Gość: ugarit Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:56 ten Kamiński to strasznie tyrający gość jest. Z jednego tylko gupawego artykulu wynika, że chlop zasówa na dwóch etatach... Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 20.06.05, 10:02 Na cholrerę mi ten cały złom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Głośny Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.rtsnetworks.com / 213.25.47.* 20.06.05, 10:12 "produkty luksusowe, np. wielofunkcyjne odkurzacze czy ekspresy ciśnieniowe" Nienawidzę określenia produkty luksusowe... Bo jest tak relatywne a poza tym tak szybko wszystko się zmienia, że nie ma sensu. Kiedyś mikrofalówka była "produktem luksusowym", 15 lat temu patrząc na Daewoo Lanos można było powiedzieć "samochód luksusowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Głośny Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.rtsnetworks.com / 213.25.47.* 20.06.05, 10:12 "produkty luksusowe, np. wielofunkcyjne odkurzacze czy ekspresy ciśnieniowe" Nienawidzę określenia produkty luksusowe... Bo jest tak relatywne a poza tym tak szybko wszystko się zmienia, że nie ma sensu. Kiedyś mikrofalówka była "produktem luksusowym", 15 lat temu patrząc na Daewoo Lanos można było powiedzieć "samochód luksusowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:00 odpocznijmy trochę od elektroniki, właśnie znalazłam wspaniały wiersz. kultura zeszła do podziemia-a raczej na zakurzone serwery, ale czasem warto "zmarnować" trochę czasu i dobić się, do czegoś co naprawdę warto! www.wielkaoddzialowa.pl/?art,864 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Beznadziejne podejście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:06 Facet co pisał ten artykuł jest beznadziejny , co on robi w Wyborczej , pisząc te bzdety pokazał , że nie zna zadnych zasad ekonomi przecież za te pseudo promocje ktos musi zapłacić .może to być kosztem gwarancji /skrócona/ zapłaci w innym towarze , zapłaci dostawca i td . w efekcie zapłaci klient . A na jesieni to wszyscy dostawcy w tym również z Chin zapowiadają podwyżki i to skumulowane bo ceny ropy poszły w góre , bo miedx poszła o 300 % , srebro o 200 % , poliwęglan 150 % , a i UE przymierza się do wprowadzenia dodatkowych limitów na elektronikę z Chin . ciekawi mnie tylko jedni ile dostał autor o Dixons za artykuł sponsorowany może ten telewizorek za 99 zet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.06.05, 11:12 ja ostatnio "dotykalem" aparat fotograficzny w media markt a kupilem go 200 zl taniej w internecie. media to tragiczny sklep - kosi konkurencje, a potem ceny winduje, ze az strach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OFIARY W LUDZIACH Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.abc.com.pl 20.06.05, 11:31 ciekawe ile będzie ofiar w ludziach jak się tłuszcza rzuci kupować telewizory po 1 zeta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.local.corvil.com / *.corvil.net 20.06.05, 12:07 czy to napewno byla kolejka? "czekało w 12-km kolejce ponad 5 tys. osób" ... to znaczy ze ludzie stali srednio co 2.5 metra od siebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
yagres Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 20.06.05, 12:40 Jak się dacie ogłupić producentom sprzętu elektronicznego to będziecie kupowac telewizory co 2-3 lata. Juz teraz w modzie jest mieć plazmę lub co najmniej LCD, w Japonii i USA jest telewizja HDTV i do nas też przyjdzie. Poza tym do roku 2015 mają zostać wyłączone w Polsce nadajniki analogowe do przekazu sygnału TV. Zamiast tego będzie DVB-T sygnał wyłącznie cyfrowy. I znowu wyrzucicie swoje plazmy za 15.000 zł a kupicie następne i tak w kółko. Już teraz sygnał cyfrowy można odbierać w niektórych większych miastach (Warszawa, Wrocław, na Śląsku). Producenci będa zmieniać co chwila technologię po to by takie leszcze kupowali ich sprzęt i nabijali im zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel ale jedzenie drozeje... IP: 81.19.200.* 20.06.05, 12:43 moze ktos przeliczy ile telewizporow mozna zjesc w ciagu roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koles Toz to dalej sprzet uzywany!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.06.05, 12:48 tak... tylko nikt nie patrzy na to, ze sprzet rtv, a glownie telewizory, monitory w sklepach w Polsce obojetnie czy Media M, Avans, cz RTVAGD to sprzet uzywany, wyeksploatowany!!! Wystarczy zobaczyc jakie kartony stoja w sklepie - wtedy to jest sprzet nowy....ale to tylko 5% wystawionego towaru... Sprobujcie kupic telewizor, jakis popularny, ktorego nie widac zeby byl gdzies w kartonie fabrycznie zapakowany... Co sprzewawca powie??? "No niestety prosze pana... To juz ostatni egzemplarz... ten z polki". tyle tylko, ze ten na polce chodzi 24h/24 przez pol roku (oby) i sprzedawany jest w tej samej cenie co zapakowany, nieuzywany sprzet... Probowalem kilkakrotnie negocjowac, ze kupie za 10 - 20% wartosci - wysmiano mnie. Wiec coz... Stwierdzam, ze Media Markt to sklep dla najwiekszych idiotow, a łeb w łeb ida za nim Avans, RtV AGD i inne... Otwarcie nastepnego molocha RTV przyczyni sie jedynie do obnizenia ceny sprzetu uzywanego, mocno uzywanego... Dlatego nie jest dziwne, ze na wegrzech mozna bylo kupic TV za 99 zl - bo uzywany! Natomiast nowy - nie bedzie tanszy niz 5000-9000 zl w zaleznosci od modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mroovik Re: Toz to dalej sprzet uzywany!! 20.06.05, 18:31 zdarza się, że dają sprzęt z wystawy, ale bez przesady, to niby każdy sprzedany w dużym sklepie TV jest z wystawy? ja wiem, że mają duże wystawy ;-) ale to i tak niemożliwe (zresztą mi dali taki w zaklejonym kartonie wyjęty spośród innych kartonów - szczęściarz ze mnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 20.06.05, 12:48 nie ma nic co byłoby produkowane w japonii czyli kraju gdzie elektorinka jest najlepsza.do nas dochodza jakies podruby robione przez brudasów i zółtków.w dupie mam taki sprzet.wole kupic uzywany ale japonski mam pewnosc ze NIGDY sie nie zepsuje i ze jakos jest najlepsza.a takie gnioty jak MM sa wlasnie dla idiotów, ktorych w polsce mamy pod dostatkiem akurat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blizniak Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.xdsl.tiscali.nl 20.06.05, 13:01 Było by to przykre, gdyby nie fakt, że jest żałosne ... ale prawdziwe niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( 20.06.05, 14:35 > ajlepsza.do nas dochodza jakies podruby robione przez brudasów i zółtków.w dupi ehehehe aryjski czyścioszek się odezwał. a kiedy się ostatnio myłeś pod pachami, mistrzu higieny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: 62.233.162.* 20.06.05, 17:19 dwie godziny temu...a rasista jestem i bede....jak kazdy polak...a Ty mnie tu nawet nie probuj przekonac.brudas to brudas....płaca ,05$/dzien to nie to samo co 15 aha japan to japan i ZAWSZE bedzie najlepszy...sa lata technologiczne przed kazdym innym narodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: wszystko co maja w ofercie to chłam :(((((( IP: *.chello.pl 20.06.05, 17:46 Japonczycy to tez "zoltki". I jak ty sobie biedaczku z tym poradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: chłam w mozgownicy "rafala"... IP: 129.81.192.* 20.06.05, 17:35 "Rafalku"... a ty, to przedstawiciel Mlodziezy Weszpolskiej na forum? Bo (pogardliwe) pisanie o "brudasach i zoltkach" jakos mi dziwnie zalatuje "wszechpolska" ksenofobia, rasizmem i - wrecz - faszyzmem. P.S. Faktycznie, firmy japonskie PRAWIE cala produkcje elektroniki przeniosly do krajow takich jak Chiny Ludowe, Malezja, czy Indonezja. I takie tez produkty trafiaja nie tylko do Polski - sa powszechne na rynku w USA, czy w Kanadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Produkty made in china 20.06.05, 13:27 Zlotowke za chinski telewizor z przyjemnoscia zaplace,od czego sa chinskie woly aby zapieprzaly a mu biala rasa mamy tanie telewizory,komputery,odtwarzacze DVD,czy odziez.Czekam kiedy zaczna robic tam samochody,to tez bedzie mozna cos porzadnego kupic za 500 zlotych.Niech zyje Chinska Republika Ludowa a tak prawde powiedziawszy nie ma i czego zazdroscic,niech pracuja w fabrykach dla nas jest design,sprzedaz i kierownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Produkty made in china 20.06.05, 14:34 Hehe z przyjemnościa przyznaję ci, pl.adex, drugą nagrodę w kategorii "BZDURA TYGODNIA NA FORUM GW". Pierwszej nie mogę, bo uhonorowałem nią już faceta, który twierdził, że Anglicy nie słyszą obcego akcentu w angielskim Polaków i dlatego głupieją w rozmowach z nimi <lol> Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
noyle w USA 2x taniej 20.06.05, 13:34 i tak w ameryce wszystko jest 2 razy tansze niz w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubin elektronika w internecie - taniej IP: 80.68.236.* 20.06.05, 14:25 Pewnie że najtaniej jest w internecie - są serwisy takie jak Ceneo.pl - które porównują ceny towarów w róznych sklapch internetowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemocni nie wiadomo, bo rozszerza się bunt IP: *.aster.pl 20.06.05, 16:04 producentów przeciw marketom - patrz tytuł obok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:05 MM ma kiepskie ceny, oszukują klientów tymi gazetkami promocyjnymi, liczą na idiotów co na niczym się nie znają, sprzęt można kupić u autoryzowanych sprzedawców, a także w innych sklepach, nie kupuję w MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strom dwa pytania do autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:34 1/ Dixons - 1500 sklepów, przychody 9 mrd Euro, Media M + Saturn 503 sklepy, przychody 12 mrd EURO - Czy autor nie widzi różncy w efektywności sieci? 2/ Czy autor pisze ten tekst z pasji odkrywczej czy jest to reklamowka Dixona, przed wejściem do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi ja to zrozumiałem tak /... IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.05, 15:40 że własnie te liczby są świadczą o tym że trzeba zainwestować w polsce i jest tu duzo do zdziałania <polecam przy okazji post "MEDIA NAJDROŻSZY" > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrju Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 17:50 No tak, Warszawka przesiądzie się na LCD!!! A prowincja dalej będzie kukała w RUBINA... :-)) A może tak Zielona Góra???? Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej 22.06.05, 02:54 RUBIN ? :( A gdzie JOWISZ ;) M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:24 Tiaaa, LCD i Plazma wypra kineskopy, ciekawe tylko czemu nagle ucichlo o OLED-zie? Mysle, ze firmy czekaja, az im sie zwroci kasa za linie produkcyjne LCD, a jak juz wszyscy bedziemy mieli badziewiaste LCD, to nagle wyskocza z nowa, rewelacyjna technologia i znow wszyscy poleca zmienic telewizory. Ludzie, nie dajcie sie naciagac, poczekajcie 2-3 lata na OLED, to bedzie prawdziwa rewolucja. Wszystkie duze firmy inwestuja juz miliardy dolarow w linie produkcyjne OLED-u, ciekawe czemu, skoro oficjalnie mowia, ze ten system jeszcze nie jest doskonaly? Hi Hi Hi wielka sciema i tyle, zeby na nas zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:32 Gość portalu: pacal napisał(a): > to rzeczywiście inwestycja na całego :D > Aż dwa markety. No no no... > I do tego oba w jednym mieście ROTFL > Dosłownie rozłożą tym posunięciem na łopatki konkurencję w całej Polsce. > Będzie wejście na miarę ebay.pl :D Najpierw dwa w Warszawie, później reszta Polski - Dixons już od jakiegoś czasu kupuje grunty w różnych miastach. A jeśli chodzi o nowe sklepy w Warszawie - jeden powstaje właśnie na Targówku, a drugi gdzie ? BTW. Dixons wejdzie na polski rynek z taką samą nazwą jak na Węgrzech - www.electroworld.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.05, 19:43 Tylko podziękować UE za dobro jakie nam daje !!! :-{ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zukow Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 23:12 Kiedy dokładnie otwiera się ten Dixons na Targówku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiem Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:43 Kiey ten DIXONS otworzy w warszawie sklep????????????????? Podajcie mi dokladna date otwarcia sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Podatki w USA :-)))) 04.10.05, 10:04 A w jakim stanie USA sales tax = 10%? Ja takiego stanu nie znam, i wyzszych podatkow niz 7% nie widzialem nigdzie, w wielu stanach wynosi ZERO (np. Nevada, Alaska)!. VAT-u w Ameryce nigdy nie bylo i nigdy nie bedzie, bo to oznaczaloby to druga Rewolucje Amerykanska, podobnie jak podniesienie cen benzyny do polskiego poziomu! [litr benzyny w USA kosztuje obecnie ok. 2.60 PLN, po aktualnym kursie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: Elektronika potanieje jeszcze bardziej IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 04.10.05, 10:22 faktycznie to jeszcze nie koniec obniżek. wiosna przyszłego roku przyniesie dalszą korektę cen. zapraszam na stronę www.meris.pl, www.meris.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś