felietonista.pl 03.02.06, 17:12 Dziwnym byłoby, gdyby inni wystawcy nie ponieśli konsekwencji nieodpowiedzialności jednego. Tak działa rynek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zwiedzający w Expo w W-wie do tego dojdzie,straż nie dojedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 17:28 bo ulica jest mała, nawet chodnika nie ma, samochody stoją wszędzie zwłaszcza pod budynkiem wiec słuzy ratownicze nie miałyby nawet miejsca do przeprowadzenia ewentualnej akcji, daj Boże oby nie było trzeba takiej akcji przeprowadzać. Mimo wszystko ktoś powinien to sprawdzić,czy przepustowość tych uliczek jest odpowiednia. Żarty się skończyły, teraz nie tylko dachy stanowią zagrożenie ale również tereny okalające.Jak wiem, w Katowicach było jedno dobre rozwiązanie, parking dla zwiedzajacych w biezpiecznym oddalonym od hali miejscu,pozwalający ratownikom pracować, czyli ratować. Zwłaszcza w Warszawskim Expo takiej możwliości by nie mieli. Ja osobiście sie juz tam nie wybiorę, mimo, ze byłem na wszystkich targach motoryzacyjnych (listopad).Szkoda, ale niech najpierw odpowiedzialni za tragedię w Katowicach (podobno ten sam własciciel) zadba o nasze bezpieczeństwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re:kompletne bzdury IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 18:54 Ktoś kto porównuje hale w Katowicech do tej w Warszawie najzwyczajniej bezczelnie kłamie ale jest tak słabo przygotowany, Centrum Expo XXI w Wawie to całkiem inny standard. Ja podałbym tego dziennikarza do prokuratury, to że jest sie dziennikarzem nie znaczy że można sobie ot tak oczerniać innych i wymyślać głupoty które mogą negatywnie wpłynąć na wizerunek targów. Ja często tam bywam np. na targach mieszkaniowych i będę chodzić dalej. Co więcej, zainteresowanie targami jest duże, wiem że nie długo ruszy budowa kolejnej hali. www.expocentres.pl/pl/index.asp tutaj sobie mozna porównać że różni się to znacznie od blaszaka w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni kolejna hala tych samych mordecrów???= łowcy skór2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 21:51 przecież to te same gęby z gazet maja te same firmy w Katowicach i Warszawie!Ci idioci spowodowali śmierć 63 osób, niewinnych i nieświadomych, dzieci,kobiet,ojców, matek.Za to powinni ich rozstrzelac publicznie na pokaz innym "oszczędnym". Dzisiaj wycztałem że nie mieli za co odśnierzać hali podczas gdy 27mln zł na innych kontach, smiechu warte!!!Nie powinni wyjść ze wiezienia.Nigdy.Dalej możesz chodzi na targi,nie zabieraj jednak ze sobą dzieci jak masz i rodziny,może im to życie uratować. Byłem kiedyś w tym expo,dojazd tragedia,stałem 40 minut żeby wjechać,50 żeby wyjechac,zgadzam się z innym gościem portalu, że w razie tragiedii,pomoc by stała tam zw 2 godziny,panika,ludzie,auta i ten bałagan + wąskie drogi.Sam obiekt wydaje sie ok,ale ten w Katowicach się też taki wydawał...Okazało się inaczej. Zal mi tych ludzi i ich rodzin. Śnią mi się po nocach.A zarząd tych targów bezczelnie kłamał,teraz sie z tego wycofuje ale bez kamer i prasy.Może co do Warszawy też kłamią. Ale to tylko moje przypuszczenia,obym sie mylił. Sam sprawdzac nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: kolejna hala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:47 Mylisz sie i piszesz w wielkiej emocji. Hale w Warszawie sa technicznie ok. Znam je, choc nie mam nic wspolnego z EXPO jako takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re:kompletne bzdury IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.06, 21:57 to może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego jest tam czarny kir, znak żałoby po wielkiej tragedii? Ma ktoś może jeszcze jakieś tego typu linki? Chętnie zobaczę,jakiś dojazd? Mówiąc krótko, które miejsca trzeba unikać. Chciałabym, aby osoby za to odpowiedzialne zgniły w więzieniu. Nie mogłam i nie będę mogła sobie wyobrazić,jak do tej katastrofy mogło dojść. Powinni pozamykać wszystkie takie obiekty,dopóki ktoś ich nie sprawdzi.Ale nie łapówkarze,tylko osoby które mają wyobraźnie i są odpowiedzialni.Przede wszystkim za innych.A nie za grubość własnego portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToDisneyPL Szczególnie zajefajny "parking" ma warszawka :) IP: *.spray.net.pl 04.02.06, 00:14 Boso ale w ostrogach - TARGI TRZA MIEĆ ! :) Metra nie ma, mostów za mało, ulice dziurawe, chodników brak ale.. TARGI SĄ !! Najgłupsze są te BUDOWLANE.. Ludzie bulą za bilety podczas gdy to zakichane sp-nie i developerzy powinni płacić ludziom by zechcieli te ich blokowiska ala Gierek kupować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamZ Oczywiscie ze bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:45 Ja rozumiem, ze na fali zalu i zlosci wielu chce "przylozyc" i warszawskiemu obiektowi. Jest to budynek nowy i w pelni bezpieczny. Nie raz tam bylem. NIgdy nie jest tak, ze dojazdy awaryjne za nieprzejezdne a ze dojazd jest ulica Bema wygladajaca paskudnie to fakt. No ale to juz sprawa miasta. Do tego sama hala nie jest organizatorem imprez. Wiekszosc z nich organizuja firmy nie zwiazane z EXPO i one tez dbaja we wlasnym interesie o bezpieczenstwo dojazdu itd. Trzeba troche otrzezwiec po tej katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToDisneyPL TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI !!! IP: *.spray.net.pl 04.02.06, 00:09 Zamiast sprzedać te katowicko-chorzowskie budy na złom a kasę oddać rodzinom ofiar te hieny znowu planują byznes ! Oczywiście nikt z kierownictwa MTK nie planuje iść do pierdla na 15-20 lat - za to planują kolejne imprezki (chyba dla zombie !) Niedawno żałoba narodowa a teraz naród ma dymać na te ich zakichane wystawy i bulić bilety... MIEJSCE TARGÓW JEST W POZNANIU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowice Re: TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI !!! IP: 87.207.173.* 04.02.06, 12:50 A w czym poznan jest lepszy od katowic. To moglo stac sie wszedzie. Dopiero w tym tygodniu zaczelo sie wielkie odsniezanie dachow w calej Polsce. Nie wiem czy w MTP były odśnieżane dachy, ale nie buduj wizerunku innych targów kosztem tych osób które tam zginęły. Bo to po prostu podłe. Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI !!! 04.02.06, 15:24 A jesteśmy najlepsi w tej dziedzinie :ponad 80 lat doświadczenia i mamy w genach pruski porządek ,dlatego u nas porządkujemy normalnie na codzień i bez fajerwerków.Zapraszamy wszystkich na imprezy targowe do najładniejszego miasta w Polsce. Rodzinom ofiar najserdeczniejsze wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack Re: TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:30 Najlepsi? Może doświadczenie macie, ale Kielce was dojechały i robiły dużo lepsze imprezy. Więc co się wtedy robi? Przejmuje się Kielce i rozp... firmę od środka. I nadal będziecie najlepsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. NIE MIEŚCI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:49 Ooooo widze, ze pojawil sie tez i klasyczny lobbing! Gratuluje taktu i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhaha Ja bym nie ryzykował pójścia na targi w hali ,bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 07:30 w tym kraju potrafią perfidnie kłamać o naszym bezpieczeństwi np. rząd mówił ,że Polska jest bardzo dobrze zabezpieczone przed atakami terrorystycznymi ,a parę dni później jakiś facio sparaliżował stolicę atrapami bomb . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Wystawcy powinni zbojkotować Centrum XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:15 Warszawskie Centrum Expo XXI należy do Grupy Expomedia (Expomedia Venues Poland), która absolutnie nie czuje się odpowiedzialna za katowickę tragedię. Totalna ignorancja! patrz: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3147435.html Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Wystawcy powinni zbojkotować Centrum XXI 04.02.06, 12:44 > która absolutnie nie czuje się odpowiedzialna za katowickę tragedię. > Totalna ignorancja i dlatego nigdy nie wezmę udziału w imprezie, w której jednym z organizatorów będzie ta firma. Nie dostaną więcej złotówki. A często korzystałem z ich imprez jako wystawca... Katastrofa, jakiś wypadek może zdarzyć się każdemu ale trzeba jeszcze umieć z czegoś takiego wyjść z twarzą... Człowiekiem trzeba być po prostu a to to tylko zwykłe obszczymury... Swan **** dokarmiajcie głodne Łabędzie**** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Centrum XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:54 To, ze byles wystawca gdzies tam robiles WE WLASNYM INTERESIE. Dla wielu firm jest to wazna jesli nie jedyna forma istnienia na rynku. EXPO nic do tego nie ma . To tylko budynek do wynajecia. Innego w Warszawie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog Nie wiesz co gadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:51 Hieny pojawiaja sie nagle i niespodziewanie ze wszystkich stron. Taka ich natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavier2005 Re: Nie wiesz co gadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:07 Widze ze warszawka agituje za swoimi targami. Taki sam burdel jak ten na slasku ci sami zlodzieje a stolyca niech zbuduje sobie metro bo p sie z tym ze sie pochlastac mozna jak ktos ze wsi chce zrobic Rzym albo Paryz Odpowiedz Link Zgłoś
olias nie wyobrażam sobie EXPOMEDII w Polsce 04.02.06, 23:57 właściciele Expomedii właśnie poinformowali że nie będą płacić poszkodowanej chołocie z Polski. Może i warszawską halę projektował i budował ktoś inny ale to nie była wina projektanta czy wykonawcy. Halę katowicką zniszczył szybki szmal właścicieli. Brak właściwej naprawy, konserwacji, oszczędności w odśnieżaniu zrobiły swoje. Hala warszawska podlega tym samym wszom i tym samym prawom. JEST OSŁABIONA. Zresztą to nieważne, nie wyobrazam sobie polskich wystawców tolerujących istnienie Expomedii w naszym kraju. Tym bardziej Polaków odwiedzających wystawę. Przypominam że gdy restauratorzy z własnewj woli dostarczali w nocy herbatę czy coś gorącego Expomedia - mając pod ręką hotel, biura, nie zadbała nawet o tanią herbatę dla ratowników. Dziś mówią że to coś z kosmosu zniszczyło obiekt i zabiło 63 osoby. Nie będą płacić. Po co płacić chołocie z Polski? Nie łudźmy się - przed karą też uciekną. Możemy zrobić tylko jedno. Usunąć ich z kraju na najbliższe 1000 lat. Nie korzystajcie z ich obiektów. Nie chodźcie na wystawy w ich obiektach. Skasujcie ich obecność w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche rozsadku Polskie piekielko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 08:26 Przypominam tylko, ze udzialowcem w Katowicach w ponad 40 procentach sa podmioty polskie , w tym skarb panstwa. Czy zgodnie z twoja logoka mamy bojkotowac Panstwo. Nie mam nic przeciwko temu ale z zupelnie innych powodow dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzet Re: Polskie piekielko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:35 koledzy i koleżanki ja pracowałem kiedyś w Expo XXi i prawda jest taka że ojciec i syn Szoszua Londyńscy żydzi i cała ich brytyjska ekipa dokładnie sra na to co u nas sie dzieje kupili katowicki i postawili warszawski obiekt tylko po to by blyskawicznie zarobić na tym minimalizując do absurdu koszty. Robinson znany był w Expo ... bo tu także zarządzał jakiś czas z tego że jest wyjątkową świnią i wyjątkowym skąpcem. Angole czyt. brytyjczycy czy z nowej zelandii czy z londynu mają polskich parobasów za ścierwo robocze i tak też dbają o zabezpieczanie obiektów ...mają dokładnie w dupie czy spelnia normy czy nie czy leży snieg czy nie wyciskają max kasy i z ludzi i z obiektu i to oni są sprawcami tej katastrofy i niech mi wobec powyższego nie pie.. nikt o tym że inny obiekt i że trzeba sie gdzieś w wawie wystawiać ...aaaaaaa i jeszcze jedno polacy w tej firmie jedynie figurują każda decyzja zapada w londynie i w cale bym sie nie zdziwił gdyby zakaz odśnieżania hali katowickiej padł z ust samego starego londyńskiego żyda szoszua (pisze sie inaczej)... bo za drogo a na kim oszczedzać jak nie na polakach. Ja mam nadzieje jednak że do pierdla pojdzie ktoś anglojęzyczny bo to oni tylko mieli tam prawo decydować o czym kolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kostek_2004 Re: Polskie piekielko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:22 Ostatnio czytałem, że Targi Katowickie ponosiły straty i w związku z tym bedą miały problemy z wypłatą odszkodowań. Ciekawe dlaczego inne firmy targowe, oparte na polskim, nawet panstwowym czy samorządowym kapitale Poznan, Kielce i wiele innych wykazuje zyski a Katowice w centrum przemyslowym Polski - straty. Cos mi sie wydaje że były dojone przez właściciela a kryterium pieniążków transferowanych za granicę było tam głównym prawem - stąd oszczędności na wszystkim. NIe jestem przeciwnikiem obcego kapitału, sam pracuję w firmie zagranicznej, ale przyzwoitość wymagałaby solidarności z ofiarami. W takiej sytuacji nie żal byłoby gdyby pozostały majątek został zlicytowany. Odpowiedz Link Zgłoś