Dodaj do ulubionych

Seniorzy idą na wojnę z PKO BP

IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 21.02.06, 21:31
sorry dziadkowie---jak bankomat lub prowizja sie niepodoba to prosze znalezc
inny bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:35
      a co za problem wypłacić przy okienku to 600zł bez opłaty i od razu wpłacić na
      konto 580zł. Opłaty nie będzie, dopóki nie wprowadzą jakiejś dodatkowej
      prowizji za wpłate
      • Gość: Grenoble PKO BP sucks! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 23:27
        Mialem tam kiedys konto przez 2 lata. O 2 lata za długo!
        • dccircle Re: PKO BP sucks! 22.02.06, 04:37
          Gość portalu: Grenoble napisał(a):

> Mialem tam kiedys konto przez 2 lata. O 2 lata za długo!

Zanim jeszcze w PL pojawiły się powszechnie bankomaty, wylądowałem tam z racji
          obowiązków służbowych na dłuższy czas. I jak myślicie, gdzie wymieniałem dolary?
          W kantorach, bo PKO chciało prowizji,miało zawsze długie kolejki i niższy kurs.
          • Gość: hegemon® [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:53
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: antyhegemon Re: Dyma* stare DZIADY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:14
              znałem taką młodą kobietę o podobnych poglądach jak hegemon. od wielu lat ta
              młoda kobieta juz wacha kwiatki od spsodu. czego nalezy także zyczyc hegemonowi
              za jego 'dyma* stare dziady'.
              • a_s_i_m_o Proste Rozwiązanie!!! 03.05.06, 18:22
                Ustawić bankomat wewnątrz oddziału. Staruszek będzie miał poczucie
                bezpieczeństwa, a reszta ludzi spokój z kolejkami emerytów.
      • Gość: jaceek Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: 212.160.172.* 22.02.06, 09:10
        Proste. Ale czy poradzi sobie z tym osoba, która nie potrafi obsługiwać
        bankomatu? Hmmm... Pogadam z dziadkiem.
        • jans21 Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 15:25
          Gość portalu: jaceek napisał(a):

> Proste. Ale czy poradzi sobie z tym osoba, która nie potrafi obsługiwać
          > bankomatu? Hmmm... Pogadam z dziadkiem.

Jedna kwestia-jakie jest EKONOMICZNE UZASADNIENIE tej prowizji? Podejrzewam, że
          żadne-po prostu zwykły HARACZ. Moja rada: potrzebujesz np 50zł.- wypłacasz
          600zł bez prowizji i zaraz wpłacasz 550zł na konto też bez prowizji. A jakby
          coś nie tak to się rozmyśliłeś i nikomu nic do tego. Jakby się bankowcy dalej
          pieklili to wpłać to na inne konto np. współmałżonka lub dziecka, albo na
          książeczkę PKO-jak nie masz to sobie od razu załóż. KASJEROWI W OKIENKU ANI
          NIKOMU W BANKU NIE WOLNO ODMÓWIĆ PRZYJĘCIA ŻADNEJ Z OPISANYCH POWYŻEJ WPŁAT.
          Jakby co-żądaj książki skarg i zażaleń-masz do tego prawo, a ci w banku zawsze
          bardzo się tego boją. Wiem co piszę bo przez 5 lat byłem kasjerem w PKO BP.
          • zwykx Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 08.03.06, 17:48
            jans21 napisał:

> Jedna kwestia-jakie jest EKONOMICZNE UZASADNIENIE tej prowizji? Podejrzewam, że
            > żadne-po prostu zwykły HARACZ.

Ekonomiczne uzasadnienie oczywiście jest. Żeby możliwe było wypłacanie pieniędzy
            w okienku, trzeba najpierw to okienko zbudować, wyposażyć, potem obsadzić tam
            kasjera/kasjerkę. Im więcej klientów pobiera pieniądze w okienkach (a nie w
            bankomatach), tym więcej takich okienek jest potrzebnych. Kolejny argument:
            ryzyko pomyłki pani/pana w kasie jest większe niż ryzyko pomyłki bankomatu. I na
            okoliczność takiej pomyłki trzeba się zabezpieczyć (np. rezerwa).
      • Gość: nuntaro Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.it-net.pl 22.02.06, 09:12
        > a co za problem wypłacić przy okienku to 600zł bez opłaty i od razu wpłacić na
        > konto 580zł. Opłaty nie będzie, dopóki nie wprowadzą jakiejś dodatkowej
        > prowizji za wpłate

Po pierwsze - spróbuj tak zrobić :)) - dwa razy roboty dla klienta i pracownika banku, pewnie wprowadziliby oplaty od wplat (w niektorych bankach sa) szybko, a ciekawe co bys usłyszał(a)...
        po drugie - nastepnym razem do wypłaty byłoby 580 i co?? opłata pewna jak w banku!!

• jans21 Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 15:26
          Gość portalu: nuntaro napisał(a):

> > a co za problem wypłacić przy okienku to 600zł bez opłaty i od razu wpła
          > cić na
          > > konto 580zł. Opłaty nie będzie, dopóki nie wprowadzą jakiejś dodatkowej
          > > prowizji za wpłate
          >
          > Po pierwsze - spróbuj tak zrobić :)) - dwa razy roboty dla klienta i
          pracownika
          > banku, pewnie wprowadziliby oplaty od wplat (w niektorych bankach sa)
          szybko,
          > a ciekawe co bys usłyszał(a)...
          > po drugie - nastepnym razem do wypłaty byłoby 580 i co?? opłata pewna jak w
          ban
          > ku!!
          >
          >
      • Gość: Mario rok temu wynioslem sie z tego banku IP: 62.233.222.* 22.02.06, 10:17
        Mam teraz konto w Lukasie i jestem zadowolony (czasami co prawda mnie denerwuja
        ale do zaakceptowania)
        Nie mam juz problemow z zalatwieniem czegokolwiek- wszystko w domku przy
        komputerze.
        Pozdrawiam posiadaczy kont internetowych :)
        • Gość: Mario Re: rok temu wynioslem sie z tego banku IP: *.centertel.pl 22.02.06, 14:15
          70-cio letni dziadek na wsi ma oczywiscie internet i korzysta z niego
          regularnie.... I oczywiscie w kazdej miescinie jest Lukas Bank.... Mowimy o
          starszych ludziach ktorym nalezy ulatwic reszte zycia, a nie o mlodych, preznych
          i inteligentnych jak TY. Od kiedy pojawil sie mBank mam tam konto i w zwyklym
          banku nie bylem juz ze 4 lata i jestem z tego bardzo zadowolony, ale moj dziadek
          nie wyobraza sobie jak mozna nie miec pieniedzy na książeczce PKO. Za jakis czas
          my bedziemy seniorami, swiat pojdzie do przodu i to mocno. Ciekawe czy nadal
          bedziesz taki(a) postepowy(a).
        • Gość: byly klient lukasa Lukas? tak nie powinno byc w zadnym banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 01:21
          Lukas powiadasz?
          Mialem tam konto. GORZEJ niz gdziekolwiek indziej. Oprocz tego oszukancze
          prowizje [ot 30 zlotych kary dla klienta za dziury w ich systemie].
          Tak nie powinno byc w zadnym banku.

Natomiast teraz korzystam z PKO BP [inteligo], PEKAO SA, BRE [mBank]. Wystarczy.
          W PKO BP wszystko zalatwiam z domu, pracy, i z samochodu [bezplatny serwis
          telefoniczny na bezplatny numer]. Za konto i karte place mniej niz 1 zloty.
          • ojojoj1 Re: Lukas? tak nie powinno byc w zadnym banku 23.02.06, 20:09
            Mógłbys podać ten bezpłatny numer, na który mozna z samochodu dzwonić?
      • Gość: malmarie Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:27
        Pomyśl logicznie, zanim coś równie mądrego wymyślisz.
      • Gość: ... Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:45
        > a co za problem wypłacić przy okienku to 600zł bez opłaty i od razu wpłacić na
        > konto 580zł
        JAK MASZ ĆWOKU 480 RENTY TO JEST DUUUŻY PROBLEM.
      • Gość: INA WYPŁAĆ 600 JAK CI 570 MIESIĘCZNIE EMERYTURY SPŁYWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:03
        jak widac czytanie ze zrozumieniem to coraz rzadsza umiejętność. Nie protestują
        młodzi specjaliści (oni na waciki jednorazowo nie wypłacają, a już na pewno nie
        w okienku) TYLKO EMERYCI I RENCISCI!!! 600 zł to jest bardzo często ich cały
        miesięczny dochód. Rady typu wypłac 600 wpłać 580 wsadżcie więc sobie w ...
        kieszeń razem ze swoim plasticzkiem.
        Spotkała mnie sytuacja, kedy przerażona kobiecina dała mi karte, PIN i poprosiła
        o wypłatę z bankomatu!!! Kompletnie nie zdawała sobie sprawy z tego,ze ktoś te
        rencine jej może ukraść!!!
        Tez będziecie starzy, przygłusi i niedowidzący, więc trochę szacunku dla tych,
        którzy już nie ze wszystkim sobie radzą!
    • kazen Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia bank 21.02.06, 21:36
      • Gość: slawo Re: Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia IP: *.chello.pl 21.02.06, 21:41

niech bank zmieni emerytów
        • Gość: __________________ Bank właśnie zmienia emerytów, może lizną techniki IP: *.0506.adsl.tele2.no 21.02.06, 22:05
          • Gość: Zgryzliwy Zenek OPOWIEM WAM BAJKE... IP: *.243.81.adsl.skynet.be 21.02.06, 22:34
            Przychodze do mojego banku by wziac mala kwote jesli chce, panienka z okienka
            mnie poznaje i nie pyta o nazwisko, mam karty debitowe i kredytowe za darmo.
            Konto mnie nic nie kosztuje, wrecz przeciwnie dostaje odsetki - nieduze ale
            zawsze. Wszystkie operacje (przekazy krajowe, zagraniczne, wyciaganie pieniedzy
            z automatu w kazdej sieci, wyciagi ) sa za darmo.
            W dodatku bank co roku zwieksza obrot i zysk.

Wiec dlaczego KAZDY emeryt nie moze miec takiej obslugi?

UWAGA. To nie bajka.
            Moze ktos z PKO to czyta i odpowie?
            • Gość: Nie_PKO_BP Re: OPOWIEM WAM BAJKE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:42
              To nie bajka! Ja tak mam od 3 lat. Plus dostęp do konta via Internet, SMS. Na
              szczęście w porę wyniosłem się z PKO BP.
              Ale żal mi jest tych starszych ludzi.
              Dla nich bankomat jest naprawdę urządzeniem, któremu nie zaufają.
              I jeszcze jedno - dla tych osób czasami wyjście do banku po parę złotych - jest
              jedyną "rozrywką" w tygodniu. I możliwość porozmawiania. Chociażby z Panią w
              okienku.
              Ale Wielki Bank PKO BP nie jest tego w stanie zrozumieć...
              • Gość: Scorbolamid Re: OPOWIEM WAM BAJKE... IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 00:01
                Po rozrywkę to do klubu emeryta, albo na dancing dla starszych osób. Moja matka, ojciec, ciotka wszyscy korzystają z kart więc nie należy robić ze starszych ludzi inwalidów umysłowych (wielu młodych im do pięt nie dorasta). Jak mam sprawę w banku (raz na rok ale mam) to bym chciał ją załatwić szybko a nie stać i gapić się jak urocza starsza pani rozmawia o szpinaku na obiad (chociaż prawdę mówiąc to mi to nieprzeszkadza). I jeszcze zapytam co znaczy "w porę się wyniosłem z PKO BP"? Gratuluję jeśli Ci się tak powiodło że masz internet i SMS, ja w PKO też to mam (ale co Ci będę tłumaczył). Do tego ja wolę zapłacic PKO bo to ostatni bank z Polskim kapitałem a Ty płać Niemcowi (pewnie mbankowiec siakiś się trafił).
                • Gość: __________________ Pieniądz nie ma ojczyzny IP: *.0506.adsl.tele2.no 22.02.06, 05:51
                • piekny_romanek buhahaha pewno jakis pisior - polski kapital ROTFL 22.02.06, 11:19
                  Wez sie nie osmieszaj synku z tymi pseudo-patriotycznymi tekstami. PKO BP daje
                  d* w kazdym roku, a kasa idzie na menelstwo i nierobow. Teraz socjalistyczny
                  pisuar calkiem wydrenuje kase z PKO BP oczywiscie by rozdac niby-bezrobotnym -
                  niech maja na flaszke. Oczywiscie dla kolesiow z pisuaru tez cos skapnie
                  ehehehe no ale jak zes taki glupi to plac PKO BP i dalej zyj w swoim swiecie
                  bedac przekonanym jaki z Ciebie patriota MEGA ROTFL!!!
                  • Gość: scorbolamid Re: buhahaha pewno jakis pisior - polski kapital IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 22:41
                    ehehehhe.....koleś synka to sobie zrób.....walnąłem mowę a ty wyciąłeś dwa słowa.....to jest jeden element dla mnie ważny ale nie najważniejszy.....ale na bałwana nic się nie poradzi.....a że jesteś koleś bałwanem to żadnych wątpliwości nie mam.......ehehehhehee
            • Gość: latino Re: OPOWIEM WAM BAJKE... IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 00:18
              Przychodze do mojego banku by wziac mala kwote jesli chce, panienka z okienka
              mnie poznaje......

....i wtdy mówi Panie Kowalski znowu 20 złotych wypłacamy, przecież dopiero co był pan tu po tą dychę na jabola....

......ehehhehheheh.......jakby PKO miało czterech na krzyż klientów to też po imieniu by im mówiono......Kolego "Zgryźliwy Zenonie" powiedz nam ile pensji dostajesz w tym banku......ehheheheheh......wszystko za darmo......tia....w promocji a potem wiry w portfelu......ehheeheheheh......
            • Gość: Robert Wilk. NAJŁATWIEJ OSKUBAĆ NAJSŁABSZYCH. IP: *.toyotauk.com 22.02.06, 10:47
              Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości że banki robia nas w wała?
              Z najbiedniejszej kieszeni najłatwiej jest wyssać ostatnią złotówkę.
              Bo kto się za nimi ujmie? Kto zwróci uwagę że komuś dzieje sie krzywda?

