Dodaj do ulubionych

Coraz więcej Brytyjczyków odwiedza Polskę

14.11.05, 20:45
Kazdego Brytola na powitanie i pozegnanie szklana wyborowej.
Napewno powroca , jak Szwedzi.
Gospodarka wzrosnie !
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Coraz więcej Brytyjczyków odwiedza Polskę IP: *.telia.com 14.11.05, 20:56
      Stary, posluchaj mnie uwaznie: dzisiaj masz nie najlepszy dzien!
    • Gość: MACIEJ BO GDYBY TE LINIE OBSLUGIWAL "LOT" JAK Z USA IP: *.nycmny.east.verizon.net 14.11.05, 20:58
      to do Londynu z NYC sa bilety po 450 doll a do Wawy z NYC po 1,000 doll na LOT.
      Szczescie ze z NYC do Londynu nie lata "LOT" bo by Brytoli przyzwyczail do
      polskich cen.
      • katolik_polski1 Re: BO GDYBY TE LINIE OBSLUGIWAL "LOT" JAK Z USA 14.11.05, 21:15
        Ale musisz wziac pod uwage komfort i kulturalna obsluge
        w LOT .
        Poza tym LOTem zawsze dolecisz !
        • Gość: Grzesiek lecialem w tym roku do Londynu i z powrotem 20 raz IP: .1P3D* / 194.75.37.* 14.11.05, 21:32
          20 razy z czego sie spoznil 15 razy.
        • Gość: mongo Re: BO GDYBY TE LINIE OBSLUGIWAL "LOT" JAK Z USA IP: *.157.79.83.cust.bluewin.ch 14.11.05, 22:45
          zawsze? w zeszlym roku mialem leciec do zurichu, poranny lot, po 2h na pasie,
          ostatecznie lot zostal odwolany, fakt, ze przepisali mi bilet na innego
          przewoznika (wiec lot-em nie dolecialem), ale ostatecznie zamiast o ok. 9 rano
          byc w zurichu bylem o 17, wiec caly dzien z glowy, dlatego, ze samolot nie
          zostal sprawdzony przez technikow (pilotowi zajelo 5min. aby stwierdzic, ze jest
          jakis problem), to by bylo na tyle jezeli chodzi o jakosc lot-u.
          • meerkat1 Re: BO GDYBY TE LINIE OBSLUGIWAL "LOT" JAK Z USA 14.11.05, 23:11
            W ubieglym roku Polske odwiedzilo stricte turystycznie 375ciu Brytyjczykow.

W biezacym rok zanotowano powazny wzrost!
            • eva15 Re: BO GDYBY TE LINIE OBSLUGIWAL "LOT" JAK Z USA 15.11.05, 01:15
              meerkat1 napisał:

> W ubieglym roku Polske odwiedzilo stricte turystycznie 375ciu Brytyjczykow.
              > W biezacym rok zanotowano powazny wzrost!

Oby tylko dalej nie rósł.

Czesi zaczęli policyjnie usuwać brytyjską hołotę. przylatuje żulia tanimi
              samolotami upija się do nieprzytomności, później obrzyguje i dewastuje śliczną
              Pragę. Czesi mają dość i zaczęli ich wyrzucać. Drobny zarobek ze sprzedaży
              tanich alkoholi nie wyrównuje strat, zaśmiecenia miasta i zniszczeń. Teraz mogą
              sobie ci godni obywatele GB polatać do Polski i tam siać iście brytyjską
              kulturę. Jeszcze tylko brakuje, aby Ossis przerzucili się z Majorki
              (Balernamann) na Polskę. Chwała Bogu w Polsce za zimno chyba..
              • Gość: odwazny Re:Nareszcie bedzie spokoj w innych krajach IP: *.mad1.adsl.uni2.es 15.11.05, 17:47
                "eva" nakreslila sytuacje. Jaz osobiscie jestem super szczesliwy. NARESZCIE,
                nie bedziemu miec tych tanich "Easy Jetowcow" w Hiszpanii, Portugalii i Grecji.
                Niech jerzdza do Polski i robia huliganskie burdy, pijackie orgie. Ha...ha.....
                nareszcie bede mogl pojechac na wakacje do Hiszpanii!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: alef zero Idz pan, panie katoliku do kaduka z tym swoim IP: *.trw.com 14.11.05, 23:51
          LOT-em. Lecialem we wrzesniu z JFK do W-wy, i powiedzialem sobie, ze pierwszy
          i ostatni raz. Samolot spozniony 3 godziny, wylot w srodku nocy, maszyna inna
          niz zaplanowano, jakas awaryjna, inny rozklad foteli, inne miejsce mialem niz
          oryginalnie na bilecie, nic nie dziala, ani muzyka ani wideo ani nawet swiatlo
          w jednaj z toalet sie nie swiecilo. Jedzenie tez ponizej przecietnej.
          Nastepnym razem polece KLM/Northwest albo British Airways.

> Poza tym LOTem zawsze dolecisz !

A kto kiedy nie dolecial do W-wy nie-Lotem?

Obie straszne katastrofy mial wlasnie LOT - jedna w 1980 a druga w 1987 (chyba).
          Fakt, ze latali jeszcze wtedy na IL-ach 62.
    • Gość: sel Re: Coraz więcej Brytyjczyków odwiedza Polskę IP: *.bredband.skanova.com 14.11.05, 21:02
      Oczywiscie. Teraz cala Europa bedzie przylatywala, zeby na wlasne oczy zobaczyc
      brunatno-czarna IV Rzeczpospolita.
    • Gość: pgpg chcemy ich więcej... IP: *.petrus.com.pl 14.11.05, 21:02
      zapraszam nie tylko do Warszawy i Krakowa, niech wpadną do Torunia, Wrocławia
      itp.
      • Gość: jadviga Re: chcemy ich więcej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 23:41
        przed wypadem do Torunia warto przyjechac do Bydgoszczy na zakupy i inne
        atrakcje, a na wieczor do Torunia na rundke po starowce i z powrotem do Bydzi
        do hotelu.
    • Gość: marek poplawski nie prawda IP: *.ipt.aol.com 14.11.05, 21:34
      bez jaj prosze panstwo. mieszkam w londynie i wiem, ze do polski lataja glownie
      polacy pracujacy, mieszkajacy na wyspach. brytyjczykow polska b. malo interesuje
      • Gość: xxx222 Re: nie prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:42
        To prawda. Aby brytyjskie media zainteresowały się Polską, to chyba musiała by
        w Polsce wybuchnąć co najmniej bomba atomowa.
        • Gość: paulozwawy Re: nie prawda IP: 83.18.100.* 14.11.05, 23:17
          tak odwiedzaja Polske w weekendy zeby zaliczyc tanie jak dla nich polskie
          dupcie w agencji, nachlac sie piwa i po wydaniu 200 EURo w wwekend wrocic i
          pracowac przez 5 dni
          • Gość: londoner prawda ! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.11.05, 01:43
            Pracuje w londynie i w mojej robocie "czarny" zna tylko kilka slow po polsku
            (same przeklenstwa) - jak sie go spytalem kto go tego nauczyl - to on mowi, ze
            polskie dziewczyny. Ktoregos dnia czarny mowi mi, ze w grudniu leci do
            warszawy - ja mu na to, ze lepiej w lato jak jest ladnie i cieplo to cos
            zobaczy a nie w zime - jak snieg i zimno - a czarny mowi, ze mu to nie
            przeszkadza bo i tak nie bedzie wychoidzil nigdzie z hotelu (tylko pil i
            ruchal).
            • Gość: Obywatel Re: prawda ! chyba inaczej czyli NIEPRAWDA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:11
              Jak 'londoner'-żydoner splunie, to wszyskim się dostanie za jednym splunięciem:
              Polsce, Polkom, Polakom i na dodatek "czarnym".
              Ot co to znaczy wielowiekowa wprawa i doświadczenie!
      • anna-dark Ilu z nich lata na laski??? 14.11.05, 23:55
        Ilu z nich lata na laski???

Gość portalu: marek poplawski napisał(a):

> bez jaj prosze panstwo. mieszkam w londynie i wiem, ze do polski lataja
        glownie
        >
        > polacy pracujacy, mieszkajacy na wyspach. brytyjczykow polska b. malo
        interesuj
        > e
        • Gość: john lennin Re: Ilu z nich lata na laski??? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.11.05, 01:11
          anna-dark napisała:

> Ilu z nich lata na laski???
          >
          > Gość portalu: marek poplawski napisał(a):
          >
          > > bez jaj prosze panstwo. mieszkam w londynie i wiem, ze do polski lataja
          > glownie
          > >
          > > polacy pracujacy, mieszkajacy na wyspach. brytyjczykow polska b. malo
          > interesuj
          > > e

Przegladalem dzisiaj forum i natknalem sie na twoje posty joanno dark, przyznam
          ze nie robisz wrazenia osoby zbyt bystrej, dlatego nie bede podawal cyferki bo
          moglabys sie w wyzszej arytmetyce, ze tak powiem pogubic, ale uwierz mi, ze
          przedmowca ma calkowita racje.
          Anglicy najczesciej do Polski podobnie jak i do Pragi czy na Ibize jezdza
          tylko w jednym celu, uchlec sie prawie za darmo i zaliczyc jaknajwieksza ilosc
          panienek.
      • Gość: John Lennin;) Re: nie prawda IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.11.05, 00:48

glownie
        >
        interesuj
        > e

Bzdury opowiadasz.
        Ja mieszkam w Londynie 16 lat, pracuje w City i z tad wiem,ze Polska staje sie
        bardzo atrakcyjna dla Anglikow i nie tylko.
        Wystarczy tylko pojsc do jakiegokolwiek biora podrozy a przekonasz sie jak
        ciezko teraz o jakas wycieczke czy samolot do Polski a ofert jest naprawde
        calkiem sporo.
      • Gość: john Lennin:) Re: nie prawda IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.11.05, 00:59

glownie
        >
        interesuj
        > e

Co ty tam wiesz.
        Ja mieszkam w Londynie 16 lat, pracuje w City i wiem, ze Polska staje sie
        bardzo popularna na wyspach i to mniej wiecej od roku czasu.
        Na dowod tego polecam ci przejsc sie po biorach podroze i popytac o wycieczki,
        wczasy i loty do Polski, a zapewniam cie, ze trudno bedzie ci znalesc jakies
        wolne miejsca, pomimo, ze ofert jest teraz calkiem sporo.
      • Gość: unijny Re: Angole nie przyjezdzaja do Polski na wakacje IP: *.mad1.adsl.uni2.es 15.11.05, 17:49
        te mizerne 375 osob ( z Polskimi paszportami) przyjechalo aby poodwiedzac
        rodziny!!!!
        Jacy turysci - przestanmy marzyc!!!!!!!!!!!
    • anna-dark Ech, jak oni chleją...!!! 14.11.05, 23:54
      Ech, jak oni chleją...!!!

katolik_polski1 napisał:

> Kazdego Brytola na powitanie i pozegnanie szklana wyborowej.
      > Napewno powroca , jak Szwedzi.
      > Gospodarka wzrosnie !
      • Gość: baryła Re: Ech, jak oni chleją...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 00:04
        [Inkasent ziewa i zasypia]
        Ola: Proszę Pana ! Proszę Pana !! Proszę Pana !!!
        Paluch: Widzisz komputer. Angielska wóda.

...

[Furmankę zatrzymuje patrol milicji]
        Milicjant: Ta fura służy do przewożenia osób !?
        Paluch: Nad jeziorko, na gliniankę rybkę złowić na wigilię.
        Milicjant: Dowód osobisty. Kartę woźnicy, proszę ... Co wy mnie tu dajecie ?! A
        ! Paszport ! Najpóźniej w pierwszy dzień po świętach, należy paszport zwrócić !
        W porządku ! Można jechać !
        Paluch: Ale dlaczego mam zwrócić ?!!
        Milicjant: Wróciliście z zagranicy !
        Paluch: Ja ?!!! Z jakiej zagranicy ?!
        Milicjant: No jak to z jakiej zagranicy !!! Byliście w Anglii !!! Nie udawajcie
        głupiego !!! Można jechać !!
        Paluch: Tak jest !
        Wąsacz: Gdzieś ty był ?!!
        Tata Tradycji: Toś ty w Anglii był ?!!! Czegoś nic nie mówił ?!!
        Zofia: On w ogóle nie gaduła jakiś !
        Dyrman: Chłop gadać nie musi !
        Tata Tradycji: Długo byłeś ?!!
        Paluch: Jeden dzień !
        Dyrman: To krótko.
        Paluch: Trudno wytrzymać człowieku tam ! Taką rudą wódę piją, na myszach !
        Dyrman: To tam jeszcze bardziej garują jak u nas ?!!!
        Paluch: Uuuuu, bez porównania, kochany... taki malutki wypijesz, dwa dni
        nieprzytomny jesteś !
        Dyrman: O rany boskie !!!
    • eva15 Czesi zaczęli policyjnie usuwać brytyjską hołotę 15.11.05, 00:39
      Przylatuje żulia tanimi samolotami upija się do nieprzytomności, późnie
      obrzyguje i dewastuje śliczną Pragę. Czesi mają dość i zaczęli ich wyrzucać.
      Drobny zarobek ze sprzedaży tanich alkoholi nie wyrównuje strat, zaśmiecenia
      miasta i zniszczeń. Teraz mogą sobie ci godni obywatele GB polatać do Polski i
      tam siać iście brytyjską kulturę. Jeszcze tylko brakuje, aby Ossis przerzucili
      się z Majorki (Balernamann) na Polskę. Chwała Bogu w Polsce za zimno chyba..
      • janosik6 Rebiata nie klodzta sie ,gdzie jest prawda ? 15.11.05, 08:14
        wSZYSCY WIEDZXA PO CO przyjezdzali ,przyjezdzaja i beda przyjezdzali tak
        angole,jak kiedys wlosi,jugole,grecy i kogo tam jeszcze pominolem.
        Wiadomo ze nie przyjezdzali ani przyjezdzaja ogladac ani te szare budynki ani
        jakies tam wawele gdyz tego maja wszyscy pod dostatkiem u siebie...
        Przyjezdali podupczyc ,podupczyc gdyz polki podobaly im sie i byly o wiele
        latwiejsze w nawiazaniu kontaktow jak kobiety z innych nacji europejskich.
        Tutaj gdzie mieszkam widze to co roku co tutaj sie dzieje .
        Dzieki polskim kobietom , bambusy dowartosciowaly sie jako mezczyzni .
        Obok bambusow takze albanczycy zaczeli w koncu dupczyc kobiety.
        Wczesniej jak to robili to najwyzej chlop z chlopem albo z kozom ,czy baranem.
        Teraz nie ma to jak albanski czy bambuski materac dla polski..
        Przyjezdzaja kobiety ze wszystkich krajow bylej europy wschodniej ale takie
        dajki jak polki nie uraczysz.
        Wstyd mi , swtyd gdyz nie uwazam sie za rasiste ale dzieki takim obrazkom
        jakie obserwuje znienawidzielm te die rasy.
        Wiem ze to nie jest ich wina ,ale ich zachowanie i radoche ze dupcza i sa
        rozchwytywani daje miprawo do tej nienawisci.
        Czesto tlumaczylem im listy polek czy pisalem im do nich .
        Zenada zwykla zenada ,wiekszosc to mezatki pomimo ze i mlode osobki bylyi sa.
        Nawet matka z corka co przyjechaly na wakacje na tydzien, to tydzien spedzily
        razemz dwoma bambusami...
        Wiecie co to jest i jakie sie ma uczucie jak taki zwykly smiec albanski ,taki
        brudas co do wczoraj jak walil to najwyzej koze czy kure ze swego czy sasiada
        podworka..
        I taki brudas zeby mi pokazywal zdecia i listy adwokatek ,lekarek kobiet na
        poziomie .
        Niedawno poznalem taka panienke , architekt z miasta wroclaw co zostala tutaj z
        albanczykiem (okolo 40latek)takim smieciarzem ,takim lachem ze glowa boli.
        A panna ? bardzo ladna ,mloda (25-28lat)..
        Ale zeby nie byc goloslownym wystarczy teraz na swieta ,isc na lotnisko i
        zobaczyc kto poza polakami (gaZ-arbajterami)oczywiscie przyjezda do polski...
        Wystarczy tylko dobrze zaobserwowac i ,i ?i wychodzi Moje na wierzchu..
        pozdr.
        • Gość: mufik Re: Rebiata nie klodzta sie ,gdzie jest prawda ? IP: *.static.qsc.de 15.11.05, 08:33
          Janosik wyluzuj sie bo dostaniesz zawalu. Postaram Ci sie wytlumaczyc ten
          fenomen przynajmniej w czesci:
          > I taki brudas zeby mi pokazywal zdecia i listy adwokatek ,lekarek kobiet na
          > poziomie .
          > Niedawno poznalem taka panienke , architekt z miasta wroclaw co zostala tutaj

Tobie sie wydaje ze to sa kobiety na poziomie ale wcale tak nie jest. Wiesz
          dlaczego w Polsce jest tak duzo holoty i chamstwa wsrod starszych lekarzy i
          innych ludzi po studiach ? Bo kiedys na studia przyjmowalo sie nie wg. wynikow
          lecz w duzej mierze wg punktow za pochodzenie, tzn. ze prymus pochodzacy z
          miasta ktory skonczyl najlepsze liceum w miescie z najlepszym wynikiem i
          pochodzacy z rodziny inteligenckiej mial wieksze problemy z dostaniem sie na
          medycyne jak chloptas (czy tez dziewuszka) ze wsi zabitej dziurami ktora
          skonczyla jekies liceum przy PGR-ze pochodzaca z rodziny w ktorej jeszcze nikt
          nie zrobil matury.
          Te studia nie zrobia z nich inteligencji one dalej pozostaja wyksztalcona
          holota. Wystarczy ze z nimi porozmawiasz to wtedy sam sie przekonasz. Kulture i
          "poziom" wynosi sie z domu.

pozdrawiam
          • Gość: Obywatel Re: gdzie jest prawda ? NIE w Gazecie Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:03
            W Gazecie Wyborczej prawdy nie znajdziecie.
    • Gość: Bolo brfytyjski paszport i polska narodowosc :) IP: *.212.165.253.tisdip.tiscali.de 15.11.05, 09:09
      zapomnieli dodac,z brytyjskim paszportem ale polskiej narodowosci.Normalny
      Anglik nie ma ochoty przyjezdzac do tego polskiego skansenu dziadostwa.
      • Gość: Lektor Re: brfytyjczyk owszem, szuka w Polsce pracy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:02
        I bardzo często ją znajduje jako 'nativ speaker', w szkołach nauki języka
        angielskiego. Moda płata dziwne figle.
    • Gość: omnicorp Re: Coraz więcej Brytyjczyków odwiedza Polskę IP: *.cm-upc.chello.se 15.11.05, 15:19
      Rozchodzi sie tutaj o tych kolorowych bogatych czy normalnych bialych brytoli?
      • Gość: umysl pracujacy Re: A beda potem bambinki.....Polaczki ..... IP: *.mad1.adsl.uni2.es 15.11.05, 17:54
        A jak nasze "panienki" beda rodzic czekoladowe bambini, Polaczki z krwqi i
        kosci, to za parenascie lat beda nam te bambini z dowodem osobistym "polskim"
        rzycac koktaile Molotova, narzekajac, ze "panstwo" sie nimi nie interesuje. Ale
        bedzie wesolo.
        .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka