Dodaj do ulubionych

Elektronika potanieje jeszcze bardziej

• Gość: ugarit Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:56
      ten Kamiński to strasznie tyrający gość jest. Z jednego tylko gupawego artykulu
      wynika, że chlop zasówa na dwóch etatach...
    • divak2 Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 20.06.05, 10:02
      Na cholrerę mi ten cały złom?
    • Gość: Pan Głośny Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.rtsnetworks.com / 213.25.47.* 20.06.05, 10:12
      "produkty luksusowe, np. wielofunkcyjne odkurzacze czy ekspresy ciśnieniowe"
      Nienawidzę określenia produkty luksusowe... Bo jest tak relatywne a poza tym tak
      szybko wszystko się zmienia, że nie ma sensu. Kiedyś mikrofalówka była
      "produktem luksusowym", 15 lat temu patrząc na Daewoo Lanos można było
      powiedzieć "samochód luksusowy".
    • Gość: Pan Głośny Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.rtsnetworks.com / 213.25.47.* 20.06.05, 10:12
      "produkty luksusowe, np. wielofunkcyjne odkurzacze czy ekspresy ciśnieniowe"
      Nienawidzę określenia produkty luksusowe... Bo jest tak relatywne a poza tym tak
      szybko wszystko się zmienia, że nie ma sensu. Kiedyś mikrofalówka była
      "produktem luksusowym", 15 lat temu patrząc na Daewoo Lanos można było
      powiedzieć "samochód luksusowy".
    • Gość: ala Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:00
      odpocznijmy trochę od elektroniki, właśnie znalazłam wspaniały wiersz. kultura zeszła do podziemia-a raczej na zakurzone serwery, ale czasem warto "zmarnować" trochę czasu i dobić się, do czegoś co naprawdę warto! www.wielkaoddzialowa.pl/?art,864
    • Gość: tom Beznadziejne podejście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:06
      Facet co pisał ten artykuł jest beznadziejny , co on robi w Wyborczej ,
      pisząc te bzdety pokazał , że nie zna zadnych zasad ekonomi przecież za te pseudo promocje ktos musi zapłacić .może to być kosztem gwarancji /skrócona/ zapłaci w innym towarze , zapłaci dostawca i td . w efekcie zapłaci klient .
      A na jesieni to wszyscy dostawcy w tym również z Chin zapowiadają podwyżki i to skumulowane bo ceny ropy poszły w góre , bo miedx poszła o 300 % , srebro o 200 % , poliwęglan 150 % , a i UE przymierza się do wprowadzenia dodatkowych limitów na elektronikę z Chin . ciekawi mnie tylko jedni ile dostał autor o Dixons za artykuł sponsorowany może ten telewizorek za 99 zet
    • Gość: ja Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.06.05, 11:12
      ja ostatnio "dotykalem" aparat fotograficzny w media markt a kupilem go 200 zl
      taniej w internecie. media to tragiczny sklep - kosi konkurencje, a potem ceny
      winduje, ze az strach...
    • Gość: OFIARY W LUDZIACH Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.abc.com.pl 20.06.05, 11:31
      ciekawe ile będzie ofiar w ludziach jak się tłuszcza rzuci kupować telewizory
      po 1 zeta???
    • Gość: pj Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.local.corvil.com / *.corvil.net 20.06.05, 12:07
      czy to napewno byla kolejka?
      "czekało w 12-km kolejce ponad 5 tys. osób" ... to znaczy ze ludzie stali
      srednio co 2.5 metra od siebie ...
      • yagres Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 20.06.05, 12:40
        Jak się dacie ogłupić producentom sprzętu elektronicznego to będziecie kupowac
        telewizory co 2-3 lata. Juz teraz w modzie jest mieć plazmę lub co najmniej
        LCD, w Japonii i USA jest telewizja HDTV i do nas też przyjdzie.

Poza tym do roku 2015 mają zostać wyłączone w Polsce nadajniki analogowe do
        przekazu sygnału TV. Zamiast tego będzie DVB-T sygnał wyłącznie cyfrowy. I
        znowu wyrzucicie swoje plazmy za 15.000 zł a kupicie następne i tak w kółko.
        Już teraz sygnał cyfrowy można odbierać w niektórych większych miastach
        (Warszawa, Wrocław, na Śląsku). Producenci będa zmieniać co chwila technologię
        po to by takie leszcze kupowali ich sprzęt i nabijali im zyski.
    • Gość: camel ale jedzenie drozeje... IP: 81.19.200.* 20.06.05, 12:43
      moze ktos przeliczy ile telewizporow mozna zjesc w ciagu roku?
    • Gość: Koles Toz to dalej sprzet uzywany!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.06.05, 12:48
      tak... tylko nikt nie patrzy na to, ze sprzet rtv, a glownie telewizory,
      monitory w sklepach w Polsce obojetnie czy Media M, Avans, cz RTVAGD to sprzet
      uzywany, wyeksploatowany!!! Wystarczy zobaczyc jakie kartony stoja w sklepie -
      wtedy to jest sprzet nowy....ale to tylko 5% wystawionego towaru... Sprobujcie
      kupic telewizor, jakis popularny, ktorego nie widac zeby byl gdzies w kartonie
      fabrycznie zapakowany... Co sprzewawca powie??? "No niestety prosze pana... To
      juz ostatni egzemplarz... ten z polki". tyle tylko, ze ten na polce chodzi
      24h/24 przez pol roku (oby) i sprzedawany jest w tej samej cenie co zapakowany,
      nieuzywany sprzet... Probowalem kilkakrotnie negocjowac, ze kupie za 10 - 20%
      wartosci - wysmiano mnie. Wiec coz... Stwierdzam, ze Media Markt to sklep dla
      najwiekszych idiotow, a łeb w łeb ida za nim Avans, RtV AGD i inne...
      Otwarcie nastepnego molocha RTV przyczyni sie jedynie do obnizenia ceny sprzetu
      uzywanego, mocno uzywanego... Dlatego nie jest dziwne, ze na wegrzech mozna
      bylo kupic TV za 99 zl - bo uzywany! Natomiast nowy - nie bedzie tanszy niz
      5000-9000 zl w zaleznosci od modelu.
      • mroovik Re: Toz to dalej sprzet uzywany!! 20.06.05, 18:31
        zdarza się, że dają sprzęt z wystawy, ale bez przesady, to niby każdy sprzedany
        w dużym sklepie TV jest z wystawy? ja wiem, że mają duże wystawy ;-) ale to i
        tak niemożliwe (zresztą mi dali taki w zaklejonym kartonie wyjęty spośród innych
        kartonów - szczęściarz ze mnie :-))
    • Gość: rafał wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 20.06.05, 12:48
      nie ma nic co byłoby produkowane w japonii czyli kraju gdzie elektorinka jest najlepsza.do nas dochodza jakies podruby robione przez brudasów i zółtków.w dupie mam taki sprzet.wole kupic uzywany ale japonski mam pewnosc ze NIGDY sie nie zepsuje i ze jakos jest najlepsza.a takie gnioty jak MM sa wlasnie dla idiotów, ktorych w polsce mamy pod dostatkiem akurat
      • Gość: blizniak Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.xdsl.tiscali.nl 20.06.05, 13:01
        Było by to przykre, gdyby nie fakt, że jest żałosne ... ale prawdziwe
        niestety ...
      • jan.kulczyk Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( 20.06.05, 14:35
        > ajlepsza.do nas dochodza jakies podruby robione przez brudasów i zółtków.w dupi

ehehehe aryjski czyścioszek się odezwał.
        a kiedy się ostatnio myłeś pod pachami, mistrzu higieny?
        • Gość: rafal Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: 62.233.162.* 20.06.05, 17:19
          dwie godziny temu...a rasista jestem i bede....jak kazdy polak...a Ty mnie tu
          nawet nie probuj przekonac.brudas to brudas....płaca ,05$/dzien to nie to samo
          co 15
          aha
          japan to japan i ZAWSZE bedzie najlepszy...sa lata technologiczne przed kazdym
          innym narodem
          • Gość: Zenon Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.chello.pl 20.06.05, 17:46
            Japonczycy to tez "zoltki". I jak ty sobie biedaczku z tym poradzisz?
      • Gość: bangi Re: chłam w mozgownicy "rafala"... IP: 129.81.192.* 20.06.05, 17:35
        "Rafalku"... a ty, to przedstawiciel Mlodziezy Weszpolskiej
        na forum? Bo (pogardliwe) pisanie o "brudasach i zoltkach"
        jakos mi dziwnie zalatuje "wszechpolska" ksenofobia,
        rasizmem i - wrecz - faszyzmem.

P.S. Faktycznie, firmy japonskie PRAWIE cala produkcje
        elektroniki przeniosly do krajow takich jak Chiny Ludowe,
        Malezja, czy Indonezja. I takie tez produkty trafiaja nie
        tylko do Polski - sa powszechne na rynku w USA, czy
        w Kanadzie...
    • pl.adex Produkty made in china 20.06.05, 13:27
      Zlotowke za chinski telewizor z przyjemnoscia zaplace,od czego sa chinskie woly
      aby zapieprzaly a mu biala rasa mamy tanie telewizory,komputery,odtwarzacze
      DVD,czy odziez.Czekam kiedy zaczna robic tam samochody,to tez bedzie mozna cos
      porzadnego kupic za 500 zlotych.Niech zyje Chinska Republika Ludowa a tak
      prawde powiedziawszy nie ma i czego zazdroscic,niech pracuja w fabrykach dla
      nas jest design,sprzedaz i kierownictwo.
      • jan.kulczyk Re: Produkty made in china 20.06.05, 14:34
        Hehe z przyjemnościa przyznaję ci, pl.adex, drugą nagrodę w kategorii "BZDURA TYGODNIA NA FORUM GW". Pierwszej nie mogę, bo uhonorowałem nią już faceta, który twierdził, że Anglicy nie słyszą obcego akcentu w angielskim Polaków i dlatego głupieją w rozmowach z nimi <lol>

Tak trzymać!
    • noyle w USA 2x taniej 20.06.05, 13:34
      i tak w ameryce wszystko jest 2 razy tansze niz w polsce
    • Gość: Lubin elektronika w internecie - taniej IP: 80.68.236.* 20.06.05, 14:25
      Pewnie że najtaniej jest w internecie - są serwisy takie jak Ceneo.pl - które
      porównują ceny towarów w róznych sklapch internetowych!
    • Gość: nemocni nie wiadomo, bo rozszerza się bunt IP: *.aster.pl 20.06.05, 16:04
      producentów przeciw marketom - patrz tytuł obok
    • Gość: zgrzyt Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:05
      MM ma kiepskie ceny, oszukują klientów tymi gazetkami promocyjnymi, liczą na
      idiotów co na niczym się nie znają, sprzęt można kupić u autoryzowanych
      sprzedawców, a także w innych sklepach, nie kupuję w MM
    • Gość: Strom dwa pytania do autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:34
      1/ Dixons - 1500 sklepów, przychody 9 mrd Euro, Media M + Saturn 503 sklepy, przychody 12 mrd EURO - Czy autor nie widzi różncy w efektywności sieci?

2/ Czy autor pisze ten tekst z pasji odkrywczej czy jest to reklamowka Dixona, przed wejściem do Polski?
      • Gość: didi ja to zrozumiałem tak /... IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.05, 15:40
        że własnie te liczby są świadczą o tym że trzeba zainwestować w polsce i jest
        tu duzo do zdziałania <polecam przy okazji post "MEDIA NAJDROŻSZY" >
    • Gość: andrju Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 17:50
      No tak, Warszawka przesiądzie się na LCD!!! A prowincja dalej będzie kukała w
      RUBINA... :-)) A może tak Zielona Góra????
      • maly32 Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 22.06.05, 02:54
        RUBIN ? :( A gdzie JOWISZ ;)

M
    • Gość: Fantomas Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:24
      Tiaaa, LCD i Plazma wypra kineskopy, ciekawe tylko czemu nagle ucichlo o
      OLED-zie? Mysle, ze firmy czekaja, az im sie zwroci kasa za linie produkcyjne
      LCD, a jak juz wszyscy bedziemy mieli badziewiaste LCD, to nagle wyskocza z
      nowa, rewelacyjna technologia i znow wszyscy poleca zmienic telewizory. Ludzie,
      nie dajcie sie naciagac, poczekajcie 2-3 lata na OLED, to bedzie prawdziwa
      rewolucja. Wszystkie duze firmy inwestuja juz miliardy dolarow w linie
      produkcyjne OLED-u, ciekawe czemu, skoro oficjalnie mowia, ze ten system jeszcze
      nie jest doskonaly? Hi Hi Hi wielka sciema i tyle, zeby na nas zarobic.
    • Gość: maruda Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:32
      Gość portalu: pacal napisał(a):

> to rzeczywiście inwestycja na całego :D
      > Aż dwa markety. No no no...
      > I do tego oba w jednym mieście ROTFL
      > Dosłownie rozłożą tym posunięciem na łopatki konkurencję w całej Polsce.
      > Będzie wejście na miarę ebay.pl :D

Najpierw dwa w Warszawie, później reszta Polski - Dixons już od jakiegoś czasu kupuje grunty w różnych miastach. A jeśli chodzi o nowe sklepy w Warszawie - jeden powstaje właśnie na Targówku, a drugi gdzie ?
      BTW. Dixons wejdzie na polski rynek z taką samą nazwą jak na Węgrzech - www.electroworld.pl
    • Gość: przemo Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.05, 19:43
      Tylko podziękować UE za dobro jakie nam daje !!! :-{
    • Gość: zukow Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 23:12
      Kiedy dokładnie otwiera się ten Dixons na Targówku ?
    • Gość: niewiem Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:43
      Kiey ten DIXONS otworzy w warszawie sklep????????????????? Podajcie mi dokladna
      date otwarcia sklepu.
      • meerkat1 Podatki w USA :-)))) 04.10.05, 10:04
        A w jakim stanie USA sales tax = 10%?

Ja takiego stanu nie znam, i wyzszych podatkow niz 7% nie widzialem nigdzie, w
        wielu stanach wynosi ZERO (np. Nevada, Alaska)!.

VAT-u w Ameryce nigdy nie bylo i nigdy nie bedzie, bo to oznaczaloby to druga
        Rewolucje Amerykanska, podobnie jak podniesienie cen benzyny do polskiego
        poziomu! [litr benzyny w USA kosztuje obecnie ok. 2.60 PLN, po aktualnym kursie)
    • Gość: olin Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 04.10.05, 10:22
      faktycznie to jeszcze nie koniec obniżek. wiosna przyszłego roku przyniesie
      dalszą korektę cen. zapraszam na stronę www.meris.pl, www.meris.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka