Dodaj do ulubionych

Ofensywa snajperów w internecie

IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.05.06, 02:45
Co jest grane ?!
Dokladnie rok temu (o ile dobrze pamietam) czytalem na gazeta.pl IDENTYCZNY artykul !

NA BOGA ! CZEMU ARTYKULY SPONSOROWANE MUSZA SIE MIESZAC Z NORMALNYMI nie sterowanymi wiadomosciami ze swiata ?
Na Boga ?! Moze jutro sie dowiemy ze kazdy news z Chin rowniez jest sponsorowany - przez Pekin...

Co sie dzieje na tym swiecie !
Czekamy na artykul mowiacy o tym: "Jaki jest najlepszy samochod ? I dlaczego jest nim BMW"...

Ludzie !?
Obserwuj wątek
    • Gość: Józio Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 02:53
      Jak sprzedający nie chce snipowania, to wstawia coś takiego:
      <!
      • Gość: openmind.desk.pl może to serwis michnika lub agory IP: *.jjs.pl 05.05.06, 03:52
        • ziggystardust Re: może to serwis michnika lub agory 05.05.06, 13:44
          Tak, ten serwis to pralnia pieniędzy dla wszystkich pomiotów czerwonego
          żydo-komunistycznego układu i ich politycznego skrzydła - Platformy Obywatelskiej.

Precz z układem, niech żyje nasz kaczy wódz.
      • Gość: zatara I nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 05:29
        Nawet podstaw HTMLa nie znasz.
        • Gość: olo Re: I nic dziwnego IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 07:55
          Takiś mądry?Myślisz że wystarczy, że zanegujesz czyjąś wypowiedź i przez to
          jesteś mądrzejszy???To napisz JAK w HTML'u trzeba to zrobić. Chyba że nie umiesz.
          • parazyd Ofensywa snajperów w internecie 05.05.06, 11:04
            Jestem generalnie przeciwny nadmiernym i rozbudowanym regulacjom, ale w tym
            przypadku uważamm, że to iż snajpery aukcyjne są dozwolone, to oczywista luka w
            przepisach. Snajper niweczy IDEĘ AUKCJI - przedmiot trafia do tego, komu na nim
            najbardziej zależy i gotów jest dać nawyższą cenę, przy okazji maksymalizując
            zysk sprzedawcy. A dzięki snajperom wygrywa nie ten kto powinien zgodnie z
            istotą aukcji, ale ten kto stosuje w sumie tanie sztuczki. Jestem przeciwny
            sanjperom!
            • Gość: Bartek w prosty sposob mozna tak zmodyfikowac aukcje IP: *.tirol.surfer.at 05.05.06, 22:16
              by takie dzialania byly niemozliwe, wystarczy troszeczke pomyslec
      • Gość: macieks23 Ludzie juz tego uzywaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 08:56
        Oczywiście że się tego używam, malo to razy aukcja zostala przebita 10-5 sekund
        przed koncem, nawszytkich aukcjach w ktorych spodziewam sie walki o przedmiot
        wstawiam wstawke ograniczajaca dzialalnosc sniperow.

ale pomysl jest genialny. gratuluje autorom.
        • Gość: Obaryb Re: Ludzie juz tego uzywaja. IP: *.msp.gov.pl / 212.244.42.* 05.05.06, 09:02
          Przecież i Allegro i Ebay robi to za darmo. Wpisuje się maksymalną cenę za jaką
          się chce kupić dany towar (czyli ile jest on wart) i sprawdza po aukcji, czy
          ktoś inny przepłacił.

No, chyba że ktoś wpisuje mniejszą cenę, niż gotów jest zapłacić (ciekawe po
          co).

Nie ma jak kosić grube pieniądze na głupich łosiach. Gratuluję pomysłu.
          • Gość: aaaaaaaaaaaaaaa I taki matoł pracuje w Ministerstwie Skarbu IP: 85.195.119.* 05.05.06, 09:26
            Przeczytaj jeszcze z dwa raz ten artykuł, później policytuj troche na aukcjach i
            zrozumiesz ŁOSIU jaka jest roznica pomiedzy proxy biding a strzelaniem ze
            snipera, lamo
            • Gość: mlask Re: I taki matoł pracuje w Ministerstwie Skarbu IP: *.aster.pl 05.05.06, 11:46
              Mozesz mi skoczyc ze swoim snajperem. Ustalam cene, jaka jestem gotowy zaplacic,
              wpisuje i czekam. Jesli mnie przebija (snajper czy nie), to trudno - przeciez i
              tak wpisalem swoje MAKSIMUM, nie? Wiec wali mnie, czy zostalem przebity 3
              sekundy czy 3 dni przed koncem aukcji. A jesli jakies czuby wpisuja nizsze ceny
              niz sa naprawde gotowe zaplacic, to snajpery sa ich problemem.
              • obaryb Re: I taki matoł pracuje w Ministerstwie Skarbu 05.05.06, 16:04
                I za swoją głupotę płacą 60 gr. od aukcji (często to 5-10% ceny towaru,
                przynajmniej w moich licytacjach).
                • habrys Snajper wcale nie jest bezuzyteczny 05.05.06, 16:53
                  Nie doceniacie efektu psychologicznego licytowania. Duzo jest ludzi, ktorzy
                  przebijaja emocjonalnie widzac rosnaca przed koncem aukcji cene i w sumie placa
                  troche albo duzo wiecej wiecej, niz poczatkowo chcieli. Snajper takich ludzi
                  eliminuje - nie widza walki, wiec nie podbijaja. Ludza sie do konca, ze nie ma
                  zainteresowania i kupia tanio... a tu 3 sekundy przed koncem strzela snajper :-)

Oczywiscie gdyby kazdy postepowal w 100% racjonalnie - tzn.:
                  - ustalic ile gotowy jestem za dana rzecz zaplacic
                  - wpisac kwote w okienko na allegro, czy ebay-u
                  - zapomniec o aukcji do momentu _po_ jej zakonczeniu
                  - sprawdzic - wygralem, czy nie
                  to nikt nie korzystalby ze snajperow.

Ale ludzie postepujacy racjonalnie sa raczej w mniejszosci :-)
                  • vroobelek Re: Snajper wcale nie jest bezuzyteczny 08.05.06, 14:30
                    Postępowanie racjonalne które opisujesz de fakto równoznaczne byłoby z tym, że
                    większość korzysta ze snajperów. :) Już w paru takich aukcjach brałem udział, na
                    minutę przed końcem chyba z 5 nowych ofert - same snajpery, wygrała oczywiście
                    najwyższa, no ale każdy z oferentów przemyślał pewnie wcześniej sprawę i ustalił
                    cenę która mu pasuje.
              • Gość: Bartek oki - a co to takiego ta cena maksymalna? IP: *.tirol.surfer.at 05.05.06, 22:25
                tzn. w jaki niby sposob ustalasz gorna granice?

np. kupujesz aparat i jestes gotow zaplacic 700zl.
                czy to znaczy, ze w zyciu nie zaplacilbys 701zl?

To co wtedy powiesz gdy ktos cie przelicytowal dajac 700,1zl?

> A jesli jakies czuby wpisuja nizsze ceny
                > niz sa naprawde gotowe zaplacic, to snajpery sa ich problemem.

No tu jest prosta sprawa - zaplacilbys mniej wiecej 700, ale co bys powiedzial
                gdybys to mogl miec za 500? Po jaka wystawiac sie i placic wiecej?
        • Gość: Pff Re: Ludzie juz tego uzywaja. IP: 213.17.224.* 05.05.06, 10:39
          Pomysł jest faktycznie genialny...
          Udostępnić swoje dane na allegro, a co za tym idzie również dane teleadresowe
          podane na allegro za zupełną darmochę. A niech je sobie później chłopak
          posprzedaje :-).
        • Gość: xyz Czekam na aukcje z blokadą przed sniperami IP: *.poczta.poznan.pl 05.05.06, 11:47
          Allegro powinno wprowadzić blokadę przed snajperami...
          W interesie każdego sprzedającego jest sprzedać jak
          najdrożej... czyli w rezultacie takie oprogramowanie
          snajperskie, które pozwala zaoszczędzić parę złotych
          kupującemu - powoduje spadek przychodów sprzedającym
          oraz serwisom aukcyjnym (niższe prowizje od transakcji).

Uważam, że oprogramowanie typu sniper porównać można
          do działania wirusów, które nie jest porządane przez
          sprzedających oraz przez uczciwie licytujących kupujących
    • Gość: olo Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 07:57
      Jeżeli to prawda co piszesz to jest to rzeczywiście szok.Rok temu był identyczny
      artykuł czy podobny (tematycznie) ???
      Może ktoś w jakimś archiwum go znajdzie i udowodni co gazeta wyprawia. A może
      przełożenia autora nie mają pojęcia o tym ???
      • Gość: oscarek Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.meritus.pl / *.meritus.pl 05.05.06, 08:28
        To tylko nagła zmiana w macierzy... Deja vu
    • Gość: Gość Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.chello.pl 05.05.06, 09:03
      obawiam sie, ze tworca serwisu snip.pl czuje na plecach oddech konkurencji,
      ktora jest darmowa: snip24.pl czy snajper.net. Stad ten artykul, ktora
      przemilcza polska konkurencje
      • Gość: Paweł Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:46
        A Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
        Przeczytaj jeszcze raz, albo łatwiej - użyj Ctrl+F i wyszukaj sobie w tekście
        frazy snip24.pl i snajper.net
    • Gość: mids To raczej malo IP: *.aster.pl 05.05.06, 09:08
      To raczej malo prawdopodobne zebys czytal to rok temu, jesli wiekszosc serwisow
      o ktorych tu mowa powstalo w ostatnim miesiacu.
      Zreszta jesli ten czlowiek zarobi wiecej albo sprzeda sie z zyskiem duzej
      firmie to pewnie przeczytamy te historie jeszzce wiele razy.
      Ale raczej konkurencja go docisnie, to piekny przyklad jak wolny rynek robi
      swoje.
    • Gość: wilcham Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.pro-internet.pl 05.05.06, 09:10
      "- Snip uniemożliwia też nieuczciwe podbijanie ceny przez samego sprzedawcę przy
      pomocy podstawionych licytujących. A taki proceder jest częsty zwłaszcza w
      środowiskach kolekcjonerskich - mówi Tomczyk."

Oj, nie tylko kolekcjonerskich. Fajnie czasem popatrzeć jak te same "kopertki" u
      tego samego sprzedawcy na każdej aukcji licytują jako ostatni.
    • blq time.nist.gov 05.05.06, 09:24
      99% rzeczy kupuję w opcji "kup teraz". w pozostałym 1% - na jakąś minutę przed
      koncem daję po prostu tyle, ile chce dać max - i jeśli ktoś mnie przebiję, to
      tylko się ciesze ze tego nie kupilem.

z kolei jak sprzedaję, to kompletnie mnie nie obchodzi, czy kupi to program, czy
      człowiek - byle kupujacy byl uczciwy. nawet dobrze, jesli kupi to program, bo
      oznacza to w miare rozgarnietego kupującego a nie 11 letnie dziecko itp.

oczywiscie snajperem mozna byc samemu, wystarczy synchronizowac czas w
      internecie taki, jak jest w allegro

time.nist.gov

i po co Wam snipery?
      • mreck Re: kto wchodzi? 05.05.06, 09:40
        no ale kasa leży na ulicy. może ktoś ma jakis pomysł? mam środki, mam firm,
        tylko brak pomysłów? może zrobimy jakąś firmę do płatnego wyrazania opinii o
        politykach? wjeście jeden grosz? strzel se do L. do G. do K. mozna by nawet
        potem sprzedawać analizy panom LGK. kto wchodzi? i się nie zmartwie jak zjawi
        mi się milion na koncie a potem potem mnie ktoś wykupi. :)))
    • Gość: teodor Kup Teraz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:49
      Ja kupuję tylko od sprawdzonych (komentarze i staż na Allegro) sprzedawców.
      Takich co sprzedają poprzez "Kup Teraz", mają lokale (często odbieram osobiście, duże miasto) i wystawiają faktury.
      O gwarancję się nie martwię, zwykle wybieram firmy z serwisem "Door-to-Door".
      I płacę jakieś 10% mniej niż w zwykłym sklepie.
      W licytacjach już nie uczestniczę bo sk...y używają snajperów!
    • Gość: wmi Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.sunrise.net 05.05.06, 09:55
      No pewnie, ze ten art juz byl, jest zreszta link.

Autorowi serwisu snip.pl gratuluje pomyslu, i co najwazniejsze, jego realizacji.
      Snip jest bardzo dobrze zrobiony, jest tam wlasciwie wszystko co potrzeba.
      Obsluga w jezyku polskim, angielskim i niemieckim. Sam pare razy skorzystalem ze
      snipa i prawie zawsze bylo to skuteczne. Czyhanie na koniec aukcji, nerwowe
      sprawdzania, czy ktos juz mnie przelicytowal. Dzieki snip.pl mam wolne rece i
      nie musze sie o to martwic. Troche mnie jednak dziwi, ze ebay nie ma czegos
      takiego, jak inne serwisy, w ktorych, w momencie zlozenia zlecenia w ciagu
      ostatnich pieciu minut aukcji aukcja jest przedluzana automatycznie o 2 minuty
      aby dac innym szanse na przebicie.

• simplex Re: Ofensywa snajperów w internecie 05.05.06, 10:01
        Gość portalu: wmi napisał(a):
        > Troche mnie jednak dziwi, ze ebay nie ma czegos
        > takiego, jak inne serwisy, w ktorych, w momencie zlozenia zlecenia w ciagu
        > ostatnich pieciu minut aukcji aukcja jest przedluzana automatycznie o 2 minuty
        > aby dac innym szanse na przebicie.
        >
        Jakie inne serwisy? prosze o przyklady.
        • Gość: wmi Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.sunrise.net 05.05.06, 10:14
          ja znam jeden:
          www.ricardo.ch
        • Gość: zmichalg Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.csk.it.pl 05.05.06, 16:57
          kiedyś takim serwisem było aukcja.com ale nie wiem, czy ten serwis jeszcze
          istnieje
    • simplex Re: Ofensywa snajperów w internecie 05.05.06, 10:11
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,2941201.html
      to jest ten artykuł - nie do końca podobny ;)

Gość portalu: szok napisał(a):

> Co jest grane ?!
      > Dokladnie rok temu (o ile dobrze pamietam) czytalem na gazeta.pl IDENTYCZNY
      art
      > ykul !
      >
      > NA BOGA ! CZEMU ARTYKULY SPONSOROWANE MUSZA SIE MIESZAC Z NORMALNYMI nie
      sterow
      > anymi wiadomosciami ze swiata ?
      > Na Boga ?! Moze jutro sie dowiemy ze kazdy news z Chin rowniez jest
      sponsorowan
      > y - przez Pekin...
      >
      > Co sie dzieje na tym swiecie !
      > Czekamy na artykul mowiacy o tym: "Jaki jest najlepszy samochod ? I dlaczego
      je
      > st nim BMW"...
      >
      > Ludzie !?
    • ylemai psucie zabawy 05.05.06, 10:34
      hmm... a może snajperom też popsuć zabawę? Ile DoSów wytrzyma ich serwer?
      Cała zabawa z aukcjami polegała na radości podbijania o te drobne kwoty, przez
      okres trwania aukcji... kto wytrzyma psychicznie, kto pęknie.

Po co to psuć?
    • Gość: A. Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: 217.153.224.* 05.05.06, 10:50
      Wiedze ze Allegro juz nawet sie z tym nie kryje ze im jest obojetne kto i co
      robi na Allegro. Maja szczegolnie w d**** gdy ktos sprzedaje kradziony sprzet.
      Nie robia z tym absolutnie NIC!
    • Gość: filozOff Proponuje zmienić zasady zakończenia aukcji IP: *.crowley.pl 05.05.06, 10:54
      Nie powinno być tak że kto utrafi w ostatniej sekundzie ten wygrywa.
      Mogło by być tak ze jeżeli ktoś przebija w ostatnim momencie aukcja przedłuża
      się o następne dwie minuty żeby dać czas innym na zaproponowanie wyższej ceny.
      Jeżeli ktoś by przebił, aukcja przedłużała by się następne dwie minuty , i tak
      do skutku...
      Było by to korzystne dla kupujacych, którzy mogli by licytować aż do kwoty
      którą są w stanie zapłacić, a nie aukcja by się nagle konczyła a oni zostali
      bez przedmiotu za który byli gotowi zapłacić więcej niż został sprzedany...
      Było by to korzystne dla sprzedających którzy często dostawaliby więcej za
      swoje przedmioty i dla serwisów aukcyjnych krórym wiadomo od wyższej kwoty
      należy się wyższa prowizja...
      Nie było by to korzystne tylko dla takich mechanicznych pośredników, ale to
      dobrze, bo ja ich nie lubię :-)
      • parazyd Bardzo dobry pomysł! 05.05.06, 11:11
        aby czas aukcji nie był świętością (bo niby dlaczego) i jeśli zaczyna się
        ożywienie pod koniec aukcji, to czas automatycznie wydłuża się dając szanse
        wszystkim autentycznie zainteresowanym. Zyskają sprzedający i kupujący, stracą
        cwaniaczki i kombinatorzy jak np. Piotruś T. Ale takich w Polsce nigdy nie
        zabraknie... Jeśli to dobrze przemyśleć i oprogramować to snajpery aukcyjne
        staną się bezużyteczne.
      • Gość: kolo chyba troche nie pojmujecie glownych czynnikow IP: 195.46.231.* 05.05.06, 11:39
        ktorymi sa ilosc aukcji w czasie, to globalny obrot sprawia ze allegro czy inne zbijaja kokosy, a nie wloką w nieskonczonosc jakies badziestwo, gdyby zalozmy bylo 50chetnych i kazdy przesuwalby o 2 minuty - 1 aukcja moglaby sie wydluzyc o 100minut,a po co? i teraz 100 takich aukcji to mamy czas rzędu 10000minut dluzsze a wtym czasie mogloby sie zakonczyc 10000 aukcji wiecej?

obrot, obrot!!!! czas to pieniądz
        • car_ramba Re: chyba troche nie pojmujecie glownych czynniko 05.05.06, 16:50
          > ktorymi sa ilosc aukcji w czasie, to globalny obrot sprawia ze allegro czy
          > inne zbijaja kokosy, a nie wloką w nieskonczonosc jakies badziestwo, gdyby
          > zalozmy bylo 50chetnych i kazdy przesuwalby o 2 minuty - 1 aukcja moglaby sie
          > wydluzyc o 100minut,a po co? i teraz 100 takich aukcji to mamy czas rzędu
          > 10000minut dluzsze a wtym czasie mogloby sie zakonczyc 10000 aukcji wiecej?

Bzdura. Przede wszystkim samo wprowadzenie tej zasady - czyli przedlużania czasu
          aukcji o kilka minut dłużej jeśli padła nowa oferta tuż pod sam koniec -
          powoduje że wszystkie snajpujące cwaniaczki sobie dają spokój, bo wiedzą że nic
          nie wskórają - I O TO CHODZI. A jeśli aukcja się kilka razy przedłuży, to znaczy
          też tyle że końcowa cena będzie wyższa, a zatem prowizja dla portali też. Więc
          myślę że specjalnie z tego powodu płakać nie będą.
          Zresztą pomysł wcale nie jest nowy bo widziałem go już gdzieś na zagranicznych
          aukcjach (nie jestem teraz pewien gdzie, a kłamać nie chcę) i sprawdzał się
          znakomicie.
          Aha, coby się uchronić przed takimi głupolami co to by tylko podnosili cenę tuż
          przed końcem o 50 groszy żeby aukcję przedłużyć wproawadza się zapis w
          regulaminie że wystawiający ma prawo w przedłużonym czasie aukcji zamknąć ją
          kiedy tylko mu się to spodoba. Tyle w tym temacie, to po prostu działa.
      • Gość: mlask Re: Proponuje zmienić zasady zakończenia aukcji IP: *.aster.pl 05.05.06, 11:52
        > Było by to korzystne dla kupujacych, którzy mogli by licytować aż do kwoty
        > którą są w stanie zapłacić, a nie aukcja by się nagle konczyła a oni zostali
        > bez przedmiotu za który byli gotowi zapłacić więcej niż został sprzedany...

Skoro byli gotowi dac wiecej, to czemu nie dali? To dopiero jest kombinatorstwo.
        "Licytowac do kwoty, ktora sa gotowi zaplacic" jest bardzo latwo: wpisujesz ja
        jako maksimum i juz. Idea akcji polega na tym, ze trzeba sie czasem szybko
        zdecydowac... Chcesz mmiec dowolnie duzo czasu - idz do sklepu.
    • Gość: marek Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:00
      korzystam ze snajper.net
      polecam
    • Gość: Kruder Co za bzdety, po co mam płacić za coś takiego? IP: *.u.mcnet.pl 05.05.06, 11:23
      Wystarczy zainstalować sobie bezpłatny programik, do synchronizacji czasu na
      swoim kompie z jakimś zegarem atomowym na świecie. Tak samo synchronizuje czas
      Allergro. Wystarczy otworzyć sobie windowsowy zegar na swoim kompie i na
      sekunde przed końcem aukcji kupić przedmiot. Robiłem już tak ze sto razy i nie
      musze płacić za to jakiemuś pajacowi, który potem za tą kasę
      sponsoruje "dziennikarzy" GW, którzy piszą takie bzdurne "artykuły". Pozdro.
      • Gość: skreem Re: Co za bzdety, po co mam płacić za coś takiego IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.05.06, 11:40
        Gość portalu: Kruder napisał(a):

> Wystarczy zainstalować sobie bezpłatny programik, do synchronizacji czasu na
        > swoim kompie z jakimś zegarem atomowym na świecie. Tak samo synchronizuje czas
        > Allergro. Wystarczy otworzyć sobie windowsowy zegar na swoim kompie i na
        > sekunde przed końcem aukcji kupić przedmiot. Robiłem już tak ze sto razy i nie
        > musze płacić za to jakiemuś pajacowi, który potem za tą kasę
        > sponsoruje "dziennikarzy" GW, którzy piszą takie bzdurne "artykuły". Pozdro.

Ja robię dokładnie tak samo, chyba że w momencie zakończenia aukcji nie ma mnie
        przy kompie i wiem o tym wcześniej, że mnie nie będzie - wtedy snipe jest
        niezastąpiony. ;)
      • maclaren Re: Co za bzdety, po co mam płacić za coś takiego 05.05.06, 11:51
        Otóż to. Ściągasz atomowy zegar, licytujesz na kilka sekunnd przed końcem i
        rzecz jest twoja. Przyznam, ze zdarzyło mi się przerżnąć na sam koniec (bardziej
        przez swoje agpiostwo), ale skuteczność mam około 95%, więc lepiej zrobić to
        samemu, niż płacić. Ale gratuluję pomysłu. Też bym tak zarobił.
        Natomiast wkurza mnie, jak idioci licytują na kilka dni przed końcem aukcji i
        podbijają się nawzajem jak debile. Jak jesteś cienias, to później psioczysz na
        snajperów, że cię ubiegli, że zabijają romantyzm akucji itd. A tu przecież
        chodzi o jak najniższą cenę kupna. A póznej dajmy na to ludzie kupują używaną
        książkę drozej niż nową w sklepie. Bo lubią emocje w czasie aukcji. Śmieszne.
      • Gość: kol@ Re: Co za bzdety, po co mam płacić za coś takiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:08
        o, dzieki - od dzis tez tak robie! ;]
    • Gość: yanzy Aukcyjka . pl poradnik aukcyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:41
      Snip i inne triki do aukcji
      • Gość: uli Re: Aukcyjka . pl poradnik aukcyjny IP: 213.18.121.* 05.05.06, 11:50
        Przez takie tanie sztuczki juz nie korzystam z aukcji. To bez sensu.
    • Gość: WelcomeToDisneyPL nie mamy nic przeciw temu, by nasi użytkownicy... IP: *.spray.net.pl 05.05.06, 11:41
      CZYżBY ????!! OD KIEDY UDOSTEPNIANIE HASłA I LOGINU DO ALLEGRO JEST OK ??! ZA TO
      ZAWIESZACIE KONTA żONIE LUB MEżOWI ALE SNIP JEST CACY...

dupki.
    • Gość: Elwood Ale o co cale zamieszanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:16
      Ale o co taki szum - czy ten snajper zalicytuje inaczej niz gdyby wpisac w
      allegro maksymalna sume jaka ktos chce zaplacic.
      System allegro sam bedzie licytowal. Snajper nic tu nie zmieni - nawet jak w
      ostatniej sekundzie snajper podbije cene to i tak allegro automatycznie go
      prezelicytuje.
      I po co za cos takiego placic.

• ziggystardust Re: Ale o co cale zamieszanie 05.05.06, 13:42
        > System allegro sam bedzie licytowal. Snajper nic tu nie zmieni - nawet jak w
        > ostatniej sekundzie snajper podbije cene to i tak allegro automatycznie go
        > prezelicytuje.
        Zmieni, bo nie daje Ci możliwości ponownego licytowania :) A wiele ludzi nie
        może się oprzeć pokusie jak widzą, że ktoś przebił ich ofertę - i licytują
        jeszcze raz.
        • obaryb Re: Ale o co cale zamieszanie 05.05.06, 16:02
          No to są łosie, bo płaci więcej niż chce zapłacić. Jeśli ktoś przebija moją
          ofertę to albo przepłaca, albo może dać więcej, niż mogę ja.
    • Gość: babciallegrowiczka Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:19
      A ja mam pepeszkę i się nie chwalę ;-)
      Zawsze trafiam. Pozdrawiam wnuków. Heja.
    • Gość: Zyzio Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.ip.gronet.pl 05.05.06, 13:20
      Na ebayu ta usluga jest bezplatna i znana od 15 lat.
      • Gość: Paweł Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:54
        Nieśmiało zauważę, że ebay istnieje tylko 11 lat ;-)
        • Gość: RM A tak sie wlasnie zastanawialem kto Rydzyka kupil IP: 83.141.125.* 05.05.06, 14:58
          nie dosc ze mial gosc pomysl to ma jeszcze poczucie humoru.
          • Gość: RM Re: A tak sie wlasnie zastanawialem kto Rydzyka k IP: 83.141.125.* 05.05.06, 15:00
            sorry to nie mialo byc w tym miejscu
    • Gość: Jans Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: 212.160.172.* 05.05.06, 15:20
      Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zmiana systemu aukcji - jesli jest
      oferta o aukcja przedłuża się o minutę.
    • Gość: katolik Wygrywam 80% aukcji nie uzywajac snajperow IP: *.nycmny83.covad.net 05.05.06, 16:09
      wystarczy zalogowac sie do swojego konta przez trzy rozne wyszukiwarki np. IE,
      mozilla, i opera. 10s przed zakonczeniem aukcji wysylasz swoj max bid z kazdego
      z nich. Nie zapomnij o tym, ze jak ktos chce zaplacic wiecej niz ty, to nie masz
      szans na wygrana. Powodzenia
    • Gość: zmichalg Re: Ofensywa snajperów w internecie IP: *.csk.it.pl 05.05.06, 16:45
      Obrona przed snajperem jest BANALNA!
      O ile pamiętam, to był kiedyś serwis, chyba aukcja-kropka-com (dziś chyba już
      nie istnieje), gdzie problem snajperów rozwiązano wręcz trywialnie:
      każde "puknięcie" aukcji powoduje jej przedłużenie o jakąś porcję czasu np. 3
      minuty.
      Nie widzę problemu, żeby np. allegro wprowadziło (np. odpłatnie) możliwość
      zabezpieczenia swojej aukcji przed snajperem właśnie w ten sposób i problem
      zniknie.
    • Gość: zawiść gupia est A podobno 1 milion trzeba ukraść hahahaha . Buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:12
      zawsze będą tak myślały . Gratulacje dla młodego zdolnego faceta ,który wziął
      swój los w swoje ręce ,a nie poszedł żebrać o zasiłek .
      • Gość: WS-I Jaki tam zdolny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:39
        Każdy średnio rozgarnięty informatyk, jeżeli ma jakie takie pojęcie o web service'ach, może sam sobie takiego snajpera napisać. Ale to allegro na to pozwala, bo gdyby nie udostępniło webAPI to byłaby kupa, a nie snajpery.

www.allegro.pl/country_pages/1/0/edukacja/narzedzia/help/index.php?page=3
        webapi.allegro.pl/uploader.php
        Polecam np. akcję doBidItem :)
        • Gość: rydzy-rydz Re: Jaki tam zdolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:36
          Snip powstał dużo wcześniej niż WebAPI Allegro.
    • adalberto3 Zdaje mi się, że w tym tygodniu ... 05.05.06, 19:55
      .. przegrałem z takim na -www.ebay.de- Facet licytował takie same zestawy
      książek w odstępach trzech dni. Na pewno nie dla siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka