Dodaj do ulubionych

Czy Polacy chcą kupować polskie produkty

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:20
Nie kupuje nic polskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Nie kupuje nic polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:20
      bo nic polskiego juz nie ma
      • Gość: no Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:24
        a co ty chciałeś ? Przecież obiecali nam drugą Japonię , a że wyszedł
        Bangladesz to trudno .
        • Gość: Polak Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:31
          A powaznie, ostatnio biorejakiś batonik do niedawna PLSKIEJ firmy, ciesze sie,
          ze 'daje prace' i w ogóle oni kapitał u nas zostawiają 100%, a tam drobnym
          maczkiem, że to KRAFT, woda: Coca-Cola, PePskiko itp. itd. ect. Z dnia nadzien
          więcej takich niespodzianek.
          Ja chce kupować polskie, ale w 100% polskie. Nie chodzi mi tylko o to, że
          cukier w czekoladzie jest z polskiego buraka cukrowego.
          • Gość: batonikobójca Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:48
            > A powaznie, ostatnio biorejakiś batonik do niedawna PLSKIEJ firmy, ciesze
            sie,
            > ze 'daje prace' i w ogóle oni kapitał u nas zostawiają 100%, a tam drobnym
            > maczkiem, że to KRAFT, woda: Coca-Cola, PePskiko itp. itd. ect. Z dnia
            nadzien
            > więcej takich niespodzianek.
            > Ja chce kupować polskie, ale w 100% polskie. Nie chodzi mi tylko o to, że
            > cukier w czekoladzie jest z polskiego buraka cukrowego.

to jedź do chlopa na wies kup jajco owies na mąke i mleko od krowy i batonik
            zrob se sam na jasnej gorze: bedziesz mial 100 proc polskie. tylko idz pieszo
            bo jak pojedziesz to sie nie liczy, bo benzyna w polsce nie rosnie.
            • Gość: Polak Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:58
              > to jedź do chlopa na wies kup jajco owies na mąke i mleko od krowy i batonik
              > zrob se sam na jasnej gorze: bedziesz mial 100 proc polskie. tylko idz pieszo
              > bo jak pojedziesz to sie nie liczy, bo benzyna w polsce nie rosnie.

ale jakby np. wedel tak zrobił i wyprodukował to byłoby polskie. Paliwo z
              rzepaku, polskiego :P No i właściciel wedla Polak.
              • Gość: wedlobójca Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:09
                > ale jakby np. wedel tak zrobił i wyprodukował to byłoby polskie. Paliwo z
                > rzepaku, polskiego :P No i właściciel wedla Polak.

tylko ze tego wedla to ponoc jakis nie-polak zrobil, wiec tez sie nie liczy.
                • Gość: ja Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:29
                  wedel jest wlasnoscia cadbury.
                  • atomm Wedel - zepsuta marka 10.11.05, 09:09
                    A przy okazji zauwazyliscie ze ostatnio czekolady Wedla juz nie sa takie
                    dobre...
                    Cos musialo sie tam pozmieniac...
                    Przerzucilem sie teraz na Wawel a wy?
                    • Gość: krzyhoo1 Nadziewana jogurotwo-truskawkowa bije wsjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:33
                      a Ty wchrzaniaj bomboladę
                      • lub_czasopismo Krówki, gorzł i parówki 10.11.05, 22:06

• howgh1 CO AMERYKANSKIE TO DZIADOSTWO 11.11.05, 17:21
                          Samochody z USA to syf. Fabryka Forda po raz kolejny wycofuje z rynku setki
                          tysiecy samochodow ze wzgledu na wady.
                          Albo drzwi odpadajo, albo samochod sie zapala i kierowca plonie zywcem albo
                          jakis inny defekt. Co za badziewie !

A te jedzenie amerykanskie to jeszcze wieksza beznadzieja. Te macdonaldy i itp.
                          nie nadaje sie nawet dla psa jako breakfast , hahaha
                          • Gość: gw-gardzacy DLACZEGO POLACY? KUPUJĄ GW ??????????????????? IP: 212.180.161.* 11.11.05, 17:59
                            to jest ptytanie dla najlepszych
                            socjologow na swiecie
                            dlaczego polaczki kupuja
                            niepolskie-antypolskie brukowce ??
                            • Gość: jurek-non-gw Re: DLACZEGO POLACY? KUPUJĄ GW ?????????????? IP: 212.180.161.* 11.11.05, 18:01
                              to jest ptytanie dla najlepszych
                              socjologow na swiecie
                              dlaczego polaczki kupuja
                              niepolskie-antypolskie brukowce ??

TO CHYBA WYNIKA
                              Z NISKIEJ SWIADOMSCI
                              I MALEGO IQ POLACZKOW :)
                              • Gość: Ja Polacy a nie Polaczki IP: *.ght.iadfw.net 11.11.05, 19:39
                                Skoro chcesz aby Polacy kupowali polskie gazety to czemu ich
                                nazywasz "polaczki" ?

............................................

Gość portalu: jurek-non-gw napisał(a):

> to jest ptytanie dla najlepszych
                                > socjologow na swiecie
                                > dlaczego polaczki kupuja
                                > niepolskie-antypolskie brukowce ??
                                >
                                > TO CHYBA WYNIKA
                                > Z NISKIEJ SWIADOMSCI
                                > I MALEGO IQ POLACZKOW :)
                      • Gość: A Re: Nadziewana jogurotwo-truskawkowa bije wsjo IP: 156.37.253.* 11.11.05, 12:29
                        Wedel byl Austryjakiem !
                        • Gość: goldi Re: Nadziewana jogurotwo-truskawkowa bije wsjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 07:07
                          Nie Austryjakiem(jesli juz to Austriakiem bo nie ma takiego kraju jak Austryja)
                          Emil Wedel był Szwajcarem.
                    • Gość: x Wedel zostal dawno sprzedany angielskej Cutbery's IP: *.crowley.pl 10.11.05, 21:32
                    • Gość: pracodawca Re: Wedel - zepsuta marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:57
                      > A przy okazji zauwazyliscie ze ostatnio czekolady Wedla juz nie sa takie
                      > dobre...
                      > Cos musialo sie tam pozmieniac...
                      > Przerzucilem sie teraz na Wawel a wy?

nie sa takie dobre bo ubecja wyzera kakao w fabrykach, ale urzad antykorupcyjny
                      ich zlapie i kaze wyrzygac. a my tez na wawel sie przerzucamy, prosto do krypty
                      krolewskiej
                      • Gość: rupi Wawel IP: *.aster.pl 11.11.05, 08:56
                        Zobaczcie sobie strukturę własnościową zakładów "Wawel" a potem wypisujcie
                        głupoty o polskości tej czy innej firmy:
                        www.wawel.com.pl/gielda/?pg=akcjonariusze
                        • Gość: wawlobójca Re: Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:56
                          Gość portalu: rupi napisał(a):

> Zobaczcie sobie strukturę własnościową zakładów "Wawel" a potem wypisujcie

zobaczylismy i widzimy ze i tu w anonimowych akcjach na okaziciela moga
                          siedziec byli ubecy, moze nawet 10 procent. reszta to pewnie zydzi. ale Wielka
                          komisja Jedynej Prawdy sie tym zajmie.
                  • Gość: zb Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:37
                    ale ten kotbury to spod lodzi pochodzi
                    • lub_czasopismo TYSKIE - marka światowa. Wisła Kraków - nie :( 11.11.05, 14:39
                      i to mi właśnie doskwiera....
                  • Gość: kotobojca Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:39
                    a ten kot bury to polski chociaz?
              • leo_tax Re: Nie kupuje nic polskiego 10.11.05, 09:29
                no.............jest tylko mały problem bo wefel to cudberry :)
                • Gość: taxobójca Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 01:23
                  leo_tax napisał:

> no.............jest tylko mały problem bo wefel to cudberry :)

si, tyn wefel cudberry wyztympil we fransuskim ruhu oporu. allo allo!
              • Gość: Thea Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.pools.arcor-ip.net 10.11.05, 21:52
                na czekoladke trzeba sprowadzic kakao, tluszcz kokosowy, smaki - sa to czysto
                polskie produkty?
                Na wiec nawet czekoladka nie jest czysto polska a jajeczko od kury tez jest za
                unijne pieniadze, macie cos jeszcze polskiego?
              • Gość: Jola Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:02
                Gość portalu: Polak napisał(a):
                ale jakby np. wedel tak zrobił i wyprodukował to byłoby polskie. Paliwo z
                > rzepaku, polskiego :P No i właściciel wedla Polak.

Niestety, nie! To Cadbury.
                • Gość: polok Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:51

JA korzystam jedynie z usług Telecom!

Wspomagam panstwo francuskie i jestem z tego dumny!
                • Gość: frontman Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.ee.umist.ac.uk 11.11.05, 11:11
                  Tu nie chodzi kto jest wlascicielem danej Firmy lub Zakladu, ale czy
                  poszczegolne skladniki sa produkowane w Polsce ...A co najwazniejsze o
                  PRZEPIS!!!

Np. Kielbasa zrobiona z tych samych produktow w Niemczech, Anglii, Francji etc
                  bedzie smakowala inaczej niz zrobiona w Polsce uzywajac "starych" polskich
                  przepisow na kielbase.

To samo dotyczy wszystkich innych produktow: czekolada, chleb, leminiada etc.

Poz.
                  Fronti
                  • Gość: Iwona Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:43
                    Stary polski przepis przewidywał 35% miesa w kiełabasie???!!! Poczytaj sobie
                    metki na wędlinach i porównaj ze starą z 1968 roku Kuchnią Polska!
              • Gość: rafael Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:40
                Wedel nie jest Polski
          • kaisy7 Re: Nie kupuje nic polskiego 10.11.05, 11:08
            Tak ? To omijaj produkty koncernów - bierz małych firm. Gorzej jednak z
            rozpoznaniem marki. I nie znając firmy nie wiesz co bierzesz.
            Smutne to, niestety
          • Gość: 79er jak to nie ma nic polskiego a wodeczka, ogoreczek IP: *.ny325.east.verizon.net 11.11.05, 06:03
            jak to nie ma nic polskiego a wodeczka, ogoreczek malosolny, gryzbek marynowany
            radioaktywny,
            reklamy polskiej wodki w magazynach zagranicznych ekstra, dziewoje polnagie w
            futrach i koronkach z kartoflem w dloni, ale jazda, wiec wypijmy kielicha pod
            sukces polskich produktow
      • Gość: Tuskowy Re: Nie kupuje nic polskiego IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:48
        kupuję tylko polskie banany, bo jestem patriotą republiki bananowej i
        zwolennikiem liberalizmu!
      • vinogradoff Frankfurterki z Morlin dobrze sie sprzedaja. 11.11.05, 08:20
        Doskonaly marketing. Polaczenie znanego i dobrze rozpoznawalnego produktu
        niemieckiego z bardzo dobra polska firma wybudowana w latach 70-tych na
        licencji amerykanskiej technologii z przeznaczeniem do produkcji polskiej
        szynki na rynek USA.
      • Gość: Pazureus Żydzi WON!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:38
        To wszystko to żydowski spisek!
        • Gość: eptesicus Żydzi RULEZ IP: *.chello.pl 11.11.05, 15:00
          ...i bardzo dobrze. Biada krajom ktorymi Żydzi nie rzadzą (vide Somalia albo
          Bialorus)
        • Gość: krystian Syjonisci do Syjamu, pisarze do piora IP: *.ny325.east.verizon.net 11.11.05, 18:20
          a pozostali won za Don
          • Gość: zadon Re: Syjonisci do Syjamu, pisarze do piora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 21:49
            Gość portalu: krystian napisał(a):

> a pozostali won za Don

za Dorn chyba
    • Gość: maniek.siekiera no to jesteś palant i tyle IP: *.athome235.wau.nl 09.11.05, 23:24
      • Gość: palantobójca Re: no to jesteś palant i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 23:52
        lepsze polskie gowno w polu nizli fiolki w neapolu. szycze smacznego, ja
        wybralem neapol:D
        • Gość: stroiciel jaj Re: no to jesteś palant IP: 138.227.189.* 10.11.05, 09:50
          To dziwne , bo w Neapolu kwiatek tez rosnie na gownie, a ichniejsze gowno nie
          sprosta polskiemu. Wiec sobie pogorszyles.
          • Gość: gownobojca Re: no to jesteś palant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:41
            > To dziwne , bo w Neapolu kwiatek tez rosnie na gownie, a ichniejsze gowno nie
            > sprosta polskiemu. Wiec sobie pogorszyles.

nie bedzie polskie gowno pluc w twarz neapolskiemu! nie rzucim gowna skad nasz
            rod
        • Gość: j. Re: no to jesteś palant i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:56
          > lepsze polskie gowno w polu nizli fiolki w neapolu. szycze smacznego, ja
          > wybralem neapol:D

a wybieraj sobie. tylko nie pisz w innych wątkach jak Ci źle i jak okropnie jest w tej Polsce a fajnie na zachodzie, skoro sam dopłacasz do tego żeby było fajniej.
          • Gość: gó..bójca Re: no to jesteś palant i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 01:11
            Gość portalu: j. napisał(a):

> > lepsze polskie gowno w polu nizli fiolki w neapolu. szycze smacznego, ja
            > > wybralem neapol:D
            >
            > a wybieraj sobie. tylko nie pisz w innych wątkach jak Ci źle i jak okropnie
            jes
            > t w tej Polsce a fajnie na zachodzie, skoro sam dopłacasz do tego żeby było
            faj
            > niej.

mnie jest zle wszedzie, oto prawdziwie polska postawa!
    • Gość: umpapa ja tam tylko chinskie kupuje, zeby dac prace IP: *.npsp.com 10.11.05, 00:03
      ichniejszym dzieciom i wiezniom politycznym
      • Gość: pracodawca Re: ja tam tylko chinskie kupuje, zeby dac prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 00:14
        dobry z ciebie czlowiek. ja pije trzy herbaty dziennie i trzy kawy. zeby i
        chinskie dzieci mogly pracowac i afrykanskie. zaczne pic tez trzy filizanki
        rumianku, to moze te szczyle spod mojego bloku ktos zagoni do roboty.
        • eeela Re: ja tam tylko chinskie kupuje, zeby dac prace 10.11.05, 22:00
          Swietne :-))) Setnie sie usmialam.
      • Gość: idiota Re: ja tam tylko chinskie kupuje, zeby dac prace IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:52
        korzystam tylko z polskich sieci!!!
        Real i Biedronka!!!
        • Gość: realobojca Re: ja tam tylko chinskie kupuje, zeby dac prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:43
          > korzystam tylko z polskich sieci!!!
          > Real i Biedronka!!!

a ja korzystam tylko z polskiej klawiatury, ale z szacunku nie naduzywam
          polskich znakow.
    • k_r_m Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty 10.11.05, 02:58
      Gość portalu: Polak napisał(a):

> Nie kupuje nic polskiego

nie masz się czym chwalić
      • Gość: j. Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:57
        > > Nie kupuje nic polskiego
        >
        > nie masz się czym chwalić

podpisuję się oboma rękami.
    • ufo54 Mają problem ludzie! 10.11.05, 06:45
      Na tak intelibentnie postawione pytanie odpowiem:
      Niektórzy Polacy chcą kupować niektóre polskie produkty. Inni Polacy zaś nie
      chcą tych produktów kupować ale chcą kupować za to inne produkty też polskie.
      Itd. itp.
      Ble, ble, ble.
    • arahat1 Szczegolnie zaleca sie kupowac nabial od rolnika 10.11.05, 07:25
      ktory myje sie raz wroku- na boze narodzenie
      • Gość: Zenonek Re: Szczegolnie zaleca sie kupowac nabial od roln IP: *.chello.pl 10.11.05, 09:35
        Myje sie? Raczej z zona i dzieciatkam wzajemnie sie mlotkami odkruszaja z brudu.
    • Gość: djb Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: 62.233.169.* 10.11.05, 07:50
      ta woda to podobno najgorsza na rynku. Ciekawe skąd jest brana.
      • Gość: zartie Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: 193.111.144.* 10.11.05, 09:00
        Przejęli MultiVitę :-( W wakacje zaczepiłem o Tylicz i na miejscu się o tym
        dowiedziałem.
        • Gość: krzychu Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: 213.92.80.* 10.11.05, 10:47
          nie przejeli tylko kupili od maspexu, ktory chcial sie pozbyc upadajacego
          zakladu i marki, i nie w tym roku, tylko juz pod koniec 2003, coca-cola
          zainvestowala tam sporo kasy, postawila nowa rozlewnie i zbudowala
          kilkadziesiat nowych studni, bylem w tym zakladzie ze maspexu i potem juz za
          coca-coli, i jesli ktos uwaza ze sie tam pogorszylo, to ja chcialbym zeby coca-
          cola przejela np. polskie autostrady, w koncu nie tylko beda ale nie beda
          odbiegac standartami od np.Niemieckich
      • Gość: wodobojca Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:44
        > ta woda to podobno najgorsza na rynku. Ciekawe skąd jest brana.

z wanny polskiego rolnika przed bozym narodzeniem
    • mckk Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty 10.11.05, 08:31
      "Czy jest to jednak ciągle polski produkt? Jakub Marczyński z Dajesz Pracę
      uważa, że tak. - Tak, podobnie jak Danone i każdy wyrób, który powstał w
      Polsce, a przy jego produkcji pracę znaleźli rodacy - argumentuje."

w takim razie fiaty panda to też polskie samochody :-)
      • pluci Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty 10.11.05, 09:49
        > w takim razie fiaty panda to też polskie samochody :-)
        Oczywiscie, że polskie, bo w Polsce wyprodukowane, z częsci głownie powstających
        w Polsce. Przy okazji pandato nasz najwiekszy hit eksportowy.

Czytając ta posty widac wielu ludzi nie rozumiei nie potrafisię "poruszać" w
        zglobalizowanym świecie.
        Ludzie mamy XXI wiek.
        • Gość: j. Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:08
          > Oczywiscie, że polskie, bo w Polsce wyprodukowane, z częsci głownie powstającyc
          > h
          > w Polsce. Przy okazji pandato nasz najwiekszy hit eksportowy.

ja mam taką definicję: jeżeli marka jest polska (powstała w Polsce) to jest to polski produkt. jeżeli marka jest zagraniczna - produkt jest niepolski. oczywiście staram się przy okazji kupować produkty firm które w Polsce mają centralę, ale z tym już trudniej (o czym się przekonałem próbując w oszonie kupić polską szczotkę do butów).
      • Gość: MJDP ...polska marka a polski produkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:57
        Drodzy Państwo - nie rozróżniacie zasadniczej różniczy między MARKĄ a
        produktem. Marki, takie jak Kropla Beskidu czy Łąki Warmi (czy coś takiego) to
        jedynie wytwór mający na celu zmylenie konsumentów co do polskości pochodzenia.
        O ile mi wiadomo znak "Kupując pl prod. dajesz pracę" jest naklejany na
        PRODUKTACH (czyt. nie markach, nie DANONE, nie KRAFT i nie inne - bo to są
        właściciele marek akurat)! które zostały wyprodukowane przy łącznym udziale
        kosztów conajmniej 90% pozostawionych w POLSCE - więc z definicji znak
        występuje na produktach poslkich! Jeśli za coś płacę i mam świadomość tego że
        kasa zostaje w kraju - no to rewelacja! A to że strategią, misją i celami
        sterują specjaliści, którzy mają doświadczenie i wiedzą jak robić biznes aby
        być rentownym - jedynie można głowę ku nim pochylić!...a tak by the way - to
        zapytajcie pracowników Wawelu czy nastroje w firmie się poprawiły po pojawieniu
        się inwestora strategicznego?...zapraszam do postudiowania ekonomii - inaczej
        rozmowy na szanownym forum będą jałowe niczym pogłowie kangurów w Polsce...
        • Gość: markobojca Re: ...polska marka a polski produkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:46
          > Drodzy Państwo - nie rozróżniacie zasadniczej różniczy między MARKĄ a
          > produktem.

rozrozniamy, marka to byla belka, a nowy premier to produkt. uboczny
      • Gość: pandobojca Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:45
        > w takim razie fiaty panda to też polskie samochody :-)

nie, bo pandy mieszkaja w chinach. teraz wszystko chinskie panie. nawet jeden z
        giertychow pono na tajwanskich podzespolach.
    • pioterek Leader Price - najlepsze polskie artykuly. 10.11.05, 08:32
      Najciekawiej gdy póplrodukty przywozi sie z innego kraju (np.Francji), pakuje
      sie w Polsce w torebke i mówi - to tradycyjna Polska marka. Klient mysli, no to
      ktos z naszych rolnikow cos zarobil. Gdzie tam! W miejscu gdzie od lat odbywal
      skup roznych plonów od polskich wytworców, teraz rozpakowuje sie zagraniczne
      transporty kolejowe.
      Watpliwe moralnie??
      • Gość: aa Re: Leader Price - najlepsze polskie artykuly. IP: *.chello.pl 10.11.05, 09:55
        przede wszystkim nie kupujcie wedla- wlascicielem jestcadbury, przerzuccie sie
        na wawel- jest polski.
        jesli chodzi o wode to tylkojakas pollska najlepsza to muszynianka - ma
        najlepszy sklad mineralow pozostale wody to wody zrodlane anie mineralne
        • 0x0001 Re: Leader Price - najlepsze polskie artykuly. 10.11.05, 12:36
          Wawel polski? Ciekawa koncepcja - jest rownie polski jak i Wedel. Decydujacy
          glos ma inwestor strategiczny i bynajmniej nie jest un Krakusem :). A kakao moi
          drodzy nie rosnie na polach pod Myslenicami.
          Niezaleznie od tego w obu firmach pracuja Polacy i dajecie im zatrudnienie
          kupujac ich produkty.
    • Gość: pecio dla mnie polskie znaczy najlepsze:) IP: 62.233.162.* 10.11.05, 09:57
      cze
      co to za niwjka ze nasze zarło to pyta??jes najlepsze na swiecie:)
      inne rzeczy tez
    • Gość: maciej Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.05, 10:05
      Tego rodzaju patrityzm prowadzi na manowce.Dobrego produktu nie trzeba
      reklamowac.Poza tym to bojkot innych towarow (potrzeba nam aby nasze towary
      byly bojkotowane za granica!) niz nasze to wyraz glupoty i stoi w jednej linii
      z checia likwidacji marketow.
      • Gość: j. Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:19

> Poza tym to bojkot innych towarow
        > niz nasze to wyraz glupoty i stoi w jednej linii
        > z checia likwidacji marketow.
        proszę o uzasadnienie...

> potrzeba nam aby nasze towary
        > byly bojkotowane za granica
        proszę o podanie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy kupowaniem przeze mnie polskich towarów a bojkotem polskich towarów za granicą - bo ja jej nie widzę. czyżby promocja rodzimych produktów była w krajach 'nowej europy' zabroniona?

> t-dialin.net
        gdybym był niemcem, to też bym się starał przekonać innych, że nie należy kupować rodzimych produktów samemu starając się kupowac niemieckie.
    • Gość: ja Nie kupuj w hipermarkecie- dajesz pracę! IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 10.11.05, 10:15
      takie powinno być hasełko:). a co do polskich produktów-to trzeba sprawdzać kod
      paskowy 590 to Polskie, bo na wielu produktach jest napis -wyprodukowano dla" i
      dalej adres biura firmy w Polsce :), a gdzieś tam drobnym maczkiem (albo i
      nie)...w Chinach:)
      • jot.be Re: Nie kupuj w hipermarkecie- dajesz pracę! 10.11.05, 10:34
        A zabierasz tym z hipermarketów.....
        Chyba, że oni tam pracują nie z własnej woli...
      • Gość: j. Re: Nie kupuj w hipermarkecie- dajesz pracę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 17:46
        niestety z tą 590 to nie do końca tak. czasami może być produkt wyprodukowany w polsce, a z innym numerkiem (pewnie w drugą stronę też). ale zasadniczo w większości się sprawdza.
    • Gość: zorzaporanna Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.ast.warszawa.sint.pl 10.11.05, 10:18
      Chciałbym kupować polskie pomarańcze i cytryny a tu, cholera, nigdzie nie mogę
      ich dostać. Wszystko przez tą żydowsko-masonńską globalizację.
    • Gość: pozkaz Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: 83.238.50.* 10.11.05, 10:25
      Z treści wynika, że Polacy chcą kupować polską żywność, a nie produkty. To jest
      jednak róznica.
    • Gość: blll Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: 213.77.27.* 10.11.05, 10:37
      boś głupi
    • Gość: revo szkoda, że mieszkania są tylko polskie!!!! IP: 195.8.101.* 10.11.05, 10:57
    • Gość: revo w agencjach Polki najlepsze!!!! IP: 195.8.101.* 10.11.05, 10:58
    • kaisy7 Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty 10.11.05, 11:05
      Kupowałem ostatnio sporo matriałów budowlanych do urządzenia mieszkania. I
      patrzyłem, czy biorę włoską ceramikę czy naszą. Brałem naszą. Tyle mogę zrobić
      w walce z bezrobociem. Tylko tyle i aż tyle.
      Bo jak jest zbyt to i ręce do wytwarzania potrzebne.
    • Gość: iberelka1 Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.Red-83-49-232.dynamicIP.rima-tde.net 10.11.05, 11:07
      A ja od wielu lat mieszkam za granica, i kiedy mam okazje zjesc polskiego
      jedzonka jestem szczesliwa. Byl okres, ze pojawilo sie mnóstwo firm
      oferujacych polskie produkty bardzo watpliwej jakosci. Ale na szczescie,
      metoda naturalnej selekcji powoli sie wykruszaja. I znów mozna kupic pyszne
      kabanoski, ser zólty, doskonale polski sosy Lowicza (a nie Knorra, chociaz i
      Knorr dopasowuje sie nieco do polskich gustów)i sledziki. Mmm. Ide na sniadanko.
    • Gość: pako KUBUŚ, TYMBARK, WAWEL, BAKOMA - ekstraklasa IP: *.77.classcom.pl 10.11.05, 11:08
      To są produkty które bardo cęsto kupuję. Nie daję się nabierać na różne
      oszukańcze smakusie itp.

Mam nadzieję, że te polskie firmy będą sobie odbrze radzić.
      • Gość: u3 Re: KUBUŚ, TYMBARK, WAWEL, BAKOMA - ekstraklasa IP: *.acn.waw.pl 10.11.05, 12:12
        udziały w Bakomie ma Danone ;)
      • rebjot Re: KUBUŚ, TYMBARK, WAWEL, BAKOMA - ekstraklasa 10.11.05, 13:01
        jak sobie będą dobrze radzić to na pewno ktoś je wykupi, przynajmniej jakąś
        część ich akcji. tylko dziadostwa nikt kupowac nie chce więc "polskość" danego
        wytwórcy może wynikać z zerowego zainteresowania nim i tym co produkuje W dobie
        globalizacji nie ma już, poza małym biznesem, firm narodowych. Nawet przejmujący
        tracą taki charakter. czy koncern GM mający fabryki na całymn świecie to jeszcze
        jest firma amerykańska? Poza tym kilka polskich firm dołączyło do grona
        międzynarodowych graczy np Amica
    • Gość: skuba Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.asta-net.com.pl 10.11.05, 11:20
      a jak jest na rynku makaronów?Czy produktami polskimi sąjuz tylko te makarony z
      lokalnych wytwórni?
      • Gość: makaronobojca Re: Czy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 00:51
        > a jak jest na rynku makaronów?

makaronom mowimy nie, bo to wynalazek wloski-chinski! kartoflom tez nie bo sa z
        ameryki. proawdziwy polak je rzepe i tylko rzepe.
    • Gość: Jerzy Polacy chcą kupować polskie produkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:03
      Powinno się kupowac polskie produkty. Zwłaszcza żywność. Jest o wiele lepsza niż
      ta pochodząca z zagranicy. Niestety często jesteśmy oszukiwani. Produkt o
      polskiej nazwie okazuje się być produkcją zagraniczną. Każdy produkt powinien
      mieć dokładny i czytelny opis o kraju pochodzenia. Tak jak firma działająca w
      naszym kraju. Okazuje się Że "Biedronka" nie jest polską firma natomiast SPHINX
      jest czysto polska fimą.
      Wiele naszych produktów jest świetnych. Brakuje im tylko dobrej reklamy.
      Większość Polaków chce kupować polskie produkty. Zniechęcają ich do tego
      informacje np. o mobingu stosowanym w firmie. Wiele osób nie chce przykładać do
      tego ręki i przestaje kupować produkty z takiej firmy. Wielokrotnie spotkalem
      sie z taką sytuacją i tak właśnie tłumaczyli się kupujący.
    • Gość: Golasek W zasadzie nie interesuje mnie czy polski czy nie IP: 83.238.15.* 10.11.05, 13:10
      Na pewno nie jest to kryterium podczas poszukiwań ale gdy na półce widzę w
      zasadzie identyczne produkty, cena podobna a na jednym z nich jest informacja
      że 100% polskie to na pewno wybiorę właśnie ten produkt. I w tym tkwi cała
      tajemnica dlaczego chętnie kupuję polskie ale w ankiecie zaznaczyłem że nie ma
      dla mnie znaczenia pochodzenie towaru
    • Gość: F.Y.M to jest prawdziwy patriotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:22
      Patriotyzm w wymiarze XXI wieku właśnie na tym polega. Pie.....lenie Rycka czy
      innych oszołomów to jest tylko czcza gadaninia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka