Dodaj do ulubionych

Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin

IP: 80.72.40.* 27.12.05, 14:48
"Styczeń wyjaśnia, że ten przepis ma zapobiec spekulacji."
Elementowi spekulacyjnemu mówimy zdecydowane NIE! ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Matja Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.tele2.pl 27.12.05, 20:59
      W miedzyczasie PIS zmieni konstytucje tak, zeby te jawnie niezgodne z zasadami
      sprawiedliowsci i rownosci pomysly nagle staly sie legalne i wszystko cacy. Nie
      moge sie doczekac kiedy wyjade z tego kraju, a pomyslec, ze jeszcze kilka lat
      tak spiesznie mi bylo do powrotu :( Przykro mi bardzo, ze PIS niszczy wszystko
      co normalne w tym kraju, a tworzy na to miejsce skrzyzowanie komuny i panstwa
      koscielnego.
      • Gość: grześ Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:09
        Matja napisz może co PIS zniszczył i co było normalne w tym kraju.
        A wiesz jaki stwór wyjdzie ze skrzyżowania komuny z państwem kościelnym ?
      • Gość: fafa Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: 193.24.200.* 27.12.05, 21:10
        ale w czym problem? jesli okaze sie to takie wspaniale jak mowia i nie bede to
        jakies badziewne mieszkania to czemu nie skorzystac?
        • Gość: okradany Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: 212.75.100.* 27.12.05, 21:15
          szkoda ze to ja podatnik bede zapier..ał na ten kredyt... a może Państwo
          spłaci mój kredyt zaciągniety na 30 lat... tez nie mialem mieszkania...
        • Gość: Przemo Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: 217.153.153.* 28.12.05, 08:55
          dlaczego nie skorzystac? przeciez to trzeba bojkotowac! znow 'rowni' i
          'rowniejsi'? a czemu musze sie z narzeczona starac o mieszkanie _po_ slubie?
          czemu nie moge przed?

ludzie... przeciez to chore... pomysly partii rzadzacej spowoduja, ze kazdy kto
          moze cos zarobic wyjedzie! gdzie tu sens? gdzie logika?

Pozdrawiam w ten wnerwiony poranek,
          Przemek
      • Gość: Gość Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:49
        brednie
      • Gość: JS Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:50
        człowieku bredzisz!!!
    • Gość: Piotrek Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.chello.pl 27.12.05, 21:46
      Ciekawe jest to, że mowa tu tylko o kredytach złotowych... Gdyby przymierzyć to
      do obecnej sytuacji, to w wielu przypadkach i tak opłacałoby się wziąć kredyt w
      CHF bez dopłaty:)) (choć wiem oczywiście, że jest jeszcze ryzyko kursu i stóp
      proc.)

Z drugiej strony, biorąc optymistyczną wersję, tzn. spadek w przyszłości stóp
      procentowych w PLN poniżej 3% - okazałoby się jeszcze, że na takim kredycie się
      zarobi:)))

A co do ogólnej idei to szczerze mówiąc szlag mnie trafia. Państwo po raz
      kolejny będzie za nas decydować jaki model życia jest najlepszy i jakie
      mieszkanie jest dobre, a jakie nie. I znowu jedni będą dopłacać do drugich...
      Socjalizm wiecznie żywy:(.
    • Gość: sm Niech sobie Rzad (PiS) te propozycje wsadzą w d... IP: *.retsat1.com.pl 27.12.05, 23:32
      Skąd to bzurne ograniczenie do 50m? Znowu jakiś socjalistyczny normatyw rodem z
      PRL-u? Ja to widzę tak: Jak nie pomagają to niech nie przeszkadzają. Jak
      wybuduję sobie dom to mieszkanie w blokach sprzedam. Jak więcej bedzie takich
      jak ja to ceny mieszkań spadną i ci mniej zamożni je kupią bez pomocy rządu.
      • Gość: Thea Re: Niech sobie Rzad (PiS) te propozycje wsadzą w IP: *.pools.arcor-ip.net 27.12.05, 23:38
        A jak bylo w PRL-u?
        50qm??? Witamy w dawnym PRL-u, w tym kierunku niezauwazalnie idziecie.
        W Niemczech dwupokojowe mieszkanie jest wieksze jak 50qm, dwupokojowe jest na
        dwie osoby.
    • Gość: marek503 kartka od spowiedzi i slub koscielny IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.12.05, 23:43
      Historia lubi sie powtarzac.Moj ojciec wyjechal z kraju przed wojna, poniewaz
      trzeba bylo miec kartke od spowiedzi od ksiedza, aby dostac prace.
      Proponuje wiec nastepujace warunki na jakich mozna dostac kredyt:
      Slub koscielny,
      Dziewictwo panny mlodej potwierdzone prze proboszcza,
      Karka od spowiedzi,
      Stale opodatkowanie na rzecz kosciola katolickiego,
      Oplacony abonament TV TRWAM,
      Czlonkostwo PiS-u.
    • Gość: gosc Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 23:57
      Z niektórych waszych wypowiedzi bije duża dawka egocentryzmu. Dla lubiących
      przyczepiac etykiety od razu prostuje, że nie głosowałem na PiS, jako obywatel
      nie darzę sympatią zarówno Radio Maryja, jak i Kwaśniewskiego i całej tej
      ferajny . Bliższe mi zawsze było PO, a precyzyjniej J. Rokita, któremu moim
      zdaniem niewielu dorównuje intelektualnie. Jednak cenie sobie obiektywność i
      muszę przyznać, że pomysł na wsparcie rodzin jest szlachetny, ma swój sens.
      Podstawą państwa jest rodzina, a podstawą rodziny jest własny kąt. Brak tego
      staje sie predzej czy pózniej źródłem leku egzystecjalnego. Kto doswiadczył
      tego rodzaju lęku, wie o czym piszę. Ludzie doświadczający takiego leku dają
      sie łatwo manipulować, często wpadają w sidła szczurzego wyścigu. Stają sie
      sfrustrowani, rozgoryczeni. I jak mozna mówic w takich przypadkach o właściwym
      wychowywaniu dzieci? Czyż to nie jest chore, że jedni mają po 3- 5 mieszkań a
      inni latami tułają sie po wynajmowanych kątach, tracąc bezpowrotnie każdego
      miesiąca kilkaset zł odstępnego i nie mogą odłożyc na swój wkład , bo
      wynajmowanie mieszkania kosztuje ich miesiecznie z czynszem np. 800-1 000 zł ?
      Moim zdaniem chore , to mało powiedziane, to zjawikso stało sie to na tyle
      powszechne i akceptowalne przez cześc społeczeństwa, że przyjeło znamiona
      normalności.
      Jeżeli plan PISu wyzwoli impuls do rozwoju branży budowlanej i będzie
      mogło skorzystać na tym wiele rodzin jestem za tym i jestem gotowy oddać cześć
      swojego podatku. Dlaczego?
      Chociazby dlatego, ze w takiej rodzinie jest wieksza szansa, że nie wychowa sie
      mały potworek, przed którym będe musiał chronić swoje dzieci w szkole
      prywatnej, bo tam gdzie jest poczcucie wiekszego bezpieczeństwa, człowiek
      dostrzega w sobie inne aspekty, nie tylko te zwierzęce.
      • fubrawiec Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin 28.12.05, 04:57
        Ale dlaczego moim kosztem chłopie? Dlaczego?! Socjalizm już raz zbankrutował w
        tym kraju. Historia lubi się powtarzać? A może PIS nie umie sięuczyć na błędach
        innych?
        • Gość: gosc Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:18
          "Dlaczego moim kosztem?" To pytanie jest tak czesto uzywana jak mantra.
          Po pierwsze , dlatego, że jestesmy zwierzątkami stadnymi. Życie w stadzie
          nabiera głebszego wymiaru jezeli członkowie stada sie wspierają - po prostu
          wtedy łatwiej sie zyje , tak jest w najmniejszej komórce , jaką jest rodzina,
          tak jest w wiekszych społecznościach.
          Po drugie dlatego, że ty również korzystasz z dóbr kosztem innych .
          Po trzecie przestudiuj historie rozwoju idei socjalizmu zadaj sobie trud , by
          odpowidizec na pytanie dlaczego tak chory system mogł sie rozwinąć? Dlaczego
          rozwinął sie w ogole faszyzm.
          Problem lezy nie w tworzonych systemach tylko w ludziach - w ich spojrzeniu na
          rzeczywistość, na człowieka na jego miejsce w społeczeństwie. Korupcja,
          złodziejstwo, kłamstwa, manipulowanie innymi to zjawiska wszechobecne - bez
          znaczenia na kolor skóry , wyznanie , poglądy polityczne, ekonomiczne.

P.S. Oczywisicie , ze jestem również za wspieraniem ludzi samotnych, tylko
          rodzina siłą rzeczy stanowi wiekszy priorytet.

Szanuje Lema, fascynował mnie w młodości, ale niektore jego wypowiedzi wprwiaja
          mnie w zdumienie. Chociazby w kwestii Kwaśniewskiego. To co ten czł. uczynił
          dla Sobótki , to wstyd dla Polski i podważenie próby uzdrowienia tragicznego
          stanu sceny politycznej.
          • arahat1 jezeli zyjemy w stadzie to moze rzaem bedziemy 06.01.06, 17:55
            kopulowac na becikowe???? mamy zapierd... aby placi dzieciorbom to teraz jescze
            na ich chaty ze sraczem na korytarzu??? o takie polskie walczyles z lesiem?????
            wracamy do stalinizmu... tow kacza widzi i wie wszystko.
      • Gość: ajmax o PO i PiS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.05, 10:28
        Przyczyny, które opisujesz są słuszne, ale już wnioski wyciągasz błędne. Ja 13
        lat temu wziąłem kredyt, właśnie żeby płacić co miesiąc w swoje mury, a nie w
        czyjeś. 3% PiSowego nie pomoże. Jak ktoś nie rozumie mojego drugiego zdania, to
        nie rozumie i już. 3% jest super premią dla banków, a nie dla kredytobiorcy.
        Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, to przypomnij sobie, że kiedyś mieszkania dawano
        za półdarmo. Jeżeli nie pamiętasz, to przypomnę Ci, że skończyło to się 40-
        letnią kolejką. Jeżeli bliższe jest ci PO, to na pewno znasz powiedzenie o
        wędce i o rybie. W tym wypadku nie należy dawać pieniędzy z budżetu, tylko
        zwracać ludziom to, co wypracowali. Np. tzw. duża ulga budowlana jest wędką.
        Chwała za nią Balcerkowi. Niestety, przysłowiowa polska zawiść, że ci, co mają
        pieniądze będą mieli więcej mieszkań, spowodowała, że ci, co nie mają pieniędzy
        zostali pozbawieni nadziei.
        • Gość: gosc Re: o PO i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:09
          Jestesmy za prymitywnym społeczenstwem, zeby tworzyć system ulg, z których w
          wiekszym stopniu korzystali cwaniacy. Znam osobiście przypadki gdzie rodziny
          prowadzące uczciwie życie nie mogły skorzystać z tej ulgi, bo nie było ich
          stać na to, by zaciągnąc kredyt mieszkaniowy. Taki groteskowy paradoks.
          Dostrzegł to również Balcerowicz dlatego nalegał , by skonczyć z tą farsą.
          Uważam, że kwestia mieszkań jest fundamentalną sprawa dla człowieka, dlatego
          jest niestety potrzebna ingerencja państwa. Miarą stopnia ingerencji państwa
          jest rozwoj saspołeczenstwa

Prawa rynku nie rozwiąża tego problemu, doprowadzą jedynie do silnej
          polaryzacj, tego zjawiska, co zresztą od kilkunastu lat sie dzieje. Dlaczego, bo
          pojecia leberalizacji jest w duzym stopniu fałszowaniem rzeczywistości.
          Wolny rynek sprawdza sie tam, gdzie są jasne i przejrzytse reguły gry , gdzie
          są narzedzie kontroli i egzekwowania naruszania tych reguł. . U nas tego nie
          ma i długo nie bedzie , bo do tego potrzebna jest przemiana świadomości
          ludzi, a to sie odbywa najtrudniej i najwolniej.
          Nasze społeczenstwo, zreszta nie tylko nasze, jest prymitywne, a im wieksza
          prymitywnosc społeczeństwa tym wieksza musi byc ingerencja panstwa. Tylko
          wysoko rowinięte społecznosci moga sobie pozwolic na minimum udzialu panstwa.
          Rzecz w tym , by tak pokierowac gospodarką by dac silny impuls do rozwoju tej
          branzy.
          Niestety musi sie to odbyć kosztem wszystkich tym równeiz banków. Bez bankow sie
          nie obedziemy, ale mozna tak to zreorganizowac, by ukrócic ich chciwość, a z
          drugiej strony , zachować opłacalność.
          Taki proces odbywał sie w USA, Kanadzie, Niemczech.
          Co do połdarmowych mieszkań za czasow komuny, nasuwa mi sie tylko jedna
          konkluzja - gruszek na wierzbie nie mozna obiecywac a tym bardziej próbować z
          siłą maniaka urzeczywistniac takie obietnice.
    • Gość: zawetowac Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.eia.pl 28.12.05, 06:44
      ja kupilem wieksze mieszkanie, palce podatki wiec tez chce dotacji .. jesli
      wogole to wszystkim ... razd PIS mnie wku..a
    • Gość: nina tylko gdzie te nowe budowane bloki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 07:53
      W wiekszych miastach owszem, ale w tak malej miejscowości w której ja z rodzina
      mieszkam(25 tys. mieszkancow), nic się nie dzieje... Spółdzielnie nie robią nic
      by wybudowac kolejne bloki... Więc o czym tu mowa? Kredyt dla miszkanćow
      wiekszych miast, trzeba by jeszcze dopisać!!!!
    • Gość: meleme złodzieje i tyle IP: 213.17.170.* 28.12.05, 08:22
      Kto bedzie zapier.. na te kredyty. I co ma do tego rodzina? Samotni to mają pod
      mostem mieszkać czy co. A może zapier.. na spłatę swojego kredytu i jeszcze
      drugiego jakiejś zasranej rodziny. Jeba.. Kaczory. Dobrze powiedział
      Lem "Jesteśmy zadupiem europy" i jeszcze długo bedziemy bo zapowiada się
      Rzeczpospolita kościelna. Poprostu rzygac sie chce jak na to patrzę.
      • saba1953 Re: złodzieje i tyle 28.12.05, 11:25
        Święte słowa, chociaż forma raczej nie. Na razie za....my na nasze wojska w Irku
        i lotczików w krajach nadbałtyckich a jak dobrze pójdzie to za kilka miesięcy na
        wojnę w Iranie bo pieski Buscha muszą merdać jak Pan każe. Przy tym te
        propozycje mieszkaniowe to pryszcz czyli temat zastępczy na najbliższe
        kilka-kilkanaście miesięcy.
    • Gość: Brak równowagi Brak równowagi na rynku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.12.05, 11:54
      Brak równowagi między popytem a podażą.

Załózmy, że chętnych (potrzebujących) na mieszkanie jest jeden milion. Nowych mieszkań buduje się rocznie (uwzględniając ambitne plany PiSu)200 tysięcy.

Dopóki nie zwiększy sie liczba oddawanych rokrocznie mieszkań, dopóty każda refundacja, każde pseudozwiększanie zdolniości kredytowej we frankach szwajcarskich tylko winduje cenę mieszkań.
    • adasha Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin 28.12.05, 15:12
      DYSKRYMINACJA w Polsce!Jeśli mam działke budowlaną lub siedliskową (
      pozwolenie na budowę domu- siedliska) pod miastem i chce budowac dom o
      powierzchni do 50 m2/ Czy mogę dostać taki kredyt? Na wsi niema działek na
      budowę domu o 8 mieszkaniach. Jest to nieuczciwe.Jeśli młody rolnik chcę
      wybudowac mały domek, to co dalej? Przecież na obszarach wiejskich mieszka
      połowa ludności Polski.
    • Gość: Aga Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.ztpnet.pl 28.12.05, 20:07
      To tylko puste słowa. Mówi się o rodzinach z niewazne jakimi dochodami. Ale
      który bank udzieli kredytu np. matce samotnie wychowującej 2 dzieci z dochodami
      netto na osobę ok 400zł. haha bardzo śmieszne. Tylko u nas w Polsce można tak
      ludziom robić wodę z mózgu. Tak naprawdę te mieszkania będą dostępne tylko dla
      tych wyżej zarabiających.
      • Gość: Thea Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.pools.arcor-ip.net 28.12.05, 20:41
        Gość portalu: Aga napisał(a):
        > To tylko puste słowa. Mówi się o rodzinach z niewazne jakimi dochodami. Ale
        > który bank udzieli kredytu np. matce samotnie wychowującej 2 dzieci z dochodami>
        > netto na osobę ok 400zł. haha bardzo śmieszne. Tylko u nas w Polsce można tak
        > ludziom robić wodę z mózgu. Tak naprawdę te mieszkania będą dostępne tylko dla
        > tych wyżej zarabiających.
        Wlasnie ci samotnie wychowujacy dzieci najbardziej potrzebuja pomocnej reki, coz
        wedlug PiS i RM nie sa uznani za rodzine. Smutne co nie?
      • forgotten_realms Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin 28.12.05, 20:42
        Też jestem przerażony. Przez ostatnie piętnaście lat nasz sektor budowlany
        odnosił sukces za sukcesem. Już nie jesteśmy na ostanim miejscu w liczbie
        mieszkań na 1000 mieszkańców, już przegoniliśmy Albanię, już zaczęliśmy zbliżać
        się w szaleńczym pościgu do Bośni i Hercegowiny, a tu nastał PiS, który wybrany
        przez niesłusznych, tak brzydko i niesłusznie chce postępować - Tragedia!
        K..wa ludzie o czym wy piszecie? Czy kiedykolwiek w życiu mieliście do czynienia
        z analizą sektora budowlanego w Polsce, czy kiedykolwiek zastanawialiście się,
        że w dobie sukcesów genialnych barbie-liberalnych (od głębi umysłowej lalki
        barbie) reformatotrów; w Polsce przez ostanie 15 lat budowano średnio nie więcej
        niż 100 tys. mieszkań na rok (z tego około 80% to budownictwo indywidulane).
        Braki mieszkaniowe szacuje się na jakieś 2-3 miliony (a jak dodać do tego braki
        w remontach - wiele kamienic w Polsce grozi zawaleniem, to liczba skoczy nam
        pewnie do 5 milionów). Jeśli tak wygląda rynek mieszkaniowy (liberalny - wolny
        rynek)to może przyszedł czas na ingerencję państwa. Chryste możecie się z tym
        nie zgadzać, ale nie powtarzajcie w swoich wypowiedziach sloganów i klisz
        myślowych rodem z Trybuny Ludu...sorry - Gazety Wyborczej (awangardy postępu i
        kosmpolityzmu).
        • Gość: Thea Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.pools.arcor-ip.net 28.12.05, 20:47
          Kto jest temu winny? Kto mial i ma kontrole nad przyrostem ludnosci w Polsce?
          Dlaczego nie dzialali, dlaczego nie zapobiegli temu kryzysowi?
          • Gość: Kajtek SKOK pomoże. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:33
            Idźcie do SKOK Stefczyka tam wam pomoga od serca a kieszeń wydrążą.
          • mafjmafj 10 tys mieszkan w przyszlym roku 28.12.05, 21:48
            Ostatnio kupiłem mieszkanie (w budowie jeszcze).
            Dostałem jakieś 2.2% kredytu w CHF i jestem bardzo zadowolon.
            Teraz przy niskiej inflacji ( Boże błogosław RPP ) mogłem sobie na to pozwolić,
            kredyty w PLN są również całkiem atrakcyjne (6% może nie łątwo ale da radę
            przełknąć, a 3% to by było już miodzio).
            Piszcie co chcecie ale teraz mamy boom mieszkaniowy.
            Tylko ze względu na tanie kredyty, które są tanie dzięki niskiej inflacji. I nic
            tu bardziej nie pomoże niż niska inflacja i stabilna waluta.
            Jeśli wejdzie w życie ten przepis to biorę kredyt na drugie. Sprzedam pierwsze
            lub wynajmę. Potraktuję to jak inwestycję.

Największy problem to ZDOLNOŚĆ KREDYTOWA. Wiadomo, jeśli ktoś wynajmuje za 600
            to da radę spłacać kawalerke byle mu kredyt dali. Ale jeśli ma na papierze 1000
            i żonę i dziecko to w życiu nie dostanie.
            Dlaczego tylko NOWE MIESZKANIA? Jak ktoś musi wynajmować to może mieć problem z
            opłatami + odsetki od kredytu, a potem jeszcze żeby wyposażyć.

• mafjmafj boom bo 150tys kredytów na mieszkania 28.12.05, 21:51
              Co jest jednoznaczne z tym, że dzięki kredytom rzeczywiście te mieszkania się
              pojawią w przyszłym roku.

Czyli o 50% więcej niż w poprzednich latach. Oczywiście zasługę przypisze sobie PIS.
              Ale to zasługa niskiej inflacji i niskich stóp w szfajcarii.
    • arahat1 wraca komuna z ludzka twarza. wspolne sracze 06.01.06, 17:51
      na korytarzu i kaplice w kazdej klatce. Kredtytu nie dostaniesz bez pozytywnej
      oceny z parafii o placonych tacach.
    • adasha LEPIEJ KUPIĆ TANIĄ DZIAŁKĘ pod miastem-siedliskową 07.01.06, 18:44
      Od 2-3 lat banki hipoteczne zaczęły udzielać kredytów hipotecznych na zakup
      działki rolnej z pozwoleniem na budowę domu ( siedliska ).Moi znajomi kupili
      pod Zakroczymiem/Modlinem za Łomiankami taką działkę 1000 m2 + pozwolenie na
      budowe domu 120 m2, media, 30 " do Warszawy. Już budują są bardzo zadowoleni.
      Wszyscy byliśmy na kursie inwestowania w nieruchomości AKADEMIA INWESTORA,
      www.mibpartner.pl tel. 0-22-834-66-25, lub, www.bbnieruchomosci.pl tel. 0-22-
      679-42-17 ,wykładowcy, polecam okazję,
    • arahat1 a co z gejeami konkubinatem??? mozna bedzie 08.01.06, 11:30
      zaskarzyc ta wypocine ministra do sadu za rasizm!!!!!
    • Gość: spec Re: Kredyty mieszkaniowe tylko dla... rodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:38
      Taki system już działa od lat To budownictwo towarzystw Budownictwa
      Mieszkaniowego też trzeba mieć wkłąd własny i BGK finansuje część %
      W tej formie buduje się co roku zaledwie ok.7 tys.mieszkań bo w budżecie
      niemaśrodków na dopłaty.a pozatym jest to budownictwo nie dla biednych.A gdzie
      mają mieszkać młodzi ludzie zarabiający netto po 700 zł miesięcznie ,żaden bank
      im kredytu nie udzieli,tych ludzi są setki tysięcy.Już mamy w kraju 50%
      mieszkan 50m2 i mniejszych jest to sytuacja najgorsza w Europie na 1 osobę w 3
      0sobowej rodzinie przypada niecałe 17m2(średnia w kraju 21m2)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka