Dodaj do ulubionych

PO gra z PiS-em w podatki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:38
SZACH MAT ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gicho PO gra z PiS-em w podatki IP: 80.50.56.* 21.03.06, 20:40
      PO lubi się mścić a mszczenie ma krótkie nogi. Skończą jak SLD i AWS kiedyś
      • Gość: gość portalu Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:43
        >PIS lubi się mścić a mszczenie ma krótkie nogi. Skończą jak SLD i AWS kiedyś

Mała zmiana a od razu wypowiedź nabiera sensu
        • navaira "To rząd, a nie opozycja powinien przedstawiać... 21.03.06, 22:51
          ...projekty zmian w ustawach podatkowych"
          • adas313 Re: "To rząd, a nie opozycja powinien przedstawia 21.03.06, 23:02
            I tak właśnie wygląda "propaństwowe" myślenie JK.

Nie ma znaczenia, czy projekt jest dobry czy zły. Opozycja ma po prostu siedzieć
            cicho.
            • Gość: Gdynianin Zlikwidowac KRUS i wprowadzic PIT dla rolnikow! IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.06, 23:09
              szlag czlowieka trafia jak sie dowiaduje, ze np. becikowego zwykly obywatel
              dostaje 1 tys zl podczas gdy rolnik 1 tys + 4 tys z KRUS...
              • adas313 Re: Zlikwidowac KRUS i wprowadzic PIT dla rolniko 21.03.06, 23:14
                Przy czym na braku PITu dla rolników najwięcej zyskują nie biedni rolnicy na
                małych gospodarstwach, ale "obszarnicy" ;o)
                Których nb. najwięcej jest w SamooBronie.

Choć niektórzy mogą być zadowoleni, w końcu ryczałt to de facto pogłówne ;o))))
                • mcov Wszytskie klamstwa PiS 21.03.06, 23:33
                  No, moze nie wszystkie
                  www.mniejpodatkow.pl
                  • lahdaan A jednak tanie panstwo :] 21.03.06, 23:51
                    www.joemonster.org/article.php?sid=5741
                    • gmsaxz I dobrze robią. Może wyborcy sPiSkowcow przejrzą 22.03.06, 09:27
                      I dobrze robią. Może wyborcy sPiSkowcow przejrzą w koncu na oczy kogo wybrali
                      • charnel Re: I dobrze robią. Może wyborcy sPiSkowcow przej 22.03.06, 09:39
                        Dobre :)
                        ciekawi mnie tylko w jaki sposób PiS zrobi z tego kolejny post w cyklu „Nie
                        pozwalają nam rządzić!”
                  • lahdaan Re: Wszytskie klamstwa PiS 21.03.06, 23:53
                    a od kiedy to mamy tylko trzy stawki vatu? Tym PiS-owskim kalkulatorem mozna
                    sobie co najwyzej obliczyc IQ:) Tendencyjne
                    • Gość: TReneR Re: Wszytskie klamstwa PiS IP: 218.80.226.* 22.03.06, 04:45
                      A Ty skad sie urwales?!
                • Gość: to ja Re: Zlikwidowac KRUS i wprowadzic PIT dla rolniko IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 06:47
                  skoro w Polsce zyje z rolnictwa ponad 5% ludzi to korumpowanie tej grupy jest z
                  punktu widzenia polityka PiS bardzo zachecajace.
                  To jest elektorat-podpora PiS, SO.

Nie widze szansy na doprowadzenie do wyrownania szans. Wies bedzie nadal zyla
                  kosztem miasta.
                  Taka pozostalosc po realnym socjalizmie.
                  • Gość: to ja sorry mialo byc 25% IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 06:48
      • Gość: gilu33 Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:43
        PO sie nie mści tylko pomaga PIS-owi w złożeniu projektu zmian w podatkach. A
        projekt ów PO bezczelnie zerżnęła z deklaracji programowej PIS, które to
        deklaracje tak ochoczo PIS rozdawał wyborcom. Więc jeśli teraz PIS zagłosuje
        przeciwko swojemu własnemu programowi oznacza to że w całości powinien udać sie
        na leczenie zamkniete w Tworkach.
        • cyberrafi Przestroga na przyszłość dla demagogów 22.03.06, 00:16
          Niech ich cisną! Może kaczopodobne miernoty zrozumieją, że lepiej jest dla nich
          siedzieć w opozycji i krytykować niż pchać się do rządzenia.
        • jaga1003 Re: PO gra z PiS-em w podatki 22.03.06, 11:37
          Popieram. Jeśli rząd nic nie robi, a PiS wojuje,to ktoś musi. Obywatelowi jest
          wszystko jedno, kto jest autorem dobrego przepisu.Marzę o tym, żeby nie znać
          nazwiska lub przynajmniej przynależności partyjnej ministra finansów, skarbu,
          sprawiedliwości.
    • kerryman PiS kropka 21.03.06, 20:41
      "Jarosław Kaczyński nie odniósł się do treści propozycji PO. Stwierdził jedynie,
      że przedstawianie przez Platformę wyborczej propozycji PiS jest złośliwością i
      elementem gry."
      • amhu Re: PiS kropka 21.03.06, 21:53
        I dowodem na przynaleznosc PO do ukladu ma sie rozumiec! :)
      • adas313 "Złośliwość i element gry" 21.03.06, 23:04
        Proponuję, by PiS w ramach odwzajemnienia złośliwosci przedstawił platformowy
        projekt po 3x15%.
        A potem - w ramach jeszcze większego cynizmu - go poparł :o))))))
        • cyberrafi Re: "Złośliwość i element gry" 22.03.06, 00:05
          adas313 napisał:
          > Proponuję, by PiS w ramach odwzajemnienia złośliwosci przedstawił platformowy
          > projekt po 3x15%.
          > A potem - w ramach jeszcze większego cynizmu - go poparł :o))))))

Ja też bym tego chciał! Projekt PO ma szanse powodzenia, gdyż nie zawiera
          socjalistycznych bzdetów.
        • Gość: Jurek Roznica polega na tym,ze to PO jest cyniczna IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.03.06, 00:10
          Kaczynski i spolka jak na razie stawiaja sprawy znacznie bardziej UCZCIWIE i
          dlatego maja poparcie moherow
          • topimek Re: Roznica polega na tym,ze to PO jest cyniczna 22.03.06, 01:19
            Kaczuszki są równie uczciwe co Kaczorek Donaldek. Jedni warci drugich. Wiesz
            dlaczego Kaczuszki zwróciły się do Rydzyka? Bo obsmarowywano ich we wszystkich
            mediach oprócz mediów Rydzyka. PO chciało zniszczyć PiS machiną medialną, a PiS
            u ojca dyrektora znalazło schronienie i poparcie za które teraz płaci. Walka na
            noże między PO i PiS zaczęła się w trakcie kampanii, a obydwa ugrupowania
            chciały władzy w takim zakresie że dogadać się nie mogły, obydwa zachowywały się
            jakby samodzielnie mogły stworzyć większościowy rząd omalże.

Krytykujcie PO, krytykujcie PiS, a ja wam powiem że te partie to są ukłądy
            układziki które nawet odrobinę nie zmaleją bez wprowadzenia JOW. Bo zawsze
            znajdzie się jakiś pryncypał mówiący, ty na listę, a ty nie bo byłeś nieposłuchany.
          • Gość: to ja PiS uczciwy - to jest oxymoron, to nie istnieje. IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 06:52
            takiego lgaza, pinokia jak Kaczynski nie ma.
            Trzeba byc umyslowo ograniczonym w istotnym stopniu, aby dac wiare jakiejkolwiek
            obietnicy PiS i Jaroslawa K.
          • Gość: leonsjo04 Juruś, rusz no baśką IP: *.eranet.pl 22.03.06, 07:14
            Nie no do diabła uczciwość PiS jest święta. Widać to szczególnie przy 3 mln
            mieszkań, podatkach itd,itd. No ale zawsze można powiedzieć, że to UKŁAD im nie
            pozwala.
          • janek344 Re: Roznica polega na tym,ze to PO jest cyniczna 22.03.06, 13:17
            To znaczy, ze łamanie w żywe oczy swoich własnych pisowskich obietnic nie jest
            cynizmem a próba wykorzystania tych przyżeczeń przez opozycję jest cynizmem? To
            bardzo ciekawa moralność!
    • rafi13 Podpisza sie czy nie? 21.03.06, 20:42
      Swietny krok.
      Podpisza sie czy nie?

Jaroslaw znow w kropce...
      Chyba trzeba znow zapowiedziec wybory.
      Albo rozpoczac z kims nowa wojne dla odwrocenia uwagi.
      • Gość: gilu33 Re: Podpisza sie czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:45
        PIS nie jest jeszcze w stanie wojny z Lesotho i Suazi oraz Papuą i Nową Gwineą.
        • eexmd2 Re: Podpisza sie czy nie? 21.03.06, 20:47
          najnowsze wiadomosci
          lesotho okazalo sie nalezec do Ukladu
          • Gość: gilu33 Re: Podpisza sie czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:49
            to krucafuks z nimi też zrobimy porządek.
    • uu1 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 20:43
      Hucpa.
      • eexmd2 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 20:49
        hucpa ale co?
        ruch po czy to co kaczynski wystekal?
        wg mnie po wreszcie zrobilo sensowny ruch pod publiczke ktory trafi do
        niewyksztalconego elektoratu
        zobaczymy jak pis bedzie chcial odwrocic uwage od tego, obstawiam ze posle
        kurskiego do boju
        plus oczywiscie wybory i nawolywania zeby po sie samo rozwiazalo bo tylko
        przeszkadza
        jak inz mamon normalnie..
        • uu1 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 21:04
          Masz wiele racji ale...
          Grają sprawami kraju jak piłką. Propozycja progów: 18 i 32 jest wysoce
          niemoralna o ile moralność ma jakiekolwiek znaczenie. Gorzej, bo spowoduje
          wzrost napięcia społecznego. To jeszcze utrudni ewentualne porozumienie. Czarno
          to widzę.
          • eexmd2 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 21:11
            nie bardzo rozumiem czemu propozycja progow 18 i 32 jest wysoce niemoralna?
            a napiecie spoleczne jest budowane przez pis caly czas, moze pora to wreszcie
            przekierowac na sprawy gospodarki a nie tylko komisje sejmowe?
            a co do spraw kraju: z moejego punktu widzenia w tym momencie najzywotniejszym
            interesem polski jest pozbycie sie pisu
            zanim bedzie za pozno
            • uu1 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 21:23
              > a co do spraw kraju: z moejego punktu widzenia w tym momencie najzywotniejszym
              > interesem polski jest pozbycie sie pisu
              > zanim bedzie za pozno
              Pełna zgoda. Do podatków kiedyś wrócimy. pozdro.
              • topimek Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 22:17
                A dla mnie najżywotniejszym dla kraju byłoby przegłosowanie Jednomandatowych
                Okręgów Wyborczych, tylko to tak na prawdę może odmienić nasząscenę polityczną.
                Inna partia, te same kłamstwa... Czy PO, czy PiS, czy SLD, czy AWS, czy UW, czy
                KC PZPR... choć PZPR miało monopol i nie musiało się konkurencja przejmować.
                • uu1 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 22:35
                  Wiesz, proste rozwiązania często się nie sprawdzają. Wygraj w JOW z takim np.
                  Stokłosą.
                  • topimek Re: PO gra z PiS-em w podatki 22.03.06, 01:10
                    Wiesz... taki Stokłosa może wygrać. JOW daje możliwość spojrzenia jak głosował
                    pan Stokłosa przez czas trwania kadencji i stwierdzenia czy dbał o swoich
                    wyborców czy nie. Na podstawie tego pan Stokłosa zostanie ponownie wybrany lub
                    nie, bo fakty są faktami. Rzadna lista wyborcza mu nie pomoże jeśli zawiedzie
                    zaufanie wyborców, bo list wyborczych w JOW nie ma.

Widzisz nie chodzi o to żeby wszyscy wybrani byli idealni, chodzi o to żeby
                    mogli zostać rozliczeni przez swoich wyborców. Nie żyjemy w idealnym państwie i
                    część wybranych osób to oszołomy, ale śmiem twierdzić że przy JOW będzie mniej
                    oszołomów w Sejmie niż jest teraz. Gdyby JOW były od 1989 to tacy wyborcy z
                    Psiej Wólki gdzie była powiedzmy fabryka butów mieliby do kogo zwrócić się o
                    pomoc gdyby prywatyzacja była źle przeprowadzana na przykład. Pan poseł by nie
                    pomógł... nie wybrano by go nie tylko do sejmu, ale i do sejmiku samorządowego
                    czy rady miejskiej.

A nawet kombinator wiedząc że wyborcy mgoą go łatwo rozliczyć chcąc być wybranym
                    jeszcze do czegokolwiek musiałby się starać. Niech wygrywa sobie nawet Lepper w
                    swoim okręgu, ale prawda jest taka... osoba która zostałaby wybrana w ten sposób
                    byłaby bardziej niezależna od lidera partii, a więc ucinasz w momencie argument:
                    "Bo w następnych wyborach nie wystawię cię na listy". Uczciwi ludzie będą mieli
                    możliwość głośno sprzeciwić się i Kaczusce i Kaczorowi i Millerowi i... można
                    tak wymieniać, bo taka uczciwa osoba nie musiałaby się obawiać że nie zostanie
                    potem na liscie wystawiona. To się nazywa przejrzystość w polityce, której
                    kierownictwa partii unikają jak ognia.

A podejmowanie złych wyborów i wybieranie złych ludzi do reprezentowania w
                    sejmie. Wolę już wiedzieć kogo wybieram niż wybierać listę... gdzie zamiast mnie
                    wybiera lider partii. Przynajmniej w następnych wyborach będę wiedział na kogo
                    nie oddawać głosu, a w obecnym mętnym systemie na kogo bym głosu nie oddał i tak
                    kierownictwo jakiejś partii zyskuje.
        • adas313 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 23:07
          > wg mnie po wreszcie zrobilo sensowny ruch pod publiczke ktory trafi do
          > niewyksztalconego elektoratu

Nie tylko pod publiczkę, ale ten pomysł ma naprawdę szansę poprawić polski
          system podatkowy. Było to jedno z nielicznych rozsądnych i wykonalnych haseł w
          programie PiSu.

• Gość: beata Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.tele2.pl 21.03.06, 20:44
      Genialne posunięcie PO. PO zachowując zimną krew, i punktując PiS ma szansę
      wiele osiągnąć, bo Kaczorki mają słabe nerwy i gorące głowy!
      • galba Faktycznie, genialne... 21.03.06, 20:50
        Gość portalu: beata napisał(a):

> Genialne posunięcie PO.

Prawie tak genialne jak becikowe... W przekonywaniu własnych wyborców, że się
        opowiadało w kampanii brednie PO nie ma sobie równych.
        • Gość: beata Re: Faktycznie, genialne... IP: *.tele2.pl 21.03.06, 20:57
          Ty galba też masz słabe nerwy?
          • galba Bo ja wiem...? 21.03.06, 21:07
            > Ty galba też masz słabe nerwy?

To zależy od sytuacji. Jak widzę tę zapijaczoną gębę Tuska to faktycznie nerwy
            mi puszczają. Ale tak generalnie to nie narzekam.
            • eexmd2 Re: Bo ja wiem...? 21.03.06, 21:12
              > To zależy od sytuacji. Jak widzę tę zapijaczoną gębę Tuska

ot, i merytorycznie, i na temat...
              • ubique1 Re: Bo ja wiem...? 21.03.06, 21:18
                nie rozumiem jednego - zapijaczony - świetnie to nasz, najgorsi są abstynenci i
                impotenci :)))
                panowie toż ta czereda pajacy bawi się polska i nami jak dzieci w kindergarten
                kuleczkami
              • Gość: to ja programista programujacy galbe byl w stanie IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:04
                wskazujacym, stad pewne potknieca.
        • Gość: wojti do Galby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:19
          Widzisz teraz komu kibicujesz czy jeszcze Ci za mało przykładów obłudy
          PISuarów ?
          • Gość: to ja nie wyrazaj sie przy dziecku! PiS nie wie, co to IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:06
            obluda. To jest nowoczesna teflonowa partia, wszystko po nich splywa.
            • charnel Re: nie wyrazaj sie przy dziecku! PiS nie wie, co 22.03.06, 09:47
              Taak, Choćby nie wiem co, to i tak twierdzą, że deszcz pada :)))
        • adas313 Re: Faktycznie, genialne... 21.03.06, 23:11
          A czy PO skrytykowała z góry na dół program podatkowy PiSu?
          Nie, bo była to jedna z niewielu rzeczy w programie PiSu, która miała ręce i nogi.

Teraz, gdy _wreszcie_ Kaczyński ma silne poparcie choć dla tej części programu
          to się obraża.
        • bloody_rabbit Re: Faktycznie, genialne... 22.03.06, 07:59
          Czyżby program podatkowy PiS to były brednie? No co ty?
        • Gość: leonsjo04 Galba, głosowałeś na PiS ... IP: *.eranet.pl 22.03.06, 08:46
          z innego powodu niż świetny program gospodarczy?
        • wojtekmt Re: Faktycznie, genialne... 22.03.06, 10:37
          Galba, naucz sie czytac ze zrozumieniem....
          Inaczej jesteś skazany na pisanie bredni.
          Ja rozumiem, "spieprzaj dziadu" i "czyste dobro" wyprali ci mózg, ale chyba
          jakieś resztki szarych komórek w nim zostały....
      • ubique1 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 20:54
        no nareszcie ko mieczem wojuje ten od pochwy ginie , prezio nie przypuszczał
        że nowohuckimi wyziewami oczadziały jan maria i wiatrem od morza przewiany
        donald przejżą na ślepka i odwiną taki numer.
        chcieliście współpracy i poparcia uprzejmie proszę popieramy wasze słuszne
        przedwyborcze postulaty/ już teraz a nie po stu laty/ i wot kałabania.
        teraz piłka jest po drugiej stronie boiska a my maluczcy z zapartym tchem
        czekamy co ci tytani intelektu wykombinują na takie dictum.
        a co do gazu to słuszna i dalekowzroczna decyzja - nie masz roboty - nie
        jesz - nie jesz - nie żyjesz - nie żyjesz - sie kremujesz - o 15 % drożej
        zyski na podatku dochodowym,VAT ,no i ZUS, niezłe z ekonomicznego punktu .
      • Gość: Jurek Tu nie chodzi o zabawe dla gawiedzi w "punktowanie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.03.06, 23:50
        Jezeli takie rzeczy sprawiaj ci przyjemnosc to obejrzyj sobie jak sie naparzaja
        szalikowcy. Od POlitykow mozna by oczekiwac czegos wiecej. Darmozjady z SLD i
        PO nie maja w ogole pomyslu jak sie ustawic po wyborach i tylko kombinuja jakby
        tu przechytrzyc. Niestety Kaczynski jest lepszym graczem i to on ich
        punktuje. Blado wypadaja ci, ktorzy krytykuja a jednoczesnie boja sie wyborow
        nawet gdy prowadza w notowaniach. Wymowa jest prosta: PO brak pewnosci, ze
        bedzie moglo cos zdzialac. W takimmrazie niech nie przeszkadzaja.
        • topimek Re: Tu nie chodzi o zabawe dla gawiedzi w "punkto 22.03.06, 01:25
          No właśnie nie przeszkadzają z reformą podatkową. Chciałbyś żeby mówili że są
          przeciw a potem zagłosowali za, albo żeby nic nie mówili i przyjęli wszystko co
          mówi PiS. Przypomnieli tylko obiecanki (w większości cacanki) Kaczorkowi a ten
          się zdenerwował, jak ktoś śmiał mu powiedzieć że powienien realizować program
          którym wygrał przecież wybory.

Ja się wręcz pomodlę żeby z tej walki prosty człowiek wyszedł zwycięsko i niech
          te niższe podatki zostaną uchwalone. Bo z tej walki między PiSiorkami a
          POlewaczami może wyniknie choć odrobina korzyści dla ludności tego kraju.

Zaraz się pewnie dowiem że nie wiem o czym mówię i mi mózg coś przeżarło. No ale
          cóż, taki poziom dyskusji tutaj... (i tak o niebo lepszy niż na onecie)
          • Gość: to ja gdzie jest zapisane, ze opozycja ma tak tanczyc IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:12
            jak PiS zagra? To jest walka polityczna i kazdy wybiera czas i srodki jakie
            wydaja mu sie najlepsze.
            Najbardziej mi sie podoba, gdy Kaczynski opiernicza PO, ktora nie robi tego co
            on chce.
            On nie zauwazyl, ze Polska nadal nominalnie jest krajem wolnym i prawie
            demokratycznym.
            Kaczynskiemu to nie odpowiada i cala para idzie w zlikwidowanie elementow zycia
            spolecznego, ktore sa od PiS niezalezne.
            Gdzie jest napisane, PO ma kocjac PiS i sie z nimi przyjaznic?
            Ludzie, otrzezwiejcie.
        • Gość: Jaksa Re: Tu nie chodzi o zabawe dla gawiedzi w "punkto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:06
          Koles szalikowcy to przynajmniej normalni ludzie walą po mordach i spoko ,A ci
          twoi ulubiency PISuarowi mają teraz nasrane w porach bo zaczynaja ich rozliczas
          z kiełbasy wyborczej.A karakan razem z swoją swita to zaczyna wic sie i sikac
          po nogach.To nie sztuka moieć pelną gebę jak nie trzeba nic robic
    • Gość: a PO gra z PiS-em w podatki IP: *.icpnet.pl 21.03.06, 20:47
      Jak Ta PO Śmie
    • galba Dziecinada PO 21.03.06, 20:48
      Ta partia cyklicznych partaczy bez programu niczym mnie już nie zaskoczy. Nawet
      tym, że właśnie przyznaje, że jej słynne 3 x 15 było parawanem, za którym była
      pustka programowa.

Ze zmianami w PIT zaczekałbym jednak do niedługiego końca prac min. Gilowskiej,
      która też pracuje nad takimi stawkami tyle, że będzie to robota znacznie
      bardziej profesjonalna od tego co spłodził spec. Chlebowski (to chyba ten
      znawca banków, który ze zdziwieniem odkrył, że PKO BP i Pekao SA to nie jest to
      samo...).
      • Gość: Dryobates Re: Dziecinada PO IP: *.csk.pl 21.03.06, 20:50
        galba napisał:

> Ta partia cyklicznych partaczy bez programu niczym mnie już nie zaskoczy. Nawet
        >
        > tym, że właśnie przyznaje, że jej słynne 3 x 15 było parawanem, za którym była
        > pustka programowa.
        Przecież napisano, że nie rezygnują z liniowego.

Po prostu dążą małymi kroczkami. Lepszy rydz niż nic.
      • Gość: rom48 Galba, ty nie chcesz by PiS relizowalo program??:) IP: 212.106.168.* 21.03.06, 20:51
        • galba No a nad czym pracuje min. Gilowska? 21.03.06, 20:52
          PO przestraszyło się zapowiedzi Premiera, że niedługo prześle do Sejmu ten
          projekt i samo stworzyło coś "projekto-podobnego".
          • eexmd2 Re: No a nad czym pracuje min. Gilowska? 21.03.06, 20:52
            no to w w czym problem?
            niech pis oglosi ze sam to zaraz zglosi i przeglosuje i po sprawie
            • galba Otóż to 21.03.06, 20:55
              eexmd2 napisał:

> no to w w czym problem?
              > niech pis oglosi ze sam to zaraz zglosi i przeglosuje i po sprawie

Żaden problem. Po prostu PO się znowu wygłupiła.
              • eexmd2 Re: Otóż to 21.03.06, 20:57
                pewnie, kaczego rzadu krytykowac nie mozna bo jarek bardzo nerwowy jest:

- To rząd, a nie opozycja powinien przedstawiać projekty zmian w ustawach
                podatkowych - stwierdził w czasie swojej konferencji prasowej. I tłumaczył, że
                tak jak zgodnie z konstytucją tylko rząd ma prawo przedstawiania ustawy
                budżetowej, tak "przynajmniej w sferze obyczaju" tylko rząd powinien
                przedstawiać projekty zmian w systemie podatkowym. - W rządzie trwają prace nad
                zmianami w podatkach. Jedne preferują ich obniżanie, inne bardziej intensywną
                politykę społeczną, szczególnie prorodzinną - powiedział prezes Kaczyński. Ich
                wprowadzenie uzależnił od stanu finansów państwa.

zobaczysz jak sie to bedzie mialo do obietnic wyborczych i ciekawe co wtedy
                wymyslisz kolego
                • galba Dużo ostatnio mamy jasnowidzów w kraju... 21.03.06, 21:05
                  > zobaczysz jak sie to bedzie mialo do obietnic wyborczych i ciekawe co wtedy
                  > wymyslisz kolego

Szczególnie w PO. Nic to, że ich prognozy są do d**y. Grunt, że są
                  spektakularne.

Benzyna za 6 zł (już w grudniu 2005)... Euro również po 6 zł... Giełda w dół...
                  Zero medali w Turynie (10 minut później był pierwszy medal)... Itd.
                  • eexmd2 Re: Dużo ostatnio mamy jasnowidzów w kraju... 21.03.06, 21:09
                    a ty jak zwykle do rzeczy koles
                    u was to murzynow bija i barszcz sie nie udaje
                    co ma do tego beznyna za 6zl, medale w turynie i po nawet?

sam sie przekonasz jaka bedzie nowa ordynacja podatkowa
                    ja wiem tylko ze obietnice pisu z kampanii byly nierealne i niewiele z tego
                    zostanie w projekcie ustawy
                    podatki musza byc solidarne w socjalistycznym kraju w koncu

a co do jasnowidzenia: potworkowaty projekt po widziales swoim wewnetrznym
                    okiem chyba
                  • Gość: wojti do Galby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:27
                    ..a medale wywalczyli oczywiście aktywiści PIS-u ?
                    • amhu Re: do Galby 21.03.06, 22:09
                      A jako taki wzrost gospodarczy to tez oczywiscie zasluga geniuszu psiorkowatego
                      czy tez ich kompletnego deibilizmu gospodarczego i braku czasu na psucie
                      gospodarki?
                      Galba, w swym serwilizmie dotarles juz do granicy smiesznosci.
          • Gość: rom46 Ale gdzie efekty?? Gilowska i program PiS?? :DD IP: 212.106.168.* 21.03.06, 20:53
          • Gość: Droma Re: No a nad czym pracuje min. Gilowska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:12
            Głupiutki jesteś ściemniaczu. Wszak to wiceminister Barszcz stwierdził że o
            żadnych konkretnych obniżkach podatkowych nie ma mowy.PO może wymusi że MinFin
            trochę spasuje.
          • 2paco Galba.. 22.03.06, 01:09
            ..jaki masz interes bronić kaczorów? czyżbyś należał do (jedynie słusznego)
            układu? :>
      • eexmd2 Re: Dziecinada PO 21.03.06, 20:52
        a galba jak zwykle probuje odwrocic kota ogonem
        ale tym razem ci ciezko bedzie stary:
        > Ta partia cyklicznych partaczy bez programu niczym mnie już nie zaskoczy.
        >Nawet tym, że właśnie przyznaje, że jej słynne 3 x 15 było parawanem, za
        którym była
        > pustka programowa.

to pis jest u wladzy i wlasnie steka jak uchylic sie od wypelniania wlasnych
        obietnic wyborczych
        przeciez zapisali to w swoim programie wyborczym
        jestem pewien ze masz stosik tego w domu
        idz zajrzyj i przypomnij sobie
        • galba Tego z GW się nie dowiesz ale... 21.03.06, 20:54
          ... jakbyś sięgnął po Rzepę to byś wiedział, że właśnie dobiegają końca prace
          nad PIT 18/32. To informacja z zeszłego tygodnia. Dlatego oszołomy z PO
          wyskakują z tym dziś by ubiec Gilowską choćby o tydzień.

Dziecinada.

> a galba jak zwykle probuje odwrocic kota ogonem
          > ale tym razem ci ciezko bedzie stary:
          > > Ta partia cyklicznych partaczy bez programu niczym mnie już nie zaskoczy.
          >
          > >Nawet tym, że właśnie przyznaje, że jej słynne 3 x 15 było parawanem, za
          > którym była
          > > pustka programowa.
          >
          > to pis jest u wladzy i wlasnie steka jak uchylic sie od wypelniania wlasnych
          > obietnic wyborczych
          > przeciez zapisali to w swoim programie wyborczym
          > jestem pewien ze masz stosik tego w domu
          > idz zajrzyj i przypomnij sobie
          • eexmd2 Re: Tego z GW się nie dowiesz ale... 21.03.06, 20:55
            no to czemu sie zoladkujesz?
            pis zaraz oglosi ze sam swoje propozycje podatkowe z kampanii przeglosuje i po
            sprawie
            a jak jednak nie zrealizuje swoich obietnic wyborczych to wisisz mi piwo, ok?
            • galba Po co te nerwy? 21.03.06, 21:02
              Od dłuższej chwili staram się wyjaśnić, że PO zgłasza potworka prawnego
              przygotowanego "na szybko" (z troki o podatników of course) byle wyprzedzić z
              grubsza podobną ale dopracowaną propozycję min. Gilowskiej. Oczywiście PO ma
              prawo się kompromitować po raz kolejny a mnie nic do tego (nigdy na tych
              fajansiarzy nie głosowałem i zamiaru głosować nie mam - szybciej na SLD czy
              Samoobronę bym oddał głos).

> no to czemu sie zoladkujesz?
              > pis zaraz oglosi ze sam swoje propozycje podatkowe z kampanii przeglosuje i
              po
              > sprawie
              > a jak jednak nie zrealizuje swoich obietnic wyborczych to wisisz mi piwo, ok?
              • eexmd2 Re: Po co te nerwy? 21.03.06, 21:05
                > Od dłuższej chwili staram się wyjaśnić, że PO zgłasza potworka prawnego
                a to pewna nowina albo cos przegapilem
                czemuz wg ciebie ten projekt ustawy to potworek prawny skoro (ide o zaklad) nie
                miales szansy na oczy go zobaczyc?

a co do 'z grubsza'- jarek k nie wie jeszcze co to z grubsza bedzie ale galba
                wie?
                i z grubsza bedzei przypominalo obietnice pisu z kampanii, co nie?

a co do nerwow, mnie tam to bawi, to kaczynski sie zapowietrza z oburzenia a ty
                razem z nim
                • galba Znowu to jasnowidzenie... 21.03.06, 21:09
                  > to kaczynski sie zapowietrza z oburzenia a ty
                  > razem z nim

To, że ty siedzisz przed monitorem ociekającym zółcią nie znaczy, że tak mają
                  wszyscy...
                  • eexmd2 Re: Znowu to jasnowidzenie... 21.03.06, 21:16
                    ja umiem czytac i wykorzystuje ta zdolnosc
                    przeczytaj sobie jeszcze raz wypowiedzi kaczynskiego z konferecnji:

- To rząd, a nie opozycja powinien przedstawiać projekty zmian w ustawach
                    podatkowych - stwierdził w czasie swojej konferencji prasowej. I tłumaczył, że
                    tak jak zgodnie z konstytucją tylko rząd ma prawo przedstawiania ustawy
                    budżetowej, tak "przynajmniej w sferze obyczaju" tylko rząd powinien
                    przedstawiać projekty zmian w systemie podatkowym. - W rządzie trwają prace nad
                    zmianami w podatkach. Jedne preferują ich obniżanie, inne bardziej intensywną
                    politykę społeczną, szczególnie prorodzinną - powiedział prezes Kaczyński. Ich
                    wprowadzenie uzależnił od stanu finansów państwa.

a odbijajac pileczke, ja tam nie widze zolci na mym monitorze, a ty szklana
                    kulke masz?
                    • ubique1 Re: Znowu to jasnowidzenie... 21.03.06, 21:21
                      tak "przynajmniej w sferze obyczaju" tylko rząd powinien
                      > przedstawiać projekty zmian w systemie podatkowym. - W rządzie trwają prace
                      nad
                      >
                      > zmianami w podatkach. Jedne preferują ich obniżanie, inne bardziej intensywną
                      > politykę społeczną, szczególnie prorodzinną - powiedział prezes Kaczyński.
                      ==========================
                      to tak trochę jak w tym powiedzeniu :
                      jak ja mówie że ja piję to piję , jak ja mówię że ja płacę to mówię
              • Gość: Emmet Re: Po co te nerwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:03
                A ta Zyta to nie z PO przypadkiem?
          • Gość: nieprawomyślny Re: Tego z GW się nie dowiesz ale... IP: *.chello.pl 21.03.06, 21:47
            Galba, przestań tak naiwnie słuchać pis- u i we wszystkim widzieć "układ" bądź
            jakiś inny spisek. Przypominam, że jakiś miesiąc temu na antenie Radia Zet pan
            Rokita zapowiedział, że PO zgłosi wyborcze propozycje pis-u, co skrupulatnie
            poparły lpr i samoobrona, o co wybuchł kolejny "kryzys", już ogłaszano wybory, a
            później pan Wasserman nazwał to wszystko "prowokacją medialną". tak więc nie
            wszystko musi być wynikiem spisku po, bo przecież żeby przygotować odpowiednią
            ustawę potrzeba czasu. Choć przyznaję, że jest to ruch, którym chciano dokopać
            pis-owi (i mam nadzieję, że będzie ich tak duże, że się nigdy nie podniosą).
      • sycophant Re: Dziecinada PO 21.03.06, 21:51
        No bo PiS to realizuje taki zaje.isty program teraz ze po prostu 38 mln Polaków
        aż usiadło, buzie rozdziawiło i uwierzyć nie może... Ech Galbuś Galbuś...
      • sycophant Re: Dziecinada PO 21.03.06, 21:53
        galba napisał:

> Ze zmianami w PIT zaczekałbym jednak do niedługiego końca prac min.
        > Gilowskiej, która też pracuje nad takimi stawkami tyle, że będzie to robota
        > znacznie bardziej profesjonalna
        W to nie wątpię - Zyta, choć syta pewnie na profesjonaliźmie nie straciła.
        Problem jednakże w tym że pewnie soon okaże się że to "prywatne zdanie pani
        wicepremier" czy jak to tam Dornowaty ocenił...

--
        Prawy Sierpowy - konserwatyzm obyczajowy i socjalizm ekonomiczny
      • adas313 Re: Dziecinada PO 21.03.06, 23:16
        3x15% jest lepsze niż pomysł PiSu, ale nie ma szans na jego realizację.
        A pomysł PiSu niezbędne poparcie (teoretycznie) ma.

• Gość: to ja Klamiesz jak Kaczynski-jestes aroganckim, IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:15
        bezwstydnym klamca, ktory bedzie plotl swoje bzdury bez wzgledu na argumenty.
        Jestes jak ruska propaganda - chamska, glupia, bezczelna, ordynarna i upierdliwa.
      • Gość: leonsjo04 Galba, PiS to dopiero ma programik jak trza! IP: *.eranet.pl 22.03.06, 08:49
    • Gość: maruti Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.bulldogdsl.com 21.03.06, 21:04
      ciekawy ruch, ale nieistotny z punktu widzenia elektoratu PiS. A PiS latwo moze
      odeprzec: Zamierzamy wprowadzic, ale w rozsadnym czasie, a nie po wariacku jak
      to proponuje PO.

i koniec.
    • Gość: wojti Złoty strzał !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:08
      PIS zaczął w kampani grać nie fair i tak się zachłysnęły jołopy Bielan i
      Kamiński swoim sukcesem , że myśleli , że PO to już skończeni frajerzy a to co
      teraz zrobili to był majstersztyk. Brawo Donald !!!! To było to. Niech teraz
      Prezio wyczyści buty , wytrze pianę na gębie i .........won !!!!!
      • galba Sugerujesz zgon PO? 21.03.06, 21:12
        Autor "złotego strzału" zazwyczaj kona.

Sądzę, że przesadzasz. PO jeszcze trochę ku uciesze publiki poegzystuje -
        conajmniej do maja i wewnętrznych wyborów. Potem przegrani (niezależnie kto tę
        rozgrywkę przegra) odejdą.

> PIS zaczął w kampani grać nie fair i tak się zachłysnęły jołopy Bielan i
        > Kamiński swoim sukcesem , że myśleli , że PO to już skończeni frajerzy a to
        co
        > teraz zrobili to był majstersztyk. Brawo Donald !!!! To było to. Niech teraz
        > Prezio wyczyści buty , wytrze pianę na gębie i .........won !!!!!
        • Gość: ronin81 Re: Sugerujesz zgon PO? IP: *.gov.pl 22.03.06, 11:14
          Tyle ze PO tylko przypomina o tym ze PIS juz dawno powinien wykitowac bo sobie juz ze 2 zlote strzaly zaaplikowal (podatki,3 mln i inne bzdury)... Swoja droga to dla mnie PIS to tylko emulator partii - dzisiaj dazymy do nacjonalizmu jutro wybierzemy wersje socjalistyczna PISu ...
    • plik00 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 21:16
      to jest smieszne i zabawne.bardzo.na prawdę.tylko szkoda że te chłopaki Polską grają.PiS władzy raz zdobytej nie odda nigdy, a PO (nie)raz władzy nie zdobytej nie zdobędzie nigdy - no nie w tym kraju miodem i mlekiem płynącym.będą kaczki z nowej paczki bo się spwowinowacą z jednym takim lepszym czyli nowy jeszcze lepszy pompon.aż się wykonczą sami.co będzie potem to jest już chyba ciekawsze od tego co jest dzisiaj albo będzie jutro...
      • agaj.agaj Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 21:27
        Najbardziej tragiczne jest to udawanie cwaniakow, to puszczanie oka, ta
        dziecinada, ze wlasnie sie dolozylo przeciwnikowi. A wszystko bez
        odpowiedzialnosci za wlasne czyny. Czy budzet to wytrzyma, czy nie, kto by sie
        przejmowal? Najwazniejsze, ze dokopalismy przeciwnikowi.

Funkcja posla naprawde laczy sie z odpowiedzialnoscia za to co sie robi. Bycie
        w opozycji nie zwalnia od bycia odpowiedzialnym za stan panstwa. To sa w koncu
        poslowie Rzeczypospolitej.

Chlopcy z PO nic nie robia tylko pierdza w stolki w Sejmie. Od tego pierdzenia
        ich zaczadzilo i zapomnieli, ze juz nie ma:

1. okupacji, kiedy trzeba bylo zrobic Niemcow w konia,
        2. komuny, kiedy trzeba bylo czerwonych zrobic w konia,
        3. Leszka Millera, kiedy mozna bylo zrobic czerwonych w konia, ale szkoda bylo
        na to czasu bo to nasi koledzy, no i mielisy banki, spolki i fundacje do
        obsadzenia.

Tak wiec kolejny wstyd dla PO, a dla PiS okazja do dialogu ze spoleczenstwem,
        ze skarb panstwa nie pozwala na wprowadzenie wszystkich obietnic w przeciagu
        roku tylko trzeba je rozlozyc w czasie.
        • Gość: wojti do agaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:40
          Jak się ma trochę oleju w głowie i odrobinę uczciwości to już przed wyborami
          było wiadomo , że propozycje PIS są dla budżetu samobójstwem ale wtedy nikt w
          PISie o tym nie mówił a teraz wielkie larum. Jak PIS w budżecie znalazł
          pieniądze na becikowe , dofinansowanie św. opat. bożej oraz 300 mln. na nowe
          wybory to dlaczego nagle ma zabraknąć na głoszoną przed wyborami reformę PIT ?
          • agaj.agaj Re: do agaj 21.03.06, 22:55
            Masz racje, politykow trzeba KONIECZNIE rozliczac z obietnic wyborczych.
            Inaczej sa w stanie obiecac wszystko i wszystkim (i niestety to robia). Co nie
            zmienia faktu, ze na spelnienie obietnic wyborczych maja 4 lata, a nie 6
            miesiecy.

Nie wiem jak obnizenie podatkow ma sie do wydatkow na swiatynie, becikowe i
            nowe wybory. Przeczucie mi podpowiada, ze mowimy o nieporownywalnie wiekszych
            pieniadzach. Bilans przychodow i wydatkow winien sie mniej wiecej rownowazyc.
            Nie mozna obnizyc podatkow bez sensownego planu ograniczenia wydatkow. Takich
            zmian nie mozna wprowadzic w ciagu 6 miesiecy. W koncu PiS operuje w oparciu o
            budzet przygotowany przez poprzedni rzad.

Czasami az mnie zal bierze jak sobie uswiadomie, ze post-komunisci potrafili
            lepiej dbac o gospodarke niz prawica.
            • Gość: ktos Re: do agaj IP: 212.160.156.* 22.03.06, 12:16
              > Nie mozna obnizyc podatkow bez sensownego planu ograniczenia wydatkow. Takich
              > zmian nie mozna wprowadzic w ciagu 6 miesiecy. W koncu PiS operuje w oparciu o
              >
              > budzet przygotowany przez poprzedni rzad.

--zapomniales wspomniec, ze PIS z marszu dodal do niego kilka poprawek
              zwiekszajacych wydatki o kilkaset mln. A wiec PIS nie ma w glowie jakichkolwiek
              ciec wydatkow i idacego w parze obnizenia podatkow.
        • Gość: to ja drodzy teoretycy - pomieszkajcie w innym kraju IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:40
          i przekonajcie sie, jak system demokratyczny dziala w praktyce.
          Poglady PiSowych zwolennikow sa niezwykle nowatorskie.
          Komu wolno zglaszac projekty ustaw itd.
          Wszystko interpretuje nadpremier. We wszystkich parlamentach opozycja UTRUDNIA
          zycie rzadu. Opozycja nie musi i nie pomaga biezacej wladzy. Ewenementem sa
          glosowania zgodne (bipartisan).
          Kiedy do was dotrze, ze PiS musi sie bujac sam albo w mezaliansie z Lepperem.
    • Gość: Artur Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.eranet.pl 21.03.06, 21:19
      A Chuck Norris by obniżył.
      Może niepotrzebnie nosi zdjęcie Jarosława K. na podkoszulce???
    • Gość: MinFin Tę propozycję rząd sformułował tydzień temu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.03.06, 21:20
      PO jak zwykle dalego za PiSem:

rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060314/ekonomia/ekonomia_a_1.html

Porządny projekt Gilowskiej wpłynie do Sejmu w ciągu tygodnia ale POpuliści
      byliby chorzy gdyby nie zaprezentowali swojego pisanego na kolanie gniota.
      • Gość: gość portalu Re: Tę propozycję rząd sformułował tydzień temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:29
        > byliby chorzy gdyby nie zaprezentowali swojego pisanego na kolanie gniota.

Rozumiem, że czytałeś ten projekt, prawda? Rozumiem też, że projekt Gilowskiej
        też znaz doskonale. Więc powiedz co decyduje o tym, że projekt Gilowskiej jest
        "porządny" a projekt po to "gniot"? Napewno masz jakieś merytoryczne
        argumenty... bo przecież oba projekty znasz doskonale.
    • Gość: obserwator2 Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:22
      Ten pomysł jest absurdalny.
      Jeśli rzeczywiście da się obniżyć "rozbuchane wydatki" to dobrze! Ale niech te
      oszczędności obniżą deficyt, który wcześniej czy później nas wykończy.

A poza tym - uchwalić obniżkę, to się uchwali. A założonych oszczędności
      "w życiu" się nie osiągnie. I tak PO powiększy nam dziurę budżetową.
      • Gość: nieprawomyślny Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.chello.pl 21.03.06, 22:00
        owszem, da się i jednocześnie obniżać podatki i oszczędzać. wystarczy jedynie
        wola i myślenie o przyszłości w dłuższej perspektywie. Ale w momencie kiedy cały
        czas mówi się o przyśpieszonych wyborach ta perspektywa nie może być tak
        odległą, a i decyzje są mniej odważne.
        • adas313 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 23:24
          Przede wszystkim cięcia (i uproszczenia) podatków nie wiążą się ze zmniejszonymi
          wpływami do budżetu, a wręcz przeciwnie.

Po prostu przy rozsądnie obniżonych podatkach szarostrefowanie przestaje być
          opłacalne i staje się łatwiej wykrywalne.

Przykłady?
          1. Ronald Reagan kiedyś obniżył podatki najbogatszym. Wpływy do budżetu z tego
          tytyułu wzrosły.
          2. Miller (?) obniżył akcyzę na wódę. Wpływy z akcyzy wzrosły.
          • Gość: maruti Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.bulldogdsl.com 21.03.06, 23:32
            Nieprawda. Wplywy zmalaly. Deficyt sie powiekszyl. Proponuje ponowna lekture historii.
            • Gość: ktos Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: 212.160.156.* 22.03.06, 12:27
              Gość portalu: maruti napisał(a):

> Nieprawda. Wplywy zmalaly. Deficyt sie powiekszyl. Proponuje ponowna lekture
              hi
              > storii.

--co do akcyzy sie mylisz, bo wplywy wzrosly wlasnie po obnizeniu stawek.
              Zawsze istnieje punkt, po przekroczeniu ktorego zwiekszanie stawek podat. nie
              przynosi juz wiekszych wplywow, a wrecz odwrotnie. W Polsce ten prog zostal
              dawno przekroczony. Podobnie ma sie sprawa z podatkiem (albo haraczem, bo
              inaczej nie sposob tego okreslic) na ubezpieczenia spol. Efekt tego jest taki
              ze masa ludzi pracuje na czarno, okradajac (tez innego okreslenia nie sposob
              sie doszukac) tych pracujacych legalnie i placacych gigantyczne skladki.
              • adas313 Re: PO gra z PiS-em w podatki 22.03.06, 13:18
                Przy czym większość analiz jest zdania, że wpływy z akcyzy z wódy wzrosły nie
                dlatego, że naród się rozpił, lecz dlatego, że zaczął pić legalny alkohol
                zamiast bimbru domowej produkcji, czy jakiegoś przemytu z Białorusi.
      • Gość: to ja Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:51
        to jest logika, PO jest winna poniewaz popycha projekt autorstwa PiS.
        Tylko w Polsce.
    • Gość: khhmmm Czy Jan Rokita pamięta że PO było przeciw ?? IP: 212.122.214.* 21.03.06, 21:24
      PO w rozmowach koalicyjnych było przeciw tym rozwiązaniom PiSu. Zatem należy
      przypuszczać iż zgodnie z logiką złozy w Sejmie projekt przeciwko któremu
      zagłosuje. Co po raz kolejny dowodzi pewnej choroby partii która nawet nie wie
      jak być w opozycji.
      • Gość: Robeert Re: PO chciało większych obniżek. Lepszy rydz, niż IP: *.elartnet.pl 21.03.06, 21:55
        nic, prawda? Lepiej obniżyć podatki do progów proponowanych przez PiS niż nie obniżać ich wcale.
      • Gość: to ja Re: Czy Jan Rokita pamięta że PO było przeciw ?? IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.03.06, 07:53
        prawidlowo, PO udowodni, ze albo PiS klamal albo Pis obiecywal gruszki na wierzbie.
      • avin Re: Czy Jan Rokita pamięta że PO było przeciw ?? 22.03.06, 10:06
        PO jest PRZECIW A NAWET ZA. Tego nawet Bolek by nie wymyslil.
    • kres_ludzkosci dlaczego mowi sie 21.03.06, 21:25
      oddzielnie o dobru obywateli i dobru gospodarki??

slowskowyt.blox.pl/
    • Gość: kap0 Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.06, 21:48
      czy ci idioci z PO naprawde nie wiedza czym powinien zajmowac sie
      parlamentarzysta
      • Gość: gość portalu Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:56
        czy ci idioci z Pisu naprawde nie wiedza czym powinien zajmowac sie
        rzad
      • adas313 Re: PO gra z PiS-em w podatki 21.03.06, 23:25
        No czym?
        Głosowaniem za utworzeniem kolejnej komisji śledczej, bo tak sobie to ubzdurał
        Jaroslav?
    • Gość: Jurek POdatek PiS-u, ale i podatek liniowy.Tylko geniusz IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.03.06, 22:01
      polaczy te dwa pomysly w jedna calosc. Do jakiego stopnia mozna sie zblaznic?
      Swego czasu Olejniczak opowiedzial sie za postulatami Solidarnosci. Tusk szybko
      sie uczy. Ile jeszcze tej komedii? PO powinno POdPiSac z Kaczynskim
      porozumienie co do podzialu stanowisk w wyniku wyborow (jakie stanowiska dla
      zwycieskiej partii, jakie dla drugiej partii), oficjalnie to oglosic i
      doprowadzic do nowego rozdania (wybory).
      • adas313 Re: POdatek PiS-u, ale i podatek liniowy.Tylko ge 21.03.06, 23:27
        Podatek PiSu jest de facto liniowy, bo do górnego przedziału wpada bardzo wąska
        grupa płatników.

Poza tym jest to pomysł o niebo lepszy niż obecny system, więc dlaczego go nie
        poprzeć? Zwłaszcza gdy własny projekt jest bez szans?

Gdyby PO zgłosiło "3x15%" to byś napisał, że Tusk uprawia polityczne
        doktrynerstwo (i miałbyś rację). Zadziałała więc Platforma konstruktywnie - też źle.

Jak to nazwać? Alergia? Fobia? Ignorancja?
        • Gość: maruti Re: POdatek PiS-u, ale i podatek liniowy.Tylko ge IP: *.bulldogdsl.com 21.03.06, 23:33
          Obecny podatek tez jest liniowy bo do drugiej i trzeciej grupy wpada waska grupa podatnikow. Co za brednie.
          • Gość: Jurek A czy wiesz, ile wplywow podatkowych wpada do IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.03.06, 23:44
            fiskusa od tych "waskich grup". Milo mi, ze uwazasz, ze pisze brednie--pokaz
            swa gleboka wiedze
            • Gość: maruti Re: A czy wiesz, ile wplywow podatkowych wpada do IP: *.bulldogdsl.com 22.03.06, 10:13
              liniowy jest liniowym. progresywny progresywnym. a swoim stwierdzeniem w sprawie fiskusa potwierdzasz, ze progresywny to jednak nie liniowy.

aczkolwiek przepraszam za 'brednie'.
              • Gość: reig Re: A czy wiesz, ile wplywow podatkowych wpada do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:51
                Czytam waszą dyskusję i stwierdzam, że nie wiecie o co w tym aspekcie chodzi
                maruti ma troche racji, że progresywny /nawet gdy wszyscy wpadną w pierwszą
                stawkę / nigdy nie będzie tym samym co liniowy, bowiem zawsze trzeba będzie na
                koniec roku sprawdzać ile zarobiono i czy próg nie jest przekroczony. Znowu
                oponent też ma swoją rację, że podatek progresywny gdzie większość wpada w
                pierwszą stawkę, to takim maksymalnie popsuty liniowy /ma wszystkie wady
                progresywnego i żadnych zalet liniowego/ i łatwo będzie przekonać ludzi do
                zamianygo na liniowy.
                Panowie w liniowym chodzi przede wszystkiem o uproszczenie procedury ściągania i
                obsługi podatku /wysokość stawki jest mniej istotna, oczywiście dla podatnika
                najlepsza była by jak najmniejsza/. Gdy jest jedna stawka i nie ma odliczeń i
                kwopt wolnych to podatek można pobierac od razu w chwili dawania wynagrodzenia i
                tylko ten fakt sprawdzać. To zmniejsza w olbrzymim stopniu pracochłonność
                obsługi podatku, poprawia ściągalność, zmniejsza liczbe błędów, ułatwia
                podatnikom życie. Można więc zmniejszyć koszty jego pobierania /zmniejszyć
                administrację obsługującą, energię , materiały itd/ . I to właśnie jest "siłą"
                podatku liniowego.
                Pytanie jest tylko czy posługując się socjalistyczną formułą "sprawiedliwości
                społecznej" zgadzamy się na marnowanie pieniędzy podatników i uważamu, że dla
                osiągniecia tego celu jest warto to robić
                Pozdrawiam
        • Gość: Jurek Zamiast zgadywac co BYM napisal przeczytaj IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.03.06, 23:40
          co napisalem. Tylko dlatego, ze kogos sie lubi (albo nie) nie mozna sie
          zacietrzewiac. Pozycja PO jest niespojna i niepowazna i jaja jakie sobie robia
          na dobre im nie wyjda, ale to juz jest ich problem. To czy w praktyce obecny
          system podatkowy jest liniowy nie ma nic do rzeczy, bo jesli tak jest to po co
          go zmieniac. Struktura sie zmieni i dochody beda rosly w przyszlosci i po to
          warto zmienic prawo.
          • adas313 Re: Zamiast zgadywac co BYM napisal przeczytaj 21.03.06, 23:50
            To na czym polega to zbłaźnienie?

Na odejściu od dobrego (ale w chwili obecnej skazanego na porażkę) pomysłu na
            rzecz pomysłu dobrego (choć nie aż tak), ale realizowalnego?

Moim zdaniem to po prostu zdrowy pragmatyzm.
            • Gość: Jurek Zdrowy pragmatyzm nakazywalby wsplprace i stwier- IP: *.hsd1.ma.comcast.net 21.03.06, 23:56
              dzenie: Pani Zyto jest nam z Pania po drodze, co mozemy zrobic wspolnie.
              Byloby to i uczciwe i pozyteczne. Podkradanie cudzego programu jest dziwaczne
              i smieszne jak to przedtem stwierdzil na forum niejaki Kuriozum. Szkoda, ze w
              PO za malo do powiedzenia ma Rokita.
              • adas313 Re: Zdrowy pragmatyzm nakazywalby wsplprace i stw 22.03.06, 00:00
                Mam nadzieję, żę to tak się skończy.

Choć mam niejakie obawy, widząc skrajny upór PiSu w walce o swoje - każda
                poprawka, czy krzywe spojrzenie się jest przez nich odbierane jako demolka,
                względnie łamanie paktu stabiizacyjnego.
                • adas313 Re: Zdrowy pragmatyzm nakazywalby wsplprace i stw 22.03.06, 00:02
                  Zresztą pryncypialna reakcja Kaczora mnie w tych obawach utwierdza.
                • Gość: Jurek Nie wiem czemu sluza te wszystkie fora. Jezeli nie IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.03.06, 00:05
                  upustowi agresji, to przeciez dla wielu ludzi (zwlaszcza glosujacych w
                  ostatnich wyborach) musi byc oczywiste, ze najlepsze rozwiazanie to POPiS.
                  Kaczynski nie jest morderca, zeby go odsadzac od czci i wiary a w PO jest sporo
                  rozsadnych ludzi. To Tusk zaczal sie obrazac i zachowywac histerycznie i
                  najlepiej gdyby go wymienic a to cale kunktatorstwo i gierki, jakie uprawia
                  Platforma o jej dojrzalosci nie swiadczy.
                  • Gość: rom48 takie rozwiazanie jest nierealne i to nie z winyPO IP: 212.106.168.* 22.03.06, 01:28
                    Z PiS-em Kaczynskiego nie mozna wspolpracowac chyba, ze go usuna
    • Gość: FreakyMisfit Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.03.06, 22:34
      Należy pomóc biednym pisiorkom oraz odświeżyć im pamięć nt. tego co nakłamali w kampanii wyborczej.
      Ciekawe, czy Pis zagłosuje przeciwko Pis?
    • pw2221 czyli zabawa Jasia z Donaldem w piaskownicy... 21.03.06, 22:44
      oni już na prawdę źle się chyba czują ..to tak jak z tym becikowym LPR za
      którym głosowali ha, ha, ludzie ośmieszacie sie takimi zagraniami ..
      • Gość: kość portalu Re: czyli zabawa Jasia z Donaldem w piaskownicy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:07
        Zielone motorynki są szybsze od czerwonych - to stara prawda, która sprawdza się
        także w tym przypadku. Poza tym nie da się zrobić omletu bez rozbijania jaj, a
        przecież już ktoś raz powiedział, że państwo to ja. Skoro więc mleko się wylało,
        to nie ma co rozdzierać szat, tylko przyznać, że król jest nagi i go przyodziać.
        Można wierzyć w cuda, ale nie można na nie liczyć! Należy przyjąć, że
        różnorodność opcji politycznych to carte blanche polskiej racji stanu. I vice versa.
        Wobec tych argumentów nadal utrzymujesz to co wcześniej napisałeś?
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" ParadaOszustów to może pogrywać! IP: *.centertel.pl 21.03.06, 22:56
      Dopiero jak ich wpuszczą na boisko. Jak na razie to jest poszczekiwanie z autu.
      Psy szczekają - karawana idzie dalej.
      • Gość: krowa Re: ParadaOszustów to może pogrywać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:10
        Jest propozycja ,należy ją pod głosowanie.
      • adas313 A to co PiS mówił w kampanii wyborczej to co? 21.03.06, 23:29
        "Pic na wodę ale ciemny lud to kupi"(J. Kurski)?
        A może "Bzdety i złote góry"(S. Okularczyk)?

Ma PiS szansę zacząć realizować swój program i to od rzeczy najpotrzebniejszej i
        najrozsądzniejszej jego części to nie, bo się obraziliśmy na Platformę.

Rzeczywiście - jak dzieci w piaskownicy.

• wacek44 Zgraja z PO 21.03.06, 23:07
      Tak PO kocha Polskę, tak się martwi o Polaków, że na złość PiS-owi, któremu
      spracowało, że te podatki nie są dobre zroni PO to co uważa za złe. Taka to
      jest chołota.
      • Gość: gość portalu Re: Zgraja z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:10
        A teraz pokaz mi palcem gdzie i kiedy PO mowilo, ze projekt obnizena podatkow
        jest zly?
    • Gość: kalafior Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:19
      Clinton powiedział kiedyś : "po pierwsze gospodarka ,durniu" co pozwoliło mu
      wygrać wybory prezydenckie w USA. Premier Marcinkiewicz w swoi expose sejmowym
      umieścił sprawy gospodarcze na pozycji ósmej. O tym że ten fragment (tzn.
      dotyczący gospodarki) pisany był "na kolanie" świadczy fakt ,że całe fragmenty
      zostały bezczelnie zerżnięte z programu rządu Belki.
      Jeżeli układ rządzący w ten sposób traktuje sprawy gospodarcze to trudno się
      dziwić ,że próbuje podnosić te tematy opozycja. Ktoś się musi wreszcie tym
      zająć.
    • Gość: stasiu Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:30
      brawo
      moze dyskusja zejdzie na tematy gospodarcze.
      na razie co pojawi sie jakas niewygodna sprawa do rozwiązania na teraz to
      jarosław wywołuje skandal (czemu tak nagle wygłupił sie z wyborami? co
      konkretnie sie wydarzyło?)
    • Gość: maruti Re: PO gra z PiS-em w podatki IP: *.bulldogdsl.com 21.03.06, 23:36
      A jednak nie MAT. Tylko szach. ale PiS nie pierwszy raz w te gierki sie zabawia.

Dwie stawki podatku

Kazimierz Marcinkiewicz potwierdził informacje "Rz". Od przyszłego roku będziemy płacić podatki według dwóch, a nie trzech stawek.

Jak napisaliśmy wczoraj, w Ministerstwie Finansów trwa dyskusja nad wprowadzeniem dwóch stawek podatkowych dla osób fizycznych: 18 i 32 proc. Teraz obowiązują trzy: 19, 30 i 40 proc.

- To są skrupulatne obliczenia. Tu nie może być pomyłki - powiedział wczoraj w Sztokholmie premier Marcinkiewicz. - Do końca marca zostaną przedstawione projekty ustaw związane ze zmianami podatkowymi. Mają one zacząć obowiązywać od 1 stycznia 2007 r.

Wyliczenia mają pokazać, czy budżet państwa stać na zrezygnowanie z 5 - 6 mld zł rocznie. O tyle mniej wpłynęłoby do kasy państwa od 24 mln polskich podatników, gdyby próg podatkowy, od którego obowiązuje 32-proc. stawka, ustalono na poziomie 80 tys. zł. - Jeżeli politycy zdecydują się na zmiany w podatkach, minister będzie musiał poszukać oszczędności, przeprowadzając cięcia budżetowe -mówi Andrzej Taudul z firmy doradczej PricewaterhouseCoopers, który brał udział w obradach ekspertów.

PiS w przedwyborczym programie obiecywało stawki 18 i 32 proc. oraz próg 80 - 100 tys. Jak zapewnił "Rz" szef Klubu Prawa i Sprawiedliwości Przemysław Gosiewski, w tej chwili jego partia upiera się tylko przy stawkach. Ustalenie wysokości progu pozostawiono wicepremier i minister finansów Zycie Gilowskiej.
      • Gość: stawonog zabawa w podatki IP: *.chello.pl 21.03.06, 23:45
        Kazda propozycja podatku ktory promuje uczciwa prace jest dobra, ja osobiscie
        wole placic mniej niz wiecej, a propozycja PIS w wersji z zeszlego tygodnia byla
        odwrotnoscia- powodowala realne podwyzszenie podatkow
        • Gość: gosc Podatek liniowy-samobojstwo wyborcze PO IP: *.dyn.iinet.net.au 22.03.06, 01:31
          podatek liniowy nie zostanie przez spolecznie rozgoryczonych wyborcow poparty i
          zadne techniczne argumenty nie zmienia tego. Dziwie sie ,ze doradzcy polityczni
          PO tego nie rozumieja. Jedno haslo rzucone przez Rydzyka "czy chcesz zeby
          Twoja Rodzina placila tyle samo podatku co Rodzina Kupczyka'? i po ptakach.
          Ja rozumie ze Kupczyk placi (o mam nadzieje) krocie wiecej niz przecietny
          obywatel. Tylko, ze nasze spoleczenstwo jest economicznie nie przygotowane do
          technicznych argumentow i pojdzie za tanimi haslami politycznymi.
          Panowie Tusk i Rokita- nie jest jeszcze za pozno by podatek liniowy
          przedstawiac jako daleki cel strategiczy, ale nie na nastepna kadencje.
        • Gość: maruti Re: zabawa w podatki IP: *.bulldogdsl.com 22.03.06, 10:14
          objasnij mi o co ci chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka