alkud 22.11.05, 23:21 BENZYNA ZA 2 ZŁ??!?!?!?!?!?!?!?!?!?! to możliwe! wystarczy tylko obniżyć haracz dla państwa... --- ISLAM A NIEWIERNI religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcov PiS: po nowym roku juz nie bedzie taniej benzyny 22.11.05, 23:22 Ale pani ministrowa z PiS chce zamknac wszystkie supermarkety i po nowym roku juz nie bedzie taniej benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
piss Re: PiS: po nowym roku juz nie bedzie taniej benz 22.11.05, 23:32 mcov napisał: > Ale pani ministrowa z PiS chce zamknac wszystkie supermarkety i po nowym roku > juz nie bedzie taniej benzyny. I wpakuje Cię do obozu koncentracyjnego. PiS już ma Twoje IP, więc na wszelki wypadek jak najszybciej wiej na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Niech przy stacjach Orlenu i Lotosu zlokalizuja... 22.11.05, 23:36 ...agencje towarzyskie, ze nizka dla ich klientow.... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Niech przy stacjach Orlenu i Lotosu zlokalizuja.,. 22.11.05, 23:39 ...agencje towarzyskie, ze znizka dla ich klientow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś W Legnicy na Auchanie 95 kosztuje 3.55 a ON 3,66! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas_Wedrowniczek2 a w Gdansku było też tanie bo ... IP: *.prs.pl 23.11.05, 06:42 W Gdańsku też jest stacja przy Auchan, ale mnie się kojarzy trochę inaczej: Sam tam tankowałem aż wyczytałem z gazety jak pewien gość do swojego 45 litrowego zbiornika wlał (wg wskazań licznika na dystrybutorze) 50 l paliwa. Tak ordynarnego podkręcania liczników długo nie zapomnę. Tak więc Auchonów nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cozano Re: a w Gdansku było też tanie bo ... 23.11.05, 08:46 W Poznaniu też parę razy tankowałem w stacjacj przy Auchan. Co do jakości może i nie miałem zastrzeżeń, ale jakoś dziwnie wychodziło, że zbiornik paliwa nagle się u mnie zwiększał, bo wchodziło do niego conajmniej 3-4 litry benzyny więcej niż zazwyczaj. Niby było nieco taniej za litr, ale za to drożej za tankowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub czasopisma W poznaniu na Tesco to samo IP: *.itti.com.pl / *.itti.com.pl 23.11.05, 12:04 Tyle, że z gazem Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: W poznaniu na Tesco to samo 23.11.05, 17:21 Oto mój wątek z forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=25118081&a=25118081 Dotyczy Neste. Ja od pewnego czasu już tam nie tankuję i innych zniechęcam. Na Neste ZAWSZE wchodziło mi 3-4 litry więcej do baku (zawsze tankuję do prawie pustego, więc wiem, co mówię, a wiem też, że inni dotankowują po kilka litrów bo np. nie mają akurat pieniędzy na pełny bak i na takich klientach Neste żeruje - oni nie MAJĄ SZANS się zorientować). Od tamtej pory tankuję na Statoilu (punkty premium) lub Shellu (dobre hotdogi). I wychodzi TANIEJ (wierzcie lub nie, ale jak cię przytną na 3-4 litry paliwa = ok. 15-16 zł to pomyślcie, jaka różnica w nominalnej cenie ON wam to zrekompensuje przy pełnym baku (u mnie 62 l). 26 groszy różnicy!!! A czy ktoś widział stację Neste powiedzmy za 4 zł benzynę a obok Shella z ceną 4,26 lub więcej??? Nie! Bo aż takie duże te różnice nie są. I potem ktoś się zdziwi, że Neste ma najwięcej stacji w Polsce. Tak kiedyś będzie. Naiwnych nie sieją. Podobnie jest na pewno w marketach. Jak market jedną ręką daje, to drugą odbiera, powinniśmy się już tego nauczyć. W przypadku zwykłych towarów okrada dystrybutorów i dostawców. W przypadku benzyny - samych kupujących, najpewniej fałszując liczniki. Sami się kiedyś przekonajcie - zatankujcie po zapaleniu się lampki rezerwy na jednej z "tanich stacji" a potem na normalnej, w wielkiej sieci. Polecam, bardzo pouczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: Niech przy stacjach Orlenu i Lotosu zlokalizu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:55 Hehe mieszkam 300m od stacji orlenu i prostytutek tam nie brakuje. Ale nie wiem czy tankując tam otrzymujesz gratisowa obsluge pan, może jak sie zaleje tira do pełna? Ale ja tankuje wlasnie na auchan za te 3.59, jakby sie zatankowalo tira, to za zaoszczedzone pieniadze wybierzesz sie na duzo lepsze panienki. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Niech przy stacjach Orlenu i Lotosu zlokalizu 23.11.05, 08:35 heraldek napisał: > ...agencje towarzyskie, ze znizka dla ich klientow.... Albo stacje zapladniania in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbrum Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.chello.pl 22.11.05, 23:49 Tiaaa, ciekawe, czy klienci mają na uwadze, że z paliwem z hiipermarketu może być jak z szynką - z kilograma szynki po dodania paru chemicznych wynalazków i wody robi się 1,80 "szynki" . Skoro za 3,59 można kupic pod hipermarketem 1 litr "benzyny" , to nawet przeliczając to przy dodatkach 50% ( x1,50) wychodzi 5,385 za litr prawdziwej benzyny! Kto tankował pod hipermarketem, ten potwierdzi, jak się silnik zasyfia.. Oszczędzajcie na paliwie - wydacie na mechaników ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkot - krakus Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 22.11.05, 23:50 Biopaliwa moglyby byc sprzedawane z zyskiem po 2,29 zł. Jednak Rosja buduje RURY i z rur trzeba czerpac. Panie Marcinkiewicz, BIOPALIWA! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe 22.11.05, 23:57 dziękuję bardzo za takie PRZYMUSOWE biopaliwa, które po paru latach zrujnują mi silnik, i zamiast zaoszczędzić kilka tysięcy w perspektywie tych lat stracę kilkanaście tysięcy na nowy silnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:02 Nie no przymusu by nie bylo, biopaliwa za tyle, a normalny ON za tyle... Szkoda ze lobby naftowe blokuje ta idee, bo nie wiem po co mamy placic tyle kasy arabom, skoro moze zarobic polski rolnik???? Sa tacy ktorzy leja do starszych diesli na zywca olej rzepakowy (co prawda w lecie, albo po zainstalowaniu instalacji podgrzewajacej calosc do 80C), albo mieszanke 1:2 (na korzysc rzepaku) i jezdzą. Za zaoszczedzona kase co kilkanascie tysiecy km kupisz sobie "nowy" silnik, nie mowiac o tym, ze starsze diesle pracuja na tym swietnie i mniej zanieczyszczaja srodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw wole zeby zarobil arab niz polski cham od Leppera IP: *.acn.waw.pl 23.11.05, 00:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: wole zeby zarobil arab niz polski cham od Lep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 02:22 to szkoda, pozniej musisz placic akcyze zeby mieli co zrec... poza tym gdyby troche zarobili, to by sie czesc odchamila.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł albo odchamiła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 02:23 albo zaczęliby wreszcie uczciwie płacić ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Polska mogłaby mieć najtańsze paliwo w Europie 23.11.05, 08:40 Biopaliwa byłyby tym rozwiązaniem. niestety nie wszystkim na tym zależy... 6600 stacji nie jest tym zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi MIESZKAM WE FRANCJI i... IP: 194.51.20.* 23.11.05, 14:43 to co jest napisane w artykule, to klamstwo. Nadal benzyna przy supermarketach jest ZNACZNIE tansza niz gdzie indziej. Byc moze roznica sie zmniejszyla w przeciagu kilku lat, ale tez dlatego, ze zdziercy z BP, Shella, Esso, Atac i.in. obnizyli swoje marze. Supermarket powinien byc co 5 km, to ceny wszystkiego by polecialy w dol!!! Nieuki z PiS, Samoobrony, PSL, LPR nie rozumieja, ze supermarkety konkuruja rowniez ze soba nawzajem, wiec jak juz wykoncza drobnych sprzedawcow, to i tak nie poszybuja z cenami, bo ich konkurencja wykosi. Takie to trudne do zrozumienia?!??!!? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: MIESZKAM WE FRANCJI i... 23.11.05, 15:00 Gość portalu: toudi napisał(a): >Nieuki z PiS, Samoobrony, PSL, LPR nie rozumieja, ze supermarkety konkuruja >rowniez ze soba nawzajem, wiec jak juz wykoncza drobnych sprzedawcow, to i tak >nie poszybuja z cenami, bo ich konkurencja wykosi. Takie to trudne do >zrozumienia?!??!!? Są wśród nas ci (jest ich większość), których wiedza jest żałośnie niska. Oni do dziś nie potrafią zrozumieć, że wysoka płaca NIE WYNIKA NIGDY w długofalowym ujęciu z działania czerwonych ze związków zawodowych, a wynika WYŁĄCZNIE z rynkowego konkurowania pracodawców o ograniczoną liczbę pracowników. Oni nie potrafią ciągle zrozumieć, że TYLKO nieograniczona konkurencja potrafi zadbać o niskie ceny i ciągły wzrost wydajności pracy (co z kolei przekłada się na wzrost ceny za pracę najemną). Oni, mówiąc treściwie, to SĄ DURNIE, którzy przez to, że wygrywają wybory głosami ogłuponej większości, mają przekonanie o jakiejś dziejowej misji w gospodarce, gdy tak naprawdę potrzebują wyłącznie doedukowania do choćby poziomu wiedzy minimum (minimum, aby zrozumieć podstawy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkot - krakus Re: A ja w Szkocji, i co? IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 23.11.05, 19:49 Glownie piszesz nie na temat. Z tego, ze mieszkasz we Francji nie wynikaja stwierdzenia w twoim tekscie. Pochwala hipermarketow? Taa, ceny spadna, az wzrosna. Nie myl konkurencji z oligopolem wielkich sieci. Bo celem hipermarketow jest zmonopolizowanie rynku (zakup towarow) i sprzedazy. Nie z sufitu haslo "jakosc tesco" - jako czegos podlej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: A ja w Szkocji, i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 00:00 Dalej nic nie rozumiesz! Jeśli nie będzie wsparcia przedsiębiorców ze strony państwa, to żadnego oligopolu nie będzie, bo każdy będzie mógł założyć hipermarket. A działania na rzecz uniemożliwienia tego konkurencji ZAWSZE będą za drogie. Dopóki nie znajdzie się paru mężyków stanu, którzy założą komitet "Pcim bez hipermarketu" z dziwnie dużym budżetem... Jeśli zaś chodzi o "jakość tesco", to lepiej pilnuj swoich zakupów, są ludzie, których stać tylko na tesco. Nawiasem mówiąc, rozliczne dobra trwałe (w odróżnieniu od mięsa...) są wszędzie jednakowej jakości, różnica tkwi tylko w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycham sam jesteś cham!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:43 Lepiej spójrz na siebie, zastanow się kim jesteś, czego dokonałeś w swoim życiu, i co w gruncie rzeczy sobą reprezentujesz. To właśnie tacy ludzie jak ty to prawdziwe ordynusy, co im się zdaje że są kimś lepszym, bo mieszkają gdzieś w jakimś bloku na 40 metrach kwadratowych na 3 piętrze. Sam chamie masz na pewno przodków pochądzących ze wsi, to tak nagle zmieniłeś korzenie?? (jak jesteś taki mądry to spieprzaj stąd do Kuwejtu szejkom tyłki podcierać) Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe 23.11.05, 08:37 2.26? Z Akcyzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe IP: *.egi.kth.se 23.11.05, 15:56 chcialabym zwrocic uwage na fakt ze wiekszosc nowych aut na benzyne moze spokojnie pracowac na domieszce do 25% etanolu... to ze lobby naftowe mowilo co innego to czysta polityka. no i zawsze mozna kupic flexifuel. w europie sa co prawda tylko 3 modele w tej chwili, ale 7 DUZYCH producentow samochodow ma razem 59 modeli flexifuel w brazyli... jak sie dowiedza ze w europie jst popyt na pewno przeeniosa je do europy.... to ze w polsce nikt nie jst tym zainteresowany to tylko i wylacznie nasza porazka.... popatrzcie na szwecje, 90% sprzedazy forda w szwecji to flexifuel. w 2005 10% wszystkich sprzedazy samochodow to flexifuel i hybryda (a to raptem 4 modele w sumie)... pozdrawiam wierzac ze doczekam sie w polsce stacji lejacych biopaliwa angel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Biopaliwa z zyskiem po 2,29 zł? - to możliwe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:41 A sprawdz kolego ile jest już domieszki biopaliw w naszej bęzynie i dopiero mów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia JASNE - WYSTARCZY POMIASZAĆ Z WODĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:02 Mieszkam w Bydgoszczy i jadąc na wakacje w góry (650 km) zatankowałem do pełna na stacji AUCHAN i co??? Dojechałem ledwie do Krakowa (trszokę ponad 500 km). NIGDY WIĘCEJ NIE ZATANKUEJE U TYCH ZŁODZIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z powerotem zatankowałem na Orlenie i przejechałem 200 km wiecej na jednym baku. Nie regulowałe oczywiście silnika. Na paliwie V-Power s Schela przejeżdżam średnio 800 km. Trzeba mieć coś z głową żeby tankować w hipermarketach. Wystarczy wziąć kalkulator i przeliczyć rentowność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athom Re: JASNE - WYSTARCZY POMIASZAĆ Z WODĄ IP: *.atol.com.pl 23.11.05, 00:05 Jet w Opolu - 3,55. BP w opolu - 3,57 (serio, normalna BP, nie jakas dmuchana) Odpowiedz Link Zgłoś
akumiszcza Jet i inne stacje 23.11.05, 08:30 Podobna sytuacja jest w Gdyni Chylonii i Rumi (obok siebie te miejsca): na stacji Jet jest najtaniej, a wszystkie inne (Orlen, BP, ESSO) mają cenę o ok. 2 grosze wyższe. Po doświadczeniach z paliwem Jet (dużo więcej silnik palił), wolę dopłacić 2 grosze na lepsze paliwo. Cena w tej chwili w okolicach 3,65 (dokładnie nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Masz prawdopodobnie rację IP: *.magma-net.pl 23.11.05, 00:28 i to może być prawda, bo po kilkakrotnym kolejnym zatankowaniu w stacji przy Auchanie we Wrocławiu nabrałem przekonania, że moje auto zaczęło dużo więcej spalać. Już miałem jechać do mechanika dla sprawdzenia co się stało. Kiedy na krótko przedtem wróciłem do tankowania w stacji orleniu, wszystko wróciło do normy. Doszedłem do wniosku, że chyba dlatego Auchan może sobie pozwolić na znaczne obniżenie ceny, bo dostawcy sprzedają mu towar niższej jzkości. Odtąd przestałem tam tankować, bo dodatkowym argumentem jest obawa, że gorsze paliwo może żle wpływać na trwałosć silnika. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: JASNE - WYSTARCZY POMIASZAĆ Z WODĄ 23.11.05, 08:38 Gość portalu: Pietia napisał(a): > Mieszkam w Bydgoszczy i jadąc na wakacje w góry (650 km) zatankowałem > do pełna na stacji AUCHAN i co??? Dojechałem ledwie do Krakowa Pewnie dlatego, ze bylo pod gorke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Myślałem że to dobrze przemyślałem :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:51 ...ALE PEWNIE MASZ RACJĘ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbrother Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 23.11.05, 01:01 Nie wiem kto pisze takie bzdury. Hipermarkety i tak kupują benzynę z Płocka, a pieniądze trafiają do kieszeni orlenu:) Nie ważne kto będzie kontrolował detal, ważne kto jest na końcu łańcucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:55 Hipermarkety kupują benzynę z Lotosu (w większości) - można to sprawdzić, prosząc o kwit dostawy. Podobnie Lotos zaopatruje JET, NESTE i STATOIL (choć nie wiem, czy w paliwa bezsiarkowe też). Pozdrawiam i do pełna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.czechowice.net.pl / *.czechowice.net.pl 23.11.05, 01:31 państwo to MY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap0 Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.11.05, 01:36 jak tych malych wykosza to wtedy sobie szybko odbija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmd u nas 3,51 zł Torun IP: *.petrus.com.pl 23.11.05, 01:41 a gazeta.pl jak zawsze ma za malo informacji ... idiots Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGA Jelenia Góra-4,29 PLN Witamy w najdroższym mieście IP: *.jzo.com.pl 23.11.05, 06:03 A może Gazeta opisałaby zmowę stacji paliwowych w Jeleniej Górze ? Od lat najdroższe ceny w kraju i absolutnie żadnej konkurencji. Na każdej stacji niezależnie od marki ta sama cena - tajemnicą poliszynela jest to że kierownicy dzwonią do konkurencji i porozumiewają się w sprawie ceny. 4,29 PLN - 3,59 PLN = 70 gr na każdym litrze różnicy w porównaniu z innymi miejscami w Polsce ! 10 litrów to już 7 PLN, a 100 litrów ?????? Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JGB Re: Jelenia Góra-4,29 PLN Witamy w najdroższym mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 06:55 Potwierdzam że w Jeleniej Górze stacje założyły kartel i wszystkie mają jedną cenę - najwyższą w Polsce, zobaczymy co sie stanie jak otworzy sie stacja przy kauflandzie, a tak wogóle to nie napiszą o tym bo kto by sie interesował taką jelonką z siedziba mafii paliwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek We WŁOCŁAWKU jest identycznie! Paliwo jest po 4,19 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:36 We Włocławku od wielu lat jest zmowa wszystkich właścicieli stacji, stacje BP, Statoil, Orlen są w zmowie kartelowej i przez to mamy jedne z najwyższych cen w Polsce. Płacimy po 4,19 za paliwo, a jak pojadę do Poznania to tam nalewam paliwo już za 3,87 (sobota). Dlaczego nikt się nie zainteresuje zmowami stacji paliw we Włocławku?? To chamstwo żeby w tak biednym mieście o dużym bezrobociu były najdroższe paliwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub czasopisma Nie tylko małe miasta IP: *.itti.com.pl / *.itti.com.pl 23.11.05, 12:01 W Poznaniu na 90% stacji LPG jest po 2,29. Nie 2,30 nie 2,28 tylko równiutko 2,29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu Re: Nie tylko małe miasta IP: *.jzo.com.pl 23.11.05, 12:40 w Jeleniej Górze i LPG drogie - obecnie 2,29 PLN, jeszcze 2 dni temu - 2,33 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Jakośc paliwa!!! IP: *.geofizyka.pl / *.geofizyka.pl 23.11.05, 06:55 Wszystko pięknie i ładnie, te ceny zmuszają konkurencję rzeczywiscie do obniżki. Jest tylko jedno, ale za to bardzo istotne ALE! JAKOŚC PALIWA ... przekonałem się już , że mój doskonały diesel zatankowany w Toruniu na stacji przy Carrefour, jeździ na tym pliwie ... jak muł. Czy więc te niskie ceny to nie wynik ... NISKIEJ JAKOŚCI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Premier zainteresował się duopolem Orlen-Lotus... IP: *.asm.bellsouth.net 23.11.05, 07:22 ... więc trzeba ich duopolistyczną pozycję na polskim rynku zanegować.Michnik do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Benzyna za 3,59 zł? w Gorzowie to niemożliwe 23.11.05, 07:43 Te same Tesco w Gorzowie sprzedaje Pb95 za ok. 4,14zł, a LPG za ok. 2,22 zł. To co tracą w Zielonej odbijają sobie w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plocczanin A w Plocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:57 a to co Orlen traci sprzedajac taniej paliwo w calym kraju odbija sobie w plocku gdzie 95 kosztuje 4,27 :-) poprostu zmowa kilku ludzi i brak konkurencji powoduja ze mamy NAJDROZSZE paliwo a jak ktos chce walczyc z tym to jest juz konkurencyjny przy cenie 4,10. Fajowo nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A w Plocku IP: 217.98.105.* 23.11.05, 09:20 to prawda. mieszkałam ponad dwa lata w sierpcu koło płocka i szlag mnie trafiał na stacji. jezdziłam co 1-2 tyg na weekendy do wrocławia i tam tankowałam do oporu żeby jak najmniej kupowac u tych złodziei! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon A w Gdańsku tak samo 23.11.05, 09:42 Paliwo Lotosu najdroższe jest w Trójmieście. Z tego co piszesz o Płocku wynika, że jak zawsze najciemniej jest pod latarnią... Odpowiedz Link Zgłoś
martamamaoli Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 07:45 Czy ja dobrze zrozumiałam ze na stacjach ekonomicznych Orlenu paliwo ma byc tańsze o 5 (pięć) groszy tańsze niż na tych luksusowych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi ON 3,52 zł - koło Radomia IP: *.p.lodz.pl 23.11.05, 08:29 I niekoniecznie w hipermarkecie ale na zwykłej stacji. Jak im się opłaci to innym też powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rademenes79 W Toruniu na JET 3,51 IP: 213.77.6.* 23.11.05, 08:30 W Toruniu na stacji JET benzyna obecnie kosztuje 3,51! Tu widać kto naprawdę nabija cenę!! Benzyna jest wysokiej jakości, a napewno wyższej niż na sąsiedniej stacji BP (gdzie kosztuje 3,54) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spxkoles W Poznaniu konkurencja -> ktoś bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:44 Na wszystkich stacjach w centrum są takie same ceny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: *.proxnet.pl 23.11.05, 08:47 bezyna w hurcie to okolo 2,8 zl + 22 $ vat reszta z ceny to zarobek stacji paliw czyli 4ZLOTE - 3,4 ZL 60GROSZY NA LITRZE MA WLASCICIEL STACJI ... fajna matwmatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominias toronto Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe IP: 195.117.138.* 23.11.05, 08:56 w toruniu stacja JET ..paliwo..na ta chwile 3,51 ...95-ka...wiec to zadna rewelacja z tym 3,59 ....a weekendy jest standardowa obnizka...ostatnio byla ropa i 95-ka po 3,50 a kolejki jak w latach 80-tych:)))) pozdrawiam Dominias z Toronto:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
axc75 Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 09:17 No patrzcież, a ja wczoraj zassałem cały bak 95ki na Neste w Wawce po 3,94 i cieszyłem się jak głupi, że poniżej czterech zł na litrze mi się udało :-( Ciekawostka, bo jechałem z południa Wawki na północ i na Puławskiej na Neste 95ka stała po 4,05, a na Jagiellońskiej właśnie po 3,94. Ostatnio jakby się gradient cen odwrócił, zawsze południe (Puławska, Leclerc Ursynów) było najtańsze, a teraz obserwuję, że Jagiellońska prowadzi w moim prywatnym rankingu cen. Nie powiem, cieszy mnie to :-) A. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Benzyna za 3,59 zł? - to możliwe 23.11.05, 17:26 Nie tankuj na Neste, poczytaj mój poprzedni post w tym wątku. Sprawdziłem Neste w Łodzi, Gdańsku (Lidl), Wawa (Hynka, Wisłostrada, KEN). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris w Toruniu PB 3,51, ON 3,57 IP: *.geofizyka.pl / *.geofizyka.pl 23.11.05, 09:23 A w Toruniu na JETcie na Broniewskiego benzyna jest tansza od oleju napędowego. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wek W Opolu paliwo po 3,55 i to na zwyklych stacjach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:31 ...a nie na zadnych "tanich" :-) Oj cos nieaktualne dane macie Panowie redaktorzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris w Toruniu PB 3,47 IP: *.geofizyka.pl / *.geofizyka.pl 23.11.05, 09:33 Kolega przed chwila mi powiedzial, ze w Carrefourze w Toruniu PB 3,47. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wafel Benzyna >po< 3,59 zł - korekta jak zwykle śpi! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.05, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek pieprzycie glupoty o biopaliwach 23.11.05, 09:34 Koszt litra benzyny to jakies 1.80PLN. Reszta to haracze na panstwo. Biopaliwa sa w podobnej cenie - panstwo nie pozwolilo by na ich sprzedaz po niskiej cenie, bo stracilo by caly haracz dla siebie! Rownie dobrze mogliby teraz zrezygnowac z haraczy, ale jakos nie chca. Poza tym teraz ropa jest droga, ale jak spadnie cena to biopaliwa przestana byc konkurencyjne cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas 1.80PLN za litr, to by się zgadzało IP: 69.156.136.* 23.11.05, 12:56 Cena 1Litra benzyny w Kanadzie kształtuje się obecnie na poziomie 0.80Cdn$, to jest około 2.30PLN. Dużo stacji (łacznie z "państwową" Petro-Canada) zamieszcza na dystrybutorach informację o strukturze ceny 1Litra benzyny. Podatek w cenie 1Litra benzyny to coś około 39%. Marża dystrybutora (stacji) to 2%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: 1.80PLN za litr, to by się zgadzało IP: 69.156.136.* 23.11.05, 13:04 Jeszcze jedno, zadanie dla matematyka. Jeśli 1 litr benzyny (sprzedawanej w Kanadzie) kosztuje 2.30PLN i zawiera prawie 40% podatku, to jaki procent podatku zawiera benzyna w Polsce kosztująca 3.60PLN przy założeniu, iż cena wydobycia, przetworzenia i dystrybucji jest taka sama? --- PS. Odpowiedzi prawidłowe nie będą nagradzane. Odpowiedz Link Zgłoś