Spróbujcie odebrać jakiś przywilej (p)osłom albo prawnikom
              i zobaczycie co się będzie działo.

• Gość: jasio Re: OPOWIEM WAM BAJKE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 13:22
              jaki to bank chcetnie skozystam
      • Gość: ejbob@go2.pl Re: Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia IP: *.chello.pl 21.02.06, 21:48
        U Pana Boga banków nie ma.Jaka zmiane proponujesz przyszły emerycie?
        • Gość: __________________ Niech Rydzyk otworzy para-bank IP: *.0506.adsl.tele2.no 21.02.06, 22:08
          Skoro nie ma odpowiedniej oferty dla emerytów, to jest jakaś nisza do zagospodarowania. Tutaj Rydzyk mógłby nieźle się wbić w rynek.
          • dccircle Re: Niech Rydzyk otworzy para-bank 22.02.06, 04:40
            Gość portalu: __________________ napisał(a):

> Skoro nie ma odpowiedniej oferty dla emerytów, to jest jakaś nisza do zagospoda
            > rowania. Tutaj Rydzyk mógłby nieźle się wbić w rynek.

rydz trzyma własny bank - pod materacem. Z pieniędzy ukradzionych ze zbiórki na
            stocznię, a może z moskiewskich - któż go tam wie.
      • Gość: ząbki forever Re: Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:02
        ale wszystkie banki wokół mają prowizję od wypłat w kasie. ci starsi ludzie
        chyba nie mają już dokąd pójść.
        • jans21 Re: Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia 22.02.06, 15:27
          Gość portalu: ząbki forever napisał(a):

> ale wszystkie banki wokół mają prowizję od wypłat w kasie. ci starsi ludzie
          > chyba nie mają już dokąd pójść.

• Gość: darkonza Re: Jak sie emerytom nie podoba to niech zmienia IP: *.szczecin.mm.pl 22.02.06, 16:22
            > Jedna kwestia-jakie jest EKONOMICZNE UZASADNIENIE tej prowizji?

no uzasadnieniem jest koniecznosc obslugi klienta, gdyby wszyscy mieli konta
            internetowe i korzystali z bankomatow panie z okienka mozna by zwolnic,
            poniewaz jednak klienci chca z tych pan "korzystac" bank uznal ze niech placa
            za ich prace Ci ktorzy z ich pracy korzystaja
    • amhu Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 21.02.06, 21:57
      Szanowni emeryci, a kto wam kaze korzystac uslug PKO BP? Najlepsza forma
      protestu bedzie zrezygnowanie z uslug tego chciwego i nieudolnego molocha.
      • ropniak1 Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 09:55
        myślę, że nie jest to konkretnie problem pko, bo tak jak wspominaliście Państwo
        większość banków ma takie czy inne opłaty, problemem jest to, że emerytów, czy
        nawet osób zarabiających najniższą krajową nie stać na "luksus"wydania 10 zł ot
        tak na obsługę konta i nad tym należałoby się zastanowić
    • Gość: ehh Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.icpnet.pl 21.02.06, 21:58
      niech emeryci nie przesadzają:)
      moja babcia ma 72 lata i korzysta z bankomatu:))
      a do banku nie chodzi bo po co??

z drugiej strony i tak pko bp będzie najgorszym bankiem w polsce;)
      • Gość: kwaśny kalosz Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.02.06, 22:11
        a mój dziadek ma 85 lat i oprócz bankomatów uzywa internetu do przelewów. Jak widać się da :)
        • Gość: zgryźliwy Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:55
          Zanim poszedł na emeryture nazywał się Billy Gates ?
          • Gość: kwaśny kalosz nie, nie Billy Gates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 18:36
            tylko Stanisław Kapusta, z Płochocina.
    • bloody_rabbit Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 21.02.06, 22:07
      I znajdą. PKO BP to skandal jeśli chodzi o obsługę klienta. Emeryci mieli w nim
      konta siłą inercji. To, że kierownictwo banku nie umie uszanować tego atutu, to
      skandaliczna głupota i PKO BP na tym straci.
      • Gość: __________________ Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.0506.adsl.tele2.no 21.02.06, 22:10
        bloody_rabbit napisał:
        > I znajdą. PKO BP to skandal jeśli chodzi o obsługę klienta. Emeryci mieli w nim
        > konta siłą inercji.

Emeryci to w ogóle siłą inercji.

> To, że kierownictwo banku nie umie uszanować tego atutu, to
        > skandaliczna głupota i PKO BP na tym straci.

Kierownictwo banku już dobrze sobie to skalkulowało i wątpię, aby PKO BP jakoś specjalnie na tym stracił.
      • Gość: wacek Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.eranet.pl 22.02.06, 07:24
        Kierownictwo banku to zapewne gó..arstwo w bialych kołnierzykach
        furach i komórach. Bez szerszego spojrzenia na rzeczywistośc, bez szacunku dla
        innych wartości niż mamona...
        • zigzaur Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 14:57
          Przecież emeryci to olbrzymia grupa konsumencka o dość jasnych oczekiwaniach i
          potrzebach. Nie zdziwię się, gdy jakiś bank (raczej na pewno nie z "polskim
          kapitałem") wymyśli jakąś ciekawą ofertę akurat dopasowaną do emerytów.
      • jans21 Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 15:28
        bloody_rabbit napisał:

> I znajdą. PKO BP to skandal jeśli chodzi o obsługę klienta. Emeryci mieli w
        nim
        > konta siłą inercji. To, że kierownictwo banku nie umie uszanować tego atutu,
        to
        > skandaliczna głupota i PKO BP na tym straci.

• Gość: asd Maryje na klapę i rotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:26
      proponuję sz. emerytom pikiety pod bankiem, śpiewanie roty, demonstracyjne spalenie książeczek oszczędnościowych, przybicie prezesa pko do krzyża i spalenie kilku oddziałów jako siedliska masonerii i żydów.
      • Gość: Henryk W innych bankach bywa inaczej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:35
        U innych może być inaczej. Jeden z banków (z kapitałem zagranicznym), jeżeli ma
        się najtańsze konto bierze co prawda 2,50 zł za wypłatę w okienku, ale nie
        dotyczy to osób powyżej 65 roku życia. One nie płacą nic i kiedy chcą mogą
        sobie brać tyle ile chcą z kasy. Czyli mozna, jeżeli nie chceś się straciś
        klientów. Zatem , emerycie, przenieście tam swoje konta (nr banku 1050), albo
        poszukajcie innego, który robi podobnie - na pewno są takie. A PKO BP niech
        usycha....
      • Gość: ząbki forever Re: Maryje na klapę i rotę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:03
        też kiedyś będziesz stary :-)))
    • Gość: money 3 mld to jest to IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 23:07
      Co to jest 1,76 mld zysku jak można mieć 3 mld? Emeryci są tak tępi, że dadzą
      bankowi zarobić te 3 mld.
      • zigzaur Re: 3 mld to jest to 22.02.06, 14:58
        A czy wpłaty na rydzradio są realizowane bez prowizji?
    • Gość: Jan Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.elgrom.eu.org / *.za.digi.pl 21.02.06, 23:19
      W tym kraju już nic nie dziwi !
    • Gość: wojna Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: 194.63.130.* 22.02.06, 00:10
      zbojkotować bank, sprzedać akcje i kto może zlikwidować rachunki ROR, niech się
      tym bogatym bankowcom nie wydaje że będziemy ich wiecznie utrzymywać, nasze
      zasoby i nerwy się wyczerpują
      • Gość: gość Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:18
        nie ma sytuacji bez wyjscia,zabrać pieniadze ,przekazać na konto lokat u
        RYDZYKA,a po zasiłek pogrzebowy przyjść do opieki społecznej i juz polacy
        dołożą do nie myślących beretów.Tam przekazuja pieniadze a skarb państwa do
        nich dokłada czyli WSZYSCY POLACY dlaczego pytam wiec wcale do tego protestu
        sie nie dopiszę też mam 70 lat ale sie tez ucze jak obsłużyć bankomat a nie
        siedzieć przed radiem maryja z ROZANCEM W REKU I PUSTYM MOZGIEM
        • Gość: tomeczek Kapelusze z głów przed tym panem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:43
          Gość portalu: gość napisał(a):

> wiec wcale do tego protestu
          > sie nie dopiszę też mam 70 lat ale sie tez ucze jak obsłużyć bankomat a nie
          > siedzieć przed radiem maryja z ROZANCEM W REKU I PUSTYM MOZGIEM

I wyrazy szacunku!
    • Gość: gość portalu Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:15
      A.... do Izraela z takimi bankami
    • Gość: gość A.... do Izraela z takimi bankami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:16
      A.... do Izraela z takimi bankami
      • Gość: icek a kto u nas w Izraelu by coś takiego wziął.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:53
    • Gość: ciułacz Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 00:51
      Koszmarny bank.Mam w nim konto od wielu wielu lat i z każdym rokiem mnie coraz
      bardziej wkurza.Po pierwsze od 1.01.06 odwołali przelewy telefoniczne na hasło
      i zaproponowali mi podpisanie nowej umowy.Po drugie, ich telefon nie działa 24
      godziny tak jak w innych bankach tylko do wieczora. Po trzecie nie można
      załatwić w żaden sposób automatycznego regulowania salda z karty kredytowej tak
      jak z Visa Classic. No i obsługa w okienku np załatwianie przelewów lub
      dokonywanie zmian, trwa i trwa i trwa. Dla porównania mam konto w Citi i tam
      wszystko działa szybciej, saldo regulują, telefon jest OK, ale mają z kolei
      koszmarnie wysoką cenę kredytu. Wniosek - popieram seniorów obiema rękami !
    • Gość: gwizdak Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: 193.16.229.* 22.02.06, 01:02
      sam będziesz kiedyś dziadkiem ---
      • Gość: mlody rentier jan.k.bielecki@pkobp.pl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 01:57

Wszystkich popierajacych protest emerytów prosze o wysyłanie listów do prezesa
        Bieleckiego.

Decyzja banku jest głupia bo starszych klientów mają b duzo, a sa to świetni
        klienci - są lojalni i maja sporo lokat.
        jako młody człowiek operacji dokonuje i tak przez internet więc emeryt przy
        okienku nie jest zadnym problemem.

P
        • Gość: pko bp Re: jan.k.bielecki@pkobp.pl IP: 195.136.16.* 22.02.06, 10:46
          jak się nie znasz to nie pisz
          bielecki to nie ten bank tępaku
          • Gość: latino Re: jan.k.bielecki@pkobp.pl IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.02.06, 10:50
            > jak się nie znasz to nie pisz
            > bielecki to nie ten bank tępaku

.......ehehehehhe......tak jest to konkurencyjny złodziej......
      • Gość: Posta Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.chello.pl 22.02.06, 02:02
        Ciułacz, wytłumacz mi to: skoro tak Ci fatalnie w PKO BP to po co tam jeszcze
        tkwisz? Chyba lubisz ten masochizm, co ;-)))

Emeryci: zapomnijcie o PKO BP, od czasów komuny powstało kilkadziesiąt lepszych
        banków, często tuż za rogiem Waszego mieszkania. Nawet kawę podają! Nie taki
        diabeł straszny, zmieńcie bank.

Banki: a gdzie jest konkurencja by na tym skorzystać? Skoro zarząd PKO BP
        marnuje swój największy kapitał, to tylko trzeba pomóc w obalaniu tego
        dinozaura. Wystarczy kilka reklam i sporo dziadków przeniesie regularne wpływy
        do Was.
        • rozowykot Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 02:57
          To mentalność starcza .Jeśli PKO BP tok żle obsługuje to można zmienić bank.
          Przecież żaden nie jest polski to trzeba szukać tańszego a nie trzymać się PKO
          BP jak pijany płotu. A może to po prostu demencja i biedacy zapomnjieli, że są
          inne banki
        • Gość: asd Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:21
          w duzym miescie tak. ale male miejscowosci posiadaja czesto wylacznie placowki
          PKO BP, i wtedy nie ma wyboru, bo kazdy inny bank bralby prowizje. lol
      • Gość: tomeczek Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:45
        Gość portalu: gwizdak napisał(a):

> sam będziesz kiedyś dziadkiem ---
    • dccircle Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 04:33
      Gość portalu: alek napisał(a):

> sorry dziadkowie---jak bankomat lub prowizja sie niepodoba to prosze znalezc
      > inny bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A może by tak trochę upustu dla emerytów i rencistów?
    • Gość: RaM Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.ogec.krakow.pl 22.02.06, 07:38
      PKO BP Bankiem emerytów.
    • Gość: Zygfryd Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:38
      Konto w banku PKO BP miałem przez 20 lat. Teraz po podwyżce opłat zmuszony
      byłem zlikwidować to konto. Popieram inicjatywę pt "Seniorzy idą na wojnę z PKO
      BP" Bank zapomniał kto jest dla kogo.
      Życzę udanej akcji
      • Gość: em Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.kp.pl 22.02.06, 07:55
        obsługa klienta w PKO zawsze była fatalna, w kierunku seniorów przedałby się
        jakiś ukłon, a nie zabrać biedniejszemu :(
        bank kieruje się tylko i wyłączbnie ekonomicznym rachunkiem - pieniędzy emeryci
        mają mało, kiepski z nimi interes więc trzeba było coś wymyślić żeby choć tyle
        na nich zarobić - takie banku prawo
        nie wierzę w skuteczność protestu
        • fema11 Uwaga na dodatkowe opłaty!!!! 22.02.06, 08:44
          PKO BP zafundował nam tzw. klientom kilka ciekawych rzeczy (czytaj opłat). 1.
          Podyżka z 3zł. do 4zł. (wzrost o 33%!!!) opłat za przelewy. 2. Wzrost z 4zł. do
          5,40zł. opłat za obsługę konta ROR. 3. Bardzo ciekawa opłata - za wydruk
          historii wpłat i wypłat z konta żadają 12zł. (to jest najdroższa kartka papieru
          w Polsce!!!). Oni to ładnie nazywają historią konta. I pewnie muszą się bardzo
          namęczyć aby do niej wejść!!! Dotychczas nie było żadnej opłaty za wydruki do 1
          miesiąca wstecz. Teraz są opłaty za wszystkie wydruki. Jestem bardzo ciekawy,
          co wchodzi w skład opłaty 5,40zł. za prowadzenie konta??? Proszę uważać na te
          wydruki, bo nie wszystkie osoby przy kasach o tym informują. 4. PKO będzie
          wysyłać miesięczne zestawienie operacji na koncie do domu klienta. Opłata 5zł.
          + koszt przesyłki. W sumie 6,30zł.
          Brawo PKO.BP. Tak trzymać!!! Klient nasz Pan (jeżeli płaci!!!
          Pozdrawiam.
          • jans21 Re: Uwaga na dodatkowe opłaty!!!! 22.02.06, 15:30
            fema11 napisał:

> PKO BP zafundował nam tzw. klientom kilka ciekawych rzeczy (czytaj opłat). 1.
            > Podyżka z 3zł. do 4zł. (wzrost o 33%!!!) opłat za przelewy. 2. Wzrost z 4zł.
            do
            >
            > 5,40zł. opłat za obsługę konta ROR. 3. Bardzo ciekawa opłata - za wydruk
            > historii wpłat i wypłat z konta żadają 12zł. (to jest najdroższa kartka
            papieru
            >
            > w Polsce!!!). Oni to ładnie nazywają historią konta. I pewnie muszą się
            bardzo
            > namęczyć aby do niej wejść!!! Dotychczas nie było żadnej opłaty za wydruki do
            1
            >
            > miesiąca wstecz. Teraz są opłaty za wszystkie wydruki. Jestem bardzo ciekawy,
            > co wchodzi w skład opłaty 5,40zł. za prowadzenie konta??? Proszę uważać na te
            > wydruki, bo nie wszystkie osoby przy kasach o tym informują. 4. PKO będzie
            > wysyłać miesięczne zestawienie operacji na koncie do domu klienta. Opłata
            5zł.
            > + koszt przesyłki. W sumie 6,30zł.
            > Brawo PKO.BP. Tak trzymać!!! Klient nasz Pan (jeżeli płaci!!!
            > Pozdrawiam.
    • 80662270a banki to złodzieje, kradzież w świetle prawa 22.02.06, 08:16
      trzeba by znaleźć nazwęna legalne złodziejstwo
      • rafvonthorn Re: banki to złodzieje, kradzież w świetle prawa 22.02.06, 11:32
        A "opłaty za prowadzenie", "opłaty za wypłacanie", "opłaty za
        wpłacanie", "opłaty manipulacyjne", "opłaty przygotowania kredytu" itp. to złe
        nazwy? Co Ci się nie podoba w nich?
      • jimmyjazz To nie korzystaj z usług banków 22.02.06, 11:43
        To nie korzystaj z usług banków, kto cie zmusza?
        Skoro to złodzieje to trzymaj kase w domciu i porzyczaj od rodziny. Proste.
        • Gość: merk Re: To nie korzystaj z usług banków IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.02.06, 23:35
          pracodawca ;]
    • Gość: Niunia Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:29
      Wystarczy w okienku poprosić o wypłatę 501 zł (wtedy jest bez prowizji) pani
      wypisuje wszystkie dokumenty, kwitujemy odbiór kasy, a następnie oświadczamy
      tej samej pani, że chcemy wpłacić 451 zł (każda wpłata jest bez prowizji).
      Jedyny minus takiego postępowania to to, że na koncie musimy mieć ponad 500zł.
    • Gość: golem_t Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: 195.116.43.* 22.02.06, 08:32
      Pomyśl to nie BOLI. Ludzie starsi mają problemy z opanowaniem "zdobyczy
      technologii" nawet tak prostych jak karta+bankomat. Np. wielu ma problemy ze
      wzrokiem więc będą mieli problemy z wyborem operacji z menu czy wpisaniem PIN-u
      karty. Zarazem są bardzo liczną grupą klientów tego banku i przez to przynosząca
      mu spore zyski - są konserwatywni czyli trzymają kasę na lokatach a nie np. w
      funduszach inwestycyjnych. Jeśli zastosują się do twojej rady to tylko bank na
      tym może stracić jesli np. zabiorą te swoje lokaty gdzie indziej.
    • Gość: ninja idźcie do banków spółdzielczych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:35
      W PKO BP od zawsze pamiętam wielkie kolejki. Stąd w sumie rozumiem działania
      szefów, że chcą coś zmienić.

Emeryci - rozważcie banki spółdzielcze. Tam też jest miła atmosfera i najtańsze
      na rynku usługi bankowe! Słyszeliście o Spółdzielczej Grupie Bankowej? Warto,
      mam tam konto. A jak zechcecie, to i darmową kartę dostaniecie, a
      najaktywniejszym emerytom może i spodoba się SGB24 (bankowość internetowa).

A protesty raczej nic nie dadzą, taka jest polityka cenowa PKO BP - to w końcu
      firma nastawiona na zysk i taką przyjęli strategię.
      • Gość: Atumi Kaktus Ale o to właśnie chodzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:57
        ...że oni nie chcą ani kawki ani darmowej karty.
        Oni chcą darmowe wypłaty !
    • Gość: mareczek "Patent" PKO na łatwe wzbogacenie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:36
      Patent jest taki: 5 mln kont x 1,4zł= 7 mln zl miesięczmie x 12 m-cy= 84 mln zl
      rocznie.Dwa lata temu PKO przećwiczyło patent o wzorze 1zł x 5000000x12=60 mln
      zl.A w ogóle w bankowości to jakas plaga z tymi opłatami za zwykłe czynności
      obsługi.To tak jak byśmy wchodząc do sklepu placili za podanie towaru za wydanie
      reszty,za zapakowanie towaru.Paranoja.To ma byc tanie państwo?Czy PiS weźmie w
      obrone zwykłych obywateli?
      • jans21 Re: "Patent" PKO na łatwe wzbogacenie się 22.02.06, 15:30
        Gość portalu: mareczek napisał(a):

> Patent jest taki: 5 mln kont x 1,4zł= 7 mln zl miesięczmie x 12 m-cy= 84 mln
        zl
        > rocznie.Dwa lata temu PKO przećwiczyło patent o wzorze 1zł x 5000000x12=60 mln
        > zl.A w ogóle w bankowości to jakas plaga z tymi opłatami za zwykłe czynności
        > obsługi.To tak jak byśmy wchodząc do sklepu placili za podanie towaru za
        wydani
        > e
        > reszty,za zapakowanie towaru.Paranoja.To ma byc tanie państwo?Czy PiS weźmie w
        > obrone zwykłych obywateli?
    • Gość: ALF Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.pkobp.pl 22.02.06, 08:42
      Jest na to metoda wypłacasz 520PLN i jak już Panienka z okienka Ci da kasę
      mówisz że chciałeś wpłacić 500 PLN, chyba za jedno i drugie nie zapłacisz, a
      Bank ma nie 1 a dwie operacje bezdochodowe, kolejeczka rośnie itp...
      • Gość: sylka Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:28
        Ale ten ruch jest do wykorzystania tylko do czasu gdy saldo przekracza 500 zł.
        Potem to już niestety nie działa. Rozwiązaniem jest trzymanie na
        nieoprocentowanym koncie stałej kwoty 500 zł. Jednak dla niektórych emerytów to
        bardzo dużo.
    • Gość: krzysztofs Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: *.mistalspzoo.local / 83.238.173.* 22.02.06, 08:48
      Mam Złote Konto w PKO BP ,ale rozumiem bardzo ten problem starszych ludzi. To
      jest zmuszanie starszych ludzi i nie tylko do kart bankomatowych tylko
      dlatego ,żeby ułatwić sobie życie i nie wysłuchiwać jak fatalna jest obsługa.
      Budują budynek w którym jest 6-8 kas o otwarte sa tylko 2. Pytam dlaczego?
      Bankomaty często nie działają (psują sie, gotówka nie jest uzupełniana, często
      siada system)Wciskaja klientom wątpliwej jakości swoje nowe usługi: karty
      DINERS CLUB, INTELIGO nie zdarzyło sie jeszcze żebym nie musiał dzwonic na
      infolinię bo coś nie działa, któraś z pań powiedziała w końcu że system jest
      cały czas budowany i udoskonalany, tylko dlaczego moim kosztem, dlaczego ktoś
      mi wcisnąl bubla, póki Inteligo należało do Berliner Banku wszystko grało, aż
      się dostało w ręce kretynów z PKO)
      a tak na sam koniec powinni byc wdzięczni tej całej armii starszych ludzi,
      którym w "lepszych" czasach przewałkował,okradł, przepuścił, źle zarządzał itd,
      itp miliardy oszczędności tych ludzi i nawet nie powiedział słowa przepraszam,
      nie zrekompensował im tych strat. PANOWIE I PANIE Z ZARZĄDU PKO JSTEŚCIE ŻAŁOŚNI
      • acid.jazz Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP 22.02.06, 13:40
        Wszystkie operacje operacje robię przez Inteligo od dwóch lat i nigdy nie miałem
        żadnych problemów, może problem tkwi w Tobie? Znam parę osób - komputerowych
        Jonaszy, którzy zawsze coś spieprzą, mimo że wygląda jakby robili wszystko dobrze.
    • Gość: jerry Re: Seniorzy idą na wojnę z PKO BP IP: 213.17.175.* 22.02.06, 09:12
      wystarczy zobaczyć strukture zysku banku, to celowa polityka okradania ludzi,
      takie decyzje powinny być karane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka