Gość: uio IP: *.icpnet.pl 11.04.06, 06:28 najłatwiej zabrać internautom i użytkownikom samochodów służbowych i dac śmierdzącym dzieciorobom i innym ciemnym masom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podatnik Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.aster.pl 11.04.06, 06:57 Ulga internetowa to jest dopiero śmieć. Wszyscy tak samo płacą za dostęp, a kwota odliczeń zależy od wysokości zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: zlikwidować Fiskusa !!! 11.04.06, 14:19 Nie da się:( Ale można przynajmniej zabrać internautom i dać górnikom na emerytury (po 5 latach pracy) albo wywalić kasę w kolej czyli większe błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Fiskus tnie ulgi IP: 62.29.169.* 11.04.06, 09:38 Daj wszyskim stawke 19% i wszyscy beda mieli jednakowa ulge. To hipokryzja - jak zarabiasz wiecej, to masz kare i plac wiecej podatku, a jak choc raz moge odliczyc cos od dochodu, to mam odliczac tylko 19%. Place 30%, odliczam 30%. Badzmy konsekwentni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esen2 Re: Fiskus tnie ulgi IP: 195.245.213.* 11.04.06, 09:54 Dlaczego niepłacenie podatków jest przestępstwem, a podnoszenie podatków w nieskończoność przestępstwem nie jest? Ja uznaję to za przestępstwo skierowane przeciwko mojej rodzinie. Unikanie płacenia podatków jest natomiast w pełni uzasadnioną obroną własnych ciężko zarobionych pieniędzy przed złodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powalony Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.kp.pl 11.04.06, 10:11 Ciekawe z kim zes sie na rozum pomienial... Aby miec ulge internetowa na Ciebie musi byc wystawiona faktura ze neostrade np. I nic wiecej. Wiec puknij sie w pusty leb i idz sie leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Polska - potęga internetowa !!! 11.04.06, 10:45 Polska - potęga internetowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabra Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 12:10 Bzdura. Każdy może odliczyć sobie od dochodu 760 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Ręce precz od neta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:38 Tylko samobójczy rząd odbierałby ulgę na internet. To głupi ruch ! Skończy się ...dymisja rządu ! Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka wszystko zlikwidowac!!! 11.04.06, 07:44 zabrac ludziom nie tylko ulgi ale i zarobki tez! spoleczenstwo nie ma prawa glowy podnosic! a kto te glowe podniesie to mu ja wladza slusznie odrabie tak nam dopomoz ojcze dyrektorze heil rydzy smyk Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 07:42 Ulga na internet jest populistyczną bzdurą. Szokujące jest dla mnie, że internautom, na co dzień podobno wyznawcom liberalnych poglądów, kończą się te liberalne poglądy w momencie, kiedy państwo ma im finansować coś, co bynajmniej nie jest finansowania godne (bo czemu niby na internet ulga jest, a na telefon albo radio czy telewizję nie?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerb Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:52 Człowiek ! Ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Ta "ulga" była rekompensatą za PODWYŻKĘ - tzn. wprowadzenie 22% VAT-u. I zabieranie jest draństwem nie tyle finansowym ile moralnym.... Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:09 > Człowiek ! Ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Ta "ulga" była rekompensatą za > PODWYŻKĘ - tzn. wprowadzenie 22% VAT-u. Wiem, o czym piszę. Wszystko jedno, czy ulga jest w podatku dochodowym, czy w niższym Vacie. Tak czy owak, nie powinno jej być - nie ma żadnego uzasadnienia społecznego, poza takim, że internauci stanowią silną i hałaśliwą grupę interesu, której nie wypada się przeciwstawić, bo wychodzi się na "przeciwnika nowoczesności". Nie widzę powodu, dla którego wszyscy podatnicy mają fundować jakiejś grupce tańsze rozmowy na Gadu Gadu albo ściąganie filmów eMulem - a w takich właśnie celach, jak sądzę, większość ludzi z internetu korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:37 Podobnie jak ja nie widzę powodu, aby finansować rolników (brak podatku dochodowego, dopłaty do paliwa rolniczego), górników (dopłaty do górniczych emerytur), dawać pieniądze na PKP i wiele innych. Ulga na internet promuje jego rozwój (a pod względem dostępu do łączy szerokopasmowych jesteśmy na jednym z ostatnich miejsc w UE). Dając ulgi opisane powyżej cementujemy tylko przestarzałą strukturę naszej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:50 > Podobnie jak ja nie widzę powodu, aby finansować rolników (brak podatku > dochodowego, dopłaty do paliwa rolniczego), górników (dopłaty do górniczych > emerytur), dawać pieniądze na PKP i wiele innych. Oczywiście. Ale co ma jedno do drugiego? Dlatego, że dopłacamy do górniczych emerytur, dopłata do internetu ma większy sens? >Ulga na internet promuje jego rozwój. Ciekawe, że na całym świecie internet się rozwija jakoś bez ulgi podatkowej. Może gdzie indziej tkwią bariery jego rozwoju w Polsce, a dyskusja o uldze podatkowej służy wyłącznie odwróceniu uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 09:05 to ma wspólnego - że cięcie ma charakter bardzo wybiórczy. A efekty nie służą obniżce podatków, a komunistyczny rząd Marcinkiewicza uzyskane w ten sposób pieniądze przeznacza na kiełbasę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Popieram Cię ph29 w 200% 11.04.06, 09:37 Niby uprościc system obniżyc podatki, równość obywateli ale jak zabierają nam to larum i dramatyczne wypowiedzi: "wszystko chcą nam zabrać", "tanie państwo" itp ble ble ble. P.S. Dopłaty do netu powodują że TPSA moze utrzymywać wysokie stawki na Internet. Teraz jak beda chcieli utrzymac klientow to obniża ceny i tyle - spokojna głowa nawet jak net będzie po 30zł to nie będą do tego dopłacać. Niestety niektórzy nie rozumieją gospodarki - jak Marcinkiewicz ktory nie rozumie że mieszkania nie sa drogie dlatego że duzo kosztują a dlatego że jak jest 100 000 chętnych a 50 000 mieszkań to cena "dobra rzadkiego" (mieszkanie w duzym miescie) ROŚNIE. Zamiast tego dolewaja oliwy do ognia - dopłaty zeby było 120 000 chętnych na TE SAMO 50 000 mieszkań - co będzie jak ilośc chętnych wzrosnie ceteris paribus (przy pozostałych warunkach niezmienionych)? Nic poza wyzszą ceną mieszkań. Potrzebne plany zagospodarowania przestrzennego a nie dopłaty do kredytów i dolewanie oliwy do ognia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakki Re: Popieram Cię ph29 w 200% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:07 Taki duży a taki ...naiwny ! Akurat to nie dopłaty do netu powodują, że TPSA może utrzymywac wysokie stawki. A poza tym zrozum o co tu chodzi. Państwo (które z definicji jest praworządne i uczciwe !) powiedziało nam internautom: "wprowadzamy wam 22% VAT ale żeby to ZREKOMPNSOWAĆ wprowadzamy ulgę" . Więc to nie jest żadna łaska . I zabieranie tej tzw. "ulgi" jest oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjanomy_jlo Re: Popieram Cię ph29 w 200% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:20 1. Nie??? TO chyba nie wiesz co sie dzieje np na rynku studiów podyplomowych. Odkąd Unia Europejska płaci 80% kosztów studiów ceny wzrosły o 20-30%. Wczesniej 4-5 tys za studia podyplomowe to był max jaki uczelnie mogły wycisnąc (za roczne studia nie w Warszawie). Teraz gdy UE płaci 4/5 ceny moga "wycenić" TE SAME STUDIA (moge podać przykłady) na 7-8 tys zł bo człowiek (lub pracodawca) i tak płaci tylko 1,5 kzł. 2. Wiesz jak inaczej zlikwidować ulgi (wszystkie) nie zabierając ich? 3. Przeczytaj co napisałem - powinno to isc w parze z obniżką podatków (ogólną) - jestem za likwidacją ulg i obniżka podatków (powiedzmy jako rekompensatą dla społeczeństwa choc wiadomo ze nie równą dla kazdego bo to teraz są nierównosci patologie (ulgi) a nie gdyby był system prostego niskiego podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Popieram Cię ph29 w 200% 11.04.06, 11:07 sęk w tym, że komunistyczny rząd Marcinkiewicza likwiduje tylko niektóre ulgi (zostawiają te, które utrwalają przestarzałą strukturę naszej gospodarki). A pieniądze nie idą na obniżkę podatków, tylko na kiełbasę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilikili Re: Cóż, nie popieram Cię ph29! IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 01:01 Ad 2. Sam sobie odpowiedziałeś w 3. Ad 3. A idzie? Nie! No to wara! Przede wszystkim nie psuj jeśli już nie potrafisz naprawić. Przede wszystkim nie podnoś jeśli już nie potrafisz obniżyć! Nie mam nic przeciwko ulgom dla górników, hutników, młodych matek i kosmitów. Jeśli rzeczywiście są to ulgi finansowane ograniczeniem wydatków, a nie szpetna redystrybucja. Chociaż, wszelkie podatki to szpetna redystrybucja - ale to już zupełnie inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb158 Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.06, 08:38 Idź do PISuaru zróbić sobie dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilikili Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 00:52 Człowieku! Nie ma _żadnego_ uzasadnienia (nie koniecznie ,,społecznego'') dla VAT-u. To jest b. kosztowny podatek (policz sobie koszty poza-podatkowe: np. księgowość, nieruchomienie środków na kontach US). A stopień wolnego rynku liczy się _bezwględną_ warotścią danin (podatków, parapodatków... kradzieży). Czyli postulując mniejsze podatki jestem większym liberałem (klasycznym, nie proszę nie mieszać mnie w ,,liberałów od Balcerowicza''). Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 no tak brakuje kasy dla moherow uprawiajacych 11.04.06, 07:43 seks pod dyktando pisyuarowych przemyslen odnosnie seksualnych dewiacji...za ktore dostaja moheroludziki moherobecikowe., za 9 mc bedzie wysyp jak raydzow w lesie Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat10 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 07:45 To wladza prostych ludzi - sluchacze RM nie korzystaja z internetu, wiec po co znizki?? A tak na powaznie to tna wszsytko co ma jakikolwiek zwiazek z inteligencja i wiedza - planuja zniesienie 50% kosztu uzyskania przychodu dla nauczycieli akademickich, a teraz nawet te pare groszy na internet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lep musi być na dopłaty dla rolników ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:55 Przeciez świnie ważniejsze od internetu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 07:55 > A tak na powaznie to tna wszsytko co ma jakikolwiek zwiazek z inteligencja i > wiedza - planuja zniesienie 50% kosztu uzyskania przychodu dla nauczycieli > akademickich, Bo te 50% KUP to jest granda. Profesorowie napisali prawo "pod siebie". A związek internetu z inteligencją i wiedzą? Myślę, że mniejszy niż książek czy prasy. Ale nikt nie proponuje, żebym mógł odliczyć wydatki na prasę codzienną, o książkach nie mówiąc. A przecież "Gazeta" taka sama w internecie czy na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:03 > > A tak na powaznie to tna wszsytko co ma jakikolwiek zwiazek z inteligencj > a i > > wiedza - planuja zniesienie 50% kosztu uzyskania przychodu dla nauczyciel > i > > akademickich, > > Bo te 50% KUP to jest granda. Profesorowie napisali prawo "pod siebie". > > A związek internetu z inteligencją i wiedzą? Myślę, że mniejszy niż książek czy Kolejny raz piszesz bzdurę. 50% - to ulga nie tylko dla profesorów ale dla wszystkich parających się działalnością naukową czy twórczą. Nawet nie wiesz ile czasu zajmuje np. przygotowanie wykładu. Nawet nie wiesz jakie grosze zarabia się na uczelni. Nawet nie wiesz jak mało w Polsce idzie na tzw. naukę. I co ? Jeszcze strzelić w tych ludzi finansowo ! Rozumiem, że chciałbyś żeby takie osoby wyjechały z kraju - będzie więcej miejsca dla Leppera. Gratuluję ! Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:16 > Kolejny raz piszesz bzdurę. 50% - to ulga nie tylko dla profesorów ale dla > wszystkich parających się działalnością naukową czy twórczą. Nawet nie wiesz > ile czasu zajmuje np. przygotowanie wykładu. Nawet nie wiesz jakie grosze > zarabia się na uczelni. Wiem. To trzeba im zapłacić więcej, a nie kombinować przy podatkach i psuć system podatkowy. Korzyść jest taka, że wtedy te pieniądze na pewno trafią do naukowców, a nie do różnych kombinatorów wykorzystujących dziury w systemie (bo pojęcie "działalności twórczej" w bardzo dużym stopniu zależy od interpretacji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:28 ph29 napisał: >Wiem. To trzeba im zapłacić więcej, a nie kombinować przy podatkach i psuć > system podatkowy Oczywiście, że masz rację, ale sorry myślisz "życzeniowo". Jak zapłacić im więcej ? Strajk górników czy lekarzy może kogoś przestraszyć, strajk naukowców, nauczycieli - tylko rozśmieszyć. A praktycznie to oznacza zabranie sporej forsy tym wcale nienajbogatszym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:43 Gość portalu: net napisał(a): > Oczywiście, że masz rację, ale sorry myślisz "życzeniowo". Jak zapłacić im > więcej ? Zniesienie 50% KUP przyniesie wzrost wpływów budżetowych, więc te wpływy można bezpośrednio przeznaczyć na wydatki na naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:50 ph29 napisał: > Zniesienie 50% KUP przyniesie wzrost wpływów budżetowych, więc te wpływy można > bezpośrednio przeznaczyć na wydatki na naukę. Ale ja, Ty i każdy myślący człowiek wie, że za rządów takich jakie mamy z pewnością dodatkowe wpływy NIE ZOSTANĄ przeznaczone na naukę. W kolejce stoja silniejsi.... Więc piszmy o realiach a nie o science-fiction. A realia są takie, że ktoś mi zabiera z kieszeni parę tysięcy. Z obietnic rodziny nie wyżywię ! Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 14:05 A praktycznie to oznacza zabranie sporej forsy tym wcale nienajbogatszym > ludziom. Tu niestety nie mogę się z tobą zgodzić. Znam "problem" z pierwszej ręki i jest coś nie tak jeśli osoby zarabiające rocznie brutto 70 tys. zł płacą mniej podatku niż te zarabiające 30 tys. Tym bardziej, że osoby te z reguły pracują na kilku takich etatach (ciekawe jak to robią, skoro etat to 8 h dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.promax.media.pl 11.04.06, 08:49 A strona www.mniejpodatkow.pl ciągle sobie wisi w sieci. Warto popatrzeć - na pamiątkę. Mam dziwne wrażenie, że specjalnie ktoś ciągnie dyskusje podatkowe na takie tory: komu ulga itd. Nie ma dzięki temu rozważań o wysokości podatków w ogóle. Cóż bowiem znaczy ta wielka propozycja podatkowa Gilowskiej, skoro mówi się, że jest dla budżetu neutralna? Ze do jednej kieszeni włożą, a z drugiej wyjmą, tylko tyle. To nie ulgi są problemem, a wysokość podatków, które muszą pokryć różne transfery socjalne. Pod tą śliczną nazwą kryje się bowiem prawnie usankcjonowane złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz z Pszzzzz Re: Fiskus tnie ulgi IP: 5.6.2D* / 203.155.1.* 11.04.06, 08:09 "Fiskus chce likwidacji ulgi za internet" - A ja chce likwidacji Fiskusa za likwidacje ulg :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Po co obywatelom internet - wystarczy Radio M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:14 zwlaszcza, ze w internecie moga przeczytac wiadomosci nie po linii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jzp Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.orlen.pl 11.04.06, 08:15 A ja chcę likwidacji fiskusa Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:17 Za dużo dowcipasów o Kaczorach. Chcą ograniczyć ilośc użytkowników, żeby sie kawały nie rozchodziły. Mówie wam, oni po prostu chcą wyłaczyć Internet :). Cenzura podatkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
4bani na co komu net 11.04.06, 08:21 skoro mamy idiotów w parlamencie i przestepcę z amicjami bycia wicepremierem,darujmy sobie dostep do wiedzy,szukajmy lepiej koneksji,prosit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk zemsta PIS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:30 PIS wie, że wśród inteligencji i internautów ma może z 5% poparcia ! Tak się odgrywają ludzie prawi i sprawiedliwi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 08:49 W lodówce zamiast żarcia jest telewizor z ogorzałą twarzą marszałka Leppera na ekranie. Ten śśśśśśśśśśświetny rząd właśnie załatwia wszystkie problemy odbierając wszystko co się da ale głównie najsłabszym. Pewnie niewiele osób wie, że wspaniała p. wicepremier chce również odebrać ulgi podatkowe za prawa autorskie (50% uzyskania), co parę lat temu wydarła ,,Solidarność''. Wspaniałe uproszczenie podatków, brawo. Czekamy na następne kroki w celu realizacji zapowiedzi o pełnej lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat10 Re: Fiskus tnie ulgi 11.04.06, 09:54 teraz w sejmie widocznie nie ma ani jednego czlowieka nauki i ani jednego czlowieka sztuki, wiec im "wisi" 50% koszt uzyskania przychodu, a tym bardziej internet, ktory jest zrodlem wiedzy pozdrawiam wszystkich, co glosowali na PiS! www.mniejpodatkow.pl :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Gilowskiej chyba się piąta klepka przesunęła... 11.04.06, 08:52 Ale z uwagi na fakt, że od kilku miesięcy pracuje w warunkach skodliwych dla zdrowia jest to w części usprawiedliwione. Jak jednak można wymyślić taką oto konstrukcję, że za wyprodukowanie bubla prawnego przez rząd i Parlament odpowiedzialność ponosić będą podatnicy nękani kontrolami ze strony urzędów skarbowych. Zapowiedź takich działań jest wyraźnym wskazaniem, że państwo i jego władze jest swoim obywatelom nieprzyjazne: z jednej strony tworzy iluzje rzekomych dobrodziejstw, a z drugiej zapowiada, że każdy kto z tych dobrodziejstw skorzysta będzie podlegał urzędniczym restrykcjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opróżniają lodówkę Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:09 Opróżniają lodówkę ci którzy widzieli to u innych. Państwo coraz bardziej tanieje - tylko które? Jest coraz lepiej - tylko gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwi Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:21 Ale jesteś miły. Nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Po co ludziom Internet? Nawet do pługa nie podłącz 11.04.06, 09:27 ysz. A poważnie to popieram bo zmiany powinny byc systemowe (obnizka podatków) a nie cząstkowe (za kupowanie netu chwalimy i nagradzamy, za kupowanie gazety, miesiecznika naukowego czy biletu do kina już nie). Spier...ć z tymi ulgami wszelakimi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peowiec Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:27 Gilowska , kumpele i kumple dostęp do internetu mają za darmo. Gilowska jest typowym przykładem ,że punk widzenia zależy od miejsca siedzenia. Ale jakby ktoś zapomniał, to przypominam ze to polityk , a nie człowiek , człowiek rozliczny jest za swoje czynny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.prokom.pl 11.04.06, 09:31 Nie możesz się dziwić - po prostu "wybrańcy narodu" dbają o interesy swojego elektoratu, to chyba naturalne y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia W imię popierania nauki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 09:32 Teraz ma być plan zadaniowy rządu-podobno będzie popierana NAUKA-WIDAĆ JUZ PIERWSZE DECYZJE W TYM KIERUNKU..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edija1 Re: W imię popierania nauki... IP: *.lublin.mm.pl 11.04.06, 11:29 Masz rację!Gazety drożeją, ksiązki drożeją,nauka drożeje-to tani internet też całkiem zabrać są nasi posłowie gotowi!!!!!Młodych i specjalistów wysłać za granicę!! Teraz hulaj dusza! Emerytami i ciemnym narodem pozostałym,można rządzić bez żadnych oporów i protestów!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Fiskus tnie ulgi IP: 212.106.150.* 11.04.06, 09:32 nie od dziś wiadomo, że największym złodziejem, działającym bezkarnie, jest fiskus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik XVI Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 11.04.06, 09:35 Czy w tej Polsce w końcu będzie cos dłużej obowiązywało niz 1 rok? Przecież ja pierwszy raz skorzystałam z tej ulgi i juz ją chcą znieść? To jest nienormalne,chore,głupie i ludzie w końcu sie na cos zdecydujcie bo jesteście karuzelą nastrojów, humorów,widzimisę.Dajcie narodowi wytchnienie bo my juz nie nadążamy za waszymi idiotycznymi wymysłami,.raz dajecie raz odbiewracie,czy wam sie juz w tych mózgach gotuje,czy Polska to kraj debilów,idiotów,krętaczy i pomazańców mózgowych.W tych wszystkich urzędach jest za dużo nierobów potem wy y slaja żeby cos robić ,poudawac i wymyslaja cos o czym juz zapomnieli,że jest,.zyjemy w chorym kraju,choroba zaczyna zamieniac sie w agonie a to juz tylko krok od rewolucji,Paryż juz pokazał jak sie kończy po cichu za plecami,u nas będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: Fiskus tnie ulgi IP: *.icpnet.pl 11.04.06, 10:04 Podejrzewam, że ulga nie zostanie zlikwidowana. Zapowiedzieli jej likwidację tylko po to, by "dobry i popularny" premier w ostatniej chwili ogłosił (jak już poradzi sobie z grypą), że po jego interwencji ulga jednak zostanie (yes, yes, yes!). Ponieważ ta bardzo kosztowna ulga zostanie, trzeba bedzie dać w d... naukowcom, tłumaczom i twórcom dla dobra... internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex jasne, zabrać internautom - dać klerowi !!!!! 11.04.06, 09:40 dokąładnie tak, niech dostaną dziecioroby, świątynia opatrzności i panowie ministrwoie, marszałkowie i inni cwaniacy na samochody służbowe! świętojebliwa Gilowska kompromituje się załośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkoz Znikające zabawki, lodówka i teraz internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:11 Gratulacje dla ciemnej masy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanisławMaćkowiak zabrać urzędnikom ich przywileje na nasz koszt IP: *.zabka.pl 11.04.06, 10:11 np wożenie ich 888 czy tez telefony itp dodatki do i tak wysokich pensji. W tanim kraju każdy, także rządzący powinni płacić za siebie, ale o czym ja mówię, kiedy niejaka kruk pojechała na nasz, podatników koszt do Iraku itp. Hańba rządzącym, Głupi to naród, jak mawiał Piłsudski, który daje się tak wodzić za nos. Wstyd mi, że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś