powinno Cię obchodzić dlaczego znów
          zwolniono ich z płacenia podatku dochodowego, to wbrew równości podmiotów wobec
          prawa, wszyscy inni płacą, a co to kurde, jakaś organizacja charytatywna czy
          co?!!!
          • Gość: Muerte Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.04.05, 14:16
            > zatroskany, ale może jako obywatela, powinno Cię obchodzić dlaczego znów
            > zwolniono ich z płacenia podatku dochodowego, to wbrew równości podmiotów wobec
            >
            > prawa, wszyscy inni płacą, a co to kurde, jakaś organizacja charytatywna czy
            > co?!!!

tak wlasnie organizacja charytatywna - tzn takie bylo zalozenie jak powstawaly
            skoki...

w 1 tygodniu w nie, rzeczpospolitej, polityce, gazecie pojawiaja sie nagle
            artykuly o skokach z ktorych niewiele wynika - tzn niby jakies afery ale zadnych
            dowodow - prokuratura nadal nie ma czym sie zajmowac!
            to widac przeciez to jest typowe czarne public relation!
            np:
            "W doniesieniu do prokuratury autorstwa członków Stowarzyszenia Odbudowy
            Spółdzielczości czytamy, że prezes Grzegorz Bierecki jednocześnie prezesuje
            kluczowym spółkom z grupy SKOK (Kasa Krajowa i Fundacja na rzecz Polskich
            Związków Kredytowych) oraz zasiada w licznych radach nadzorczych (TUW SKOK, TUW
            SKOK Życie, TFI SKOK, H&S, SKOK Stefczyka"
            to jest rzeczywiscie powod by pojsc do wiezienia...

pierwsze artykuly na ten temat ukazaly sie juz wiele miesiecy temu!
            czemu wciaz nie ma zadnego aktu oskarzenia ??
            gdzie sa jakies konkretne fakty i dowody?
            czemu licza sie opinie tylko sfrustrowanych bylych pracownikow?

• Gość: byly na szczęście Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.dsl.pipex.com 22.04.05, 13:34
        pracowalem w jednym z najw. Skoków, oczywiscie takie szczegóły jak teraz
        wychodzą nie były znane szergowym pracownikom, ale co nieco można było
        zaobserwować samemu, między pracownikami zawsze krążyła opinia, że to klika
        czerpiąca niemałe zyski z niby szlchetnej działalności Skoków, windykacja
        mogłaby powiedzieć dużo na ten temat, drakońskie odsetki, niewydolny system
        naliczania zadłużenia {autorstwa kolesów z H&S} w którym zawsze wychodziła inna
        kwota, poza tym zarobki różnych krewnych panów prezesów, żon i innych przy
        miernych kwalifikacjach, zamęt w księgowości, no i ta ich buta wobec reszty

największym skandalem jest to, że nie płacą podatku, to się nazywa lobby w
        sejmie, może to afera większa niż Rywin? Zyski są, podatków brak

a biedni, niewyształceni ludzie i tak do nich pójdą, zwłaszcza na wsi, wziąć
        np. pożyczkę na wesele syna

odejście stamtąd to był wielki dzień w moim życiu!

wątpiący, popytajcie pracowników skoków, tak nieoficjalnie, może się czegoś
        dowiecie
    • Gość: haha A ile płacą banki za reklamy w Wyborowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:26
      Tu leży klucz do tego artykuliku.
    • Gość: Uniwersytet Gdańsk TAKI JEDLINSKI CZY LAMENTA" POŻYCZALI "SAMI SOBIE IP: *.ipt.aol.com 22.04.05, 14:40
      Doskonaly temat pracy magisterskiej -SYSTEMY MAFIJNE III RP-
    • Gość: ma To już nie misja-to koniec bardzo bliski....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:25
      Po przeczytaniu wywiadu zamieszczonego/podaję link-
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33204,2667816.html mam wrażenie że
      znajduję się na prywatnym folwarku W I E L K I E G O B R A T A !!! W ostatnim
      fragmencie/str 2/prezes nie przyznaje się do swej gaży,a bezczelnie każe to
      wytropić dziennikarzowi!Mimo wszystko jednak czuje się bardzo pewnie.Pytanie
      jednak jak długo jeszcze???
      • Gość: geronimo_pr Re: To już nie misja-to koniec bardzo bliski..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:04
        Owszem czytalem. Rzeczowe odpowiedzi na niemal obrazliwe pytania ... Bezczelny
        to jest Pan Dziennikarz powtarzajacy jak katarynka te same bzdety. Pensje? A
        czy ktos zauwazyl, ze ci panowie odpowiadaja za bezpieczenstwo tych 4 mld zl? I
        co, to takie lekkie zajecie?
    • amerykanin09 prezesi do wiezienia 22.04.05, 17:49
      Miejmy nadzieje ze sad dojrzy ich wszystkie machlojki i oszustwa i skarze ich
      na jakies 50 lat w wiezieniu. I oczywiscie konfiskate mienia i zaplacenie
      odszkodowania.
    • Gość: marek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.globsat.net / 213.25.121.* 22.04.05, 21:18
      Skok-i powstawały jak grzyby po deszczu przed wyborami prezydenckimi w których jednym z kandydatów był p. Marian K., po to aby zasialane przez wielkie państwowe firmy przkazywały kasę na kampanię wyborczą tegoż kandydata spod szyldu "S", a dzisiaj po wzbogaceniu się przez nieuczciwą konkurencję z sektorem bankowym ich tzw. menedżerowie chcą się po prostu uwłaszczyć. Czas najwyższy aby ktoś im się dobrał do tyłka.
      • Gość: shedows Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 09:39
        Byłem działaczem i twożyłem kase SKOK. Wiem ile koło kas kręciło sie cwaniaków
        pragnących skoczyc na kase. Dotychczas udało sie uniknąc SKOK-om wielkich
        skandali i to jest sukces.Artykuł uważam za tendencyjny i niegodny GW.
      • Gość: pr Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:00
        Jak powstawaly SKOKi to moga powiedziec setki ludzi, ktorzy je zakladali. Tylko
        jakies popluczyny SLD i stara SBecja moga rozpuszczac takie klamstwa. A
        uwlaszczyli sie na naszym majatku rozni byli sekretarze itp. I to oni sie boja,
        ze ktos im sie dobierze do tylkow
        • Gość: skoczek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:57
          Mam pytanie w którym banku klienci mają takie prawa jakie maja w skok? W
          żadnym, klienci skoku sa jednocześnie jej udziałowcami.
          • wan4 Re: Co z tą misją SKOK-ów 25.04.05, 13:45
            > Mam pytanie w którym banku klienci mają takie prawa jakie maja w skok? W
            > żadnym, klienci skoku sa jednocześnie jej udziałowcami.

W spółdzielniach mieszkaniowych ich członkowie też teoretycznie są ich
            udziałowcami... I co z tego??? Jakie maja prawa? Jakie możliwości kontrolowania
            prezesów i ich wydatków?

Teoretycznie to podobno żyjemy już w kapitalistycznym państwie prawa... a
            praktycznie to mamy kapitalizm POLITYCZNY, czego SKOK-i są tego jaskrawym
            dowodem. PiS-owa IV RP własnie... to będzie mniej kapitalizmu a więcej
            POLITYCZNEGO
            • Gość: skoczek Re: Co z tą misją SKOK-ów IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:12
              Szanowny Panie.
              Gdyby nasi rodacy szanowali to co maja to bysmy żyli w innym kraju. Komuna
              zniechęciła polaków do jakiekolwiek działania. Zmienna mentalności ludzi jet
              trudna cięzka i czasochłonna. Osobiscie wole skok od banku, bo wiem że
              pieniadze zostają w kraju. Proszę zobaczyć jak ciężko rolnikom łaczyc się w
              grupy probucenckie i spółdzielnie. PRL sprytnie wykorzystał instytucje
              spółdzielni do wywłaszczenia z majatków ludzi którzy cięzko na niego pracowali.
              Proszę powiedzieć ilu członków spółdzielni mieszkaniowych interesuje się swoimi
              sprawami. Mało, to fakt. póżniej słychac narzekanie że żle się dzieje a kto
              jest temu winien. Spółdzielcy. To jest samorząd na najniższym szczeblu.
              Demokracji musimy sie uczyć od podstaw, mam nadzieje że będziemy dodrymi
              uczniami Pozdrawiam .
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka