Dodaj do ulubionych

TVP szuka policjantów

27.06.05, 02:02
Parkinson działa. Zamiast prywatyzować telewizję do rozmiarów stosownych, jak
na możliwości Polski, to się rozdyma jak balon. Powinien zostać jeden kanał
telewizji publicznej - całkiem bez abonamentów i reklam, najlepiej TV Polonia.
Resztę sprywatyzować a wszelkie komitety tyu KRRiT rozgonić na cztery wiatry.
Obecna sytuacja jest niemoralna: albo abonament, albo subwencja, albo reklamy.
Wszystko to równocześnie szkodzi konkurencji (TVN itd.) i widzom, a korzystają
tylko reklamodawcy, bo z naszych podatków korzystają.
Obserwuj wątek
    • dud05 Re: TVP szuka policjantów 27.06.05, 05:24
      Niezła jazda. Nasza zawsze rzetelna, nigdy komercyjna TVP pokazała wreszcie
      prawdziwe oblicze. To ma być nadawca publiczny? Widocznie znowu wydali
      wszystkie pieniądze, to muszą iść do ludności po prośbie. Ale jako że ludności
      jest dużo i sama z siebie może nie chcieć, to wolą z pałą i kastetem do
      operatorów. Bandytyzm, ale operatorzy (kablowi, bo C+ to francuskie pieski) w
      kaszę sobie dmuchać nie dadzą.
      • drewsaq Zlikwidować TVP 27.06.05, 07:50
        Mniej będzie szmiry i bezczelnej propagandy.
        CHociaż dzisejsza TVP to i tak pikuś w porównaniu z tą z czasów Kwiatkowskiego.
        • Gość: Basia Re: Zlikwidować TVP IP: *.chello.pl 27.06.05, 13:02
          Zgadzam się.
          TVP zapomniała zaoferowac ludziom trzeciej opcji: płacisz za kablówkę i zgłaszasz operatorowi, że nie chcesz oglądać TVP - niech spadają na drzewo ze swoim zakichanym programem i abonamentem.
          • Gość: Azael11 Re: Zlikwidować TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:49
            powinni wyłaczyć ten syf, nie warty 1/10 abonamentu.
            pozatym jak telewizja utrzymuje się z abonamentu to powinna mieć zakaz nadawania
            reklam
    • Gość: areq Re: TVP szuka policjantów IP: 80.48.251.* 27.06.05, 06:46
      Spadać kotasy na drzewo! Mało macie? MISJA PUBLICZNA? A gdzie transmisje z MŚ w
      Piłce Nożnej ?, Gdzie Puchar Konfederacji ?, Gdzie Liga Polska ?...piszę o
      rzeczach które mnie interesują. Banda łochów i pijawek...Abonament+reklamy i
      jeszcze mało? Obiecuję ,że w życiu wam nie zapłącę ani złotówki -do czasu,aż
      przestaniecie pobierać pieniądze z reklam....
    • Gość: Tylko podatnik Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kiche.... IP: 80.72.196.* 27.06.05, 07:58
      Po co ogladac partyjno telewizje ?.
      • Gość: omen Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:14
        TVP nie ogladam bo absolutne nie ma tam nic wartosciowego, dla mnie ta
        telewizja moze nie istniec.
        • baba53 Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich 27.06.05, 08:27
          kto rozliczy pieniądze NASZE dawane TVP ?
          NIK-t lubi tylko hasła i jazdę na politycznych rozrachunkach !
          • jamesb1 BOJKOT TVP! 27.06.05, 08:43
            Sowa ma 100% racji. Reklamy, abonament, teraz opłaty od operatorów, czyli
            obywatele czapki z głów i na kolana bo państwo z TVP idzie... BASTA! TVP się
            doigrała.
        • Gość: dziadek76 Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 27.06.05, 08:40
          Telewizja komercyjna w sieciach kablowych nadaje wiele programów,jej
          dziennikarze i pracownicy również zarabiają bardzo dobrze a programy wcale nie
          są gorsze i nie wyciągają bez przerwy ręki żebraczej.Ale pazerność decydentów z
          TVP jest nieograniczona.Wiadomo o co chodzi.Nepotyzm,spółeczki
          satelity,kupowanie licencji na różne durnowate programy rozrywkowe i tp i itd.
          Pod płaszczykiem szerzenia kultury,oświaty,publicystyki wprowadza się programy
          o minimalnej oglądalności.Ale wydaje się im że są TV ambitną.Najgorsze w tym
          wszystkim są gadające głowy głównie polityków,które mdlą aż się flaki w
          człowieku przewracaja. A jeżeli chodzi o abonament to sprawdzajcie go sami.Całe
          szczęście,że mamy na to wszystko instrument,który się nazywa PILOT.
          • Gość: gk Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:50
            a co w tej TV jest, same komisje śledcze,ktorych i tak nie oglądam.
            • Gość: zbik Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:57
              komisje ogladam na tvn24, serio wlasnie teraz sobie uswiadomilem, ze
              praktycznie nie ogladam TVP, sam sie zdzwilem.
      • mike-great Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich 27.06.05, 11:39
        Jeszcze jedno - a co Urząd Skarbowy za pobieranie abonamentu za oglądanie
        komercyjnych reklam opłacanych przez firmy prywatne w "publicznej" telewizji
        TVP ???
        • Gość: zeus Re: Zlikwidujcie te instytucje, i tak nadaja kich IP: 80.50.58.* 27.06.05, 11:43
          Powinniśmy jako "akcjonariusze" publicznej TVP mieć wypłacaną dywidendę od
          reklam...
    • anna451 Re: TVP szuka policjantów 27.06.05, 08:57
      z tego co wiem my jako abonenci płacimy TVP abonament,stacje kablowe płacą dla
      TVP abonament,my płacimy abonament dla stacji kablowych to znaczy,że my płacimy
      abonament podwójnie za to samo,nic nie rozumiem, chyba się pogubiłam.
    • Gość: Gallux Re: Wywalić programy TVP z kablówek i platform sat IP: *.crowley.pl 27.06.05, 08:59
      Jak w tytule. Obecnie jestem zmuszany do oglądania tego partyjnego badziewia, a
      tak będzie spokój.
      • Gość: gostek powstanie pakiet bez telewizji publicznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:11
        i tak wszystkie dobre filmy leca o 23 w nocy,a aj wtedy musze spac bo rano ide
        do tyrki. nie potrzebuje tej telewizji.
        • Gość: WoRaS Re: powstanie pakiet bez telewizji publicznej IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 27.06.05, 13:03
          Dokładnie! Nic dodać, nic ująć. Ponadto proponuję zakodować TVP1 i TVP2.
          Zobaczymy ile osób kupi dekoder ;)
    • Gość: zastawa Re: TVP szuka policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:43
      A czy telewizje kablowe mają uregulowane stany prawne swoich urzadzeń
      przesyłowych kabli itp. Czy pobierają pożytki z dzialalności, ktora polego na
      bezumownym wykorzystywaniu nieruchomości innych podmiotów.
    • Gość: maro Re: TVP szuka policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:45
      a moze by tak skrzyknac sie przez internet, smsy itp i ustawowic jakis 1 tydzien
      bez ogladania TVP? Niech o tym wie cala Polska wlacznie z potencjalnymi
      reklamodawcami, ktorych spoty reklamowe nie beda przeciez ogladane. Moze ta
      "szacowna" instytucja zaczelaby miec w powazaniu swoich ogladaczy jak im
      reklamodawcy uciekna w tym jednym tygodnu...???
      • tadzio27 tydzien bez tvp, cale zycie bez abonamentu ? 27.06.05, 09:55
        dobry pomysl z tym tydzien bez tvp :-) Ludziom by na zdrowie wyszlo :-)
        Hmmm... Ja proponuje, zeby sie skrzyknac i zlikwidowac niepotrzebny abonament.
        Przeciez jest nas wiecej, niz tych w TVP. Zmienmy cos ... Niech sie odezwa jacys
        prawnicy, moze politycy... i zlozmy jakis wniosek obywatelski o zlikwidowanie
        abonamentu.
      • Gość: kachna Re: TVP szuka policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:46
        ja sie nie musze skrzykiwac bo juz od dawna nie ogladam ani TVP1,2. zadnych
        Polonii czy regionalnych bzdetow. I nie place cholernego abonamentu i placic
        nie bede! najwyzej zlikwiduje TV, bo i tak nie mam czasu na ogladanie.
    • Gość: dżiza Re: TVP szuka policjantów IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.05, 09:48
      W tym kraju nie da się żyć:((((
    • Gość: Herman Re: TVP szuka policjantów IP: *.crowley.pl 27.06.05, 10:31
      To pan Michnik spyta pana PREZYDENTA RP.Kwaśniewskiego dlaczego trzeba płacic podwójnie na darmozjadów z TVP.
    • Gość: Andreas Jaki problem ?? Ja nie zapłacę podwójnie IP: *.kielce.net.pl 27.06.05, 10:54
      Ja na pewno nie zapłacę podwójnie. Zapłacę swoje bo od dawna nie płacę
      abonamentu za radio i telewizor. Sorry ale po to mam Cyfrę+ w pakiecie Platyna
      z dodatkami i płacę jeszcze kablówkę UPC, żeby oni się rozliczali z TVP. Dla
      mnie osobiście kanały firmowane przez TVP mogą nie istnieć a podatek od
      posiadania telewizora zapłaciłem w momencie jego zakupu. A kontrolerów to
      wysyłajcie do komunikacji miejskiej a nie do mnie do domu bo i tak nie wpuszczę
      i jeszcze psem poszczuję.
      • ot.byt Re: Jaki problem ?? Ja nie zapłacę podwójnie 27.06.05, 11:07
        A może by tak zaproponować abonament ale ukierunkowany do wybranego nadawcy.Np
        mam ksiązeczke aboanmentową płacę abonament w wysokości określonej przez
        ustawodawcę ale na konto np.Polsatu ,albo TVN albo TVP.Wtedy byśmy zobaczyli
        ile anonamentu zbierze TVP.
        • Gość: stary qfwfq Re: Jaki problem ?? Ja nie zapłacę podwójnie IP: 5.5R* / 193.194.132.* 27.06.05, 11:18
          Zgoda, niech kablowki zrobią oddzielny pakiet na stacje TVP, platny dodatkowe
          30-40 zł. Prawie nikt tego nie kupi (jak ktos musi, tvp1 i 2 zlapie sobie z
          anteny). I wtedy tym debilom z TVP spadnie ogladalnosc o co najmniej 15-20%
          aktualnej (i to w bardziej zamoznych miejsckich grupach). Z tej ogladalnosci
          biora sie ceny reklam, wiec albo beda musieli znacznie obnizyc ceny reklam,
          albo tych reklam nie beda miec. I dostana w d... podwójnie.

Wtedy podwyzszą ceny abonamentu, oczywiscie, ale wtedy kolejni naiwni, ktorzy
          jeszcze placą, przestaną to robic.
      • Gość: shipwreck Re: Jaki problem ?? Ja nie zapłacę podwójnie IP: *.chello.pl 27.06.05, 15:56
        Słusznie, ja też nie wpuszczę, a i tak w domu nie mam telewizora, tylko 19
        płaską z kartą telewizyjną połączoną z anteną plus komputer. Niech badnyci
        spróbują rozkręcic w Polsce 5 mln komputerów, he he i sprawdzic czy w środku
        jest karta
    • Gość: Pavel Re: TVP szuka policjantów IP: *.highcom / 217.97.141.* 27.06.05, 11:22
      sprawa jest prosta mozna ją rozwiązać na dwa sposoby:
      abonoament TVP zamiast na poczcie płatny z opłatami za kablówkę
      dodatkowo stworzyć pakiet bez programów TVP - tańszy o ten podatek dla tłuściochów z telewizji publicznej.

lub
      ponownie uruchomić zbiiorcze instalacje antenowe i usunąć definitywnie z ofert TV-kab tzw telewizje publiczną.
    • mike-great Za co abonament? A gdzie Puchar Konfederacji Live? 27.06.05, 11:34
      Za co abonament? A gdzie Puchar Konfederacji Live? Gooowno pokazuje ta TVP a
      forse chce. Normalny człowiek musi to ściągać z ARD lub ZDF. Takiego wała,
      nigdy im nie zapłacę!!!
    • Gość: zeus Re: TVP szuka policjantów IP: 80.50.58.* 27.06.05, 11:42
      Po pierwsze podać do publicznej wiadomości ile kosztuje "misja", a ile biorą za
      to uczestnicy "misji"?
      Po drugie zakodować kanały TVP
      Po trzecie pokazywanie "czarnego' Carringtona w niedzielę wieczór, to szczyt
      chamstwa i braku szacunku dla widzów. Dobry film rozpoczął się około 22. Czy to
      jest kino dla ludzi wstających przed 5 rano?
    • Gość: UPC Bzdury, a nie "tani socjalny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:08
      "Większość operatorów oferuje odbiorcom tzw. pakiety socjalne z programami TVP. Są one oferowane za niski, kilkuzłotowy abonament".

Bzdura do kwadratu.
      Kilkuzłotowy - dobre sobie.
      W UPC abonament socjalny kosztował 9 zł miesięcznie, o ile nie zdążył jeszcze wzrosnąć do tej pory.
      • mic_mar Re: Bzdury, a nie "tani socjalny" 27.06.05, 12:20
        Ja myślę tak: postawić jakąś stronkę, na której będą się wpisywać ludzie chętni
        do zmiany, prowadzącej do zakazania TVP emisji reklam. Wśród tych co się wpiszą
        napewno znajdą sie tacy to mogliby zbierać podpisy w swoim mieście, okolicy. Ja
        sam zgłaszam swoja gotowość. O ile mi się dobrze wydaje to potrzeba około 500
        tysięcy podpisów. Zebrać je, poczekać na nowy parlament (ktokolwiek miałby to być)
        i jazda. Mieszkam w Brzezinach k/Łodzi, myślę ze z 13 tys mieszkańców zbiorę
        przynajmniej 2 tys podpisów. Zainteresowani niech piszą na mic_mar@gazeta.pl
        Pozdrawiam
        • Gość: Azael11 Re: Bzdury, a nie "tani socjalny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:56
          Łódź z tobą
      • Gość: komunista Re: Bzdury, a nie "tani socjalny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:11
        Ja nie płace abonamentu , ale oglądam tvp. Myślę , że to jest uczciwe , bo to
        złodzieje z tvp powinni mi oddać kasę za wszystkie stracone lata bez dobrej
        telewizji , a z żydowską propagandą sukcesu kapitalizmu , bzdurnymi serialami i
        tym podobne .
        P.S POlak zawsze był głupi
    • Gość: mentor Z apelacją do rządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:15
      Niech TVP, pobiera na cele abonamentowe, pieniądze z budżetu państwa. Tyle jest
      źródeł utrzymania urzędników państwowych i pomocy finansowych związanych z
      dopłatami za wczasy, premie, nagrody. Niech to wszystko im ukrócą albo
      przynajmniej zmniejszą do godziwego poziomu i już będą finanse na TVP i Radio.
      Najlepiej jest ściągnąć z polskich obywateli z których większa część żyje tylko
      od pierwszego do pierwszego. Szukajcie w budżecie państwa i wychodźcie z
      pozewem o nowelizację ustawy a nie chcecie zabierać i tak już biednym i nędznie
      żyjącym obywatelom państwa polskiego!!!
    • Gość: jazen Re: TVP szuka policjantów IP: 194.181.28.* 27.06.05, 12:54
      Myślę, że telewizje kablowe powinny zrezygnować z retransmisji kanałów TVP. Na
      pewno nie wpłynie to negatywnie na ilość abonentów telewizji kablowych.
      Odbiorcy telewizji kablowych nie mający możliwości odbierania kanałów TVP
      powinni zostać zwolnieni z obowiązku opłaty abonamentu dla TVP. Dlaczego mamy
      płacić za coś, z czego nie korzystamy. Należy ludziom pozostawić możliwość
      wyboru tego, co chcą oglądać i co chcą kupować. Bo abonament to przecież opłata
      za ogladanie TVP, czyli zakup jej programów. Jeżeli nie chcę czegoś kupić w
      sklepie, to nikt mnie nie zmusi. Taka sama zada musi obowiazywać w przypadku
      programów i kanałów telewizyjnych.
    • Gość: ubu_roy Re: TVP szuka policjantów IP: *.nyc.res.rr.com 27.06.05, 13:34
      Zlodzieje z KRRiTV juz WIEDZA ze ich czas jest policzony. Dlatego robia
      wszystko by zarobic NA ODPRAWY ktore napewno beda wielomilionowe. Ot i cala
      tajemnica !!!!
    • Gość: Iris Re: TVP szuka policjantów IP: *.ibs.ibs / *.nextra.cz 27.06.05, 13:48
      a moze staraczylo by sie dogadac. przeciez operatorzy satelitarni i kablowi
      moga doliczyc oplate na rzecz tv publicznej a nowi wlasciciele kablowej tv.
      odglosi placenie bezposrednie abonamentu tv publicznej. tv publiczna sie z
      operatorami wyrowna pienieznie, a moze jeszcze operatorzy zyskaja jakies
      pieniazki za to , co???
    • Gość: M Zakodować całą TVP! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:38
      Zakodować całą TVP!
      Kto będzie chciał będzie płacił kto nie to nie!
      • vitmik PRZECIEZ GDYBY TVP NADAWAŁABY SWOJ PROGRAM 27.06.05, 14:42
        JAKO STACJA KOMERCYJNA TO BY SIE NIE UTRZYMAŁA NA RYNKU DŁUŻEJ NIZ PÓŁROKU.
        BEZ NASZYCH OPŁAT ABONENCKICH STAŁA BY SIE BANKRUTEM. ile lat mozna patrzec na
        terentiew, rodowicz,kaczynskiego, szaranowicza czy szpakowskiego.
        archaiczna scenografia, nudne programy i te zakichane seriale
        (klan,plebania,lokatorzy,zlotopolscy).
        • Gość: carlo Re: PRZECIEZ GDYBY TVP NADAWAŁABY SWOJ PROGRAM IP: *.aster.pl 27.06.05, 16:44
          vitmik napisał:

> JAKO STACJA KOMERCYJNA TO BY SIE NIE UTRZYMAŁA NA RYNKU DŁUŻEJ NIZ PÓŁROKU.
          > BEZ NASZYCH OPŁAT ABONENCKICH STAŁA BY SIE BANKRUTEM. ile lat mozna patrzec
          na
          > terentiew, rodowicz,kaczynskiego, szaranowicza czy szpakowskiego.
          > archaiczna scenografia, nudne programy i te zakichane seriale
          > (klan,plebania,lokatorzy,zlotopolscy).

no i własnie dlatego chcą wyłudzić kasę.Powtórki w godz. najwyższej
          oglądalności, ramówka letnia - to już prowokacja.
      • Gość: Jagua Re: Zakodować całą TVP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:49
        anglicy juz to zrobili i na BBC nie ma ani jednej reklamy... coz, albo albo,
        ale nasza TVP chce miec i abonament i reklamy... totalny idiotyzm.
    • Gość: marks Re: TVP szuka policjantów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.05, 14:45
      mi to wisi, publicznej moge nie miec i tak jest nic nie warta
    • magic3 Zlikwidować telewizję "publiczną". 27.06.05, 14:46
      Telewizja "publiczna" i tak raczy nas reklamami i programami na marnym poziomie.
      Po co nam ona? Nie chcę płacić haraczu na jej rzecz. Jak pani Waniek i reszcie
      zgrai brakuje pieniędzy na Malediwy, to niech się weźmie do uczciwej roboty.
      Dlaczego KRRiTV jest zapisana w Konstytucji RP, a nie ma tam np. prokuratury?
      Przecież to kpiny.
      • Gość: Michał Prosze bardzo IP: *.pro-internet.pl 27.06.05, 14:55
        No i prosze bardzo - nie płacę za pakiet "publiczny" i nie oglądam, brawo, niech
        to wprowadzą. I tak newsy mam z Faktów TVN, a żonie M jak miłość ściągnę (bez
        reklam) BitTorrentem. I jak więcej osób tak zrobi oglądalność publicznej spadnie
        na łeb na szyję i zdechnie kura znosząca złote jaja czyli reklamy. Jestem jak
        najbardziej za.
    • Gość: Lech Re: TVP szuka policjantów IP: *.icpnet.pl 27.06.05, 14:58
      Wywalić połowe nierobów z TVP, zlikwidować kontrakty menadżerskie, przestać
      szastać pieniędzmi na kampanie wyborczą, pokazywać ciekawe pozycje w tv
      publicznej. Napewno będzie więcej i wpłtwów i w kasie. To draństwo wysługiwać
      się porządnymi ludzmi, operatorami tv kablowych.
    • Gość: Tymek Re: TVP szuka policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:02
      mozna by bylo zrobic tak.
      podzielic klientow na tych ktorzy odbieraja tvp przez kablowke/cyfre i tych naziemnych. naziemni normalnie by placili, a kablowkowi mieli by wliczony abonament rtv w abonament kablowy, o ile oczywiscie chcieliby odbierac tvp. jezeli nie, to operator kablowy/cyfrowy, wylaczalby im tvp1,2,3,polonia itd. i bylo by po klopocie. dobre rozwiazanie?
    • Gość: qc TVP to szmira, wylaczyc ja z kablowek IP: *.pro-internet.pl 27.06.05, 15:13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka