Dodaj do ulubionych

Więcej Polaków wypoczywa za granicą

IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:47
Dziwię sie tym informacjom. Poprostu polskie biura podrózy zaczynaja być
traktowane niepowaznie przez zagranicznych "turoperatorów" bo są nie solidne.
Z przykrością muszę powiedzieć, że od ponad 10 lat jeżdżę i latam z biur
niemieckich, tylko i wyłącznie dla wlasnego bezpieczeństwa. Wczoraj bylem na
lotnisku w Lipsku - setki ofert tzw. "last minute" w cenie 500-600Euro
(przelot i wyżywienie tzn. sniadanie o obiadokolacja. Jakie kierunki ?
Poprostu wszelkie: Meksyk (hotel ####), Kuba (hotel ####)- 1000 euro/osobę/2
tygodnie, Bulgaria (hotel ###) do 700Euro, a poza tym Maroko, Tunezja,
Portugalia, Wyspy kanaryjskie, Majorka (nie polecam, za dużo Niemców), wyspy
greckie- wszystko ok. 500- 700 Euro/osobę/2 tygodnie z wyzywieniem. Podobnie
jest w Dreznie. Polecam strony internetowe lotnisk, mozna poprzeglądać (na
wyszukiwarce wrzucić:flughafen Leipzig lub Dresden).
Obserwuj wątek
    • Gość: Bubu www.ja-pyrdole.da.ru - Zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl 11.07.05, 20:19
      Czytajcie i śmiejcie się
    • Gość: kowansky Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 20:27
      Za 650 zl pensji Grecje to moge zobaczyc u sasiada w telewizji
      • Gość: Polak A ja tam jadę za granicę za Przemszę, albo Brynicę IP: *.k1.pl 11.07.05, 20:42
        A ja tam jadę za granicę za Przemszę, albo Brynicę, i też wypoczywam. Grilka
        palę, mięsko wciskam, żyć nie umierać - nie tam jakieś Egipty, czy Tunezje
      • Gość: kachna Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.kalisz.mm.pl 11.07.05, 20:43
        Ja tez wypoczywac bede w tym roku za granica:) mojego miasta na dzialce w
        lesie. Coz wolalabym wyspy greckie, ale jak to mowia "no money no fun". Ale na
        dzialce tez fajnie. Pozdrawiam wszystkich wypoczywajacych-obojetnie czy na
        Mauritiusie czy na dzialce.
    • Gość: Cygan Polskie Biura-najdroższe!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:59
      Zgadzam się z uwagą"Euroturysty",że warto korzystać z biur podróży na zachodzie
      głównie niemieckich.Polskie Biura niestety ciągle nastawione są jedynie na łatwe
      szybkie zyski-nabijają polskiego turystę w butelkę podsuwając mu
      praktycznie"turystyczne resztki"którymi "ZACHÓD" nie jest w ogóle
      zainteresowany.Nasze Last-minute to tylko z nazwy-!!!!!!!!!!!bo z prawdziwym
      Last minute nie mają nic wspólnego-proponuje porównać ceny biur zachodnich.Ja
      także korzystam tylko i wyłącznie z biur niemieckich-oszczędzając czas pieniądze
      mając gwarancję,że warunki zarówno umowy jak tez wypoczynku będą adekwatne do
      oczekiwań i wcześniej prezentowanych.Każdy jest Panem swojej sytuacji-wybiera to
      co uważa-ja uważam,ze płacę i wymagam,niestety w polskich warunkach to tylko
      marzenie ściętej głowy-nie wspomne już o dochodzeniu roszczeń od
      biur-Tragedia!!!!!!.Pozdrawiam i trochę odwagi kochani.......szukajcie szukajcie
      na zachodnich portalach!!!!!!!
      • dobreceny Re: Polskie Biura-najdroższe!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 21:37
        Znajdz oferte Majorka za 799 zl + oplaty razem 1080 zl 7 dni sniadanie - w
        niemczech .

Bylem 3 dni temu za 1080 zl z katowic czyli odpada dodatkowo dojazd do drezna
        lub lipska

Ofert w Polsce jest sporo i mozna wybrac odpowiednie za dobre ceny.
        • nietam.botu Re: Polskie Biura-najdroższe!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 21:48
          ... a nie tylko o tym, że hotel jest trzygwiazdkowy. - Dziś takie proste
          porównanie jest główną przyczyną rozczarowań...

A ja nie mogę tego zrozumieć. Ci ludzie nie jeżdża na wakacje do
          krajów/miast/ciekawych miejsc. Oni jeżdża do hoteli. Ważne nie jest to czy tam
          jest ciekawa kultura/zabytki/piękna przyroda/woda. Ważne jest kurna ile hotel ma
          gwiazdek i żeby nie trzeba było dupy gnać 300 metrów na plaże tylko max. 30
          Równie dobrze by wypoczywali w Koluszkach (bez obrazy), aby tylko dobry hotel
          był 28 gwiazdkowy, łóżka wygodne, kelnerzy w pas się kłaniali, było duuużo
          żarcja w opcji all i było wszędzie blisko.

• Gość: satyronx jedziemy na fotki IP: *.w86-194.abo.wanadoo.fr 11.07.05, 23:06
            witajcie rodacy.... co sie tyczy wypowiedzi to rzeczywiscie prawda ludzie
            wybieraja egzotyczne miejsca... ale jedynym kontaktem z ludnoscia tubylcza to
            moze bedzie kontakt z tubylcem sprzedajacym breloczki pod hotelem
          • Gość: Tomasz Brawo! IP: 213.17.234.* 12.07.05, 10:46
            Kolegi obserwacje dokladnie pokrywaja sie z moimi.
        • Gość: Maja Re: Polskie Biura-najdroższe!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:53
          akurat w tym roku oferty na Majorke zaczynaly sie od 169 euro.
    • Gość: Krzysztof Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:36
      Też wysłałem dzieci do Włoch, bo taniej. Nie stać mnie było na wczasy dla nich
      nad Bałtykiem. Zresztą poco ? Ryb nie ma. Ostatnio byłem służbowo w Krynicy
      Morskiej i zamówiłem w restauracji porcję ryby. To, co dostałem było bardzo
      niemiłą niespodzianką: maleńki wysmażony ogonek,prawie bez mięsa. Wyszedłem
      głodny. To mi się nie zdarzyło nawet w Lublinie,gdzie gastronomiajest na
      tragicznym poziomie.
      • Gość: do krzysztofa Nie stac na wczasy nad Baltykiem? IP: *.ias.bredband.telia.com 11.07.05, 23:48
        Na kwaterze prywatnej w Swinoujsciu kosztuje za pokoj dwuosobowy najwyzej 80 zl
        Na 2 osoby dziennie. Nie mow Krzysztofie, ze wycieczka samolotowa do Wloch
        wyniosla Cie taniej???
    • Gość: xpek Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:25
      Kto Wam placi za darmowa reklame Niemcow? A poza tym jedźci w i siedźcie bez
      klimy w pokojach przy 50 Celsjusszach, ja wolę Bałtyk ,jest naprawdę pięny, i
      nie ma tych blokowisk na plażach
      • Gość: Móóó??? i ja też!Nic piękniejszego niż Mazury,Karpaty... IP: *.jjs.pl 12.07.05, 00:36
        Bałtyk. Bez betonowych "kurortów", łomotu dyskotek, totalnego naciągania na
        wszystko, siedzenia w gettach, tandety całkowitej. Europa Środkowa jest znacznie
        ciekawsza - wspaniała przyroda, spokój, może słaba organizacja ale niekiedy to i
        lepiej!
      • Gość: Maja Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:56
        Tu nie chodzi o reklame Niemcow, tylko zdzierstwo polskich biur podrozy. W
        szczecinie jest filla Neckermanna. Ceny podane w Euro. Ale jakie! Takie same,
        identyczne oferty tego biura w Berlinie sa o jakies 50 - 80 euro tansze? Wiec
        chyba logiczne, ze wybiore Berlin skoro i tak dokads musze dojechac na lotnisko
        ( Warszawa, Krakow, Katowice etc).
    • Gość: turysta polak na wczasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:46
      raz pojechaliśmy z żoną na wczasy z polskim biurem podróży, pijackie ryki zza
      ściany, tv4 z satelity i ogólne wrażenie jak na wczasach w ciechocinku... brrr
      tak więc nigdy więcej zorganizowanych wyjazdów z polaczkami dowiezionymi z
      lotniska autokarem i nie wychodzącymi z hotelu dalej niż na hotelowy basen lub
      plażę; to że wynajęliśmy samochód było taką samą abstrakcją jak zwiedzanie
      czegoś poza zorganizowanym wieczorkiem folklorystycznym z grillem (nie chodzi mi
      o to że musisz wynająć samochód by wyjechać mentalnie za płot od hotelu)
      • Gość: jB Re: polak na wczasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:31
        Uzywaj jakichkolwiek znakow interpunkcyjnych ! W przeciwnym przypadku ( czyli
        Twoim) wychodzi z twojego postu tylko belkot. Chociaz, byc moze, miales cos
        wartosciowego do przekazania....
    • Gość: polak z usa A tak narzekacie ze takie bezrobocie i kryzys IP: *.tampabay.res.rr.com 12.07.05, 00:52
      Bieda kryzys bezrobocie ciagle zle i malo a wszycy pija domy buduja na
      wycieczki jezdza, chory kraj z debilnymi ludzmi
      • Gość: Tampa-Polakowo a u Was są grubasy IP: *.jjs.pl 12.07.05, 00:53
        ale bardzo inteligentne!
    • Gość: USA A ja wybieram Jastarnię zamiast Miami IP: *.236.102.200.Dial1.NewYork1.Level3.net 12.07.05, 05:40
      Wczasy w Polsce są dość drogie ale wilka zawsze ciągnie do lasu...
    • Gość: A ja tam Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:49
      wolę polską dziką plażę nad bałtykiem bez betonu, dyskotek, parasoó , rewi
      mody, to wypada a to nie. Ochyda jak ktoś lubi tę zachodnią sztuczniosć to
      proszę ja wolę wypoczywać w kraju. Byłam w zagranicznych kurortach i już więcej
      nie pojadę ja jadę odpocząć a nie szpanować.
      • Gość: ~ Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: 62.172.134.* 12.07.05, 10:16
        Zwyczajny kompleks polskiego biedaka za granica. "To wypada a to nie" co za
        bzdura! I co nazywasz zachodnia sztucznoscia, ludzie w kraju ciagle gadaja o
        tym sztucznym usmiechu na zachodzie, bo sa przyzwyczajeni do tego
        niekskonczonego chamstwa na polskiej ulicy, sklepie, urzedzie itd. A ja wam
        mowie - usmiech na zachodzie nie jestest sztuczny. To my jedziemy tam i sie
        dziwimy dlaczego kzady jest taki grzeczny na okolo... ludzie po prostu tak sa
        wychowani, a zreszat nawet jezeli to byloby sztuczne to ja i tak wybieram
        usmiech niz goscia ktory przechodzi obok ciebie na ulicy i wyglada jakby chcial
        cie zabic.
      • Gość: :) Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: 81.219.116.* 12.07.05, 10:58
        No to chyba na tych zagranicznych wojażach jakieś ostatnie 50 lat spędziłeś i
        nie wiesz co jest nad Bałtykiem. Nad bałtykiem są rzeczywiście piękne plaże i
        dlatego jeżdze tam przed lub po sezonie w sezonie jest strasznie same dresy
        plastikowe panienki dyskoteki dla tego buractwa. Co do szpanowania to
        zagraniczne wyjazdy już do tego nie służą. Ja się ciesz jak moge się oderwać na
        jakiś czas od wypoczywających rodaków (bo to oni są męczący) a tak to widze ich
        po raz ostatni w samolocie a potem adiou
        • Gość: maniek Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:02
          Podroze ksztalca, ale chyba nie wszystkich: ADIEU!
        • Gość: poprawny Re: A ja wole nad Baltykiem IP: *.mad1.adsl.uni2.es 12.07.05, 19:01
          Mieszkam na poludniu Hiszpanii. A na wakacje , wlasnie jezdze nad rodzinny
          Baltyk. Cicho, spokonie, nie ma betonu, jedzenie domowe genialne, prywatne
          kwatery - wynajmuje dom z obsluga - genialne. Ludzie uprzejmi, nie podnoszacy
          nosa w gore, nie potrzeba strojow, wyszukanych kostiumow kapielowych - i co
          najwazniejsze ta atmosfera - typowa Polska atmosfera.
          A o swiezo wedzonych wegorzach - to poemat, nie mowiac juz o zimnej czerwonej
          botwincei malosolnych.
          Niech sie schowaja wszystkie 5 gwiazdkowe hotele.

Kosztuje mnie to wszystko duzo mniej niz na Canarach, Turcji, Maroku, Grecji.

Pozdrowienia, wlasnie pakuje walizki bo wylatuje pojutrze do Gdanska, mam
          nadzieje, ze pogoda dopisze. A jak nie, to sa wspaniale spacery nad brzegiem
          morza.
      • Gość: asik Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:38
        Taaa, jasne. Zdecydowanie lepsze sa bałtyckie plaże, brudne, pełne wrzeszczacych
        i sikających gdzie popadnie bachorów i ich zdenerwowanych tatusiów i mamuś,
        psów, dresów popijajacych browar i plastikowych panienek.Plażowicze gdyby mogli
        toby się nawazjem pozabijali. A do tego czarowny zapach smazonych ryb tudzież
        gofrów.Gdy pada deszcz nie pozostaje nic innego jak ten smród i browar. I
        oczywiscie wszyscy zwiedzają i maja kontakt z tzw. ludnoscia tubylczą podczas
        kupowania bursztynowego badziewia. Jest tez postep-w tzw. kwaterach prywatnych
        zdarzają sie pokoje z CZYSTĄ łazienką. Strasznie mi tego brakuje, gdy co roku
        stad wyrywam za granicę. Nie bardzo wiem, gdzie się szpanuje bo to juz nie te
        czasy i o co chodzi z dyskoteko/betonem. Co do kurortów-to może trzeba starannie
        wybierać, nie najgorsza taniochę...
      • Gość: A ja tam Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:25
        Kupa nowobogackich snobów z was. Jak wy jeździliście do Bułgarii, Rumunii lub
        nad Balaton ja spedzałem swoje urlopy na Costa del Sol, riwierze francuskiej
        czy we wspomnianym Egipcie w ostatecznosći na Krymie lub Chorwacji.
        Wcale nad bałtykiem nie jest tak żle jak piszecie, trzeba tylko wiedzieć gdzie
        jechać napewno nie do Władka, Jastrzębiej, Mielna czy na Hel. Wierzcie, że są
        takie miejsca gdzie nie spotkasz człowieka idąc brzegiem nawet 10 km. Trzeba
        tylko wiedzieć gdzie. I nie mówcie, że szwargoczący Niemcy, czy wrzaskliwi
        Angole i makaroniarze są lepsi od Polaków. Waszyscy to globtroterzy - typowe
        dla nowych ,,elit".
    • Gość: helmut Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.bchsia.telus.net 12.07.05, 08:30
      Majorka pewnie by ci nie przeszkadzala gdybys za mlodu uczyl sie niemieckiego.
      Ale jak to mowia "Nie chcialo sie nosic teczki trzeba ciagnac dzis woreczki"
      hahahahahahah
    • Gość: Maja Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:51
      Ja tez latam z niemieckimi biurami podrozy, lub po prostu kupuje bilet tanich
      linii lotniczych i hotel znajduje sama. Rzeczywiscie sasiedzi zza odry maja
      lepsze oferty i ceny. Nie zgadzam sie tylko co do Majorki. To zalezy dokad sie
      poleci. W Playa de Palma faktycznie sami Niemcy ( Oberbayern, Bierstrasse etc
      temu winne, ale polnoc wyspy i na wschod od Playi ( np. Pagera) to juz czesc
      anglojezyczna turystycznie.
    • Gość: lucek Polacy dają zarobić arabom !!!! Koniec Swiata !! IP: *.csk.pl 12.07.05, 10:08
      A oni mają nas głęboko w du....pie !!!!!!!!!!!!
    • jakeww Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą 12.07.05, 10:32
      znaczy 0,13 x 0,33 czyli kilka procent Polaków wyjedzie za granicę czy 13%
      Polaków wyjedzie, jasniej proszę
    • Gość: stattour.net Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: 149.156.220.* 12.07.05, 10:43
      zobaczcie profesjonalne badani nad aktywnoscia turystyczna internautow
      www.stattour.net
    • Gość: hi hi pewnie w egipcie:)) IP: 81.19.200.* 12.07.05, 11:09
      pewnie jezdza do egiptu i potem obowiadaja o wajazach:)
      • Gość: asik Re: pewnie w egipcie:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:39
        Bardzo fajnie się nurkuje w Egipcie.
        • Gość: miniu Re: pewnie w egipcie:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 12:20
          Taaa, w Egipcie to można się rozerwać, prawie tak jak w Iraku ;)
          • Gość: asik Re: pewnie w egipcie:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:17
            Prawie.
            Prawie jak Zywiec.
            Ostatnio mozna się rozerwać praktycznie wszedzie
      • Gość: maniek Re: pewnie w egipcie:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:00
        Rany! o czym?! o "voyages"?
    • Gość: Kocio Re: Więcej Polaków wypoczywa za granicą IP: *.tvp.pl 12.07.05, 11:11
      Turystów wyjeżdżających mogłoby być znacznie więcej gdyby nie nieudolność władz
      Gdańska i obstrukcja portu lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Praktycznie rzecz
      biorąc nie ma wylotów turystycznych z Trójmiasta. Kto chce gdzieś lecieć musi
      jechać do Warszawy, Poznania lub Krakowa. Trójmiejskie lotnisko jest
      zaczarowane. Obowiązuje pełna blokada informacyjna dotycząca przyczyn tego stanu
      rzeczy. Może ktoś z dziennikarzy Gazety odważy się napisać coś na ten temat.
      Sezon urlopowy niebawem się skończy, a mieszkańcy trójmiasta nadal pozostaną z
      przyslowiową ręką w...!!!
      Najlepsze życzenia dla odważnego.
    • Gość: bank >>> kredyty również na wakacyjny wyjazd! IP: 212.180.160.* 12.07.05, 17:56
      www.finansowe.toptrendy.com - kredyt także na Twój wakacyjny wyjazd! Wszystkie formalności
      załatwisz bez wychodzenia z domu, przez internet. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka