Gość: był pracownik IP: 195.205.223.* 02.09.05, 13:19 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były pracownik Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesyłek... IP: 195.205.223.* 02.09.05, 13:22 Burdel zawsze byłw tej firmie a pan Grimling czarował i uspokajał że lada chwila wszystkie pieniądze pójdą na konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.chello.pl 02.09.05, 15:03 " zaś Renaissance Capital to też nie nowicjusz na naszym rynku. Zainwestował w Polsce 29 mln dol., np. w handlującą materiałami biurowymi firmę Office Depot " office depot (potamkin int.) też przecież zbankrutował! Odpowiedz Link Zgłoś
jj-theoneandonly Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył 02.09.05, 15:13 Ha!, czyli jednak dobrze pamietalem! (patrz: moj niemal identyczny w tresci post 6 minut po Twoim) Odpowiedz Link Zgłoś
jj-theoneandonly Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył 02.09.05, 15:09 [cyt.]: "...Renaissance Capital to też nie nowicjusz na naszym rynku. Zainwestował w Polsce 29 mln dol., np. w handlującą materiałami biurowymi firmę Office Depot czy firmę prowadzącą kanał telewizyjny Pilot TV. [koniec cyt.] Hmm... O ile pamietam, to polska spolka Office Depot oglosila upadlosc w ubieglym roku. A program "Pilot TV" tex chyba zniknal z kanalow mojej kablowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:49 prezes jak widać buja się dalej bez zażenowania... Żadnych skrupułów, żadnej nawet "udawanej" pokory i żalu, za wyprowadzenie ludzi w pole... Zwyczajnie spływa to po nim... Na dodatek jego (jeśli to jego) komentarz jest bezczelny. Reprezentuje sobą niesamowicie niski poziom... Szkoda tylko, że okradzione firmy, klienci no i nie ukrywajmy pracownicy na tym tak ucierpieli. Tu nie wystarczy przeprosić, a i tego nawet nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz officedepot jest w stanie upadlosci a o pilottv to IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.09.05, 17:12 chyba nikt nawet nie slyszal:) Fachowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Pracownik Mazovia. IP: *.hbz.pl 02.09.05, 17:16 Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy. Przyjdzie czas na Grymlinga, a wtedy zapłacze gorzkimi łzami. Mam nadzieję, że to zobaczę. Były pracownik Mazovi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f344 To proste... IP: 85.14.84.* 02.09.05, 18:07 Jeżeli za 8mln można wyeliminowac z rynku nowego konkurenta no to chyba warto. Może należ popatrzyć kto ma aktywa pozostałych firm kurierskich i jak się to przekłada na te fundusze inwestycyjne. Tu straciły ale gdzie indziej zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były przedstawicie Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:54 Po czterech miesiącach doskonałej współpracy zaczęły się problemy finansowe- przestali płacić, ludzie zaangażowani w rozwój firmy zostali zwolnieni bądź zmuszeni do zwolnienia bo za dużo pewnie wiedzieli.Prezes tylko zwodził ,że to chwilowe ,że przedstawiciele powinni mieć swoje pieniądze na prowadzenie działalności itd itp.Szkoda tylko i żal tych co wierzyli w Prolog do końca i dużo więcej stracili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonie sążarty Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:55 przeczytaj Przedsiębiorcę albo zadzwoń do jednej firmy gdzie żona nie ma co do gara włożyć bo komornik zlicytował samochód źródło utrzymania rodziny transportowej a pranie to się spuszcza faktycznie łobuzom ale złodziej musi siedzieć bo jak nie siedzi to kradnie to jest jego fach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:31 Czy ktos z was wie jeśli nie dostałem ostatniej wypłaty z Prologu to co mogę z tym zrobic, jaka jest nadzieja na odzyskanie kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:34 niestety są marne szanse że odzyskasz pieniądze :( upadłość zostanie ogłoszona mooooożżżżeeeeeee 20-09-2005, ale może nie starczyć pieniędzy dla pracowników którym zalegają pieniądze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:55 Sąd Pracy jak będziesz miał wyrok prosta sprawa i oczywista lub też zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa sprawa do Prokuratury Rejonowej ale się trzeba spieszyć pozatym Prezes spółki z ograniczoną odpowiedzialnością odpowiada swoim majątkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Drogi Poznaniaku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:02 Prolog ma już bardzo wiele spraw w sądzie pracy i prokuraturze. Byli pracownicy mają juz znikome szanse na odzyskanie pieniędzy. uwierz mi ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNA INFORMACJA Re: Drogi Poznaniaku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:13 Moja sprawa już w Sądzie Rejonowym we Wrześni Wydział II Karny po przejściu Sądu ,komornika I prokuratury oskarżony z art.284 kk więcej madex@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W sądzie Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.05, 09:43 Nadzieja, granicząca z pewnością. Zgodnie z raportem biegłego sądowego wynagrodzenia pracownicze zostaną spłacone w 100% (akta sprawy w Sądzie Rejonowym w Poznaniu Wydział XV pod sygnaturą GU 185/05). Z raportów wynika, że wynagrodzenia są już w trakcie realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:35 Jestem żoną pracownika, który był z tą firmą dwa lata. Mąż nie dostał ostatnich pensji. Gdy w końcu zaczął się o nie upominać i dzwonić do Wrześni, bo już naprawdę nie mieliśmy za co żyć, to dowiedzieliśmy się, że grimling i wojciechowski bawią się w najlepsze z całymi rodzinami w Tunezji. Nie życzę nikomu, żeby czuł to samo co ja wtedy. Mam nadzieję, że też kiedyś będą w takiej sytuacji. I chętnie sama zatrudniłabym Siergieja ze stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:38 wierzyłem w tą firmę, wszyscy wierzyliśmy, oddaliśmy sie jej maksymalnie, niestety byliśmy zbyt słabi żeby zmieniać cokolwiek :( teraz żałuję że tam pracowałem (a było tak pięknie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besserwisserr kolejny przykład poznańskiej gospodarności IP: *.chello.pl 02.09.05, 22:06 Jak gawronik, chłopcy z elektromisu, bykowski z drewbudu, kulczyk z preziem und viele viele anderen.... taki klimat jakiś czy co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: kolejny przykład poznańskiej gospodarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:37 chłopie przeczytaj dobrze zanim coś chlapniesz on nie ma nic wspólnego z poznaniakami i ich gospodarnością ma podwójne obywatelstwo i to że tu kręcił lody to mu się skończy bo Policja ,Prokuratura i Sąd we Wrześni już ostro pracują a do tego dochodzi cała Polska tak nie może być żeby facet wyrolował tyle firm i pracowników przeczytaj co pisze żona byłego pracownika a jak byś był na jej miejscu nie życzę Ci tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:07 Ja proponuje przesledzić wszystkie transakcje wynikające z powstania EastExpress Mazovia Sp. z o.o.ora zmomentu kupienia Wawa Express Sp. z o.o. Myślę, a nawet jeste o tym przekonany, że problemy zaczęły się od tych dwóch transakcji a w szczególności od nabycia bankruta Wawa Express. Można było wziąć tę firmę za darmo, ale jak ktoś skojarzy fakty to od razu widać, że jest okazja do "legalnego" przekrętu. Wawa Express jak większośc firm kurierskich składała się z przedstawicieli, którzy świadczyli usługi na podstawie umowy o współpracy, czyli prowadzili swoją działalność gospodarczą. Wystarczyło złożyc ofertę przystapienia do współpracy tym przedstawicielom (około 44) i podpisać umowę. To oni znali swoich klientów i to oni zawierali z nimi umowy. Wystarczyło poczekać. Tu jest sedno sprawy!!! Kto kupuje bankruta skoro można wziąć za darmo? ODPOWIEDŹ: Albo kretyn!!! Albo śiwadome działanie na szkode firmy mające na celu wyprowadzeni pieniędzy. Przed polączenim nie bylo problemów. Mało tego firma rozwijała sie bardzo dynamicznie. Prolog miał doswiadczonych handlowców, szczególnie w Warszawie, którzy śmigali po calej Polsce tworząc pozytywny wizerunek firmy. I co? I teraz ludzie im w twarz plują za ich poświęcenie.Najgorsze jest ściemnianie, a w tym D.G., B.W. dla wtajemniczonych K.K. oraz K.P. (byc może nieświadomi) byli ekspertami. Cały czas mówili:" Będzie spoko, pracy nie szukajcie, abn i renaisance dadzą kase na dalsza działalność, nie bójcie się pozyskujcie klientów a bedzie dobrze". To slowa dyrektora handlowego i prezesa. A poźniej! "Idź na zwolnienie bo firma padła" tak usłyszałem od swojego przełozonego. I co teraz? a teraz czekam na zaległą pensję od lutego i nic. A palanty bawią sie na całego na wycieczkach w egipcie czy tunezji i wożą sie po Poznaniu dobrymi furami. jak sobie pomyslę ile dla tej firmy zrobiłem i poświęciłem czasu i nerwów to staję przed lustrem i pluje sobie w brodę. A pytałem dyrektora czy mam szukac pracy bo mam dobra propozycje pracy. A on na to:"bedzie dobrze, nie zmieniaj". A teraz już wiem. Albo pracownik "wydyma" pracodawcę albo ten pusci Cię z torbami. I taką przyjąłem teraz postawę i wiecie co? Sprawdziła sie w kolejnej firmie kurierskiej "siódemka" gdzie chcieli ode mnie wyciągnąć baze klientów i po tygodniu zwolnić. Byłem szybszy. Ani bazy ani specjalisty w mojej osobie. Trzeba byc czujnym i jak tylko cos zaczyna sie dziać uciekac i nie oglądać sie na nikogo a szczególnie na przełożonych. Nie ufajcie dyrektorom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porada Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:51 Art.301 kodeks karny par.1.Kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli udaremnia lub ogranicza zaspokojenie ich należności przez to,że tworzy w oparciu o przepisy prawa nową jednostke gospodarczą i przenosi na nią składniki swojego majątku,podlega karze pozbawienia wolności od 3miesięcy do lat 5. Paragraf 2.Tej samej karze podlega, kto będąc dłuznikiem kilku wierzycieli doprowadza do swojej upadłości lub niewypłacalności. Paragraf 3. Kto będąc dłużnikiem kilku wierzycieli wsposób lekkomyślny doprowadza do swojej upadłości lub niewypłacalności, w szczególnosci przez trwonienie części składowych majątku ,zaciaganie zobowiązańlubzawieranietransakcji oczywiście sprzecznych z zasadami gosopdarwowania ,podlega gzrywnie,karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. PRZECIERZ TO PASUJE JAK ULAŁ .PISZESZ ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY I ONI SPRAWDZAJĄ CZY zus macie zapłacony itp.Proste tylko trzeba się wziąść do roboty a paragraf 2. i 3. artykuł 301 kodeksu pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Panowie Dziennikarze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:54 Ruszyliście bardzo "ciekawy " temat. Możecie dowiedziecie wielu rzeczy, o których Wam sie nie śniło. Nie odpuszczajcie tego tematu. Powodzenia, pozdrawiam PS.Możecie pomóc baaaaardzo wielu ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Re: Panowie Dziennikarze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:11 Branża kurierska jest bardzo "wąska", tak każdy sie zna. Wystarczy że dotrzecie do jednego byłego przedstawiciela Prolog-East Express a otrzymacie namiary do reszty, którzy na pewno bardzo chętnie udzielą Wam przeróżnych informacji. NIE ODPUSZCZAJCIE, naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek skurier a może polecimy w kosmos ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 14:41 Witam serdecznie, Spotykam się ostatnio z Państwa strony z coraz większym zainteresowaniem sytuacją firmy. To bardzo pozytywne, bo świadczy to o trosce Państwa o jej losy. Doceniamy wszystkie krytyczne uwagi (chociaż pochwałami też nie gardzimy:- ). Zamierzam więc wraz z Dominiką, naszym drogim specjalistą ds. public relations regularnie dzielić się z Państwem informacjami o naszej sieci. Dzisiaj pierwsza część. Pokrótce kilka bieżących obszarów, na których w najbliższym czasie dojdzie do zmian i ulepszeń: System informatyczny LOPES - dzisiaj zostanie udostępniona nowa, lepsza wersja naszego LOPESa, a już za niedługo zaczniemy testowanie i wdrażanie kolejnych modyfikacji. Zmieniamy środowisko bazodanowe z BEA WebLogic, na środowisko Oracle, polepszamy funkcjonalność pracy w programie, modyfikujemy wizualnie i jakościowo formatki, na których pracujecie. Prace te dzieją się przy znacznym wsparciu finansowym naszych inwestorów (jesteśmy posiadaczami jednego z lepszych systemów informatycznych w branży, niestety również jednego z bardziej kosztownych). Sprzedaż - Zgodnie z zapowiedziami z ostatniego spotkania z Państwem, w dalszym ciągu inwestujemy w rozwój jakościowy narzędzi, na których pracujemy, uważamy jednakże, że już czas zarobić samemu na własne utrzymanie. Rozliczenie przedstawicielstw oraz bieżących opłat uzależniamy już obecnie wyłącznie od własnej sprzedaży i windykacji, a nie jak wcześniej po części od wsparcia naszych funduszy. Co prawda ilość przesyłek nie jest jeszcze w pełni zadowalająca, ale jestem przekonany, że własnymi siłami poradzimy sobie z tym wyzwaniem w ciągu najbliższych 2-3 miesięcy. Ostatnie tygodnie potwierdzają, że znacząca większość przedstawicielstw zrozumiała potrzebę zaktywizowania się w sprzedaży. Proszę nie osiadać na laurach:-)! Kadry - już w lipcu pojawią się nowi pracownicy, co niektórzy z kilkunastoletnim doświadczeniem branżowym, odpowiedzialni za obszary stricte operacyjne, którzy swym doświadczeniem będą wspierali nasz młody zespół. Kilka dni temu rozpoczął pracę dział pracowników "data entry". Ich zadaniem jest uzupełnianie braków w informacji w LOPESie w porównaniu z danymi z listu przewozowego i faktury gotówkowej oraz ich jakościowa weryfikacja. Niestety będziemy obciążać błędami przedstawicielstwa, ale tym samym już od lipca doprowadzimy do znacznego przyśpieszenia wzajemnych rozliczeń z klientami i przedstawicielstwami (kurierami). Do tej pory najwięcej czasu zabierała właśnie comiesięczna weryfikacja danych przez nasz Dział Obsługi Klienta i Księgowość. Sieć przedstawicielstw - Pan Maciej Grimling z całym zespołem pracuje intensywnie nad poprawą jakości siatki - trudności operacyjne tak naprawdę dotyczą 3-4 przedstawicielstw i tam właśnie intensyfikujemy nasze działania. Mam nadzieję, że już niedługo widoczna i odczuwalna będzie poprawa. Zapraszamy również do współpracy kolejne przedstawicielstwa. Jesteśmy na etapie weryfikacji tych podmiotów tak, aby przyczyniły się one do wzrostu jakości i sprzedaży naszych usług , a nie stały się tylko niepotrzebnym balastem. Public Relations - w najbliższych tygodniach przyniesie efekty praca Pani Dominiki Czajki i podległego jej public relations - pojawi się kilka artykułów o nas w prasie ogólnopolskiej, także reklamy. Rozliczenia - kończymy pracę nad nowym systemem rozliczeń. Zgodnie z zapowiedziami jego podstawowe motto brzmieć będzie: "płacimy za dobrze wykonaną pracę". A więc za usługi wymagające większego zaangażowania od konkretnego przedstawicielstwa – będzie ono wynagradzane dodatkowo. Z drugiej jednak strony płacimy za tylko dobrze wykonaną pracę (usługę wykonaną zgodnie z obowiązującymi w naszej sieci standardami), gdyż jak wiadomo STAWIAMY NA JAKOŚĆ! Pobrania - stopniowo zmniejszamy poziom zadłużenia wobec klientów - niestety całość tych zobowiązań jest w przedstawicielstwach i to tutaj będziemy intensyfikować swoje starania o ukrócenie procederu wspierania się finansowego pobraniami. Celem naszym jest doprowadzenie do bieżącej obsługi, aktualnie średnia to 10 dni i więcej w porywach w nieskończoność . Jak Państwo widzą, pracujemy w wielu obszarach równolegle i prostopadle przy wspólnym zaangażowaniu zrealizujemy założone cele. Nie pozostało więc nic więcej, tylko zakasać rękawy i wspólnie je osiągnąć! Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. Damian Grimling /Prezes Zarządu ProLog sp. z o.o./ * * * * * * * * * * * * * * * * * ProLog sp. z o.o. ul. Wrocławska 42 62-300 Września tel +48 (61) 43 69 400 fax +48 (61) 43 69 404 infolinia: 0804-21WIEK www.etx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz skurier Panie i Panowie tworzymy wspólnie historię.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:06 Witamy Wszystkich, w dniu wczorajszym rozpoczęliśmy formalnie proces łączenia działalności firm ProLog sp. z o.o. i WaWa Express sp. z o.o., jako podsumowanie prowadzonych w ciągu ostatnich tygodni rozmów i ustaleń między zarządami obydwu spółek. Oznacza to, że przy ścisłej współpracy w ciągu kolejnych tygodni obydwie firmy doprowadzą do zbudowania jednej silnej organizacji. Proces ten rozpoczynamy od natychmiast: Już w tym tygodniu zamierzamy połączyć transporty liniowe oraz główną sortownię. W tym celu wykorzystamy w miesiącu lipcu obiekt firmy WaWa Express w Warszawie. Od 01 sierpnia rozpoczynamy natomiast przeładunki w nowej wspólnej lokalizacji w Polsce centralnej. Odpowiedzialny za wspólne połączenia liniowe i pracę w sortowni głównej zostaje Pan Zbigniew Kazubski (kontakt zostanie przekazany później przez służby operacyjne), dotychczasowy skład osobowy naszej sortowni przenosi się na miesiąc do Warszawy i angażuje w pracę połączonego zespołu. Rozpoczynamy konsolidację administracji obydwu firm. W tym celu wykorzystamy potencjał centrali EastExpress we Wrześni i EastExpress - Mazovia w Warszawie (nowy większy obiekt, w którym od wczoraj mieści się jej siedziba pomoże również docelowo w pomieszczeniu połączonych zespołów EastExpress i WaWa Express). Departamenty Operacyjny i Handlowy rozpoczynają prace konsolidacyjne obydwu siatek przedstawicieli. Liczymy w tym przypadku szczególnie na pomoc i otwartość przedstawicieli EastExpress(r) w kontaktach z kolegami z WaWa Express. Pomocni w tym będą na pewno nasi Operacyjni, a po stronie WaWa Express dotychczasowy Dyrektor Generalny, Pan Piotr Zdunek i wcześniej wspomniany Pan Zbigniew Kazubski. Całościowo proces ten koordynuje szef operacyjny EastExpress, Pan Maciej Grimling. Celem tego przedsięwzięcia jest stworzenie w możliwie jak najszybszym czasie silnego EastExpress(r), przy aktywnej pomocy funduszy kapitałowych Renaissance Partners, współwłaścicieli ProLog sp. z o.o. Całe zadanie konsolidacji działalności obydwu spółek jest na pewno wyzwaniem dla nas wszystkich tym bardziej, że proces taki ma miejsce pierwszy raz w historii branży kurierskiej w Polsce. Panie i Panowie, tworzymy wspólnie historię! Pozdrawiamy serdecznie. Damian Grimling Arkadiusz Wieczorek /Prezes Zarządu ProLog sp. z o.o./ /Prezes Rady Nadzorczej WaWa Express sp. z o.o./ sorki zdjęcia z historycznych chwil się nie zmieściły.....pozdrawiam Wasz skurier -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Panie i Panowie tworzymy wspólnie historię... IP: 83.238.100.* 22.09.05, 11:06 Aż się łza w oku kręci .Czy pamiętacie te meile ,te obietnice, spotkanie w Puszczykowie.A pamiętacie pierwsze spotkania organizacyjne i jak wszystkich już na początku zrobili na szaro z serwisem kawowym za którego musieliśmy zapłacić.Ach co to były za czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:04 na tej stronie można poczytac duzo wiecej www.wrzesnia.info.pl/html/artyk/load.php?nrartyk=3583 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były przewożnik Re: Jak szybko stracić 10 mln zł na rynku przesył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:58 niestety też mialam to szczeęscie tam pracować jako kierowca ciężarowki, ach jak mile wspominam te nieprzespane noce i ciągle telefony, gdzie pani jest dlaczego az 10 min opożnienia? na moje prośby o moje cięzko zapracowane pieniadze wypieli tylki.a ja nie miałam kasy na ksiązki dla dziecka do szkoly.obiecywali i obiecywali i do tej pory nie moge sie po tym podniesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X EastExpress! IP: 81.15.189.* 04.12.06, 15:05 poszukuje przedstawicielst które zostaly wyrolowane - w nastepujacy sposob.. pod koniec dzialalnosci firmy prolog naliczono jakies kary a potem wypelniono weksle (ktore byly zabezpieczeniem umowy) i je sprzedano!! czy kogos cos takiego spotkalo??? Odpowiedz Link Zgłoś